Etsi matkoja kohteeseen Istanbul

Hotellivaihtoehdot

Hotellissa oleskelun on sijoituttava lähtö- ja paluupäivämäärien väliselle ajalle.

Huone 1
*Lasten iät matkan päättyessä ( hinnoittelun ja alennuksen vuoksi)

Istanbul matkat

Matkapaketit Istanbul Helsingistä

Istanbul suositut hotellit kartalla:

Istanbul yleistä

Euroopan ja Aasian rajalla sijaitseva Istanbul on rikas kulttuurikaupunki, jossa itä ja länsi sekoittuvat yhdeksi sulavaksi tunnelmaksi, jonka voi kokea vain Istanbulissa. Istanbul tarjoaa vierailijoilleen perinteistä turkkilaista kulttuuria basaarien ja kadunvarsien kebab-kojujen myötä, mutta myös historiallisia nähtävyyksiä, kulttuuria ja viihdettä sekä huippu-urheilua.

Istanbul on Turkin suurin kaupunki, ja sinne onkin keskittynyt koko maan kulttuuri, viihde ja talous, pääkaupunki Ankaran keskittyessä hallinnolliseen toimintaan. Istanbul on maantieteellisesti ainutlaatuisessa kohdassa, sillä Euroopan ja Aasian rajan merkkaava Bosporinsalmi halkoo myös kaupunkia. Näin ollen Istanbulin länsipuoli on eurooppalainen osa kaupunkia, ja itäpuoli aasialainen osa. Istanbulin voikin sanoa olevan lähimpänä Aasiaa sijaitseva eurooppalainen kaupunki, ja lähimpänä Eurooppaa sijaitseva aasialainen kaupunki.

Istanbulia on vuosien saatossa kutsuttu Byzantioniksi, Bysantiksi ja Konstantinopoliksi, eikä hallitsijakansakaan ole pysynyt samana, vaan kaupunkia on hallinnut niin kreikkalaiset, roomalaiset kuin viimeisimmäksi turkkilaisetkin. Istanbulin pitkä ja vaihteleva historia näkyy kaupungin ja lähiympäristön rakennuksissa ja maamerkeissä. Kaikkien hallitsijakansojen jälkeensä jättämät vaikutelmat ovat vieläkin nähtävissä Istanbulin katukuvassa sulassa suvussa nykypäivän Istanbulin kehityksen kanssa.

Istanbul on suomalaisen kukkarolle suhteellisen edullinen kaupunki, jossa pääsee nauttimaan niin kutsutusta etelän lämmöstä täysin ainutlaatuisessa ympäristössä. Perinteisistä kaupunkilomista pitäville, Istanbul on taatusti vierailun arvoinen kohde, mutta perinteistä kaupunkilomaakin karttavalle Istanbul ja sen ympäristö tarjoaa virikkeitä museoiden ja taiteen ulkopuolella.

 • Milloin kannattaa matkustaa

  Istanbul on kaupunki, jossa on havaittavissa neljä vuodenaikaa, sillä Istanbulissa on koettavissa sekä kuuma kesä että kylmä ja yllättävän pitkä talvi. Talvisin Istanbuliin sataa usein jopa lunta, mutta harvemmin sellaista, joka pysyisi maassa yhtä päivää pidempään. Paras aika Istanbuliin matkaamiselle on kevät ja syksy, jolloin lämpötila on siedettävä; keskilämpötilat pysyttelevät 20 °C asteen tienoilla. Kesäkuukausina Istanbul voi olla lähes tukahduttavan kuuma, sillä keskilämpötilat nousevat yli kotimaisen hellerajan eli 25 °C asteen yli. Istanbuliin matkaavan kannattaa kuitenkin varustautua matkalleen myös lämpimin vaattein, sillä sijaintinsa vuoksi Istanbulin tuuliset ja sateiset päivät ovat vuoden ajasta huolimatta todella tuulisia ja sateisia.

 • Suosituimmat nähtävyydet Istanbulissa

  Historiaa ja maamerkkejä

  Istanbulin värikäs historia ja jakautuminen kahden mantereen välille on luonut sinne täysin omalaatuisen arkkitehtuurin, taiteen ja tapakulttuurin. Istanbulin ehdottomat top 3-nähtävyydet ovat Hagia Sofia, Topkapin palatsi ja Sininen moskeija.

  Alunperin 1500-luvulla Sultanahmetin alueelle ortodoksiseksi kirkoksi rakennettu ja sittemmin moskeijaksi muutettu Hagia Sofia on nykyään museo. Hagia Sofiassa voi tutustua itsensä rakennuksen bysanttilaiseen arkkitehtuurin, mutta myös sen kätköistä löytyvään taiteeseen ja etenkin sen kuuluisiin mosaiikkeihin.

  Sininen moskeija, joka myös Sultanahmetin moskeijana tunnetaan on edelleen päivittäisessä käytössä oleva Turkin päämoskeija. Sinne sallitaan kuitenkin myös turistien vierailut, mutta turistit kulkevat moskeijaan sisälle erillisestä sisäänkäynnistä. Moskeijaan mentäessä on hyvä muistaa, että polvet ja olkapäät on oltava peitettynä.

  Topkapin palatsi on varsin laaja kokonaisuus, joka koostuu useista sisäpihoista tai pikemminkin puistoista, huviloista ja paviljongeista, joihin on sijoitettu näyttelytiloja. Aikoinaan ottomaanien hallintopaikkana ja sulttaanien asuinpaikkana toiminut palatsi-alue antaa hyvät näkymät Aasian puoleiseen Istanbuliin, mutta itse palatsissakin riittää nähtävää mm. haaremin osalta.

  Muutakin nähtävää Istanbulissa riittää, ja paras keino kokea se on liikkua paljon, ja seurata ihmisvirtoja.

  Istanbulin ruokakulttuuri itsessään on myös yhdenlainen nähtävyys. Istanbulin katukeittiötä on usein tituleerattu, jopa maailman parhaaksi. Katukeittiön vakioruokaa ovat erilaiset kebabit, jotka voi olla vuoltu naudasta, lampaasta tai kanasta. Turkkilainen kebab on hyvin erilaista, kuin mitä Suomessa yleensä saa, sillä mausteita käytetään hyvin erilailla, eikä kebab ole koskaan vuoltu jauhelihasta tehdystä vartaasta. Kebab ei ole kuitenkaan ainoa ruoka, mikä Istanbulissa on kokeilun arvoista. Varsinkin Taksimin aukion läheltä löytyy useita hyvin tasokkaita aterioita, joista saa hyvinkin länsimäisellä tyylillä valmistettuja kokonaisuuksia. Istanbulissa ollessa ruokailuun kuitenkin kannattaa varata kunnolla aikaa ja aloittaa paikalliseen tapaan meze-lajitelmalla, joka on kokonaisuus erilaisia alkupaloja, ja jatkaa siitä täydellisesti valmistettuun liharuokaan tai erittäin maukkaaseen kasvisruokaan, mistä suomalaisissa ravintoloissa voi vain haaveilla.

 • Liikkuminen Istanbulissa

  Istanbuliin voi saapua sekä maitse, ilmateitse että meritse. Läheisistä suurkaupungeista, esimerkiksi Budapestistä, Belgradista ja Bukarestista on junayhteyksiä Istanbuliin, mutta useimmiten turistit Saapuvat Istanbuliin lentäen. Perille päästessä Istanbulin julkinen liikenne on erinomainen vaihtoehto kaupungin kiertelyyn.

  Saapuminen

  Istanbulissa on kaksi lentoasemaa, mutta suurin osa lentoyhtiöistä laskeutuu Atatürkin kansainväliselle lentoasemalle, Istanbulin Euroopan puoleiselle lentoasemalle. Suomesta Istanbuliin on suoria lentoja Finnairilla, mutta yhdellä välilaskulla Istanbuliin pääsee varsin kätevästi esimerkiksi Frankfurtin kautta. Aasian puolella sijaitseva Sabiha Gökcenin kansainvälinen lentoasema palvelee lähinnä halpalentoyhtiöitä ja pienempiä aasialaisia lentoyhtiöitä.

  Atatürkin lentoasema sijaitsee 20 kilometrin päässä Istanbulin keskustasta. Kentältä keskustaan pääsemiseksi on useita keinoja. Ehkäpä yleisin keino näistä on taksi, jolla matka kentältä Taksimin aukiolle tai Sultanahmetiin, Istanbulin vanhaankaupunkiin, maksaa 40 Turkin liiraa eli noin 18 euroa. Kentältä voi ottaa myös joko lentokenttäbussin tai paikallisliikenteen bussin, joilla lipun hinta on 5-10 liiraa bussista riippuen. Mikäli matkaan on päässyt kevyin kantamuksin, yksi ehdottomasti harkinnan arvoisista keinoista on seurata Light Rail-kylttejä, jotka vievät suoraan Istanbulin metrolle. Metrolla pääsee helposti Istanbulin keskustassa olevalle bussiasemalle, Otogarille, josta voi jatkaa toisen metrolinjan avulla esimerkiksi syvemmälle vanhaankaupunkiin. Matka metrolla maksaa 2-3,5 liiraa määränpäästä riippuen.

  Omalla tai vuokra-autolla saapumista Istanbuliin ei suositella, sillä vaikka turkkilainen liikennekulttuuri onkin joustavaa, voi se suomalaiseen verrattuna tuntua hyvin kaoottiselta. Esimerkiksi 20 kilometrin matka lentoasemalta voi ruuhka-aikaan kestää useita tunteja.

  Useat itäisellä Välimerellä risteilevät laivat käyttävät turisteja päivän tai parin mittaisilla reissuilla Istanbulissa, jolloin matkailijat saapuvat Karakoyn satamaan, lähelle Sultanahmetin ja Taksimin kaupunginosia.

  Liikkuminen Istanbulissa

  Usein kaupunkilomakohteissa paras tapa tutustua nähtävyyksiin ja ympäristöön on liikkua kävellen. Kävely on mahdollista myös Istanbulissa, joskin pääkatujen ulkopuolella jalkakäytävät ovat usein hyvin kapeita, joka voi aiheuttaa vaaratilanteita liikenteeseen tottumattomalle jalankulkijalle. Vanhankaupungin alueella kävely on kuitenkin hyvä vaihtoehto paikallisen elämän aistimiseen.

  Taksi on ehkäpä helpoin tapa liikkua myös kaupungin sisällä. Taksin saa usein otettua ”lennosta” heilauttamalla kättään vapaalle taksille. Taksimatkat ovat suomalaisella mittapuulla edullisia ja nähtävyydeltä toiselle pääsee ruuhka-ajan ulkopuolella muutamalla eurolla, mikäli hinnan vain muistaa sopia etukäteen.

  Muita vaihtoehtoja liikkumiselle ovat metro, bussi ja raitiovaunu, joka kulkee sekä maanpäällä että maan alla. Metrolla ei ole kuin kaksi linjaa, joten se ei ole kaikkein kätevin keino, mikäli haluaa nähdä koko kaupunkia laajalti. Raitiovaunuista maanpäällä kulkeva tramway ja maan alla kulkeva fünikülar sen sijaan kattavat kaupunhin varsin laajasti. Niillä pääsee liikkumaan lähes jokaiselle nähtävyydelle.

 • Ostokset Istanbulissa

  Istanbul on kaupunki, josta voi ostaa lähestulkoon mitä tahansa. Vähemmänkin innokkaalle shoppailijalle Istanbulin kadunvarsiputiikkien sekä basaarien ihmisten vilinä ja eksoottinen tarjonta on maailma, johon voi uppoutua helposti jopa tuntikausiksi.

  Tunnetuimmat ostosalueet

  Istanbul ei ole ostoskaupunki samalla tavalla kuin esimerkiksi Lontoo tai Pariisi, jossa on kymmeniä katuja täynnä vierivieressä olevia muotiliikkeitä. Mikäli muoti kuitenkin kiinnostaa, kannattaa suunnaksi ottaa joku kolmesta suosituimmasta ostoskeskuksesta tai Taksimin aukio, jonka ympärillä on hyvät ostosmahdollisuudet.

  Kaynyon ostoskeskus on Istanbulin kauppakeskuksista modernein, ja sen mukaisesti se pitää sisällään useiden hieman hintavampien länsimaisten merkkien liikkeitä. Hinnat eivät näissä kuitenkaan ole sen edullisemmat kuin Suomessakaan, joten mikäli et ole himoshoppailija, kannattaa ottaa suunta esimerkiksi Cevahirin ostoskeskukseen.

  Cevahirin ostoskeskus maailman kuudenneksi suurin ja Euroopan manteeren suurin kauppa- ja huvittelukeskus. Cevahirissä viettää helposti koko päivän, sillä valikoima on Kaynyota mielenkiintoisempi. Kauppakeskuksesta löytyy yli 300 liikettä, joista suurin osa on turkkilaisia ja mukana on vain joitakin länsimaalaisia merkkiliikkeitä. Cevahirissä on myös sisähuvipuisto, keilarata ja elokuvateatteri, joten ostosten jälkeen Cevahirissä voi mennä rentoutumaan vaikka elokuviin.

  Mikäli mielessä on edulliset ostokset, kannattaa ottaa suunnaksi Olivium Outlet, jossa on yli 100 outlet- eli tehtaanmyymäläliikettä.

  Torit ja markkinat

  Istanbulin ehdoton suola on kuitenkin sen useat basaarialueet. Basaari sana tarkoittaa paikkaa, jossa voi kuljeskella, ja sitä Istanbulin basaarit todellakin ovat. Vuosisatojen ajan idän ja lännen välisen kaupankäynnin keskellä olleet basaarit henkivät vieläkin tuota samaa tunnelmaa kuin mitä sen voi kuvitella olleen joitakin satoja vuosia sitten.

  Suosituin ja suurin Istanbulin basaareista on Grand Bazaar tai Kapali Carsi eli Suuri basaari. Grand Bazaar on on yksi maailman vanhimmista markkina-alueista eikä sen suuruutta tajua ennen kuin astuu sen katon alle. Basaarin koosta kertoo se, että siellä arvioidaan olevan jopa 4000 eri kauppaa, mutta asiasta ei olla varmoja. Grand Bazaarin tarjonta on laaja sisältäen koruja, mattoja, vaatteita, matkamuistoja ja paljon muuta.

  Toiset ehdottomasti vierailun arvoiset basaarit ovat Spice Bazaar tai Misir Carsisi eli maustebasaari. Basaarin sisällä on myynnissä useita erilaisia mausteita, siemeniä, hedelmiä ja pähkinöitä. Basaarin ulkopuolella on myynnissä myös kalaa. Maustebasaarin välittömässä läheisyydessä on myös kukkabasaari, joka kannattaa käydä ainakin kävelemässä läpi.

ENEMMÄN Istanbul matkapaketteja:

Vain hotelli 69,36€

1 Gardenhouse Hotel Istanbul

4 tähden
4,8 / 5 5 arviota

Kucuk Ayosofya Mahallesi Sehit Mehmet Pasa Sokak 11-13

5 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän

Ideaalilla sijainnilla, lähellä nähtävyyksiä oleva Gardenhouse Hotel Istanbul tarjoaa lomailijoille miellyttävän ja elegantin majoituspaikan, josta käsin tutustua historialliseen Istanbuliin....

Vain hotelli 44,13€

2 Istanbul Holiday Hotel

3 tähden
4,5 / 5 2 arviota

Kucuk Ayafosya Cad. No:30 Sultanahmet

35 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän

Suuntana Istanbul ja hotelli etsinnässä? Majoitu Istanbul Holiday Hotel-hotellissa. Tämä 3 tähden hotelli tarjoaa käyttöösi valuutanvaihtopisteen, huonepalvelun, lentokenttäkuljetuksen ja...

Vain hotelli 101,25€

3 Agora Life Hotel

4 tähden
4,4 / 5 13 arviota

Cagaloglu Hamam Sok. No 6 Sultanahmet

Free Fruit Plate-Mineral Water

Historiallisen niemimaan sydämessä sijaitseva, Agora Life Hotel Istanbul on miellyttävä majoituspaikka pitkän loman tai viikonlopputauon viettämiseen Turkin pääkaupungissa. Elegantti...

Vain hotelli 62,10€

4 Waw Hotel Galataport

3 tähden
3,0 / 5

Hac Mimi Mh., Karabas Cd., No:8 Tophane

3 tähden Waw Hotel Galataport tarjoaa vierailleen pesulapalvelun, kiertoajelu- ja retkivarauspalvelun ja valuutanvaihtopisteen. Sijainti Kätevän sijaintinsa ansiosta Waw Hotel Galataport...

Vain hotelli 83,39€

5 Ottoman Hotel Park

4 tähden
4,5 / 5 2 arviota

Kadirga Liman Cad, No:85 Sultanahmet

10 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän

Koe ottomaanityylinen ylellisyys ja kuuluisa turkkilainen vieraanvaraisuus vieraillessasi yritys- tai loma-matkalla Ottoman Hotel Park Istanbulissa. Voit kierrellä alueen nähtävyyksissä, kuten...

Vain hotelli 90,00€

6 APRILIS HOTEL

4 tähden
3,9 / 5

Binbirdirek Mh. Peykhane Sk. No:4 Cemberlitas 34122

Tyylikäs APRILIS HOTEL tarjoaa käyttöösi business-keskuksen. Lisäksi tämän 4 tähden hotellin vieraiden käytössä on kuntoklubi, retkivarauspalvelu, lahjatavarakauppa, savuttomia huoneita/palveluita...

Vain hotelli 46,26€

7 Agan Hotel Istanbul

3 tähden
3,6 / 5 57 arviota

Ebusuud Caddesi Saffetipapa Sokak 6 Sirkeci Istanbul

Agan Hotel Istanbul -hotellin vieraat voivat suunnata hotellin ravintolaan herkulliselle aterialle. Hotellissa on huonepalvelu.Sijainti Kätevän sijaintinsa ansiosta Agan Hotel Istanbul on...

Vain hotelli 137,47€

8 Hilton Istanbul Bosphorus

5 tähden
5,0 / 5 1 arviota

Cumhuriyet Caddesi

Early Saver - Save up to 30%, Includes Breakfast

Äärimmäistä mukavuutta tyylikkäässä ja autenttisessa ilmapiirissä tarjoava Hilton Hotel sisältää kattavat mukavuudet ja lyömättömän palvelun, taaten sinulle unohtumattoman oleskelun. YleistäHilton...

Vain hotelli 59,20€

9 Historia Hotel

3 tähden
4,0 / 5 3 arviota

Mimar Mehmet Aga Caddesi Amiral Tafdil Sok No - 23

20 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän

Historia Hotel tarjoaa vierailleen monipuoliset palvelut, kuten ilmaisen internetyhteyden, ilmaisen pysäköinnin ja ympäri vuorokauden palvelevan huonepalvelun. Sijainti Istanbul tarjoaa...

Vain hotelli 63,64€

10 BAROK HOTEL ISTANBUL

4 tähden
2,3 / 5 3 arviota

HOCAPASA MAH.EBUSUUD STREET NO:45/1 OLD CITY

Free Breakfast Buffet & Free Wi-fi-Drink

BAROK HOTEL ISTANBUL -hotellilla on 4 tähteä. Hotellista löytyy myös ravintola. Liikematkailijoille hotellissa on business center. Hotellissa on lisäksi pesulapalvelu, kiertoajelu- ja...

Päivittäiset lennot Helsingistä kohteeseen Istanbul la, elo 1, 2015

Lentoyhtiö Lento # Lähtö Saapuminen Konetyyppi Lentoaika
Lentokenttä Kellonaika Lentokenttä Kellonaika
airberlin/Lufthansa AB5613/LH1774 HEL 16:15 IST 0:50 319/320 8h 35min
Finnair/Lufthansa AY807/LH1774 HEL 16:15 IST 0:50 319/320 8h 35min
Finnair/Turkish Airlines AY791/TK2413 HEL 6:05 IST 13:35 32B/321 7h 30min
Finnair/Asiana Airlines AY765/OZ6922 HEL 8:25 IST 13:50 E90/321 5h 25min
Finnair/AtlasGlobal AY791/KK13 HEL 6:05 IST 14:05 32B/320 8h 0min
Lufthansa/Asiana Airlines LH2467/OZ6926 HEL 6:30 IST 14:05 320/321 7h 35min
Lufthansa/Turkish Airlines LH2467/TK1630 HEL 6:30 IST 14:05 320/321 7h 35min
Finnair/Turkish Airlines AY791/TK2927 HEL 6:05 SAW 14:35 32B/738 8h 30min
Finnair/Turkish Airlines AY791/TK2415 HEL 6:05 IST 14:45 32B/738 8h 40min
Finnair/AtlasGlobal AY791/KK7 HEL 6:05 IST 14:50 32B/320 8h 45min
airberlin/Turkish Airlines AB5625/TK1900 HEL 8:25 SAW 15:50 E90/738 7h 25min
Finnair/SAS Scandinavian Airlines AY661/SK3402 HEL 8:30 IST 15:50 321/321 7h 20min