Pääosion alkuosa

Berliini matkat

Etsi lentoja

Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Berliini – hotellit

Hae lento + hotelli

Parhaat matkapaketit kohteeseen Berliini:

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Berliini:

Näytä kaikki 904 hotellia kohteessa Berliini
Novum Select Hotel Berlin Ostbahnhof

Novum Select Hotel Berlin Ostbahnhof

Lange Strasse 31, Berlin
4.0 kautta 5.0
4,0 / 5 (40 arvostelua)

Karl-Marx-Allee, ALEXA ja Nikolaikirche sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Alexanderplatz ja TV-torni ovat myös 3 kilometrin päässä.

50 €

50 €
Scandic Berlin Potsdamer Platz

Scandic Berlin Potsdamer Platz

Gabriele Tergit Promenade 19, Berlin
4.0 kautta 5.0
4,4 / 5 (78 arvostelua)

Blue Man Group Berlin ja Potsdamer Platz ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Checkpoint ...

60 €

60 €
InterCityHotel Berlin Hauptbahnhof

InterCityHotel Berlin Hauptbahnhof

Katharina Paulus Strasse 5, Berlin
4.0 kautta 5.0
4,1 / 5 (59 arvostelua)

Freie Universität Berlin ja Valtiopäivätalo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Brandenburgin portti ja Voitonpylväs ovat myös 2 kilometrin ...

71 €

71 €
Hotel Berlin, Berlin

Hotel Berlin, Berlin

Lützowplatz 17, Berlin
4.5 kautta 5.0
4,1 / 5 (498 arvostelua)

Berlin Aquarium ja Voitonpylväs sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä joen rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Keisari Vilhelmin ...

74 €

74 €
Steigenberger Hotel Berlin

Steigenberger Hotel Berlin

Los-Angeles-Platz 1, Berlin
5.0 kautta 5.0
4,3 / 5 (166 arvostelua)

Keisari Vilhelmin muistokirkko ja Berliinin eläintarha sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta perheystävällisestä ...

85 €

85 €
Novum Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Novum Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin
4.0 kautta 5.0
3,9 / 5 (97 arvostelua)

Deutscher Dom ja Gendarmenmarkt sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Potsdamer Platz ovat myös 15 minuutin ...

91 €

91 €
Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

Ella-Trebe-Straße 5, Berlin
5.0 kautta 5.0
4,6 / 5 (35 arvostelua)

Freie Universität Berlin ja Valtiopäivätalo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä bisnesalueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Brandenburgin ...

104 €

104 €
Novum Style Hotel Berlin-Centrum

Novum Style Hotel Berlin-Centrum

Franklinstrasse 23, Berlin
3.5 kautta 5.0
4,0 / 5 (90 arvostelua)

Teknillinen yliopisto ja Berliinin eläintarha sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Voitonpylväs ja Keisari Vilhelmin muistokirkko ovat myös 3 kilometrin ...

36 €

36 €
RAMADA Hotel Berlin Alexanderplatz

RAMADA Hotel Berlin Alexanderplatz

Karl Liebknecht Strasse 32, Berlin
4.0 kautta 5.0
4,3 / 5 (131 arvostelua)

Alexanderplatz ja TV-torni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. ALEXA ja DDR-museo ovat myös 15 minuutin ...

67 €

67 €
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

Alexanderplatz 7, Berlin
4.5 kautta 5.0
4,0 / 5 (169 arvostelua)

Alexanderplatz, Televisiotorni ja Berliinin raatihuone sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Nikolaikirche ja Museosaari ...

72 €

72 €
Kartta

Berliini yleistä

Saksan pääkaupunki Berliini on kiehtova kaupunki, jonka värikäs historia näkyy edelleen katukuvassa. Berliinin muuria pääsee edelleen katsomaan muutamalla muistomerkillä, mutta ihmisten liikkumista se ei onneksi enää rajoita. Nykyään Berliini onkin tunnettu kaupunkilomakohde, jonne matkustavat niin pariskunnat, perheelliset kuin reppureissaajat. Kaupungin kulttuuritarjonta on laajaa, ruoka herkullista ja halpaa, ja yöelämä tunnetusti erittäin vilkasta. Berliinissä aikasi ei taatusti käy pitkäksi, ja matka-ajaksi kannattaakin varata vähintään pitkä viikonloppu. Varo kuitenkin, saatat ihastua kaupunkiin niin kovasti, ettet tahdo enää kotiin palatakaan!

Berliini on alunperin perustettu 1200-luvulla, eli ikää tällä nuorekkaalla kaupungilla alkaa jo olemaan. Kaupunki on ollut vararikon partaalla useasti, mutta noussut taas uuteen kukoistukseen, ja tällä hetkellä se onkin yksi Euroopan merkittävimmistä tiede- ja kulttuurikeskuksista, johon muuttaa etenkin nuoria ympäri maailmaa. Kaupunki onkin melkoinen kulttuurien sulatusuuni.

Kaupungin arkkitehtuuri ei ole välttämättä yhtä hienostunutta, kuin vaikkapa Pariisissa, mutta omalla rosoisella tavallaan Berliinikin on sitäkin mielenkiintoisempi tuttavuus. Toinen maailmansota tuhosi suuren osan rakennuskannasta, ja jälleenrakentaminen on tehnyt katukuvasta hyvin vaihtelevaa. Itäisen puolen korkeat ja jämptit rakennukset ovat aivan toisesta maailmasta verrattuna keskustan mataliin umpikortteleihin. Tässä kaupungissa riittää ihasteltavaa pitkäksi aikaa!

Paras aika matkustaa kohteeseen Berliini

Kevät saapuu Berliiniin jo maaliskuun lopulla, joten jos Suomen takatalvi alkaa masentaa, on esimerkiksi huhtikuu oiva aika lähteä ihailemaan kukkaloistoa ja puiden lehtiin puhkeamista. Toukokuinen Berliini on vielä lämpötilansa puolesta sopiva suomalaisellekin, mutta varsinkin heinä-elokuu on monelle liian tukalaa aikaa, varsinkin kaupunkilomailuun. Elo-syyskuu on vielä lämmintä, mutta sää alkaa muuttua epävakaisemmaksi. Joulu- ja tammikuu ovat harmaimmat ja sateisimmat kuukaudet, joten jos silloin matkustaa, kannattaa matkasuunnitelmaan sisällyttää museoita ja muita sisätiloja.

Parhaat palat Berliini

Syö

Kaupunki on saanut paljon väriä monista kansallisuuksista, jotka ovat myös tuoneet kaupungin ruokatarjontaan aivan uusia mausteita. Moni onkin sanonut, että ei ole maistanut missään niin hyvää döner-kebabia kuin Berliinissä! Fine diningin faneille täällä ei kauheasti ruokapaikkoja ole, mutta katuruoan ja ronskien annosten ystävät ovat haltioissaan.

Shoppaile

Berliinistä löytyy ostettavaa jokaisen tarpeille ja kukkarolle. Kaufhaus des Westens on manner-Euroopan suurin tavaratalo, jossa vierähtää helposti koko päivä. KaDeWen vieressä sijaitsee puolen kilometrin mittainen Tauentzienstraße, joka on yksi suosituimmista ostoskaduista, ja alueella on useita muitakin ostoskatuja, joiden tarjonta vaihtelee luksusliikkeistä viehättäviin paikallisia tuotteita myyviin putiikkeihin.

Juhli

Baarikärpäselle Berliini on taivas maan päällä. Täältä löydät varmasti illanviettopaikan halusit sitten istua iltaa viinilasillisen ääressä, kannustaa suosikkiseuraasi jalkapallopubissa tai bailata teknon tai vaikka mamban tahdissa aamuun asti. Berliinin baarien aukioloaika ei ole niin säädeltyä kuin Suomessa, joten täällä bileet voivat jatkua helposti auringonnousuun asti.

Nauti kulttuurista ja nähtävyyksistä

Berliinin kulttuuritarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotain; kaupungissa sijaitsee maailmankuuluja oopperoita, teattereja, orkestereja ja siellä järjestetään useasti maailmanluokan artistien keikkoja. Nähtävyyksiä kaupungissa riittää useamman päivän tarpeiksi. Berliinin muurin muistomerkki, Fernsehturm televisiotorni sekä vuoden 1936 kesäolympialaisten näyttämö olympiastadion lienevät kuuluisimpia, mutta näiden lisäksi Berlin Zoo, Brenderburgin portti sekä Saksan valtiopäivätalo, Reichstag, ovat käymisen arvoisia kohteita. Jos haluat nähdä kerralla enemmän ja muutakin kuin keskustaa, voit hypätä kaupungin keskustan kiertävälle rengasradalle, jolloin näet mukavasti junan ikkunasta Berliinin karumpaa puolta.

Lomavinkit Berliini

Saapuminen Berliiniin
Berliiniin lentäessä koneesi laskeutuu todennäköisimmin kaupungin länsipuolella sijaitsevalle Tegelin kentälle. Kentältä pääsee helposti julkisilla keskustaan, sekä bussit että S-bahn juna 9 kulkevat monta kertaa tunnissa. Matka kustantaa suurinpiirtein saman verran kuin Suomen kaupunkien julkiset, eli 2-3 euroa. Myös taksit palvelevat matkalaisia, ja Saksan taksien hintataso on alhaisempi kuin Suomessa.

Berliinissä liikkuminen

Julkinen liikenne toimii Berliinissä loistavasti, ja metrot, bussit sekä raitiovaunut vievät sinut nopeasti ja edullisesti paikasta toiseen. Kävellen kaupunkiin tutustuminen onnistuu alueittain, mutta kaupungin valtavan koon takia tarvitset muitakin kulkuvälineitä alueelta toiselle siirtyessäsi. Pyöräilijöillekin Berliini sopii, autoliikenne ei ole kauhean vilkasta, joten vaikka pyöräteitä ei joka paikassa ole, liikenteen seassa pärjää kyllä.

Jos haluat tutustua Berliiniin ja sen lähialueisiin vapaammin, kannattaa harkita auton vuokraamista. Liikennejärjestelyt ovat saksalaiseen tapaan selkeät, joten keskustassakaan ajamista ei tarvitse liikoja jännittää. Berliinin lähettyvillä sijaitsee esimerkiksi Potsdamin kaupunki, jonka linnoja ihastelevat varmasti varsinkin pikkuprinsessat.

Hintataso Berliini

Berliinissä käytetään Saksan virallista valuuttaa, eli euroa. Berliinin hintataso on hieman Suomea edullisempi, mutta hieman muuta Keski-Eurooppaa korkeampi. Ravintoloiden hinnat ja paikallinen olut on noin kolmanneksen halvempaa kuin Suomessa. Berliinissä törmäät jokaisessa kadunkulmassa döner-kioskiin, josta voit ostaa erittäin huokeasti pitaleivän, jos aika ei riitä ravintolassa istumiseen. Tässä esimerkkihintoja Berliinin hintatasosta:

Edullinen ravintola-annos: 8 €
Kolmen ruokalajin ateria keskiluokkaisessa ravintolassa: 20 €
Cappuccino ravintolassa: 2,40 €
Paikallinen olut ravintolassa (0,5l): 3 €
Paikallinen olut kaupassa (0,5l): 0,80 €
Taksimatka 5km: 14 €
Matka julkisessa kulkuneuvossa: 2,70 €

Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.