Klikkaamalla hyväksyt terms

Tallinna matkat

Etsi matkoja kohteeseen Tallinna

Lennot Hotellit Lento + Hotelli
Huone 1
*Lasten iät matkan päättyessä ( hinnoittelun ja alennuksen vuoksi)

Tallinna yleistä

Tallinna on suomalaisten matkailijoiden kestosuosikki, ja läheisen sijaintinsa vuoksi siellä on helppo piipahtaa vaikka päiväretkellä. Tallinna sijaitsee Suomenlahden eteläpuolella, vain 80 kilometrin päässä Helsingistä, ja loma kaupungissa sujuu leppoisasti shoppaillen, kylpylöistä nauttien ja historiallisiin nähtävyyksiin tutustuen.

Halvasta vodkasta ja toriturismista vielä vuosituhannen alkupuoliskolla tunnettu Tallinna on nykypäivänä täynnä erinomaisia ravintoloita ja monipuolisia palveluilta. Se on myös helppo ja kukkaroystävällinen kohde lapsiperheille. Kaipasitpa vain pientä hengähdystaukoa arjesta tai pitkää hemmotteluviikonloppua, on Tallinna oivallinen valinta matkakohteeksi.

Viron pääkaupungissa Tallinnassa asuu yli 400 000 ihmistä. Se on samalla maan suurin asutuskeskus. Uudisrakentaminen ja vanhojen talojen entisöinti on kohottanut koko kaupungin ilmettä viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Tallinnan Vanhakaupunki on lisäksi nostettu UNESCOn maailmanperintölistalle. Tallinnassa pärjäät hyvin englannin kielellä, mutta monet varsinkin vanhemman väestön edustajat puhuvat myös suomea.

Tallinna on ainutlaatuinen sekoitus länttä ja itää sekä uuden ja vanhan kiehtovia yhdistelmiä. Vanhankaupungin kiviset muurit, hämyisät kadut ja houkuttelevat kahvilat tarjoavat oivallisen tilaisuuden pienelle tutkimusmatkalle Pohjois-Euroopan sydämeen. Herkullisia makuelämyksiä pursuavat ravintolat ja vauhdikas yöelämä värittävät omalta osaltaan Tallinnalaista elämänmenoa.

Elämää täynnä oleva Tallinna on näkemisen ja kokemisen arvoinen kaupunki kaikenikäisille. Mikä parasta, se on aivan kulman takana!

 • Milloin kannattaa matkustaa

  Tallinna täyttyy matkailijoista kaikkina vuodenaikoina, mutta todellista sesonkiaikaa ovat lämpimät kesäkuukaudet. Myös joulukuussa avautuvat joulutorit, sekä joulupyhien hemmottelulomat ovat nousemassa suosituiksi matkustusajankohdiksi. Tallinnan ilmasto ei juurikaan poikkea Suomen ilmastosta, joten kaupunki tuntuu kotoisalta heti ensihetkistä alkaen.

 • Perhelomalaisten suosikkikohteet

  Vanhankaupungin mukulakivet saattavat tuntua hankalilta, jos mukanasi on lastenrattaat. Hauskan vaihtoehdon koko perheelle tuokin Toomas-juna, joka liikennöi Vanhankaupungin alueella. Tämän jälkeen varastossa olevaa energiaa voi pinkaista purkamaan Nõmmen seikkailupuistoon, jossa haastetta riittää koko perheelle: seikkailuratoja löytyy niin lapsille kuin aikuisille.

  Talviaikaan kaikki tontut hiippailevat Vanhankaupungin alueella! Makeisia ja lämmintä mehua kelpaa siemailla suuren joulukuusen alla. Samalla voi kuulostella kantautuuko jostain jo hiljaista kulkusten kilinää. Jos virtaa riittää, voivat jääprinsessat ja –prinssit pyörähdellä Uisuplatsin luistinradalla, jonka kaunis valaistus syttyy täyteen loistoonsa hämärän koittaessa.

  Tallinnan eläintarha on mieluisa paikka kaikenkokoisille. Tarha on Viron ainoa, sieltä löytyy Pohjois-Euroopan eläintarhoista laajin, yli 350 eläinlajin kirjo. Myös elefantit ovat jalkautuneet Tallinnan eläintarhaan, niitä et Suomessa näe! Paikan sisätilat ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin ympäri vuoden. Lisäksi kesällä avoinna olevassa lasten eläintarhassa perheen pienimmät pääsevät ihastelemaan joitakin eläimiä aivan kosketusetäisyydeltä.

  Jos sääennuste näyttää uhkaavalta, ei kannata pelästyä. Riemukasta tekemistä löytyy myös sisätiloista. Aivan Vanhankaupungin lähellä sijaitsevassa Kalevin vesipuistossa vesiliukumäet ja monipuoliset uima-altaat virkistävät matkalaisia. Puistosta löytyy myös Viron suurin uima-allas!

  Huimapäiden mielestä Skypark-trampoliinipuisto on kokemuksen arvoinen. Paikalla kohoava valtava trampoliini on kolmiulotteinen, ja se levittäytyy ison omakotitalon kokoiselle alueelle. Täällä voit huoletta hyppiä myös seiniä päin! Trampoliinin lisäksi pallomeri, kiipeilyseinät ja monet muut huvitteluvempaimet tarjoavat puitteet hauskalle yhdessäololle.

 • Historiaa ja maamerkkejä

  Tallinnan Vanhaakaupunkia pidetään yleisesti alueen merkittävimpänä nähtävyytenä, ja se on yksi parhaiten aikaa kestäneistä keskiaikaisista kaupungeista. Alueen monet osat ovat säilyneet koskemattomina useita satoja vuosia: entisaikojen tunnelma on käsinkosketeltavaa. Vanhankaupungin keskiaikaisten muurien sisään kätkeytyvät niin maankuulu Raatihuone kuin sen yhteyteen avautuva Raatihuoneentori. Raatihuoneen tornin huipulla liehuu Tallinnan rakastettu symboli, tuuliviiri, jotka kantaa nimeä Vanha Toomas.

  Raatihuoneentorilla järjestettävät konsertit ja markkinat kokoavat yhteen sekä tallinnalaiset että matkailijat. Talvisin aukion keskelle kohoava joulupuu ja sitä ympäröivien markkinoiden iloinen tunnelma kiinnostavat monia. Pelkkään tunnelmaan tutustumiseen ja ainutlaatuisen miljöön ihailemiseen voisi helposti käyttää päivän jos toisenkin. Vanhankaupungin huipulta sijaitsevalta Toompean mäeltä avautuu huikaiseva näkymä koko kaupungin yli: sitä ei malttaisi päästää silmistään. Tallinna on kuitenkin vielä paljon muutakin!

 • Liikenneyhteydet Tallinnassa

  Matkustaminen Tallinnaan ei voisi olla helpompaa: kaupunkiin on ympärivuotinen autolautta- ja lentoyhteys Helsingistä. Rohkeimmille ja kiireisimmille tarjolla on myös erittäin nopea helikopteriyhteys.

  Saapuminen Tallinnaan

  Nopeimpien autolauttojen ja katamaraanien kyydissä matka Tallinnaan kestä noin puolestatoista tunnista kahteen tuntiin. Suuremmilla matkustaja-aluksilla matka vie kolmesta neljään tuntia. Pidempi matkustusaika taittuu kuitenkin mukavasti maisemia ihaillen ja laivan herkullisten buffet-pöytien antimista nauttien.

  Helsingistä Tallinnaan liikennöivät mm. Eckerö Line, Linda Line, Tallink sekä Viking Line. Laivaliikenne Suomenlahdella on hyvin vilkasta, ja lähtöjä on useampia päivässä. Valinnanvaraa siis löytyy, ja risteilyaikataulut on helppo sovittaa omiin matkasuunnitelmiin.

  Laivan saapuessa Tallinnan satamaan, olet vain noin kilometrin päässä kaupungin viehättävästä keskustasta. Matka sinne taittuu nopeasti jalan, mutta satamasta on myös suora bussiyhteys kaupungin ytimeen. Lisäksi voit matkustaa mukavasti ja nopeasti taksilla, joita on satama-alueella runsaasti. Kyydin hinta kannattaa kuitenkin tarkistaa kuskilta etukäteen, jotta välttyy ikävältä yllätykseltä: taksiyrityksiä on kaupungissa toistakymmentä ja hinnoittelu hyvin vaihtelevaa.

  Finnair sekä Estonian Air lentävät Helsingistä Tallinnaan useita kertoja päivässä. Lennot ovat varsin edullisia, mutta turvatarkastuksen ja lähtöselvityksen viemän ajan vuoksi matka ei välttämättä taitu meriteitä nopeammin.

  Tallinnan lentoasema sijaitsee viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Matka kentältä taittuu leppoisasti taksilla ja se maksaa noin 10 euroa. Pienemmän budjetin kanssa liikkuvalle myös bussi numero 2 on oivallinen vaihtoehto: kyyti keskustaan maksaa etukäteen ostettuna noin 2 euroa, ja lipun voi hankkia bussista tai asemalta.

  Copterlinen helikopterit kuljettavat sinut Tallinnaan 18 minuutissa. Yhtiö liikennöi vain arkipäivisin, mutta edestakaisia vuoroja on tarjolla useita. Myös helikopterit laskeutuvat satama-alueelle, josta siirtyminen kaupungin keskustaan on vaivatonta ja nopeaa.

  Liikkuminen Tallinnassa

  Liikkuminen Tallinnan ydinkeskustassa on helppoa: välimatkat ovat varsin lyhyitä, ja hyvillä kengillä varustettuna pärjäät mainiosti jalkaisin. Vanhankaupungin kapeat mukulakivikadut ja kiehtovat sivukujat avautuvat silmiesi edessä päättymättömänä verkostona.

  Myös julkinen liikenne on kattavaa: kaupungin sisäisestä joukkoliikenteestä vastaavat niin bussit, johdinautot kuin raitiovaunutkin. Myös taksit liikennöivät alueella. Voit hypätä lisäksi oman tai vuokra-auton kyytiin, sekä ihailla maisemia polkupyörän selästä.

 • Herkuttele Tallinnassa

  Ahkeran kaupunkiin tutustumisen jälkeen on aika saada murua rinnan alle. Tallinnan huippuravintolat tarjoavat herkullisia makuelämyksiä ja paikkoja löytyy jokaiseen mielitekoon. Esimerkiksi Bocca ja Ö ovat vierailun arvoisia herkkukeitaita. Olde Hansassa puolestaan nautiskelet keskiaikaisia herkkuja aivan kaupungin ytimessä. Ravintoloiden hinnat ovat Tallinnassa varsin kohtuullisia..

 • Ostoksille Tallinnaan

  Jos shoppailukärpänen puraisee, älä huoli! Tallinnan suhteellisen edullinen hintataso ja lukuisat pienet liikkeet tarjoavat oivan lääkkeen tähän vaivaan. Keskusta-alueella kaikki liikkeet ovat varsin lähellä toisiaan, ja monet niistä ovat auki jokaisena viikonpäivänä.

  Tallinnassa voit tehdä löytöjä niin pienistä putiikeista kuin huippumerkkien omista liikkeistä. Vaatteita, kenkiä ja kosmetiikkaa löytyy jokaiseen makuun. Viime vuosina myös isot ostoskeskukset ovat nousseet Tallinnan katukuvaan. Viru-keskuksesta löytyvät liikkeet tekevät parhaansa matkailijoiden ostosnälän tyydyttämiseksi. Myös hieman syvemmällä Tallinnassa sijaitseva Rocca al Mare –ostoskeskus pistää kävijöiden päät pyörälle runsaalla liiketarjonnallaan.

  Vanhassakaupungissa sijaitseva Katariinan käytävä on ehdoton pysähdyspaikka shoppailukierroksella. Siellä paikalliset käsityöläiset ja taiteilijat toteuttavat ideoitaan keskiajan tunnelmaa huokuvissa verstaissaan. Käytävältä löydät niin lasi- ja keramiikkaesineet kuin hurmaavimmat tilkkutyötkin.

  Suosittuja matkamuistoja ovat erilaiset käsityöt ja neuleet, jotka odottavat sinua Kaupunginmuurin varrella kohoavissa kojuissa. Myös nahka, kulta- ja hopeakorut sekä kauniit kukat ja erinomaiset viinit ilahduttavat monen mieltä kun kotiinpaluun aika koittaa.

  Alkoholi- ja tupakkatuotteet kuuluvat monen matkailijan vakio-ostoksiin, ja niitä voit hankkia joko Tallinnasta tai laivalta. Hinnat vaihtelevat jatkuvasti, mutta ainakin tällä hetkellä esimerkiksi oluen hinta on lähestulkoon sama sekä maissa että merellä.

 • Museoita ja musiikkia

  Museoita Tallinnasta löytyy useita, ja niiden uumenissa paljastuvat niin sotahistorian kuin terveydenhuollonkin kehitysvaiheet. Miehitysmuseo esittelee neuvostoajan jättämiä jälkiä, kun taas Merenkulkumuseossa pääset ihailemaan nimensä mukaisesti vanhoja aluksia sekä niistä löytyneitä esineitä. Terveydenhoitomuseossa tutustutaan puolestaan anatomiaan ja terveyskasvatukseen. Paikka sopii myös lapsille ja lapsenmielisille, sillä museoesineitä saa koskea ja kokeilla.

  Vanhankaupungin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Vapaudenaukio on virolaisille historiallisesti tärkeä paikka. Aukion laidalta löytyvät kahvilat ja viihtyisät istumapaikat palvelevat pientä levähdystaukoa kaipaavaa matkailijaa. Samalla Viron vapaussodan muistomerkki kohoaa ylväänä vieressä.

  Tallinnan trendikkäämpää puolta edustaa lähellä Vanhaakaupunkia ja satamaa sijaitseva Rotermannin kortteli. Vanhat teollisuusrakennukset ovat saaneet uuden ilmeen, ja paikalle syntynyt kauppa- ja kulttuurikeskus on synnyttänyt korttelista todellisen ravintoloiden, gallerioiden ja erilaisten pienten kauppojen keskittymän.

  Musiikinnälkäisiä kiinnostaa Tallinnan suuri laululava, jonka ympäristössä järjestetään Tallinnan laulujuhlat joka viides vuosi. Lavalla on nähty muina aikoina myös lukuisia maailmantähtiä, sillä esimerkiksi Metallica, sekä viimeisimpänä Red Hot Chili Peppers ovat konsertoineet näissä upeissa maisemissa. Kulttuuria löytyy jokaiseen makuun!

Tallinna matkapaketit

Vain hotelli 72,53€

1 Original Sokos Hotel Viru Tallinn

4 tähden
3,9 / 5 20 arviota

Viru Valjak 4

Majapaikka Tallinnan sydämessäAivan Tallinnan keskustan läheisyydessä sijaitseva Sokos Hotel Viru Tallinna on erinomainen yösija matkailijoille, jotka haluavat tutustua Tallinnaan. Vanha kaupunki...

Vain hotelli 47,95€

2 Tallink City Hotel Tallinn

4 tähden
3,8 / 5 25 arviota

A. Laikmaa 5

Tyylikäs business-hotelli Tallinnan keskustassa on hyvä tukikohta liike-elämän edustajille sekä nähtävyyksiä, ostoksia ja viihde-elämää arvostaville. Hotellin monipuoliset palvelut takaavat sekä...

Vain hotelli 58,71€

3 Barons Boutique Hotel Tallinn

4 tähden
4,4 / 5 16 arviota

Suur-Karja 7

Stay 2 nights save 15%

Barons Hotel Tallinn on uudistettu ja elegantti hotelli, jossa vieraat toivotetaan aina lämpimästi tervetulleiksi. Barons on täydellinen paikka viettää korkealaatuista aikaa olet sitten lomalla tai...

Vain hotelli 47,18€

4 Baltic Vana Wiru Hotel Tallinn

4 tähden
3,7 / 5 23 arviota

Viru 11

Looking to add breakfast?

Idyllinen hotelli Tallinnan vanhassakaupungissaBaltic Vana Wiru -hotelli sijaitsee loistavalla paikalla Tallinnan vanhassakaupungissa. Hotelli tarjoaa vierailijoilleen erityislaatuisen loman ja se...

Vain hotelli 68,26€

5 Tallink Spa and Conference Hotel Tallinn

4 tähden
3,3 / 5 15 arviota

Sadama 11a

Free access to Spa!

Majoitu rennosti Tallinnan keskustassaTallink Spa and Conference Hotel Tallinna sijaitsee aivan Tallinnan keskustassa ja tarjoaa asiakkailleen monipuolisia palveluja. Matkailija voi rentoutua...

Vain hotelli 33,06€

6 Metropol Hotel Tallinn

3 tähden
3,4 / 5 19 arviota

Roseni 13

stay min 3 nights get 10%

Viihtyisä majapaikka Tallinnan sydämessäMetropol Hotel Tallinna sijaitsee Tallinnan keskustassa aivan ostoskeskusten ja vanhan kaupungin kupeessa. Hotelli tarjoaa täydellisen majapaikan...

Vain hotelli 54,64€

7 Cru Hotel Tallinn

4 tähden
4,5 / 5 4 arviota

Viru 8

Stay 2 nights and save 25%

The hotel is the former Viru Inn hotel in Tallinn Old Town. In addition to the new name (Cru)the hotel is now also proud to present the new design, fresh atmosphere and an even cosier environment!...

Vain hotelli 36,85€

8 St. Olav Hotel Tallinn

4 tähden
3,2 / 5 25 arviota

Lai Street 5

10% Early Booking Discount

Historian havinaa Tallinnan sydämessäSt. Olav Hotel Tallinna on saanut nimensä Norjan kuninkaan Olavi Haraldinpojan mukaan, ja se sijaitsee aivan keskustan liepeillä vanhassakaupungissa....

Vain hotelli 91,74€

9 Swissotel Tallinn

5 tähden
4,8 / 5 13 arviota

Tornimae 3

Korkealuokkaista majoitusta Tallinnan sydämessäSwissotel Tallinna sijaitsee aivan Tallinnan keskustassa keskellä ostoskeskuksia ja kulttuurin kohtauspaikkoja. Korkealuokkainen ja erittäin...

Vain hotelli 77,99€

10 Nordic Hotel Forum

4 tähden
4,1 / 5 11 arviota

Viru valjak 3

Kulttuuria ja hemmottelua Tallinnan sydämessäAivan Tallinnan keskustassa sijaitseva Nordic Hotel Forum on kivenheiton päässä niin vanhasta kaupungista kuin satamastakin. Olet sitten lomailija,...