Etsi matkoja kohteeseen Rooma

Hotellivaihtoehdot

Hotellissa oleskelun on sijoituttava lähtö- ja paluupäivämäärien väliselle ajalle.

Huone 1

Lasten iät matkan päättyessä ( hinnoittelun ja alennuksen vuoksi)

Rooma matkat

Rooma yleistä

Hyvin lähellä Italian lounaisrannikkoa, Tiber-joen varrella sijaitseva Rooma on Italian pääkaupunki ja historiallinen kaupunkikohde, jonka pitäisi kuulua jokaisen maailman matkaajan vierailulistalle. Italian suurimpana matkakohteena ja yhtenä muotimaailman keskuksista Roomassa riittää tekemistä jokaiselle, piditpä sitten historiallisista nähtävyyksistä, muotikaupoissa kiertelystä tai huipputason urheilun seuraamisesta. Tämä ainutlaatuinen kaupunki on suosittu etenkin viikonloppukohteena, mutta yhdessä viikonlopussa on lähes mahdotonta nähdä koko kaupunki. Monet menettävätkin sydämensä Roomalle ensimmäisen vierailunsa aikana, ja palaavat kaupungin ainutlaatuiseen ilmapiiriin yhä uudelleen ja uudelleen.

Quintus Horatius Flaccus, myös Horacena tunnettu Augustuksen ajan johtava roomalainen kirjailija ja runoilija on aikoinaan sanonut Roomasta seuraavat legendaariset sanat; Tu non potrai mai vedere nulla più grande di Roma, jotka vapaasti suomennettuna tarkoittavat ”Et tule koskaan näkemään mitään Roomaa suurenmoisempaa”. Vaikka Horacen sanoista onkin kulunut aikaa yli 2000 vuotta, pitävät ne edelleen hyvin paikkansa, sillä nykyään Roomassa yhdistyvät sen uskomaton historia ja moderni Italia tavalla, jota et voi nähdä missään muualla.

Rooma perustettiin jo vuonna 753 ennen ajan laskun alkua. Perustajina toimivat Rooman perustamistarinan mukaan naarassuden kasvattamat veljekset, Romulus ja Remus. Rooma tunnetaan yhden nimensä mukaisesti seitsämän kukkulan kaupunkina, sillä se on pikkuhiljaa perustamisensa jälkeen levittäytynyt Palatium-kukkulalta myös muille kuudelle ympärillä olevalle kukkulalle. Rooman historia on hyvin monimuotoinen niin Rooman valtakunnan pääkaupunkina kuin katolisen-kirkon keskuspaikkanakin. Nykyään Rooma toimii Italian hallinnollisena pääkaupunkina, mutta se on myös liiketalouden keskus sekä koti monelle italialaiselle korkeakoululle ja teollisuuden alalle.

Myös nimellä Ikuinen kaupunki tunnettu Rooma on ehdottomasti kaupunkikohteiden kruunaamaton kuningas, sillä sieltä löytyy kaikki mitä kaupunkilomalla voi tarvita – tekemistä, nähtävää ja ennen kaikkea loistava ruokakulttuuri. Vaikka Rooma ei monen muun kaupunkikohteen tavoin ole se kaikkein ihanteellisin kohde pienten lasten kanssa matkaavalle, voi Rooman lomasta nauttia helpohkosti myös isommalla porukalla. Sen sijaan, että pakkautuisi jokaisen historiallisen nähtävyyden edustalle, on Roomassa mahdollista viettää aikaa kuten paikalliset perheet. Valitkaa jokin perinteinen paikallisten suosiossa oleva ravintola ja varatkaa reilusti aikaa. Mikä olisikaan parempi tapa viettää lomaa yhdessä perheen kanssa kuin syödä hyvin ja nauttia toistensa seurasta – Roomassa tämä onnistuu varmasti!

Matkapaketit Rooma Helsingistä

Viikonloppumatkat Rooma

Halvimmat Rooma matkat Helsingistä

Matkapaketit Rooma Tampereelta

Halvat matkapaketit Rooma Oulusta

Top nähtävyydet Rooma

 • Rooma itsessään on nähtävyys, sillä vastaavaa kaupunkia, jossa lähes 3000 vuotta vanha historia yhdistyy nykyaikaiseen elämään ei ihan hevillä löydy. Rooma kuitenkin pitää sisällään tiettyjä nähtävyyksiä, jotka jokaisen pitäisi nähdä ainakin kerran elämässään.

  Harva Roomaan matkustaja jättää väliin käynnin Rooman sisältä löytyvään Vatikaanin kaupunkivaltioon, joka tunnetaan katolisen kirkon keskuspaikkana. Vatikaanista löytyy yhdet Rooman suosituimmista nähtävyyksistä kuten Basilica di San Pietro in Vaticano eli Pietarinkirkko, sen edessä oleva Piazza San Pietro eli Pietarinaukio ja Sikstuksen kappeli.

  Pietarinkirkossa pääsee ihailemaan uskomatonta barokkityylistä arkkitehtuuria, veistoksia, Pyhän Pietarin istuinta ja muita uskomattomia taideteoksia. Pietarinaukio puolestaan on arkkitehti Berninin ja hänen suunnittelemansa pylväskäytävän näyttämö. Aukiolta löytyy myös aikoinaan Egyptistä tuotu obeliski eli yhdestä kivestä veistetty, pohjaltaan nelikulmainen ja ylöspäin kapeneva pylväs, jossa on pyramidin muotoinen huippu. Sikstuksen kappelista löytyvät Michaelangelon kuuluisat freskot Luomiskertomus, joista tunnetuimpana Aatamin luominen, sekä Viimeinen tuomio.

  Muita historiallisesti merkittäviä kohteita löytyy ympäri Roomaa. Näistä niin kutsutusti pakollisia ovat usein Rooman postikortteihin liitetty Colosseum, Espanjalaiset portaat sekä Forum Romanum. Colosseum on muinainen amfiteatteri, jonka rauniot sijaitsevat edelleen keskellä Roomaa. Enää se ei toimi entisessä tarkoituksessaan gladiaattoreiden taisteluareenana vaan ihan puhtaasti tursitikohteena. Espanjalaiset portaat puolestaan ovat suosittu kohtauspaikka niin paikallisille kuin turisteillekin, ja sen ympäriltä löytyvät monet parhaista ostoskaduista sekä portaiden yläpäässä on Trinita dei Monti eli Pyhän kolminaisuuden kirkko. Forum Romanum puolestaan on alue, johon muinainen Rooma alkoi kehittyä. Raunioita on vieläkin näkyvillä yllättävän hyväkuntoisina, ja siellä voi aistia menneiden aikojen havinaa.

  Urheilusta pitäville yksi taatun varmoista nähtävyyksistä on Italian korkeimmalla tasolla Serie-Assa jalkapalloa pelaavien joukkueiden AS Roman ja SS Lazion kotistadionina toimiva Rooman Olympiaareena, Stadio Olimpico.

Paras aika matkustaa kohteeseen Rooma

 • Rooma on todella suosittu matkailukohde ympäri vuoden, mutta kuten muuallakin Euroopan kaupunkikohteista on aivan keskikesän kuukaudet ne kaikkein ruuhkaisimmat myös Roomassa. Roomassa vallitsee perinteinen välimerenilmasto, eli kesät ovat kuumia ja kuivia, ja talvet leutoja ja kosteita. Ruuhkaisten kuukausien eli heinä-elokuun aikaan myös lämpötila on Roomassa kaikkein korkeimmillaan, jolloin jäädään vain harvoina päivinä suomalaisittain alle hellerajan eli +25°C asteen. Hellelämpötiloihin yhdistettynä voi porottava auringonpaiste ja turistien aiheuttama tungos olla liikaa monelle. Roomaan kannattaakin matkustaa alkukesästä tai syksystä, mikäli mahdollista, sillä silloin sekä lämpötila että ihmispaljous on siedettävä.

Lomavinkit Rooma

 • Kuten sanottua; kaikki tiet vievät Roomaan, ja Roomaan saapuminen onkin varsin yksinkertaista liikuit sitten lentokoneella tai junalla. Itse kaupungin keskustassa voi liikkua kätevästi omia jalkojaan tai paikallista julkistaliikennettä hyödyntäen. Suomalaisittain on italialainen ja etenkin roomalainen liikennekulttuuri varsin kaoottista, joten oman auton kotiin jättäminen ja vuokra-auton vuokraamatta jättäminen on luultavasti enemmän kuin järkevää.

  Saapuminen Roomaan

  Lennot Helsingistä Roomaan laskeutuvat Leonardo da Vincin kansainväliselle lentoasemalle, joka sijaitsee 32 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, Fiumicinossa. Lentoasemalta kaupunkiin pääsee helpoimmin junalla. Leonardo Express kulkee suoraan Terminin rautatieasemalle tunnin välein eikä matka kestää puolta tuntia pidempään. Yhdensuuntainen matka maksaa 14€. Mikäli tiedät, että jokin muu juna-asema on kätevin majoittumisesi kannalta, voit myös hypätä paikallisjuniin, jotka kulkevat muille Rooman juna-asemille, muunmuassa Ostienseniin, Trastevereen ja Tiburtinaan. Paikallisjunalla matka maksaa hieman Leonardo expresiä vähemmän, matkalipun hinnan ollessa 8€.

  Muita vaihtoehtoje lentoasemalta keskustaan päin liikkumiselle ovat paikallisbussit ja taksit. Paikallisbussilla pääset matkustamaan junaa halvemmalla, sillä lippu maksaa alle neljä euroa, mutta matka kestää reilun tunnin. Takseja kentältä löytyy moneen lähtöön, ja niillä kulkiessaan kannattaakin olla tarkkana. Rooman virallisilla takseilla matka maksaa 40€, ja kyytiin pääsee neljä matkustajaa matkatavaroineen. Viralliset taksit ovat jonossa kadun varressa, ja kyytiä kannattaa kysyä vain näiltä kuskeilta. Huijaritaksit tarjoavat kyytejä aggressiivisesti, mutta heidän kyytiinsä ei kannata lähteä, sillä matkan loppusumma on varmasti virallista taksia kalliimpi, vaikka he muuta kyytiä tarjotessaan väittävätkin.

  Mikäli olet jo muualla Italiassa on paras tapa nähdä maata matkustaa junalla. Junia Roomaan kulkee lähes tulkoon kaikista muista Italian rautatiekaupungeista, ja junat pysähtyvät Rooman päärautatieasemalle, Terminille Rooman keskustaan. Terminiltä on helppo jatkaa matkaa määränpäähäsi kävellen tai julkista liikennettä hyödyntäen.

  Liikkuminen Roomassa

  Ylivoimaisesti paras tapa liikkua Roomassa on jalan. Vaikka Rooma onkin laaja kaupunki ja nähtävää on paljon, voi kävellen liikkua nähtävyydeltä toiselle jouhevasti ilman varsinaisia aikatauluja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ruuhkaisina vuoden aikoina sekä perjantai- ja lauantai-iltapäivisin vuoden ajasta riippumatta on kaupunki hyvin täynnä, jolloin myös kävely on hitaampaa ihmispaljoudesta johtuen.

  Mikäli hotellisi tai muu yöpaikkasi ei sijaitse aivan keskustassa tai haluat nähdä hieman laajemminkin kaupunkia, on sinulla mahdollisuus hyödyntää Rooman varsin hyvin toimivaa julkista liikennettä. Kuten useimmissa suurkaupungeissa, on metro ehdottomasti kätevin ja nopein keino liikkua paikasta toiseen. Voit esimerkiksi ostaa viikon tai muutaman päivän voimassa olevan metrokortin, jolla voit matkustaa miten paljon vain haluat.

  Myös paikallisjunat, bussit ja raitiovaunut ovat oiva keino paikasta toiseen liikkumiseen. Esimerkiksi raitiovaunulinjalla 3 on maine ”nähtävyyslinjana”, joka kiertää mm. Trasteveren, eläintarhan ja nykytaiteen museon ohitse. Matkalippujen hinnat ovat suurinpiirtein samoissa hinnoissa kuin Suomessa, ja viikonloppureissulle kannattaakin ostaa 30 euron hintainen RomaPass, jolla liikut niin metrolla, bussilla, raitiovaunulla kuin paikallisjunallakin ilman erillistä maksua.

Ostokset Rooma

 • Italia tunnetaan kaikkialla maailmassa muodin edelläkävijamaana, ja Rooma yhtenä muodin suurkaupungeista. Hintatasoltaan Rooma on varsin kallis, ja monet ostokset saisi muualta halvemmalla. Rooma on kuitenkin kaupunki, johon varsinkin uuden malliston vaatteet tulevat muuta maailmaa aiemmin, ja siksi se houkuttelee ostoksille hintatasostaan huolimatta. Mikäli kuitenkin jaksat kierrellä ja liikkua pois kaikkein suosituimmilta ostoskaduilta, voit tehdä todellisia löytöjä.

  Tunnetuimmat ostosalueet

  Yksi Rooman keskeisimmistä nähtävyyksistä ja sekä paikallisten että turistien suosiossa oleva kohtauspaikka Scalinata della Trinità dei Monti eli Espanjalaiset portaat on Rooman ostosalueen keskipiste. Portailta vievät tiet ovat täynnä sekä kansainvälisten huippumerkkien että matkamuistotavaroita myyviä liikkeitä.

  Kaikkein muodikkaimpana ostosalueena, josta mukaan tarttuu helposti kunkin merkin uusimman malliston design-laukut, kengät ja vaatteet, pidetään Via Condottin ja Via del Corson ympärillä olevaa aluetta. Varaudu tällä alueella kuitenkin korkeisiin hintoihin, ja suuntaa läheisille sivukaduille hieman edullisimpien hintojen perässä.

  Mikäli haluat tosissasi tehdä ostoksia, kannattaa käydä katsomassa myös Pratin kaupunginosasta löytyvä ostoskeskus nimeltään Coin Via Cola di Rienzon varrelta. Ostoskeskukseta löydät helpommin myös paikallisia merkkejä, joiden hintataso on kansainvälisiä merkkejä hieman edullisempi.

  Torit ja markkinat

  Roomassa, kuten oikeastaan missä tahansa Italialaisessa kaupungissa ovat torit ja markkinat varsin olennaisessa osassa. Italialaisessa keittiössä käytetään paljon tuoreita raaka-aineita ja toreilta saatavilla raaka-aineilla on suuri rooli jokaisen paikallisen keittiössä. Erinomainen matkamuisto kotiin tuotavaksi onkin esimerkiksi koristeellisessa pullossa oleva laadukas oliiviöljy. Esimerkiksi Piazza Campo di Fiori, eli Campo di Fiorin aukio on hyvä paikka ostaa monia kotiin asti säilyviä tuliaisia, kuten mausteita ja italialaisessa keittiössä laajalti käytettyjä aurinkokuivattuja tomaatteja, joista on iloa keittiössä vielä pitkään matkan jälkeenkin.

ENEMMÄN Rooma matkapaketteja:

http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/413/259413/2241284-Villa-Torlonia-Hotel-Rome-Hotel-Exterior-1-LP.JPG
Via Bartolomeo Eustachio, 7/A
3.3 / 5 6 arviota
 • PLEASE READ CHECK IN PROCEDURE
 • PLEASE READ CHECK IN PROCEDURE
Vain hotelli
39,93€

Liikematkailijoille hotellissa on business center ja kokoustilat. Sijainti Miten olisi kaikki mitä Rome tarjoaa - ja vielä erinomaisella sijainnilla? Tämä hotelli sijaitsee lähellä...

Vain hotelli
39,93€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/356/318356/2241284-Domiziano-Residenza-Rome-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Via Nicola Da Tolentino 50
3.9 / 5 45 arviota
 • Free Breakfast
 • Free Breakfast
Vain hotelli
77,75€

Suuntana Rome ja etsinnässä hyvä hotelli? Domiziano Residenza Rome saattaa olla oikea hotelli sinulle. Tämä 4 tähden hotelli tarjoaa käyttöösi huonepalvelun ja lentokenttäkuljetuksen. Saatavilla...

Vain hotelli
77,75€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/982/218982/2241284-Mecenate-Palace-Hotel-Rome-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Via Carlo Alberto 3
4.1 / 5 94 arviota
 • Free Wi-Fi is available in all areas
 • Free Wi-Fi is available in all areas
Vain hotelli
99,37€

Mecenate Palace Hotel Rome -hotelli tarjoaa vieraiden käyttöön huonepalvelun, pesulapalvelun, valuutanvaihtopisteen, lentokenttäkuljetuksen ja esteettömiä huoneita/palveluita. Kannattaa myös...

Vain hotelli
99,37€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/294/214294/2241284-Impero-Hotel-Rome-Guest-Room-1-LP.jpg
Via del Viminale, 19
3.6 / 5 38 arviota
 • Free WiFi is available in all areas
 • Free WiFi is available in all areas
Vain hotelli
53,74€

Impero Hotel Rome tarjoaa vieraille baarin/lounge-alueen ja business centerin. Lisäksi voit nauttia herkullisia annoksia hotellin ravintolassa. Sijainti Rome tarjoaa lomalaisille monipuolista...

Vain hotelli
53,74€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/309/248309/2241284-Tirreno-Hotel-Rome-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Via S. Martino ai Monti 18
3.2 / 5 5 arviota
 • Free WiFi is available in all areas
 • Free WiFi is available in all areas
Vain hotelli
47,18€

Luvaten miellyttävät majoitustilat ja laadukkaan palvelun, Tirreno Hotel Rome tarjoaa vierailleen kutsuvan ilmapiirin ja ystävällisimmän mahdollisen vieraanvaraisuuden. YleistäLomallasi voit...

Vain hotelli
47,18€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/149/175149/2631759-Cosmopolita-Hotel-Rome-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Via Di S. Eufemia, 4
3.9 / 5 27 arviota
 • Free Wi-Fi is available in all areas
 • Free Wi-Fi is available in all areas
Vain hotelli
77,12€

Tyylikäs Cosmopolita Hotel Rome tarjoaa käyttöösi business-keskuksen ja tarjoilee erinomaisia annoksia hotellin ravintolassa. Lisäksi tämän 4 tähden hotellin vieraiden käytössä on baari/lounge ja...

Vain hotelli
77,12€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/734/8734/69481597-BEST-WESTERN-Hotel-Artdeco-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Via Palestro 19
4.6 / 5 8 arviota
Vain hotelli
60,57€

Suuntana Roma ja etsinnässä hyvä hotelli? BEST WESTERN Hotel Artdeco saattaa olla oikea hotelli sinulle. Tämä 4 tähden hotelli tarjoaa käyttöösi huonepalvelun ja loungen. Lisäksi voit nauttia...

Vain hotelli
60,57€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/598/332598/2241284-Starhotels-Michelangelo-Hotel-Rome-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Via Della Stazione Di S. Pietro, 14
3.0 / 5 1 arviota
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 2 yötä tai enemmän
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 2 yötä tai enemmän
Vain hotelli
120,35€

Starhotels Michelangelo Hotel Rome -hotellissa käytössäsi ovat oivalliset palvelut - ravintolan ja pysäköintimahdollisuuden lisäksi hotelli tarjoaa huonepalvelun ja pesulapalvelun. ...

Vain hotelli
120,35€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/923/338923/2241284-Relais-6-Hotel-Rome-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Via Tolmino 6
4.4 / 5
 • Free WiFi is available in all areas
 • Free WiFi is available in all areas
Vain hotelli
71,26€

Suuntana Rome ja etsinnässä hyvä hotelli? Relais 6 Hotel Rome saattaa olla oikea hotelli sinulle. Tämä 4 tähden hotelli tarjoaa käyttöösi kuntoklubin, solariumin, huonepalvelun, kokous- tai...

Vain hotelli
71,26€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/011/833011/2241284-Lunetta-Hotel-Rome-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Piazza del Paradiso, 68
4.7 / 5
 • Free WIFI is available in all aeras
 • Free WIFI is available in all aeras
Vain hotelli
153,09€

Tämä 4 tähden hotellin vieraiden käytössä on pysäköinti, retkivarauspalvelu, baari/lounge ja savuttomia huoneita/palveluita. Hotellin shuttle-kuljetuspalvelu helpottaa matkaa hotelliin ja...

Vain hotelli
153,09€

Päivittäiset lennot Helsingistä kohteeseen Rooma la, loka 10, 2015

Lähtö   Saapuminen Lentoyhtiö Lento # Konetyyppi Lentoaika

Lähtö

HEL 7:50

Saapuminen

FCO 10:15
Finnair
AY781
Konetyyppi 321 Lentoaika 3h 25min

Lähtö

HEL 6:30

Saapuminen

FCO 10:35
Lufthansa/Lufthansa
LH2467/LH1842
Konetyyppi 320/321 Lentoaika 5h 5min

Lähtö

HEL 6:45

Saapuminen

FCO 10:35
SAS Scandinavian Airlines/SAS Scandinavian Airlines
SK1707/SK681
Konetyyppi 717/321 Lentoaika 4h 50min

Lähtö

HEL 6:40

Saapuminen

FCO 11:35
airberlin/airberlin
AB8071/AB1906
Konetyyppi 738/319 Lentoaika 5h 55min

Lähtö

HEL 6:40

Saapuminen

FCO 11:35
airberlin/Alitalia
AB8071/AZ423
Konetyyppi 738/319 Lentoaika 5h 55min

Lähtö

HEL 6:40

Saapuminen

FCO 11:35
Finnair/airberlin
AY5203/AB1906
Konetyyppi 738/319 Lentoaika 5h 55min

Lähtö

HEL 6:40

Saapuminen

FCO 11:35
Finnair/Alitalia
AY5203/AZ423
Konetyyppi 738/319 Lentoaika 5h 55min

Lähtö

HEL 6:40

Saapuminen

FCO 11:35
Bulgaria Air/airberlin
FB1638/AB1906
Konetyyppi 320/319 Lentoaika 5h 55min

Lähtö

HEL 6:40

Saapuminen

FCO 11:35
Bulgaria Air/Alitalia
FB1638/AZ423
Konetyyppi 320/319 Lentoaika 5h 55min

Lähtö

HEL 7:15

Saapuminen

FCO 11:55
Norwegian/Norwegian
DY1187/DY1872
Konetyyppi 73H/73H Lentoaika 5h 40min

Lähtö

HEL 7:00

Saapuminen

FCO 12:05
Alitalia/Alitalia
AZ3809/AZ7713
Konetyyppi 737/737 Lentoaika 6h 5min

Lähtö

HEL 7:00

Saapuminen

FCO 12:05
Alitalia/KLM Royal Dutch Airlines
AZ3809/KL1601
Konetyyppi 737/737 Lentoaika 6h 5min
Varaa lento

Päivittäiset lennot Helsingistä kohteeseen Rooma la, loka 10, 2015

Lasten ikä matkan päättyessä

Etsimme mahdollisia alennettuja hintoja. Jokaista sylissä matkustavaa lasta kohti tulee matkustaa yksi aikuinen