Etsi matkoja kohteeseen Istanbul

Hotellivaihtoehdot

Hotellissa oleskelun on sijoituttava lähtö- ja paluupäivämäärien väliselle ajalle.

Huone 1

Lasten iät matkan päättyessä ( hinnoittelun ja alennuksen vuoksi)

Istanbul matkat

Istanbul yleistä

Euroopan ja Aasian rajalla sijaitseva Istanbul on rikas kulttuurikaupunki, jossa itä ja länsi sekoittuvat yhdeksi sulavaksi tunnelmaksi, jonka voi kokea vain Istanbulissa. Istanbul tarjoaa vierailijoilleen perinteistä turkkilaista kulttuuria basaarien ja kadunvarsien kebab-kojujen myötä, mutta myös historiallisia nähtävyyksiä, kulttuuria ja viihdettä sekä huippu-urheilua.

Istanbul on Turkin suurin kaupunki, ja sinne onkin keskittynyt koko maan kulttuuri, viihde ja talous, pääkaupunki Ankaran keskittyessä hallinnolliseen toimintaan. Istanbul on maantieteellisesti ainutlaatuisessa kohdassa, sillä Euroopan ja Aasian rajan merkkaava Bosporinsalmi halkoo myös kaupunkia. Näin ollen Istanbulin länsipuoli on eurooppalainen osa kaupunkia, ja itäpuoli aasialainen osa. Istanbulin voikin sanoa olevan lähimpänä Aasiaa sijaitseva eurooppalainen kaupunki, ja lähimpänä Eurooppaa sijaitseva aasialainen kaupunki.

Istanbulia on vuosien saatossa kutsuttu Byzantioniksi, Bysantiksi ja Konstantinopoliksi, eikä hallitsijakansakaan ole pysynyt samana, vaan kaupunkia on hallinnut niin kreikkalaiset, roomalaiset kuin viimeisimmäksi turkkilaisetkin. Istanbulin pitkä ja vaihteleva historia näkyy kaupungin ja lähiympäristön rakennuksissa ja maamerkeissä. Kaikkien hallitsijakansojen jälkeensä jättämät vaikutelmat ovat vieläkin nähtävissä Istanbulin katukuvassa sulassa suvussa nykypäivän Istanbulin kehityksen kanssa.

Istanbul on suomalaisen kukkarolle suhteellisen edullinen kaupunki, jossa pääsee nauttimaan niin kutsutusta etelän lämmöstä täysin ainutlaatuisessa ympäristössä. Perinteisistä kaupunkilomista pitäville, Istanbul on taatusti vierailun arvoinen kohde, mutta perinteistä kaupunkilomaakin karttavalle Istanbul ja sen ympäristö tarjoaa virikkeitä museoiden ja taiteen ulkopuolella.

Matkapaketit Istanbul Helsingistä

Viikonloppumatkat Istanbul

Halvimmat Istanbul matkat Helsingistä

Halvat matkapaketit Istanbul Oulusta

Top nähtävyydet Istanbul

 • Suosituimmat nähtävyydet Istanbulissa

  Historiaa ja maamerkkejä

  Istanbulin värikäs historia ja jakautuminen kahden mantereen välille on luonut sinne täysin omalaatuisen arkkitehtuurin, taiteen ja tapakulttuurin. Istanbulin ehdottomat top 3-nähtävyydet ovat Hagia Sofia, Topkapin palatsi ja Sininen moskeija.

  Alunperin 1500-luvulla Sultanahmetin alueelle ortodoksiseksi kirkoksi rakennettu ja sittemmin moskeijaksi muutettu Hagia Sofia on nykyään museo. Hagia Sofiassa voi tutustua itsensä rakennuksen bysanttilaiseen arkkitehtuurin, mutta myös sen kätköistä löytyvään taiteeseen ja etenkin sen kuuluisiin mosaiikkeihin.

  Sininen moskeija, joka myös Sultanahmetin moskeijana tunnetaan on edelleen päivittäisessä käytössä oleva Turkin päämoskeija. Sinne sallitaan kuitenkin myös turistien vierailut, mutta turistit kulkevat moskeijaan sisälle erillisestä sisäänkäynnistä. Moskeijaan mentäessä on hyvä muistaa, että polvet ja olkapäät on oltava peitettynä.

  Topkapin palatsi on varsin laaja kokonaisuus, joka koostuu useista sisäpihoista tai pikemminkin puistoista, huviloista ja paviljongeista, joihin on sijoitettu näyttelytiloja. Aikoinaan ottomaanien hallintopaikkana ja sulttaanien asuinpaikkana toiminut palatsi-alue antaa hyvät näkymät Aasian puoleiseen Istanbuliin, mutta itse palatsissakin riittää nähtävää mm. haaremin osalta.

  Muutakin nähtävää Istanbulissa riittää, ja paras keino kokea se on liikkua paljon, ja seurata ihmisvirtoja.

  Istanbulin ruokakulttuuri itsessään on myös yhdenlainen nähtävyys. Istanbulin katukeittiötä on usein tituleerattu, jopa maailman parhaaksi. Katukeittiön vakioruokaa ovat erilaiset kebabit, jotka voi olla vuoltu naudasta, lampaasta tai kanasta. Turkkilainen kebab on hyvin erilaista, kuin mitä Suomessa yleensä saa, sillä mausteita käytetään hyvin erilailla, eikä kebab ole koskaan vuoltu jauhelihasta tehdystä vartaasta. Kebab ei ole kuitenkaan ainoa ruoka, mikä Istanbulissa on kokeilun arvoista. Varsinkin Taksimin aukion läheltä löytyy useita hyvin tasokkaita aterioita, joista saa hyvinkin länsimäisellä tyylillä valmistettuja kokonaisuuksia. Istanbulissa ollessa ruokailuun kuitenkin kannattaa varata kunnolla aikaa ja aloittaa paikalliseen tapaan meze-lajitelmalla, joka on kokonaisuus erilaisia alkupaloja, ja jatkaa siitä täydellisesti valmistettuun liharuokaan tai erittäin maukkaaseen kasvisruokaan, mistä suomalaisissa ravintoloissa voi vain haaveilla.

Istanbul suositut hotellit kartalla:

Paras aika matkustaa kohteeseen Istanbul

 • Milloin kannattaa matkustaa

  Istanbul on kaupunki, jossa on havaittavissa neljä vuodenaikaa, sillä Istanbulissa on koettavissa sekä kuuma kesä että kylmä ja yllättävän pitkä talvi. Talvisin Istanbuliin sataa usein jopa lunta, mutta harvemmin sellaista, joka pysyisi maassa yhtä päivää pidempään. Paras aika Istanbuliin matkaamiselle on kevät ja syksy, jolloin lämpötila on siedettävä; keskilämpötilat pysyttelevät 20 °C asteen tienoilla. Kesäkuukausina Istanbul voi olla lähes tukahduttavan kuuma, sillä keskilämpötilat nousevat yli kotimaisen hellerajan eli 25 °C asteen yli. Istanbuliin matkaavan kannattaa kuitenkin varustautua matkalleen myös lämpimin vaattein, sillä sijaintinsa vuoksi Istanbulin tuuliset ja sateiset päivät ovat vuoden ajasta huolimatta todella tuulisia ja sateisia.

Lomavinkit Istanbul

 • Liikkuminen Istanbulissa

  Istanbuliin voi saapua sekä maitse, ilmateitse että meritse. Läheisistä suurkaupungeista, esimerkiksi Budapestistä, Belgradista ja Bukarestista on junayhteyksiä Istanbuliin, mutta useimmiten turistit Saapuvat Istanbuliin lentäen. Perille päästessä Istanbulin julkinen liikenne on erinomainen vaihtoehto kaupungin kiertelyyn.

  Saapuminen

  Istanbulissa on kaksi lentoasemaa, mutta suurin osa lentoyhtiöistä laskeutuu Atatürkin kansainväliselle lentoasemalle, Istanbulin Euroopan puoleiselle lentoasemalle. Suomesta Istanbuliin on suoria lentoja Finnairilla, mutta yhdellä välilaskulla Istanbuliin pääsee varsin kätevästi esimerkiksi Frankfurtin kautta. Aasian puolella sijaitseva Sabiha Gökcenin kansainvälinen lentoasema palvelee lähinnä halpalentoyhtiöitä ja pienempiä aasialaisia lentoyhtiöitä.

  Atatürkin lentoasema sijaitsee 20 kilometrin päässä Istanbulin keskustasta. Kentältä keskustaan pääsemiseksi on useita keinoja. Ehkäpä yleisin keino näistä on taksi, jolla matka kentältä Taksimin aukiolle tai Sultanahmetiin, Istanbulin vanhaankaupunkiin, maksaa 40 Turkin liiraa eli noin 18 euroa. Kentältä voi ottaa myös joko lentokenttäbussin tai paikallisliikenteen bussin, joilla lipun hinta on 5-10 liiraa bussista riippuen. Mikäli matkaan on päässyt kevyin kantamuksin, yksi ehdottomasti harkinnan arvoisista keinoista on seurata Light Rail-kylttejä, jotka vievät suoraan Istanbulin metrolle. Metrolla pääsee helposti Istanbulin keskustassa olevalle bussiasemalle, Otogarille, josta voi jatkaa toisen metrolinjan avulla esimerkiksi syvemmälle vanhaankaupunkiin. Matka metrolla maksaa 2-3,5 liiraa määränpäästä riippuen.

  Omalla tai vuokra-autolla saapumista Istanbuliin ei suositella, sillä vaikka turkkilainen liikennekulttuuri onkin joustavaa, voi se suomalaiseen verrattuna tuntua hyvin kaoottiselta. Esimerkiksi 20 kilometrin matka lentoasemalta voi ruuhka-aikaan kestää useita tunteja.

  Useat itäisellä Välimerellä risteilevät laivat käyttävät turisteja päivän tai parin mittaisilla reissuilla Istanbulissa, jolloin matkailijat saapuvat Karakoyn satamaan, lähelle Sultanahmetin ja Taksimin kaupunginosia.

  Liikkuminen Istanbulissa

  Usein kaupunkilomakohteissa paras tapa tutustua nähtävyyksiin ja ympäristöön on liikkua kävellen. Kävely on mahdollista myös Istanbulissa, joskin pääkatujen ulkopuolella jalkakäytävät ovat usein hyvin kapeita, joka voi aiheuttaa vaaratilanteita liikenteeseen tottumattomalle jalankulkijalle. Vanhankaupungin alueella kävely on kuitenkin hyvä vaihtoehto paikallisen elämän aistimiseen.

  Taksi on ehkäpä helpoin tapa liikkua myös kaupungin sisällä. Taksin saa usein otettua ”lennosta” heilauttamalla kättään vapaalle taksille. Taksimatkat ovat suomalaisella mittapuulla edullisia ja nähtävyydeltä toiselle pääsee ruuhka-ajan ulkopuolella muutamalla eurolla, mikäli hinnan vain muistaa sopia etukäteen.

  Muita vaihtoehtoja liikkumiselle ovat metro, bussi ja raitiovaunu, joka kulkee sekä maanpäällä että maan alla. Metrolla ei ole kuin kaksi linjaa, joten se ei ole kaikkein kätevin keino, mikäli haluaa nähdä koko kaupunkia laajalti. Raitiovaunuista maanpäällä kulkeva tramway ja maan alla kulkeva fünikülar sen sijaan kattavat kaupunhin varsin laajasti. Niillä pääsee liikkumaan lähes jokaiselle nähtävyydelle.

Ostokset Istanbul

 • Ostokset Istanbulissa

  Istanbul on kaupunki, josta voi ostaa lähestulkoon mitä tahansa. Vähemmänkin innokkaalle shoppailijalle Istanbulin kadunvarsiputiikkien sekä basaarien ihmisten vilinä ja eksoottinen tarjonta on maailma, johon voi uppoutua helposti jopa tuntikausiksi.

  Tunnetuimmat ostosalueet

  Istanbul ei ole ostoskaupunki samalla tavalla kuin esimerkiksi Lontoo tai Pariisi, jossa on kymmeniä katuja täynnä vierivieressä olevia muotiliikkeitä. Mikäli muoti kuitenkin kiinnostaa, kannattaa suunnaksi ottaa joku kolmesta suosituimmasta ostoskeskuksesta tai Taksimin aukio, jonka ympärillä on hyvät ostosmahdollisuudet.

  Kaynyon ostoskeskus on Istanbulin kauppakeskuksista modernein, ja sen mukaisesti se pitää sisällään useiden hieman hintavampien länsimaisten merkkien liikkeitä. Hinnat eivät näissä kuitenkaan ole sen edullisemmat kuin Suomessakaan, joten mikäli et ole himoshoppailija, kannattaa ottaa suunta esimerkiksi Cevahirin ostoskeskukseen.

  Cevahirin ostoskeskus maailman kuudenneksi suurin ja Euroopan manteeren suurin kauppa- ja huvittelukeskus. Cevahirissä viettää helposti koko päivän, sillä valikoima on Kaynyota mielenkiintoisempi. Kauppakeskuksesta löytyy yli 300 liikettä, joista suurin osa on turkkilaisia ja mukana on vain joitakin länsimaalaisia merkkiliikkeitä. Cevahirissä on myös sisähuvipuisto, keilarata ja elokuvateatteri, joten ostosten jälkeen Cevahirissä voi mennä rentoutumaan vaikka elokuviin.

  Mikäli mielessä on edulliset ostokset, kannattaa ottaa suunnaksi Olivium Outlet, jossa on yli 100 outlet- eli tehtaanmyymäläliikettä.

  Torit ja markkinat

  Istanbulin ehdoton suola on kuitenkin sen useat basaarialueet. Basaari sana tarkoittaa paikkaa, jossa voi kuljeskella, ja sitä Istanbulin basaarit todellakin ovat. Vuosisatojen ajan idän ja lännen välisen kaupankäynnin keskellä olleet basaarit henkivät vieläkin tuota samaa tunnelmaa kuin mitä sen voi kuvitella olleen joitakin satoja vuosia sitten.

  Suosituin ja suurin Istanbulin basaareista on Grand Bazaar tai Kapali Carsi eli Suuri basaari. Grand Bazaar on on yksi maailman vanhimmista markkina-alueista eikä sen suuruutta tajua ennen kuin astuu sen katon alle. Basaarin koosta kertoo se, että siellä arvioidaan olevan jopa 4000 eri kauppaa, mutta asiasta ei olla varmoja. Grand Bazaarin tarjonta on laaja sisältäen koruja, mattoja, vaatteita, matkamuistoja ja paljon muuta.

  Toiset ehdottomasti vierailun arvoiset basaarit ovat Spice Bazaar tai Misir Carsisi eli maustebasaari. Basaarin sisällä on myynnissä useita erilaisia mausteita, siemeniä, hedelmiä ja pähkinöitä. Basaarin ulkopuolella on myynnissä myös kalaa. Maustebasaarin välittömässä läheisyydessä on myös kukkabasaari, joka kannattaa käydä ainakin kävelemässä läpi.

ENEMMÄN Istanbul matkapaketteja:

http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/341/831341/2241284-Recital-Hotel-Hotel-Exterior-4-LP.jpg
Binbirdirek mah. Piyerloti,
4.1 / 5 18 arviota
 • 17 % hinnasta pois majoituttaessa 2 yötä tai enemmän
 • 17 % hinnasta pois majoituttaessa 2 yötä tai enemmän
Vain hotelli
52,92€
Vain hotelli
52,92€
Free Cancellation
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/255/311255/2241284-Agan-Hotel-Istanbul-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Ebusuud Caddesi Saffetipapa Sokak 6 Sirkeci Istanbul
3.7 / 5 77 arviota
Vain hotelli
21,42€
Vain hotelli
21,42€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/972/281972/2241284-Faros-Old-City-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Divanyolu Caddesi No:76 Sultanahmet
5.0 / 5 1 arviota
 • 12 % hinnasta pois majoituttaessa 2 yötä tai enemmän
 • 12 % hinnasta pois majoituttaessa 2 yötä tai enemmän
Vain hotelli
46,17€
Vain hotelli
46,17€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/281/1038281/2241284-Darkhill-Hotel-Istanbul-Hotel-Exterior-2-LP.jpg
Koca Ragippasa Cad.No:19 Laleli Sultanahmet
3.3 / 5 4 arviota
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 2 yötä tai enemmän
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 2 yötä tai enemmän
Vain hotelli
41,25€
Vain hotelli
41,25€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/541/1747541/2241284-Dosso-Dossi-Hotels-Downtown-Hotel-Exterior-2-LP.jpg
Adnan Menderes Bulvar, Vatan Caddesi, No: 46/48 Fatih, 34080 Istanbul
4.6 / 5
Vain hotelli
73,00€
Vain hotelli
73,00€
Free Cancellation
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/767/342767/2241284-Asmali-Hotel-Istanbul-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Kucukayasofya Cad. Mustafapasa Sok
3.4 / 5
 • Complimentary Wine and Fruit Basket
 • Complimentary Wine and Fruit Basket
Vain hotelli
36,57€
Vain hotelli
36,57€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/271/356271/2241284-Hotel-Amira-Istanbul-Hotel-Exterior-2-LP.jpg
Kucukayasofya Mah. Mustafa Pasa Sok. No:43 Sultanahmet /Fatih
5.0 / 5
 • 20 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
 • 20 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
Vain hotelli
75,78€
Vain hotelli
75,78€
Free Cancellation
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/811/999811/2241284-Aren-Suites-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Kucukayasofya Caddesi Gelinlik Sokak No.13
4.4 / 5 25 arviota
 • Free WiFi - Complementary Cake & Tea
 • Free WiFi - Complementary Cake & Tea
Vain hotelli
69,30€
Vain hotelli
69,30€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/881/767881/2241284-Agora-Life-Hotel-Hotel-Exterior-6-LP.jpg
Cagaloglu Hamam Sok. No 6 Sultanahmet
4.4 / 5 15 arviota
 • Free Fruit Plate-Mineral Water
 • Free Fruit Plate-Mineral Water
Vain hotelli
59,07€
Vain hotelli
59,07€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/646/240646/2241284-Ottoman-Hotel-Imperial-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Caferiye Sokak. No : 6/1
4.3 / 5 3 arviota
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
 • 10 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
Vain hotelli
52,96€
Vain hotelli
52,96€