Etsi matkoja kohteeseen Dubai

Hotellivaihtoehdot

Hotellissa oleskelun on sijoituttava lähtö- ja paluupäivämäärien väliselle ajalle.

Huone 1

Lasten iät matkan päättyessä ( hinnoittelun ja alennuksen vuoksi)

Dubai matkat

Dubai

Dubai Yleistä

Dubain lahden rannalla sijaitseva Dubai oli aikoinaan beduiinikauppiaiden ja helmensukeltajien asuttamaa hiljaista syrjäseutua. Vuonna 1966 tehdyt öljylöydöt muuttivat kuitenkin kaiken, ja tämän muodonmuutoksen myötä Dubaista kasvoi nykyinen, maailman vilkkaimpiin ja mielenkiintoisimpiin kuuluva matkailukaupunki. Dubai on yksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien seitsemästä valtiosta, ja se päätti sijoittaa varallisuutensa matkailun kehittämiseen - onnistuen siinä hyvin. Nyt kaupunki on vertaansa vailla oleva lomakohde, joka tarjoaa entisaikojen moskeijoita, vilkkaita toreja, kilometreittäin valkoista hiekkarantaa ja uskomatonta aavikkoa - kaikkea tätä hallitsee kuitenkin nykyaikainen huippumoderni arkkitehtuuri ja suunnittelu. Totta on, että lähes kaikki on kaupungissa aivan uutta tai vielä rakenteilla, mutta koska emiirikunnassa lähdettiin parantamaan luonnon tarjoamia aarteita ja lisäämään niihin ihmisen uskomattomia taidonnäytteitä, nähtävää on jo paljon. Dubailaiset ovat rakentaneet saaria mereen, hiihtokeskuksen keskelle erämaata ja loistavan vihreitä golfkenttiä - he ovat tehneet totta mitä ihmeellisimmistä ideoista. Dubai on oikea superlatiivien kaupunki: siellä sijaitsee maailman korkein rakennus ja maailman suurimmat ostosfestivaalit. Siellä voi asua maailman korkeimmalle luokitetussa seitsemän tähden hotellissa ja jopa hotellissa meren alla.

Dubain kokema muodonmuutos on uskomaton, mutta vielä uskomattomampaa on se, että dubailaiset saavat sen toimimaan. Todisteena siitä kaupunkiin virtaa joka vuosi miljoonia matkailijoita, jotka haluavat kokea Dubain sellaisena kuin se tänä päivänä on. He haluavat tehdä ostoksia upeissa kauppakeskuksissa, osallistua wadi bashing -safareille, surffata hiekkadyyneillä, kokeilla kaikkia mahdollisia vesiurheilumuotoja tai vain nauttia hemmottelulomasta sanoinkuvaamattoman ylellisessä rantalomakohteessa. Dubai on myös yllättävän värikäs lomakohde, jossa nykyarkkitehtuurin loisteliaat monumentit seisovat sulassa sovussa vanhan kaupungin historiallisten moskeijoitten ja vanhojen tuulitornien rinnalla.

Vaikka kaupat ja upeat rannat ovat Dubain tärkeimmät vetonaulat, kaupunki tarjoaa myös perinteisiä itämaisia elämyksiä. Torien ikiaikaisilla markkinoilla, soukeilla, voi aistia aitoa beduiinitunnelmaa ja ihastella monenlaisia rikkauksia: kultakoruja, huumaavia arabialaisia hajuvesiä ja myös edullista elektroniikkaa. Hienolla Hattan vuoristoalueella sijaitseva historiallinen linnakekylä on hyvinkin vierailun arvoinen, eikä erämaan mystistä, alati tuulen mukana muuttuvaa maisemaa kannata jättää näkemättä.

Dubai on säilyttänyt historiallisen perintönsä huolellisesti, mutta maan vauraus on mahdollistanut kaupungin perusilmeen vaihtamisen loistokkaaksi trendikeskukseksi, jonka silhuettia hallitsevat nykyisin modernit kauppakeskukset ja high-tech-hotellit. Äskettäisestä Dubain ja koko maailman taloutta heiluttaneesta lamasta huolimatta maa aikoo nostaa rimaa vielä korkeammalle. Tulevaisuudessa joudumme etsimään uusia superlatiiveja kaupunkia kuvaamaan, kun megaprojekti Dubailand saadaan valmiiksi. Tällä hetkellä elämän iloisia puolia arvostavat matkailijat voivat kuitenkin nauttia Dubain jännittävästä yöelämästä, riemukkaista ulkoilmaharrastuksista, shoppailusta näännyksiin asti, mystisestä erämaasta, kimmeltävistä rannoista ja lähes koko vuoden pilvettömältä taivaalta paistavasta auringosta.

Matkapaketit Dubai Helsingistä

Halvimmat Dubai matkat Helsingistä

Halvat matkapaketit Dubai Oulusta

Top nähtävyydet Dubai

 • Dubai on moderni kaupunki, joka tunnetaan tänä päivänä paremmin uskomattomista rakennusprojekteista kuin historiallisista monumenteista. Kaupunki on kuitenkin päättänyt korjata tämän puutteen ja aloittanut arabialaisista juuristaan kertovien rakennusten ja alueiden entistämisen. Kaupungin ponnisteluista huolimatta Dubain tärkeimpänä vetovoimatekijänä tulee olemaan sisätiloissa nautittavien elämysten sijaan - shoppailua lukuun ottamatta - sen valtavan laajat mahdollisuudet erilaisiin ulkoilmaharrastuksiin. Niinpä Dubain luonnon tarjoamista mahdollisuuksista kannattaa ottaa kaikki irti: sen erämaasta ja merestä, ihmisten rakentamista huikeista rakennelmista ja kauppakeskuksista.

  Jäljellä oleva vanhan Dubain alue, Bastakiya, on kunnostettu perusteellisesti ja tarjoaa kävijöille kurkistuksen ikivanhaan persialaiseen kaupankäyntimaailmaan. Perinteiset, asuntojen jäähdytykseen käytetyt tuulitornit reunustavat vanhan kaupungin kapeita ja kiemurtelevia katuja. Al Faheidi Fortin museoissa, kuten Majlis Galleryssa ja Dubai Museumissa, järjestetään näyttelyitä ja valotetaan aikaa ennen mustan kullan löytymistä. Sään salliessa siellä järjestetään viehättävätunnelmainen kirpputori lauantaiaamuisin. Monumentaalinen Jumeriah Mosque on ainoa ei-muslimeille avoin moskeija, ja kaupungin korkein minareetti kuuluu puolestaan Grand Mosque -moskeijalle.

  Modernien rakennusten joukosta mainittakoon Burj Khalifa, joka on maailman korkein pilvenpiirtäjä. Se kohoaa uskomattomaan 828 metrin korkeuteen ja kuuluu luonnollisesti matkailijoiden tärkeimpiin nähtävyyksiin. Rakennuksen edessä sijaitsee Bellagio-tyylinen Dubai Fountain -suihkulähde, jota voi ihailla kokonaisuudessaan pilvenpiirtäjän 124. kerroksessa sijaitsevalta, teknisten ongelmien jälkeen uudelleen avatulta näköalatasanteelta. Burj Khalifassa sijaitsee myös vastikään avattu Armani-hotelli. Kannattaa käydä myös juomassa kupillinen teetä itselleen seitsemän tähteä myöntäneessä Burj al-Arab-hotellissa – samalla voit arvioida itse, onko paikka kahden ylimääräisen tähden arvoinen. Muita Dubain ihmeitä ovat Palmusaaret ja maailmankartan muodostava The World -tekosaariryhmä.

  Dubaissa on valtava määrä erilaisia harrastusmahdollisuuksia, mutta matkaa ei voi pitää täydellisenä ilman jeeppisafaria erämaan dyynimaastoon ja sen päätteeksi vietettyä arabialaista iltaa uskomattoman auringonlaskun saattelemana. Myös hiihtopäivä aidolla lumella Ski Dubain sisähiihtokeskuksessa on kokemisen arvoinen, ja sieltä voi jatkaa mitä eriskummallisimpien vesiurheilulajien, kuumailmapallolentojen, upeiden golfkenttien, wadi-bashing-vaellusten ja hiekkalautailun pariin. Myös aktiivisille penkkiurheilijoille on tarjolla paljon erilaisia tapahtumia aina kameliratsastuskilpailuista kilpahevosiin ja tennisturnauksista rugbyotteluihin asti. Lapset nauttivat päivästä Wild Wadi -vesipuistossa, Children’s City -tiedekeskuksessa ja uskomattomassa vedeneläviä esittelevässä Dubai Aquarium and Underwater Zoossa.

  Lomapäivästä voi nauttia myös veneillen Dubain lahdella perinteisen daun tai abran kyydissä, ja sen päätteeksi kannattaa käyttää aikaa satamalaitureilla kuljeskeluun. Jos majoituspaikkasi on jokin rannikon lomahotelleista, käytettävissä on todennäköisesti hotellin vieraille varattu oma rantakaistale, jossa voit nauttia rauhassa ja täysin siemauksin auringosta, merestä ja hiekasta. Näiden lisäksi parhaillaan käynnissä olevan Dubailand-projektin valmistuminen tulee lisäämään Dubain huvitarjontaa monilla uusilla elämyksillä.

Dubai suositut hotellit kartalla:

Matkavinkit Dubai

 • Dubai on lomakohde, jonne voi matkustaa sen suurempia suunnittelematta. Lento- ja majoitusvarauksia lukuun ottamatta matkaan voi lähteä koko lailla vapaasti. Kaupungissa on helppo suunnistaa ja tarjolla olevat tapahtumat ja harrastusmahdollisuudet löytyvät hyvin. Kaupungin infrastruktuuri on erinomainen, liikkuminen on turvallista ja dubailaiset ovat melko liberaaleja moniin muihin arabimaihin verrattuna. Silti naisten kannattaa pukeutua säädyllisesti, ja hellyydenosoituksia julkisilla paikoilla tulee välttää. Kaupungissa on hyvin paljon maahanmuuttajia ja siirtolaisia monista eri maista. Alkoholia on saatavilla vain hotelleista ja tietyistä muista luvan saaneista liikeyrityksistä, eikä sitä myydä uskonnollisten vapaapäivien aikana eikä päiväsaikaan Ramadan-kuukauden aikana. Dubain valtion matkailun ja liike-elämän markkinointitoimistolla DTCM:llä on useita toimipisteitä, muun muassa lentokentällä. Voit käydä myös osoitteessa www.dubaitourism.ae.

  Saapuminen

  Useimmat suuret lentoyhtiöt lentävät Dubain kansainväliselle lentokentälle. Lentää voi myös Sharjahin kansainväliselle kentälle, joka sijaitsee 30 minuutin päässä Dubaista, tai Abu Dhabin kansainväliselle kentälle, jolta matka Dubaihin kestää 2 tuntia. Emirates Express -bussiverkoston linja-autot kulkevat Dubain ja Arabiemiraattien muiden kuuden pääkaupungin välillä. Rannikkokaupunkina Dubailla on tietenkin kansainvälinen matkustajasatama, Port Rashidissa.

  Liikkuminen

  Auto on paras tapa liikkua Dubaissa. Auton voi vuokrata lentokentältä tai Internetistä, ja ajamiseen tarvitaan kansainvälinen ajokortti tai väliaikainen Dubain ajokortti. Jos auton vuokraaminen ei kiinnosta, seuraavaksi paras tapa liikkumiseen on taksi. Takseja on paljon, niitä saa lennosta ja tilaamalla ja niissä on taksamittariin perustuva veloitusjärjestelmä. Myös pimeitä takseja on tarjolla, mutta silloin hinnasta kannattaa sopia selvästi etukäteen, muutoin maksu voi olla turhan korkea. Äskettäin avattu Dubain metro on mukava tapa matkustaa rannikolle, Burj Khalifaan tai Mall of the Emiratesiin. Myös lentokentällä on metroasema. Uskomattoman hienoista maisemista pääsee nauttimaan vuokraamalla abran, pienen veneen, joka kuljettaa matkailijat Dubain lahden yli.

  Milloin kannattaa matkustaa

  Dubaissa voi olla äärettömän kuumaa: vaikka kaupunki sijaitsee rannikolla, sitä ympäröi muilta osin erämaa. Touko-lokakuussa ilma on niin kuumaa ja kosteaa, että jopa uima-altaita joudutaan jäähdyttämään. Niinpä paras ajankohta Dubain matkalle on marraskuusta toukokuuhun. Jos matkan päätarkoitus on shoppailu, tammikuun suuri Dubai Shopping Festival -tapahtuma on varmasti hyvä valinta matkan ajankohdaksi. Muista, että Ramadan-kuukauden aikana ravintolat avaavat myöhään ja baarit ja yökerhot saattavat olla suljettu.

  Tapahtumakalenteri

  Ostosmatkalaisten kaksi tärkeintä tapahtumaa ovat Dubai Shopping Festival ja Dubai Summer Surprises. Muita merkittäviä tapahtumia ovat Dubai Tennis Open -kilpailut, joihin osallistuu paljon huippuluokan pelaajia, Dubai Rugby Sevens ja hevosmaailman korkeimmalla rahapalkinnolla kruunattu Dubai World Cup -laukkakilpailu.

Lomavinkit Dubai

 • Dubain kansainvälinen lentokenttä palvelee sekä Dubaita että sen naapuriemiraatteja. Tämä kaikkiaan kolme terminaalia käsittävä lentokenttä on Lähi-idän vilkkain lentokeskus ja toimii kotikenttänä Dubain valtion lentoyhtiölle Emiratesille. Lentoasema sijaitsee aivan kaupungin kupeessa ja tunnetaan loistavasta verottomien myymälöiden valikoimasta sekä lähtevien että saapuvien matkustajien puolella. Myös toinen lentokenttä on suunnitteilla. Al Maktoumin kansainvälinen lentokenttä tulee olemaan pinta-alaltaan maailman neljänneksi suurin. Dubaihin voi lentää myös noin puolen tunnin päässä olevan Sharjahin (Air Arabian kotikenttä) kansainvälisen lentokentän kautta sekä Abu Dhabin kansainvälisen kentän kautta (Etihad Airwaysin kotikenttä), joka sijaitsee noin kahden tunnin päässä.

  Dubain lentokenttä on suuri, mutta valtavat matkailijamäärät saavat sen siitä huolimatta tuntumaan ahtaalta. Monet Kaakkois-Aasiasta saapuvat matkailijat tekevät välilaskun Dubaihin ennen Atlantin ylitystä. Matkailijoita kuljetetaan terminaalien välillä lentokenttäbusseilla, jotka lähtevät 20-30 minuutin välein. Lentokentän saapuvien matkailijoiden puolella on viiden tähden hotelli, ja itse lentoasemalla on kaikki tarvittavat palvelut: valuutanvaihto, pankkiautomaatteja, lääkintäpalveluita, terveyskylpylä, kuntosali, liikekeskuksia, ravintoloita sekä omat odotustilat ilman saattajia matkustaville lapsille ja erityistä palvelua tarvitsevilla matkustajille. Lisäksi tarjolla on tietenkin mittava määrä verottomia lentokenttämyymälöitä. Lentokentältä voi myös vuokrata auton, ja valittavana on kaikki suuret autovuokraamot: Avis, Budget, Fast Rent a Car, Hertz jne.

  Saapuminen kaupunkiin

  Useimmat matkailijat siirtyvät kentältä kaupunkiin taksilla, ja matka kestää vain 10 minuuttia. Dubai Transportin virallisia takseja on saatavana saapuvien matkailijoiden terminaalin edestä, mutta ne veloittavat suurehkon lähtömaksun. Saapuvien aulasta voi varata myös etukäteen maksettavan lentokenttätaksin. Kaikilla kolmella lentokentällä on useita autovuokraamoita omaa autoa havitteleville matkailijoille. Edullisemmin keskustaan pääsee Dubain kaupungin lentokenttäbusseilla, jotka ovat varautuneet hyvin matkailijoiden matkatavaroihin, ja bussimatka Al Subkhan tai Al Ghubaiban bussiasemille kestää noin 20 minuuttia. Äskettäin avattu Dubain metro palvelee myös terminaalien 1 ja 3 matkustajia. Jos olet lentänyt Etihad Airwaysilla Abu Dhabin kentälle, lentoyhtiö tarjoaa ilmaisen kuljetuksen Dubain keskustaan.

Yöelämä Dubai

 • Ensimmäinen muistettava asia on se, että paikallinen juhlimispäivä on torstai, koska perjantait ja lauantait ovat vapaapäiviä. Toiseksi on hyvä tietää, että useimmat menopaikat ovat hotellien yhteydessä, koska vain hyvin harvoilla itsenäisillä yrityksillä on lupa tarjoilla alkoholia. Kolmanneksi tärkeintä on suunnata niin kutsuttuihin näköalabaareihin, sillä maisemat rakennusten huipulla tai meren äärellä – tai jopa sen alla – sijaitsevista ravintoloista on kerrassaan uskomaton.

  Dubain yöelämä on vilkkaimmillaan esimerkiksi Emirates Towersin bulevardilla, Madinat Jumeirahissa, Wafi Cityn Pyramidsissa sekä Dubai Marine Beach Resortissa. Runsaasta tarjonnasta voidaan nostaa esiin myös Cin Cin, Burj-al Arab -hotellin Skyview Bar, 360 degrees, Buddha Bar sekä Barasti. Paikallisen väestön löytää Dubain kahviloista, joissa he viettävät aikaansa vesipiippuja poltellen.

Ostokset Dubai

 • Dubain ostosmaailma noudattaa kaupungin yleistä mieltymystä superlatiiveihin. Siellä on parhaat kaupantekomahdollisuudet, suurimmat kauppakeskukset, eniten kauppakeskuksia, vilkkaimmat torit ja eittämättä maailman laajimmat shoppailun "hullut päivät". Miljoonien ihmisten saapuminen tänne kaikkialta maailmasta todistaa Dubain aseman maailman suosituimpana ostoskeskuksena. Ostospaikkojen määrä on hämmentävä, mutta niin on niiden moninaisuuskin: Dubaista löytyy kaikkea loistollaan häikäisevästä kultakauppa-alueesta yltäkylläisyyttä pursuaviin ostoskeskuksiin, hienostuneista huippumerkkiliikkeistä hajuaisteja koetteleviin kalamarkkinoihin, vuosittaisesta Dubai Shopping Festivalista ympärivuotiseen elektroniikka-alennusmyyntiin. Dubaista saat kaiken, mitä rahalla voi hankkia.

  Kauppakeskukset

  Suunnaton Mall of Emirates oli Dubain suurin kauppakeskus kunnes Dubai Mall valmistui ja sai tuulta purjeisiinsa. Se on silti loistava paikka shoppailuun: Harvey Nichols, Carrefour, ylelliset merkkiliikkeet, kansainväliset huippuketjut ja hiihtokeskus pitävät sen lippua korkealla. Maailman suurimman kauppakeskuksen titteli kuuluu siis nykyään Dubai Mallille, ja sen erikoisuuksiin kuuluu luistelurata ja valtava sisäakvaario. Chanel, Dior, Hermes ja Saks Fifth Avenue sijaitsevat Bur Jurmanissa, Mercaton teemana on renessanssi ja Ibn Battutan tarjonta on koottu tuotteista maailman eri kolkilta. City Centre Mall, Emirates Towers Boulevard, Wafi Mall, Dubai Outlet ja monet muut tarjoavat puolestaan perinteistä ostoskeskustunnelmaa.

  Perinteiset souk-torit

  Iltatori, huumaava maustetori, lumoava kultatori ja ilmastoitu keinotekoinen Souk Madinat Jumeirah -tori tarjoavat tervetullutta vaihtelua kauppakeskusten melko samankaltaiseen ilmapiiriin. Kulta on yksi kannattavimpia ostoskohteita, sillä raaka-aineen hinta on maailman alhaisimpia ja kullan laatua valvotaan tiukasti. Tinkimisen arvoisia ovat myös kauniit vesipiiput, vaniljatangot, sahrami ja tekstiilit. Tinkiminen kannattaa todella pitää mielessä, sillä hinnoittelu perustuu siihen.

ENEMMÄN Dubai matkapaketteja:

http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/778/213778/2241284-Majestic-Hotel-Tower-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Mankhool Road
4.0 / 5 21 arviota
 • Book in advance and SAVE
 • Book in advance and SAVE
Vain hotelli
74,96€
Vain hotelli
74,96€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/260/347260/2241284-Dusit-Thani-Dubai-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
133 Sheikh Zayed Road
4.4 / 5
 • FREE Internet access & local telephone calls
 • FREE Internet access & local telephone calls
Vain hotelli
116,62€
Vain hotelli
116,62€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/201/294201/2241284-Al-Murooj-Rotana-Dubai-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Al Saffa St
4.3 / 5 6 arviota
 • Earl Bird Offer
 • Earl Bird Offer
Vain hotelli
135,20€
Vain hotelli
135,20€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/588/79588/2241284-Golden-Sands-Hotel-Apartments-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Al Mankhool Street, Bur Dubai
3.3 / 5 24 arviota
 • 15 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
 • 15 % hinnasta pois majoituttaessa 1 yötä tai enemmän
Vain hotelli
52,61€
Vain hotelli
52,61€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/846/247846/2241284-Raffles-Dubai-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
121800
4.8 / 5
 • Raffles Club Lounge Privileges
 • Raffles Club Lounge Privileges
Vain hotelli
279,68€
Vain hotelli
279,68€
Free Cancellation
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/832/348832/69481597-Winchester-Grand-Hotel-Apartments-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
10B St, Al Mankhool
3.7 / 5 25 arviota
 • Book in advance and SAVE
 • Book in advance and SAVE
Vain hotelli
52,34€
Vain hotelli
52,34€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/795/71795/2241284-Millennium-Airport-Hotel-Hotel-Exterior-9-LP.jpg
Casablanca Street, Garhoud Area.
4.2 / 5
 • Stay for longer and SAVE
 • Stay for longer and SAVE
Vain hotelli
78,68€
Vain hotelli
78,68€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/423/138423/2241284-Villa-Rotana-Dubai-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Sheikh Zayed Road Dubai
4.4 / 5 14 arviota
 • 20 % hinnasta pois majoituttaessa 5 yötä tai enemmän
 • 20 % hinnasta pois majoituttaessa 5 yötä tai enemmän
Vain hotelli
88,90€
Vain hotelli
88,90€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/991/320991/2631759-Moevenpick-Hotel-Jumeirah-Beach-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
The Walk
5.0 / 5 2 arviota
 • Rate Includes Breakfast
 • Rate Includes Breakfast
Vain hotelli
192,56€
Vain hotelli
192,56€
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/652/37652/2241284-Fairmont-Dubai-Hotel-Exterior-3-LP.jpg
Sheikh Zayed Road Dubai United Arab Emirates P.O. Box 97555
4.3 / 5
 • Book in advance and SAVE
 • Book in advance and SAVE
Vain hotelli
172,96€
Vain hotelli
172,96€