Etsi matkoja kohteeseen Kapkaupunki

Hotellivaihtoehdot

Hotellissa oleskelun on sijoituttava lähtö- ja paluupäivämäärien väliselle ajalle.

Huone 1

Lasten iät matkan päättyessä ( hinnoittelun ja alennuksen vuoksi)

Kapkaupunki matkat

Kapkaupungin Yleistä

Mikä tekee Kapkaupungista niin suositun lomakohteen? Kiehtooko matkailijoita kaupungin uskomattoman sijainnin tarjoama kauneus: sen koskemattomat rannat, suojaiset merenlahdet, syrjäiset poukamat, Intian valtameren ja Atlantin dramaattinen kohtaaminen, niemen ainutlaatuinen kasvimaailma ja eläimistö ja alueen henkeäsalpaavan monivivahteiset auringonlaskut? Onko syynä tämän urbaanin ja trendikkään kaupungin kiehtova historiallinen perintö ja sen rikas monikulttuurisuus, vai vetääkö heitä sittenkin puoleensa seutua hallitsevan Pöytävuoren uskomaton majesteettisuus? Me uskomme, että Kapkaupungin vetovoima on kaikkien näiden tekijöiden summa. Ei ole kovin suuri ihme, että Kapkaupungin lempinimi on ‘Mother City’ – se on juuri oikea paikka matkailijoille, jotka haluavat kokea kansainvälisen suurkaupungin charmikkuuden jäämättä paitsi luonnon huikaisevasta viehätysvoimasta.

Taustalla siintävä Pöytävuori vartioi uupumatta kaupunkia, joka on kamppaillut tiensä ikävän menneisyytensä siteistä. Apartheidin varjo on väistymässä - Sateenkaarivaltioksi kutsuttu maa on tehnyt väsymättä työtä jättääkseen menneet taakseen ja luodakseen valtion, joka toimii kotina kulttuuritaustoiltaan hyvin erilaisille ihmisille. Se tarjoaa ripauksen itää ja selkeää eurooppalaista perinnettä aivan Afrikan reunalla. Erilaiset vaikutteet eivät tunnu sulautuvan Kapkaupungissa yhteen, pikemminkin ne elävät rinnakkain. Se näkyy selvästi kaupungin erilaisissa alueissa: Victoria and Alfred Waterfront -sataman trendikkyys muodostaa selkeän kontrastin Bo-Kaapin malaijikortteleiden värikkääseen muslimimaailmaan, joka taas on hyvin erillään köyhien asuttamista township-alueista. Erilaiset asuinalueet näyttävät pitävän yhtä mahtavan Pöytävuoren suojeluksessa.

Kaikkein vaikuttavimman elämyksen tarjoaa kuitenkin Kapkaupungin uskomaton sijainti. Tuskinpa kukaan voi kiistää, etteikö Kapkaupungin rantaviiva olisi äärimmäisen dramaattinen, ja siksi alueen kutsuminen maailman kauneimmaksi niemeksi tuntuu oikeutetulta. Niemi tarjoaa ulkoilmaihmisille valtavasti koettavaa aina voimakkaasti läsnä olevasta Pöytävuoresta ja Boulderin pikkuruisista pingviineistä sukelluksiin Table Bayn sinisiin vesiin ja surffaukseen loistavanpunaisen auringonlaskun aikaan Cliftonin aalloilla. Se tarjoaa matkoja läheisten viinialueiden polveilevista maisemista aina maalauksellisiin näkymiin Chapman’s Peakin näköalareitillä. Halusitpa sitten laskeutua alas vuorenrinnettä, vaeltaa sitä ylös tai rentoutua köysiradalla maisemista nauttien, ratsastaa valtavilla aalloilla tai tutkia syvänmerenihmeitä, Kapkaupunki tarjoaa siihen loistavat mahdollisuudet.

Vähemmän energiset matkailijat haluavat varmasti nauttia auringosta upeilla rannoilla tai jakaa aikaansa sekä hyvien ravintoloiden että vilkkaiden baarien ja yökerhojen välillä Victoria and Alfred Waterfrontissa. Kapkaupungin ravintoloissa tarjoillaan eri keittiösuuntien ruokaa aina Cape Malayista ja Cape Dutchista perinteiseen brittiläiseen Surf and Turf -valikoimaan asti. Historiasta kiinnostuneille Robben Island, malaijikorttelit, District Six Museum ja linnoitus ovat mielenkiintoisia paikkoja, ja lapset nauttivat käynnistä loistavassa Two Oceans Aquariumissa. Kapkaupunkilaiset ovat vastikään ehostaneet kaupunkiaan vuoden 2010 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailija varten, joten aika on mitä parhain kaupunkiin tutustumiseen.

Matkapaketit Kapkaupunki Helsingistä

Top nähtävyydet Kapkaupunki

 • Kuten odottaa sopiikin, keskelle rannikkoa perustetun, mahtavan tasahuippuisen vuoren katveessa lepäävän kaupungin useimmat nähtävyydet keskittyvät Pöytävuoren ympäristöön. Jokainen itseään kunnioittava matkailija asettaa todennäköisesti sen ensimmäiseksi etapikseen. Lähditpä vuoren huipulle ympäri pyörivässä köysihississä tai rasittavan kiipeilyurakan tehden, kokemus on olennainen osa vierailua Kapkaupungissa. Pelkät maisematkin tekevät matkan Kapkaupunkiin kokemisen arvoiseksi: etäämpänä näkyvä Robben Island, sataman laivat, rönsyilevä kaupunki, Twelve Apostles -vuorijono ja alla levittyvä uskomattoman sininen Atlantin vesi. Tutki vuorialueen monimuotoista kasvillisuutta ja eläimistöä, nauti ikimuistoisista auringonlaskuista ja katsele valkoisia pilviä, jotka verhoavat vuoren lakea ja joita kutsutaankin osuvasti pöytäliinaksi.

  Matka Cape Pointin dramaattisiin maisemiin tarjoaa myös hiljaisia tuulen pyyhkimiä rantoja, hassuja pingviinejä Boulderissa, loistavat Kirstenboschin kasvitieteelliset puutarhat ja St Jamesin ja Muizenbergin värikkäät uimakopit. Kannattaa ajaa myös Noordhoekista Hout Bayhin kulkevaa Chapman’s Peak Drivea, joka kuuluu Etelä-Afrikan upeimpiin rannikkoteihin. Sen tarjoamat henkeäsalpaavat näkymät merelle, mahdollisuudet valaiden tarkkailuun sekä kuuluisat Cliftonin rannat tekevät ajosta ehdottomasti kokemisen arvoisen retken. Ja vain 30 minuutin päässä on seuraava ehdottomasti tutustuttava paikka: Constantia Wine Estates -viinialue.

  Adrenaliinifriikeille on tarjolla shokeeraavia elämyksiä yllin kyllin: jo maissa voit lähteä esimerkiksi kloofing-"vaellukselle", laskeutua alas Pöytävuorelta ja kokeilla riippuliitoa. Kun Atlantti kiinnostaa, kannattaa kokeilla lainelautailua aloittelijoiden suosimassa Muizenbergissä, lähteä laitesukellusretkelle tai tutustua henkilökohtaisesti muutamaan haihin häkin suojassa tehtävällä haisukelluksella. Herkkänahkaisemmille matkailijoille tarjolla on patikointia uskomattomilla vaellusreiteillä ja vaikkapa uintiretkiä False Bayn rantojen lämpimämmissä vesissä.

  Kaupunkinähtävyyksiin siirryttäessä ensimmäisenä kannattaa mainita uudistettu Victoria and Alfred Waterfront, joka on samalla kertaa toiminnassa oleva satama, vanhaa historiaa henkivä muistomerkki, uudenaikainen ostosalue ja kaupungin viihdealueen keskus. Sen ravintoloissa tarjoillaan herkkuja lukuisten eri maiden keittiöistä, taide- ja käsityömarkkinat houkuttelevat hinnoillaan ja Afrikan suurin akvaario Two Oceans Aquarium odottaa kävijöitään. Satama toimii myös lähtöpisteenä veneretkille Robben Islandille, jossa Nelson Mandelaa pidettiin vangittuna. Nyt saari on pyhitetty hänelle ja toimii jatkuvana muistutuksena Etelä-Afrikan pitkistä ja synkistä poliittisista sortovuosista.

  Etelä-Afrikan vanhimpaan keskikaupunkialueeseen on helpoin tutustua jalan. Pienellä alueella on nähtävissä loistavia esimerkkejä Cape Dutch -tyylisestä, viktoriaanisesta ja Yrjöjen aikaisesta arkkitehtuurista, ja siellä on useita historiallisia rakennuksia, kuten Castle of Good Hope, sekä Greenmarket Squaren entinen orjatori. Kapkaupungin perinteisin esikaupunkialue on Bo Kaap. Se on pääasiassa muslimien asuttama alue, jossa pastellinväriset talot reunustavat mukulakivikatuja ja pienet moskeijat kutsuvat uskovia rukouksiin. Township-alueille tehtävät retket lähtevät yleensä tunteita herättävän District Six Museumin edestä, joka kertoo Kapkaupungin apartheidmenneisyyden tarinan ja kuvaa hätää, jota rotuerottelijoiden mielivaltaiset pakkosiirrot aiheuttivat.

Kapkaupunki suositut hotellit kartalla:

Matkavinkit Kapkaupunki

 • Etelä-Afrikan suosituin lomakohde voi olla melko ruuhkainen kesän huippusesongin aikaan, joten lennot Kapkaupunkiin kannattaa varata ajoissa. Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut toivat kaupunkiin lisää hotelleja, joten valinnanvaraa on nyt enemmän. Kapkaupunki on suhteellisen turvallinen, mutta sielläkin on muistettava samat perusohjeet kuin kaikissa muissa suurissa kaupungeissa: älä kulje yksin pimeällä, pidä huolta arvotavaroistasi ja jos olet menossa köyhien alueille, tee se järjestetyn retken mukana. Kaiken tarvittavan tiedon saat Kapkaupungin matkailutoimiston palvelupisteestä jo lentokentältä, tai voit tietenkin käydä osoitteessa www.tourisncapetown.co.za.

  Saapuminen

  Kapkaupungista on hyvät yhteydet muuhun maailmaan Euroopasta, USA:sta ja Aasiasta liikennöivien lentojen myötä. Meritie on hieno tapa saapua kaupunkiin: suuret alukset kiinnittyvät Duncan Dockin satamalaitureihin ja pienemmät laivat saapuvat V&A Waterfrontin satamaan.
  Junia tulee kaupungin Adderley Street Stationille Johannesburgista, Durbanista, Port Elizabethista, East Londonista ja Queenstownista. Junareitti Kapkaupungista Simon’s Towniin kulkee rannikkoa pitkin loistavissa maisemissa. Linja-autolla Kapkaupungista pääsee Etelä-Afrikan tärkeimpiin kaupunkeihin sekä Zimbabween, Mosambikiin ja Namibiaan.
  Kapkaupungista alkavat maanteiden valtaväylät ovat N1 Johannesburgiin, rannikon Garden Routena tunnettu N2 sekä Namibiaan kulkeva N7.

  Liikkuminen

  Kapkaupungin julkisessa liikenteessä ei ole juurikaan ajateltu ulkomaisia matkailijoita. Yleensä kävijät vuokraavatkin auton, varsinkin jos he aikovat lähteä tutustumaan kaupungin ulkopuolella levittäytyviin upeisiin alueisiin. Autovuokraamoiden palvelupisteitä löytyy sekä lentokentältä että suurimmista hotelleista. Autovarkaudet ja -kaappaukset ovat kaupungissa ongelma, joten auto on lukittava eikä liftareita kannata ottaa kyytiin.
  Yöaikaan viralliset, taksamittarilla varustetut taksit ovat paras tapa liikkua. Taksia ei saa lennosta, vaan se on tilattava puhelimella tai otettava taksitolpalta. Rikkit ovat kolmipyöräisiä, sivulta avoimia vekottimia, jotka kyllä vievät matkailijan tämän haluamaan määränpäähän mutta ottavat kyytiin ja päästävät pois muita matkustajia reitin varrella. Minibussitaksit ovat myös keino kaupungissa liikkumiseen, mutta ne saattavat olla varsin täynnä.
  Cape Town Explorer Bus -kiertoajelubussi on erinomainen tapa päästä erilaisten nähtävyyksien luokse. Se toimii Hop on/Hop off-periaatteella, ja bussit lähtevät V&A Waterfrontilta 45 minuutin välein.

  Milloin kannattaa matkustaa

  Kapkaupunkia on siunattu välimerenilmastolla, joten kesäkuukaudet (lokakuusta maaliskuuhun) ovat lämpimiä ja kuivia ja talvikuukaudet (kesäkuusta syyskuuhun) yleensä viileitä ja kosteita. Parasta matkailuaikaa ovat kevät, syksy ja kesä.

  Tapahtumakalenteri

  Kapkaupunkilaisten tärkeimpiä urheilutapahtumia ovat Cape Argus Cycling Tour, the Two Oceans Marathon ja The Big Walk, ja taiteeseen panostetaan erilaisten Encounters-tapahtumien, kansainvälisen jazzfestivaalin ja upeiden Kirstenbosch Summer Sunset -konserttien muodossa. Yleinen juhlatapahtuma on myös the Mother City Queer Project.

Lomavinkit Kapkaupunki

 • Kaupungin lentoliikennettä palvelee Cape Town International Airport. Se sijaitsee noin 17 km päässä kaupungin keskustasta, ja se on Etelä-Afrikan toiseksi suurin lentokenttä. Kenttä kunnostettiin vastikään vuoden 2010 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja varten. Lentokentällä on sekä ulkomaan että kotimaan terminaali, ja niitä yhdistää viisikerroksinen yleisterminaali, jossa sijaitsee 120 check-in-pistettä ja 20 itsepalvelukioskia. Lentokentältä lennetään suoria lentoja moniin kohteisiin Euroopassa, Afrikassa, Etelä-Amerikassa, USA:ssa ja Aasiassa – ja jos lentoon sisältyy välilasku, se tehdään yleensä Johannesburgissa. Kapkaupunkiin lentäviä suuria lentoyhtiöitä ovat muun muassa Lufthansa, British Airways, Delta Airlines, Virgin Atlantic, United Airlines, Singapore Airlines, Malaysian Airlines ja tietysti South African Airways. Skytrax palkitsi Cape Town International Airportin Afrikan parhaaksi lentokentäksi vuonna 2009.

  Lentokentällä on saatavana kaikki matkustajien tarvitsemat modernit palvelut: pankkiautomaatteja, valuutanvaihtopisteitä, ravintoloita - esimerkiksi Afrikan suurin Spur-ravintola, verovapaita myymälöitä, lääkintäpalveluita, kokouskeskus, VIP lounge, VAT-palautuspalvelu, Kapkaupungin matkailutoimisto kansainvälisessä terminaalisessa sekä Vodacomin kauppa, josta matkailijat voivat ostaa SIM-kortteja puheluihin Kapkaupungissa vierailun aikana. Lentokentältä voi vuokrata auton, sillä useilla suurilla autovuokraamoilla on palvelupiste siellä. Paikalla ovat ainakin Hertzin, Avisin, National Alamon, Budgetin, Europcarin ja Tempestin edustajat.

  Saapuminen kaupunkiin

  Kuljetukset lentokentältä Kapkaupunkiin ovat pitkälti lentokenttäbussien ja taksien varassa. Uusi Cape Town’s Integrated Rapid Transit System tulee muodostamaan linkin kaupungin ja lentokentän välille, ja järjestelmän odotetaan olevan käytössä jo jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen aikaan. Monet yritykset tarjoavat ovelta ovelle kuljetuksia lentokentän ja majoituspaikan välillä. Matka kestää noin 45 minuuttia riippuen määränpäästä kaupungissa sekä matka-ajankohdasta. Matkalippuja voi ostaa lentoaseman kioskeista. Kuljetuksen voi myös varata soittamalla kaksi päivää ennen matkan ajankohtaa. Hinta riippuu matkustajien määrästä, yrittäjästä ja matkan ajankohdasta. Yöaikaan peritään virallinen maksu matkustamisesta kaupunkiin tai sieltä pois. Jos matkustat yksin, taloudellisin vaihtoehto on lentokenttäbussi.
  Virallisia, taksamittarilla varustettuja takseja on saatavana terminaalin ulkopuolelta, ja ne kuljettavat matkailijat kaupunkiin noin 30 minuutissa.
  Kaikkein hienoimmat hotellit tarjoavat asiakkailleen myös omia lentokenttäkuljetuksia. Kysy palvelun saatavuudesta ja varaamisesta hotellivarauksen yhteydessä.

Ostokset Kapkaupunki

 • Kapkaupungissa voi ostaa mitä tahansa aina kierrätetyistä muovikasseista tehdyistä kanoista - joita myydään jokaisessa kadunkulmassa - aina perinteisiin afrikkalaisiin taide-esineisiin ja käsitöihin asti. Löydät sieltä tekstiilejä ja veistoksia, keramiikkaa, eteläafrikkalaista nykytaidetta ja loistavia paikallisia viinejä. Kuten kaikissa suurissa metropoleissa, myös Kapkaupungissa on melkoinen määrä ostos- ja kauppakeskuksia. Shoppailun todellinen viehätys löytyy kuitenkin kaupungin lukuisilta toreilta, joilta löytyy kaikkea kaikkialta saatavista Afrikan-tuliaisista aina ainutlaatuisiin korulöytöihin asti.

  Tärkeimmät ostosalueet

  Victoria and Alfred Waterfront on kaupungin tärkein ostosalue. Käsityötori, hienot maisemat Pöytävuorelle, ulkoilmakahvilat ja valtava Victoria Wharfin kauppakeskus ovat alueen suurimmat vetovoimatekijät. Century Cityn Canal Walk ja Claremontissa oleva Cavendish Square tyydyttänevät kansainvälisiä tuotemerkkejä hakevien matkailijoiden ostoshimon, mutta jos haluat jotakin vähän vivahteikkaampaa, kannattaa suunnata Long Streetille, josta löytyy yleisien afrikkalaisten esineiden lisäksi antiikkia, taidetta ja jopa aseita. Viereinen Church Street tunnetaan myös antiikkiesineistään. Hieman arvokkaampaa esineistöä kaipaavat suuntaavat askeleensa De Waterkantin mukulakivikaduille ja tutkivat alueen taide-, tekstiili- ja huonekalutarjontaa.

  Torit ja markkinat

  Keskikaupungin sydämessä sijaitseva Greenmarket Square on täynnä kojuja, joissa myydään kaikkea vaatteista heimotaiteeseen ja käsitöihin, mutta sen suurin viehätys on siellä vallitseva eloisa ilmapiiri. Kauniiden rakennusten ympäröimällä paikka toimi ennen maalaistorina, ja sen historia ulottuu aina 1700-luvulle asti. Muita merkittäviä toreja Kapkaupungissa ovat tuoretavaroita ja eloperäisiä tuotteita tarjoava tori Woodstockin Old Biscuit Millissä, Hout Bayn sunnuntaikäsityötori sekä antiikkiin erikoistunut Milnerton Flea Market.

  Yöelämä

  Kapkaupunkilaiset osaavat todellakin irrotella, ja etenkin kesäkuukausina illat ovat varsinaista juhla-aikaa. Kapkaupungin yöelämä tarjoaa jokaiselle jotakin: elävän marimbamusiikin rytmeistä pehmeän jatsin korvia hiveleviin säveliin ja auringonlaskudrinkeistä Atlantin äärellä koko yön kestävään irrotteluun trendikkäässä yökerhossa.

  Aloita ilta drinkillä jossakin Camps Bayn lukuisista rantabaareista ja siirry sen jälkeen Waterfrontin vähän hillitympään iltatarjontaan - tai suoraan Long Streetin alkupään vauhdikkaisiin menopaikkoihin. Kapkaupungin homoväestö keskittyy Somerset Roadille Green Pointissa, ja nuorempi väki viettää iltansa mieluiten Claremontissa. Kaupungissa toimii teattereita, jotka tarjoavat upeita näytöksiä ja lukuisia ulkoilmaesityksiä kesäaikaan. Suosituimpiin ryhmiin kuuluvat Baxter Theatre, Theatre on the Bay ja Maynardville Open Air Theatre. Hienon illan voi viettää myös pakkaamalla mukaan piknik-korin ja suuntaamalla Kirstenboschin puutarhoille kesäkonserttiin. Tapahtumakalentereita julkaistaan Mail & Guardianissa, Cape Timesissa tai paikallisessa The Argusissa.

ENEMMÄN Kapkaupunki matkapaketteja:

http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/471/80471/2631759-Grand-Daddy-Hotel-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
38 Long Street
4.0 / 5 2 arviota
 • Complimentary drink voucher
 • Complimentary drink voucher
Vain hotelli
110,22€
Vain hotelli
110,22€
Free Cancellation
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/693/38693/2241284-Commodore-Hotel-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Portswood Road
4.0 / 5 1 arviota
 • 5 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
 • 5 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
Vain hotelli
116,95€
Vain hotelli
116,95€
Free Cancellation
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/059/331059/2631759-African-Pride-15-On-Orange-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
15 Orange Street
5.0 / 5
Vain hotelli
125,74€
Vain hotelli
125,74€
Free Cancellation
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/436/328436/2631759-Cape-Town-Lodge-Hotel-Cape-Town-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
101 Buitengracht Street
4.3 / 5 4 arviota
 • 15 % hinnasta pois majoituttaessa 5 yötä tai enemmän
 • 15 % hinnasta pois majoituttaessa 5 yötä tai enemmän
Vain hotelli
40,97€
Vain hotelli
40,97€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/039/53039/2241284-De-Waterkant-Village-Hotel-Exterior-1-LP.JPG
1 Loader Street
4.0 / 5 1 arviota
Vain hotelli
65,70€
Vain hotelli
65,70€
Free Cancellation
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/252/53252/2241284-Vineyard-Hotel-Hotel-Exterior-2-LP.jpg
Colinton Road, Newlands
4.4 / 5
Vain hotelli
112,88€
Vain hotelli
112,88€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/155/64155/2631759-Inn-on-the-Square-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
10 Greenmarket Square
4.0 / 5
Vain hotelli
50,07€
Vain hotelli
50,07€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/930/197930/2241284-Southern-Sun-Cape-Sun-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
23 Strand Street
4.0 / 5 1 arviota
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/702/206702/2631759-Harbouredge-Apartments-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Coen Stytler Avenue
Ei vielä arvioita
Free Cancellation
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/960/214960/2241284-Hollow-on-the-Square-Hotel-amp-Suites-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
9 Ryk Tulbagh Square
2.0 / 5 2 arviota
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 2 yötä tai enemmän
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 2 yötä tai enemmän
Vain hotelli
65,99€
Vain hotelli
65,99€