Rooma Matkat

Rooma yleistä

Hyvin lähellä Italian lounaisrannikkoa, Tiber-joen varrella sijaitseva Rooma on Italian pääkaupunki ja historiallinen kaupunkikohde, jonka pitäisi kuulua jokaisen maailman matkaajan vierailulistalle. Italian suurimpana matkakohteena ja yhtenä muotimaailman keskuksista Roomassa riittää tekemistä jokaiselle, piditpä sitten historiallisista nähtävyyksistä, muotikaupoissa kiertelystä tai huipputason urheilun seuraamisesta. Tämä ainutlaatuinen kaupunki on suosittu etenkin viikonloppukohteena, mutta yhdessä viikonlopussa on lähes mahdotonta nähdä koko kaupunki. Monet menettävätkin sydämensä Roomalle ensimmäisen vierailunsa aikana, ja palaavat kaupungin ainutlaatuiseen ilmapiiriin yhä uudelleen ja uudelleen.

Quintus Horatius Flaccus, myös Horacena tunnettu Augustuksen ajan johtava roomalainen kirjailija ja runoilija on aikoinaan sanonut Roomasta seuraavat legendaariset sanat; Tu non potrai mai vedere nulla più grande di Roma, jotka vapaasti suomennettuna tarkoittavat ”Et tule koskaan näkemään mitään Roomaa suurenmoisempaa”. Vaikka Horacen sanoista onkin kulunut aikaa yli 2000 vuotta, pitävät ne edelleen hyvin paikkansa, sillä nykyään Roomassa yhdistyvät sen uskomaton historia ja moderni Italia tavalla, jota et voi nähdä missään muualla.

Rooma perustettiin jo vuonna 753 ennen ajan laskun alkua. Perustajina toimivat Rooman perustamistarinan mukaan naarassuden kasvattamat veljekset, Romulus ja Remus. Rooma tunnetaan yhden nimensä mukaisesti seitsämän kukkulan kaupunkina, sillä se on pikkuhiljaa perustamisensa jälkeen levittäytynyt Palatium-kukkulalta myös muille kuudelle ympärillä olevalle kukkulalle. Rooman historia on hyvin monimuotoinen niin Rooman valtakunnan pääkaupunkina kuin katolisen-kirkon keskuspaikkanakin. Nykyään Rooma toimii Italian hallinnollisena pääkaupunkina, mutta se on myös liiketalouden keskus sekä koti monelle italialaiselle korkeakoululle ja teollisuuden alalle.

Myös nimellä Ikuinen kaupunki tunnettu Rooma on ehdottomasti kaupunkikohteiden kruunaamaton kuningas, sillä sieltä löytyy kaikki mitä kaupunkilomalla voi tarvita – tekemistä, nähtävää ja ennen kaikkea loistava ruokakulttuuri. Vaikka Rooma ei monen muun kaupunkikohteen tavoin ole se kaikkein ihanteellisin kohde pienten lasten kanssa matkaavalle, voi Rooman lomasta nauttia helpohkosti myös isommalla porukalla. Sen sijaan, että pakkautuisi jokaisen historiallisen nähtävyyden edustalle, on Roomassa mahdollista viettää aikaa kuten paikalliset perheet. Valitkaa jokin perinteinen paikallisten suosiossa oleva ravintola ja varatkaa reilusti aikaa. Mikä olisikaan parempi tapa viettää lomaa yhdessä perheen kanssa kuin syödä hyvin ja nauttia toistensa seurasta – Roomassa tämä onnistuu varmasti!

Lento ja hotelli

Matkat Rooma

Augusta Lucilla Palace Hotel Rome

4 tähden
4,1 / 5 15 arviota
Neljän tähden hotelli, kaikki modernit mukavuudet ja roomalaisen nykyarkkitehtuurin tyyli. Hotellissa on 100 huonetta, joista 4 on sviittiä ja 5 neuvottelutilaa, jotka ovat tyylikkäästi sisustettuja. Valoisat, kodikkaat, hyvin varustetut huoneet tarjoavat ansaitun levon ikuisen kaupungin nähtävyyksiin tutustumisen jälkeen. Kattopuutarhasta jokaisella on mahdollisuus ihailla upeaa näkymää kaupunkiin, erityisesti torneja, jotka näkyvät kaukana rakennuksissa.
Value Book Now & Save Up to 30%
Lento & hotelli
Matkapaketeissa säästät enemmän!
Vain hotelli
Hinta per yö alk. 92,51€

Starhotels Metropole Hotel Rome

4 tähden
4,1 / 5
Starhotels Metropole sijaitsee upealla paikalla ja hotellissa on modernit mukavuudet mukaan lukien kuntosali, oopperatalo on vain 200 metrin päässä ja Termininasema viiden minuuntin kävelymatkan päässä. Tilavissa huoneissa on Wi-Fi -yhteys, satelliitti ja maksullinen TV sekä ilmastointi. Metropole Hotelissa on myös täysin varusteltu kokouskeskus, jossa on 9 kokoushuonetta ja tilaa 700 henkilölle. Roomassa liikkuminen on helppoa keskeisen sijainnin ansiosta. Voit kulkea metrolla Terminin asemalta ja paikallisilla linja-autoilla. Colosseum ja Forum Romanun sekä monet muut mielenkiintoiset nähtävyydet ovat noin 15 minuutin kävelymatkan päässä. Kiireisen päivän jälkeen voit purkaa stressiä Starhotels Metropolen kuntosalilla. Hotellin yleisillä alueilla on ilmainen Wi-Fi -yhteys. Nauti kansainvälisistä aterioista hienostuneessa ravintolassa ja illan jatkeena live-musiikista pianobaarissa. Starhotels Metropole sijaitsee Rooman keskustassa lähellä Terminin juna-asemaa, oopperataloa ja tärkeimpiä historiallisia ja taiteellisia nähtävyyksiä kuten Colosseum ja Trevin suihkulähde. Tässä neljän tähden hotellissa on parasta italialaista vieraanvaraisuutta, paljon tilaa rentoutumiseen, täydellisen mukavat huoneet ja 9 kokoushuonetta, joihin mahtuu yhteensä jopa 180 henkilöä. Yleisillä alueilla on ilmainen Wi-Fi -yhteys ja Deluxe-huoneiden osalta tästä hetkestä lähtien 30. huhtikuuta 2011 saakka, jopa tämän määräpäivän jälkeisille päivämäärille, ja saat ilmainen langattoman Internet-yhteyden huoneeseesi. Huomioi, että 1. tammikuuta 2011 alkaen kaikilta vierailta peritään kaupunkimaksu, joka on noin 3 euroa/päivä/hlö. Tämä maksu ei sisälly hotellin hintoihin ja se on maksettava hotellissa.
Value One Hour FREE Wifi
Lento & hotelli
Matkapaketeissa säästät enemmän!
Vain hotelli
Hinta per yö alk. 127,50€

Domiziano Residenza Rome

4 tähden
4,0 / 5 26 arviota
La Residenza Domiziano, joka avattiin maaliskuussa 2007, sijaitsee ylellisessä 1800-luvun rakennuksessa rauhallisella kadulla Rooman sydämessä Via Veneto -kadun edessä, Trevin suihkulähteen ja Piazza di Spagna -aukion lähellä. Sen ainutkertaisen sijainnin ansiosta kaikki kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Huoneet ovat tyylikkäitä ja niissä on ilmastointi, satelliitti-TV, poreallas, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivain. La Residenza Domiziano on ihanteellinen ja viehättävä kohde, joka takaa miellyttävän ja unohtumattoman matkan ikuiseen kaupunkiin. Piazza Barberini -aukiolta lähtevä pitkä ja mutkikas Via Vittorio Veneto -katu tunnetaan maailmalla nimellä Via Veneto, joka on Dolce Vitan katu. Alue on tyylikästä korkean yhteiskuntaluokan aluetta. Alueella on tyylikkäitä ja arvostettuja putiikkeja kuten Ferragamo, Gucci, Versace, Bulgari, Prada ja Valentino.
Value Free Breakfast
Lento & hotelli
Matkapaketeissa säästät enemmän!
Vain hotelli
Hinta per yö alk. 86,91€

VOI Donna Camilla Savelli Hotel

4 tähden
4,0 / 5 1 arviota
Hotelli on saanut nimensä uskonnollisen instituutin perustajalta. Farnese-perheen aatelinen ruova, Donna Camilla, antoi vuonna 1642 Francesco Borrominille tehtäväksi suunnitella "Santa Maria dei Sette Dolori" -luostarin ja sen yhteydessä olevan kirkon. Täydellisen uudistuksen jälkeen, joka noudattaa sekä barokkiajan arkkitehtuurisia kriteerejä että Borrominin alkuperäistä projektia, luostari on muutettu neljän tähden hotelliksi. Donna Camilla Savellin kattoterassi vie sinut melkein vuosikymmeniä ajassa taaksepäin. Keskellä on suihkulähde, joka myöskin on barokkiajalta. Suihkulähteen ympärillä on hieno puutarha, joka on yksityiskohtia täynnä ja jossa voidaan järjestää vastaanottoja sekä muita tapahtumia tai halutessasi voit nauttia puutarhasta kirjaa lukiessasi. Borrominin luoma luostari, luostarin ruokasali ja yhteiset tilat edustavat vanhaa klassista tyyliä ja ne omaavat Tivolin Adriana Villan ilmapiirin, joka tekee Donna Camilla Savellista ainutkertaisen hotellin Italiassa. Hotellipalveluita ovat: baari, kokouspalvelut, liikuntaesteisten palvelut, päivystävä lääkäri, nopea Internet-yhteys, langaton Internet-yhteys, pesupalvelu, hissi, aula, savuttomia huoneita, maksullinen pysäköintipalvelu, vastaanotto, huonepalvelu, 24 h vuorokaudessa palveleva huonepalvelu, tallelokero.
Value Free Wi-Fi is available in public areas
Lento & hotelli
Matkapaketeissa säästät enemmän!
Vain hotelli
Hinta per yö alk. 138,81€

Worldhotel Ripa Rome

4 tähden
3,8 / 5 4 arviota
Ripa-hotelli erottuu muista Rooman hotellista. Hotelli on aina pyrkinyt korostamaan kultuurillista ja taiteellista luonnettaan käyttäen modernia minimalista tyyliä"klassisessa" kaupungissa. Alkuperäinen sisustus ja sen uskomaton yksinkertaisuus luovat toiminnallisen ja ylellisen ilmapiirin Rooman historiallisimmissa ja tunnetuimmilla alueella: Trastevere. Se on minuuttien päässä vatikaanista, kolosseumista ja Maximus-sirkuksesta.
Value 10% Off - Stay 3 Nights & Save 10%
Lento & hotelli
Matkapaketeissa säästät enemmän!
Vain hotelli
Hinta per yö alk. 99,35€

Isa Hotel Rome

4 tähden
4,1 / 5 33 arviota
The Isa on hiljattain kunnostettu pikku hotelli, jonka lähellä sijaitsevat Castel Sant' Angelo, Ara Pacis, espanjalaiset portaat ja Vatikaani. Isa-hotellilta on vain lyhyt kävelymatka keskustaan ja Rooman upeisiin nähtävyyksiin. Hotellin lähellä sijaitsevat Vatikaani, Pietarinkirkko, Navona-aukio, Campo dei Fiori sekä hienot ruokapaikat, ostosmahdollisuudet ja huvielämä.
Value Free Wi-Fi is available in the hotel rooms
Lento & hotelli
Matkapaketeissa säästät enemmän!
Vain hotelli
Hinta per yö alk. 124,68€

Romanico Palace Hotel Rome

4 tähden
4,1 / 5 15 arviota
Hotel Romanico Palace sijaitsee Via Veneton lumoavassa ilmapiirissä Rooman keskustassa, lähellä historiallisia paikkoja ja ostosalueita sekä suurlähetystöjä ja tärkeimpiä italialaisia ministeriöitä. Sijaiten lähellä Espanjalaisia portaita, Trevin suihkulähdettä, Galleria Borghese Parkia, tarjoaa hotelli helpon pääsyn tärkeimpiin kaupungin nähtävyyksiin, jotka ovat kaikki kävelymatkan päässä. Tämän lisäksi se tarjoaa erinomaiset liikenneyhteydet läheiseltä Terminin rautatieasemalta ja Barberinin metroasemalta. Pitkän Roomaan tutustumispäivän jälkeen voit rentoutua terassilla, josta on panoraamanäkymä Ikuiseen kaupunkiin. Sen arkkitehtuuri, käsinmaalatut katot ja klassinen tyyli takaavat hienostuneen tunnelman mille tahansa vierailulle.
Value Special Savings
Lento & hotelli
Matkapaketeissa säästät enemmän!
Vain hotelli
Hinta per yö alk. 97,41€

Tirreno Hotel Rome

3 tähden
3,3 / 5 3 arviota
The Tirreno Hotel is an attractive classical-style first class downtown hotel, completely refurbished in 2006. It is well situated in a quite, safe and silent area in the heart of Ancient Rome which makes it an ideal place for tourists. The Hotel is situated in a historical building since the great fresco's painter known as "Il Domenichino" was established in these rooms during his Roman period. Very close to Santa Maria Maggiore Basilica, Colosseum and the Archeological site of Roman Forum. Free! Wi-fi is available in public areas and is free of charge. In the fascinating breakfast room a plentiful and tasty continental breakfast is served every morning so You are invited to step in and taste the coffees, cappuccinos, teas, croissants and different kind of jam and bread. The hotel has a beautiful garden solarium with deck-chairs and an American bar where You can taste a good coffee or what ever You like to drink. The Hotel staff (available 24hours) will help you to organize your stay according to your necessities: guided tours to discover the beauties of this city, ticket bookings for special events, reservations for the airport shuttle bus or for a private car with driver, or any other request. We are at Your service to satisfy Your every need or desire: our only object is to make your stay in Rome unforgettable. We can provide a free-of-charge baggage store room for the day for all Our guests: if you left the room at 12.00 but you are thinking to stay in the city for few hours you are welcome to stay with us in the lobby room with facilities till the night. A Garage with special prices is available nearby the Hotel.
Value 10% Off - Stay 3 Nights & Save 10%
Lento & hotelli
Matkapaketeissa säästät enemmän!
Vain hotelli
Hinta per yö alk. 66,75€

Londra and Cargill Hotel Rome

4 tähden
4,2 / 5 13 arviota
Neljän tähden tyylikäs ja ylellinen Londra & Cargill Hotel Rome sijaitsee lähellä Via Veneto ja kaunista Villa Borghesen puutarhaa, jonka ympärille Federico Fellinin klassikkoelokuva "La Dolce Vita" enimmäkseen keskittyi. Hotelli on kävelyetäisyydellä Espanjalaisilta portailta, ja se tarjoaa rauhallisen paikan läheltä Rooman tärkeimpiä arkeologisia paikkoja, kuten Colosseumia ja Forum Romanumia. Vaikka Londra & Cargill Hotel Rome onkin kaupungin keskustassa, se on hyvin hiljaisessa ja turvallisessa paikassa, muttei kuitenkaan kaukana huveista. Londra & Cargill Hotel Rome sijaitsee alueelle tyypillisessä 1800-luvun rakennuksessa. Siinä on kauniisti sisustetut huoneet, tehokas palvelu ja suurenmoiset mukavuudet. Hotellista on näkymä hiljaiselle aukiolle, jolla muinaisen Sallustiuksen puutarhan rauniot ovat. Ellet halua illastaa Londra & Cargill Hotel Romen omassa, tyylikkäässä ravintolassa tai nauttia drinkkiä sen cocktailbaarissa, lähistöllä on sekä monia huippuluokan ravintoloita että tyylikkäitä viinibaareja ja viehättäviä tyypillisiä kahviloita.
Value Free Wi-Fi is available in all areas
Lento & hotelli
Matkapaketeissa säästät enemmän!
Vain hotelli
Hinta per yö alk. 120,75€

Aleph Boscolo Luxury Hotel Rome

5 tähden
4,0 / 5
HOTELLI SIJAITSEE HISTORIALLISESSA RAKENNUKSESSA, JOKA OLI AIKOINAAN TUNNETTU ROOMALAINEN PANKKI. SE ON NYT REMONTOITU UPEASTI TYYLIKKÄÄKSI DESIGN-HOTELLIKSI, JOKA VALLOITTAA SINUT UPEALLA ULKOASULLAAN JA SISUSTUKSELLAAN. TUNNETUN ARKKITEHTI ADAM THINANYN SUUNNITTELEMAALEPH-HOTELLI ON AINUTLAATUINEN PAIKKA, JOSSA TAIVAS JA HELVETTI YHDISTYVÄT HUIKEALLA TAVALLA. HOTELLIN VIIHTYISÄT, MUTTA OMAILMEISESTI SISUSTETUT HUONEET OVAT ILMEELTÄÄN ERIKOISET JA KIEHTOVASTI PROVOSOIVAT. NAUTI PARATIISISTA YLELLISESSÄ KYLPYLÄSSÄ JA SETTIMO CIELO -BAARISSA KATTOTERASSILLA. MAREMOTO SIN -RAVINTOLA JA ANGELO -BAARI PUOLESTAAN HOUKUTTELEVAT SINUA KIUSAUKSEEN HERKUILLAAN JA JUOMILLAAN. DIONISIO-VIINIBAARISSA VOIT NAUTTIA UPEASTA VALIKOIMASTA PARHAITA ITALIALAISIA JA KANSAINVÄLISIÄ VIINEJÄ. TYYLIKÄS PUNAINEN KIRJASTO ON IHANTEELLINEN PAIKKA RENTOUTTAVIEN HETKIEN VIETTÄMISEEN. ALEPH-HOTELLIN KEHITTYNYT TEKNOLOGIA JA ERINOMAINEN PALVELU TEKEVÄT TÄRKEIDEN LIIKENEUVOTTELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ HELPPOA.
Value Free Entrance to the SPA and Free WIFI.
Lento & hotelli
Matkapaketeissa säästät enemmän!
Vain hotelli
Hinta per yö alk. 189,36€
Takaisin valikkoon Palaa ylös

Lennot

Lennot Rooma

Lähtö Saapuminen Matkustuspäivät Hinnat meno-paluu
Helsinki Rooma la 17. touko - to 22. touko 164€
Oulu Rooma to 22. touko - ti 27. touko 288€
Turku Rooma la 17. touko - to 22. touko 315€
Kuopio Rooma ma 9. kesä - ma 16. kesä 438€
Tampere Rooma ma 2. kesä - ke 4. kesä 327€
Vaasa Rooma ma 2. kesä - ke 4. kesä 358€
Lappeenranta Rooma su 27. huhti - su 4. touko Katso hinnat
Rovaniemi Rooma ke 30. huhti - su 4. touko 616€
Barcelona Rooma su 27. huhti - su 4. touko Katso hinnat
Moskova Rooma to 15. touko - su 18. touko 220€
Malaga Rooma su 27. huhti - su 4. touko Katso hinnat
Kemi-Tornio Rooma su 27. huhti - su 4. touko Katso hinnat
Takaisin valikkoon Palaa ylös

Hotellit

Hotellit Rooma

Hinta per yö alk. 92,51€

Augusta Lucilla Palace Hotel Rome

4 tähden
4,1 / 5 15 arviota
Neljän tähden hotelli, kaikki modernit mukavuudet ja roomalaisen nykyarkkitehtuurin tyyli. Hotellissa on 100 huonetta, joista 4 on sviittiä ja 5 neuvottelutilaa, jotka ovat tyylikkäästi sisustettuja. Valoisat, kodikkaat, hyvin varustetut huoneet tarjoavat ansaitun levon ikuisen kaupungin nähtävyyksiin tutustumisen jälkeen. Kattopuutarhasta jokaisella on mahdollisuus ihailla upeaa näkymää kaupunkiin, erityisesti torneja, jotka näkyvät kaukana rakennuksissa.
Value Book Now & Save Up to 30%
Hinta per yö alk. 127,50€

Starhotels Metropole Hotel Rome

4 tähden
4,1 / 5
Starhotels Metropole sijaitsee upealla paikalla ja hotellissa on modernit mukavuudet mukaan lukien kuntosali, oopperatalo on vain 200 metrin päässä ja Termininasema viiden minuuntin kävelymatkan päässä. Tilavissa huoneissa on Wi-Fi -yhteys, satelliitti ja maksullinen TV sekä ilmastointi. Metropole Hotelissa on myös täysin varusteltu kokouskeskus, jossa on 9 kokoushuonetta ja tilaa 700 henkilölle. Roomassa liikkuminen on helppoa keskeisen sijainnin ansiosta. Voit kulkea metrolla Terminin asemalta ja paikallisilla linja-autoilla. Colosseum ja Forum Romanun sekä monet muut mielenkiintoiset nähtävyydet ovat noin 15 minuutin kävelymatkan päässä. Kiireisen päivän jälkeen voit purkaa stressiä Starhotels Metropolen kuntosalilla. Hotellin yleisillä alueilla on ilmainen Wi-Fi -yhteys. Nauti kansainvälisistä aterioista hienostuneessa ravintolassa ja illan jatkeena live-musiikista pianobaarissa. Starhotels Metropole sijaitsee Rooman keskustassa lähellä Terminin juna-asemaa, oopperataloa ja tärkeimpiä historiallisia ja taiteellisia nähtävyyksiä kuten Colosseum ja Trevin suihkulähde. Tässä neljän tähden hotellissa on parasta italialaista vieraanvaraisuutta, paljon tilaa rentoutumiseen, täydellisen mukavat huoneet ja 9 kokoushuonetta, joihin mahtuu yhteensä jopa 180 henkilöä. Yleisillä alueilla on ilmainen Wi-Fi -yhteys ja Deluxe-huoneiden osalta tästä hetkestä lähtien 30. huhtikuuta 2011 saakka, jopa tämän määräpäivän jälkeisille päivämäärille, ja saat ilmainen langattoman Internet-yhteyden huoneeseesi. Huomioi, että 1. tammikuuta 2011 alkaen kaikilta vierailta peritään kaupunkimaksu, joka on noin 3 euroa/päivä/hlö. Tämä maksu ei sisälly hotellin hintoihin ja se on maksettava hotellissa.
Value One Hour FREE Wifi
Hinta per yö alk. 86,91€

Domiziano Residenza Rome

4 tähden
4,0 / 5 26 arviota
La Residenza Domiziano, joka avattiin maaliskuussa 2007, sijaitsee ylellisessä 1800-luvun rakennuksessa rauhallisella kadulla Rooman sydämessä Via Veneto -kadun edessä, Trevin suihkulähteen ja Piazza di Spagna -aukion lähellä. Sen ainutkertaisen sijainnin ansiosta kaikki kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Huoneet ovat tyylikkäitä ja niissä on ilmastointi, satelliitti-TV, poreallas, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivain. La Residenza Domiziano on ihanteellinen ja viehättävä kohde, joka takaa miellyttävän ja unohtumattoman matkan ikuiseen kaupunkiin. Piazza Barberini -aukiolta lähtevä pitkä ja mutkikas Via Vittorio Veneto -katu tunnetaan maailmalla nimellä Via Veneto, joka on Dolce Vitan katu. Alue on tyylikästä korkean yhteiskuntaluokan aluetta. Alueella on tyylikkäitä ja arvostettuja putiikkeja kuten Ferragamo, Gucci, Versace, Bulgari, Prada ja Valentino.
Value Free Breakfast
Hinta per yö alk. 138,81€

VOI Donna Camilla Savelli Hotel

4 tähden
4,0 / 5 1 arviota
Hotelli on saanut nimensä uskonnollisen instituutin perustajalta. Farnese-perheen aatelinen ruova, Donna Camilla, antoi vuonna 1642 Francesco Borrominille tehtäväksi suunnitella "Santa Maria dei Sette Dolori" -luostarin ja sen yhteydessä olevan kirkon. Täydellisen uudistuksen jälkeen, joka noudattaa sekä barokkiajan arkkitehtuurisia kriteerejä että Borrominin alkuperäistä projektia, luostari on muutettu neljän tähden hotelliksi. Donna Camilla Savellin kattoterassi vie sinut melkein vuosikymmeniä ajassa taaksepäin. Keskellä on suihkulähde, joka myöskin on barokkiajalta. Suihkulähteen ympärillä on hieno puutarha, joka on yksityiskohtia täynnä ja jossa voidaan järjestää vastaanottoja sekä muita tapahtumia tai halutessasi voit nauttia puutarhasta kirjaa lukiessasi. Borrominin luoma luostari, luostarin ruokasali ja yhteiset tilat edustavat vanhaa klassista tyyliä ja ne omaavat Tivolin Adriana Villan ilmapiirin, joka tekee Donna Camilla Savellista ainutkertaisen hotellin Italiassa. Hotellipalveluita ovat: baari, kokouspalvelut, liikuntaesteisten palvelut, päivystävä lääkäri, nopea Internet-yhteys, langaton Internet-yhteys, pesupalvelu, hissi, aula, savuttomia huoneita, maksullinen pysäköintipalvelu, vastaanotto, huonepalvelu, 24 h vuorokaudessa palveleva huonepalvelu, tallelokero.
Value Free Wi-Fi is available in public areas
Hinta per yö alk. 99,35€

Worldhotel Ripa Rome

4 tähden
3,8 / 5 4 arviota
Ripa-hotelli erottuu muista Rooman hotellista. Hotelli on aina pyrkinyt korostamaan kultuurillista ja taiteellista luonnettaan käyttäen modernia minimalista tyyliä"klassisessa" kaupungissa. Alkuperäinen sisustus ja sen uskomaton yksinkertaisuus luovat toiminnallisen ja ylellisen ilmapiirin Rooman historiallisimmissa ja tunnetuimmilla alueella: Trastevere. Se on minuuttien päässä vatikaanista, kolosseumista ja Maximus-sirkuksesta.
Value 10% Off - Stay 3 Nights & Save 10%
Takaisin valikkoon Palaa ylös

Paras aika matkustaa kohteeseen Rooma

 • Rooma on todella suosittu matkailukohde ympäri vuoden, mutta kuten muuallakin Euroopan kaupunkikohteista on aivan keskikesän kuukaudet ne kaikkein ruuhkaisimmat myös Roomassa. Roomassa vallitsee perinteinen välimerenilmasto, eli kesät ovat kuumia ja kuivia, ja talvet leutoja ja kosteita. Ruuhkaisten kuukausien eli heinä-elokuun aikaan myös lämpötila on Roomassa kaikkein korkeimmillaan, jolloin jäädään vain harvoina päivinä suomalaisittain alle hellerajan eli +25°C asteen. Hellelämpötiloihin yhdistettynä voi porottava auringonpaiste ja turistien aiheuttama tungos olla liikaa monelle. Roomaan kannattaakin matkustaa alkukesästä tai syksystä, mikäli mahdollista, sillä silloin sekä lämpötila että ihmispaljous on siedettävä.

Top n?ht?vyydet Rooma

 • Rooma itsessään on nähtävyys, sillä vastaavaa kaupunkia, jossa lähes 3000 vuotta vanha historia yhdistyy nykyaikaiseen elämään ei ihan hevillä löydy. Rooma kuitenkin pitää sisällään tiettyjä nähtävyyksiä, jotka jokaisen pitäisi nähdä ainakin kerran elämässään.

  Harva Roomaan matkustaja jättää väliin käynnin Rooman sisältä löytyvään Vatikaanin kaupunkivaltioon, joka tunnetaan katolisen kirkon keskuspaikkana. Vatikaanista löytyy yhdet Rooman suosituimmista nähtävyyksistä kuten Basilica di San Pietro in Vaticano eli Pietarinkirkko, sen edessä oleva Piazza San Pietro eli Pietarinaukio ja Sikstuksen kappeli.

  Pietarinkirkossa pääsee ihailemaan uskomatonta barokkityylistä arkkitehtuuria, veistoksia, Pyhän Pietarin istuinta ja muita uskomattomia taideteoksia. Pietarinaukio puolestaan on arkkitehti Berninin ja hänen suunnittelemansa pylväskäytävän näyttämö. Aukiolta löytyy myös aikoinaan Egyptistä tuotu obeliski eli yhdestä kivestä veistetty, pohjaltaan nelikulmainen ja ylöspäin kapeneva pylväs, jossa on pyramidin muotoinen huippu. Sikstuksen kappelista löytyvät Michaelangelon kuuluisat freskot Luomiskertomus, joista tunnetuimpana Aatamin luominen, sekä Viimeinen tuomio.

  Muita historiallisesti merkittäviä kohteita löytyy ympäri Roomaa. Näistä niin kutsutusti pakollisia ovat usein Rooman postikortteihin liitetty Colosseum, Espanjalaiset portaat sekä Forum Romanum. Colosseum on muinainen amfiteatteri, jonka rauniot sijaitsevat edelleen keskellä Roomaa. Enää se ei toimi entisessä tarkoituksessaan gladiaattoreiden taisteluareenana vaan ihan puhtaasti tursitikohteena. Espanjalaiset portaat puolestaan ovat suosittu kohtauspaikka niin paikallisille kuin turisteillekin, ja sen ympäriltä löytyvät monet parhaista ostoskaduista sekä portaiden yläpäässä on Trinita dei Monti eli Pyhän kolminaisuuden kirkko. Forum Romanum puolestaan on alue, johon muinainen Rooma alkoi kehittyä. Raunioita on vieläkin näkyvillä yllättävän hyväkuntoisina, ja siellä voi aistia menneiden aikojen havinaa.

  Urheilusta pitäville yksi taatun varmoista nähtävyyksistä on Italian korkeimmalla tasolla Serie-Assa jalkapalloa pelaavien joukkueiden AS Roman ja SS Lazion kotistadionina toimiva Rooman Olympiaareena, Stadio Olimpico.

Lomavinkit Rooma

 • Kuten sanottua; kaikki tiet vievät Roomaan, ja Roomaan saapuminen onkin varsin yksinkertaista liikuit sitten lentokoneella tai junalla. Itse kaupungin keskustassa voi liikkua kätevästi omia jalkojaan tai paikallista julkistaliikennettä hyödyntäen. Suomalaisittain on italialainen ja etenkin roomalainen liikennekulttuuri varsin kaoottista, joten oman auton kotiin jättäminen ja vuokra-auton vuokraamatta jättäminen on luultavasti enemmän kuin järkevää.

  Saapuminen Roomaan

  Lennot Helsingistä Roomaan laskeutuvat Leonardo da Vincin kansainväliselle lentoasemalle, joka sijaitsee 32 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, Fiumicinossa. Lentoasemalta kaupunkiin pääsee helpoimmin junalla. Leonardo Express kulkee suoraan Terminin rautatieasemalle tunnin välein eikä matka kestää puolta tuntia pidempään. Yhdensuuntainen matka maksaa 14€. Mikäli tiedät, että jokin muu juna-asema on kätevin majoittumisesi kannalta, voit myös hypätä paikallisjuniin, jotka kulkevat muille Rooman juna-asemille, muunmuassa Ostienseniin, Trastevereen ja Tiburtinaan. Paikallisjunalla matka maksaa hieman Leonardo expresiä vähemmän, matkalipun hinnan ollessa 8€.

  Muita vaihtoehtoje lentoasemalta keskustaan päin liikkumiselle ovat paikallisbussit ja taksit. Paikallisbussilla pääset matkustamaan junaa halvemmalla, sillä lippu maksaa alle neljä euroa, mutta matka kestää reilun tunnin. Takseja kentältä löytyy moneen lähtöön, ja niillä kulkiessaan kannattaakin olla tarkkana. Rooman virallisilla takseilla matka maksaa 40€, ja kyytiin pääsee neljä matkustajaa matkatavaroineen. Viralliset taksit ovat jonossa kadun varressa, ja kyytiä kannattaa kysyä vain näiltä kuskeilta. Huijaritaksit tarjoavat kyytejä aggressiivisesti, mutta heidän kyytiinsä ei kannata lähteä, sillä matkan loppusumma on varmasti virallista taksia kalliimpi, vaikka he muuta kyytiä tarjotessaan väittävätkin.

  Mikäli olet jo muualla Italiassa on paras tapa nähdä maata matkustaa junalla. Junia Roomaan kulkee lähes tulkoon kaikista muista Italian rautatiekaupungeista, ja junat pysähtyvät Rooman päärautatieasemalle, Terminille Rooman keskustaan. Terminiltä on helppo jatkaa matkaa määränpäähäsi kävellen tai julkista liikennettä hyödyntäen.

  Liikkuminen Roomassa

  Ylivoimaisesti paras tapa liikkua Roomassa on jalan. Vaikka Rooma onkin laaja kaupunki ja nähtävää on paljon, voi kävellen liikkua nähtävyydeltä toiselle jouhevasti ilman varsinaisia aikatauluja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ruuhkaisina vuoden aikoina sekä perjantai- ja lauantai-iltapäivisin vuoden ajasta riippumatta on kaupunki hyvin täynnä, jolloin myös kävely on hitaampaa ihmispaljoudesta johtuen.

  Mikäli hotellisi tai muu yöpaikkasi ei sijaitse aivan keskustassa tai haluat nähdä hieman laajemminkin kaupunkia, on sinulla mahdollisuus hyödyntää Rooman varsin hyvin toimivaa julkista liikennettä. Kuten useimmissa suurkaupungeissa, on metro ehdottomasti kätevin ja nopein keino liikkua paikasta toiseen. Voit esimerkiksi ostaa viikon tai muutaman päivän voimassa olevan metrokortin, jolla voit matkustaa miten paljon vain haluat.

  Myös paikallisjunat, bussit ja raitiovaunut ovat oiva keino paikasta toiseen liikkumiseen. Esimerkiksi raitiovaunulinjalla 3 on maine ”nähtävyyslinjana”, joka kiertää mm. Trasteveren, eläintarhan ja nykytaiteen museon ohitse. Matkalippujen hinnat ovat suurinpiirtein samoissa hinnoissa kuin Suomessa, ja viikonloppureissulle kannattaakin ostaa 30 euron hintainen RomaPass, jolla liikut niin metrolla, bussilla, raitiovaunulla kuin paikallisjunallakin ilman erillistä maksua.

Ostokset Rooma

 • Italia tunnetaan kaikkialla maailmassa muodin edelläkävijamaana, ja Rooma yhtenä muodin suurkaupungeista. Hintatasoltaan Rooma on varsin kallis, ja monet ostokset saisi muualta halvemmalla. Rooma on kuitenkin kaupunki, johon varsinkin uuden malliston vaatteet tulevat muuta maailmaa aiemmin, ja siksi se houkuttelee ostoksille hintatasostaan huolimatta. Mikäli kuitenkin jaksat kierrellä ja liikkua pois kaikkein suosituimmilta ostoskaduilta, voit tehdä todellisia löytöjä.

  Tunnetuimmat ostosalueet

  Yksi Rooman keskeisimmistä nähtävyyksistä ja sekä paikallisten että turistien suosiossa oleva kohtauspaikka Scalinata della Trinità dei Monti eli Espanjalaiset portaat on Rooman ostosalueen keskipiste. Portailta vievät tiet ovat täynnä sekä kansainvälisten huippumerkkien että matkamuistotavaroita myyviä liikkeitä.

  Kaikkein muodikkaimpana ostosalueena, josta mukaan tarttuu helposti kunkin merkin uusimman malliston design-laukut, kengät ja vaatteet, pidetään Via Condottin ja Via del Corson ympärillä olevaa aluetta. Varaudu tällä alueella kuitenkin korkeisiin hintoihin, ja suuntaa läheisille sivukaduille hieman edullisimpien hintojen perässä.

  Mikäli haluat tosissasi tehdä ostoksia, kannattaa käydä katsomassa myös Pratin kaupunginosasta löytyvä ostoskeskus nimeltään Coin Via Cola di Rienzon varrelta. Ostoskeskukseta löydät helpommin myös paikallisia merkkejä, joiden hintataso on kansainvälisiä merkkejä hieman edullisempi.

  Torit ja markkinat

  Roomassa, kuten oikeastaan missä tahansa Italialaisessa kaupungissa ovat torit ja markkinat varsin olennaisessa osassa. Italialaisessa keittiössä käytetään paljon tuoreita raaka-aineita ja toreilta saatavilla raaka-aineilla on suuri rooli jokaisen paikallisen keittiössä. Erinomainen matkamuisto kotiin tuotavaksi onkin esimerkiksi koristeellisessa pullossa oleva laadukas oliiviöljy. Esimerkiksi Piazza Campo di Fiori, eli Campo di Fiorin aukio on hyvä paikka ostaa monia kotiin asti säilyviä tuliaisia, kuten mausteita ja italialaisessa keittiössä laajalti käytettyjä aurinkokuivattuja tomaatteja, joista on iloa keittiössä vielä pitkään matkan jälkeenkin.

Matkasi tiedot

Hotellivaihtoehdot

Hotellissa oleskelun on sijoituttava lähtö- ja paluupäivämäärien väliselle ajalle.

Huone 1
Lentovarausten ikäryhmät
Lasten iät matkan päättyessä ( hinnoittelun ja alennuksen vuoksi)

Tervetuloa tilaamaan ebookersin uutiskirje!

Saat parhaat matkatarjoukset suoraan sähköpostiisi kun tilaat uutiskirjeemme!

Valitsemalla "Rekisteröidy" hyväksyn Ebookers sivuston käyttöehdot ja yksityisyydensuojan.