Riika matkat

Etsi matkoja kohteeseen Riika

Riika yleistä

Baltian Pariisiksi kutsuttu Riika on monipuolinen kaupunkilomakohde, jossa aika ei varmasti käy pitkäksi. Vanhankaupungin viihtyisät kahvilat ja kujat pitävät sinut helposti otteessaan parikin päivää, jonka jälkeen on vielä koko muu kaupunki tutkittavana. Riiassa voit tutustua edullisesti korkealaatuiseen kulttuuritarjontaan, nauttia erilaisista hemmotteluhoidoista, tehdä päiväretken Jurmalan hiekkarannalle tai vaikka shoppailla ostoskeskuksissa ja vanhoissa ilmalaiva-hangaareissa.

Riian historia on pitkä ja värikäs, alueella on käyty kauppaa jo ennen ajanlaskumme alkua, ja hyvän sijaintinsa vuoksi kaupunki on ollut haluttu myös muiden valtakuntien silmissä. Kaupunki onkin kuulunut vuosien varrella niin Ruotsin, Puola-Liettuan, Venäjän, Saksan kuin Neuvostoliitonkin vallan alle. Ei siis ihmekään, että kaupungin asukkaista vain alle puolet on kansallisuudeltaan latvialaisia. Kaupungissa tulet kuulemaan eniten latvian ja venäjän kieliä, mutta englannilla pärjää mainiosti, varsinkin nuorempien ihmisten kanssa.

Riika sopii mainiosti matkakohteeksi niin yksin matkustaville, pariskunnille kuin perheillekin. Tulet hyvin todennäköisesti ihastumaan Riian kompaktiin kokoon, kauniisiin rakennuksiin, hyvään ruokaan ja juomaan sekä vilkkaaseen elämään.

 • Riika on hyvä kaupunkilomakohde ympäri vuoden. Kesällä lämpötila ei kipua liian huimaaviin hellelukemiin, joten kaupunkiin on mukava tutustua myös heinäkuussa, joka on monessa muussa kaupungissa melko tukalaa aikaa. Viehättävät terassit ja kukkaloisto luovat kaupunkiin hyvin kotoisan tunnelman.

  Talvella lämpötila harvoin laskee alle 10 pakkasasteen, joten kaupunkiin on mukava tutustua silloinkin, koska mukaan ei tarvitse suinkaan pakata pilkkihaalareita. Lumipeitteen kaupunki saa yleensä joulukuussa, ja se sulaa maaliskuun loppuun mennessä, mutta suojakelejä on tuona aikana paljon, joten matkalle kannattaa varata mukaan vedenpitävät kengät parhaiden nahkakenkien sijaan.

  Jos haluaa välttää suurimpia turistilaumoja, mutta nauttia kauniista luonnosta, paras matkustusaika on kevät tai syksy. Silloin saat kävellä suurimmalla todennäköisyydellä pitkin vanhankaupungin katuja törmäämättä suuriin turistiryppäisiin, ja saatat huomata myös paikallisten palvelun olevan ystävällisempää.

 • Hemmottelua

  Jos matkustat Riikaan kesällä, kannattaa sieltä tehdä päiväretki Jurmalan kylpyläkaupunkiin, ja nauttia huikeasta hiekkarannasta ja mikä ettei kylpylähoidoista. Matka kestää n. tunnin, ja sujuu helposti junalla tai linja-autolla.

  Jos olet muuhun vuodenaikaan liikenteessä, tai Jurmalan hiekat eivät houkuta, pääset hemmotteluhoitoihin edullisesti myös Riiassa. Kaupungista löytyy viihtyisiä dayspa-kylpylöitä, joiden henkilökunta on ystävällistä ja osaavaa, vaikka englannin kieli ei kaikilta aivan luonnistukaan. Hoidot kannattaakin varata jo etukäteen esimerkiksi sähköpostilla, niin paikan päällä selviää helpommalla.

 • Saapuminen Riikaan

  Riikaan pääsee Suomesta helpoimmin lentäen, mutta osa matkustaa Viron läpi omalla autolla tai bussilla. Riian lentokenttä sijaitsee n. 10 kilometrin päässä keskustasta, ja sieltä on hyvät ja edulliset bussiyhteydet keskustaan. Paikallisbussilinja 22 liikennöi vanhaankaupunkiin n. 40 minuutissa, ja matka maksaa 0,5 Latvian latia eli noin 0,7 euroa. Mikäli haluat vanhaankaupunkiin nopeammin, voit ottaa Airbaltic Airport Express-minibussin, joka vie sinut perille 20 minuutissa, mutta maksaa 3 latia. Vieläkin nopeampi keino on taksi, jolla matka vanhaan kaupunkiin kestää 15 minuuttia, mutta kyyti kannattaa valita tarkasti. Jos taksin ikkunassa ei ole taksahinnastoa eikä autossa mittaria, älä lähde kuskin kyytiin, vaikka hän kuinka houkuttelisi. Baltic-takseilla on kiinteä hinta matkalle keskustaan, mutta muiden taksien kanssa hinta saattaa nousta huimiin lukemiin. Kannattaa joka tapauksessa ennen lähtöä ottaa itse selvää määränpään sijainnista, ja vaikkapa tulostaa reittikartta mukaan, koska taksikuskeillakin meinaa välillä olla ongelmia oikean osoitteen löytämisessä.

  Kaupungilla liikkuminen

  Vanhaankaupunkiin on helpoin tutustua jalan, ja moniin nähtävyyksiinkin on kävelymatka keskustasta. Tästä syystä hyvät kengät ovat matkavaruste nro 1, vaikka paikalliset tasapainoilevatkin piikkikoroissaan mukulakivikaduilla. Kauemmas suunnatessa raitiovaunu on näppärä ja toimiva kulkuväline, mutta muistathan ostaa silloin lipun etukäteen lippukioskista. Myös bussiliikenne toimii, ja kohteliaana turistina kannattaa täydessä kulkuvälineessä antaa ystävällisesti istumapaikka vanhemmille ihmisille.

  Omalla tai vuokra-autolla liikkuminen on melko turhaa keskustan ja vanhankaupungin alueella, mutta jos näin teet ja parkkeeraat jonnekin, muista ottaa kaikki arvoesineesi mukaasi. Myöskään ajonestolaite, hälytin ja rattilukko eivät ole turhia lisävarusteita. Tämän lisäksi kannattaa katsoa tarkkaan, että auton parkkeeraa sallitulle paikalle, ja aika ei lopu parkkimittarista kesken. Rengaslukot ovat Riiassa hyvin yleinen näky, tosin useimmiten niitä näkee urheiluautojen ja muiden astetta kalliimpien kulkupelien renkaissa.

 • Riika on mainio kaupunki myös juhlimiseen, mutta turistina kannattaa pitää varansa, ettei joudu pulittamaan juomastaan extraa. Jos innokas sisäänheittäjä, mies tai nainen, koittaa saada sinua väkisin houkuteltua johonkin baariin, älä mene ainakaan sinne. Parhaat ja viihtyisimmät baarit löydät seuraamalla rauhassa paikallisia, ja katsomalla minne he päätyvät.

  Hyvä paikka illan aloittamiseen on Skyline Bar, joka sijaitsee Hotelli Latvijan 26. kerroksessa. Hyvistä raaka-aineista huolella tehdyt ja kohtuuhintaiset drinkit saavat helposti seurueen jäämään istumaan pitemmäksikin aikaa, ja jos drinkeissä ei ole tarpeeksi viehätystä, lattiaan asti ulottuvista ikkunoista aukeava valomeri viimeistään hurmaa kenet vain. Skylinessa käy paljon turisteja, mutta sieltä voi helposti löytää myös mukavaa paikallista seuraa, joilta kysellä vaikkapa hyviä vinkkejä seuraavaksi kohteeksi.

  Jos viihdyt parhaiten hämyisissä ja rauhallisissa pubeissa tai viinikellareissa, niitä kannattaa etsiä vanhankaupungin alueelta tai jugend-kortteleista. Yökerhoissa kannattaa pitää tavaroistaan huolta, ja kuten missä tahansa muualla, ei hankkiutua liian humalaan varsinkin yksin liikkeellä ollessaan.

 • Kaupunkia ei tarvitse kierrellä nälkäisenä, koska Riika tarjoaa matkailijoille monenlaista purtavaa. Vanhankaupungin kujilta löytyy niin viihtyisiä kahviloita kuin perinteikkäitä ravintoloita, joiden höyryävät keitot ja pihvit vievät isommankin nälän mennessään. Vanhassakaupungissa kannattaa varautua maksamaan ateriastaan hieman enemmän kuin muualla kaupungissa, mutta Suomen hintatasoon nähden laskun loppusumma tuskin tulee hirvittämään.

  Lido-ravintola kannattaa jokaisen kokea matkallaan ainakin kerran. Paikallistenkin suosiman ketjun ravintolat tarjoavat rehellistä latvialaista ruokaa, ja aterioija saa itse valita kaiken mitä syö. Ensin otetaan tarjotin ja lautanen käteen, sen jälkeen kierrellään ruokapisteissä keräämässä itseä houkuttava annos, aterian lämmin osa pyydetään kokilta tiskin takaa ja lopuksi maksetaan.

  Kaupungista löytyy myös japanilaisia, italialaisia, meksikolaisia, intialaisia ja muita muiden ruokakulttuurien ravintoloita, joten ei hätää, vaikkei paikallinen ruoka houkuttaisikaan.

  Pihvin ystävien kannattaa suunnata johonkin kolmesta Steiku Haoss -ravintolasta. Täällä et tule kohtaamaan lautasellasi hienosti piperreltyjä koristeita, vaan pääosan vie pihvi, ja hyvä sellainen. Valitse lisukkeeksi vaikkapa uuniperuna, joka onkin aikuisen miehen nyrkin kokoinen, niin voit sanoa nälällesi hyvästit pitkälle seuraavaan päivään asti.

 • Riika ei ole enää hintatasoltaan shoppailijan paratiisi, vaatteet, elektroniikka ja muu ostoskeskuksissa myytävä tavara on jo hinnoiltaan Suomen tasolla. Mutta jos tähtäimessäsi on paikalliset tavarat, kukkarosi kevenee vähemmän. Riiasta kannattaa ostaa tuliaisiksi ainakin paikallisia käsitöitä, meripihkaesineitä, hunajaa ja Riian kuuluisaa mustaa balsamia, yrttiviinaa jota ihme-eliksiiriksikin kutsutaan. Kaikki nämä löydät yhdellä kertaa keskustorilta, joka on kokemus jo itsessään. Alueella sijaitsevat vanhat ilmalaiva-hangaarit on muutettu kauppahalleiksi, ja jokainen niistä on erikoistunut tiettyyn tuoteryhmään; yhdestä löydät maitotuotteet, toisesta vihannekset, kolmannesta kalat, neljännestä lihat ja niin edelleen. Suomen kauppahallit tuntuvat nukkekodeilta tämän jälkeen.

  Jos kuitenkin haluat shoppailla myös ostoskeskuksissa, kannattaa sinun suunnata Galerija Centrsiin, kaupungin vanhimpaan tavarataloon, joka sijaitsee vanhassakaupungissa, tai hieman kauempana sijaitsevaan Alfaan, jonne pääsee helposti paikallisliikenteellä.

 • Kauniita rakennuksia ja monumentteja

  Arkkitehtuurista ja nähtävyyksistä kiinnostuneiden kannattaa suunnata mm. Mustapäiden talolle, joka edustaa gotiikan tyylisuuntaa 1300-luvulta. Art nouveau -tyylisuunnan ihailijat eivät voi jättää välistä piipahtamista Kissatalolla. Tarina kertoo, että talon rakennutti rikas kauppias, jota ei hyväksytty jäseneksi Riian Suureen kiltaan. Kiltatalo sijaitsi aivan Kissatalon naapurissa, kadun toisella puolella, joten kauppias lisäsi talonsa katolle kaksi mustaa kissaa, joiden hännät olivat ylhäällä, ja asennutti ne takapuolet suoraan killan taloa kohti. Loppu hyvin, kaikki hyvin tässäkin tapauksessa, kauppias pääsi killan jäseneksi, ja kissat katselevat tällä hetkellä katolta säädyllisemmässä asennossa.

  Vapauden muistomerkki kohoaa Vanhankaupungin laidalla sijaitsevassa puistossa, ja sitä vartioi päivisin kaksi sotilasta. Vahdinvaihto toteutetaan edelleen seremonian mukaisesti tunnin välein, ja tämä tapahtuma kannattaakin käydä katsomassa.

  Huikeita maisemia

  Niille, joita ei korkean paikan pelko vaivaa, ehdottomia vierailukohteita ovat Riian tv-torni ja Pietarinkirkko. Tv-tornin 368 metrinen rakennus huimaa jo alhaalta katsottaessa, ja matkailijat pääsevät käymään näköalakerroksessa, joka sijaitsee 97 metrin korkeudessa. Jos tämä tuntuu kuitenkin liian huimalta, Pietarinkirkon tornin näköalat avautuvat eteesi 72 metrin korkeudesta, ja tältäkin korkeudelta näet jo upeat maisemat.

  Korkeakulttuuria

  Riiassa sijaitsee Latvian kansallisteatteri, valtion nukketeatteri sekä kansallisooppera, ja vierailu missä tahansa noista on varmasti ikimuistoinen. Jos et Suomessa ole käynyt katsomassa balettia, tee se Riiassa, lippujen hinnat eivät päätä huimaa, ja sen jälkeen olet yhtä hienoa kokemusta rikkaampi. Musiikin ystäviä hemmotellaan useilla konserttisaleilla ja myös Riian tuomiokirkossa järjestetään säännöllisesti konsertteja.

Riika matkapaketit

Vain hotelli 67,04€

1 Avalon Hotel Riga

4 tähden
4,1 / 5 65 arviota

13. janvara str. 19

Free WiFi!

Rentoa yöpymistä palkitussa neljän tähden hotellissa RiikassaAvalon Hotel Riika on kesäkuussa 2007 rakennettu ja palkittu 4 tähden hotelli, jossa on 111 viihtyisäksi sisustettua huonetta. Sen...

Vain hotelli 58,04€

2 Wellton Centrum Hotel and Spa

4 tähden
4,2 / 5 85 arviota

Audeju 13

Last minute deal - save 10%

TiivistelmäNauti kaupunkilomastasi Riian vanhan kaupungin keskellä, marraskuussa 2013 avatussa Wellton Centrum Hotel and Spa:ssa. Huippuvarusteltu hotelli tarjoaa elegantit puitteet niin arjesta...

Vain hotelli 64,29€

3 Tallink Hotel Riga

4 tähden
4,3 / 5 24 arviota

24 Elizabetes

Stay 3 nights and save!

Tässä hotellissa voit pitää yllä kuntoasi kuntosalilla, nauttia päivällistä ravintolassa tai viettää iltaa hotellin baarissa. Liikematkailijoille hotellissa on business center ja...

Vain hotelli 174,06€

4 Gallery Park Hotel Riga

5 tähden
4,8 / 5 4 arviota

Kr. Valdemara street 7

Stay 4 nights Pay only for 3!

Majoitu ylellisesti ja nauti hemmotteluhoidoista Riian sydämessaGallery Park -hotelli on kuuluisa erityisen laadukkaasta palvelustaan, ylellisistä tiloistaan sekä lämpimästä ja intiimistä...

Vain hotelli 75,90€

5 Old City Boutique Hotel Riga

4 tähden
4,3 / 5 30 arviota

Teatra street 10

Save 15%

4 tähden Old City Boutique Hotel Riga tarjoaa vierailleen pesulapalvelun. Hotellissa on myös ravintola. Liikematkailijoiden käytössä on business center. Hotellin baarissa on virvokkeiden...

Vain hotelli 61,61€

6 Europa Royale Hotel Riga

4 tähden
4,1 / 5 30 arviota

Kr. Barona Str. 12

Liikematkailijoille hotellissa on business center ja kokoustilat. Sijainti Europa Royale Hotel Riga -hotellin vieraat voivat helposti vierailla alueen kiinnostavissa kohteissa, kuten: ...

Vain hotelli 75,89€

7 Justus Hotel Riga

4 tähden
4,3 / 5 95 arviota

Jauniela 24

Free WiFi!

Justus Hotel Riga tarjoaa vierailleen erinomaiset palvelut. Hotellissa on kokous- ja konferenssitilat, business center, hissi, ravintola ja baari/lounge. Hotellin ravintola tarjoilee herkullisia...

Vain hotelli 48,07€

8 Bellevue Park Hotel Riga

4 tähden
3,5 / 5 11 arviota

Slokas Str. 1

Rate includes SPA access

Bellevue Park Hotel Riga -hotellissa käytössäsi ovat oivalliset palvelut - lahjakaupan ja ravintolan lisäksi hotelli tarjoaa pesulapalvelun. Työmatkalaisille, joiden kohteena on Riga, tarjolla...

Vain hotelli 56,96€

9 Astor Riga Hotel & Conference

4 tähden
4,4 / 5 19 arviota

Z.A.Meierovica Blvd. 10

4 tähden Astor Riga Hotel & Conference tarjoaa vierailleen pesulapalvelun. Hotellissa on myös ravintola. Hotellin baarissa on virvokkeiden lisäksi myös herkullinen ruokalista. Sijainti...

Vain hotelli 53,58€

10 Wellton Old Riga Palace Hotel

4 tähden
3,9 / 5 132 arviota

Minsterejas str. 8/10

Free Wi-Fi and Gym use

Wellton Old Riga Palace Hotel -hotellissa käytössäsi ovat oivalliset palvelut - ravintolan, solariumin, pysäköintimahdollisuuden ja retkipalveluiden lisäksi hotelli tarjoaa ilmaisen...

Päivittäiset lennot Helsingistä kohteeseen Riika su, touko 24, 2015

Lentoyhtiö Lento # Lähtö Saapuminen Konetyyppi Lentoaika
Lentokenttä Kellonaika Lentokenttä Kellonaika
Finnair/airBaltic AY107/BT320 HEL 13:45 RIX 17:45 AT7/735 4h 0min