Amsterdam matkat

Etsi matkoja kohteeseen Amsterdam

Amsterdam Yleistä

Hieman epäilyttävän "kaikki käy" -maineen saanut Amsterdam on vastakohtien ja ristiriitaisuuksien kaupunki. Euroopan suurin vanhan kaupungin alue ja sen suvaitsevainen suhtautuminen hieman riskaabelimpaan elämäntyyliin muodostavat todella yllättävän kohtaamisen maailman kauneuden ja outouden välillä. Amsterdam tarjoaa sulassa sovussa kuuluisia taidemuseoita erotiikkamuseoiden rinnalla, pittoreskeja kanavia, joiden varsia koristavat ihmisiä täynnä olevat coffee shopit ja vaikuttavia arkkitehtonisia taidonnäytteitä, joiden loistokkuuteen punaisin valoin valaistuista ikkunoista itseään esittelevät prostituoidut luovat silmiinpistävän kontrastin. Amsterdamin kauneus on henkeäsalpaavaa, mutta mieleenpainuvimman muiston lomasta tässä vastakohtaisuuksien kaupungissa tarjoavat itse hollantilaiset: heidän rento ja vapaamielinen elämänasenteensa saa kaupungin oudot ristiriitaisuudet toimimaan.

Suuri osa Hollannin pinta-alasta on patoamalla vallattua vanhaa merenpohjaa, ja sen pääkaupunkia Amsterdamia leimaa syntyperäisten hollantilaisten ja käytännössä maailman kaikilta kolkilta saapuneiden maahanmuuttajien luoma kiehtova moninaisuus. Monista suosituista turistikohteista poiketen paikalliset asukkaat suhtautuvat matkailijoihin myönteisesti, lämpimästi ja sydämellisesti. Lähes kaikki puhuvat englantia, ja se on selkeä etu etenkin silloin, kun matkailija onnistuu eksymään pittoreskien kanavien sokkeloihin.

Amsterdam on varsinainen runsauden sarvi nähtävyyksien suhteen, lähes riippumatta siitä mikä lomailijaa kiinnostaa. Arkkitehtuuria rakastaville kaupungin keskusta tarjoaa yli 7000 rekisteröityä historiallista rakennusta ja Venetsiaakin enemmän kanavia. Historiasta kiinnostuneille löytyy museoita, taiteentuntijoita hemmotellaan kokoelmalla maailman kuuluisimpia taidemuseoita ja viherpeukaloille on tarjolla kukkatoreja ja maineikas Keukenhofin kukkapuisto. Ja kuten sanottua, erilaista elämäntapaa ihannoivillekin Amsterdam on kerrassaan loistava matkakohde.

Amsterdam on varmasti yhtä kuuluisa maalauksellisista kanavistaan kuin avomielisestä asenteestaan. Punaisten lyhtyjen alueen prostituoidut osuvat ikkunoissaan yhtä varmasti jokaisen matkailijan kulkureitin varrelle kuin ainutlaatuiset coffee shopit - joissa muuten saa kyllä marihuanasavukkeen mutta ei alkoholia!

Paras tapa viettää lomaa Amsterdamissa on nauttia ydinalueiden rennosta sykkeestä. Anna vilkkaan Jordaanin alueen viihdyttää, nauti falafeleistä ja tutki tyynen Begijnhofin aarteita. Tutustu paikallisten tapaan rentoutua vehmaassa Vondelparkissa, tee löytöjä Albert Cyupin markkinoilla ja skoolaa amsterdamilaisten kanssa 'ruskeissa kahviloissa (Bruine Cafés, paikallisia pubeja). Päivän päätteeksi kannattaa nauttia vaikka yltäkylläisen indonesialaisen rijstafel-ravintolan yltäkylläisyydestä.

Jos loma ei tunnu lomalta ilman uimarantaa, kannattaa suunnata vain puolen tunnin matkan päässä sijaitsevaan Zandvoortiin. Ja kun liikkeelle on kerran lähdetty, kannattaa käydä myös Haagissa ja kevätaikaan Keukenhofissa. Juustonystävien on ehdottomasti käytävä täydentämässä varastojaan Alkmaarissa, ja Delftistä saa upeaa sinivalkoista keramiikkaa vaikkapa juuri juustojen tarjoiluun.  Kuinka sitten päätätkin aikasi Amsterdamissa viettää, kaupunki valloittaa sinut enemmän kun yhdellä tavalla - loma Amsterdamissa täyttää varmasti kaikkein suurimmatkin odotukset.

 • Amsterdamissa on joitakin Euroopan kauneimpiin kuuluvia nähtävyyksiä, ja ne ovat tietysti hienoja kohteita lomailijalle. Asenteeksi kannattaa ottaa ydinalueitten rentous ja tutkia kaupunkia sen pohjalta kiireettömään tahtiin. Aloita tutustumalla idylliseen kantakaupunkiin. Pittoreski Grachtengordelin alue (Kanavakehä) kaartuvine katuineen on rakentunut kolmen pääkanavan - Herengrachtin, Prinsengrachtin ja Keisersgrachtin - ympärille. Pienempien risteävien kanavien yli on rakennettu lukusia siltoja, ja lähes kaikille silloille asennetut valoketjut luovat taianomaista tunnelmaa. Jokaisen lomailijan on ehdottomasti koettava kanavaristeily tässä Pohjoisen Venetsiaksikin kutsutussa kaupungissa. Se voi kuulostaa kliseeltä, mutta lumoavan kaupungin koko luonne ja tyyli kumpuavat sen ainutlaatuisista vesiväylistä.

  Kaupungissa on huikeat 42 museota, ja se saattaa hyvinkin houkutella matkailijaa viettämään koko lomansa museoalueen arvokkaissa gallerioissa. Valtavassa uusgoottilaisessa rakennuksessa sijaitseva Rijksmuseum on tällä hetkellä peruskorjauksessa, mutta se omistaa laajan kokoelman ehdottomia huippunähtävyyksiä. Seuraavaksi kannattaa tutustua Hollannin oman pojan vahvaan värikkyyteen maailman suurimman Van Goch -kokoelman äärellä Van Gogh Museumissa. Nykytaiteesta kiinnostuneet suuntaavat luonnollisesti vastikään kunnostettuun Stedelijkiin. Historianharrastajille Meriaikamuseo ja Kaupungin historiallinen museo tarjoavat tuulahduksen Amsterdamin menneisyydestä. Amsterdamissa kun ollaan, piipahdus oudohkoihin, tai ainakin epätavallisiin Hassis-, marihuana- ja hamppumuseoon, Seksimuseoon ja Eroottiseen museoon lienee tietenkin paikallaan.

  Uuvuttavan nähtävyyskierroksen jälkeen on aika rentoutua tarkkailemalla ihmisiä kaupungin vihreinä keuhkoina toimivassa Vondelparkissa. Vehmaassa puistossa järjestetään myös ulkoilmakonsertteja kesä-elokuun välisellä ajalla. Damrakista itään sijaitsee pahamaineinen Punaisten lyhtyjen alue. Tämä vaarojentäytteistä elämää viettävien ihmisten alue on matkailijoiden keskuudessa yhtä suosittu kuin tunnetuimmat museot, ja se on ollut jo pitkään nähtävyyslistan kärkipäässä. Ikkunoiden punaiset lyhdyt ja kaikkialla parveilevat turistilaumat saattavat tuntua hieman uhkaavalta, mutta kulkija on Punaisten lyhtyjen alueella täysin turvassa niin kauan kuin hän ei yritä kuvata prostituoituja.

  Amsterdamin tapahtumakalenteri on täynnä kietovia tilaisuuksia aina ainutlaatuisesta ja koko kansan riehaannuttavasta Kuningattaren päivästä shokeeraavaan Gay Pride -paraatiin asti. Kulttuurisieppojen kannattaa tähdätä trendikkäisiin Holland Festival, The Amsterdam Roots Festival ja De Parade -tapahtumiin.

  Amsterdamin Heineken Experience -keskus lupaa mitä olutpurkin kyljessä kerrotaan. Vanhaan Heinekenin panimoon rakennettu tapahtumakeskus tarjoaa paljon hauskoja asioita ja tietenkin kylmää olutta. Lisää mielenkiintoista tekemistä Amsterdamissa: käy tutustumassa timantinhiojan työhön, kurkista vanhanaikaiseen Begijhofiin, jonka talo numero 34 on Amsterdamin vanhin, käy keskiviikkona kuuluisan Concertgebouw-konserttitalon ilmaisessa lounaskonsertissa ja vietä lopuksi iltaa kauniisti valaistun Magere Brugin eli 'laihan sillan' kupeessa.

 • Amsterdamiin pääsee lentäen kaikkialta maailmasta. Britteinsaarilta kulkee lauttaliikenne ja Euroopasta kaupunkiin pääsee junalla, linja-autolla ja omalla autolla. Matkan ennakkosuunnitteluun ei tarvitse käyttää kovin paljon aikaa, mistä kuuluu kiitos pääasiassa Hollannin valtion matkailutoimistolle VVV:lle. VVV:n toimistot sijaitsevat keskusasemalla, Leidespleinillä ja Schipolin lentokentällä. Useimpina brittien kansallisina vapaapäivinä niistä löytyy saarivaltakuntalaisia, jotka jonottavat hotellivarauksia. Tärkeintä on tietenkin tehdä varaukset ajoissa niin, että halpojen lentojen ja halutun hotellin ja huoneiden saanti on varmaa.

  Saapuminen

  Voit lentää Schipoliin, hurauttaa Eurostarilla Englannista kanaalin ali Brysseliin (joka on 2,5–3 tunnin junamatkan päässä), ajaa omalla autolla kanaalitunnelin läpi tai käyttää Eurolinea, joka kuljettaa sinut Lontoon Victorian asemalta Amsterdamiin kahdessatoista tunnissa.

  Liikkuminen

  Koska Amsterdamin keskusta on yhtenäinen ja kadut ovat hyvin merkittyjä – paikallisten ihmisten ystävällisyydestä puhumattakaan – paras tapa Amsterdamin tutkimiseen ovat omat jalat. Amsterdam tarjoaa loman, jolla katuelämästä nauttimisen pitäisi olla yhtä tärkeää kuin merkittävimpien matkailukohteiden näkeminen. Rentoudu kanavamaisemissa, tutki uskomatonta arkkitehtuuria kapeiden kanavanreunustalojen julkisivuissa, anna kiehtovien katutaiteilijoiden viihdyttää Leidespleinin ympäristössä ja nauti pienten, kanavien yli risteilevien siltojen satumaisesta tunnelmasta. Myös polkupyörä on loistava kulkuväline tässä maailman polkupyörämekassa. Voit vuokrata pyörän tai osallistua pyöräretkille, mutta kannattaa muistaa, että tottuminen Amsterdamin kaoottiseen liikenteeseen ja raitiovaunuihin vie jonkin aikaa. Sanottakoon kuitenkin, että kaupungissa on myös pyöräteitä, ja pyöräily on tietenkin vihreä tapa liikkua. Auton vuokraaminen ei ehkä ole paras ajatus, jos aiot keskittyä vain Amsterdamin keskeisiin osiin. Pysäköinti on kallista ja raitiovaunujen väistely voi osoittautua hankalaksi. Myös taksit voivat olla kalliita, ja niitä saa vain tolpalta. Helpommin liikut Amsterdamissa luotettavan raitiovaunu- ja bussiliikenteen turvin. Matkalipun voi ostaa linja-autosta tai raitiovaunusta, mutta halvemmalla pääsee strippenkart-sarjalipulla, joka leimataan kulkuvälineessä jokaisen matkan yhteydessä. Myös vesitse liikkuminen on Amsterdamissa suosittua. Voit vuokrata oman veneen, hypätä vesibussin kyytiin tai tutkia kanavia omin päin polkuveneellä.

  Milloin kannattaa matkustaa

  Amsterdam on ympärivuotinen lomakohde, joka on vilkkaimmillaan kesäisin. Jos haluat lomalle edullisesti, matkaan kannattaa lähteä talvella – lisäbonuksena jäätyneet kanavat tarjoavat uskomattoman kauniin näyn.

  Tapahtumakalenteri

  Kaupungissa ilmestyy maksuton taide- ja viihdetapahtumakalenteri. Huhtikuun viimeisenä päivänä vietettävä Kuningattaren päivä on upea kokemus. Silloin kannattaa pukeutua oranssiin ja heittäytyä mukaan riehakkaaseen juhlintaan ja kirpputorikauppaan kaupungin kaduilla kunnon karnevaalityyliin.

 • Maailman vilkkaimmin liikennöityihin lentokenttiin kuuluva Schipol on paitsi Amsterdamin lähikenttä, myös koko maan tärkein kansainvälinen lentokenttä. Se on Hollannin lentoyhtiön KLM:n keskuspaikka, ja yli 100 lentoyhtiötä lentää sinne suoraan kaikkialta maailmasta. Schipolissa voit nähdä esimerkiksi Aer Lingusin, Condorin, Continental Airlinesin, Delta Air Linesin, KLM Royal Dutch Airlinesin, Martinairin, Northwest Airlinesin ja US Airwaysin koneita. Myös pienempien lentokenttien, kuten Eindhovenin ja Rotterdamin, kautta pääsee Amsterdamiin helposti. Nämä kaksi lentokenttää ovat halpalentoyhtiöiden suosiossa.  Rotterdamin lentokentältä junamatka Amsterdamiin kestää noin 45 minuuttia, ja Eindhovenista pääsee suoralla bussiyhteydellä pääkaupungin keskustaan 90 minuutissa.

  Monet lentoyhtiöt tarjoavat myös halpoja lentoja Schipoliin, mutta koska Amsterdam on suosittu matkakohde, parhaita tarjouksia on metsästettävä huolellisesti. Vaikka Schipolin kenttä on vilkkaasti liikennöity, se on hyvin suunniteltu ja suunnistaminen on siellä helppoa. Schipolissa on suuri ostosalue, ja mikäli aikaa on, kannattaa pistäytyä Rijksmuseumin lisänäyttelyssä, jossa on jatkuvasti esillä kymmenkunta taideteosta. Schipol Plazalta löytyvät liittymät rautatieasemalle ja Sheraton Amsterdam Airport Hoteliin, useita ravintoloita sekä matkailijoita opastava Hollannin matkailutoimiston neuvontapiste.

  Saapuminen kaupunkiin

  Lentomatkan jälkeen Amsterdamiin pääsee helpoimmin junalla. Juna-asema sijaitsee suoraan lentokentän alla, ja junia lähtee ja saapuu 15 minuutin välein. Junat Amsterdamin keskusasemalle lähtevät yleensä laiturilta 3, ja ne pysähtyvät De Lelylaanin ja De Vlugtlaanin asemilla läntisessä Amsterdamissa. Matka lentokentältä Amsterdamin keskusasemalle kestää 20 minuuttia. Varmista kuitenkin, että tiedät missä hotellisi sijaitsee, ennen kuin hyppäät keskusasemalle menevään junaan, sillä paremmin sopivalla junalla voit päästä RAI-asemalle tai Etelä-Amsterdamin reittejä hoitavalle Amsterdam Zuid -asemalle.

  Schipol Plazalta saa myös takseja, mutta ne ovat kalliita ja matka kestää junaa kauemmin, sillä liikenne on ruuhkaista ja pysähtelee usein lähellä kaupungin keskustaa. Matkustajat voivat käyttää myös paikallisbusseja, ja niillä pääsee Museumpleinille ja Leidespleinille 20 minuutissa. Connexxion Hotel Shuttle -bussilinja palvelee noin 100 keskustan hotellia, ja bussit lähtevät 30 minuutin välein. Jos haluat vuokrata auton, tarjolla on useita suuria vuokraamoita kuten Alamo, Hertz ja Avis. Pysäköinti on kaupungissa kuitenkin hyvin hankalaa, ja jos aiot viettää lomasi pelkästään Amsterdamissa, suosittelemme matkustamista kaupunkiin junalla ja käyttämään sen jälkeen paikallisliikenteen palveluita.

 • Mitä tulee mieleen Amsterdamin tuliaisista: hurja kimppu tulppaaneja ja pari hollannikkaita, jotka päätyvät komeron nurkkaan eivätkä näe päivänvaloa enää koskaan? Tavallisten turistimatkamuistojen lisäksi Amsterdamissa on tarjolla kuitenkin paljon muuta: maailman johtavien tuotemerkkien isännöimiä ostoskeskuksia, huima määrä antiikkiesineitä ja vaikkapa timantteja, jotka saa omakseen varsin kilpailukykyiseen hintaan. Amsterdamin nopea nousu Euroopan tyylipääkaupungiksi tekee shoppailukierroksesta varmasti hyvin opettavaisen kokemuksen.

  Tärkeimmät ostosalueet

  Pääostoskadut alkavat keskusasemalta ja kulkevat kohti Leidespleineä. Nimestään huolimatta Nieuwedijk on Amsterdamin vanhin ostoskatu ja todellinen taivas trendikkäitä muotiliikkeitä kaipaaville. Entisaikaan karjamarkkinapaikkana toimineen Kalverstraatin kaupat tarjoavat tuotteita laidasta laitaan, ja sieltä voit hankkia kaikkea niistä tuiki tärkeistä matkamuistoista aina muotivaatteisiin asti. Kävelykaduksi muutetulla Leidsestraatilla sijaitsee Amsterdamin ykköstavaratalo Metz & Co, ja kaupungin toinen hinnakas ostosparatiisi De Bijenkorf löytyy Dam-aukiolta. Jos haluat tehdä tuttavuutta rikkaiden ja kuuluisien kanssa, kannattaa suunnata P.C Hooftstraatille, joka on Amsterdamin ainoa loistoliikkeisiin erikoistunut ostoskatu. Nimensä mukaisesti yhdeksästä kadusta muodostuva Nine Streets tarjoaa kirjavan valikoiman myyntikojuja, joihin kannattaa tutustua. Timanttikauppaa aikoville löytyy useita timanttihiomoita, joissa voi tehdä hyvät kaupat helposti - muista kuitenkin pyytää todistus ostoksen ominaisuuksista. 

  Torit ja markkinat

  Amsterdamissa on runsaasti erikoistoreja ja vielä enemmän sekalaisia tavaroita myyviä markkinapaikkoja, joten tinkimään pääsee varmasti. Vaikka Albert Cuyp on suuri, se voi olla kaoottisen täynnä ihmisiä. Kaupungintalon lähellä on mielenkiintoinen kirpputorialue, mutta ehdottomasti vaikuttavin paikka on kuitenkin Bloemenmarkt eli kelluva markkina-alue, jossa myydään kukkia kaikkialta maailmasta.

  Yöelämä

  Amsterdamilla on hyvin ansaittu maine Euroopan suvereenina yöelämäkeskuksena, joten energiaa kannattaa säästää myös kokemuksiin auringonlaskun jälkeen. Koska illanviettopaikkoja löytyy pubeista pahamaineisiin coffee shopeihin ja riehakkaista baareista rauhallisiin ravintoloihin, jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto. Yökerhot avaavat ovensa noin klo 22 ja sulkeutuvat aamuyöllä kello 4 tai 5.

  Ilta kannattaa aloittaa jossakin Jordaanin monista 'ruskeista kahviloista' vaikkapa melkoisen väkevää jeneveriä (hollantilainen gini) siemaillen. Vannoutuneet bilettäjät suuntaavat kulkunsa tietenkin Eastern Docklandsin huippusuosittuihin viihdekeskuksiin, homo- ja lesbokansa löytää mieluisimmat paikat Reguliersdwarsstraatilta, ja Rembrantsplein-Leidsepleinin alueella sijaitsevat kaikkein suosituimmat yökerhot, baarit ja ravintolat. Amsterdam tarjoaa lomailijoille myös yllin kyllin elävää jazzmusiikkia, eikä klassisen musiinkin ystävienkään tarvitse mennä Concertgebeouw-konserttitaloa kauemmaksi.

Amsterdam matkapaketit

Vain hotelli 51,54€

1 Golden Tulip Amsterdam West

4 tähden
4,3 / 5 10 arviota

Molenwerf 1

Golden Tulip Amsterdam West Hotel kutsuu tyylitietoiset matkustajat ja työmatkalaiset elegantisti sisustettuihin tiloihinsa keskellä Hollannin pääkaupunkia. Amsterdamissa ollessaan turistit voivat...

Vain hotelli 94,19€

2 Hampshire Hotel - Amsterdam American

4 tähden
3,3 / 5 3 arviota

Leidsekade 97

Stay 3 nights - get 15% off

Amsterdam American -hotelli on rakennettu vuonna 1900, ja se on virallisesti listattu monumentiksi. Hiljattain uudistetuissa hotellihuoneissa ja hotellin kauniissa Café Americain -ravintolassa on...

Vain hotelli 66,04€

3 Hampshire Hotel - The Manor Amsterdam

4 tähden
3,6 / 5 9 arviota

Linnaeusstraat 89

Stay 1 night - get 10% off

Kaupungin uusin hotelli, jolla on ainutlaatuinen sijainti keskustan itäosassa. Täysin kunnostettu, historiallinen rakennus, jossa yhdistyvät muodikas sisustusdesign ja kaikki ylelliset mukavuudet,...

Vain hotelli 46,71€

4 Conscious Hotel Vondelpark Amsterdam

3 tähden
3,0 / 5 3 arviota

Overtoom 519-521

Conscious Hotel Vondelpark on upea, ylellinen ja ympäristöystävällinen hotelli Amsterdamin sydämessä lähellä Vondelparkia, joka on 470 000 m2:n puistoalue rullaluisteluun ja patikointiin puiden...

Vain hotelli 155,11€

5 Grand Hotel Amrath Amsterdam

5 tähden
4,7 / 5 16 arviota

Prins Hendrikkade 108

Stay 3 nights and get 15% off

Grand Hotel Amrath Amsterdam on viiden tähden Deluxe-hotelli aivan kaupungin keskustassa. 165 tilavaa huonetta ovat miellyttäviä, tyylikkäitä, sisustettu rakennuksen Art Deco -tyyliin. Hotelli on...

Vain hotelli 126,88€

6 De Roode Leeuw Hotel Amsterdam

4 tähden
3,8 / 5 20 arviota

Damrak 93-94

Stay 4 nights Pay 15% Less

Amsterdamin sydämessä sijaitsevalla hotellilla on ainutlaatuinen sijainti keskellä liike-, bisnes-, ostos- ja viihdealueita. Kuuluisa ja vilkas Dam-aukio, yksi Vanhan kaupungin keskustan...

Vain hotelli 41,27€

7 West Side Inn Amsterdam

3 tähden
2,1 / 5 10 arviota

Voorburgstraat 250

Hotellilla on täydellinen sijainti Amsterdamin lounaisosassa, aivan päämoottoritie A10:n vieressä. Kaupungin keskusta, Schipholin lentokenttä, World Fashion Center, World Trade Center ja...

Vain hotelli 118,21€

8 Movenpick Hotel Amsterdam City Centre

4 tähden
4,0 / 5 2 arviota

Piet Heinkade 11

Rate Includes Breakfast

Uusi Moevenpick Hotel Amsterdam City Centre sijaitsee meren rannalla kävelymatkan päässä Amsterdamin vanhasta keskustasta ja keskusasemalta. Hotellissa on 408 tyylikästä ja mukavaa huonetta, joissa...

Vain hotelli 118,88€

9 Inntel Hotels Amsterdam Centre

4 tähden
4,4 / 5 9 arviota

Nieuwezijds Kolk 19

Inntel Hotel Amsterdam Centre sijaitsee hienolla paikalla aukiolla, jossa ei ole liikennettä. Hotelli tarjoaa asiakkailleen miellyttävää majoitusta ja mahtavia yleisiä tiloja. Inntel on...

Vain hotelli 74,91€

10 Grand Hotel Downtown Amsterdam

4 tähden
4,0 / 5 2 arviota

Eerste Constantijn Huygenstraat 10A

This 4-star Amsterdam hotel is found between Museum Square and Leidse Square, within walking distance of most attractions. Situated between Leidseplein and Vondelpark, Grand Hotel Downtown...