Etsi matkoja kohteeseen Praha

Hotellivaihtoehdot

Hotellissa oleskelun on sijoituttava lähtö- ja paluupäivämäärien väliselle ajalle.

Huone 1

Lasten iät matkan päättyessä ( hinnoittelun ja alennuksen vuoksi)

Praha matkat

Praha yleistä

Kulttuuria ja romantiikkaa täynnä oleva Praha on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkilomakohteista. Tšekin tunnelmallinen pääkaupunki lumoaa matkailijan niin häikäisevällä arkkitehtuurillaan, viehättävillä kävelykaduillaan kuin maailmankuuluilla olutravintoloillaan. Prahaa pidetään kaikkien kaupunkien äitinä, ja onpa tunnettu saksalaiskirjailija Goethe kutsunut sitä jopa maailman hienoimmaksi jalokiveksi!

1,2 miljoonan asukkaan Praha on erinomainen kohde, kun haluat nauttia nähtävyyksistä, shoppailusta ja herkuttelusta. Kaupunki täytyy matkailijoista erityisesti kesäisin, ja tällöin varsinkin Vanhassakaupungissa voi liikkua enemmän turisteja kuin paikkakuntalaisia. Prahan läpi virtaava Vltava-joki sekä sen ylittävä Kaarlensilta värittävät kaupungin ainutlaatuista tunnelmaa. Rannoilla ja kukkuloilla kohoavat puistot sekä kaunis jokiranta kutsuvat rakastavaisia iltakävelylle.

Prahalla on värikäs historia, ja sen kulttuurielämä on vilkasta. Kaupungin katsotaan syntyneen jo 800-luvun lopulla, kun paikalle rakennettiin ensimmäinen kuninkaanlinna. Sittemmin keskustaan ja sen lähiympäristöön kohonneet rakennukset ovat ottaneet vaikutteita niin renessanssista, barokista kuin roomalaisesta tyylistä. Praha on vetänyt puoleensa myös monia tunnettuja taiteentekijöitä: mm. säveltäjät L. van Beethoven ja W.A. Mozart sekä modernistisen ajan kynäniekka Franz Kafka ovat asuneet Prahassa.

Satojen tornien kaupungiksi kutsutun Prahan historiallinen keskusta on säilynyt erinomaisesti, ja se on huomioitu myös UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla. Matkailijoita houkuttelevien nähtävyyksien ohella voit nauttia kaupungin 8000:n pubin antimista, ihastella maailmanluokan teatteriesityksiä ja ennen kaikkea aistia aitoa tšekkiläistä tunnelmaa. Prahassa riittää nähtävää ja koettavaa. Tervetuloa, tai vítejte kuten Tšekeissä sanotaan!

Matkapaketit Praha Helsingistä

Viikonloppumatkat Praha

Halvimmat Praha matkat Helsingistä

Matkapaketit Praha Tampereelta

Halvat matkapaketit Praha Oulusta

Paras aika matkustaa kohteeseen Praha

 • Milloin kannattaa matkustaa

  Prahan kadut täyttyvät matkailijoista erityisesti kesäaikaan, mutta todellisuudessa kaupunki on erinomainen matkakohde ympäri vuoden. Virkeä kulttuurielämä ja monipuoliset elämysmahdollisuudet vetävät yleisöä puoleensa vuodenajasta riippumatta. Prahaan voi suunnata viileämmästä säästä huolimatta talvellakin. Viehättävät joulumarkkinat ja hieman vähäisempi matkailijoiden määrä tuovat kaupungin esille aivan uudella tavalla.

Parhaat palat Praha

 • Suosituimmat nähtävyydet

  Historian siipien havinaa

  Historiallinen Vanhankaupungin alue on Prahan sykkivä sydän. Entisaikojen tunnelma on käsinkosketeltavaa, ja alueen arkkitehtuurin ihmeet heijastelevat erilaisia tyylisuuntia. Vanhakaupunki, eli Staré Mesto on Prahan vanhin osa, ja sen juuret juontavat yli tuhannen vuoden taakse.

  Vanhankaupungin tunnettu maamerkki on 1300-luvulta peräisin oleva raatihuone, jonka rakenteissa näkyy vielä tänäkin päivänä jälkiä toisen maailmansodan taisteluista. Raatihuoneen pihalla kohoavat 27 ristiä kuvastavat puolestaan 1600-luvulla toteutettuja teloituksia. Vanha kaupunki kätkee sisälleen myös häikäisevät Pyhän Nikolauksen ja Týnin kirkot, Jan Husin muistomerkin sekä loisteliaan Golz-Kinskýn palatsin. Todellinen vetonaula alueella on kuitenkin Raatihuoneen tähtitieteellinen kello, jota kannattaa suunnata ihailemaan varsinkin tasatunnein.

  Vltava-joen ylittävä Kaarlensilta on 516 metriä pitkä turistikeidas. Aamusta iltaan sen loistoa ihailevat matkailijat kansoittavat niin sillan kuin sen lähiympäristön. Vain todelliset aamuvirkut ehtivät nauttia auringonnoususta sillalla lähes yksin. Kaarlensillan molemmissa päissä kohoavista torneista voit ihailla kaupungin keskustaa lintuperspektiivistä. Vanhan tarinan mukaan matkailijan tulisi ehdottomasti käydä koskettamassa yhtä sillan 30 pyhimyspatsaasta; Pyhän Johanneksen patsaan hipaisu tuo onnea, ja samalla varmistut siitä, että palaat vielä jonakin päivänä Prahaan.

  Hradčanyn kaupunginosassa sijaitseva Prahan linna on valtava, ja kaupungin historian kannalta merkittävä rakennelma. Sen alueelta löydät useita kiehtovia rakennuksia, kuten palatseja, gallerioita, museoita sekä viehättävän Kultaisen kujan. Yksi linnan vierellä kohoavista maamerkeistä on Pyhän Vituksen katedraali, Tšekin suurin kirkko ja kenties tunnetuin rakennus. Katedraalin alla sijaitsevassa hämyisässä kryptassa lepäävät rinnakkain entiset kuninkaat ja kirkonmiehet. Myös valtion kruununjalokivet löytyvät näiden seinien sisältä.

  Ennen toisen maailmansodan taisteluita oli Prahan juutalaisyhteisö yksi Euroopan suurimmista. Vaikka sodat vaativat veronsa, näkyy kaupungissa edelleen merkkejä alueen juutalaisten pitkästä historiasta. Josefov on osa Prahan Vanhaakaupunkia, ja se tunnetaan juutalaisten kaupunginosana. Alueen useat synagogat ja keskiaikaisia peruja oleva hautausmaa muistuttavat entisaikojen tapahtumista. Josefovissa majaansa piti myös kirjailijanero Franz Kafka, jonka hautapaikan löydät uudelta juutalaiselta hautausmaalta.

Lomavinkit Praha

 • Liikenneyhteydet Prahassa

  Matkustaminen Prahaan on nopeaa ja helppoa. Suorien lentoyhteyksien ohella voit saapua kaupunkiin junalla tai autolla. Praha onkin ihanteellinen kohde myös interrail-matkalla oleville sekä Euroopassa autoileville perheille ja kaveriporukoille.

  Saapuminen Prahaan

  Finnair ja Czech Airlines liikennöivät Helsingistä Prahaan useita kertoja viikossa. Lentoaika kaupunkiin on reilut kaksi tuntia, ja Prahan kansainvälinen lentokenttä Ruzyně sijaitsee vain parinkymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

  Matka lentokentältä majapaikalle taittuu parhaiten taksilla tai bussilla. Lentokentältä keskustaan ei ole suoria raideyhteyksiä. Yhdensuuntainen taksimatka rokottaa kukkaroasi noin 25-30 eurolla. Bussimatkan hinta on vain hieman yli euron.

  Junalla pääset Prahaan useista Euroopan kaupungeista, mm. Berliinistä, Wienistä, Bratislavasta ja Budapestistä. Kaikki junat saapuvat Prahan päärautatieasemalle Hlavní nádražílle, joka sijaitsee aivan lähietäisyydellä kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä.

  Jos mielit saapua Prahaan autolla, on se varsin helppoa. Opasteet ovat selkeitä, ja mahdollisiin ongelmiin törmäät vasta lähempänä keskustaa: parkkipaikan löytäminen voi olla haastavaa, ja varsinkaan vanhaa kaupunkia ei ole tehty autolla liikkumiseen. Auto kannattaakin jättää vierailun ajaksi vartioidulle pysäköintipaikalle, joita löytyy esimerkiksi useimpien hotellien läheisyydestä. Kaupunkiin on helpointa tutustua apostolinkyydillä tai julkista liikennettä käyttäen.

  Liikkuminen Prahassa

  Prahan Vanhankaupungin nähtävyydet sijaitsevat kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Mukavat kengät ovatkin paras kulkupeli kaupungin ydinkeskustassa. Hieman kauemmaksi suunnistaessasi, kannattaa hypätä raitiovaunun tai metron kyytiin. Kattavan metroverkon ansiosta pääset siirtymään helposti kaupunginosasta toiseen. Raitiovaunu 22 on erinomainen vaihtoehto, kun haluat ihailla useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä kerralla: sen varrelle sijoittuvat mm. Kansallisteatteri ja Prahan Linna. Raitiovaunut liikennöivät myös öisin.

  Julkisissa liikennevälineissä kannattaa olla tarkkana, ja pitää laukkuja ja muita arvotavaroita visusti silmällä. Myös taksilla kuljettaessa on hyvä neuvotella matkan hinnasta kuljettajan kanssa jo etukäteen. Näin välttyy ikäviltä yllätyksiltä. Kaupungin kattavia kiinteitä taksihintoja ei ole olemassakaan, joten jos sellaisia esitellään, ei kannata langeta ansaan. Taksamittarin tulisi olla päällä koko matkan ajan.

Yöelämä Praha

 • Tanssia ja teatteria

  Mikäli tanssijalkaasi kolottaa, kannattaa loppuillasta ottaa suunnaksi Prahan villi ja monipuolinen yöelämä. Meno jatkuu täällä aamuun asti, jopa arkisin. Lämminhenkisten oluthuoneiden ohella kaupungin iltoja värittävät lukuisat jazzklubit, rockbaarit ja yökerhot, joista valtaosa on keskittynyt Václav-aukion ja Kaarlensillan kupeeseen. Tarjolla on kaikkea mallasjuomista trendicoctaileihin.

  Prahan kenties tunnetuin yökerho, Lavka sijaitsee aivan Vanhankaupungin välittömässä läheisyydessä. Myös Keski-Euroopan suurin musiikkiklubi Karlovy Lazne on kokemuksen arvoinen: rakennuksessa on viisi kerrosta, ja jokainen niistä on omistettu eri musiikkityylille. Rennompaa lounge-tunnelmaa kaipaaville Radost FX on oikea paikka illanviettoon.

  Ravintolakulttuurin ohella Praha on tunnettu nukketeattereistaan sekä hienoista konserteistaan ja oopperoistaan. Kaupungin kulttuurielämän erikoispiirre on musta teatteri. Esitykset vetävät sinut salakavalasti taikojen ja kiehtovien illuusioiden pyörteisiin. Näytelmät ovat kokoelma tanssia, musiikkia ja elävää kuvaa yhdistettynä valojen ja varjojen mielenkiintoiseen leikkiin. Tunnetuin mustan teatterin areena on Laterna Magika.

Ravintolat Praha

 • Herkuttelu Prahassa

  Praha tunnetaan herkullisen ruoan ja oluiden mekkana. Tässä kaupungissa ei tarvitse nähdä nälkää, sillä paikalliset perinneherkut ovat täyteläisiä, ruokaisia, ja mikä parasta, edullisia. Rasvaa ja suolaa ei säästellä, ja varsinkin riistaherkut ovat vertaansa vailla. Vanhankaupungin turistiravintoloissa hinnat saattavat olla hieman keskimääräistä korkeampia, joten nälkäisen matkailijan kannattaa suunnata rohkeasti kaupungin viehättäville pikkukujille.

  Prahan tunnetuin ravintola lienee U Flekú, joka on ollut toiminnassa jo huikeat 500 vuotta. Nové Mesto –kaupunginosassa sijaitseva ravintola on puolen korttelin kokoinen! Vaikka et nauttisikaan illallista kyseisessä paikassa, kannattaa rakennusta vilkaista vaikka ohikulkumatkalla; se on nähtävyys jo itsessään.

  Olut kuuluu keskeisenä osana tšekkiläiseen kulttuuriin. Leppoisaa iltaa on mukava jatkaa pubikierroksella pitäen mielessä muutamat perussäännöt. Olut tarjoillaan Prahassa aina tuopissa, ja karkea tyylivirhe olisi kaataa vanhan tuopin pohjat uuteen. Skoolata kuuluu vain ensimmäisellä kierroksella, ja tarjoilijat kantavat tyhjien lasien tilalle uusia niin kauan, kunnes itse kerrot ettet enää halua enempää. Nämä ohjeet muistaessasi olet valmis tutustumaan tšekkiläisten oluiden ihmeelliseen maailmaan!

  Olutravintoloita löydät lähes jokaisesta kadunkulmasta. Legendan mukaan parasta Budvaria tarjoillaan U Medvikussa, kun herkullisin Urquel puolestaan valutetaan lasiisi U Vejvodussa. Prahassa pääset herkuttelemaan tuttujen olutmerkkien lisäksi myös todellisilla erikoisuuksilla. Esimerkiksi Pivovarsky Dumin panimo valmistaa herkullista suklaaolutta. Tuoppi irtoaa Prahassa halvimmillaan jopa 50 sentillä, ja kalleimmillaankin päästään vain Suomen hintatasolle. Ei ihme, että tšekkiläiset ovat maailman ahkerimpia oluen maistelijoita!

Ostokset Praha

 • Ostoksilla Prahassa

  Prahan suuret ostoskeskukset ja pitkät ostoskadut kutsuvat shoppailijaa luokseen. Varsinkin pikkuliikkeissä voit törmätä ihaniin yllätyksiin. Erinomaisia ostosalueita löydät Václav-aukion ympäristöstä, ja myös kaupungin houkuttelevimmat ostoskadut Pařížská ja Příkopy sijaitsevat aivan Prahan ydinkeskustassa. Valtaosa suosituimmista ostoskeskuksista kohoaa hieman kauempana, mutta esimerkiksi Novy Smíchoviin ja Letňanyyn pääset kätevästi sekä metrolla että bussilla.

  Perinteinen matkamuisto Prahasta on tšekkiläinen kristalli, jota kaupungissa on valmistettu jo vuosisatoja. Kiehtovia kristalliesineitä löydät pienistä liikkeistä, kuten Celetná Crystalista ja Axel Crystalista. Myös värikkäitä emaliastioita, sekä perinteisiä tšekkiläisiä puuleluja hankitaan lomamatkoilta kotiinviemisiksi.

  Prahan alkoholiliikkeistä löydät alkuperäistä, jopa 68-prosenttista absinttia, jonka maku tulee luonnosta peräisin olevasta koiruohosta. Myös vahva yrttilikööri Becherovka on varteenotettava tuliainen. Aniksella ja kanelilla maustettu juoma saa todellisen makunsa 30 erilaisesta yrtistä.

ENEMMÄN Praha matkapaketteja:

http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/616/322616/2241284-Hotel-President-Prague-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
100 Namesti Curieovych
4.0 / 5 65 arviota
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 4 yötä tai enemmän
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 4 yötä tai enemmän
Vain hotelli
58,65€

Hotel President PrahaLoistavalla paikalla Vltava-joen varrella sijaitseva Hotel President Praha on loistava yöpymispaikka niin liike- kuin lomamatkaajalle. Hotellin kotoisa tunnelma kutsuu...

Vain hotelli
58,65€
Free Cancellation
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/888/319888/2241284-Rott-Hotel-Prague-Hotel-Exterior-2-LP.jpg
138 / 4 Male Namesti
4.4 / 5 23 arviota
 • WELCOME DRINK
 • WELCOME DRINK
Vain hotelli
72,31€

Rott Hotel Prague tarjoaa vierailleen erinomaiset palvelut. Hotellissa on kokous- ja konferenssitilat ja ravintola. Hotellin ravintola tarjoilee herkullisia annoksia. Tämä hotelli on...

Vain hotelli
72,31€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/590/338590/2631759-Designhotel-Elephant-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Na Florenci 29
4.0 / 5 2 arviota
 • Complimentary Buffet Breakfast
 • Complimentary Buffet Breakfast
Vain hotelli
66,20€

Design Hotel Elephant Prague on moderni majoituskohde, joka on lähellä ravintoloita, pubeja ja kauppoja. Sen alueella on myös Kansallisteatteri, Lobkowiczin palatsi, Pyhän Nikolauksen kirkko,...

Vain hotelli
66,20€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/188/213188/2241284-Hotel-Caesar-Prague-Hotel-Exterior-2-LP.jpg
Myslikova 15,
4.0 / 5 124 arviota
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 3 yötä tai enemmän
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 3 yötä tai enemmän
Vain hotelli
52,91€

Ainutlaatuinen perinteisen vieraanvaraisuuden ja nykyaikaisen tyylin yhdistelmä tekee Caesar Palace -hotellista ideaalin paikan matkailijoille, jotka etsivät rauhallista keidasta taianomaisesta ja...

Vain hotelli
52,91€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/180/332180/2241284-Hotel-Beseda-Hotel-Exterior-2-LP.jpg
Hotel Beseda Prague, Vladislavova 20
3.4 / 5 52 arviota
 • Free Breakfast + Free Wifi
 • Free Breakfast + Free Wifi
Vain hotelli
52,91€

Hotel Beseda -hotellissa käytössäsi ovat oivalliset palvelut - retkipalveluiden lisäksi hotelli tarjoaa huonepalvelun ja pesulapalvelun. Työmatkalaisille, joiden kohteena on Prague, tarjolla on...

Vain hotelli
52,91€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/701/647701/2241284-Hotel-Kings-Court-Hotel-Exterior-2-LP.jpg
U Obecniho domu 3
4.7 / 5 47 arviota
 • 25 % hinnasta pois majoituttaessa 5 yötä tai enemmän
 • 25 % hinnasta pois majoituttaessa 5 yötä tai enemmän
Vain hotelli
123,37€

Tämän 5 tähden hotellin vieraiden käytössä on kattavat palvelut, kuten spa-kylpylä ja pesulapalvelu. Hotel Kings Court -hotellissa on baari/lounge ja ravintola. Vieraiden mukavuuden...

Vain hotelli
123,37€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/951/981951/2241284-Unitas-Hotel-Prague-Hotel-Exterior-2-LP.jpg
Bartolomejska 308/9
5.0 / 5 1 arviota
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
Vain hotelli
93,89€

Unitas Hotel Prague -hotelli tarjoaa vieraiden käyttöön pesulapalvelun ja pysäköintimahdollisuuden. Hotellin baarissa voi nauttia yömyssyn päivän päätteeksi. Sijainti Miten olisi kaikki mitä...

Vain hotelli
93,89€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/460/24460/2241284-Belvedere-Hotel-Prague-Hotel-Exterior-2-LP.jpg
Milady Horakove 19
3.8 / 5 9 arviota
 • Ilmainen yö jokaista 3 maksettua yötä kohti.
 • Ilmainen yö jokaista 3 maksettua yötä kohti.
Vain hotelli
47,25€

Tämän 4 tähden hotellin vieraiden käytössä on kattavat palvelut, kuten pesulapalvelu. Belvedere Hotel Prague -hotellissa on baari/lounge ja ravintola. Sijainti Prague 7 tarjoaa...

Vain hotelli
47,25€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/613/350613/2631759-Hotel-Moods-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Klimentska 28
4.5 / 5 11 arviota
 • Breakfast available for 24 hours!
 • Breakfast available for 24 hours!
Vain hotelli
64,93€

Kun matkan kohteena on Prague, hyvän majoituksen tarjoaa Hotel Moods. Hotellissa on baari/lounge ja ravintola. Lisäksi tämä erinomainen hotelli tarjoaa vierailleen lentokenttäkuljetuksen ja...

Vain hotelli
64,93€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/901/356901/2241284-Deminka-Palace-Hotel-Exterior-2-LP.jpg
Skretova 1.
4.0 / 5 41 arviota
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 3 yötä tai enemmän
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 3 yötä tai enemmän
Vain hotelli
55,20€

Deminka Palace -hotellissa käytössäsi ovat oivalliset palvelut - ravintolan, yökerhon, pysäköintimahdollisuuden ja retkipalveluiden lisäksi hotelli tarjoaa valuutanvaihtopisteen, huonepalvelun ja...

Vain hotelli
55,20€

Päivittäiset lennot Helsingistä kohteeseen Praha ti, loka 13, 2015

Lähtö   Saapuminen Lentoyhtiö Lento # Konetyyppi Lentoaika

Lähtö

HEL 6:40

Saapuminen

PRG 10:35
Lufthansa/Czech Airlines
LH853/OK535
Konetyyppi 32A/319 Lentoaika 4h 55min

Lähtö

HEL 7:35

Saapuminen

PRG 10:40
Finnair/Czech Airlines
AY661/OK505
Konetyyppi 320/319 Lentoaika 4h 5min

Lähtö

HEL 6:45

Saapuminen

PRG 10:40
SAS Scandinavian Airlines/Czech Airlines
SK1707/OK505
Konetyyppi 717/319 Lentoaika 4h 55min

Lähtö

HEL 7:40

Saapuminen

PRG 10:40
SAS Scandinavian Airlines/Czech Airlines
SK1709/OK505
Konetyyppi 717/319 Lentoaika 4h 0min

Lähtö

HEL 9:35

Saapuminen

PRG 10:50
Finnair
AY715
Konetyyppi 320 Lentoaika 2h 15min

Lähtö

HEL 9:35

Saapuminen

PRG 10:50
Czech Airlines
OK4481
Konetyyppi 320 Lentoaika 2h 15min

Lähtö

HEL 7:00

Saapuminen

PRG 10:55
Alitalia/Czech Airlines
AZ3809/OK617
Konetyyppi 737/319 Lentoaika 4h 55min

Lähtö

HEL 7:00

Saapuminen

PRG 10:55
KLM Royal Dutch Airlines/KLM Royal Dutch Airlines
KL1164/KL3121
Konetyyppi 737/32S Lentoaika 4h 55min

Lähtö

HEL 7:00

Saapuminen

PRG 10:55
KLM Royal Dutch Airlines/Czech Airlines
KL1164/OK617
Konetyyppi 737/319 Lentoaika 4h 55min

Lähtö

HEL 6:40

Saapuminen

PRG 11:05
Lufthansa/Lufthansa
LH853/LH1394
Konetyyppi 32A/733 Lentoaika 5h 25min

Lähtö

HEL 7:15

Saapuminen

PRG 12:00
Norwegian/Norwegian
DY1187/DY1502
Konetyyppi 73H/73H Lentoaika 5h 45min

Lähtö

HEL 8:00

Saapuminen

PRG 12:20
airberlin/Lufthansa
AB5611/LH1690
Konetyyppi 319/E95 Lentoaika 5h 20min
Varaa lento

Päivittäiset lennot Helsingistä kohteeseen Praha ti, loka 13, 2015

Lasten ikä matkan päättyessä

Etsimme mahdollisia alennettuja hintoja. Jokaista sylissä matkustavaa lasta kohti tulee matkustaa yksi aikuinen