Etsi matkoja kohteeseen Vilna

Hotellivaihtoehdot

Hotellissa oleskelun on sijoituttava lähtö- ja paluupäivämäärien väliselle ajalle.

Huone 1
*Lasten iät matkan päättyessä ( hinnoittelun ja alennuksen vuoksi)

Vilna matkat

Vilna yleistä

Liettuan pääkaupungista Vilnasta löydät paljon historiallisesti merkittäviä nähtävyyksiä, pääset maistamaan liettualaisia perinneruokia ja juhlimaan villisti aamun pikkutunneille asti. Vilna, eli Vilnius, on rakennettu Neris- ja Vilnia-jokien risteyskohtaan kohoaville kukkuloille. Vilnassa vierailtuaan voi kertoa käyneensä kirjaimellisesti keskellä Eurooppaa, sillä Euroopan maantieteellinen keskipiste sijaitsee aivan Vilnan vieressä.

Monen eri aikakauden rakennustyyleistä koostuva Vilna houkuttaa eritoten arkkitehtuurista ja kulttuurista kiinnostuneita ihmisiä. Kaupungin historiaan kuuluu monia valloituksia, mistä kirjava rakennustyyli muistuttaa. Nykyään vilnalaisten elämä sujuu onneksi leppoisammissa merkeissä.

Vilna suositut hotellit kartalla:

 • Vilnan nähtävyydet

  Vilnan lukuisat katedraalit, kirkot, museot ja muut historialliset kohteet upottavat sinut syvälle historiallisiin tapahtumiin. Jos viettämäsi aika Vilnassa ei riitä kaikkien näiden upeiden nähtävyyksien läpikäymiseen, kannattaa listaan kirjata ainakin seuraavat kohteet.

  Vanhakaupunki

  Vilnan kaunis vanhakaupunki valittiin Unescon maailmanperintölistalle vuonna 1994. Se on yksi suurimmista keskiaikaisista vanhoistakaupungeista Pohjois-Euroopassa. Se on muokkautunut aikojen kuluessa nykyiseen muotoonsa ollen sekoitus goottilaista, renessanssin, uusklassisen ja barokin ajan taidonnäytteitä. Vanhankaupungin pikkukadut kätkevät sisälleen idyllisiä kahviloita ja erityyppisiä myymälöitä ja putiikkeja. Kauniissa puistoissa voi lepuuttaa jalkojaan ja istuskella kuvitellen, millaista elämä oli muutama sata vuotta sitten. Vanhankaupungin alueelta löytyy paljon arvokkaita historiallisia ja kulttuurisia rakennuksia, kuten 1500-luvulla rakennettu Vilnan yliopisto.

  Vilnan katedraali

  Vanhakaupunki kätkee sisälleen myös Vilnan katedraalin, joka on Liettuan tärkein katolilainen rakennus. Sen ensimmäinen versio rakennettiin 1200-luvulla, mutta viimeisimmän muotonsa se on saanut 1700-luvulla – tosin senkin jälkeen sitä on uudistettu ja korjailtu lukemattomia kertoja. Sen neo-klassisen muodon on suunnitellut Liettuan ensimmäinen oikea arkkitehti Laurynas Stuoka Gucevičius. Hänen arkkitehdillisiä taidonnäytteitään voit löytää muualtakin Vilnasta, esimerkiksi kaupungintalo on Gucevičiuksen käsialaa. Katedraalin sisältä löytyy kaunis St. Casimirin kappeli. Katedraalin vieressä seisova 57 metrinen kellotorni on alun alkujaan ollut osa puolustusportteja, ja nykyisen se toimii hyvänä maamerkkinä ja tapaamispaikkana.

  Gediminasin torni

  Katedraalin aukion takana sijaitsevalla kukkulalla kohoavat Gediminasin tornin rauniot. Rauniot ovat yksi Vilnan kaupungin tärkeimmistä symboleista ja ainoa jäljellä oleva osa Vilnan 1300-luvulla rakennetun linnakompleksin ylemmästä osasta. Kiipeä ylös tornin raunioihin tai kulje matka köysiradalla ja koe henkeäsalpaavan kaunis kaupunkinäkymä.

  Pyhän Annan kirkko

  Pyhän Annan kirkko on kaupungin kuuluisin maamerkki. Tämä goottilaistyylinen taideteos on rakennettu noin 1500-luvulla ja se on onnistunut säilymään vuosien saatossa lähes vahingoittumattomana – edes ajan hammas ei ole päässyt siihen puraisemaan.

  Dawn Gate

  Vuonna 1522 valmistunut portti on ainoa Vilnan jäljellä olevista puolustusmuureista. Kaikille porteille laitettiin Neitsyt Mariaa esittävä kuva suojelemaan kaupunkia vihollisten hyökkäyksiltä. Dawn Gaten portin yläpuolella olevan kullatun ja hopeoidun Neitsyt Marian kuvalla uskotaan olevan parantava vaikutus. Seuraa siis hetki portin ali liikkuvien ihmisten kasvoja ja huomaat monenkin huulten liikkuvan rukousta kuiskaillen heidän alittaessaan Neitsyt Marian kuvan.

  Kansanmurhan uhrien museo eli KGB-museo

  Hieman synkempiaiheinen nähtävyys Vilnassa on Kansanmurhan uhrien museo eli KGB:n vankilamuseo. Entisessä KGB:n rakennuksessa toimiva museo on Vilnan kuuluisimpia. Vaikka Neuvostoliiton miehityksen aikaisista ajoista kertova museo muistuttaa osaltaan julmasta ihmisten teurastuksesta, se toimii myös historiallisena kertomuksena jälkipolville. Museossa voi käydä tutustumassa esimerkiksi vankilan tyrmiin, joissa kuoli yli 1000 vankia, sekä vastarinnasta ja salakuuntelusta kertoviin näyttelyihin.

  Trakain linna

  Noin puolen tunnin bussimatkan päässä sijaitsee entinen pääkaupunki Trakai. 1400-luvulla Liettuan ollessa Itämereltä Mustallemerelle ulottuva suurvalta, Trakai toimi maan keskuksena. Tässä pienessä puutalojen kaupungissa kohoaa kuuluisa Trakain linna, jolla on ikää yli 600 vuotta. Viiden järven keskellä oleva linna on ehdottomasti kokemisen ja näkemisen arvoinen.

 • Liikkuminen Vilnassa

  Vilna on kompakti kaupunki liikkua jalan, mutta muitakin kulkuvälineitä kaupungista löytyy. Vilnan taksit ovat helposti tunnistettavia yhtenäisistä keltaisista taksi-merkeistään. Kyytiin noustessasi kannattaa huomioida, että kuljettaja laittaa mittarin raksuttamaan, muuten matkalle voi kertyä ylihintaa. Päivälle ja yölle on omat taksansa. Joidenkin kokemuksien mukaan lennosta taksia ei kannata ottaa, vaan se on parempi tilata esimerkiksi hotellille tai ravintolaan – näin matkalle voi tulla jopa puolet vähemmän hintaa.

  Vilnassa liikennöi kaupungin omistamia sekä yksityisiä busseja. Kaupungin omistamat bussit ovat väritykseltään keltaisia ja sinisiä. Busseihin lipun voi ostaa kioskista tai kuljettajalta ja kioskista ostettu lippu käy myös yksityisiin busseihin. Kuljettajalta ostetuissa lipunhinnoissa saattaa olla eroja. Matkojen hinnat ovat aikuisilta 0,8 litiä, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 0,40 litiä. Kaupungissa kulkee myös minibusseja, joilla ei ole niin virallisia reittejä tai pysähdyspaikkoja kuin tavallisilla busseilla. Kyytiin noustessasi voit kertoa kuljettajalle, missä haluat jäädä kyydistä ja hän sitten pysäyttää siinä.

  Pyöräilijöille löytyy erinomaisia kulkureittejä, ja pyörä onkin nopea ja kätevä keino kiertää kaupungin nähtävyyksiä. Pyörän voi vuokrata noin 10-15 eurolla vuorokaudeksi, ja yleensä asiakkailta pyydetään jonkinlainen pantti. Jossain riittää passi, toisissa halutaan rahaa, joka annetaan takaisin pyörän palautuksen yhteydessä.

 • Muista nämä asiat matkallasi

  Rahaa kannattaa vaihtaa jo ennen lähtöäsi, koska valuutanvaihtopisteitä on Vilnassa niukasti. Hotelleissa valuutanvaihto ei kannata, koska niiden vaihtokurssit ovat yleensä hyvin epäedulliset.

  Koska Vilna vilisee turisteja, on se myös otollinen paikka taskuvarkaille. Ethän siis jätä laukkuasi pöydälle avoinna tai kulje rahapussi takataskussasi. Myöskään koko omaisuutta ei kannata kuljettaa mukanaan ja kaikista arvokkaista tavaroista tulee pitää hyvä huoli. Varsinkin ahtaissa paikoissa ja väentungoksessa on pitkäkyntisen helppo tyhjentää taskusi. On hyvä pitää mielessään, ettei taskuvarkaat nuku yölläkään.

 • Vilnan yöelämä

  Vilnan yöelämä on vilkasta ja kaupungista löytyy monentyyppisiä nautiskelupaikkoja hiljaisista kahviloista baareihin, pubeihin ja aina pimeisiin strippiluoliin asti. Erilaisia klubeja ja yökerhoja on runsaasti ja hiljaisempina iltoina osassa paikoista voi olla yllättävän rauhallista. Onneksi välimatkat ovat lyhyitä ja sisäänpääsymaksut edullisia, niin paikan vaihto onnistuu vaivattomasti. Hämyisät kellariravintolat tarjoavat intiimin tunnelman ja monessa ravintolassa on live-musiikkia.

 • Ostoksilla Vilnassa

  Puolalaiset ja latvialaiset tulevat Vilnaan ostoksille, koska sen hintataso on edullinen muihin Baltian maihin verrattuna. Vilnasta löytyy suuria kauppakeskuksia sekä pieniä putiikkeja ja matkamuistomyymälöitä, joista löytyy kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta. Merkkivaatteita ja -kenkiä myyvät liikkeet ovat keskittyneet kahdelle kadulle; vanhassakaupungissa Didzioji-katu ja uudella puolella Gedimino-katu.

  Muutama kilometri kaupungista pohjoiseen sijaitsee Baltian suurin ostoskeskus Akropolis. Sinne pääsee kätevästi minibussilla numero 2 ja kyytiin kannattaa nousta Pylimo-kadulta. Taksi maksaa alle 5 euroa.

  Tuliaisiksi voi kotiin viedä meripihkasta valmistettuja koriste-esineitä. Toreilla myydään lasisia kopioita, mutta esimerkiksi meripihkamuseosta voit ostaa aitoa meripihkaa. Kannattaa myös maistaa eksoottista meripihkajuomaa. Paikalliset käsityöt ja hunaja ovat yleisiä tuliaisia ja hunajasta valmistettu likööri ja erilaiset yrttiliköörit (trauktine) maistuvat varmasti kotosuomessa lomakuvia ihaillessa.

ENEMMÄN Vilna matkapaketteja:

Vain hotelli 80,30€

1 Novotel Vilnius Centre

3 tähden
4,4 / 5 14 arviota

Gedimino av. 16

Rate includes breakfast

Tämän 3 tähden hotellin vieraiden käytössä on kattavat palvelut, kuten spa-kylpylä. Novotel Vilnius Centre -hotellissa on baari/lounge ja ravintola. Hotellissa on lisäksi huonepalvelu. ...

Vain hotelli 65,33€

2 BEST WESTERN Vilnius

4 tähden
3,5 / 5 4 arviota

Konstitucijos pr. 14

BEST WESTERN Vilnius tarjoaa vierailleen erinomaiset palvelut. Hotellissa on business center, ympäri vuorokauden palveleva vastaanotto, kielitaitoinen henkilökunta, hissi ja ravintola. Voit myös...

Vain hotelli 116,99€

3 Radisson Blu Royal Astorija Hotel, Vilnius

3 tähden
4,0 / 5 6 arviota

Didzioji 35/2

Radisson Blu Royal Astorija Hotel, Vilnius tarjoaa vierailleen monipuoliset palvelut, kuten ympäri vuorokauden palvelevan huonepalvelun. Tässä hotellissa voit pitää yllä kuntoasi kuntosalilla,...

4 Artis Centrum Hotel Vilnius

4 tähden
5,0 / 5

Liejyklos str. 11/23

Artis Centrum Hotel Vilnius -hotellilla on 4 tähteä. Hotellista löytyy myös ravintola. Hotellissa on langaton internetyhteys ja huonehintaan kuuluva aamiainen. Liikematkailijoille hotellissa on...

5 Ratonda Centrum Hotel Vilnius

4 tähden
4,5 / 5

Gedimino Ave 52 /1

Kun matkan kohteena on Vilnius, hyvän majoituksen tarjoaa Ratonda Centrum Hotel Vilnius. Hotellissa on ravintola. Lisäksi tämä erinomainen hotelli tarjoaa vierailleen ilmaisen pysäköinnin ja...

Vain hotelli 68,64€

6 Tilto Hotel Vilnius

3 tähden
3,6 / 5 9 arviota

Tilto str. 8

Tilto Hotel tarjoaa majoitusta 200 vuotta vanhassa, täysin restauroidussa rakennuksessa. Tässä uniikissa hotellissa jokainen huone on erilainen, mikä tuo niille mukavasti luonnetta. Hotellin 35...

Vain hotelli 33,14€

7 Hotel Telecom Guest

3 tähden
3,7 / 5 6 arviota

Vivulskio str. 13a

Hotel Telecom Guest -hotelli tarjoaa vieraiden käyttöön monipuolisia palveluita, kuten retkipalvelun. Hotellin vieraiden käytössö on internetyhteys.

8 Centrum Uniquestay Hotel Vilnius

3 tähden
4,0 / 5

Vytenio 9/25

Kun matkan kohteena on Vilnius, hyvän majoituksen tarjoaa Centrum Uniquestay Hotel Vilnius. Hotellissa on ravintola. Aamu alkaa mukavasti hotellin tarjoamalla ilmaisella aamiaisella. Hyvin...

Vain hotelli 85,08€

9 Radisson Blu Hotel Lietuva, Vilnius

4 tähden
4,4 / 5 26 arviota

Konstitucijos Av. 20

Suuntana Vilnius ja etsinnässä hyvä hotelli? Radisson Blu Hotel Lietuva, Vilnius saattaa olla oikea hotelli sinulle. Tämä 4 tähden hotelli tarjoaa käyttöösi saunan, kuntoklubin,...

Vain hotelli 102,97€

10 Mabre Residence Hotel Vilnius

4 tähden
4,0 / 5 1 arviota

Maironio Str.13

Kun matkan kohteena on Vilnius, hyvän majoituksen tarjoaa Mabre Residence Hotel Vilnius. Hotellissa on ravintola. Lisäksi tämä erinomainen hotelli tarjoaa vierailleen ilmaisen pysäköinnin...

Päivittäiset lennot Helsingistä kohteeseen Vilna la, syys 5, 2015

Lentoyhtiö Lento # Lähtö Saapuminen Konetyyppi Lentoaika
Lentokenttä Kellonaika Lentokenttä Kellonaika
airBaltic/airBaltic BT308/BT349 HEL 21:30 VNO 0:25 DH4/735 2h 55min
airBaltic/airBaltic BT326/BT351 HEL 6:00 VNO 8:10 73C/DH4 2h 10min
airBaltic/airBaltic BT326/BT341 HEL 6:00 VNO 10:20 73C/DH4 4h 20min
airBaltic BT324 HEL 9:05 VNO 10:30 DH4 1h 25min
Finnair AY135 HEL 9:30 VNO 11:15 AT7 1h 45min
airBaltic/airBaltic BT302/BT343 HEL 10:55 VNO 14:45 DH4/DH4 3h 50min
Finnair AY133 HEL 16:20 VNO 17:35 E70 1h 15min
British Airways BA6063 HEL 16:20 VNO 17:35 E70 1h 15min
Air France/Air France AF4676/AF7988 HEL 16:10 VNO 19:55 AT7/DH4 3h 45min
Finnair/airBaltic AY125/BT347 HEL 16:10 VNO 19:55 AT7/DH4 3h 45min
airBaltic/airBaltic BT304/BT347 HEL 15:35 VNO 19:55 DH4/DH4 4h 20min