Matkaehdot

TÄRKEÄÄ

 

kaikki tuotteemme ja palvelumme

 

Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin Oy Ebookers Finland Ltd:ltä (ebookers, me, ebookers.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin.

 

erityisesti valmismatkamme

 

Ebookersin järjestämiin valmismatkoihin sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja (Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen neuvottelemat yleiset valmismatkaehdot) ensisijaisesti sekä toissijaisesti näitä ebookersin matkaehtoja. Jos nämä matkaehdot ja yleiset valmismatkaehdot ovat ristiriidassa, sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja. Sovellamme näitä ebookersin matkaehtoja toissijaisesti, koska tarjoamme matkoja vain reittilennoille, joita tarjoavien lentoyhtiöiden sopimusehtoja noudatamme.

 

muuta

 

Suosittelemme lukemaan kaikki lähettämämme matkadokumentit, tarjoukset ja vahvistukset huolella ja ilmoittamaan välittömästi ebookersille, jos niistä löytyy huomautettavaa.

 

Näitä matkaehtojamme on saatavilla myös toimistoltamme osoitteesta Mannerheiminaukio 1 B, 00100 Helsinki.

 

Pyydämme huomioimaan toimistokulumme, jotka ovat palveluhinnastossamme.

 

Kehotamme aina ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy vähintään peruutusturvavakuutus sairaustapauksissa. Vakuutusten kattavuudessa voi olla eroja. Tarkistathan, että vakuutuksen turva on riittävä.

 

 

1. MUUTOKSET JA PERUUTUKSET

 

Mikäli haluat varata muutoskelpoisen lentolipun, ole yhteydessä myyntipalveluumme.

 

a) sinun tekemäsi muutokset ja peruutukset

 

Jos haluat muuttaa tai peruttaa matkasi, sinun on soitettava meille numeroon +358 9 681 44 144. Kaikki muutokset ja peruutukset käsitellään aina kyseisen tuotteen saatavuuden ja palveluntarjoajan ehtojen mukaan. Muutoksen voi tehdä joko matkan varaaja, matkan maksaja tai kuka tahansa varauksella olevista henkilöistä. Muutoksesta aiheutuneet kulut veloitamme muutoksen tekijältä. Mahdollinen muutos tulee tehdä riittävän ajoissa ennen alkuperäisen lennon lähtöaikaa. Tarkistamme aina varauskohtaisesti onko muutos mahdollinen ja pystymmekö prosessoimaan muutoksen annetussa ajassa.

 

Mahdolliset maksun palautukset hyvitämme sinulle siten, kuin palveluntarjoaja palauttaa maksun meille. Peruutustilanteissa emme palauta toimistokuluamme emmekä muutoksista johtuvia maksuja. Matkapaketin peruutuskulu on 100€ / paketti + palveluntarjoajan omat kulut. Lentolippujen osuudesta ei yleensä ole takaisinmaksua.

 

Jos muutos merkitsee, että matkasi hinta nousee halutessasi esimerkiksi majoittua kalliimpaan hotelliin, sinun on maksettava tämä korkeampi hinta.

 

Suurin osa lentolipputyypeistä ei oikeuta maksujen palautuksiin eikä muutoksien tekemiseen sen jälkeen, kun lentolippu on ostettu. Suosittelemme tarkistamaan kaikki matkatiedot ennen varauksen vahvistamista, koska myöskään nimen tai puhuttelunimen muutokset eivät ole sallittuja. Jos lipputyyppi sallii peruuttamiset tai muutokset, ebookers veloittaa seuraavat toimistokulut:

 

- muutoskulu: 60 euroa lippua kohden sekä mahdolliset palveluntarjoajan muutoskulut;

 

- peruutuskulu: 60 euroa lippua kohden sekä mahdolliset palveluntarjoajan peruutuskulut.

 

i) hotellivarausten muutos/peruutuskulut

 

Valitsemallasi hotellilla on omat peruutusehdot, jotka ovat nähtävissä matkakuvaussivulla ennen varauksen vahvistamista. Peruutusehdot vaihtelevat eri hotelleissa. Yleensä huone(et) on peruttava tiettyyn määräaikaan mennessä esim. 24-72 tuntia ennen saapumispäivän alkua. Peruutus tai muutos hotellin ilmoittaman ajankohdan jälkeen johtaa peruutusmaksuun. Joissakin hotelleissa on heti varauksen jälkeen 100% peruutuskulu. Tutustu valitsemasi hotellin peruutusehtoihin huolellisesti.

 

Ebookers ei veloita omia peruutus- tai muutosmaksuja hotellivarauksista

 

ii) halpalentoyhtiöiden lentoihin (Low Cost) tehtävät muutokset/peruutukset

 

Halpalentoyhtiöiden lentolippujen muutoksiin tai peruutuksiin pätevät aina lentoyhtiön omat sopimusehdot, jotka ovat nähtävissä Matkakuvaus-sivulla ennen varauksen vahvistamista. Useimmiten halpalentoyhtiöiden lentolipuista ei saa takaisinmaksua. Jos haluat peruuttaa halpalentoyhtiön varauksen, ebookersin varausmaksua ei palauteta sinulle. Jos mahdollinen vakuutuksesi korvaa tällaisen peruutustilanteen synnyttämiä kuluja, sinun tulee hakea korvauksia suoraan vakuutusyhtiöltäsi.

 

iii) autonvuokrauksen muutos/peruutuskulut

Ole hyvä ja tarkasta käytettävän autovuokraamon ehdot koskien peruutusmaksuja ja muita tärkeitä ehtoja varaustasi koskien. Ebookersin Internet-sivujen kautta saat tutustuttavaksesi tällaiset ehdot, joita autovuokraamo soveltaa ennen, kuin teet varauksen. Jos haluat peruuttaa tai muuttaa varaamasi vuokra-auton, kauttamme onnistuu kuluton peruutus aina 48h ennen auton noutoa. Perimme peruutusmaksua 50 euroa varausta kohden palveluntarjoajan mahdollisesti veloittamien kustannusten lisäksi, mikäli auto perutaan 48h sisällä noutoajasta. Muutokset käsitellään peruutuksina.

 

iv) vakuutustuotteen peruutuskulut

 

Kaikki vakuutukset maksetaan kokonaisuudessaan varausvaiheessa. Vakuutusta koskevan varauksen voi haluttaessa perua 14 päivän sisällä varauksen teosta, minkä jälkeen jotkin tuotteet eivät enää ole peruutettavissa. Neljäntoista päivän peruutusaika soveltuu vain, jos et ole aloittanut matkaa ja etkä ole esittänyt vaatimuksia vakuutusturvan perusteella. Sinun on tarkastettava vakuutuksen erityiset ehdot varausvaiheessa. Ebookersin Internet-sivujen kautta saat tutustuttavaksesi tällaiset ehdot ennen, kuin teet varauksen.

 

v) jos et käytä hankkimaasi palvelua tai tuotetta

 

Jos olet varannut ebookersin kautta lennot, autonvuokrauksen, majoituksen tai valmismatkan ja et saavu lähtöselvitykseen, nouda autoa tai käytä muuta palvelua sovittuun aikaan sinusta johtuvasta syystä, sinulla ei ole oikeutta minkään maksun palautukseen. Jos lentolippusi sallii verojen palautuksen, ebookers veloittaa aina toimistokuluina 60 lippua kohden. 

 

Lentolippu tulee käyttää matkakuvauksen järjestyksessä kokonaan. Jos jätät yhdenkin lentovälin käyttämättä, peruuntuvat kaikki jäljellä olevat lennot automaattisesti.

 

vi) matkustusasiakirjat

 

Sinun velvollisuutesi on huolehtia, että varausvahvistus, sähköinen lippu ja muut matkustusasiakirjat (passi mukaan lukien) ovat mukanasi matkalla koko ajan.

 

b) ebookersin tekemät muutokset ja peruutukset

 

Joskus saatamme joutua tekemään muutoksia varaukseesi. Suurin osa näistä muutoksista on pieniä ja ilmoitamme niistä sinulle sähköpostitse mahdollisimman pikaisesti ennen matkasi alkua. Jos muutos on merkittävä ja se ei johdu meistä riippumattomista syistä, pyrimme tarjoamaan tilalle vastaavaa vaihtoehtoa (jos sellainen on tarjottavissa) maksamaasi hintaa vastaan tai palautamme maksamasi suorituksen. Jos merkittävä muutos on tapahtunut meistä riippumattomista syistä (selostettu alla), ebookers ei ole velvollinen maksamaan sinulle mitään korvauksia tai suorituksia.

 

c) ebookersista riippumattomat syyt

 

Tällaisia ovat epätavalliset, ennakoimattomat tai ylivoimaiset esteet, jotka eivät ole meidän hallittavissamme ja joiden seurauksia ei olisi voitu välttää, vaikka kaikki tarvittava olisi tehty niiden estämiseksi mukaan lukien mutta ei rajoittuen sotaan, sodan uhkaan, mellakkaan, kansalaistottelemattomuuteen, valtion poikkeustilatoimiin, terroritekoihin, luonnonmullistuksiin, tulipaloon, poikkeuksellisiin sääoloihin, tulviin tai veden pinnan tason vaihteluihin, lentokenttien sulkemisiin johtuen myös kolmansien työtaistelutoimenpiteistä, teknisiin tai ylläpitotoimiin, tai ennalta arvaamattomiin lentoyhtiöiden liiketoiminnan päätöksiin kuten aikataulumuutoksiin tai tietotekniikkainfrastruktuurin muutoksiin (mukaan lukien Internet-sivumme) tai Internet-yhteyksien vikoihin, tai mihin tahansa muihin samankaltaisiin tapahtumiin soveltuvan lain mukaan. Jollei näissä matkaehdoissa ole nimenomaisesti toisin määrätty, pahoittelemme, ettemme voi ottaa vastuuta tai maksaa korvauksia tilanteessa, jossa emme voi noudattaa sopimusvelvoitteitamme johtuen tällaisista vaikutusmahdollisuuksiemme ulkopuolella olevista seikoista.

 

2. LENTOVARAUKSET

 

Huomioithan, että suurin osa lentolipputyypeistä ei mahdollista hinnan palauttamista peruutustilanteissa. Jos lentoyhtiöiden omat ehdot sallivat hinnan palauttamisen, me toimimme lentoyhtiön ehtojen mukaisesti. Kaikissa peruutustilanteissa veloitamme palveluhinnastomme mukaiset toimistokulumme ja lisäksi mahdolliset palveluntarjoajan peruutuskulut. Jos lentoyhtiö nostaa mitä tahansa hintaa, joka vaikuttaa varattuun lippuun, se huomioidaan automaattisesti kirjoittamattoman lipun hinnassa ja erotus veloitetaan asiakkaalta.

 

a) sähköiset liput

 

Me emme ota vastuuta siitä, jos et saa vastaanotettua sähköistä lippua virheellisesti syöttämäsi sähköpostiosoitteen vuoksi tai sähköpostitilisi asetusten vuoksi. Voit varmistaa sähköisen lipun perille tulon lisäämällä ebookers.fi –domainin luotettavien sähköpostin lähettäjien joukkoon. Jos olet tehnyt varauksen ebookersin kautta ja yhteystietosi muuttuvat, tulee sinun ilmoittaa muutoksista välittömästi asiakaspalveluumme. Lisäksi pyydämme sinua ystävällisesti tarkastamaan, että nimitietosi ovat yhtenevät passissa, lentolipuissa ja muissa vahvistuksissa. Sinun velvollisuutesi on ilmoittaa meille, jos sähköinen lippu ei ole saapunut sinulle.

 

Jos jo varatuissa lennoissa on yksikin lentomatka, jota varten ei voida kirjoittaa sähköistä lippua johtuen lentoyhtiöstä, joudumme perumaan varauksen ja palauttamaan maksusuorituksesi.

 

b) halpalentoyhtiöiden lennot (Low Cost)

 

Huomioithan, että varatessasi halpalentoyhtiön lennon et tee sopimusta ebookersin kanssa vaan suoraan kyseisen halpalentoyhtiön kanssa. Huomioithan myös, että halpalentoyhtiöiden lentoihin soveltuvat halpalentoyhtiöiden omat sopimusehdot, jotka saat tutustuttavaksesi Ebookersin Internet-sivujen kautta ennen varauksen vahvistamista. Halpalentoyhtiöiden lennot ovat valittavissa muiden palvelujemme ja tuotteidemme joukossa ebookers.fi sivustolla ja ne ovat merkitty logolla ’Low Cost’. Kun olet syöttänyt omat tietosi ebookers.fi sivulla ja hyväksynyt varauksen, ebookers lähettää tietosi halpalentoyhtiölle. Varauksen teon jälkeen saat kaksi varausvahvistusta sähköpostitse, yhden halpalentoyhtiöltä ja yhden ebookersilta. Halpalentoyhtiöltä tulevassa vahvistuksessa on varaustunnus, joka tarvitaan pakollisena tietona lähtöselvityksessä. Halpalentoyhtiöltä tuleva vahvistus osoittaa, että olet solminut sopimuksen halpalentoyhtiön kanssa.

 

Huomaathan että olet vastuussa siitä, että kaikki varausta koskevat tiedot ovat oikein ennen varauksen vahvistamista.

 

Halpalentoyhtiöiden lentovaraukset voi maksaa vain luottokortilla. Verkkopankki ei käy maksutapana. Varauksen teon yhteydessä ebookers veloittaa luottokortiltasi ebookersin palveluhinnaston mukaisen palvelumaksun. Halpalentoyhtiö veloittaa luottokortiltasi lentolipun ja verojen osuuden. Useimmat halpalentoyhtiöt veloittavat myös luottokorttilisän, joka ilmoitetaan erikseen ja lisätään kokonaishintaan luottokorttityypin valinnan jälkeen ennen varauksen vahvistamista. Suurin osa halpalentoyhtiöistä edellyttää matkustajan tekemään lähtöselvityksen lentoyhtiön sivuilla ja tulostamaan maihinnousukortin etukäteen. Osa halpalentoyhtiöistä tekee veloituksen paikallisessa valuutassa ja pankin käyttämä muuntokurssi vaikuttaa lopulliseen summaan.

 

Halpalentoyhtiöt veloittavat myös usein lisämaksun ruumaan menevistä matkalaukuista, lennolla tarjottavista juomista ja aterioista ja mahdollisesti muitakin lisämaksuja. Nämä maksut eivät sisälly lentolipun hintaan. Halpalentoyhtiöiden omat sopimusehdot ja hinnastot ovat saatavissa Matkakuvaus-sivun kautta ennen varauksen vahvistamista.

 

c) lentoaikataulut

 

Lentoaikataulut ovat ohjeellisia meiltä saamassasi vahvistuksessa. Kaikki lähtö- ja saapumisajat lentolipuissa ovat lentoyhtiön antamia ja ne ovat vain arvioita. Ne voivat muuttua lennonjohdon asettamien rajoitusten vuoksi, sään vuoksi, lentoyhtiön toiminnallisten rajoitusten vuoksi ja siksi, että matkustajat halutaan saada lähtöselvitykseen ajoissa. Ilmoitamme aikataulumuutoksista sähköpostitse varauksentekohetkellä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. On asiakkaan vastuulla, että sähköpostiosoite on oikein.

 

Me emme ole vastuussa mistään lentoyhtiön tekemistä muutoksista lähtö- ja saapumisaikoihin sinulle aiemmin ilmoitettuihin aikoihin verrattuna emmekä muista lentoyhtiön tekemistä muutoksista. Lentoliput päivitetään automaattisesti lentoyhtiön tarjoamalle uudelle aikataululle. Huomioithan myös, että jos jätät yhden lentomatkan käyttämättä ilman, että olet yhteydessä suoraan lentoyhtiöön, jäljellä olevat lennot saattavat peruuntua automaattisesti ilman eri ilmoitusta. Tällaisissa tilanteissa me emme ole vastuussa mistään sinulle aiheutuneista kuluista. Tästä syystä sinun on vahvistettava lentosi lentoyhtiölle sen asettaman aikataulun mukaisesti.

 

Sinun velvollisuutesi on tarkistaa lähtö- ja saapumisajat lentojasi koskien aina matkustaessasi.

 

Jos muutos tai peruutus johtuu meistä riippumattomista syistä (kuten esimerkiksi ylivoimaisen esteen tilanne), meillä on oikeus olla hyvittämättä hinnastomme mukaisia palvelumaksujamme.

 

Jos olet myöhässä, ebookers ei pysty tekemään sinulle mitään erityisjärjestelyjä, koska nämä sopimusehdot ovat lentoyhtiön sopimusehtoja. Huomioithan, että vahvistuksissa ja lipuissa mainitut ajat ovat paikallisia lennon lähtöaikoja. Sinun on tarkistettava lähtöselvitysajat lentoyhtiöiltä tai lentoaikatauluista, ja sinun on huomioitava, että ne ovat vähimmäisaikoja, joiden puitteissa matkustajat voidaan saada mukaan lennoille, jotta kaikki muodollisuudet ehditään hoitaa ennen koneen lähtöä. Lentoyhtiöillä on oikeus evätä koneeseen pääsy, jos saavut liian myöhään lähtöselvitykseen. Ebookers tai lentoyhtiö eivät ota tällaisissa tapauksissa mitään vastuuta.

 

Huomaathan että lentoyhtiöillä on oikeus muuttaa aikataulujaan ja jo varattua reititystä ennen matkaa tai matkan aikana.

 

d) istumapaikkatoiveet

 

Ebookers ei pysty vaikuttamaan lentoyhtiöiden istumapaikkajakoon. Jos sinulla on tietty paikkatoive, suosittelemme saapumaan lähtöselvitykseen mahdollisimman hyvissä ajoin. Emme kuitenkaan koskaan pysty takaamaan toiveen mukaisia paikkoja.

 

e) suorat lennot

 

Huomioithan, että lentolipussasi mainittu suora lento ei aina välttämättä ole välilaskuton lento. Suoralla lennolla tarkoitetaan lentoa, jossa ei tarvitse vaihtaa lentokonetta matkan aikana.

 

f) raskaus ja lapset

 

Jotkut lentoyhtiöt kieltäytyvät kuljettamasta raskaana olevia naisia, joiden raskaus on edennyt viikolle 28+. Ystävällisesti tarkistakaa lentoyhtiön säännöt sekä konsultoikaa teitä hoitavaa lääkäriä.
Sylilasten tulee olla vähintään kuusi viikkoa vanhoja voidakseen matkustaa lentäen, ja heidän tulee matkustaa, joko vanhempien sylissä tai sylilapselle varatulla paikalla. Mikäli lapsi on täyttänyt kaksi vuotta paluulennon alkaessa, tarvitsee hän oman paikan koneessa. Saadakseen sylilapsen alennuksen, lapsen tulee olla alle kaksi vuotias paluulennon alkaessa. Sylilapsen hinta on yleensä 10% International Air Transport Associationin (IATAn) julkaissusta hinnasta. Lentoyhtiöt saattavat myös vaatia mukana matkustavan aikuisen jokaista alle kaksi vuotiasta kohden. Suosittelemme ottamaan yhteyttä kyseessä olevaan lentoyhtiöön saadaksenne lisätietoja ja tarkat säännöt.

 

g) viranomaisten määräämät verot, maksut ja kulut

 

Lentohintasi saattaa sisältää viranomaisten asettamia veroja, maksuja ja kuluja, joita viranomaiset asettavat lentomatkustamiselle. Saattaa olla, että sinun on maksettava veroja tai maksuja, joita ei ole vielä veloitettu sinulta. Esimerkiksi kaikkia lentoasemilla ulkomailla suoritettavia maksuja ei ole aina mahdollista veloittaa lentolipulla. Joissakin tapauksissa veroja on maksettava paikallisesti viranomaiselle lähtömaassa, emmekä me voi palauttaa tällaisia suorituksia.

 

h) valvova viranomainen ja vakuudet valmismatkojen tilanteessa

 

Huomaathan että Kuluttajavirasto on toimintaamme valvova viranomainen ja se hallinnoi vakuuksia, jotka on talletettu sinun taloudellisen turvallisuutesi vuoksi sellaista epätodennäköistä tilannetta varten, että olisimme maksukyvytön valmismatkojen tilanteessa.

 

Saat yhteyden Kuluttajavirastoon seuraavasti:

 

Kuluttajavirasto

Haapaniemenkatu 4 A 7, 7. krs.

PL 5

00531 Helsinki

puhelin: 09 77261

 

Olemme rekisteröityinä valmismatkaliikerekisterissä seuraavilla tiedoilla:

 

Valmismatkaliikerekisteri

Kuvi: 118/88/MJMV

SMAL 22495

 

Oy Ebookers Finland Ltd:llä on voimassa oleva vakuus.

 

i) Euroopan unionin kieltämät lentoyhtiöt

 

EU-oikeuden nojalla meidän velvollisuutemme on antaa tiedoksesi lista lentoyhtiöistä, joilla ei ole oikeutta liikennöidä EU:n alueella. Lista on tutustuttavissa osoitteessa: http://ec.europa.eu/transport/air-ban/list_en.htm .

 

Pidätämme oikeuden vaihtaa matkasi lentoyhtiötä, jos kyseinen yhtiö on EU:n asettamalla kiellettyjen lentoyhtiöiden listalla. Kaikki lentoyhtiöiden vaihtamiset sen jälkeen, kun olet vastaanottanut lentolippusi, ilmoitetaan sinulle niin pian kuin mahdollista ja joka tapauksessa lähtöselvityksessä tai lähtöportilla.

 

j) matkatavarat

 

Yleensä olet oikeutettu lisäveloituksetta sekä ruumassa kuljetettavaan kirjattuun matkatavaraan että käsimatkatavaraan. Osa lentotoyhtiöistä veloittaa matkatavaran kuljettamisesta oman hinnastonsa mukaiset kulut. Matkatavaran määrässä on kuitenkin rajoituksia ja ne vaihtelevat lentoyhtiöittäin, sekä matkustusluokan ja reitin perusteella. Suosittelemme pitämään käsimatkatavaran määrän mahdollisimman pienenä. Voit joutua maksamaan lisämaksuja, jos matkatavarasi paino ylittää sallitun määrän. Suosittelemme tarkistamaan rajoitukset lentoyhtiöltä, koska rajoituksiin saattaa tulla muutoksia. Osa lentoyhtiöistä veloittaa kaikesta ruumaan menevästä matkatavarasta oman kulunsa ja jotkut lentoyhtiöt perivät lisämaksun jokaisesta lennettävästä lentovälistä erikseen.  Turvallisuussyistä vaarallisiksi luokiteltuja tavaroita ja aineita ei saa pakata ruumassa kuljetettavaan matkatavaraan tai käsimatkatavaraan. Näihin tavaroihin kuuluvat mukaan lukien mutta ei rajoittuen seuraavat: painekaasut, syövyttävät aineet, syttyvät nesteet ja kiinteät aineet, radioaktiiviset materiaalit, hapettuvat materiaalit, myrkyt, sairauksia tartuttavat aineet sekä salkut, joissa on hälytyslaitteet. Nesteiden kuljetusta käsimatkatavarana koskevat erityiset ehdot. 

 

k) lennolta evääminen, peruutukset ja myöhästyneet lennot

 

Euroopan unionin asetuksen (EC 261/2004) nojalla lentoyhtiöiden vastuulla on korvata matkustajille vahinkoja ja avustaa matkustajia tilanteessa, jossa matkustajaa ei päästetä lennolle, lento peruutetaan tai se myöhästyy huomattavasti. Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus maksujen palautuksiin ja/tai korvauksiin käyttämältäsi lentoyhtiöltä, jos sinua ei päästetä lennolle, lento peruutetaan tai se myöhästyy. Nämä ehdot ovat tutustuttavissa Euroopan lentokentillä ja saatavissa lentoyhtiöiltä. Korvausvastuu tällaisissa tilanteissa on lentoyhtiöillä.

 

l) IATA

 

Samaan yhtiöryhmään kanssamme kuuluvat yhtiöt ovat myös IATA:n jäseniä ja kaikkiin Internet-sivuiltamme ostettuihin lentoihin sovelletaan IATA:n sääntöjä, jotka tulevat näiden ehtojen viittauksella osaksi sopimusta meidän ja sinun välillesi. Löydät nämä ehdot esimerkiksi täältä: http://www.iata.org/NR/ContentConnector/CS2000/Siteinterface/sites/legal/file/warsaw.pdf

 

m) matkadokumentit

 

Kaikki reittilentojen liput toimitetaan sähköisinä lippuina. Tämä on kansainvälisen lentoyhtiöiden kattojärjestö IATA:n päätös ja se koskee kaikkia matkatoimistoja. Me kirjoitamme vain sähköisiä lippuja. Jos varauksesi sisältää sellaisen lentoyhtiön lennon, johon ei ole saatavissa sähköistä lippua, joudumme peruuttamaan varauksen ja palauttamaan hinnan sinulle.

 

3. HOTELLI- JA MAJOITUSVARAUKSET

 

1) paikalliset lisämaksut

 

Osa hotelleistamme vaatii asiakkaalta lisämaksun, joka maksetaan paikanpäällä sisään kirjautumisen yhteydessä tai pois lähdettäessä. Nämä lisämaksut ovat yleensä kaupunkivero, turistivero tms. Huom! Mikäli varausvahvistuksessa ei ole mainintaa aamiaisista, ne eivät kuulu majoituksen hintaan.

 

2) jos haluttua majoitusta ei ole saatavilla

 

Jos emme pysty vahvistamaan varaamaasi hotellia, soitamme tai lähetämme sinulle sähköpostilla mahdollisen vaihtoehtoisen majoituksen tiedot tai sen tiedon, että haluamaasi majoitusta ei ole saatavilla. Tällöin sinulla on mahdollisuus hyväksyä uusi majoitusvaihtoehto tai purkaa kauppa, jolloin hyvitämme maksut takaisin sinulle. Ebookersilla on oikeus vaihtaa hotellimajoitus tai vastaava palvelu vastaavantasoiseen tai toiseen majoitukseen. Hotellin vaihtamisesta ei välttämättä ole mahdollisuutta saada korvausta.

 

3) hotellimajoitusten tyypit

 

Myymme hotellimajoituksia kahdella eri tavalla:

 

i) hotellimajoitukset, jotka me myymme sinulle ja jotka maksetaan meille varauksen yhteydessä. Maksua vastaan saat varausvahvistuksen todistamaan ostettua hotellimajoitusta.

 

ii) hotellimajoitukset, jotka myymme sinulle hotellin välittäjänä toimien. Tunnistat nämä hotellimajoitukset Internet-sivuillamme siten, että ehtojen mukaan sinä maksat hotellimajoituksesi hotellilla sisään kirjautumisen tai pois lähtemisen yhteydessä.

 

Hotellivarauksissa, joissa me toimimme välittäjänä sinun puolestasi, me lähetämme sinulle majoituksen vahvistavan varausvahvistuksen, jolla osoitat hotellille hankkineesi hotellimajoituksen. Hotelli veloittaa maksun sinulta majoituksesta ulos kirjautumisen yhteydessä. Sinulle kerrotaan hotellimajoituksen hinta varauksen tekemisen yhteydessä. Huomaathan että sinä solmit sopimuksen suoraan hotellin kanssa.

 

4) tähtiluokitus

 

Tähtiluokitusta käytetään kuvaamaan hotellien yleistä tasoa ja palveluja, ruokailujen tasoa sekä käytössä olevia välineitä ja palveluja hotellin tiloissa. Luokitusvaatimukset vaihtelevat eri maiden ja toimittajien välillä riippuen paikallisten luokitteluja suorittavien tahojen vaatimuksista ja ovat tarkoitettu suuntaa antaviksi. Tähtiluokitus ei ole mikään ebookersin antama takuu tai vakuutus palvelun tasosta. Ebookers suosittelee kohteita, joissa on vähintään kolmen tähden luokitus.

 

5) hotellin palvelut

 

Tutustuthan huolellisesti yksityiskohtaiseen hotellimajoituksen kuvaukseen, jotta saat selville hotellimajoituksen kaikki ehdot. Sinun tulee olla vähintään 21-vuotias voidaksesi majoittua tiettyihin hotelleihin erityisesti Yhdysvalloissa.

 

Huomioithan, että kaikki käyttämämme hotellit eivät ole ainoastaan ebookersin asiakkaille. Emme ota mitään vastuuta hotellin palveluista tai rajoituksista, jotka saattavat johtua muista asiakkaista tai asiakkaiden toiminnasta.

Mikäli varausvahvistuksessa ei ole mainintaa aamiaisista, ne eivät kuulu majoituksen hintaan,


6) hotellimajoituksen hintaan sisältymättömät paikalliset verot

 

Huomaathan että osassa hotelleista paikallisia veroja maksetaan paikanpäällä suoraan hotelliin paikallisessa valuutassa kuten esimerkiksi myyntiveroa. Sinun on maksettava kaikki tällaiset verot suoraan hotellille sisään kirjautumisen tai pois lähtemisen yhteydessä.

 

7) valuutta

 

Kaikki hinnat esitetään valuutassa, joiden vaihtokurssit määritetään päivittäin. Hinnat voivat näin ollen vaihdella päivittäin seuraten valuuttakurssien muutoksia. Kun varaus tehdään, vaihtokurssi kiinnitetään ja sitä sovelletaan muutoksiin tai peruutuksiin. Ebookers määrittää vaihtokurssit.

 

8) muuta

 

Huomaathan että majoitusta ostaessasi voit maksaa yhden huoneen verkkomaksulla, mutta useamman huoneen kerrallaan voit maksaa vain luottokortilla. Hotellit saattavat vaatia asiakkailta luottokortin tai käteisdepositin sisäänkirjautumisen yhteydessä. Asiakkaan tulee huolehtia, että hänellä on voimassaoleva luottokortti tai mahdollinen vaadittava käteissumma takuumaksuksi.

 

 

4. AUTON VUOKRAAMINEN

 

Kun teet kauttamme varauksen, johon sisältyy myös auton vuokraus, sinun on hyväksyttävä myös auton vuokrauksen ehdot.

 

vähimmäisikä

 

Kaikilla autovuokraamoilla on vähimmäisikäraja, jonka ylittäneet voivat vuokrata auton ilman lisämaksuja. Tämä ikäraja on yleensä 25-vuotta. 21-24-vuotiaat kuljettajat joutuvat aina maksamaan nuoren kuljettajan lisämaksun, joka maksetaan paikanpäällä kohteessa ja josta maksetaan veroa eikä sitä palauteta sinulle. Maksun määrä vaihtelee kohteittain ja on Euroopassa alkaen 10 euroa päivää kohden ja USA:ssa 25-50 USD päivää kohden. Kun olet valinnut autotyypin, sinun on tarkistettava auton varausehdoista kyseisen vuokrauksen lisämaksut ja rajoitukset.

 

enimmäisikä

 

Joissain harvoissa kohteissa on myös enimmäisikä autonvuokraukselle. Ikäraja vaihtelee 60 vuodesta ylöspäin. Jos olet yli 60-vuotias, sinun on tarkistettava vuokrausmahdollisuudet ja rajoitukset. Jos rajoituksia ei noudateta, autovuokraamolla on oikeus evätä auton luovutus.

 

vakuuden asettaminen

 

Autovuokraamot hyväksyvät vain luottokortin vuokran vakuudeksi vuokrakohteessa. Luottokorttia ei veloiteta, vaan kortille tehdään katevaraus vuokravakuuden suuruiselle summalle. Vuokravakuuden määrä vaihtelee vuokraamosta ja kohteesta riippuen, ja voi olla joissakin kohteissa jopa yli 1000 euroa. Sinun on käytettävä luottokorttia ja luottokortin on oltava kuljettajan nimellä oleva luottokortti. Ebookers ei ole velvollinen suorittamaan mitään korvauksia, jos sinulla ei ole luottokorttia, kun noudat autoa ja sinulle ei sitä luovuteta. Osa autoluokista vaatii vuokran vakuudeksi kaksi erillistä kuljettajan nimellä olevaa luottokorttia.

 

ajokortti

 

Kaikilla kuljettajilla on oltava voimassaoleva ajokortti. Ajokortin on oltava voimassa vuokraushetkellä ja koko vuokrakauden ajan. Me emme ole velvollisia suorittamaan mitään korvausta, jos sinulla ei ole voimassa olevaa luottokorttia näytettäväksi vuokranantajalle ja sinä et saa autoa käyttöösi. Joissain kohteissa vaaditaan näyttämään kansainvälinen ajokortti oman ajokortin lisäksi.

 

omavastuun poisto

 

Vaikka autonvuokraushintamme sisältävät kaikki taksat, lisäkuluja syntyy aina. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että onnettomuustilanteessa tai varkauden kyseessä ollessa kuljettajan on maksettava omavastuun osuus esitetyistä vaatimuksista. Tämä voi vaihdella riippuen auton tyypistä ja matkakohteesta.

 

auton myöhäinen palautus

 

Auton vuokrahinta on laskettu autoa noudettaessa sovitun palautusajan perusteella. Jos pidät autoa kauemmin kuin alun perin on suunniteltu, olet velvollinen suorittamaan lisämaksun. Lisämaksu määräytyy autovuokraamon paikallisen hinnaston mukaan.

 

vuokrasopimus

 

Allekirjoitat vuokrasopimuksen autoa noutaessasi. Sopimuksessa on yksityiskohtaisesti kerrottu kaikki vuokrauksen ehdot. Sinun velvollisuutesi on tarkastaa sopimus huolella ennen sen allekirjoittamista ja pitää hallussasi kopio sopimuksesta. Ebookers ei palauta mitään lisämaksuja, jotka johtuvat sinun sopimuksestasi autovuokraamon kanssa.

 

lasten turvaistuimet

 

Tietyn ikäisten ja kokoisten lasten on matkustettava turvaistuimessa. Noudatathan huolella paikallista lakia.

 

5. VALMISMATKAT

 

Ebookersin järjestämiin valmismatkoihin sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja (Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen neuvottelemat yleiset valmismatkaehdot) ensisijaisesti sekä toissijaisesti näitä ebookersin matkaehtoja. Jos nämä matkaehdot ja yleiset valmismatkaehdot ovat ristiriidassa, sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja.

 

Sovellamme näitä ebookersin matkaehtoja toissijaisesti, koska tarjoamme matkoja vain reittilennoille, joita tarjoavien lentoyhtiöiden sopimusehtoja noudatamme.

 

1) Yleiset valmismatkaehdot ovat saatavilla osoitteessa: http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/sopimukset/vakiosopimusehdot/yleiset-valmismatkaehdot/

 

2) Muutokset ja peruutukset. Kaikissa muutoksissa ja peruutuksissa noudatetaan aina kyseisen liikenteenharjoittajan omia ehtoja. Lisätietoja löytyy kohdasta 2. Lentovaraukset. Jos kyseessä on valmismatka, noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja seuraavasti: jos matkustaja peruuttaa matkan ilman yleisissä valmismatkaehdoissa kohdassa 4 mainittua syytä, näitä matkaehtoja sovelletaan matka peruutettaessa. Jos liikenteenharjoittajan ehdot ovat ankarampia kuin yleiset valmismatkaehdot, matkustajaa veloitetaan yleisten valmismatkaehtojen mukaan lisättynä ebookersin tosiasiallisilla kuluilla täysimääräisesti.

 

Pyydämme huomaamaan, että peruuttamisoikeutta ei kuitenkaan ole, jos kustannukset matkan peruuttamisesta jäisivät kokonaan tai pääasiassa ebookersin kannettavaksi sen vuoksi, että matkaa ei voida saada myydyksi toiselle matkan yksilöllisyyden, erityisluonteen tai muun merkitykseltään vastaavan syyn takia.

 

Jos sinua kohtaa yleisten valmismatkaehtojen tarkoittama odottamaton ja vakava tapahtuma ja sinulla olisi yleisten valmismatkaehtojen mukaan oikeus peruuttaa matka, noudatamme näissä peruutuksissa kuitenkin aina liikenteenharjoittajan (kuten lentoyhtiö) ja palveluntarjoajan peruutusehtoja.

 

6. RISTEILYT, HIIHTO- JA PAKETTIMATKAT OSTETTUNA KOLMANNELTA OSAPUOLELTA

 

Kun ostat lomamatkan kuten hiihtopaketin, rantaloman tai risteilyn, poistut ebookersin Internet-sivuilta ja sinut ohjataan suoraan palveluntarjoajan omille Internet-sivuille. Näissä tuotteissa ja palveluissa noudatetaan palveluntarjoajan matkaehtoja. Me toimimme vain välittävänä osapuolena.

 

7. MUUTA

 

Huomioithan, että jos pyydät meitä ostamaan sinulle teatteri-, konsertti- tai muita pääsylippuja sinun puolestasi, sinä sitoudut noudattamaan aina tällaisten lippujen ehtoja. Huomioithan että olet sidottu lippujen ehtoihin, vaikka peruuttaisit muita meiltä ostamiasi palveluja.

 

8. OSTOT INTERNETISTÄ

 

Voit maksaa ostoksesi luottokortilla tai verkkopankissa. Luottokortilla maksettaessa veloitetaan hallintokulut , joiden määrä näkyy palveluhinnastossamme. Huomaathan että emme palauta näitä hallintokuluja sinulle peruutustilanteissa, jollei pakottava laki toisin määrää. Kuitenkin halpalentoyhtiöiden lentovaraukset voi maksaa vain luottokortilla. Huomioithan että me luovutamme luottokorttimaksun tiedot salatussa muodossa välittömästi käsittelyä varten luottokorttiyhtiölle. Kun maksu on vahvistettu, saat vahvistuksen ostoksesta meille antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

 

Sinun on tarkastettava luottokortin luottoraja ennen ostamista. Me emme ole velvollisia palauttamaan toimistomaksuamme, jos me emme ole saaneet täyttä maksua sinulta luottorajan ylittymisen vuoksi.

 

Huomioithan, että lentovarauksia ei voida muuttaa. Tämä koskee kaikkia tietoja, jotka on annettu varauksen yhteydessä.

 

Huomioithan myös, että hotelli- ja autovuokrauksia sekä muita maapalveluja, jotka on ostettu Internet-sivuiltamme, ei voida muuttaa eikä peruuttaa.

Veloitamme luottokortiltasi koko matkapakettisi hinnan varaushetkellä. Veloitukset saattavat näkyä erillisinä jokaiselle paketin tuotteelle.

 

9. HINTOJEN JA ALENNUKSIEN PERUSTA

 

Matkustaminen tapahtuu turistiluokassa, jollei toisin ole kanssamme nimenomaisesti sovittu. Hinta perustuu varauksen tekohetken sopimusehtoihin (sopimus, hinnat, aikataulut ja valuuttakurssit).

 

Mahdollinen lapsialennus annetaan liikenteenharjoittajan / palveluntarjoajan ehtojen mukaan.

 

Alennetut hinnat ovat voimassa rajoitetun ajan, joka ilmoitetaan tarjouksessa. Alennetut hinnat eivät sovellu varauksiin tai ostoksiin, jotka on tehty näiden aikojen ulkopuolella eikä uudelleenvarauksiin.

Pidätämme oikeuden muuttaa kaikkia maksujamme milloin tahansa. Tämä tarkoittaa puhelinmyyntiin, peruuttamiseen, muuttamiseen tai maksutapaan liittyviä taikka muita maksuja. Tällaisia maksuja voidaan alentaa tai korottaa taikka ne voidaan poistaa milloin tahansa.

10. MUUT EHDOT

 

a) sinun sopimuksesi ja sopimuskumppanisi

 

Sinä teet sopimuksen Oy Ebookers Finland Ltd:n (Y-tunnus 0705738-4, osoitteessa Mannerheiminaukio 1 B, 00100 Helsinki, Suomi, ALV rek., FI07057384) (näissä matkaehdoissa ”ebookers”, ”me”, ”ebookers.fi”) tai muun palveluntarjoajan (kuten lentoyhtiö, hotelli, autovuokraamo, vakuutusyhtiö) kanssa riippuen siitä, mitä tuotteita tai palveluja ostat.

 

Olet tehnyt sitovan sopimuksen ebookersin kanssa, kun maksat palvelun, jonka olet tilannut ebookersilta. Ebookers ei ole vastuussa mistään alle 18-vuotiaiden tekemistä varauksista. Kaikki varaukset ovat henkilökohtaisia, eikä niitä voida myydä, luovuttaa tai muutoin siirtää kenellekään toiselle henkilölle.

 

Jos teet varauksen Internet-sivuillamme, varaus on maksettava välittömästi.

 

Sopimuksesi astuu voimaan, kun olemme saaneet maksusuorituksesi ja olemme antaneet varausvahvistuksen. Hinnat vahvistetaan varausvaiheessa viimeisellä sivulla, jolla painat ”hyväksy ja osta” kuvaketta, jolloin teet sopimuksen. Hinnat ilmoitetaan lasketun päivän valuuttakurssin mukaan. Hinnat voivat tämän vuoksi vaihdella päivittäin heijastaen valuuttakurssien muutoksia. Ebookers määrittää vaihtokurssit.

 

Nämä yleiset matkaehdot pätevät kaikkiin varauksiin, ellei toisin ole ilmoitettu. Huomioithan, että ebookersin palvelumaksu saatetaan lisätä hintaan riippuen siitä, teetkö varauksen Internet-sivuillamme tai puhelinpalvelussamme ja riippuen siitä, minkä tuotteen tai palvelun hankit. Sinulle kerrotaan kaikista maksuista ennen kuin teet varauksen.

 

Jos emme ole saaneet sinulta suoritusta kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä, meillä on oikeus purkaa sopimus. 

 

Me voimme muuttaa majoitusta tai vastaavaa palvelua samantasoiseen tai paremman tasoiseen palveluun ilman, että meillä on velvollisuutta suorittaa korvauksia sinulle.

 

Jos käytät vain osittain palveluja, jotka olet ostanut, sinulla ei ole oikeutta maksun palautukseen meiltä. Me emme palauta toimistomaksuamme muutos- ja peruutustilanteissa.

 

Jos et peruuta palvelua tai jos et saavu lähtöpaikalle sovittuun aikaan tai jos et pääse matkalle, koska sinulla ei ole vaadittavia asiakirjoja (kuten passi tai viisumi), me emme palauta sinulle toimistomaksuamme tai matkan hintaa.

 

b) verkkomaksu

 

Jos maksat verkkomaksulla, siirryt ebookersin Internet-sivuilta verkkopankin Internet-sivulle, josta me emme ole vastuussa. Sinun on tehtävä maksusuoritus viipymättä ja meidän on voitava varmistaa maksusi 20 minuutin sisällä sen tekemisestä. Jos varausta ei ole onnistuneesti maksettu ja sinä et ole vastaanottanut vahvistusta, sinun on varattava uusi matka. Ebookers ei ole vastuussa verkkomaksun toimittajan teknisistä häiriöistä, jotka saattavat vaikuttaa maksutapahtumaan.

 

Jos maksua ei ole varmistettu 20 minuutin sisällä, sinun on otettava yhteys asiakaspalveluumme +358 9 681 44 144 tehdäksesi varauksen uudelleen. Huomioithan että ebookers hyvittää sinun tekemäsi suorituksen enintään yhdeksän päivän kuluessa maksustasi lukien. Ebookers ei maksa palautettavalle summalle korkoa.

 

Huomaathan että majoitusta ostaessasi voit maksaa yhden huoneen verkkomaksulla, mutta useamman huoneen kerrallaan voit maksaa vain luottokortilla.

 

c) yksityisyyden suoja

 

Pyydämme sinua tutustumaan Internet-sivuillamme yksityisyyden suojan ehtoihimme, joiden nojalla voimme käyttää tietoja, jonka saamme sinulta käyttäessäsi Internet-sivujamme. Ehdot muodostavat osan sopimuksestamme, jolla tarjoamme palvelujamme. Jos et hyväksy kaikkia näitä ehtoja, ole hyvä ja älä käytä Internet-sivujamme. Sinun on pidettävä salassa kaikki tunnistautumiseen liittyvät keinot, jotka toimitamme sinulle voidaksesi käyttää näitä Internet-sivujamme. Sinun on annettava oikeat ja täydelliset tiedot käyttäessäsi Internet-sivujamme.

 

d) sovellettava laki

 

Näihin yleisiin matkaehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Huomioithan, että hotelli-, auto- ja muihin maajärjestelyvarauksiin saattavat soveltua myös matkakohteesi paikallinen lainsäädäntö ja paikalliset tavat.

 

e) vakuutusturva

 

Suosittelemme soveltuvan matkavakuutuksen ottamista koskien vähintään kiireellistä lääkärin apua sisältäen kotiuttamisen tilanteessa, jossa joudut onnettomuuteen tai sairastut ollessasi ulkomailla.

 

Sinun vastuullasi on hankkia soveltuva ja riittävä vakuutusturva omien tarpeidesi mukaan. Sinun vastuullasi on noudattaa vakuutusyhtiön vaatimuksia ja antaa vakuutusyhtiölle kaikki tarpeellinen tieto kuten esimerkiksi ennalta todetut sairaudet.

 

f) passi-, viisumi- ja rokotusvaatimukset

 

Ennen matkan varaamista matkustajan velvollisuus on tarkastaa passi-, viisumi- ja rokotustarpeensa kaikkiin matkakohteisiin sekä mahdolliset tarvittavat transit- eli kauttakulkuviisumit. Huomioithan että monet maat vaativat passin voimassaoloajaksi 6 kuukautta matkan jälkeen. Osalla maita on erityisvaatimuksia, jotka sinun tulisi tarkistaa ennen matkaa kyseisen maan konsulaatista tai suurlähetystöstä.

 

On tärkeää varmistaa, että passi on lukukelpoinen ja ehjä, koska vaurioituneen passin kanssa matkustavan henkilön matkustus tai maahan pääsy voidaan evätä. Jos sinulla on Suomen passi, kannattaa tutustua ulkoasiainministeriön Internet-sivuilla http://www.formin.fi/public/default.aspx?nodeid=15732&contentlan=1&culture=fi-FI oleviin tietoihin passivaatimuksista, voimassaolosta, passin haukemisesta, uusimisesta sekä ohjeistuksiin miten toimia, jos passisi on hukkunut tai varastettu.

 

Sinun velvollisuutesi on hankkia vaadittava viisumi matkakohdettasi tai matkakohteitasi sekä kauttakulkukohteita varten. Ulkoasiainministeriöltä saa tiedot viisumivaatimuksista, hakuajoista ja -tavoista. Huomioithan, että joidenkin maiden vaatimukset vaihtelevat suuresti ja saattavat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla.

 

Matkustajan tulee tarkistaa, että nimitiedot ovat yhtenevät passissa ja varaustiedoissa. Jos nimitiedot eroavat, ei matkustus ole mahdollista ja vakuutus ei ole välttämättä voimassa.

 

Jos matkustat USA:han, sinun on huomioitava seuraavat tiedot:

 

Sähköisen matkustusluvan (ESTA) käyttö Yhdysvaltoihin matkustaville aloitettiin 1.8.2008.

 

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden ministeriö on avannut viisumivapausmaiden (Visa Waiwer Program, VWP) kansalaisille uuden online-lupamenettelyn nimeltä Electronic System for Authorization (ESTA). Menettely koskee myös Suomen kansalaisia.

 

Huomaathan että Yhdysvaltoihin saapuvilta matkustajilta vaaditaan sähköinen matkustuslupa ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Matkustajan tulee tehdä ESTA-anomus Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkan alkua. Lomakkeen löydät osoitteesta https://esta.cbp.dhs.gov. ESTA on voimassa 2 vuotta, paitsi jos passin numero, henkilön nimi tai jokin muu tähdellinen tieto muuttuu. ESTA online-lupamenettely koskee kaikkia viisumivapausmaiden kansalaisiaVisa Waiver Programmukaanlukien myös lapset. Jos matkustaja ei saa ESTA-hyväksyntää, hänen on haettava viisumia USA:n suurlähetystöstä.

 

Me voimme täyttää ESTA-hakemuslomakkeen sinun puolestasi palveluhinnastossamme mainittua lomakkeen täyttämismaksua vastaan. Huomaathan että emme vastaa hakemuslomakkeen tietojen oikeellisuudesta tai mahdollisista ongelmista liittyen maahantulomuodollisuuksiin.

 

Yhdysvaltain viranomaisten antamien tietojen mukaan ESTA-lupa oikeuttaa matkustajan nousemaan Yhdysvaltoihin menevään laivaan tai lentokoneeseen VWP-ohjelman mukaisesti ilman viisumia ja mahdollistaa 90 päivän maassa oleskelun. Se ei kuitenkaan takaa matkustajan maahanpääsyä. Lupa on voimassa kaksi vuotta (tai passin umpeutumiseen asti, jos tämä tapahtuu alle kahdessa vuodessa) ja oikeuttaa toistuviin vierailuihin USA:ssa. ESTA-käytäntö koskee sekä liike- että vapaa-ajan matkoja.

 

Huomaathan että jos ESTA-hakemuksen jättää tekemättä, pääsy USA:han ei ole mahdollista.

 

Kaikilla Suomen passin omaavilla USA:han matkustavilla henkilöillä, myös lapsilla tulee olla oma koneellisesti luettava passi. Jos sinulla ei ole koneellisesti luettavaa passia tai lapsi on merkitty vanhemman passiin, viisumi on hankittava matkustusta varten.

 

Lisätietoja USA:n matkustusvaatimuksista ja viisumivapaudesta löydät USA:n suurlähetystön Internet-sivuilta osoitteesta http://finland.usembassy.gov/root/finnish/home.html

 

Sinun tulisi selvittää kohdemaassa tarvittavat rokotukset terveysalan ammattilaisilta vähintään 8 viikkoa ennen matkustusta. Tietoja terveysvaatimuksista löytyy myös osoitteesta http://www.laaketietokeskus.fi/page.php?page_id=93 . Tietoja ulkomailla saatavista lääkäripalveluista löytyy osoitteesta: http://europa.eu/abc/travel/healthy/index_fi.htm .

 

g) tiedot matkakohteesta

 

Sinulla itselläsi on vastuulla oma turvallisuutesi matkalla. Suomen ulkopuolella turvallisuudestasi vastaavat ensisijaisesti kulloinkin kyseessä olevan maan viranomaiset.

 

Suosittelemme tarkastamaan mahdolliset matkakohdettasi koskevat matkustustiedotteet ennen matkustusta esimerkiksi ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta: http://www.formin.fi/public/default.aspx?nodeid=15732&contentlan=1&culture=fi-FI .

 

h) matkan varaaminen

 

Kun teet varauksen Internet-sivuillamme, sinun on ilmoitettava meille luotto- tai pankkikorttisitiedot koko hinnan veloitusta varten. Ilmoittamalla kortin tiedot valtuutat meidät tai yhteistyökumppanimme veloittamaan koko matkan hinnan kortiltasi. Huomioithan, että saatat joutua esittämään kortin myös lunastaessasi varaamaasi palvelua, kuten hotellin vastaanotossa tai autoa noutaessasi taikka hankkiessasi lisäpalveluja.

 

Kaikkien tuotteiden ja palvelujen hintoja tarkastetaan säännöllisesti ja ne voivat muuttua ylös tai alas. Tarjouksia annetaan Internet-sivuillamme harkintamme mukaan. Kaikki tarjoushinnat ovat riippuvaisia saatavuudesta ja ne voidaan poistaa milloin tahansa.

 

i) ongelmatilanteet

 

Jos ongelmia syntyy ollessasi ulkomailla, sinun on otettava todistettavasti yhteyttä paikalliseen palveluntarjoajaan välittömästi (esimerkiksi hotelli, autovuokraamo, lentoyhtiö). Jos palveluntarjoaja ei pysty ratkaisemaan ongelmaa paikanpäällä kohteessa haluamallasi tavalla, sinun on soitettava meille asiakaspalvelumme numeroon +358 9 681 44 144, jotta saamme mahdollisuuden yrittää auttaa. Jos ongelmaasi ei saada selvitettyä, sinun on ilmoitettava meille siitä heti, kun se on mahdollista, ja kirjoittaa meille kohtuullisessa ajassa osoitteeseen asiakaspalvelu@ebookers.com, ilmoittaen samalla varaustunnuksesi ja kaiken tarpeellisen tiedon. Jos emme saa tietoa edellä kuvatussa kohtuullisessa ajassa, emme ehkä kykene selvittämään ongelmaa tai tutkimaan sitä kokonaisuudessaan.

Euroopan komission verkkopohjainen riidanratkaisualusta löytyy osoitteesta http://ec.europa.eu/odr.

 

j) meidän vastuumme

 

Huomioiden myös kohdat 10 k) ja 10 l) me otamme vastuun siitä, että palvelu, jonka me itse myymme tilauksesi perusteella, toimitetaan sellaisena, kuin se on Internet-sivuillamme kuvattu. Jos tilauksesi, jonka me itse olemme myyneet, ei ole osinkaan sellainen kuin mitä on sovittu ja/tai se ei ole yleisesti oletettavissa olevan mukainen, me maksamme sinulle korvauksen mahdollisista vahingoista pakottavan lain mukaan.

 

k) korvauksen hakeminen

 

Jos vaadit korvausta meidän myymästämme palvelusta tai tuotteesta sen vuoksi, että se ei ole sovitun mukainen ja/tai ei ole yleisesti oletettavissa olevan mukainen, sinun on noudatettava kohdissa 10 i) ja 10 l) selostettuja menettelyjä.

 

Huomaathan että me emme ole korvausvastuussa varauksessasi olevasta virheestä tai puutteesta johtuen, jos virhe tai puute ei johdu meistä tai alihankkijastamme, tai jos virhe tai puute johtuu sinun toiminnastasi tai jos virhe tai puute johtuu olosuhteista, jotka olivat epätavallisia tai ennalta arvaamattomia ja joita me tai alihankkijamme (vaikka tarpeellista huolellisuutta olisi noudatettu) emme olisi voineet ennakoida tai välttää.

 

Vaatimus koskien seikkaa, joka voidaan korjata matkakohteessa, on ilmoitettava meille tai paikalliselle yhteistyökumppanillemme viipymättä.

 

Sinun on rajoitettava vahinkoa kohtuullisin toimenpitein.

 

l) tärkeät vastuunrajoitukset

 

Koskien kansainvälistä matkustamista meidän vastuumme sinulle on rajoitettu tai suljettu pois siten, kuin alla mainittavat soveltuvat kansainväliset sopimukset määräävät. Tämä tarkoittaa, että meidän vastuumme sinulle on rajoitettu siihen vastuuseen, joka (jos vastuuta lainkaan on) on liikenteenharjoittajalla tai kuljetusyhtiöllä, joka hoitaa kyseessä olevat matkustuspalvelut.

 

Ebookers on matkatoimisto, eikä harjoita lentotoimintaa, laivaliikennettä tai raideliikennettä. Kun matkustat, matkaasi saatetaan soveltaa joitain kansainvälisiä sopimuksia kuten esimerkiksi ilmakuljetuksia( Varsovan sopimus, Montrealin sopimus )vesikuljetuksia (Ateenan sopimus) ja raidekuljetuksia(Cotif) koskevia sopimuksia. Ymmärrät että näitä sopimuksia sovelletaan matkaasi. Katso täältä lisätietoa vastuunrajoituksista(osittain englanninkielinen).

 

Hyväksyt sen että liikenteenharjoittajan tai kuljetusyhtiön omat kuljetusehdot soveltuvat sinun matkaasi. Kun me järjestämme sinulle kuljetuksen, me luotamme näihin ehtoihin ja niiden vastuunrajoituksiin. Hyväksyt että tällaiset ehdot ovat osa sopimusta, jonka solmit kanssamme. Tällaiset ehdot ovat saatavissa Internet-sivuiltamme.

 

m) vaikutuspiirimme ulkopuolella olevat seikat

 

Jollei näissä ehdoissa ole toisin nimenomaisesti sovittu, valitamme että emme voi hyväksyä vahingonkorvausvastuuta koskien tilannetta, jossa emme voi täyttää sopimukseen perustuvia velvollisuuksiamme tilanteessa, jossa meistä riippumattomista syistä emme voi toimia kuten kohdassa 1 j yllä on todettu.

 

n) oma käyttäytymisesi ja toimittamasi tiedot

 

Sinun vastuullasi on, että et käyttäydy tavalla, joka on sopimatonta tai joka aiheuttaa vaaraa, loukkauksen tai vahinkoa toisille tai joka aiheuttaa vahingonvaaraa toisen omaisuudelle matkallasi (mukaan lukien mutta ei rajoittuen humalaan ja sopimattomaan käyttäytymiseen lentokoneessa).

 

Jos meidän tai palvelutarjoajamme kohtuullisen käsityksen mukaan käytöksesi ei ole asiallista tai se aiheuttaa vaaraa, loukkauksen tai vahinkoa toisille tai aiheuttaa vahingonvaaraa toisen omaisuudelle, me ja/tai meidän palveluntarjoajamme (esimerkiksi hotellin johto tai lentokoneen kapteeni) voi ryhtyä tarpeellisiin toimenpiteisiin varmistaakseen matkustajiemme turvallisuuden ja viihtyisyyden sekä heidän ja palveluntarjoajamme omaisuuden esimerkiksi lopettamalla matkan tekosi, jolloin meidän ja palveluntarjoajamme vastuu sinua kohtaan loppuu välittömästi emmekä suorita sinulle mitään maksujen palautuksia tai korvauksia johtuen matkan teon lopettamisesta. Lisäksi sinä olet velvollinen korvaamaan meille kaikki välttämättömät kulut, jotka johtuvat matkan teon lopettamisesta.

 

Sinun on tarkistettava paluulentoa koskevat tiedot ja tarvittaessa vahvistaa kansainväliset paluuvaraukset lentoyhtiölle viimeistään 72 tuntia ennen paluulennon lähtöä.

 

Suosittelemme että annat yhteystietosi kohdemaassa lentoyhtiölle pidemmän oleskelun aikana mahdollisten lentoaikataulumuutosten tai -peruutusten varalta.

 

Sinun tulee tehdä lähtöselvitys ja olla lentokentällä hyvissä ajoin. Tarkista oikea lähtöselvitysaika lentoyhtiöltä. Suurilla lentokentillä ja kaukolennoilla suosittelemme tekemään lähtöselvityksen ja saapumaan kentälle viimeistään 3 tuntia ennen koneen lähtöä ja Euroopan sisäisillä lennoilla viimeistään 2 tuntia ennen lähtöä.

 

o) muutokset matkaehtoihin

 

Me voimme muuttaa näitä ehtoja milloin tahansa ilmoittamalla siitä Internet-sivuillamme. Jos me muutamme näitä ehtoja, jo solmittuihin sopimuksiin muutoksella ei ole vaikutusta.

 

p) erityisen avun tarve

 

Jos olet liikuntarajoitteinen tai muutoin toimintarajoitteinen tai tarvitset erityistä apua jostakin muusta syystä, pyydämme ilmoittamaan siitä meille varauksen teon yhteydessä. Jos avun tarpeessa tapahtuu muutos ennen matkaa, sinun on ilmoitettava meille. Me emme ole vastuussa sinulle aiheutuvista menetyksistä, jos me tai meidän palvelujen toimittajamme emme pysty antamaan haluamaasi eritystä apua.

 

q) säätila

 

Me emme ole vastuussa matkasi keskeytymisestä tai häiriintymisestä johtuen huonosta tai epätyypillisestä säätilasta.

 

r) erikoistoiveet

 

Välitämme erikoistoiveet palveluntarjoajille, mutta emme voi taata mitään erikoistoiveita, koska emme pysty vaikuttamaan suoraan palveluntarjoajien toimintaan.

 

s) puhelut

 

Pidätämme oikeuden nauhoittaa satunnaisesti puheluita parantaaksemme asiakaspalveluamme.

 

t) vastuullinen matkatoimisto

 

Oy Ebookers Finland Ltd

Mannerheiminaukio 1 B, 00100 Helsinki

Puh: +358 9 681 44 144, Faksi 09-6801934

Sähköposti: asiakaspalvelu@ebookers.com

Internet: www.ebookers.fi

Merkitty kaupparekisteriin, Y-tunnus 0705738-4