Pääosion alkuosa

Finnair lennot

Etsi lentoja

Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Hae hotelleja

Hae lento + hotelli

Finnair

Finnair on meille kaikille tuttu lentoyhtiö, jonka siivillä jo usea sukupolvi suomalaisia on lentänyt kotimaassa ja maailmalla. Finnair onkin yksi maailman vanhimpia lentoyhtiöitä, se perustettiin jo vuonna 1923. Finnairin lennoilla panostetaan viihtyvyyteen ja palvelujen toimimiseen, ja tavoitteena on tottakai aina tyytyväinen ja palaava asiakas.

 

Lentokohteita Finnairilla on yli 80 ympäri maailmaa, ja etenkin kaukolentoihin Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan panostetaan paljon. Nykyaikaisella kalustolla on miellyttävä matkustaa, vaikka lentoaika olisi useita tunteja, ja tämä on yksi Finnairin kilpailuvalteista. Syksyllä 2015 Finnair sai käyttöönsä ensimmäisen 19:stä tilaamastaan Airbus A350 -lentokoneestaan, ja kyseisissä koneissa kokonaisuus on pienintäkin osasta myöten tarkkaan harkittu. A350-lentokoneissa on muunmuassa huippulaadukas viihdejärjestelmä, vaihtuva LED-valaistus, hiljaisemmat moottorit ja paljon muuta. Finnairin itse käyttämä laivasto koostuu Airbusin laadukkaista koneista, ja kotimaan lentoja operoiva Norra on vuokrannut Finnairilta Embraer sekä ATR-koneet käyttöönsä.

 

Helsinki-Vantaa on Finnairin kotikenttä, joka toimii kaukolentojen solmukohtana Euroopan ja Aasian välissä. Helsingin pohjoinen sijainti on selkeä kilpailuetu Finnairille, koska sieltä pystyy lentämään nopeimmat yhteydet Aasian suurimpiin kaupunkeihin.

 

Finnairin matkustusluokat takaavat jokaiselle sopivan matkustuselämyksen laadukkaalla palvelulla.

Business-luokan matkustajat saavat nauttia eduista heti lähtöselvityksestä alkaen. Priority-lähtöselvitys sekä -turvatarkastus kuuluvat Business-asiakkaille kaikilla kentillä, missä se on saatavilla. Finnairin businesslounget ovat käytettävissä, ja matkatavaroita saa mukaan ottaa kaukolennoille kolme enintään 23kg:aa painavaa matkalaukkua, ja Euroopan lennoille kaksi enintään 23kg:aa painavaa laukkua. Ateriat sekä juomat ovat Business-luokassa astetta tasokkaampia kuin Economy-luokassa. Osalla kaukolennoista Business-luokassa on käytössä tilavat vuodeistuimet, jotka saa kallistettua 200cm pitkiksi sängyiksi, ja jotka antavat muutenkin enemmän yksityisyyttä. Euroopan lennoilla Business-luokassa jätetään keskipenkit tyhjiksi, joten matkustajat saavat enemmän yksityisyyttämyös ilman vuodeistuimia.

 

Economy-luokan matkustajat saavat ottaa lennolle mukaan yhden enintään 23kg:aa painavan matkalaukun. Kaukolennoilla lippuun kuuluu ateriat, juomat sekä välipalat, ja jokaista odottaa omalla paikallaan tyyny ja peitto miellyttävää matkustuskokemusta varten. Kaukolennoille on mahdollista varata lippu Economy Comfort -luokasta, jolloin istumapaikka on Economy-luokan etuosassa, jossa jalkatila on väljempi ja lennolle saa käyttöönsä vastamelukuulokkeet sekä virkistyspaketin, jossa on muunmuassa silmäsuojat, sukat sekä hampaidenpesuvälineet.

 

Euroopan lentojen Economy-luokan lippuun kuuluu kahvi, tee tai mehu. Syötävää voi ostaa Sky Bistro -valikoimasta tai tilaamalla aterian etukäteen lennolle. Kotimaan lennoissa Sky Bistron valikoima on saatavilla Pohjois-Suomen lennoilla.