Venetsia matkat

Etsi matkoja kohteeseen Venetsia

Venetsia yleistä

Koillis-Italian rannikolla olevassa Venetsian laguunissa sijaitseva Venetsia on historiallista havinaa henkivä taiteen ja kulttuurin kehto. Historiaa mukaillen myös La Serennissimana tunnettu kaupunki on rakennettu 118 saarelle, joita yhdistää toisiinsa 354 siltaa. Nämä kaikki yhteen laskettuna tekevät Venetsiasta yhden maailman suosituimmista kaupunkilomakohteista. Mikäli etsit matkakohdetta romanttiselle lomalle, on Venetsia yksi parhaista vaihtoehdoista.

Venetsian sadat kanaalit ja sillat, sekä mahtavat palatsit, jotka ovat lähes alkuperäisessä kunnossaan, luovat ainutlaatuisen tunnelman, jota ei tavoita missään muussa kaupungissa. Venetsian pienille ja kapeille kaduille eksyy helposti, mutta Venetsian kaltaisessa kaupungissa se ei haittaa, sillä jokaisen kulman takaa löytyy uutta ja mielenkiintoista nähtävää.

Venetsia on Adrianmeren rannikolla sijaitsevan Veneton alueen pääkaupunki, jossa vielä toistaiseksi on paikallistakin asutusta. Venetsia kuitenkin tunnetaan ”tuhoon tuomittuna” kaupunkina, sillä aikoinaan suomaalle rakennettu kaupunki uppoaa vuosittain muutaman millin mereen. Uppoamisen ja turistien lisääntymisen myötä useat paikalliset ovat päättäneet muuttaa rannikolle.

Vuosi vuoden jälkeen yhdeksi romanttisimmista paikoista äänestetty Venetsia on arveluiden mukaan perustaneet germaaniset heimot, jotka pakenivat vihollisten hyökkäystä mahdollisimman vaikea pääsyiseen paikkaan. Historian saatossa Venetsian ihanteellinen rannikkosijainti teki siitä sota- ja talousmahdin sekä Välimeren vaikutusvaltaisimman kauppasataman. Nykyään Venetsia on ennen kaikkea turistikaupunki, sillä siellä käy noin 20 miljoonaa matkailijaa vuosittain. Turismin lisäksi Venetsiaan on yritetty vetää myös tiedettä, jotta muuttoa saarilta saataisiin hillittyä. Tällä hetkellä Venetsiassa toimiikin mm. Unescon tieteen ja teknologian Euroopan aluetoimisto, arkkitehtuuriin ja kauppatieteisiin erikoistuneet yliopistot sekä muutamia kehitys- ja tutkimuslaitoksia.

Vaikka Venetsiaa ei pidetäkään erityisen lapsiystävällisenä lomakohteena, on se vierailun arvoinen kaupunki. Monet turistit suunnittelevatkin ensivierailunsa vain yhden päivän mittaiseksi. Yksi päivä on kuitenkin tarpeeksi rakastuakseen Venetsiaan ja kaivatakseen aina takaisin!

 • Milloin kannattaa matkustaa

  Venetsia on todella suosittu matkailukohde ympäri vuoden, mutta mikäli haluat vältellä suuria ihmismassoja, on paras aika Venetsiaan matkustamiselle keväällä tai syksyllä syyskuun puolivälin jälkeen, jolloin festivaalikausi on Venetsiassa ohi. Lämpimät ja aurinkoiset kesäkuukaudet ovat ehdottomasti vilkkainta aikaa Venetsiassa. Myös helmikuussa järjestettävä 70 vuoden tauon jälkeen hiljattain uudelleen aloitettu naamiokarnevaali, Carnevale, vetää kaupungin täyteen. Muuten kaupunki on talvikuukausina varmasti muita vuodenaikoja hiljaisempi, mutta talviaikaan Venetsiaan matkustettaessa kannattaa varautua tulviviin katuihin.

 • Suosituimmat nähtävyydet Venetsiassa

  Venetsian kadut, sillat ja kanaalit ovat nähtävyyksiä itsessään, mutta se ei ole kaikki mitä Venetsia sisäänsä kätkee. Venetsian pääkanaali, Canal Grande, kannattaa käydä kokemassa vesibussista käsin, sillä maisemat ovat kuin postikortista.

  Venetsian keskukseksi voisi sanoa Piazza San Marcoa. Suomenkielisenä piazza taipuu Pyhän Markuksen aukioksi, ja sen varrella sijaitsee suurimmat ja suosituimmat Venetsian nähtävyyksistä. Vaikka aukio itsessään on täynnä puluja ja turisteja, on aukiolta mahdollista astella sisään mm. Pyhän Markuksen kellotorniin, joka on Venetsian korkein rakennus. Näkymät kellotornista korvaavat kaiken jonottamiseen käytetyn ajan ja vaivan.

  Muita Pyhän Markuksen aukion varrella olevia kohtaita ovat mm. Venetsian kuuluisin kirkko, Basilica di San Marco a Venezia, eli Pyhän Markuksen basilika, vanhan Venetsian kaupunkivaltion johtajan dogen palatsi, sekä mosaiikkeja, koriste-esineitä ja pyhäinjäännöksiä täynnä oleva Pyhän Markuksen kirkko.

  Rikasta taide- ja arkkitehtuurikulttuuria kunnioittaen museot ja erilaiset taidegalleriat ovat osa Venetsian ehdotonta viehätysvoimaa. Venetsian museoissa on valinnanvaraa, ja katsomaan pääsee niin modernia taidetta, antiikin veistoksia kuin lasitaidettakin. Kuuluisimpia ja suosituimpia museoista ovat Venetsian historiaan katsauksen tarjoava Correr-museo, modernin taiteen nimekkäimpien taiteilijoiden, kuten Picasson ja Dalin maalauksia sisältävä Guggenheim-museo sekä kuvataidemuseona tunnettu Gallerie Dell´Accademia. Lasitaidetta kannattaa lähteä katsomaan läheiselle Muranon saarelle.

  Venetsiassa ei kannata myöskään unohtaa Italialaista ruokakulttuuria. Pienet italialaiset ravintolat valkoisine pöytäliinoineen ja viinipullossa olevine kynttilöineen ei ole vain elokuvien luomaa harhaa, vaan joka päiväistä elämää paikallisille. Jäätelöstä pitävien kannattaa myös maistaa kotitekoista italialaista jäätelöä, gelatoa, joka eroaa pehmeydellään ja runsaudellaan suomalaisesta jäätelöstä aika paljon. Myös makuja on valittavana huomattavasti enemmän kuin perinteinen mansikka, vanilja ja suklaa, sillä tyypillisen jäätelökioskin makuvalikoimaan kuuluu mm. shampanja, basilika ja tomaatti, jotka yllättävät maukkaudellaan..positiivisesti.

 • Liikkuminen Venetsiassa

  Koska Venetsia on rakennettu usean saaren päälle, on liikkuminen siellä hieman erilaista kuin muualla. Suosituin tapa lähestyä Venetsiaa on vesiteitse tai junalla. Venetsian lähettyvillä on kuitenkin myös kaksi lentokenttää, joten Venetsian lomaa varten ei tarvitse lentää kauemmas Italiaan.

  Saapuminen Venetsiaan

  Lentäessäsi Venetsiaan saavut Marco Polon lentoasemalle 8 kilometrin päähän tai Trevison lentoasemalle 20 kilometrin päähän Venetsiasta. Suomesta Venetsiaan lentää suoraan vain Finnair, ja sekin vain vilkkaimpina kesäkuukausina. Suurin osa lennoista laskeutuu Marco Polon lentoasemalle.

  Marco Polon lentoasemalta voit matkustaa keskustaan Piazza San Marcolle vaporettolla, eli vesibussilla, tai Piazza Romalle käyttämällä bussia. Vaporettolla matka kestää noin tunnin ja bussilla 20 minuuttia, jonka jälkeen matkaa voi jatkaa jalan tai vaporettolla. Trevison lentokentältä matka Venetsiaan on kätevintä taittaa bussilla, joka liikennöi Piazza Romalle. Molemmilta kentiltä voi ottaa myös taksin, mutta taksikuskeilla on hieman huonotapa pyytää korkeita hintoja. Mikäli et siis ole kovassa kiireessä nauti hieman hitaammasta matkasta.

  Mikäli olet jo valmiiksi Italiassa tai muualla Keski- tai Etelä-Euroopassa kannattaa Venetsiaan matkustaa junalla, bussilla tai omalla autolla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Venetsia on autoton kaupunki, joten saavuitpa sinne millä tahansa, on matkaa jossain vaiheessa jatkettava kävellen tai vesibussilla, jolla pääsee myös keskemmäs kaupunkia.

  Liikkuminen Venetsiassa

  Ylivoimaisesti paras tapa liikkua Venetsiassa on jalan. Vaikka kadut ovatkin sokkeloisia ja paikoittain hyvin ahtaita, on siltojen ylittäminen ja saarelta saarelle liikkuminen osa Venetsian viehätystä. Koska Venetsiaan ei pääse autoilla, ei siellä ole pelkoa auton alle jäämisestäkään.

  Mikäli et ole ihan varma miten pääset haluamaasi määränpäähäsi voit turvautua myös kanaaleja hyödykseen käyttäviin veneisiin ja vesibusseihin. Vesibussit ovat kuitenkin verrattain kalliita, joten mikäli liikut paljon, voi matkustaminen kaupungin sisällä paikasta toiseen koitua varsin kalliiksi.

  Useimmat ihmiset yhdistävät Venetsiaan uppoavan kaupungin sekä gondolin. Tämä pitkulaisen mallinen pelkästään peräairolla ohjattava tasapohjainen vene on yksi omalaatuisimmista kokemuksista mitä Venetsiassa voi saada. Gondoliajelu voi kuitenkin tulla kalliiksi, mikäli kulkemiseen haluaa käyttää pelkästään sitä - 40 minuutin gondoliajelu nimittäin maksaa noin 80-100 euroa.

 • Ostokset Venetsiassa

  Italia tunnetaan kaikkialla maailmassa muodin edelläkävijämaana, eikä muodin perässä kulkevien tarvitse pettyä Venetsiaankaan matkustaessa. Vaikka Venetsia ei pinta-alaltaan olekaan mikään valtava, on sieltäkin varattu tilaa huippumuodille, tuliaisille ja matkamuistoille.

  Tunnetuimmat ostosalueet

  Varsinaisesti Venetsiassa ei ole yhtä tiettyä ostosaluetta, mistä löytyisi kaikki kerralla. Suurin osa liikkeistä sijaitsee kuitenkin lähellä Piazza San Marcoa eli Pyhän Markuksen aukiota. Aukiolta lähtee useita katuja täynnä huippumuodin liikkeitä. Tätä Rialton sillalle yltävää katuryhmittymää kutsutaan yhteisnimellä Mercerie. Mercerien katujen varsilta löytyy huippumuodin lisäksi koru- ja kultaliikkeitä, taideliikkeitä, matkamuistoliikkeitä ja oikeastaan mitä vain mieleen pälkähtää. Tuliaisista suosituimpia ovat Venetsialaisena käsityönä tehdyt perinteiset karnevaalinaamiot. Myös lähisaarten, Muranon ja Buranon, erikoisuudet; Muranon lasitaide ja Buranon pitsi ovat suosittuja kotiin viemisiä.

  Kuten missä tahansa muussa kaupunkikohteessa, on suosituimpien ostosalueiden hinnat yleensä muuta hintatasoa hieman korkeammat. Sen vuoksi kannattaakin poiketa myös pienemmille sivukaduille, joista saatat löytää aarteita mitä ei pääostoskaduilla ole. Venetsiassa kannattaa pitää mielessä myös se, että Etelä-Eurooppalaiseen tapaan varsinkin pienemmät kaupat saattavat olla kiinni muutaman tunnin keskellä päivää.

  Torit ja markkinat

  Rialton sillan lähellä on suosittuja ja vilkkaita toreja. Venetsian toreista tunnetuimpia ovat Perscheria ja Erberia. Ne ovat varsinkin paikallisten suosiossa, sillä molemmilla toreilla on ostettavissa tuoretta kalaa ja muita mereneläviä, sekä Italialaisessa keittiössä paljon käytettäviä kasviksia ja hedelmiä. Mikäli et olisi itse lomasi aikana ruokaasi valmistamassakaan, kannattaa toreilla kuitenkin käydä katsomassa aitoa paikallista tunnelmaa ja kaupankäyntiä. Torien varsilta löytyy myös hyviä pieniä matkamuistomyymälöitä.

Venetsia matkapaketit

Vain hotelli 135,45€

1 Bella Venezia Hotel Venice

4 tähden
3,8 / 5 10 arviota

Calle dei fabbri 4701/11

Special 10% Off MID WEEK

Mukavaa majoitusta Venetsian keskustassa, restauroidussa rakennuksessaBella Venetsia on viihtyisä hotelli Venetsian sydämessä. Kaunis rakennus on restauroitu tyylillä kunnioittaen vanhaa, mutta...

Vain hotelli 162,73€

2 Liassidi Palace Hotel Venice

4 tähden
4,0 / 5 1 arviota

Castello 3405

Special Offer

Liassidi Palace Hotel Venice -hotellissa on baari/lounge. Hotellissa on lisäksi huonepalvelu. Sijainti Liassidi Palace Hotel Venice sijaitsee kätevästi lähellä mielenkiintoisia kohteita...

Vain hotelli 213,34€

3 A La Commedia Hotel Venice

4 tähden
4,8 / 5

San Marco, 4596/A - Corte Del Teatro Goldoni

Stay 3 Nights & Save!

Hotellissa on saatavilla huonepalvelu. A La Commedia Hotel Venice tarjoaa vierailleen myös langattoman internetyhteyden. Sijainti Miten olisi kaikki mitä Venice tarjoaa - ja vielä...

Vain hotelli 94,94€

4 Citta di Milano Hotel Venice

3 tähden
4,0 / 5 3 arviota

San Marco 590

Free internet WI-FI & Jacuzzi

Hotellissa on langaton internet. Hotellissa on lisäksi pesulapalvelu. Sijainti Citta di Milano Hotel Venice sijaitsee kätevästi lähellä mielenkiintoisia kohteita kuten: Peggy...

Vain hotelli 111,69€

5 Canaletto Hotel Venice

3 tähden
4,5 / 5 2 arviota

Castello 5487

Special Offer Advance Booking

Canaletto Hotel Venice -hotelli tarjoaa vieraiden käyttöön huonepalvelun. Sijainti Canaletto Hotel Venice -hotellin vieraat voivat helposti vierailla alueen kiinnostavissa kohteissa, kuten:...

Vain hotelli 137,99€

6 Carlton On The Grand Canal Hotel Venice

4 tähden
3,7 / 5 3 arviota

Santa Croce, 578

Best Rate

Suuntana Venice? Carlton On The Grand Canal Hotel Venice on hyvin varusteltu miellyttävää oleskelua varten. Hotellista löytyy ravintola. Tässä 4 tähden hotellissa on myös lentokenttäkuljetus. ...

Vain hotelli 146,45€

7 San Cassiano Residenza d'Epoca Ca Favretto Venice

4 tähden
4,0 / 5 1 arviota

Santa Croce 2232

Special Offer Not Refundable

Hotellissa on saatavilla huonepalvelu. San Cassiano Residenza d'Epoca Ca Favretto Venice tarjoaa vierailleen myös langattoman internetyhteyden. Sijainti San Cassiano Residenza d'Epoca Ca...

Vain hotelli 115,16€

8 Gardena Hotel Venice

3 tähden
4,1 / 5

239 Santa Croce

Suuntana Venice? Gardena Hotel Venice on hyvin varusteltu miellyttävää oleskelua varten. Hotellista löytyy baari/lounge. Sijainti Miten olisi kaikki mitä Venice tarjoaa - ja vielä...

Vain hotelli 181,81€

9 Starhotels Splendid Venice

4 tähden
4,4 / 5

San Marco Mercerie, 760

Stay 2 Nights or more & Save

Starhotels Splendid Venice -hotellin vieraat voivat suunnata hotellin ravintolaan herkulliselle aterialle. Hotellissa on huonepalvelu.Sijainti Kätevän sijaintinsa ansiosta Starhotels Splendid...

Vain hotelli 174,31€

10 Hilton Molino Stucky Venice

5 tähden
3,0 / 5 2 arviota

Giudecca 810

Rate includes up to 30%, Breakfast

Hilton Molino Stucky Venice -hotelli tarjoaa vieraiden käyttöön monipuolisia palveluita, kuten ravintolan ja porealtaan. Muiden palveluiden ohella hotellissa on myös uima-allas. Työmatkalaisille,...

Päivittäiset lennot Helsingistä kohteeseen Venetsia ma, touko 25, 2015

Lentoyhtiö Lento # Lähtö Saapuminen Konetyyppi Lentoaika
Lentokenttä Kellonaika Lentokenttä Kellonaika
Finnair/Alitalia AY5203/AZ439 HEL 6:40 VCE 10:30 320/319 4h 50min
Bulgaria Air/Alitalia FB1638/AZ439 HEL 6:40 VCE 10:30 320/319 4h 50min
Finnair/airberlin AY5203/AB1880 HEL 6:40 VCE 10:35 320/319 4h 55min
Bulgaria Air/airberlin FB1638/AB1880 HEL 6:40 VCE 10:35 320/319 4h 55min
Alitalia/Alitalia AZ3809/AZ7745 HEL 7:00 VCE 10:55 737/737 4h 55min
Alitalia/KLM Royal Dutch Airlines AZ3809/KL1651 HEL 7:00 VCE 10:55 737/737 4h 55min
KLM Royal Dutch Airlines/Alitalia KL1164/AZ7745 HEL 7:00 VCE 10:55 737/737 4h 55min
Finnair/SAS Scandinavian Airlines AY661/SK2691 HEL 7:35 VCE 11:20 320/320 4h 45min
Malaysia Airlines/Alitalia MH9159/AZ7733 HEL 8:10 VCE 13:15 320/737 6h 5min
Malaysia Airlines/KLM Royal Dutch Airlines MH9159/KL1653 HEL 8:10 VCE 13:15 320/737 6h 5min
Lufthansa/Lufthansa LH849/LH328 HEL 13:40 VCE 17:20 32A/320 4h 40min
Lufthansa/Lufthansa LH849/LH330 HEL 13:40 VCE 18:20 32A/320 5h 40min