Etsi matkoja kohteeseen Lontoo

Hotellivaihtoehdot

Hotellissa oleskelun on sijoituttava lähtö- ja paluupäivämäärien väliselle ajalle.

Huone 1
*Lasten iät matkan päättyessä ( hinnoittelun ja alennuksen vuoksi)

Lontoo matkat

Lontoo yleistä

Thames-joen varrella sijaitseva Lontoo on eläväinen ja tunnelmallinen monikulttuurisuuden kehto. Tämä kaupunkikohteiden kiistaton klassikko tarjoaa jokaiselle jotakin: kiehtovien, maailmankuulujen nähtävyyksien ohella voit nauttia esimerkiksi sykähdyttävistä musikaaleista, jännittävistä jalkapallo-otteluista sekä tunnelmallisista pubeista. Lisäksi kaupunkia voidaan kutsua todelliseksi shoppailijan paratiisiksi!

Lontoo on Länsi-Euroopan suurin kaupunki, jossa asuu yli 7,5 miljoonaa ihmistä. Perinteiset kaksikerroksiset bussit sekä tyypilliset lontoolaistaksit värittävät kaupungin katukuvaa. Vilkkaasta suurkaupungista löytyy myös rauhallisempi puoli: lukuisat vehreät puistot kuten Hyde Park ja Kensington Gardens tarjoavat erinomaisen rentoutumismahdollisuuden kulttuurin ja shoppailun ohessa.

Vuoden 2012 kesäolympialaisia isännöinyt Lontoo perustettiin alun perin Thames-joen pohjoisrannalle, ja siellä sijaitseekin kaupungin vanhin osa, The City. Nykypäivänä alue tunnetaan liike-elämän keskuksena, jonka siluettia koristavat St. Paulin katedraali sekä keskiaikainen Towerin linna. Vanhan keskustan ympärille on myöhempinä aikoina kohonnut lukuisia uusia kaupunginosia, jotka tekevät Lontoosta todellisen miljoonakaupungin. Lontoo tarjoaa matkailijoille lukuisia elämyksiä, ja kaupunkiin tutustumiseen voisi helposti käyttää kokonaisen eliniän. Onkin jopa sanottu, että se, joka on kyllästynyt Lontooseen, on kyllästynyt elämään!

Lontoon pitkä historia näkyy selkeästi alueen rakennuksissa ja maamerkeissä. Samalla on silmiinpistävää, miten kauniisti moderni arkkitehtuuri sulautuu keskiaikaisiin rakennuksiin. Lontoon ainutlaatuinen tunnelma perustuukin juuri tämänkaltaiseen erilaisten asioiden ja ihmisten kohtaamiseen; vastaavaa et koe missään muualla!

Vaikka svengaava Lontoo tunnetaankin monia muita kaupunkeja hivenen kalliimpana lomakohteena, on se silti ehdottomasti hintansa arvoinen. Tämä ainutlaatuinen ja valloittava metropoli ottaa sinut omakseen välittömästi.

Matkapaketit Lontoo Helsingistä

Halvimmat Lontoo matkat Helsingistä

Matkapaketit Lontoo Tampereelta

Halvat matkapaketit Lontoo Oulusta

Lontoo suositut hotellit kartalla:

 • Milloin kannattaa matkustaa

  Lontoo on kaupunki, joka ei koskaan nuku, ja se vetää puoleensa matkailijoita kaikkina vuodenaikoina. Vilkkain sesonki ajoittuu selkeästi kesäkuukausille, ja tällöin kannattaa varautua hieman pidempiin jonotusaikoihin esimerkiksi nähtävyyksissä. Pääsyliput kannattaa mahdollisuuksien mukaan hankkia jo ennakkoon, jolloin Lontoon ihmeisiin tutustumiselle jää enemmän aikaa.

 • Liikkuminen Lontoossa

  Lämmintunnelmainen Lontoo ottaa sinut avosylin vastaan, saavuitpa maahan sitten lentäen tai junalla. Omalla autolla matkustamista ei sen sijaan suositella, sillä ruuhkamaksun ja ruuhkien lisäksi parkkipaikat ovat tässä eurooppalaisessa metropolissa kortilla. Lisäksi Lontoota ympäröivää moottoritietä on pilke silmäkulmassa kutsuttu ”Britannian suurimmaksi parkkipaikaksi”, jossa vasemmanpuoleinen liikenne aiheuttaa matkailijalle vielä erityishaasteita.

  Saapuminen

  Kaikki ilmatiet vievät Lontooseen. Lontoossa sijaitsee yhteensä kuusi lentokenttää; Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton, City ja Southend, joista viimeinen tosin palvelee tällä hetkellä vain saarivaltion sisäisiä lentoja. Suomesta Lontooseen lentävät Finnair, Blue1, Norwegian sekä British Airways, ja lähtöjä on tarjolla useita päivässä. Suurin lentokentistä on Heathrow, jonne laskeutuvat tällä hetkellä kaikki Suomesta saapuvat lennot Norwegiania lukuun ottamatta: sen laskeutumispaikkana on Gatwick Lontoon eteläpuolella.

  Laskeuduttuasi Lontooseen pääset suoraan keskustan vilinään kätevimmin lentokenttäjunilla, jotka liikennöivät 15 minuutin välein niin Heathrowlta kuin Gatwickistäkin. Matka Heathrow Expressillä kestää noin 15 minuuttia Gatwick Expressin lohkaistessa matkastasi hieman enemmän, noin 35-40 minuuttia.

  Pienemmällä budjetilla matkustavalle metro (tube) on kätevä ja edullinen, joskin hieman hitaampi kulkuväline Heathrowlta keskustaan. Myös Gatwickiltä kulkee muita, hieman edullisempia junayhteyksiä Lontoon ytimeen.

  Lontoo on koko Britannian junaliikenteen sykkivä sydän. Mikäli lentäminen suoraan tähän kaupunkiin ei tule kysymykseen, pääset sinne rautateitä pitkin kaikkialta Iso-Britanniasta. Lisäksi Englannin kanaalin alittavassa Eurotunnelissa liikennöivät Eurostar-pikajunat kyydittävät sinut Britannian elämää täynnä olevaan pääkaupunkiin parissa tunnissa sekä Pariisista että Brysselistä.

  Liikkuminen Lontoossa

  Lontoon julkinen liikenne toimii erinomaisesti, ja se tarjoaa oivallisen mahdollisuuden tutustua kaupunkiin niin maan alla kuin sen päällä. Nopein tapa liikkua kaupungissa on hypätä johonkin lukuisista maailman vanhimman metroverkoston junista. Värikästä ja monimutkaiselta vaikuttavaa metrokarttaa ei kannata pelästyä: asemilta löytyvät selkeät opasteet, ja lontoolaiset neuvovat sinua mielellään mikäli pelkäät eksyneesi. Rohkeasti siis matkaan!

  Metron ohella Lontoon keskustassa liikennöi kaksikerroksisia punaisia busseja eli double deckereitä. Bussiin voit hypätä lennosta, ja mikäpäs sen mukavampaa kuin nauttia kaupunkimaisemista korkealla muiden autojen yläpuolella. Aitoa vanhanaikaista lontoolaistunnelmaa voit aistia myös perinteisissä mustissa takseissa, jotka ovat erottamaton osa lontoolaista kaupunkikuvaa. Taksimatkaan kannattaa muuten varata käteistä, sillä vain harva taksi hyväksyy pankki- tai luottokortteja.

  Lyhyemmät matkat taittuvat Lontoossa mukavasti kävellen. Jalan liikkuessasi näet useita nähtävyyksiä, mutta myös tavallista lontoolaiselämää sekä hurmaavia pikkukatuja. Liikennevaloissa kannattaa kuitenkin olla tarkkaavainen: kaksisuuntaisella kadulla autot tulevat meidän mielestämme ”väärästä” suunnasta.

 • Ostokset Lontoossa

  Lontoo on todellinen maailmanluokan ostosparatiisi. Innokas shoppailija voi valita oman suosikkipaikkansa lukuisien tavaratalojen, pitkien ja elämää kuhisevien ostoskatujen sekä tunnelmallisten markkinoiden ja pienten kadunvarsikojujen väliltä.

  Tunnetuimmat ostosalueet

  Harrodsin tavaratalo on todellinen lontoolainen klassikko, ja moni pitää jo itse rakennusta suurena nähtävyytenä. Varsinkin jouluna tavaratalo on ehdottomasti näkemisen arvoinen: koristelun runsaus ja mykistyttävä määrä erilaisia tavaroita hämmentävät tottuneintakin shoppailijaa. Legendan mukaan Harrodsilta saa kaikkea, ja jos jotain ei löydy, se tilataan. Tavaratalo vaatii asiakkailtaan siistiä ja asiallista pukeutumista, ja valokuvaus esimerkiksi koruosastolla on ehdottomasti kiellettyä.

  Yksi Lontoon tunnetuimmista ostoskaduista on kaupungin keskustaa halkova Oxford Street. Tältä yli kahden kilometrin pituiselta kadulta löydät monia kuuluisia muotiliikkeitä sekä useita pienempiä kauppoja. Lisäksi ostoskärpäsen puraistessa kannattaa piipahtaa New Bond Streetillä: sen varrella sijaitsevat niin Diorin, Versacen kuin Armaninkin liikkeet.

  Sohon kaupunginosa on luku sinänsä: aluetta pidetään ydinkeskustan kaupunginosista tunnetuimpana ja värikkäimpänä. Tämä vaihtoehtomusiikin ja yksilöllisten vaatteiden aarreaitta kätkee sisäänsä ainutlaatuista tunnelmaa ja tarjoaa mahdollisuuden tehdä todellisia löytöjä. Erityisesti uniikkeja tuotteita aina kengistä taidetarvikkeisiin metsästävän shoppailijan kannattaa heittäytyä Sohon syövereihin!

  Shoreditchillä on maine Lontoon tämän hetken trendikkäimpänä kaupunginosana. Nouseva alue tunnetaan erityisesti hurmaavista vintage-liikkeistään, ja niistä löytyvät niin kiehtovimmat second hand-vaatteet kuin kirjatkin. Alueella sijaitsee myös useita Lontoon suosituimpia yökerhoja, joissa kelpaa pistää jalalla koreasti mukavan ostospäivän päätteeksi.

  Torit ja markkinat

  Kun tavaratalot ja ostoskadut on koluttu läpi, ota rohkeasti suunta kohti Lontoon maailmankuuluja markkinoita. Tekeepä mielesi sitten tuoreita vihanneksia, makuelämyksiä tai antiikkiastioita, ovat markkinat vertaansa vailla oleva elämys. Borough Marketin tunnetulla ruokatorilla voit herätellä kulinaristisia aistejasi ennen kuin kiiruhdat antiikkiaarteiden perässä Portobello Roadille Notting Hill-elokuvan maisemiin. Camdenin markkinoilla voit shoppailla kaikkina muina päivinä paitsi joulupäivänä etkä taatusti ole koskaan yksin liikkeellä: Camdenissa vierailee jo pelkästään viikonloppuisin lähes satatuhatta ihmistä. Aikamoista!

 • Suosituimmat nähtävyydet Lontoossa

  Historiaa ja maamerkkejä

  Lontoo kätkee sisäänsä lukuisia maailmankuuluja nähtävyyksiä aina museoista maamerkkeihin. Yksi tunnetuimmista Lontoon kaupunkikuvaan kiinteästi kuuluvista elementeistä on Big Ben. Se on näyttänyt kaupunkilaisille aikaa lähes keskeytyksettä jo yli 150 vuotta. Parlamenttitalon kupeessa kohoavan tornin huipulle päästäkseen joutuu kuntoilemaan urakalla: hissittömän rakennuksen yläosiin johtaa yhteensä 334 porrasta.

  Vähintään yhtä tärkeä lontoolainen maamerkki on brittiläisen monarkian koti, Buckinghamin palatsi, jossa kuningasperhe asuu Lontoossa ollessaan. Erityisesti kuuluisat vartijat ja näiden vahdinvaihdot keräävät paikalle runsaasti matkailijoita. Mikäli haluat kokea ripauksen kuninkaallisuutta ja mielit tutustua palatsin sisäosiin voit ilmoittautua mukaan maksulliselle kiertokäynnille.

  Kuninkaallista tunnelmaa pitää sisällään myös keskellä Lontoota sijaitseva Towerin linna, joka on aiemmin toiminut niin Englannin kuninkaallisten asuinpaikkana kuin vankilanakin. Nykypäivänä linnassa säilytetään todellisia aarteita, kuninkaallisten kruununjalokiviä. Lisäksi linnan vieressä sijaitsee Thames-joen ylittävä Tower Bridge, jonka vierellä Lontooseen saapuvat matkailijat halajavat tulla kuvatuiksi. Vanhan tarinan mukaan Lontoo ja samalla koko Englanti tuhoutuvat, mikäli 1000-luvulla rakennetun Towerin linnan alueella asuvat korpit lentävät joskus pois. Korppeja kasvatetaankin jatkuvasti lisää, jotta matkakohde säilyisi kartalla tulevaisuudessakin.

  Kun tunnetut maamerkit on katsastettu, on aika siirtyä tutustumaan Lontoon lukuisiin museoihin. Tunnetuin niistä on ehdottomasti ihmiskunnan kulttuuriin ja historiaan keskittynyt British Museum, josta löytyy niin Rosettan kivi kuin muinaisegyptiläisiä muumioitakin. Kaupungin muut museot tarjoavat elämyksiä myös mm. taiteesta, sodista ja luonnontieteistä kiinnostuneille. Miljoonia esineitä sisältävien museoiden kiehtovassa maailmassa vierähtää helposti päivä jos toinenkin.

  Viihdettä ja mielenkiintoisia henkilöitä

  Toisenlaisen lähestymistavan nähtävyyksiin tarjoaa kiehtova Madame Tussauds –vahakabinetti. Kabinetissa voit paiskata kättä niin entisten pääministerien kuin viihdealan kuumimpien kärkinimien kanssa, luonnollisessa koossa tietenkin. Lisäksi voit kuvauttaa itsesi suurimman idolisi kanssa ja saada lomakuviasi katsovat ystäväsi vihreiksi kateudesta.

  Historian ja kulttuurin merkkihenkilöiden lähelle pääset myös vahakabinetin ulkopuolella. Voit piipahtaa legendaarisella Abbey Roadin studiolla, jota kiertävään muurin jokainen Lontoossa vieraileva Beatles-fani haluaa käydä kirjoittamassa terveisensä. Voit myös käydä laskemassa kukat kommunismin isänä tunnetun Karl Marxin haudalle, tai ihailla Hampsteadin kaupunginosassa asuneen Sigmund Freudin legendaarista sohvaa herran kotitaloon tehdyssä museossa.

  Kun jalat alkavat uupua kaupungilla kiertelyyn, kannattaa hypätä kyytiin Lontoon silmään, eli Thames-joen rannalle rakennettuun huikaisevaan maailmanpyörään. 135 metriin kohoava, vuosituhannen vaihteessa avattu London Eye kulkee hitaasti ja tarjoaa runsaasti aikaa kaupungin ihailuun yläilmoista. Heikkohermoisia saattaa hirvittää, mutta kokemus on ainutlaatuinen!

  Iltapäivän kääntyessä illaksi, suuntaavat lontoolaiset kantakuppiloihinsa viettämään aikaa ja nauttimaan olutta. Pubit ovat briteille kuin toinen koti, ja tunnelma on tiivis mutta iloinen. Etsiessäsi aitoa lontoolaista pubia kannattaa kiinnittää huomiota paikan ikään ja ilmapiiriin: hedelmäpelit ja taustamusiikki eivät kuulu perinteiseen brittiläiseen pubikulttuuriin.

  Illan hämärtyessä Lontoo tarjoaa matkalaisille viihdettä laidasta laitaan. Tarjolla on kaikkea mitä kuvitella saattaa aina teatterista ja musikaaleista burleskiin ja jalkapalloon. Liput tapahtumiin kannattaa hankkia ajoissa, mutta myös mattimyöhäisiä saattaa onnistaa: esimerkiksi musikaaliesityksiin on usein tarjolla lippuja vielä esityspäivänä, ja ne myydään tällöin aamulla roimin alennuksin höystettynä.

ENEMMÄN Lontoo matkapaketteja:

Vain hotelli 243,28€

1 Amba Hotel Charing Cross

4 tähden
4,4 / 5 57 arviota

Charing Cross, The Strand,

Complimentary mini bar for all guests

Kun matkan kohteena on London, hyvän majoituksen tarjoaa Amba Hotel Charing Cross. Hotellissa on baari/lounge, ravintola ja spa. Lisäksi tämä erinomainen hotelli tarjoaa vierailleen...

Vain hotelli 129,48€

2 Strand Palace Hotel London

4 tähden
3,6 / 5 16 arviota

372, Strand

Free Wifi

Tämän 4 tähden hotellin vieraiden käytössä on kattavat palvelut, kuten spa-kylpylä. Strand Palace Hotel London -hotellissa on baari/lounge ja ravintola. Vieraiden mukavuuden takaamiseksi...

Vain hotelli 133,84€

3 H10 London Waterloo

4 tähden
3,3 / 5 3 arviota

284 to 302 Waterloo Road

Suuntana London ja etsinnässä hyvä hotelli? H10 London Waterloo saattaa olla oikea hotelli sinulle. Tämä 4 tähden hotelli tarjoaa käyttöösi spa-palvelut, kuntoklubin, huonepalvelun ja esteettömiä...

Vain hotelli 80,77€

4 Thistle City Barbican

3 tähden
3,2 / 5 5 arviota

120 Central Street

Book In Advance & Save 15%

Thistle City Barbican -hotelli tarjoaa vieraiden käyttöön pesulapalvelun, pysäköintimahdollisuuden ja spa-palvelut. Kannattaa myös tutustua hotellin ravintolan herkulliseen ruokalistaan tai...

Vain hotelli 200,81€

5 Citadines Trafalgar Square London

4 tähden
4,2 / 5 107 arviota

18/21 Northumberland Avenue

Complimentary Wifi

Tässä 4 tähden hotellissa on langaton internetyhteys. Sijainti Miten olisi kaikki mitä London tarjoaa - ja vielä erinomaisella sijainnilla? Tämä hotelli sijaitsee lähellä seuraavia...

Vain hotelli 155,70€

6 Thistle Holborn, The Kingsley

4 tähden
4,2 / 5 61 arviota

Bloomsbury Way

Book In Advance & Save 15%

Thistle Holborn, The Kingsley -hotelli tarjoaa vieraiden käyttöön huonepalvelun, pesulapalvelun ja esteettömiä huoneita/palveluita. Kannattaa myös tutustua hotellin ravintolan herkulliseen...

Vain hotelli 129,48€

7 Corus Hotel Hyde Park

4 tähden
3,7 / 5 19 arviota

1-7 Lancaster Gate

FREE WIFI

Corus Hotel Hyde Park -hotellilla on 4 tähteä. Hotellista löytyy myös ravintola. Hotellissa on langaton internet. Liikematkailijoille hotellissa on business center ja kokoustilat. Hotellissa...

Vain hotelli 196,26€

8 The Grosvenor

4 tähden
4,2 / 5 6 arviota

Buckingham Palace Road

Book In Advance And Save Up To 15%

The Grosvenor -hotellilla on 4 tähteä. Hotellista löytyy myös ravintola. Hotellissa on langaton internet. Liikematkailijoille hotellissa on kokoustilat. Hotellissa on lisäksi pesulapalvelu ja...

Vain hotelli 141,43€

9 Dolphin House London

4 tähden
2,0 / 5 1 arviota

Dolphin Square

17,37 € hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän

Tyylikäs Dolphin House London tarjoaa käyttöösi business-keskuksen ja tarjoilee erinomaisia annoksia hotellin ravintolassa. Lisäksi tämän 4 tähden hotellin vieraiden käytössä on baari/lounge. ...

Vain hotelli 269,07€

10 The Royal Horseguards

5 tähden
4,7 / 5 9 arviota

2 Whitehall Court

Book In Advance And Save 15%

5 tähden The Royal Horseguards tarjoaa vierailleen pesulapalvelun ja valuutanvaihtopisteen. Hotellissa on myös ravintola. Liikematkailijoiden käytössä on business center. Hotellin baarissa...

Päivittäiset lennot Helsingistä kohteeseen Lontoo to, syys 3, 2015

Lentoyhtiö Lento # Lähtö Saapuminen Konetyyppi Lentoaika
Lentokenttä Kellonaika Lentokenttä Kellonaika
Finnair AY5905 HEL 7:55 LHR 9:05 320 3h 10min
British Airways BA795 HEL 7:55 LHR 9:05 320 3h 10min
Finnair AY831 HEL 8:00 LHR 9:10 32B 3h 10min
British Airways BA6031 HEL 8:00 LHR 9:10 32B 3h 10min
Norwegian DY5816 HEL 8:10 LGW 9:10 73H 3h 0min
Malaysia Airlines MH9155 HEL 8:00 LHR 9:10 321 3h 10min
airBaltic/British Airways BT326/BA2241 HEL 6:00 LGW 9:25 73C/73C 5h 25min
airBaltic/airBaltic BT326/BT651 HEL 6:00 LGW 9:25 73C/73C 5h 25min
SAS Scandinavian Airlines/SAS Scandinavian Airlines SK701/SK525 HEL 6:30 LHR 9:35 717/736 5h 5min
SAS Scandinavian Airlines/Thai Airways SK701/TG6224 HEL 6:30 LHR 9:35 717/736 5h 5min
Lufthansa/Lufthansa LH2467/LH2472 HEL 6:30 LHR 10:00 320/321 5h 30min
Lufthansa/Lufthansa LH853/LH904 HEL 6:40 LHR 10:40 32A/32A 6h 0min