Istanbul matkat

Etsi matkoja kohteeseen Istanbul

Hotellivaihtoehdot

Hotellissa oleskelun on sijoituttava lähtö- ja paluupäivämäärien väliselle ajalle.

Huone 1
*Lasten iät matkan päättyessä ( hinnoittelun ja alennuksen vuoksi)

Istanbul yleistä

Euroopan ja Aasian rajalla sijaitseva Istanbul on rikas kulttuurikaupunki, jossa itä ja länsi sekoittuvat yhdeksi sulavaksi tunnelmaksi, jonka voi kokea vain Istanbulissa. Istanbul tarjoaa vierailijoilleen perinteistä turkkilaista kulttuuria basaarien ja kadunvarsien kebab-kojujen myötä, mutta myös historiallisia nähtävyyksiä, kulttuuria ja viihdettä sekä huippu-urheilua.

Istanbul on Turkin suurin kaupunki, ja sinne onkin keskittynyt koko maan kulttuuri, viihde ja talous, pääkaupunki Ankaran keskittyessä hallinnolliseen toimintaan. Istanbul on maantieteellisesti ainutlaatuisessa kohdassa, sillä Euroopan ja Aasian rajan merkkaava Bosporinsalmi halkoo myös kaupunkia. Näin ollen Istanbulin länsipuoli on eurooppalainen osa kaupunkia, ja itäpuoli aasialainen osa. Istanbulin voikin sanoa olevan lähimpänä Aasiaa sijaitseva eurooppalainen kaupunki, ja lähimpänä Eurooppaa sijaitseva aasialainen kaupunki.

Istanbulia on vuosien saatossa kutsuttu Byzantioniksi, Bysantiksi ja Konstantinopoliksi, eikä hallitsijakansakaan ole pysynyt samana, vaan kaupunkia on hallinnut niin kreikkalaiset, roomalaiset kuin viimeisimmäksi turkkilaisetkin. Istanbulin pitkä ja vaihteleva historia näkyy kaupungin ja lähiympäristön rakennuksissa ja maamerkeissä. Kaikkien hallitsijakansojen jälkeensä jättämät vaikutelmat ovat vieläkin nähtävissä Istanbulin katukuvassa sulassa suvussa nykypäivän Istanbulin kehityksen kanssa.

Istanbul on suomalaisen kukkarolle suhteellisen edullinen kaupunki, jossa pääsee nauttimaan niin kutsutusta etelän lämmöstä täysin ainutlaatuisessa ympäristössä. Perinteisistä kaupunkilomista pitäville, Istanbul on taatusti vierailun arvoinen kohde, mutta perinteistä kaupunkilomaakin karttavalle Istanbul ja sen ympäristö tarjoaa virikkeitä museoiden ja taiteen ulkopuolella.

 • Milloin kannattaa matkustaa

  Istanbul on kaupunki, jossa on havaittavissa neljä vuodenaikaa, sillä Istanbulissa on koettavissa sekä kuuma kesä että kylmä ja yllättävän pitkä talvi. Talvisin Istanbuliin sataa usein jopa lunta, mutta harvemmin sellaista, joka pysyisi maassa yhtä päivää pidempään. Paras aika Istanbuliin matkaamiselle on kevät ja syksy, jolloin lämpötila on siedettävä; keskilämpötilat pysyttelevät 20 °C asteen tienoilla. Kesäkuukausina Istanbul voi olla lähes tukahduttavan kuuma, sillä keskilämpötilat nousevat yli kotimaisen hellerajan eli 25 °C asteen yli. Istanbuliin matkaavan kannattaa kuitenkin varustautua matkalleen myös lämpimin vaattein, sillä sijaintinsa vuoksi Istanbulin tuuliset ja sateiset päivät ovat vuoden ajasta huolimatta todella tuulisia ja sateisia.

 • Suosituimmat nähtävyydet Istanbulissa

  Historiaa ja maamerkkejä

  Istanbulin värikäs historia ja jakautuminen kahden mantereen välille on luonut sinne täysin omalaatuisen arkkitehtuurin, taiteen ja tapakulttuurin. Istanbulin ehdottomat top 3-nähtävyydet ovat Hagia Sofia, Topkapin palatsi ja Sininen moskeija.

  Alunperin 1500-luvulla Sultanahmetin alueelle ortodoksiseksi kirkoksi rakennettu ja sittemmin moskeijaksi muutettu Hagia Sofia on nykyään museo. Hagia Sofiassa voi tutustua itsensä rakennuksen bysanttilaiseen arkkitehtuurin, mutta myös sen kätköistä löytyvään taiteeseen ja etenkin sen kuuluisiin mosaiikkeihin.

  Sininen moskeija, joka myös Sultanahmetin moskeijana tunnetaan on edelleen päivittäisessä käytössä oleva Turkin päämoskeija. Sinne sallitaan kuitenkin myös turistien vierailut, mutta turistit kulkevat moskeijaan sisälle erillisestä sisäänkäynnistä. Moskeijaan mentäessä on hyvä muistaa, että polvet ja olkapäät on oltava peitettynä.

  Topkapin palatsi on varsin laaja kokonaisuus, joka koostuu useista sisäpihoista tai pikemminkin puistoista, huviloista ja paviljongeista, joihin on sijoitettu näyttelytiloja. Aikoinaan ottomaanien hallintopaikkana ja sulttaanien asuinpaikkana toiminut palatsi-alue antaa hyvät näkymät Aasian puoleiseen Istanbuliin, mutta itse palatsissakin riittää nähtävää mm. haaremin osalta.

  Muutakin nähtävää Istanbulissa riittää, ja paras keino kokea se on liikkua paljon, ja seurata ihmisvirtoja.

  Istanbulin ruokakulttuuri itsessään on myös yhdenlainen nähtävyys. Istanbulin katukeittiötä on usein tituleerattu, jopa maailman parhaaksi. Katukeittiön vakioruokaa ovat erilaiset kebabit, jotka voi olla vuoltu naudasta, lampaasta tai kanasta. Turkkilainen kebab on hyvin erilaista, kuin mitä Suomessa yleensä saa, sillä mausteita käytetään hyvin erilailla, eikä kebab ole koskaan vuoltu jauhelihasta tehdystä vartaasta. Kebab ei ole kuitenkaan ainoa ruoka, mikä Istanbulissa on kokeilun arvoista. Varsinkin Taksimin aukion läheltä löytyy useita hyvin tasokkaita aterioita, joista saa hyvinkin länsimäisellä tyylillä valmistettuja kokonaisuuksia. Istanbulissa ollessa ruokailuun kuitenkin kannattaa varata kunnolla aikaa ja aloittaa paikalliseen tapaan meze-lajitelmalla, joka on kokonaisuus erilaisia alkupaloja, ja jatkaa siitä täydellisesti valmistettuun liharuokaan tai erittäin maukkaaseen kasvisruokaan, mistä suomalaisissa ravintoloissa voi vain haaveilla.

 • Liikkuminen Istanbulissa

  Istanbuliin voi saapua sekä maitse, ilmateitse että meritse. Läheisistä suurkaupungeista, esimerkiksi Budapestistä, Belgradista ja Bukarestista on junayhteyksiä Istanbuliin, mutta useimmiten turistit Saapuvat Istanbuliin lentäen. Perille päästessä Istanbulin julkinen liikenne on erinomainen vaihtoehto kaupungin kiertelyyn.

  Saapuminen

  Istanbulissa on kaksi lentoasemaa, mutta suurin osa lentoyhtiöistä laskeutuu Atatürkin kansainväliselle lentoasemalle, Istanbulin Euroopan puoleiselle lentoasemalle. Suomesta Istanbuliin on suoria lentoja Finnairilla, mutta yhdellä välilaskulla Istanbuliin pääsee varsin kätevästi esimerkiksi Frankfurtin kautta. Aasian puolella sijaitseva Sabiha Gökcenin kansainvälinen lentoasema palvelee lähinnä halpalentoyhtiöitä ja pienempiä aasialaisia lentoyhtiöitä.

  Atatürkin lentoasema sijaitsee 20 kilometrin päässä Istanbulin keskustasta. Kentältä keskustaan pääsemiseksi on useita keinoja. Ehkäpä yleisin keino näistä on taksi, jolla matka kentältä Taksimin aukiolle tai Sultanahmetiin, Istanbulin vanhaankaupunkiin, maksaa 40 Turkin liiraa eli noin 18 euroa. Kentältä voi ottaa myös joko lentokenttäbussin tai paikallisliikenteen bussin, joilla lipun hinta on 5-10 liiraa bussista riippuen. Mikäli matkaan on päässyt kevyin kantamuksin, yksi ehdottomasti harkinnan arvoisista keinoista on seurata Light Rail-kylttejä, jotka vievät suoraan Istanbulin metrolle. Metrolla pääsee helposti Istanbulin keskustassa olevalle bussiasemalle, Otogarille, josta voi jatkaa toisen metrolinjan avulla esimerkiksi syvemmälle vanhaankaupunkiin. Matka metrolla maksaa 2-3,5 liiraa määränpäästä riippuen.

  Omalla tai vuokra-autolla saapumista Istanbuliin ei suositella, sillä vaikka turkkilainen liikennekulttuuri onkin joustavaa, voi se suomalaiseen verrattuna tuntua hyvin kaoottiselta. Esimerkiksi 20 kilometrin matka lentoasemalta voi ruuhka-aikaan kestää useita tunteja.

  Useat itäisellä Välimerellä risteilevät laivat käyttävät turisteja päivän tai parin mittaisilla reissuilla Istanbulissa, jolloin matkailijat saapuvat Karakoyn satamaan, lähelle Sultanahmetin ja Taksimin kaupunginosia.

  Liikkuminen Istanbulissa

  Usein kaupunkilomakohteissa paras tapa tutustua nähtävyyksiin ja ympäristöön on liikkua kävellen. Kävely on mahdollista myös Istanbulissa, joskin pääkatujen ulkopuolella jalkakäytävät ovat usein hyvin kapeita, joka voi aiheuttaa vaaratilanteita liikenteeseen tottumattomalle jalankulkijalle. Vanhankaupungin alueella kävely on kuitenkin hyvä vaihtoehto paikallisen elämän aistimiseen.

  Taksi on ehkäpä helpoin tapa liikkua myös kaupungin sisällä. Taksin saa usein otettua ”lennosta” heilauttamalla kättään vapaalle taksille. Taksimatkat ovat suomalaisella mittapuulla edullisia ja nähtävyydeltä toiselle pääsee ruuhka-ajan ulkopuolella muutamalla eurolla, mikäli hinnan vain muistaa sopia etukäteen.

  Muita vaihtoehtoja liikkumiselle ovat metro, bussi ja raitiovaunu, joka kulkee sekä maanpäällä että maan alla. Metrolla ei ole kuin kaksi linjaa, joten se ei ole kaikkein kätevin keino, mikäli haluaa nähdä koko kaupunkia laajalti. Raitiovaunuista maanpäällä kulkeva tramway ja maan alla kulkeva fünikülar sen sijaan kattavat kaupunhin varsin laajasti. Niillä pääsee liikkumaan lähes jokaiselle nähtävyydelle.

 • Ostokset Istanbulissa

  Istanbul on kaupunki, josta voi ostaa lähestulkoon mitä tahansa. Vähemmänkin innokkaalle shoppailijalle Istanbulin kadunvarsiputiikkien sekä basaarien ihmisten vilinä ja eksoottinen tarjonta on maailma, johon voi uppoutua helposti jopa tuntikausiksi.

  Tunnetuimmat ostosalueet

  Istanbul ei ole ostoskaupunki samalla tavalla kuin esimerkiksi Lontoo tai Pariisi, jossa on kymmeniä katuja täynnä vierivieressä olevia muotiliikkeitä. Mikäli muoti kuitenkin kiinnostaa, kannattaa suunnaksi ottaa joku kolmesta suosituimmasta ostoskeskuksesta tai Taksimin aukio, jonka ympärillä on hyvät ostosmahdollisuudet.

  Kaynyon ostoskeskus on Istanbulin kauppakeskuksista modernein, ja sen mukaisesti se pitää sisällään useiden hieman hintavampien länsimaisten merkkien liikkeitä. Hinnat eivät näissä kuitenkaan ole sen edullisemmat kuin Suomessakaan, joten mikäli et ole himoshoppailija, kannattaa ottaa suunta esimerkiksi Cevahirin ostoskeskukseen.

  Cevahirin ostoskeskus maailman kuudenneksi suurin ja Euroopan manteeren suurin kauppa- ja huvittelukeskus. Cevahirissä viettää helposti koko päivän, sillä valikoima on Kaynyota mielenkiintoisempi. Kauppakeskuksesta löytyy yli 300 liikettä, joista suurin osa on turkkilaisia ja mukana on vain joitakin länsimaalaisia merkkiliikkeitä. Cevahirissä on myös sisähuvipuisto, keilarata ja elokuvateatteri, joten ostosten jälkeen Cevahirissä voi mennä rentoutumaan vaikka elokuviin.

  Mikäli mielessä on edulliset ostokset, kannattaa ottaa suunnaksi Olivium Outlet, jossa on yli 100 outlet- eli tehtaanmyymäläliikettä.

  Torit ja markkinat

  Istanbulin ehdoton suola on kuitenkin sen useat basaarialueet. Basaari sana tarkoittaa paikkaa, jossa voi kuljeskella, ja sitä Istanbulin basaarit todellakin ovat. Vuosisatojen ajan idän ja lännen välisen kaupankäynnin keskellä olleet basaarit henkivät vieläkin tuota samaa tunnelmaa kuin mitä sen voi kuvitella olleen joitakin satoja vuosia sitten.

  Suosituin ja suurin Istanbulin basaareista on Grand Bazaar tai Kapali Carsi eli Suuri basaari. Grand Bazaar on on yksi maailman vanhimmista markkina-alueista eikä sen suuruutta tajua ennen kuin astuu sen katon alle. Basaarin koosta kertoo se, että siellä arvioidaan olevan jopa 4000 eri kauppaa, mutta asiasta ei olla varmoja. Grand Bazaarin tarjonta on laaja sisältäen koruja, mattoja, vaatteita, matkamuistoja ja paljon muuta.

  Toiset ehdottomasti vierailun arvoiset basaarit ovat Spice Bazaar tai Misir Carsisi eli maustebasaari. Basaarin sisällä on myynnissä useita erilaisia mausteita, siemeniä, hedelmiä ja pähkinöitä. Basaarin ulkopuolella on myynnissä myös kalaa. Maustebasaarin välittömässä läheisyydessä on myös kukkabasaari, joka kannattaa käydä ainakin kävelemässä läpi.

Istanbul matkapaketit

Vain hotelli 52,78€

1 Ilkay Hotel Istanbul

3 tähden
3,7 / 5 3 arviota

Hudavendigar Cad 44-46 Sirkeci

Ilkay Hotel Istanbul -hotelli tarjoaa vieraiden käyttöön huonepalvelun, pesulapalvelun ja valuutanvaihtopisteen. Hotellin baarissa voi nauttia yömyssyn päivän päätteeksi. Sijainti Ilkay...

Vain hotelli 34,23€

2 Istanbul Holiday Hotel

3 tähden
4,5 / 5 2 arviota

Kucuk Ayafosya Cad. No:30 Sultanahmet

47 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän

Suuntana Istanbul ja hotelli etsinnässä? Majoitu Istanbul Holiday Hotel-hotellissa. Tämä 3 tähden hotelli tarjoaa käyttöösi valuutanvaihtopisteen, huonepalvelun, lentokenttäkuljetuksen ja...

Vain hotelli 86,10€

3 The Marmara Pera

4 tähden
4,1 / 5

Mesrutiyet Cad. Dervis Sok. No:1

Suuntana Istanbul ja etsinnässä hyvä hotelli? The Marmara Pera saattaa olla oikea hotelli sinulle. Tämä 4 tähden hotelli tarjoaa käyttöösi ulkouima-altaan, huonepalvelun, valuutanvaihtopisteen,...

Vain hotelli 72,00€

4 Faros Old City

4 tähden
5,0 / 5 1 arviota

Divanyolu Caddesi No:76 Sultanahmet

15 % hinnasta pois majoituttaessa 3 yötä tai enemmän

Viehättävä ja elegantti Faros Hotel Istanbul on huippukohde heille, ketkä haluavat majoittua Istanbulin vanhaan kaupunkiin, moderniin ylelliseen ympäristöön. YleistäLomallasi voit vierailla...

Vain hotelli 65,98€

5 Darkhill Hotel Istanbul

4 tähden
3,3 / 5 4 arviota

Koca Ragippasa Cad.No:19 Laleli Sultanahmet

Useful Information

Suuntana Istanbul? Darkhill Hotel Istanbul on hyvin varusteltu miellyttävää oleskelua varten. Hotellista löytyy kylpylä, baari/lounge ja ravintola. Tässä 4 tähden hotellissa on myös...

Vain hotelli 67,18€

6 Aren Suites

4 tähden
4,4 / 5 14 arviota

Kkayasofya Caddesi Gelinlik Sokak No.13

Free one-way airport transfer from Ataturk Airport

Aren Suites -hotelli tarjoaa vieraiden käyttöön pesulapalvelun, valuutanvaihtopisteen ja lentokenttäkuljetuksen. Sijainti Istanbul tarjoaa lomalaisille monipuolista nähtävää ja koettavaa....

Vain hotelli 70,12€

7 Ottoman Hotel Park

4 tähden
4,5 / 5 2 arviota

Kadirga Liman Cad, No:85 Sultanahmet

10 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän

Koe ottomaanityylinen ylellisyys ja kuuluisa turkkilainen vieraanvaraisuus vieraillessasi yritys- tai loma-matkalla Ottoman Hotel Park Istanbulissa. Voit kierrellä alueen nähtävyyksissä, kuten...

Vain hotelli 63,34€

8 Rose Garden Suites

4 tähden
4,4 / 5

Kucukayasofya Mah Sehit Mehmet Pasa Sok.

10 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän

4 tähden Rose Garden Suites tarjoaa vierailleen pesulapalvelun ja kiertoajelu- ja retkivarauspalvelun. Liikematkailijoiden käytössä on business center. Hotellin baarissa on virvokkeiden...

Vain hotelli 78,34€

9 Arden City Hotel

4 tähden
4,0 / 5 1 arviota

Alemdar Mah Yerebatan Cad No:1 Sultanahmet Oldcity

20 % hinnasta pois majoituttaessa 2 yötä tai enemmän

Arden City Hotel Istanbulin viehättävä sisustus ja miellyttävät mukavuudet tarjoavat lämpimän ja tervetulleen ilmapiirin matkaajille. Vieraat voivat viettää päivän kaupungissa ja tutustua...

Vain hotelli 56,10€

10 Lausos Hotel

4 tähden
3,8 / 5 4 arviota

Klodfarer Caddesi No:33

10 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän

Historiallisella Sultanahmet-alueella sijaitseva Lausos Hotel Istanbul on boutique-majoituskohde, jossa on elegantit turkkilaiset mukavuudet Istanbulissa oleville lomailijoille. Hotellista käsin...

Päivittäiset lennot Helsingistä kohteeseen Istanbul su, heinä 5, 2015

Lentoyhtiö Lento # Lähtö Saapuminen Konetyyppi Lentoaika
Lentokenttä Kellonaika Lentokenttä Kellonaika
Finnair/Aeroflot Russian Airlines AY155/SU2134 HEL 16:25 IST 1:05 319/320 8h 40min
Finnair/Turkish Airlines AY791/TK2405 HEL 22:50 IST 7:20 320/738 8h 30min
Turkish Airlines TK1426 HEL 6:30 IST 9:55 319 3h 25min
Finnair/Asiana Airlines AY765/OZ6922 HEL 8:25 IST 13:50 E90/321 5h 25min
airberlin/Turkish Airlines AB5625/TK1900 HEL 8:25 SAW 15:50 E90/738 7h 25min
Finnair/Turkish Airlines AY765/TK1900 HEL 8:25 SAW 15:50 E90/738 7h 25min
Finnair/LOT Polish Airlines AY745/LO135 HEL 9:45 IST 16:35 E90/E95 6h 50min
Finnair/Turkish Airlines AY745/TK8149 HEL 9:45 IST 16:35 E90/E95 6h 50min
SAS Scandinavian Airlines SK3422 HEL 13:05 IST 16:35 321 3h 30min
Finnair/Turkish Airlines AY165/TK402 HEL 10:15 IST 18:55 AT7/321 8h 40min
Aeroflot Russian Airlines/Aeroflot Russian Airlines SU2207/SU2132 HEL 13:25 IST 20:30 319/320 7h 5min
Ukraine International Airlines/Ukraine International Airlines PS152/PS715 HEL 16:10 IST 21:30 E90/735 5h 20min