Etsi matkoja kohteeseen Praha

Hotellivaihtoehdot

Hotellissa oleskelun on sijoituttava lähtö- ja paluupäivämäärien väliselle ajalle.

Huone 1
*Lasten iät matkan päättyessä ( hinnoittelun ja alennuksen vuoksi)

Praha matkat

Praha yleistä

Kulttuuria ja romantiikkaa täynnä oleva Praha on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkilomakohteista. Tšekin tunnelmallinen pääkaupunki lumoaa matkailijan niin häikäisevällä arkkitehtuurillaan, viehättävillä kävelykaduillaan kuin maailmankuuluilla olutravintoloillaan. Prahaa pidetään kaikkien kaupunkien äitinä, ja onpa tunnettu saksalaiskirjailija Goethe kutsunut sitä jopa maailman hienoimmaksi jalokiveksi!

1,2 miljoonan asukkaan Praha on erinomainen kohde, kun haluat nauttia nähtävyyksistä, shoppailusta ja herkuttelusta. Kaupunki täytyy matkailijoista erityisesti kesäisin, ja tällöin varsinkin Vanhassakaupungissa voi liikkua enemmän turisteja kuin paikkakuntalaisia. Prahan läpi virtaava Vltava-joki sekä sen ylittävä Kaarlensilta värittävät kaupungin ainutlaatuista tunnelmaa. Rannoilla ja kukkuloilla kohoavat puistot sekä kaunis jokiranta kutsuvat rakastavaisia iltakävelylle.

Prahalla on värikäs historia, ja sen kulttuurielämä on vilkasta. Kaupungin katsotaan syntyneen jo 800-luvun lopulla, kun paikalle rakennettiin ensimmäinen kuninkaanlinna. Sittemmin keskustaan ja sen lähiympäristöön kohonneet rakennukset ovat ottaneet vaikutteita niin renessanssista, barokista kuin roomalaisesta tyylistä. Praha on vetänyt puoleensa myös monia tunnettuja taiteentekijöitä: mm. säveltäjät L. van Beethoven ja W.A. Mozart sekä modernistisen ajan kynäniekka Franz Kafka ovat asuneet Prahassa.

Satojen tornien kaupungiksi kutsutun Prahan historiallinen keskusta on säilynyt erinomaisesti, ja se on huomioitu myös UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla. Matkailijoita houkuttelevien nähtävyyksien ohella voit nauttia kaupungin 8000:n pubin antimista, ihastella maailmanluokan teatteriesityksiä ja ennen kaikkea aistia aitoa tšekkiläistä tunnelmaa. Prahassa riittää nähtävää ja koettavaa. Tervetuloa, tai vítejte kuten Tšekeissä sanotaan!

Matkapaketit Praha Helsingistä

Halvimmat Praha matkat Helsingistä

Matkapaketit Praha Tampereelta

Halvat matkapaketit Praha Oulusta

Praha suositut hotellit kartalla:

 • Milloin kannattaa matkustaa

  Prahan kadut täyttyvät matkailijoista erityisesti kesäaikaan, mutta todellisuudessa kaupunki on erinomainen matkakohde ympäri vuoden. Virkeä kulttuurielämä ja monipuoliset elämysmahdollisuudet vetävät yleisöä puoleensa vuodenajasta riippumatta. Prahaan voi suunnata viileämmästä säästä huolimatta talvellakin. Viehättävät joulumarkkinat ja hieman vähäisempi matkailijoiden määrä tuovat kaupungin esille aivan uudella tavalla.

 • Suosituimmat nähtävyydet

  Historian siipien havinaa

  Historiallinen Vanhankaupungin alue on Prahan sykkivä sydän. Entisaikojen tunnelma on käsinkosketeltavaa, ja alueen arkkitehtuurin ihmeet heijastelevat erilaisia tyylisuuntia. Vanhakaupunki, eli Staré Mesto on Prahan vanhin osa, ja sen juuret juontavat yli tuhannen vuoden taakse.

  Vanhankaupungin tunnettu maamerkki on 1300-luvulta peräisin oleva raatihuone, jonka rakenteissa näkyy vielä tänäkin päivänä jälkiä toisen maailmansodan taisteluista. Raatihuoneen pihalla kohoavat 27 ristiä kuvastavat puolestaan 1600-luvulla toteutettuja teloituksia. Vanha kaupunki kätkee sisälleen myös häikäisevät Pyhän Nikolauksen ja Týnin kirkot, Jan Husin muistomerkin sekä loisteliaan Golz-Kinskýn palatsin. Todellinen vetonaula alueella on kuitenkin Raatihuoneen tähtitieteellinen kello, jota kannattaa suunnata ihailemaan varsinkin tasatunnein.

  Vltava-joen ylittävä Kaarlensilta on 516 metriä pitkä turistikeidas. Aamusta iltaan sen loistoa ihailevat matkailijat kansoittavat niin sillan kuin sen lähiympäristön. Vain todelliset aamuvirkut ehtivät nauttia auringonnoususta sillalla lähes yksin. Kaarlensillan molemmissa päissä kohoavista torneista voit ihailla kaupungin keskustaa lintuperspektiivistä. Vanhan tarinan mukaan matkailijan tulisi ehdottomasti käydä koskettamassa yhtä sillan 30 pyhimyspatsaasta; Pyhän Johanneksen patsaan hipaisu tuo onnea, ja samalla varmistut siitä, että palaat vielä jonakin päivänä Prahaan.

  Hradčanyn kaupunginosassa sijaitseva Prahan linna on valtava, ja kaupungin historian kannalta merkittävä rakennelma. Sen alueelta löydät useita kiehtovia rakennuksia, kuten palatseja, gallerioita, museoita sekä viehättävän Kultaisen kujan. Yksi linnan vierellä kohoavista maamerkeistä on Pyhän Vituksen katedraali, Tšekin suurin kirkko ja kenties tunnetuin rakennus. Katedraalin alla sijaitsevassa hämyisässä kryptassa lepäävät rinnakkain entiset kuninkaat ja kirkonmiehet. Myös valtion kruununjalokivet löytyvät näiden seinien sisältä.

  Ennen toisen maailmansodan taisteluita oli Prahan juutalaisyhteisö yksi Euroopan suurimmista. Vaikka sodat vaativat veronsa, näkyy kaupungissa edelleen merkkejä alueen juutalaisten pitkästä historiasta. Josefov on osa Prahan Vanhaakaupunkia, ja se tunnetaan juutalaisten kaupunginosana. Alueen useat synagogat ja keskiaikaisia peruja oleva hautausmaa muistuttavat entisaikojen tapahtumista. Josefovissa majaansa piti myös kirjailijanero Franz Kafka, jonka hautapaikan löydät uudelta juutalaiselta hautausmaalta.

 • Liikenneyhteydet Prahassa

  Matkustaminen Prahaan on nopeaa ja helppoa. Suorien lentoyhteyksien ohella voit saapua kaupunkiin junalla tai autolla. Praha onkin ihanteellinen kohde myös interrail-matkalla oleville sekä Euroopassa autoileville perheille ja kaveriporukoille.

  Saapuminen Prahaan

  Finnair ja Czech Airlines liikennöivät Helsingistä Prahaan useita kertoja viikossa. Lentoaika kaupunkiin on reilut kaksi tuntia, ja Prahan kansainvälinen lentokenttä Ruzyně sijaitsee vain parinkymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

  Matka lentokentältä majapaikalle taittuu parhaiten taksilla tai bussilla. Lentokentältä keskustaan ei ole suoria raideyhteyksiä. Yhdensuuntainen taksimatka rokottaa kukkaroasi noin 25-30 eurolla. Bussimatkan hinta on vain hieman yli euron.

  Junalla pääset Prahaan useista Euroopan kaupungeista, mm. Berliinistä, Wienistä, Bratislavasta ja Budapestistä. Kaikki junat saapuvat Prahan päärautatieasemalle Hlavní nádražílle, joka sijaitsee aivan lähietäisyydellä kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä.

  Jos mielit saapua Prahaan autolla, on se varsin helppoa. Opasteet ovat selkeitä, ja mahdollisiin ongelmiin törmäät vasta lähempänä keskustaa: parkkipaikan löytäminen voi olla haastavaa, ja varsinkaan vanhaa kaupunkia ei ole tehty autolla liikkumiseen. Auto kannattaakin jättää vierailun ajaksi vartioidulle pysäköintipaikalle, joita löytyy esimerkiksi useimpien hotellien läheisyydestä. Kaupunkiin on helpointa tutustua apostolinkyydillä tai julkista liikennettä käyttäen.

  Liikkuminen Prahassa

  Prahan Vanhankaupungin nähtävyydet sijaitsevat kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Mukavat kengät ovatkin paras kulkupeli kaupungin ydinkeskustassa. Hieman kauemmaksi suunnistaessasi, kannattaa hypätä raitiovaunun tai metron kyytiin. Kattavan metroverkon ansiosta pääset siirtymään helposti kaupunginosasta toiseen. Raitiovaunu 22 on erinomainen vaihtoehto, kun haluat ihailla useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä kerralla: sen varrelle sijoittuvat mm. Kansallisteatteri ja Prahan Linna. Raitiovaunut liikennöivät myös öisin.

  Julkisissa liikennevälineissä kannattaa olla tarkkana, ja pitää laukkuja ja muita arvotavaroita visusti silmällä. Myös taksilla kuljettaessa on hyvä neuvotella matkan hinnasta kuljettajan kanssa jo etukäteen. Näin välttyy ikäviltä yllätyksiltä. Kaupungin kattavia kiinteitä taksihintoja ei ole olemassakaan, joten jos sellaisia esitellään, ei kannata langeta ansaan. Taksamittarin tulisi olla päällä koko matkan ajan.

 • Tanssia ja teatteria

  Mikäli tanssijalkaasi kolottaa, kannattaa loppuillasta ottaa suunnaksi Prahan villi ja monipuolinen yöelämä. Meno jatkuu täällä aamuun asti, jopa arkisin. Lämminhenkisten oluthuoneiden ohella kaupungin iltoja värittävät lukuisat jazzklubit, rockbaarit ja yökerhot, joista valtaosa on keskittynyt Václav-aukion ja Kaarlensillan kupeeseen. Tarjolla on kaikkea mallasjuomista trendicoctaileihin.

  Prahan kenties tunnetuin yökerho, Lavka sijaitsee aivan Vanhankaupungin välittömässä läheisyydessä. Myös Keski-Euroopan suurin musiikkiklubi Karlovy Lazne on kokemuksen arvoinen: rakennuksessa on viisi kerrosta, ja jokainen niistä on omistettu eri musiikkityylille. Rennompaa lounge-tunnelmaa kaipaaville Radost FX on oikea paikka illanviettoon.

  Ravintolakulttuurin ohella Praha on tunnettu nukketeattereistaan sekä hienoista konserteistaan ja oopperoistaan. Kaupungin kulttuurielämän erikoispiirre on musta teatteri. Esitykset vetävät sinut salakavalasti taikojen ja kiehtovien illuusioiden pyörteisiin. Näytelmät ovat kokoelma tanssia, musiikkia ja elävää kuvaa yhdistettynä valojen ja varjojen mielenkiintoiseen leikkiin. Tunnetuin mustan teatterin areena on Laterna Magika.

 • Herkuttelu Prahassa

  Praha tunnetaan herkullisen ruoan ja oluiden mekkana. Tässä kaupungissa ei tarvitse nähdä nälkää, sillä paikalliset perinneherkut ovat täyteläisiä, ruokaisia, ja mikä parasta, edullisia. Rasvaa ja suolaa ei säästellä, ja varsinkin riistaherkut ovat vertaansa vailla. Vanhankaupungin turistiravintoloissa hinnat saattavat olla hieman keskimääräistä korkeampia, joten nälkäisen matkailijan kannattaa suunnata rohkeasti kaupungin viehättäville pikkukujille.

  Prahan tunnetuin ravintola lienee U Flekú, joka on ollut toiminnassa jo huikeat 500 vuotta. Nové Mesto –kaupunginosassa sijaitseva ravintola on puolen korttelin kokoinen! Vaikka et nauttisikaan illallista kyseisessä paikassa, kannattaa rakennusta vilkaista vaikka ohikulkumatkalla; se on nähtävyys jo itsessään.

  Olut kuuluu keskeisenä osana tšekkiläiseen kulttuuriin. Leppoisaa iltaa on mukava jatkaa pubikierroksella pitäen mielessä muutamat perussäännöt. Olut tarjoillaan Prahassa aina tuopissa, ja karkea tyylivirhe olisi kaataa vanhan tuopin pohjat uuteen. Skoolata kuuluu vain ensimmäisellä kierroksella, ja tarjoilijat kantavat tyhjien lasien tilalle uusia niin kauan, kunnes itse kerrot ettet enää halua enempää. Nämä ohjeet muistaessasi olet valmis tutustumaan tšekkiläisten oluiden ihmeelliseen maailmaan!

  Olutravintoloita löydät lähes jokaisesta kadunkulmasta. Legendan mukaan parasta Budvaria tarjoillaan U Medvikussa, kun herkullisin Urquel puolestaan valutetaan lasiisi U Vejvodussa. Prahassa pääset herkuttelemaan tuttujen olutmerkkien lisäksi myös todellisilla erikoisuuksilla. Esimerkiksi Pivovarsky Dumin panimo valmistaa herkullista suklaaolutta. Tuoppi irtoaa Prahassa halvimmillaan jopa 50 sentillä, ja kalleimmillaankin päästään vain Suomen hintatasolle. Ei ihme, että tšekkiläiset ovat maailman ahkerimpia oluen maistelijoita!

 • Ostoksilla Prahassa

  Prahan suuret ostoskeskukset ja pitkät ostoskadut kutsuvat shoppailijaa luokseen. Varsinkin pikkuliikkeissä voit törmätä ihaniin yllätyksiin. Erinomaisia ostosalueita löydät Václav-aukion ympäristöstä, ja myös kaupungin houkuttelevimmat ostoskadut Pařížská ja Příkopy sijaitsevat aivan Prahan ydinkeskustassa. Valtaosa suosituimmista ostoskeskuksista kohoaa hieman kauempana, mutta esimerkiksi Novy Smíchoviin ja Letňanyyn pääset kätevästi sekä metrolla että bussilla.

  Perinteinen matkamuisto Prahasta on tšekkiläinen kristalli, jota kaupungissa on valmistettu jo vuosisatoja. Kiehtovia kristalliesineitä löydät pienistä liikkeistä, kuten Celetná Crystalista ja Axel Crystalista. Myös värikkäitä emaliastioita, sekä perinteisiä tšekkiläisiä puuleluja hankitaan lomamatkoilta kotiinviemisiksi.

  Prahan alkoholiliikkeistä löydät alkuperäistä, jopa 68-prosenttista absinttia, jonka maku tulee luonnosta peräisin olevasta koiruohosta. Myös vahva yrttilikööri Becherovka on varteenotettava tuliainen. Aniksella ja kanelilla maustettu juoma saa todellisen makunsa 30 erilaisesta yrtistä.

ENEMMÄN Praha matkapaketteja:

Vain hotelli 73,05€

1 Fusion Hotel Prague

4 tähden
3,6 / 5 11 arviota

Panska 9

10 % hinnasta pois majoituttaessa 3 yötä tai enemmän

Hotellin ravintolassa voit nauttia herkullisia annoksia. Sijainti Prague tarjoaa lomalaisille monipuolista nähtävää ja koettavaa. Käy esimerkiksi näissä kiinnostavissa kohteissa: ...

Vain hotelli 75,62€

2 Hotel Moods

4 tähden
4,4 / 5 10 arviota

Klimentska 28

Breakfast available for 24 hours!

Kun matkan kohteena on Prague, hyvän majoituksen tarjoaa Hotel Moods. Hotellissa on baari/lounge ja ravintola. Lisäksi tämä erinomainen hotelli tarjoaa vierailleen lentokenttäkuljetuksen ja...

Vain hotelli 56,55€

3 Hotel Caesar Prague

4 tähden
4,0 / 5 111 arviota

Myslikova 15,

10 % hinnasta pois majoituttaessa 3 yötä tai enemmän

Ainutlaatuinen perinteisen vieraanvaraisuuden ja nykyaikaisen tyylin yhdistelmä tekee Caesar Palace -hotellista ideaalin paikan matkailijoille, jotka etsivät rauhallista keidasta taianomaisesta ja...

Vain hotelli 56,34€

4 Red & Blue Design Hotel Prague

4 tähden
4,3 / 5 8 arviota

Holeckova 13

3 % hinnasta pois majoituttaessa 4 yötä tai enemmän

Hotellin vieraiden käytössö on internetyhteys.Sijainti Red & Blue Design Hotel Prague -hotellin vieraat voivat helposti vierailla alueen kiinnostavissa kohteissa, kuten: Prague Castle...

Vain hotelli 62,76€

5 Hotel President Prague

5 tähden
4,0 / 5 62 arviota

100 Namesti Curieovych

22 % hinnasta pois majoituttaessa 4 yötä tai enemmän

Hotel President PrahaLoistavalla paikalla Vltava-joen varrella sijaitseva Hotel President Praha on loistava yöpymispaikka niin liike- kuin lomamatkaajalle. Hotellin kotoisa tunnelma kutsuu...

Vain hotelli 81,15€

6 Hotel Friday

4 tähden
4,5 / 5 156 arviota

Na Prikope 13

15 % hinnasta pois majoituttaessa 5 yötä tai enemmän

Suuntana Prague ja etsinnässä hyvä hotelli? Hotel Friday saattaa olla oikea hotelli sinulle. Tämä 4 tähden hotelli tarjoaa käyttöösi lentokenttäkuljetuksen ja esteettömiä huoneita/palveluita. ...

Vain hotelli 56,89€

7 Belvedere Hotel Prague

4 tähden
3,8 / 5 9 arviota

Milady Horakove 19

Ilmainen yö jokaista 3 maksettua yötä kohti.

Tämän 4 tähden hotellin vieraiden käytössä on kattavat palvelut, kuten pesulapalvelu. Belvedere Hotel Prague -hotellissa on baari/lounge ja ravintola. Sijainti Prague 7 tarjoaa...

Vain hotelli 65,50€

8 Jurys Inn Prague

4 tähden
4,3 / 5 6 arviota

Sokolovska 11

Advance Purchase Offer

Tyylikäs Jurys Inn Prague tarjoilee erinomaisia annoksia hotellin ravintolassa ja toivottaa lemmikit tervetulleeksi. Lisäksi tämän 4 tähden hotellin vieraiden käytössä on pysäköinti, baari/lounge,...

Vain hotelli 123,50€

9 Hotel Kings Court

5 tähden
4,7 / 5 45 arviota

U Obecniho domu 3

25 % hinnasta pois majoituttaessa 5 yötä tai enemmän

Tämän 5 tähden hotellin vieraiden käytössä on kattavat palvelut, kuten spa-kylpylä ja pesulapalvelu. Hotel Kings Court -hotellissa on baari/lounge ja ravintola. Vieraiden mukavuuden...

Vain hotelli 50,15€

10 Hotel Roma

4 tähden
4,1 / 5 80 arviota

Ujezd 24

10 % hinnasta pois majoituttaessa 3 yötä tai enemmän

Mala Stranan alueella Vltava-joen länsipuolella sijaitseva Hotel Roma on viehättävä majapaikka niin turisteille kuin liikematkalaisillekin. Hotellin avulias henkilökunta saa olosi tuntumaan...

Päivittäiset lennot Helsingistä kohteeseen Praha pe, elo 28, 2015

Lentoyhtiö Lento # Lähtö Saapuminen Konetyyppi Lentoaika
Lentokenttä Kellonaika Lentokenttä Kellonaika
Norwegian/Norwegian DY3161/DY3580 HEL 6:30 PRG 9:15 73H/73H 3h 45min
Norwegian/Norwegian DY1187/DY1502 HEL 7:15 PRG 10:25 73H/73H 4h 10min
SAS Scandinavian Airlines/Czech Airlines SK1707/OK505 HEL 6:45 PRG 10:40 717/319 4h 55min
Finnair AY715 HEL 9:35 PRG 10:50 320 2h 15min
Czech Airlines OK4481 HEL 9:35 PRG 10:50 319 2h 15min
Alitalia/Czech Airlines AZ3809/OK617 HEL 7:00 PRG 10:55 737/319 4h 55min
KLM Royal Dutch Airlines/KLM Royal Dutch Airlines KL1164/KL3121 HEL 7:00 PRG 10:55 737/32S 4h 55min
KLM Royal Dutch Airlines/Czech Airlines KL1164/OK617 HEL 7:00 PRG 10:55 737/319 4h 55min
airberlin/TAP Portugal AB5611/TP7942 HEL 9:20 PRG 12:30 319/E95 4h 10min
airberlin/Lufthansa AB5611/LH1690 HEL 9:20 PRG 12:30 319/E95 4h 10min
Finnair/TAP Portugal AY803/TP7942 HEL 9:20 PRG 12:30 319/E95 4h 10min
Finnair/Lufthansa AY803/LH1690 HEL 9:20 PRG 12:30 319/E95 4h 10min