Klikkaamalla hyväksyt terms

Bangkok matkat

Etsi matkoja kohteeseen Bangkok

Lennot Hotellit Lento + Hotelli
Huone 1
*Lasten iät matkan päättyessä ( hinnoittelun ja alennuksen vuoksi)

Bangkok Yleistä

Bangkokista kirjoittaessaan ihmisillä on tapana kuvailla kaikkein tutuinta teemaa – ristiriitaisuutta, joka näkyy tämän vilkkaan kaupungin joka ikisessä sopessa ja kolkassa: erilaisten kulttuureiden yhteentörmäystä, kontrastia loistavien pilvenpiirtäjien ja niiden takana risteilevien kaoottisten katujen välillä, muinaisen Siamin tyyntä vaellusta nykyajan hedonismin rinnalla, kaoottisten katumarkkinoiden tasavertaista suosiota upeiden ostoskeskusten kanssa. Yksinkertaisesti tarkasteluna Bangkok on kaupunki, joka kulkee vääjäämättömän kehityksen mukana ikiaikaista sieluaan vaalien. Bangkok voi olla kiihkeä, elämää sykkivä ja hämmentävä, ja sen vuoksi se on täysin vastustamaton niiden mielestä, jotka omaavat seikkailuhenkeä ja edes vähän shoppailuintoa.

Kaupungin hallitsemattomasti rönsyilevä urbaani viidakko, liikenneruuhkat ja valtavat ostoskeskukset eivät välttämättä tee vaikutusta ensikertalaiseen, mutta sen betonipinnan alla sykkii löytämistä odottava timanttinen sydän. Viimeaikaisia poliittisia levottomuuksia lukuun ottamatta kaupunki on suhteellisen turvallinen, ja pääasiallinen kiitos siitä kuuluu paikallisten asukkaiden sydämellisyydelle ja vieraanvaraisuudelle. Missä ikinä kuljetkin, sinua tervehditään lämpimällä hymyllä. Paikalliset tarjoavat apuaan mielellään ja matkailija saa nopeasti käsityksen kuuluisesta thaimaalaisesta vieraanvaraisuudesta.

Useimmat Bangkokin nähtävyyksistä sijaitsevat kaupungin läpi virtaavan Chao Phraya Riverin läheisyydessä, ja joki tarjoaakin vaihtoehtoisen ja mielenkiintoisen tavan liikkua paikasta toiseen. Bangkok tarjoaa matkailijoille monenlaisia kiehtovia kokemuksia, kuten sen kuuluisa kelluva tori, Grand Palacen kullatut huoneet, lukuisat watit eli temppelit, Thaimaan uskomattomien rantojen läheisyys, kaupungin legendaarinen yöelämä ja ihmeelliset mahdollisuudet ostosterapiaan. Kaikkein vastahakoisimmatkin matkailijat voivat ostaa itsensä kipeiksi täällä.

Valmistaudu siihen, että aistejasi koetellaan - mutta hyvin miellyttävällä tavalla. Makuhermot alkavat kutista kummasti Bangkokin kulinaarisen rikkauden keskellä. Gastronomiset houkutukset odottavat jokaisessa kadunkulmassa aina jännittävistä, paikallisherkkuja pikkurahalla tarjoavista ruokakojuista loistohotellien hienoihin ravintoloihin asti. Ulkoisiin tekijöihin ei kannata suhtautua liian kriittisesti - joskus parhaimmat makunautinnot löytyvät kojusta, jonka eteen on kasattu muutama kokoontaittuva pöytä ja tuoli. Ostoskeskusten ravintola-alueet, iltatorien snack-baarit ja jokilaivojen illallisristeilyt tuovat ruokailijoiden ulottuville niin thaimaalaisen, intialaisen, vietnamilaisen kuin japanilaisenkin keittiön parhaimmat herkut.

Voit tutustua tähän "itämaiden Venetsiaan" jokiristeilyillä, vaellella lukuisten klongien eli kanavien varsilla, tehdä ostoksia sydämesi kyllyydestä ja tanssia koko yön kaupungin lukuisissa yökerhoissa. Kun seuraava kaikkia aisteja kuormittava päivä koittaa, hektisen kaupunkielämän jännittämiin lihaksiin voi hakea helpotusta thaimaalaisten hyvin hallitsemalla syvähieronnalla – se tarjoaa uuden ja silti jotenkin tutun hyvänolontunteen, jonka ansiosta tämä "Enkelten kaupunki" on noussut huikean suosituksi lomakohteeksi maailman kaikkien lomailijoiden keskuudessa.

 • Useimmat Bangkokin nähtävyydet liittyvät kuningaskunnan ikivanhaan historiaan ja kulttuuriin. Suuret ja suositut temppelit ovat tietenkin jokaisen käyntilistalla, mutta paikallisia pienempiä pyhättöjä ei kannata unohtaa. Ne tarjoavat hyvän näkymän paikallisten elämään ja heidän buddhalaisiin tapoihinsa. Sama pätee muihinkin nähtävyyksiin - ennakkosuunnitelma on hyvä olla olemassa, mutta aikaa kannattaa varata myös elämysten kokemiseen tämän värikkään kaupungin labyrinttimäisillä kaduilla.

  Ehkä paras tapa nähtävyyksien tutkimiseen on edetä alueittain. Suuri osa Bangkokin nähtävyyksistä sijaitsee vanhan kaupungin alueella Rattanakosinin saarella, ja siksi kannattaa aloittaa sieltä. Anna kuninkaallisen loisteliaisuuden valloittaa osuvasti Grand Palaceksi nimitetyssä palatsissa, jonka historiallinen arkkitehtuuri on ihailemisen arvoista. Grand Palace koostuu itse asiassa monesta eri arkkitehtonisia suuntauksia yhdistävästä palatsista, ja siellä sijaitsee useita loistokkaita taideteoksia, kuten Wat Phra Kaew'ssa nähtävä kahden jalan korkuinen, kokonaan jadesta tehty Buddha, jota kuitenkin kutsutaan smaragdi-Buddhaksi. Maailman suurin kokonaan kultatiikistä rakennettu rakennus, Vimanmek Teak Mansion, on hyvinkin käynnin arvoinen. Palatsi avaa, ja sulkee, ovensa aikaisin. Muista myös, että täällä - kuten kaikissa thaitemppeleissä - odotetaan säädyllistä pukeutumista. Wat Pho eli lepäävän Buddhan temppeli on Bangkokin suurin temppeli, ja siellä sijaitsee perinteisen lääketieteen oppilaitos, joka tarjoaa vierailijoille hierontaa ja muita hoitoja. Pittoreski Wat Arun (Aamunkoiton temppeli) joen toisella puolella, Wat Saket (Kultainen vuori) ja Wat Traimit (Kultainen Buddha) ovat muita ehdottomasti nähtäviä temppeleitä.

  Thaimaan ainutlaatuiseen kulttuuriin ja kansanperinteeseen pääsee tutustumaan erilaisissa vuoden aikana järjestettävissä festivaali- ja seremoniatapahtumissa. Parhaat paikat perinteisestä thaihieronnasta nauttimiseen löytyvät Bangkokin suurista hotelleista, esimerkiksi Banyan Treestä ja Orientalista, tai kaupungilla kaikkialla sijaitsevista hierontasalongeista. Thaimaan kansallisurheiluun, Muaythaihin eli thainyrkkeilyyn, voit tutustua Lumphini-stadionilla, mutta kokemusta ei todellakaan voi suositella herkkähermoisille.

  Jim Thompson oli mies, jota thaisilkkiteollisuus saa kiittää nykyisestä menestyksestään. Hänen kotinsa on entisöity huolella ja tuo nähtäville perinteistä thaimaalaista asuinarkkitehtuuria ja hienon kokoelman Kaakkois-Aasian taidetta. Taiteesta puhuttaessa on syytä mainita kaupungin Kansallismuseo, jonka kokoelma käsittää thaimaalaisia aarteita laidasta laitaan: kultakoruja, thaikeramiikkaa, kuvataidetta ja muita taideteoksia.

  Kiinalaiskaupunginosa Chinatownin kiehtoville kaduille kannattaa varata vähän aikaa, samoin Patpongin punaisten lyhtyjen alueelle, kanavia täynnä olevalle Thonburille ja reppureissaajien kohtaamispaikalle Khao San Roadille. Tutustu myös Bangkokin vesiväyliin ja erilaisiin kanaviin, joiden kautta saat hyvän käsityksen thaimaalaisten perinteisestä elämästä. Royal Barge -museossa on nähtävillä harvinaisissa seremonioissa käytettäviä kapeita juhlaveneitä.

  Jos aikaa ja energiaa vielä riittää, kannattaa käydä muinaisen pääkaupungin Ayutthayan raunioilla, jonne pääsee Bangkokista helposti. Tämä upea muinaiskaupunki on valittu UNESCOn Maailmanperintölistalle.

 • Thaimaan pääkaupunkiin voi lentää lähes kaikista maailman suurista kaupungeista. Riippumatta siitä, käytätkö Bangkokia vain välietappina matkalla johonkin Thaimaan rantalomakohteista vai aiotko viettää koko lomasi maan pääkaupungissa, hyvin tehty matkasuunnitelma on kaiken A ja O. Kaupunki tarjoaa laajan valikoiman majoitusvaihtoehtoja – suhteellisen hyviin hotelleihin pääsee usein puolet halvemmalla kuin läntisessä maailmassa. Jos satsaat hieman enemmän, tulet hämmästymään mitä kaikkea rahallasi saatkaan. Suosikkikohteisiin, esimerkiksi Pattayalle, Chiang Maihin ja Phuketiin, tehtävät retket löytyvät useimmiten helposti, mutta vaihtoehtoja kannattaa tutkia etukäteen niin, että löydät parhaat matkustus- ja hotellivaihtoehdot. Bangkokin matkailutoimiston neuvontapisteitä löytyy helposti eri puolilta kaupunkia. Viimeaikaisten poliittisten levottomuuksien vuoksi kannattaa tarkastaa, onko matkailijoille annettu joitakin erityisiä varoituksia tai suosituksia.

  Liikkuminen

  Bangkok tunnetaan kaoottisesta liikenteestään, ja se voi olla ruuhka-aikoina lähes painajaismaista. Bangkok Transit System (BTS) eli Skytrain on erinomainen tapa välttää alhaalla vallitseva kaaos, ja samalla saat hyvän näkymän itse kaupunkiin. Valitettavasti BTS:n kulkureitti on melko suppea. Metro kattaa suurimman osan kaupunkia, ja sillä pääsee helposti Chinatowniin ja Patpongin alueelle. Taksit ovat halpoja ja mukavia, ja niitä saa lennosta. Vaadi kuitenkin, että kuljettaja käyttää taksamittaria, sillä muuten joudut todennäköisesti maksamaan ylihintaa.

  Kaikkein maalauksellisin tapa kulkea kaupungin poikki on Chao Phraya -joki ja sen lukuisat kanavat. "Pakko kokea" -aspektin lisäksi se on erinomainen tapa kurkistaa paikallisten ihmisten elämään ja välttää samalla autoteiden valtavat ruuhkat. Valittavana on suuria vesibusseja, kanavaveneitä ja ainutlaatuisia pitkäperäisiä jokitakseja.

  Bussit ovat halpoja ja liikennöivät tiheään, mutta reitit voivat hämmentää vieraspaikkakuntalaista, eikä matkustusmukavuuskaan ole kaikkein parhain. Rohkeamieliset ja hyväkeuhkoiset matkailijat kokeilevat varmasti mielellään myös suosittuja tuk-tukeja. Jos olet vieläkin rohkeampi ja haluat uhmata kohtaloa, kokeile ihmeessä moottoripyörätaksia!

  Milloin kannattaa matkustaa

  Turistit matkaavat Bangkokiin marras-helmikuussa, jolloin alueella vallitsee viileäksi ja kuivaksi kutsuttu säätyyppi. Se on matkailun huippukausi, ja hotellien hinnat ovat - niin kuin lomakohteissa yleensä - muita aikoja korkeammat. Maaliskuusta toukokuuhun Bangkokissa on kuumaa ja kosteaa lämpötilan pysytellessä 35 celsiusasteen yläpuolella. Lounaismonsuunin odotetaan puhaltavan touko-heinäkuussa, ja elokuu ja syyskuu ovat alueen sateisimmat.

  Tapahtumakalenteri

  Helmikuussa vietettävä kiinalainen uusivuosi on upea tapahtuma, joka tuo Chinatownin kaduille runsaasti väkeä, lohikäärmekulkueita ja erilaisia ruokakärryjä. Perinteinen thaimaalainen uudenvuodenjuhla, Songkran Festival, on puolestaan varsin vetinen rieha huhtikuussa. Sotilaspainotteinen lippujuhla joulukuussa, kuninkaan syntymäpäivä ja Royal Ploughing Ceremony, kuninkaallinen viljelykauden kauden avaus, ovat kaikki suuria ja värikkäitä tapahtumia.

 • Kaakkois-Aasian tärkeimpänä reittikeskuksena Bangkokilla on kaksi lentokenttää, ja pääkenttä on syyskuussa 2006 avattu Suvarnabhumi International Airport, jonne kaikki kansainväliset ja osa kotimaan lennoista saapuu. Se toimii myös tukikohtana valtion lentoyhtiölle Thai Airwaysille, joka lentää myös monia maan sisäisiä reittejä. Vanhempi lentokenttä on nimeltään Don Muang Airport, ja sieltä lennetään vain kotimaanlentoja.

  Suvarnabhumi Airport sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Bangkokista itään, ja se on Kaakkois-Aasian vilkkaimmin liikennöity lentokenttä. Lentoasema koostuu yhdestä ainoasta, valtavasta terminaalirakennuksesta, joka palvelee sekä ulkomaan- että kotimaanlentojen asiakkaita, joten siirtymisiin kannattaa varata reilusti aikaa. Lentoasemalta löytyvät kaikki modernit mukavuudet: pankkiautomaatteja, valuutanvaihtopisteitä, ravintoloita, ostospaikkoja, lääkintäpalveluita ja myös Bootsin apteekki. Viiden tähden Novotel Suvarnabhumi Airport Hotel sijaitsee vain viiden minuutin päässä.

  Don Muang oli Bangkokin päälentokenttä kunnes Survarnabhumi vei siltä ykköskentän aseman. Nyt Don Muang palvelee Nok Airin ja One-Two-GOn kotimaanlentoja. Saapuvien matkailijoiden puolella on taksiasema, ja kaupunkiin pääsee pulittamalla 50 bahtin lentokenttämaksun. Kaupunkiin pääsee myös lentokenttäbusseilla ja paikallisjunilla, jotka lähtevät Don Muangin rautatieasemalta läheltä saapuvien matkustajien tuloaulaa.

  Saapuminen kaupunkiin

  Suvarnabhumi Airport Rail Linkin toiminnan odotetaan käynnistyvän elokuussa 2010, ja sen jälkeen matkustajat pääsevät pikajunalla lentokentältä Bangkokin keskustaan 20 minuutissa. Sitä odoteltaessa kaupunkiin pääsee lentokentältä parhaiten takseilla. Seuraa yleisiä taksiopasteita ja varmista, että taksissa on taksamittari. Muista vaihtaa valuuttaa lentoasemalla, sillä taksi on maksettava Thaimaan bahteilla. Joudut maksamaan 50 bahtin lisämaksun sekä mahdolliset tullikulut. Älä haksahda käyttämään pimeitä takseja, jotka lupaavat matkan tiettyyn hintaan, sillä silloin joudut poikkeuksetta maksamaan ylihintaa. Halvemmalla keskustaan pääsee Airport Express -busseilla, jotka lähtevät 30 minuutin välein ja vievät matkustajia suurimpiin hotelleihin ja neljän vakioreitin varrelle. Public Transportation Centrestä lähteville paikallis- ja kaupunkiliikenteen busseille pääsee maksuttomalla sukkulakuljetuksella. Lentoasemalta voi vuokrata myös yksityisiä limusiinikuljetuksia. Matka-aika lentokentän ja keskustan välillä voi olla mitä tahansa 40-60 minuutin välillä, liikenteestä ja kaudesta riippuen. Sateisina päivinä ja ruuhka-aikaan matka voi kestää vielä puoli tuntia pidempään. Useilla autovuokraamoilla, esim. Avisilla, Budgetilla ja Hertzillä, on lentoaseman saapuvien matkailijoiden kerroksessa palvelupisteet. Bangkokin liikennettä ajatellen auton vuokraaminen on kuitenkin mielekästä vain silloin, jos suunnittelet lähtöä Bangkokin ulkopuolelle.

 • Bangkokin yöelämä on legendaarinen, vaikkakin nämä legendat voivat olla hieman siivottomia. Kaupungin iltaviihde tarjoaa kaikkea hienostuneista klubeista go-go-baareihin, perinteisestä nukketeatterista valtaviin diskoihin ja trendikkäistä viinibaareista englantilaisiin pubeihin. Pahamaineinen punaisten lyhtyjen alue sijaitsee Patpongin sydämessä, Soi Cowboylla ja Nana Plazalla, mutta varoituksen sana on paikallaan: joidenkin ostosalueiden käyttö muuttuu hyvin hämäräperäiseksi auringonlaskun jälkeen. Tuoreimmat tiedot festivaaleista, näyttelyistä ja yöelämästä löytyvät The Bangkok Postista ja the Nationista, ja Metro-lehti kertoo viimekäden näkymät muiden tapahtumien osalta.

  Jos kaipaat kulttuuria, nykytanssia esittävä Patravadi Dance Theatre ja perinteisiä khon-esityksiä tarjoava Chalermkrung Royal Theatre ovat oikeita kohteita sinulle. Khao San Roadin ja Soi Thonglorin alueen monet tapahtumaklubit ja -baarit tarjoavat hyvää tunnelmaa, ja loistavasta, suorastaan huimaavasta näköalasta kaupungin yli pääsee nauttimaan Sky Barissa ja Distil Barissa.

 • Bangkok on shoppailuaddiktin unelmien täyttymys. Se on monille myös varsinainen syy Bangkokissa lomailuun. Kaupungista löytyy valtavia ostoskeskuksia, mittatilausvaattureita, kuuluisaa thaisilkkiä, kultaa ja jalokiviä, ainutlaatuista antiikkia ja kaikenlaista pikkutavaraa puolet halvemmalla kuin useimmista muista paikoista. Jos ostoskeskusten suhteellisen kliininen ilmapiiri kyllästyttää, kannattaa lähteä Bangkokin värikkäille toreille, joilla voi törmätä mitä odottamattomimpiin löytöihin. Mahtavat iltatorit, viikonloppumarkkinat, kelluva tori ja jopa amulettitori tarjoavat loputtoman valikoiman tuotteita ja hyviä tilaisuuksia tinkimistaitojen kehittämiseen.

  Tärkeimmät ostosalueet

  Pääkaupunki on täynnä ostoskeskuksia. Sukhumvit Roadilla sijaitsee useita Bangkokin suurimpia tavarataloja ja kauppoja, samoin lukuisia vaattureita, ja auringonlaskun jälkeen kadulle rakentuu iltatori. Silom ja Surawong Roadit ovat tupaten täynnä erikoisliikkeitä ja boutiqueita sekä liikekeskuksia. River City -ostoskeskuksessa on erilaisia silkki- ja antiikkikauppoja, ja Chinatownista löytyy muutamia loistavia kulta- ja jalokivikauppoja.

  Torit ja markkinat

  Chatuchakin viikonloppumarkkinat, eli JJ Market kuten paikalliset sanovat, tarjoaa käytännössä ihan kaikkea mitä ikinä haluat ostaa – käsitöitä, antiikkia, vaatteita, keramiikkaa, mausteita, taidetta ja jopa eksoottisia eläimiä. Torilla on upea tunnelma, valtavat määrät ruokakojuja ja huikeat valikoimat matkamuistoja. Lisäksi sinne pääsee helposti BTS:llä. Kiertele ympäriinsä ja hämmästele vapaasti kaikkia odottamattomia löytöjä – jos aikaa on kuitenkin vähän, kannattaa käydä osoitteessa www.nancychandler.com ja tilata kartta, joka näyttää alueen koju kojulta. Muita käymisen arvoisia toreja ovat Khao San Roadin iltatorikojut, Suan Lum Night Bazaar, Patpongin alennusmyynti-iltatori, vaatteisiin erikoistunut Pratunam Market ja leikkokukkia tarjoava Pak Klong Talad.

Bangkok matkapaketit

Vain hotelli 73,53€

1 Chatrium Hotel Riverside Bangkok

5 tähden
4,0 / 5 10 arviota

28 Charoenkrung Road, Bangkholame

Senior Citizen Rate : Save 68% With Breakfasts

Bangkokin legendaarisen Chao Phraya joen ylle rakennettu Chatrium Hotel Riverside Bangkok A Dusit Thani Hotels Partner on luksustason hotelli, jonka huoneista ihastelet upeita näkymiä kaupungin yli...

Vain hotelli 67,50€

2 Amari Watergate Hotel

5 tähden
4,8 / 5 4 arviota

847 Petchburi Road

Book Now & Save 15%

Koe Bangkok heti ovesta ulos astuessasi. Amari Watergate Bangkok -hotelli sijaitsee vilkkaan Pratunamin naapurissa, Petchburin keskustassa, joka on tunnettu basaareistaan ja ostoskeskuksistaan....

Vain hotelli 87,01€

3 Grand Millennium Sukhumvit Bangkok

5 tähden
4,0 / 5 1 arviota

30 Sukhumvit 21 Asoke Road

Book 14 Days In Advance & Save 25%

Erinomainen paikka Bangkokin keskustassa, Grand Millennium Sukhumvit -hotelli, tarjoaa lämpimän vastaanoton, viihtyisän ympäristön ja miellyttävät mukavuudet, jotka tekevät oleskelustasi...

Vain hotelli 108,07€

4 lebua at State Tower

5 tähden
4,5 / 5 2 arviota

1055, Silom Road

Book Now & Save 39%

Bangkokin toiseksi korkeimmassa rakennuksessa sijaitseva 5-tähden sviittihotelli lebua at State Tower on upea ja loistava hotelli. Tämän 68-kerroksisen rakennuksen kaikki 358 sviittiä ovat...

Vain hotelli 92,79€

5 Eastin Grand Hotel Sathorn

5 tähden
5,0 / 5 2 arviota

33/1 South Sathorn Road, Yannawa, Sathorn

Book Now & Save 15%

Majoitu huippuluokan hotellissa BangkokissaJos kaipaat Thaimaan lomaltasi luksusta, Eastin Grand Hotel Sathorn on varmasti hotelli sinun makuusi. Tyylikäs ja elegantti hotelli yhdistettynä viiden...

Vain hotelli 59,71€

6 Mode Sathorn Hotel

4 tähden
3,5 / 5 4 arviota

144 North Sathorn Road, Silom, Bangrak

Book Now & Save 45%

If what you're looking for is a conveniently located hotel in Bangkok, look no further than Mode Sathorn Hotel. From here, guests can enjoy easy access to all that the lively city has to offer. For...

Vain hotelli 51,69€

7 Phachara Suites Sukhumvit

4 tähden
4,6 / 5 5 arviota

22 Sukhumvit Soi 6,

Book Now & Save 40%

Phachara Suites Sukhumvit sisältää 194 täyden palvelun majoitusyksiköä aivan eloisan Bangkokin keskustassa. Hotellin lähellä olevia nähtävyyksiä ovat Siam Ocean World -akvaario ja käärmefarmi,...

Vain hotelli 112,60€

8 The Sukhothai Bangkok

5 tähden
4,7 / 5

13/3 South Sathorn Road

Book Now & Save 30%

Sukhothai Hotel Bangkok tarjoaa hyvällä maulla sisustettuja tiloja ja vieraanvaraisuutta. Hotelli sijaitsee Bangkokin liike- ja lähetystökeskuksen sydämessä. Sukhothai Hotel on lähellä tärkeimpiä...

Vain hotelli 91,61€

9 Pathumwan Princess Hotel Bangkok

5 tähden
4,3 / 5 3 arviota

444 Mahboonkrong Centre Phayathai Road

FREE MBK Discount Card

Pathumwan Princess sijaitsee erään Aasia aktiivisimman suurkaupungin keskustassa. Se on ihanteellinen kohde arvostelukykyisille liikematkustajille, vapaa-ajan matkailijoille ja pitkäaikaisille...

Vain hotelli 109,99€

10 Anantara Bangkok Riverside Resort and Spa

5 tähden
4,3 / 5

257 Charoennakorn Road 1-3

Complimentary Access to Executive Lounge

Vehreän, 4.5 hehtaarin puutarhan ympäröimä, Anantara Bangkok Riverside Resort & Spa on ideaali majapaikka vilkkaassa Bangkokissa oleskeleville matkailijoille. Ylellinen joenvarsihotelli tarjoaa...