Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Hong Kong Yleistä

Hongkong on onnistunut yhdistämään kiinalaisen nykyisyytensä ja siirtomaa-aikaisen menneisyytensä vaivattomasti. Se onkin yksi maailman harvoista paikoista, jossa täysin vastakkaiset kulttuurit - kommunismi ja kapitalismi - elävät rauhaisaa rinnakkaiseloa ja jossa ulkomaalaiset, kiinalaiset ja muut etniset ryhmät tuntevat olonsa aina yhtä kotoisaksi. Hongkong on kuuluisia Star Ferry -laivoja henkeäsalpaavien maisemien keskellä, sataman mielipuolista veneilyliikennettä jatkuvana virtana Centralin ja Kowloonin välillä, huolettomasti rinteille sijoittuneiden pilvenpiirtäjien kimallusta ja kaiken yllä kohoavan Victoria Peakin ylvästä tyyneyttä.

Juuri ylhäältä levittyvä näkymä kiteyttää koko Hongkongin ytimen: Kowloon-saaren profiilia vasten piirtyvä pilvenpiirtäjien kimmeltävä silhuetti muistuttaa meitä siitä, että tämä kaupunki on paljon syvempi kuin sen betoninen ulkokuori antaa ymmärtää. Vuorelta laskeuduttuasi huomaat, että hyvin näkyvästä moderniudestaan huolimatta Hongkong on kiistatta myös kiinalainen kaupunki. Ihmiset kiiruhtavat töihin, mutta pysähtyvät hetkeksi pienien temppeleiden luokse sytyttämään suitsukkeen, ryppyiset vanhat miehet istuvat pöytien ympärillä nopeatempoisen mahjongin pauloissa, puistojen runsaslukuiset ihmisryhmät piirtävät ilmaan sulavaliikkeisiä linjoja ikiaikaisen Tai Chin mukana ja hieman kauempana ruokakojujen myyntitiskillä sätkähtelee hiljakseen mitä uskomattomimpia mereneläviä.

Hongkong ei ole kaupunki, vaikka niin yleisesti luullaan: se on 260 saaresta koostuva monimuotoinen saaristo. Hong Kong Island, ja vielä tarkemmin Central, on alueen sydän, jossa siirtomaa-ajan jäänteet pilkkovat kaupallisten monumenttien alati kasvavaa virtaa. Peak Tram -raitiotie kuljettaa matkailijoita ihastelemaan alueen uskomattoman hienoja maisemia. Saaren eteläosa on selvästi rauhallisempi, ja siellä näkyy upeita Etelä-Kiinan mereen rajoittuvia rantoja, vihreitä kukkuloita ja loisteliaita asuinrakennuksia. Victoria Harbourista pohjoiseen levittyy yksi maailman tiheimmin asutuista alueista: Kowloon, jonka runsaslukuisten torien, ravintoloiden ja museoiden iloiseen sekamelskaan kannattaa tehdä lauttamatka. Kowloonin pohjoispuolelta Kiinan rajalle ulottuu Uusien territorioiden alue, josta löytää edelleen koskemattomia rantoja ja loistavia vaellusreittejä alueelle syntyneistä "uusista kaupungeista" huolimatta. Hongkongin uloimpia saariakaan ei sovi unohtaa: Lantaulla on loistavia rantoja, hienoja vaellusreittejä, lentokenttä ja Disneyland sekä vanhemmasta asutuksesta muistuttava maailman suurin ulkona oleva istuva Buddha.

Hongkong luovutettiin takaisin Kiinalle 1.7.1997, mutta Hongkong tottui nopeasti siirtomaa-ajan jälkeiseen elämään. Pieniä muutoksia on havaittavissa: punaiset postilaatikot ovat historiaa, poliisien virka-asut ja valtion lippu näyttävät erilaisilta, mutta Hongkong on silti pääosin entisellään. Tietyt osat kaupungista ovat edelleen kuin pala "vanhaa kunnon Englantia tropiikissa", jossa ulkomaalaissyntyiset juovat auringonlaskundrinkkejään siirtomaatyylisillä klubeilla, mutta Hongkong on ehdottomasti siirtynyt 2000-luvulle: se on dynaaminen, innokas ja erittäin vahvasti elossa.

Matkavinkit Hongkong

Hongkong huomioi matkailijoita hyvin. Useimmat opasteet ovat sekä englanniksi että kiinaksi, suurin osa väestöstä puhuu englantia ja kaikkien nähtävyyksien luokse pääsee julkisilla kulkuneuvoilla. Muista kuitenkin pakata mukaan myös vaelluskengät ja rantavarusteet. Hongkongin matkailulautakunnalla on toimisto sekä Lontoossa että Hongkongin lentokentällä, Kowloonilla ja Centralissa. Paljon tietoa löytyy myös lautakunnan kotisivuilta osoitteesta www.discoverhongkong.com. Hongkongin viisumikäytäntö poikkeaa Kiinan käytännöstä: Jos matka kestää alle 3 kk, Hongkongiin ei tarvita viisumia.

Saapuminen

Useimmat ulkomaiset matkailijat saapuvat Hongkongiin sen upean kansainvälisen lentokentän kautta. Kiinasta Hongkongiin pääsee parhaiten junalla, joka saapuu Kowloonin Hung Hom Stationille. Risteilyalukset saapuvat Ocean Terminal -satamaan, ja Macaosta ja Shenzhenistä kulkee kantosiipialusliikenne Hong Kong Islandille.

Liikkuminen

Liikenneyhteydet toimivat hyvin, sillä kaupungin kuljetusverkosto on erittäin kehittynyt. Octopus Card -sirukortti kelpaa kaikissa kulkuneuvoissa ja osa yhtiöistä antaa sillä myös alennusta. Kaikkein maalauksellisimmat maisemat tarjoaa kuuluisa Star Ferry -linja, joka on edullinen, tiheästi liikennöivä ja nähtävyys jo itsessään.
Hongkongin loistava Mass Transit Railway on kulkuvälineistä nopein, ja sen tärkeimpiä liikennöintikohteita ovat lentokenttä, Disneyland ja yhteydet Uusiin territorioihin. Perinteiset ja kerrassaan viehättävät kaksikerroksiset raitiovaunut, "ding-dingit", kulkevat suhteellisen pienellä alueella Hong Kong Islandilla ja Peak Tram -linjana Victoria Peakille.
Kaksikerroksisten bussien ylätasanteella voi tehdä edullisen ja miellyttävän kiertomatkan saarella. Nämä bussit ovat korvaamaton apu silloin, kun suunnittelet retkeä Hong Kong Islandin eteläosiin. Pienempien minibussien reitit voivat olla hämmentäviä - varmista ennen kyytiin nousemista, että olet menossa oikeaan suuntaan.
Taksit ovat luotettava keino liikkua Hongkongissa. Kirjoituta määränpää paperille kiinaksi, sillä useimmat kuljettajat eivät osaa englantia. Kowloonin ja Hong Kong Islandin taksit ovat punaisia, Uusilla territorioilla ajavat vihreitä ja sinisten taksien toiminta rajoittuu Lantauhun.
Tietyt osat Hongkongista soveltuvat parhaiten kävelykohteiksi: väsyjalkaiset voivat nousta ainutlaatuisilla Central-Mid-Levels-liukuportailla puoleen väliin rinnettä - ja vieläpä ilmaiseksi!

Milloin kannattaa matkustaa

Hongkongin kesä kestää kesäkuusta puoleen väliin syyskuuta, ja silloin ilma on kuumaa ja kosteaa. Se on myös taifuunien aikaa. Talvet ovat leutoja, ja matkailun huippukaudet osuvat maalis-huhtikuuhun ja loka-marraskuuhun.

Tapahtumakalenteri

Erilaisia juhlatapahtumia on paljon aina salaperäisestä Hungry Ghost Festivalista tutumman oloiseen Dragon Boat Festivaliin, taideihmisten Hong Kong Arts Festivalista huippurugbyn Hong Kong Sevensiin ja perinteisestä halloweenista, joulusta ja uudesta vuodesta aina kiinalaiseen uuteen vuoteen asti.

Lomavinkit Hongkong

Myös nimellä Chek Lap Kok tunnettu Hongkongin kansainvälinen lentokenttä on huippuluokan lentoasema, joka on saanut useaan otteeseen Maailman parhaan lentokentän tittelin Skytraxilta. Lentokenttä sijaitsee osittain keinotekoisella saarella, josta sen lempinimikin juontaa juurensa, noin 34 km päässä Hong Kong Islandilta. Lentokentällä on maailman suurin matkustajaterminaali. Se on Hongkongin valtiollisen lentoyhtiön Cathay Pacificin kotikenttä ja lentoyhtiö Dragonairin kakkoskenttä. Hongkong on Kaakkois-Aasian tärkein matkustajaliikenteen keskus, ja lähes kaikki suurimmat lentoyhtiöt tarjoavat sinne suoria lentoja. Lentoasemalla on kaksi terminaalia, T1 ja T2. Valtavasta koostaan huolimatta lentokenttä on selkeä ja siellä on helppo suunnistaa. Matkustajien liikkumista check-in-alueiden ja lähtöporttien välillä on helpotettu liukukäytävillä ja automatisoiduilla kuljetusjärjestelmillä.

Lentoasemalta löytyvät kaikki modernit mukavuudet: pankkiautomaatteja, valuutanvaihtopisteitä, ravintoloita, verovapaita ostospaikkoja, lääkintäpalveluita ja autonvuokrauspisteitä. Hongkongin matkailulautakunnalla on lentokentällä kolme neuvontapistettä, josta saa karttoja ja kiertoajeluesitteitä. Jos haluat piipahtaa Macaolla, kannattaa piipahtaa myös Macaon matkailuneuvontapisteessä.

Saapuminen kaupunkiin

Nopeimmin lentokentältä Hongkongin keskustaan pääsee Hong Kong Airport Express -junalla. Junat lähtevät 12 minuutin välein ja matka Centraliin kestää 25 minuuttia. Kowloon Stationilta ja Hong Kong Stationilta kulkee ilmaisia sukkulabusseja kaikkiin suurimpiin hotelleihin. Edullisemman ja kauniimman reitin tarjoavat monet eri lentokenttäbussit, jotka kuljettavat matkustajia eri kohteisiin Hong Long Islandilla ja Kowloonilla. Käytettävissä on ainakin Airport Hotelink, Cityflyer Airbuses sekä mukavat A21- ja A11-bussit. Matka keskustaan kestää pidempään, mutta vastineeksi matkustajat pääsevät ihailemaan vehreän Lantau Islandin maisemia ja hienoa Tsing Ma -siltaa, joka on maailman seitsemänneksi pisin riippusilta. Edullisin vaihtoehto lentokentältä kaupunkiin on käyttää pienempiä lentokenttäbusseja, joiden numeroa edeltää kirjain S. Ne vievät matkustajat Tung Chungin MTR-asemalle, josta matkaa voi jatkaa normaalilla MTR-yhteydellä joko Centraliin tai Kowloonille.

Kaikkein mukavin tapa on tietenkin taksi. Matkan kesto vaihtelee 30-60 minuuttiin määränpäästä ja vuorokaudenajasta riippuen. Taksit veloittavat lisämaksua jokaisesta matkalaukusta. Muista, että takseissa on värikoodaus, joka kertoo niiden toiminta-alueen. Punaiset taksit vievät matkustajia Hong Kong Islandille ja Kowloonille, vihreät Uusiin territorioihin ja siniset Lantaun taksit liikkuvat lentokentän ja muun Lantaun saaren välillä.

Yöelämä Hongkong

Hongkongin ilta tarjoaa mielenkiintoisia vaihtoehtoja kaikille. Paikallinen väestö löytyy luultavammin karaokebaareista, mahjongia pelaamasta tai elokuvista menopaikkojen sijaan. Hong Kong Islandin eläväisin paikka on Centralissa sijaitseva Lan Kwoi Fongja, ja Kowloonilla vastaava keskus on Knutsford Terrace. Wan Chain huonomaineisuus on sen sijaan tänä päivänä enemmän legendaa kuin totta. Illallisristeilyt auringonlaskun aikaan, loistava sataman molemmat puolet valaiseva Symphony of Lights ja tunnelmaa tihkuvat iltatorit ovat muita hyviä tapoja viettää unohtumattomia iltoja Hongkongissa.

Ostokset Hongkong

Hongkong on ostoksia. Upeat kauppakeskukset kohoavat vilkkaiden katumarkkinoiden äärellä, uusimpia design-vaatteita etsitään yhtä kiihkeästi kuin edellisen kauden alemerkkilaukkuja. Helmiä, jadea, kiinalaista antiikkia, uusinta japanilaista ja korealaista elektroniikkaa... shoppailijoiden tarkalla katseella on loputtomasti kohteita. Eikä ostoksilla nähdä pelkästään matkailijoita – paikallisten ostohimo on aivan yhtä kiihkeä! Muista tinkiä toreilla ja markkinoilla tosissasi. Vertaile hintoja useilta kauppiailta ennen kuin teet päätöksen. Jos ostat elektroniikkaa, varmista että olet tutkinut malleja ja hintoja riittävästi, ja osta kaupoista, joissa on Hongkongin matkailulautakunnan hyväksynnästä kertova QTS-tarra.

Tärkeimmät ostosalueet

Shoppailu on Hongkongissa kaikkialla läsnä. Siihen tarjoutuu mahdollisuuksia mukavasti MTR-asemien lähelle sijoittuneista kauppakeskuksista aina erillään oleviin, tiettyyn teemaan erikoistuneisiin megaostoskeskuksiin asti. Jos haluat tehdä ostoksia ylellisessä ympäristössä, suuntaa loisteliaaseen IFC:hen Centralin rantakadulla tai Pacific Placelle, Festival Walkille, Landmarkille, Elementsille tai Times Squarelle. Tinkimistä kaipaaville Citygate Outlet Mall ja Horizon Plaza ovat juuri oikeita paikkoja. Jos kaipaat oikeaa ilmapiiriä, mene Causeway Baylle. Tsim Sha Tsuilla sijaitseva Nathan Road on kaikkien shoppailualueiden äiti – siellä on kauppakeskuksia, katumarkkinoita ja kaikkia tavaroita, mitä olet ikinä voinut kuvitella tarvitsevasi. Antiikkia ja kiinalaista esineitä löytyy puolestaan parhaiten Hollywood Roadin ja Cat Streetin tienoilta, ja tietokoneita ja niihin liittyviä tuotteita myydään omissa kauppakeskuksissaan, esim. Star Computer Cityssä ja Computer Mallissa.

Torit ja markkinat

Värejä, vilskettä, tunnelmaa... torit ja markkinat ovat olennainen osa ostoskierrosta Hongkongissa. Hollywoodin Chinatownista tutut iltamarkkinat jatkuvat loputtomiin, ja tarjontaa riittää aina mystisiin yrttiparantajiin ja hieman pelottaviin ennustajiin asti. Ruokakojuista leijuu ärhäköitä ja outoja tuoksua, ovelannäköiset kaverit tyrkyttävät piraattikelloja pikkuisten piilotemppeleiden edustoilla, röykkiöittäin kaikenlaisia vaatteita mittatilauspukuja tarjoavien vaattureiden vierellä ja kaiken taustalla katusoittajien kimeät esitykset kiinalaista oopperaa... Bird Gardenin ihana liverrys, Kansu Streetin jadetorin vihreä väriskaala, täyteen ahtautunut Stanley Market, Flower Marketin väriloisto ja kiihkeän tinginnän tuoma nautinto Temple Streetin iltatorilla tai Naisten tori – tämä jos mikään on shoppailijan paratiisi.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Hongkong:

Näytä kaikki 667 majoitusliikettä kohteessa Hongkong
Royal Plaza Hotel

Royal Plaza Hotel

193 Prince Edward Road West, Kowloon
  4.5 kautta 5.0
   
   
  4,3 / 5 (38 arvostelua)

  Yuen Po Bird Market ja Kukkatori sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Mong Kokin stadion ja Sneaker Street -ostoskatu ovat ...

  Dorsett Wanchai Hong Kong

  Dorsett Wanchai Hong Kong

  387-397, Queen's Road East, Hong Kong
   4.5 kautta 5.0
    
    
   4,0 / 5 (20 arvostelua)

   Happy Valleyn kilparata ja Queen Elizabeth Stadium ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä bisnesalueella sijaitsevasta hotellista. Times ...

   Regal Airport Hotel

   Regal Airport Hotel

   9 Cheong Tat Road, Chek Lap Kok
    4.5 kautta 5.0
     
     
    3,7 / 5 (27 arvostelua)

    AsiaWorld-Expo on 1,3 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Citygate Outlets -ostoskeskus ja Tung Chungin ...

    The Kowloon Hotel

    The Kowloon Hotel

    19-21 Nathan Road, Kowloon
     4.0 kautta 5.0
      
      
     3,5 / 5 (10 arvostelua)

     Hongkongin avaruusmuseo, Nathan Roadin ostosalue ja Hongkongin kulttuurikeskus sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä bisnesalueella sijaitsevasta perheystävällisestä ...

     Grand View Hotel

     Grand View Hotel

     No.88 Chun Yeung Street, Hong Kong
      3.0 kautta 5.0
       
       
      4,5 / 5 (2 arvostelua)

      Kowloon Bay, Tin Haun temppeli ja Victoria Park sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Hongkongin keskuskirjasto ja Taikoo Place ovat myös 2 kilometrin ...

      ibis Hong Kong Central And Sheung Wan

      ibis Hong Kong Central And Sheung Wan

      No. 28 Des Voeux Road West, Hong Kong
       3.5 kautta 5.0
        
        
       4,0 / 5 (10 arvostelua)

       Western Market, Hong Kong–Macau -lauttaterminaali ja Man Mon temppeli sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Soho ja Lan Kwai Fong ovat ...

       Dorsett Mongkok, Hong Kong

       Dorsett Mongkok, Hong Kong

       88 Tai Kok Tsui Road, Kowloon
        4.0 kautta 5.0
         
         
        4,1 / 5 (28 arvostelua)

        Langham Place Mall, Mong Kok Computer Centre ja Ladies' Market sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. ...

        Panda Hotel

        Panda Hotel

        3 Tsuen Wah Street, Tsuen Wan
         4.0 kautta 5.0
          
          
         3,7 / 5 (7 arvostelua)

         Tsing Man silta, Ladies' Market ja Mong Kok Computer Centre ovat 10 kilometrin päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta hotellista. Apliu Streetin markkinat ...

         Panda Hotel56 €

         Panda Hotel56 €
         Harbour Grand Hong Kong

         Harbour Grand Hong Kong

         23, Oil Street, North Point, Hong Kong
          4.5 kautta 5.0
           
           
          4,2 / 5 (37 arvostelua)

          World Trade Centre, Times Square Shopping Mall ja Tin Haun temppeli sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Victoria Park ja Hongkongin ...

          Kowloon Shangri-La, Hong Kong

          Kowloon Shangri-La, Hong Kong

          64 Mody Road, Kowloon
           5.0 kautta 5.0
            
            
           4,8 / 5 (4 arvostelua)

           Tsim Sha Tsuin promenadi, K11-ostoskeskus ja Kowloonin moskeija ja islamilainen keskus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä ...

           Kartta

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.