Etsi matkoja kohteeseen Venetsia

Hotellivaihtoehdot

Hotellissa oleskelun on sijoituttava lähtö- ja paluupäivämäärien väliselle ajalle.

Huone 1

Lasten iät matkan päättyessä ( hinnoittelun ja alennuksen vuoksi)

Venetsia matkat

Venetsia yleistä

Koillis-Italian rannikolla olevassa Venetsian laguunissa sijaitseva Venetsia on historiallista havinaa henkivä taiteen ja kulttuurin kehto. Historiaa mukaillen myös La Serennissimana tunnettu kaupunki on rakennettu 118 saarelle, joita yhdistää toisiinsa 354 siltaa. Nämä kaikki yhteen laskettuna tekevät Venetsiasta yhden maailman suosituimmista kaupunkilomakohteista. Mikäli etsit matkakohdetta romanttiselle lomalle, on Venetsia yksi parhaista vaihtoehdoista.

Venetsian sadat kanaalit ja sillat, sekä mahtavat palatsit, jotka ovat lähes alkuperäisessä kunnossaan, luovat ainutlaatuisen tunnelman, jota ei tavoita missään muussa kaupungissa. Venetsian pienille ja kapeille kaduille eksyy helposti, mutta Venetsian kaltaisessa kaupungissa se ei haittaa, sillä jokaisen kulman takaa löytyy uutta ja mielenkiintoista nähtävää.

Venetsia on Adrianmeren rannikolla sijaitsevan Veneton alueen pääkaupunki, jossa vielä toistaiseksi on paikallistakin asutusta. Venetsia kuitenkin tunnetaan ”tuhoon tuomittuna” kaupunkina, sillä aikoinaan suomaalle rakennettu kaupunki uppoaa vuosittain muutaman millin mereen. Uppoamisen ja turistien lisääntymisen myötä useat paikalliset ovat päättäneet muuttaa rannikolle.

Vuosi vuoden jälkeen yhdeksi romanttisimmista paikoista äänestetty Venetsia on arveluiden mukaan perustaneet germaaniset heimot, jotka pakenivat vihollisten hyökkäystä mahdollisimman vaikea pääsyiseen paikkaan. Historian saatossa Venetsian ihanteellinen rannikkosijainti teki siitä sota- ja talousmahdin sekä Välimeren vaikutusvaltaisimman kauppasataman. Nykyään Venetsia on ennen kaikkea turistikaupunki, sillä siellä käy noin 20 miljoonaa matkailijaa vuosittain. Turismin lisäksi Venetsiaan on yritetty vetää myös tiedettä, jotta muuttoa saarilta saataisiin hillittyä. Tällä hetkellä Venetsiassa toimiikin mm. Unescon tieteen ja teknologian Euroopan aluetoimisto, arkkitehtuuriin ja kauppatieteisiin erikoistuneet yliopistot sekä muutamia kehitys- ja tutkimuslaitoksia.

Vaikka Venetsiaa ei pidetäkään erityisen lapsiystävällisenä lomakohteena, on se vierailun arvoinen kaupunki. Monet turistit suunnittelevatkin ensivierailunsa vain yhden päivän mittaiseksi. Yksi päivä on kuitenkin tarpeeksi rakastuakseen Venetsiaan ja kaivatakseen aina takaisin!

Matkapaketit Venetsia Helsingistä

Viikonloppumatkat Venetsia

Halvimmat Venetsia matkat Helsingistä

Halvat matkapaketit Venetsia Oulusta

Top nähtävyydet Venetsia

 • Suosituimmat nähtävyydet Venetsiassa

  Venetsian kadut, sillat ja kanaalit ovat nähtävyyksiä itsessään, mutta se ei ole kaikki mitä Venetsia sisäänsä kätkee. Venetsian pääkanaali, Canal Grande, kannattaa käydä kokemassa vesibussista käsin, sillä maisemat ovat kuin postikortista.

  Venetsian keskukseksi voisi sanoa Piazza San Marcoa. Suomenkielisenä piazza taipuu Pyhän Markuksen aukioksi, ja sen varrella sijaitsee suurimmat ja suosituimmat Venetsian nähtävyyksistä. Vaikka aukio itsessään on täynnä puluja ja turisteja, on aukiolta mahdollista astella sisään mm. Pyhän Markuksen kellotorniin, joka on Venetsian korkein rakennus. Näkymät kellotornista korvaavat kaiken jonottamiseen käytetyn ajan ja vaivan.

  Muita Pyhän Markuksen aukion varrella olevia kohtaita ovat mm. Venetsian kuuluisin kirkko, Basilica di San Marco a Venezia, eli Pyhän Markuksen basilika, vanhan Venetsian kaupunkivaltion johtajan dogen palatsi, sekä mosaiikkeja, koriste-esineitä ja pyhäinjäännöksiä täynnä oleva Pyhän Markuksen kirkko.

  Rikasta taide- ja arkkitehtuurikulttuuria kunnioittaen museot ja erilaiset taidegalleriat ovat osa Venetsian ehdotonta viehätysvoimaa. Venetsian museoissa on valinnanvaraa, ja katsomaan pääsee niin modernia taidetta, antiikin veistoksia kuin lasitaidettakin. Kuuluisimpia ja suosituimpia museoista ovat Venetsian historiaan katsauksen tarjoava Correr-museo, modernin taiteen nimekkäimpien taiteilijoiden, kuten Picasson ja Dalin maalauksia sisältävä Guggenheim-museo sekä kuvataidemuseona tunnettu Gallerie Dell´Accademia. Lasitaidetta kannattaa lähteä katsomaan läheiselle Muranon saarelle.

  Venetsiassa ei kannata myöskään unohtaa Italialaista ruokakulttuuria. Pienet italialaiset ravintolat valkoisine pöytäliinoineen ja viinipullossa olevine kynttilöineen ei ole vain elokuvien luomaa harhaa, vaan joka päiväistä elämää paikallisille. Jäätelöstä pitävien kannattaa myös maistaa kotitekoista italialaista jäätelöä, gelatoa, joka eroaa pehmeydellään ja runsaudellaan suomalaisesta jäätelöstä aika paljon. Myös makuja on valittavana huomattavasti enemmän kuin perinteinen mansikka, vanilja ja suklaa, sillä tyypillisen jäätelökioskin makuvalikoimaan kuuluu mm. shampanja, basilika ja tomaatti, jotka yllättävät maukkaudellaan..positiivisesti.

Venetsia suositut hotellit kartalla:

Paras aika matkustaa kohteeseen Venetsia

 • Milloin kannattaa matkustaa

  Venetsia on todella suosittu matkailukohde ympäri vuoden, mutta mikäli haluat vältellä suuria ihmismassoja, on paras aika Venetsiaan matkustamiselle keväällä tai syksyllä syyskuun puolivälin jälkeen, jolloin festivaalikausi on Venetsiassa ohi. Lämpimät ja aurinkoiset kesäkuukaudet ovat ehdottomasti vilkkainta aikaa Venetsiassa. Myös helmikuussa järjestettävä 70 vuoden tauon jälkeen hiljattain uudelleen aloitettu naamiokarnevaali, Carnevale, vetää kaupungin täyteen. Muuten kaupunki on talvikuukausina varmasti muita vuodenaikoja hiljaisempi, mutta talviaikaan Venetsiaan matkustettaessa kannattaa varautua tulviviin katuihin.

Lomavinkit Venetsia

 • Liikkuminen Venetsiassa

  Koska Venetsia on rakennettu usean saaren päälle, on liikkuminen siellä hieman erilaista kuin muualla. Suosituin tapa lähestyä Venetsiaa on vesiteitse tai junalla. Venetsian lähettyvillä on kuitenkin myös kaksi lentokenttää, joten Venetsian lomaa varten ei tarvitse lentää kauemmas Italiaan.

  Saapuminen Venetsiaan

  Lentäessäsi Venetsiaan saavut Marco Polon lentoasemalle 8 kilometrin päähän tai Trevison lentoasemalle 20 kilometrin päähän Venetsiasta. Suomesta Venetsiaan lentää suoraan vain Finnair, ja sekin vain vilkkaimpina kesäkuukausina. Suurin osa lennoista laskeutuu Marco Polon lentoasemalle.

  Marco Polon lentoasemalta voit matkustaa keskustaan Piazza San Marcolle vaporettolla, eli vesibussilla, tai Piazza Romalle käyttämällä bussia. Vaporettolla matka kestää noin tunnin ja bussilla 20 minuuttia, jonka jälkeen matkaa voi jatkaa jalan tai vaporettolla. Trevison lentokentältä matka Venetsiaan on kätevintä taittaa bussilla, joka liikennöi Piazza Romalle. Molemmilta kentiltä voi ottaa myös taksin, mutta taksikuskeilla on hieman huonotapa pyytää korkeita hintoja. Mikäli et siis ole kovassa kiireessä nauti hieman hitaammasta matkasta.

  Mikäli olet jo valmiiksi Italiassa tai muualla Keski- tai Etelä-Euroopassa kannattaa Venetsiaan matkustaa junalla, bussilla tai omalla autolla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Venetsia on autoton kaupunki, joten saavuitpa sinne millä tahansa, on matkaa jossain vaiheessa jatkettava kävellen tai vesibussilla, jolla pääsee myös keskemmäs kaupunkia.

  Liikkuminen Venetsiassa

  Ylivoimaisesti paras tapa liikkua Venetsiassa on jalan. Vaikka kadut ovatkin sokkeloisia ja paikoittain hyvin ahtaita, on siltojen ylittäminen ja saarelta saarelle liikkuminen osa Venetsian viehätystä. Koska Venetsiaan ei pääse autoilla, ei siellä ole pelkoa auton alle jäämisestäkään.

  Mikäli et ole ihan varma miten pääset haluamaasi määränpäähäsi voit turvautua myös kanaaleja hyödykseen käyttäviin veneisiin ja vesibusseihin. Vesibussit ovat kuitenkin verrattain kalliita, joten mikäli liikut paljon, voi matkustaminen kaupungin sisällä paikasta toiseen koitua varsin kalliiksi.

  Useimmat ihmiset yhdistävät Venetsiaan uppoavan kaupungin sekä gondolin. Tämä pitkulaisen mallinen pelkästään peräairolla ohjattava tasapohjainen vene on yksi omalaatuisimmista kokemuksista mitä Venetsiassa voi saada. Gondoliajelu voi kuitenkin tulla kalliiksi, mikäli kulkemiseen haluaa käyttää pelkästään sitä - 40 minuutin gondoliajelu nimittäin maksaa noin 80-100 euroa.

Ostokset Venetsia

 • Ostokset Venetsiassa

  Italia tunnetaan kaikkialla maailmassa muodin edelläkävijämaana, eikä muodin perässä kulkevien tarvitse pettyä Venetsiaankaan matkustaessa. Vaikka Venetsia ei pinta-alaltaan olekaan mikään valtava, on sieltäkin varattu tilaa huippumuodille, tuliaisille ja matkamuistoille.

  Tunnetuimmat ostosalueet

  Varsinaisesti Venetsiassa ei ole yhtä tiettyä ostosaluetta, mistä löytyisi kaikki kerralla. Suurin osa liikkeistä sijaitsee kuitenkin lähellä Piazza San Marcoa eli Pyhän Markuksen aukiota. Aukiolta lähtee useita katuja täynnä huippumuodin liikkeitä. Tätä Rialton sillalle yltävää katuryhmittymää kutsutaan yhteisnimellä Mercerie. Mercerien katujen varsilta löytyy huippumuodin lisäksi koru- ja kultaliikkeitä, taideliikkeitä, matkamuistoliikkeitä ja oikeastaan mitä vain mieleen pälkähtää. Tuliaisista suosituimpia ovat Venetsialaisena käsityönä tehdyt perinteiset karnevaalinaamiot. Myös lähisaarten, Muranon ja Buranon, erikoisuudet; Muranon lasitaide ja Buranon pitsi ovat suosittuja kotiin viemisiä.

  Kuten missä tahansa muussa kaupunkikohteessa, on suosituimpien ostosalueiden hinnat yleensä muuta hintatasoa hieman korkeammat. Sen vuoksi kannattaakin poiketa myös pienemmille sivukaduille, joista saatat löytää aarteita mitä ei pääostoskaduilla ole. Venetsiassa kannattaa pitää mielessä myös se, että Etelä-Eurooppalaiseen tapaan varsinkin pienemmät kaupat saattavat olla kiinni muutaman tunnin keskellä päivää.

  Torit ja markkinat

  Rialton sillan lähellä on suosittuja ja vilkkaita toreja. Venetsian toreista tunnetuimpia ovat Perscheria ja Erberia. Ne ovat varsinkin paikallisten suosiossa, sillä molemmilla toreilla on ostettavissa tuoretta kalaa ja muita mereneläviä, sekä Italialaisessa keittiössä paljon käytettäviä kasviksia ja hedelmiä. Mikäli et olisi itse lomasi aikana ruokaasi valmistamassakaan, kannattaa toreilla kuitenkin käydä katsomassa aitoa paikallista tunnelmaa ja kaupankäyntiä. Torien varsilta löytyy myös hyviä pieniä matkamuistomyymälöitä.

ENEMMÄN Venetsia matkapaketteja:

http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/762/122762/2241284-Liassidi-Palace-Hotel-Venice-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Castello 3405
4.0 / 5 1 arviota
 • 20 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
 • 20 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
Vain hotelli
56,81€
Vain hotelli
56,81€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/591/964591/2241284-Carnival-Palace-Hotel-Venice-Hotel-Exterior-2-LP.jpg
Fondamenta di Cannaregio 929
5.0 / 5 1 arviota
 • Save with Not Refundable
 • Save with Not Refundable
Vain hotelli
85,79€
Vain hotelli
85,79€
http://www.tnetnoc.com/hotelimages/481/188585481/1661645932/TBNL0-20150303-055604-294.jpg
Dorsoduro 3499 Fondamenta del Passamonte
4.8 / 5
Vain hotelli
143,46€
Vain hotelli
143,46€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/651/206651/2631759-Dei-Dragomanni-Hotel-Venice-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
San Marco 2711
5.0 / 5 1 arviota
 • 11 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
 • 11 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
Vain hotelli
94,26€
Vain hotelli
94,26€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/529/267529/2241284-NH-Collection-Venezia-Palazzo-Barocci-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
San Marco, Corte Dell' Albero 3878 A
4.9 / 5
 • Free late check-out on Sunday (until 5 p.m.)
 • Free late check-out on Sunday (until 5 p.m.)
Vain hotelli
140,03€
Vain hotelli
140,03€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/754/350754/2241284-Ca-Alvise-Hotel-Venice-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
San Marco Calle Della Verona 3673
4.3 / 5
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
Vain hotelli
47,50€
Vain hotelli
47,50€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/553/115553/2241284-Ca-Del-Campo-Hotel-Venice-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Campo Della Guerra San Marco 511
5.0 / 5 1 arviota
 • 5 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
 • 5 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
Vain hotelli
52,00€
Vain hotelli
52,00€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/315/6315/2241284-Metropole-Hotel-Venice-Guest-Room-7-LP.jpg
Riva Degli Schiavoni 4149
4.6 / 5
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 2 yötä tai enemmän
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 2 yötä tai enemmän
Vain hotelli
169,75€
Vain hotelli
169,75€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/156/192156/2241284-Santa-Marina-Hotel-Venice-Hotel-Exterior-3-LP.jpg
Campo Santa Marina 6068
4.2 / 5
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
Vain hotelli
73,65€
Vain hotelli
73,65€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/220/315220/2241284-Canal-Grande-Hotel-Venice-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Santa Croce 932 Campo San Simeone Profeta
4.8 / 5
 • 20 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
 • 20 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
Vain hotelli
110,72€
Vain hotelli
110,72€

Päivittäiset lennot Helsingistä kohteeseen Venetsia su, marras 29, 2015

Varaa lento

Päivittäiset lennot Helsingistä kohteeseen Venetsia su, marras 29, 2015

Lasten ikä matkan päättyessä

Etsimme mahdollisia alennettuja hintoja. Jokaista sylissä matkustavaa lasta kohti tulee matkustaa yksi aikuinen

Lähtö   Saapuminen Lentoyhtiö Lento # Konetyyppi Lentoaika

Lähtö

HEL 7:00

Saapuminen

VCE 11:40
Alitalia/Alitalia
AZ3809/AZ7733
Konetyyppi 737/737 Lentoaika 5h 40min

Lähtö

HEL 7:00

Saapuminen

VCE 11:40
Alitalia/KLM Royal Dutch Airlines
AZ3809/KL1653
Konetyyppi 737/737 Lentoaika 5h 40min

Lähtö

HEL 7:00

Saapuminen

VCE 11:40
KLM Royal Dutch Airlines/Alitalia
KL1164/AZ7733
Konetyyppi 737/737 Lentoaika 5h 40min

Lähtö

HEL 7:00

Saapuminen

VCE 11:40
KLM Royal Dutch Airlines/KLM Royal Dutch Airlines
KL1164/KL1653
Konetyyppi 737/737 Lentoaika 5h 40min

Lähtö

HEL 8:10

Saapuminen

VCE 12:25
Finnair/Lufthansa
AY821/LH326
Konetyyppi 319/320 Lentoaika 5h 15min

Lähtö

HEL 7:00

Saapuminen

VCE 12:25
Lufthansa/Lufthansa
LH855/LH326
Konetyyppi 320/320 Lentoaika 6h 25min

Lähtö

HEL 7:55

Saapuminen

VCE 14:10
Finnair/SWISS
AY857/LX1662
Konetyyppi 319/AR1 Lentoaika 7h 15min

Lähtö

HEL 7:55

Saapuminen

VCE 14:10
TAP Portugal/SWISS
TP8353/LX1662
Konetyyppi 319/AR1 Lentoaika 7h 15min

Lähtö

HEL 9:25

Saapuminen

VCE 14:45
Air France/Air France
AF5007/AF1726
Konetyyppi 320/318 Lentoaika 6h 20min

Lähtö

HEL 9:25

Saapuminen

VCE 14:45
Air France/Alitalia
AF5007/AZ7329
Konetyyppi 320/318 Lentoaika 6h 20min

Lähtö

HEL 9:25

Saapuminen

VCE 14:45
Finnair/Air France
AY879/AF1726
Konetyyppi 320/318 Lentoaika 6h 20min

Lähtö

HEL 9:25

Saapuminen

VCE 14:45
Finnair/Alitalia
AY879/AZ7329
Konetyyppi 320/318 Lentoaika 6h 20min