Pääosion alkuosa

Halvat lennot Riika alkaen 209.98 €

Etsi lentoja

Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Hae hotelleja

Hae lento + hotelli

Halvat meno-paluu lennot Riika

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Lennot Riikaan

Joskus olisi hauska lähteä vaikka viikonlopun pituiselle lomalle johonkin kiinnostavaan kaupunkiin ulkomailla, mutta Tukholma ja Tallinna on koluttu jo moneen kertaan. Apuun saapuu Riika, joka on todellakin ansainnut lempinimensä ”Pohjolan Pariisi”. Varaa halvat lennot Riikaan ja suuntaa vanhaankaupunkiin, jonka viehätysvoima perustuu koristeelliseen barokkityyliin. Riiassa on pienessä koossa kaikki mielettömän kaupunkiloman tärkeimmät tekijät. Sieltä löytyy sopivasti kävelymatkan etäisyydellä toisistaan olevia nähtävyyksiä, veden kielelle herauttavia kakkukahviloita ja mahtavia shoppailupaikkoja. Lentoja Riikaan kannattaa etsiä mihin aikaan vuotta tahansa, sillä kaupungissa on aina tarjolla huumaa ja herkkuja. Neuvostoaikojen synkeys on kaikonnut Riiasta jo ajat sitten, joten miksi et suuntaisi lomalle Baltian eloisimman kaupungin kaduille.

Suorat lennot Riikaan Etelä-Suomesta

Riian viehätys ei perustu pelkästään viettelevään vanhaankaupunkiin ja kaupunkilomailun helppouteen, vaikka molemmat ovatkin vakuuttavia perusteita suunnata Latvian pääkaupunkiin. Suomalaisia matkailijoita hemmotellaan varsin kohtuuhintaisilla lentoyhteyksillä Itämeren ylitse, joten hae halpoja lentoja Riikaan ja valitse itsellesi sopivin lento. Suosituin aika matkustaa Riikaan on kukkea kesä, mutta matkalle voi toki lähteä mihin aikaan vuodesta tahansa. Vertaile Riian-lentojen hintoja myös eri päivien välillä ebookersin sivuilla, jolloin löydät näppärästi huokeimmat hinnat Suomesta Latviaan. Etelä-Suomesta Riikaan pääsee suoralla lennolla Helsingistä ja Turusta, joista molemmista lentää paikan päälle Latviaan noin tunnissa. Jos et satu asumaan Kehä III:n sisäpuolella tai Aurajoen varrella, alkaa matka Riikaan kätevästi kotimaan sisäisellä lennolla Helsinkiin. Välilaskun sisältävä lento esimerkiksi Oulusta Riikaan on yleensä 3,5–5 tunnin luokkaa, ainakin jos Riian-lennot lähtevät Helsingistä kohtuullisen vaihtoajan kuluessa. Lentoja Latviaan onneksi riittää, sillä AirBalticin ja Finnairin koneita sukkuloi Helsingin ja Riian välillä päivittäin. Varhaisimmat AirBalticin vuorot lähtevät jo ennen aamukuutta, kun taas Finnairin ensimmäinen lentoyhteys Riikaan nousee ilmaan aamukymmenen maissa. Finnairilla on lisäksi vuoroja pitkälle iltapäivään asti, ja AirBaltic kuljettaa väkeä kahden pääkaupungin välillä vielä iltayhdeksän korvilla. AirBaltic hoitaa myös lennot Riian ja Turun välillä. Vuoroja on lähes jokaisena viikonpäivänä, mutta valittavana on ainoastaan silmäpusseja aiheuttava varhaisaamun vuoro. Jatka unia lentokoneessa ja saavu Riikaan virkeänä.

Riian kansainvälisen lentoaseman palvelut

Noin kymmenen kilometrin päässä kaupungista sijaitseva Riian kansainvälinen lentoasema (IATA: RIX) on AirBalticin kotikenttä ja Latvian ulkomaanmatkailun sykkivä sydän. Kolmikerroksisella asemalla ei tarvitse huolehtia oikean terminaalin valitsemisesta, sillä kaikki lentoliikenne on keskitetty yhteen ja samaan paikkaan. Viimeisen kymmenen vuoden aikana matkustajamäärät ovat kohonneet kuin pullataikina, joten vilskettä Riian lentoasemalla riittää. Tämä on valitettavasti myös aiheuttanut hampaiden kiristelyä pidentyneissä jonoissa turvatarkastukseen ja lähtöselvitykseen, ja lentoaseman omilla sivuilla suositellaankin kentälle saapumista jo pari tuntia ennen lennon lähtöä. Pitkät jonotusajat voi unohtaa pulittamalla kymmenen euroa ylimääräistä, sillä pieni lisämaksu antaa oikeuden käyttää Fast Track -turvatarkastuspistettä. Riian lentoasemalla on palveluita joka lähtöön, joten kentällä voi kätevästi hoitaa myös viime hetken tuliaisostokset ja parannella kolottavaa kahvihammasta ennen koneeseen nousua. Valuutanvaihdosta ei tarvitse enää nykyään huolehtia, sillä Latvia liittyi euroalueeseen vuonna 2014. Riian lentoasemalta kaupunkiin pääsee helpoiten taksilla tai bussilla. Taksimatka Riikaan kestää suurin piirtein vartin ja maksaa viitisentoista euroa, joten pienelläkin budjetilla lomaillessa voi turvautua pirssiautoon. Jos haluaa säästää kaikki mahdolliset pennoset huvitteluun Riiassa, niin bussi on suorastaan rikollisen edullinen vaihtoehto. Ennakkoon ostettu lippu suoraan Riian keskustaan vievään bussiin numero 22 maksaa vähän päälle euron, eikä kuskiltakaan ostettu lippu ole kuin kaksi euroa. Suuntaa siis Riikaan ja laita elämä risaiseksi.

Kartta

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.