Pääosion alkuosa

Dubrovnik matkat

Etsi lentoja

Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Dubrovnik – hotellit

Hae lento + hotelli

Parhaat matkapaketit kohteeseen Dubrovnik:

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Dubrovnik:

Näytä kaikki 1 414 hotellia kohteessa Dubrovnik
Lafodia Sea Resort

Lafodia Sea Resort

Obala Iva Kuljevana 51, Lopud Island
4.0 kautta 5.0
4,0 / 5 (6 arvostelua)

Little Church of St. Nicholas ja Sunjin ranta ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Suduradin satama sijaitsee 4,7 kilometrin ...

152 €

152 €
Rixos Libertas Dubrovnik

Rixos Libertas Dubrovnik

Liechtensteinov Put 3, Dubrovnik
5.0 kautta 5.0
4,3 / 5 (15 arvostelua)

Lovrijenacin linnoitus, Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Orlandon pylväs ja Sponzan palatsi ...

279 €

279 €
Dubrovnik Palace

Dubrovnik Palace

Masarykov Put 20, Dubrovnik
5.0 kautta 5.0
4,5 / 5 (58 arvostelua)

Lapadin ranta, Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari ovat 5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Orlandon pylväs ja Sponzan palatsi ovat ...

258 €

258 €
Tirena Hotel

Tirena Hotel

Iva Dulcica 36, Dubrovnik
3.0 kautta 5.0
3,8 / 5 (34 arvostelua)

Copacabanan ranta on 0,6 kilometrin päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari sijaitsevat 5 ...

138 €

138 €
Valamar Dubrovnik President Hotel

Valamar Dubrovnik President Hotel

Iva Dulcica 142, Dubrovnik
5.0 kautta 5.0
4,6 / 5 (18 arvostelua)

Copacabanan ranta, Lapadin ranta ja Dubrovnikin yliopisto ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Dubrovnikin lauttasatama ja Gružin ...

268 €

268 €
Hotel Ariston

Hotel Ariston

Kardinala Stepinca 31, Dubrovnik
5.0 kautta 5.0
4,8 / 5 (4 arvostelua)

Copacabanan ranta, Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari ovat 5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Lapadin ranta ja Dubrovnikin yliopisto ...

199 €

199 €
Radisson BLU Resort & Spa, Dubrovnik Sun Gardens

Radisson BLU Resort & Spa, Dubrovnik Sun Gardens

Na Moru 1, Dubrovnik
5.0 kautta 5.0
4,1 / 5 (7 arvostelua)

Trsteno Arboretum on 4,6 kilometrin päässä tästä rannalle sijaitsevasta hotellista. Trstenon ranta ja Stikovican ranta sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Dubrovnikin ...

239 €

239 €
Hotel Excelsior

Hotel Excelsior

Frana Supila 12, Dubrovnik
5.0 kautta 5.0

Nykytaiteen museo, Sponzan palatsi ja Orlandon pylväs ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannan tuntumassa kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. ...

370 €

370 €
Hotel Lero

Hotel Lero

Iva Vojnovica 14, Dubrovnik
4.0 kautta 5.0
4,0 / 5 (11 arvostelua)

Lovrijenacin linnoitus, Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Orlandon pylväs ja Sponzan palatsi ovat myös 3 ...

142 €

142 €
Hotel Lapad

Hotel Lapad

Lapadska obala 37, Dubrovnik
4.0 kautta 5.0
4,4 / 5 (61 arvostelua)

Dubrovnikin yliopisto on 0,7 kilometrin päässä tästä romanttisesta hotellista. Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Orlandon ...

189 €

189 €
Kartta

Dubrovnik yleistä

Dubrovnik, joka on tunnettu myös Adrianmeren helmenä, on erinomainen lomakohde kaikille kulttuuria, historiaa, hyvää ruokaa, rantalomaa tai kaikkia edellä mainittuja etsivälle. Dubrovnik sopii hyvin koko perheen lomanviettopaikaksi, mutta se on oivaa vaihtelua myös romanttiselle viikonloppureissulle perinteisemmin rakastavaisten matkakohteina tunnettujen kaupunkien sijasta.

Vuodesta 1979 UNESCO:n maailmanperintökohdelistalle kuulunut Dubrovnik on muurien suojassa oleva keskiaikainen kaupunki. Kaupunki onkin säilynyt erinomaisesti alkuperäisessä kunnossaan ja entisöity taidokkaasti niiltä osin, kun se on ollut tarpeen. Talojen punaiset katot, harmaat seinät ja sininen meri luovat mielenkiintoisen kontrastin kaupungin ja meren välille.

Alunperin se mikä nykyään tunnetaan Dubrovnikin kaupunkina oli kaksi erillistä kaupunkia, joista toinen sijaitsi saarella ja toinen aivan rannikon tuntumassa. Kaupungit yhdistettiin täyttämällä niiden väliin jäänyt kapea vesikaistale. Nykyään tuo kaistale tunnetaan Dubrovnikin keskuskatuna Placana ja Stradunina. Muutama vuosisata takaperin Dubrovnik oli erittäin varteen otettava kilpailija Venetsian satamamahdille. Osaksi tästä johtuen Dubrovnik on nykypäivänäkin sitä mitä se on, sillä asemansa tuoman varallisuuden ansiosta kaupunki kehittyi aikoinaan hyvin merkittävällä tasolla.

Varsinkin kesällä Dubrovnikin elämä vetää vertoja mille tahansa suurkaupungille, vaikka asukkaita nykyisellään onkin vain noin 50 tuhatta. Lukuisat iltamenot, loistavat ravintolat ja rento tunnelma takaavat onnistuneen loman.

Irlantilainen näytelmäkirjailija George Bernard Shaw on Dubrovnikissa vierailtuaan kirjoittanut, ”Jos haluat nähdä taivaan maan päällä, tule Dubrovnikiin.”. Shawn virke kiteyttää varsin hyvin Dubrovnikin ainutlaatuisen kauneuden.

Paras aika matkustaa kohteeseen Dubrovnik

Dubrovnikissa vallitsee perinteinen subtrooppinen Välimerenilmasto. Kesäisin kaupungin valtaa polttava kuumuus, joka kohoaa päivittäin yli suomalaisittain tunnetun 25 °C asteen hellerajan ja talvisin sää on varsin leuto, eikä lämpötilat putoa paljon 10 °C asteen alapuolelle. Dubrovnik on viime vuosina kasvanut varsin suosituksi turistikohteeksi, joka on hyvin ruuhkainen varsinkin aivan keskikesällä heinä-elokuussa. Paras aika matkustaa Dubrovnikiin onkin kesä- tai syyskuussa, jolloin turistimäärät ovat huomattavasti keskikesää vähäisemmät, mutta sää on kuitenkin vielä varsin lämmin.

Jos olet kiinnostunut teatterista ja klassisesta musiikista, on paras aika Dubrovnikiin matkustamiselle heinä-elokuu, sillä silloin kaupungissa järjestetään Dubrovnikin kesäfestivaalit. Heti kesäfestivaalien jälkeen järjestetään myös Julian Rachlin-festivaalit, jotka jatkavat klassista linjaa viulumusiikin parissa.

Parhaat palat Dubrovnik

Kaupungin pääkadun, Stradunin, kellotornin kanssa samasta päädystä löytyy Dubrovnikin vanha satama eli Stara Luka. Satamasta voi lähteä Adrianmeren risteilylle. Risteily kestää yleensä noin 2-3 tuntia ja se antaa loistavat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön mereltä päin. Satamasta voi lähteä myös vehreälle Lokrumin saarelle. Lauttamatka satamasta saarelle kestää noin 10 minuutin verran, ja on ehdottomasti vaivan arvoinen, sillä saarella on upeat uimarannat, luontopolkuja sekä kasvitieteellinen puutarha.

Hieman pidemmän, noin 1-2 tunnin lauttamatkan päässä sijaitsee toinen vehreä saari, joka on itseasiassa Mljetin kansallispuisto. Kansallispuisto on ihanteellinen paikka patikointiin ja pyöräilyyn.

Toinen oiva paikka patikointiin on läheinen 412 metriä korkea Srd-vuori. Matka vuorelle polttavia rinteitä pitkin kävellen kestää parisen tuntia, mutta nykyään huipulle voi ottaa myös köysijunan, jolla matka taittuu parissa minuutissa. Vuoren huipulla on Napoleonin aikainen linnoitus, jossa on paljon mielenkiintoista nähtävää.

Dubrovnik on tunnettu myös hyvänä rantakohteena, joten mikäli museoiden, kirkkojen ja muun arkkitehtuurin ihastelu alkaa kyllästyttää voit vaihtaa uimapuvun päälle ja painella yhdelle kaupungin monista rannoista. Monelta rannoista löytyy myös oheisohjelmaa kuten baareja, ravintoloita sekä mahdollisuudet vesileikkeihin.

Lomavinkit Dubrovnik

Kuten monessa muussakin kaupunkikohteessa, on Dubrovnikissakin kävely paras keino nähdä kaikki kaupungin tarjoamat salaisuudet. Vaikka kaupungissa onkin hyvät julkiset liikenneyhteydet, ei etenkään vanhankaupungin alueella pääse liikkumaankaan kuin kävellen. Varaudu matkaan siis hyvin kävelykengin!

Saapuminen

Lentäessäsi Dubrovnikiin, laskeutuu lentosi Dubrovnikin lentokentälle noin 20 kilometrin päähän itse kaupungin keskustasta. Jokaisen lennon laskeutumisen aikoihin kentälle saapuu lentokenttäbussi, jolla matkustajat voivat liikkua Dubrovnikin pääbussiasemalle, Pilelle. Matka maksaa 35 Kroatian kunaa, joka vastaa noin 5 euroa. Kentältä löytyy myös useampia kansainvälisiä vuokra-autofirmoja, joiden tiskiltä voit lunastaa jo varaamasi auton tai vuokrata sen vasta paikan päällä. Myös takseja on lentokentällä aina lentojen saapumisen aikoihin. Taksilla matka keskustaan maksaa noin 43€.

Liikkuminen Dubrovnikissa

Dubrovnikin keskustassa kannattaa hyödyntää erinomaiset bussiyhteydet, kun matkustat uuden ja vanhan kaupungin välillä. Päästyäsi vanhaan kaupunkiin on ainoa mahdollinen liikkumistapa kävely. Välimatkat ovat pääasiallisesti lyhyitä, joten siirtymämatkat sujuvat kävellen varsin kivuttomasti myös lasten kanssa.

Yöelämä Dubrovnik

Dubrovnik on nuorten matkaajien suosiossa ja ainakin osittain siitä syystä se on myös keskikesäisin varsin vilkas kaupunki yöelämältään. Vilkkaimpien turistikausien ulkopuolella yöelämä hiljenee ja laantuu varsin laimeaksi. Vanhankaupungin Grad sekä rantakaupunginosa Lapadin ovat pääasialliset yöelämän keskukset, joista kummastakin löytyy baareja hyvin moneen makuun.

Dubrovnikin yöelämä kannattaakin kokea myöhäisen illallisen ja muutaman lasillisen kautta, sillä se onnistuu varmasti läpi vuoden.

Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.