ENEMMÄN hotelleja kohteessa Korfun saari:

Näytä kaikki 425 hotellia kohteessa Korfun saari
Corfu Holiday Palace Hotel
Corfu Holiday Palace Hotel
Nafsikas Str., Corfu
5.0 kautta 5.0
4,0 / 5 (1 arvostelua)

Panagia Vlahernonin kirkko ja Hiirisaari ovat 2 kilometrin päässä tästä kokouskeskuksen yhteydessä sijaitsevasta hotellista, josta on suora yhteys rannalle. ...

79 €

79 €
Kaiser Bridge
Kaiser Bridge
Benitses, Corfu
3.0 kautta 5.0

Korfun simpukkamuseo on 1,5 kilometrin päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta hotellista. Achilleion ja Hiirisaari sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Panagia ...

Mareblue Beach - All Inclusive
Mareblue Beach - All Inclusive
St. Spyridon, Corfu
4.0 kautta 5.0

Aharavin uimaranta, Rodan ranta ja Pantokratorvuori sijaitsevat 15 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa olevasta lomakeskuksesta. Sidarin uimaranta ja Canal ...

156 €

156 €
Corfu Palace
Corfu Palace
Leoforos Demokratias 2, Corfu
5.0 kautta 5.0
4,0 / 5 (1 arvostelua)

Spianadan aukio, Korfun yleinen kirjasto ja Serbialainen museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Korfun arkeologinen ...

193 €

193 €
Sunshine Corfu Hotel & Spa All Inclusive
Sunshine Corfu Hotel & Spa All Inclusive
Nissaki, Corfu
4.0 kautta 5.0

Barbatin uimaranta, Pyrgin ranta ja Pantokratorvuori sijaitsevat 10 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa olevasta lomakeskuksesta. Dassia-ranta ja Kapodistriaksen ...

168 €

168 €
MarBella Corfu
MarBella Corfu
Agios Ioannis Peristeron, Corfu
5.0 kautta 5.0

Muinainen roomalainen kylpylä, Boukari Beach ja Hiirisaari sijaitsevat 10 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa olevasta hotellista. Korfun simpukkamuseo ...

204 €

204 €
Grecotel Eva Palace
Grecotel Eva Palace
Kommeno Gouvia, Corfu
5.0 kautta 5.0
3,8 / 5 (5 arvostelua)

Dassia-ranta on 3,3 kilometrin päässä tästä rannalle sijaitsevasta hotellista. Pyrgin ranta ja Barbatin uimaranta sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Korfun satama ...

518 €

518 €
Mitsis Roda Beach Resort & Spa All-inclusive
Mitsis Roda Beach Resort & Spa All-inclusive
Roda Karoussades, Corfu
4.0 kautta 5.0
4,7 / 5 (3 arvostelua)

Rodan ranta on 1,6 kilometrin ja Aharavin uimaranta on 4,5 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa ostoskeskuksen yhteydessä sijaitsevasta lomakeskuksesta. ...

208 €

208 €
Bella Venezia
Bella Venezia
4 Napoleontos Zampeli Street, Corfu
3.0 kautta 5.0

Serbialainen museo, Korfun yleinen kirjasto ja Korfun kaupungintalo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Korfun arkeologinen museo ja Korfun ...

95 €

95 €
Atlantis Hotel
Atlantis Hotel
48, Xenofontos Stratigou St, Corfu
2.0 kautta 5.0

Located in Corfu Town, this hotel is within a 10-minute walk of Port of Corfu and Ionio University. Museum of Ceramic Art and New Fortress are also within 15 ...

65 €

65 €
Kartta

Korfu yleistä

Kreikan saariin kuuluva Korfu ottaa vierailijan lämpimästi vastaan miellyttävällä ilmastollaan ja kauniilla maisemillaan. Välimerestä kohoava smaragdin vihreä Korfu on Joonian saariryhmän suurin ja toiseksi pohjoisin saari. Korfun kasvillisuus on hyvin monimuotoista; pohjoisosan hopeanhohtoiset oliivilehdot ja kalkkikivivuoristot muuttuvat keskiosaan mentäessä kumpuileviksi, tuoksuviksi pinjametsiksi, jotka vaihtuvat etelässä oliivi-, viini- ja hedelmätarhoihin.

Korfulla pääset nauttimaan kreikkalaisesta vieraanvaraisuudesta, rauhallisesta elämänmenosta ja hyvästä ruoasta upeiden maisemien ja nähtävyyksien ohella. Korfun historiaa ovat värittäneet monet valloitukset ja muiden maiden vallan alaisuudessa oleminen. Eri maiden rakennustyylit muistuttavat nykypäivänä historian vaiheista; kun perikreikkalaiseen tyyliin kuuluu rapata tasakattoisen talon ulkoseinät valkoisella, löytyy Korfulta myös italialaistyylisiä pastellivärein maalattuja vinokattoisia taloja. Venetsialaisten ajasta muistuttavat palatsit ja linnoitukset, ja brittien jättämänä muistona Korfulla on edelleenkin käytössä oleva krikettikenttä.

Paras aika matkustaa kohteeseen Korfun saari

Milloin kannattaa matkustaa

Paras aika matkustaa Korfulle on toukokuusta lokakuuhun, jolloin keskilämpötilat vaihtelevat 20-30 asteen välillä. Kaikista lämpimintä on heinä-elokuussa, jolloin elohopea kohoaa helposti +35 asteeseen ja ylikin, joten vilu ei Korfulla pitäisi tulla. Välimerellisen ilmaston vuoksi myös talvet ovat Korfulla mukavan lempeitä. Lunta sataa harvoin, mutta luonnon vihreänä pitäviä vesisateita saadaan sitäkin useammin.

Parhaat palat Korfun saari

Mitä tehdä Korfulla

Korfun saarella on 220 kilometriä rannikkoa ja suurin osa siitä on hiekka- tai pikkukivirantaa. Saaren itäpuolella rannat ovat pääasiassa kalliorantoja, mutta länsipuolen rannoista suurin osa on laguunimaista hiekkarantaa.

Monet rannat on kansoitettu aurinkotuoleilla, mutta saaren parhaat rannat löytyvät usein hieman syrjemmältä, jos itse lähtee etsimään. Hotellien läheisyydessä olevilta rannoilta voit vuokrata aurinkotuolin ja varjon, joiden hinta vaihtelee sesongista riippuen 3-5 euron välillä. Kumpuilevan maaston vuoksi osa Korfun rannoista on kallioiden välissä olevia suojaisia poukamia ja osa laakealla paikalla sijaitsevia rantoja, joihin lempeä merituuli puhaltaa.

Korfun saari vesistöineen tarjoaa paljon erilaisia vesiharrastusmahdollisuuksia kuten varjoliitoa ja donitsiveneajelua. Veneretket ovat yleisiä ja niitä järjestävät niin paikalliset kuin eri matkanjärjestäjät. Koe erikoinen sukellusristeily, jossa matka taittuu lasikuvussa veden alla ja näe merileijonia niiden luonnonmukaisessa ympäristössään, tai veneile tutustumaan Pargan satamakaupunkiin ja Paxosen kalliosaareen.

Viheriölle kaipaaville löytyy 18-reikäinen golfkenttä 15 kilometrin päästä Korfun kaupungista - Corfu Golf Club. Kreikan hienoimpana pidetty golfkenttä on kuuluisan arkkitehdin, Donald Harradinen, suunnittelema. Viheriö tarjoaa sopivasti haastetta niin aloittelijalle kuin jo pidemmällekin ehtineelle harrastajalle, ja Golf Clubin tilat ovat itsessään nähtävyys.

Matkavinkit Korfun saari

Suosituimmat nähtävyydet korfulla

Keisarinna Elisabethin eli Sissin palatsi

Monien rakastama Itävalta-Unkarin keisarinna Elisabeth rakennutti vuonna 1891 Korfulle huvilan asunnokseen. Hän nimesi palatsin Akilleen palatsiksi ja edelleenkin pääportin yläpuolelta voi erottaa kreikaksi tekstin ”Achilleion”. Palatsissa on upeita taideteoksia sekä katolilainen kappeli, jonne keisarinna vetäytyi rukoilemaan ja hiljentymään. Palatsin puutarhan mahtavat patsaat, rintakuvat sekä puolikuun muotoinen veranta lumoavat matkailijat ja tuovat tuulahduksen menneestä.

Simpukkamuseo

Moraitikan ja Mesongin kylien läheisyydessä sijaitsevassa yksityisessä Simpukkamuseossa pääsee tutustumaan laajaan kokoelmaan erilaisia mereneläviä. Museossa vierailevien on myös mahdollisuus päästä Kerkiran kaupungista lähtevälle veneretkelle alennushintaan. Retki tehdään lasipohjaisella veneellä, joten se on oiva mahdollisuus kurkistaa vedenalaiseen elämään kastelematta jalkojaan.

Aqualand vesipuisto

Agios Ioanniksen kylässä sijaitseva Aqualand-vesipuisto tarjoaa iloa vesipedoille toukokuusta lokakuuhun. Vesipuistoon on vain n. kuuden kilometrin matka Korfun kaupungista, joten sinne pääsee helposti vaikka vuokra-autolla tai taksilla. Sisäänpääsy kustantaa yli 13-vuotiailta reilut parikymmentä euroa, nuoremmilta hieman vähemmän ja alle neljä-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Yli 75 000 neliöisestä vesipuistosta löytyykin riemukasta tekemistä kaikenikäisille. Altaat ja miniliukumäet sopivat perheen pienimmille, ja isommat voivat heittäytyä Lazy Riverin vietäväksi tai laskea hurjia vesiliukuja. Nälän yllättäessä voi piipahtaa ravintolaan syömään tai jäätelökahvilaan välipalalle, jonka jälkeen taas jaksaa jatkaa temmellystä. Voittekin viettää helposti koko päivän vilvoittavassa vesimaailmassa liukumäkien ja merirosvoseikkailujen merkeissä.

Korfun kaupunki

Korfun kaupunki sijaitsee saaren itärannikolla. Se on aikoinaan kuulunut niin bysanttilaisille, ranskalaisille, venetsialaisille kuin briteille, ja kaupungin rakennuskultturi on mielenkiintoinen yhdistelmä noita kulttuureja. Korfulta voi edelleenkin löytää venetsialaisia palatseja sekä värikkääksi rapattuja taloja. Kaupunki tarjoaa parhaat ostospaikat sekä paljon erilaisia ravintoloita, pubeja ja baareja.

Korfun kaupungin nähtävyyksistä suosituimpia ovat 1500-luvulla rakennettu venetsialainen linnoitus sekä vanhakaupunki, joka löytyy Unescon maailmanperintölistalta. Vanhankaupungin keskustassa sijaitsee suosittu tapaamispaikka, vehreä aukio nimeltään Esplanadi, missä järjestetään kaupungin suurimmat tapahtumat. Esplanadilla voit nauttia kiireettömästä elämästä puiston varjossa krikettipelejä seuraten tai kahviloiden antimiin tutustuen.

Muita mielenkiintoisia kohteita ovat saaren suojeluspyhimykselle omistettu Pyhän Spiridon kirkko sekä aasialaisen taiteen museo, joka sijaitsee Pyhän Mikailin ja Pyhän Yrjön palatsissa.

Kalastajakylät

Pienet rauhaisat kalastajakylät mahdollistavat kurkistuksen paikalliseen elämäntapaan. Herkuttele pienessä tavernassa tai ihastele kilpikonnien rauhallista menoa nurmialueilla.

Kalastajakylä Gouvia on Kommeno-lahden poukamassa, Korfun kaupungin pohjoispuolella, sijaitseva monipuolinen pieni kaupunki. Se tarjoaa lomailijalle ostoskatuja, ravintoloita ja rantakahviloita, baareja ja yökerhoja, auringon palvontaa unohtamatta. Gouvian soraranta on auringonottajien ja uimareiden suosikkikohde.

Muita vierailemisen arvoisia pikku kyliä ovat Kassiópi, Sidári, Vátos, vilkas Benìtses sekä Paleokastritsa, jonka kolmen poukaman ranta kirkkaine, mataline vesineen on kuin luotu snorklaajille.

Lintubongarien kannattaa tutustua saaren linnuston pesimäpaikkaan Korisíonin laguuniin, jonka vieressä sijaitsee paikallisten suosima hiekkaranta. Laguunista parin kilometrin päässä sijaitsevat Gardíkin linnan rauniot, joissa aika ajoin järjestetään erilaisia ulkoilmakonsertteja ja tapahtumia.

Lomavinkit Korfun saari

Liikkuminen Korfulla

Omatoiminen lomailija tutustuu saareen näppärästi autolla tai skootterilla. Liikenne on rauhallista ja ratti tutusti vasemmalla. Korfulainen liikenne on samankaltaista kuin suomalainen, sillä erotuksella, että auton tööttäyksellä ei tarkoiteta moittia kanssa-autoilijaa, vaan tervehtiä tai ilmoittaa tulostansa esimerkiksi risteysalueelle tai jyrkkään mutkaan. Hätävilkkujen käyttö on myös yleisempää kuin Suomessa – ja vilkkujen käyttöön on eri syy. Kreikkalaisessa liikennekulttuurissa hätävilkuilla vilkkumaan jätetyn auton voi parkkeerata minne sattuu ja miten sattuu. Sinun ei siis tarvitse rynnätä auttamaan kaupan pihassa hätävilkut päällä olevaa autoilijaa – ellet halua ostoksia kantamaan.

Tiellä liikkuessasi saatat havaita tienvarteen rakennettuja pieniä taloja muistuttavia rakennelmia. Ne ovat muistomerkkejä ja varoituksia muille paikalla sattuneesta kuolonkolarista. Jos pysähdyt katsomaan, on rakennelman sisällä usein ikoni ja kuolleen valokuva ikään kuin alttarilla.

Autojen vuokrahinnat vaihtelevat autotyypin mukaan, mutta noin 35 eurolla voit saada päiväksi ilmastoidun näppärän menopelin – usein autoilla on myös jokin kilometriraja, mutta pienellä saarella tämä ei tuota ongelmaa. Vuokra-auton saat varattua kauttamme vaikka samalla kertaa, kun varaat lentosi ja hotellisi.

Saarella pääsee kulkemaan myös bussilla sekä taksilla. Reippaimpaan sesonkiaikaan bussit liikennöivät kaupunkien välillä puolen tunnin välein. Korfun kaupungista bussimatka Gouviakseen maksaa noin 1,5 euroa. Taksin voit tilata kätevästi noutamaan hotellilta. Matkan hinta kannattaa sopia etukäteen, ettei määränpäässä ole edessä ikävä yllätys. Esimerkiksi taksimatka Gouviasta Korfun kaupunkiin maksaa noin 15 euroa.

Pyörä on näppärä ja ekologinen kulkuneuvo saarella, asuitpa sitten missä kylässä tahansa. Pyöräillen voit tutustua saaren monimuotoisuuteen sekä nauttia auringosta samalla kuin huomaamatta kuntoillen. Päivän pyöräretkeä varten saat vuokrattua maastopyörän 6-9 eurolla ja hintaan sisältyy usein nouto matkan varrelta, jos kumi sattuu puhkeamaan kesken matkanteon.

Ravintolat Korfun saari

Kreikkalainen ruoka

Korfulaiseen tapaan kuuluu istua iltaa paikallisissa ravintoloissa, eli tavernoissa. Tavernoihin kokoonnutaan joko ystävien tai perheen kanssa syömään ja vaihtamaan kuulumisia. Korfulaiset syövät suomalaisen mittapuun mukaan melko myöhään, noin kello 20 paikkeilla, ja illasta ja ruuasta nautitaan yömyöhään asti.

Ruokahalua herätellään ensin anisviina Ouzolla, johon yleensä laitetaan sekaan tippa vettä, jolloin sen väri muuttuu kirkkaasta samean vaaleanharmaaksi. Perinteikkäitä alkuruokia ovat kurkusta,valkosipulista ja jogurtista valmistettu tsatsiki, kylmät viininlehtikääryleet dolmadakia sekä munakoiso-jauhelihavuoka moussaka, joka sopii myös pääruuaksi.

Pääruoka on hyvin lihapainotteista. Tyypillisiä korfulaisia pääruokia ovat liha-sipulipata (stifado), liha- tai kanavarras (souvláki), lihapullat (keftédes) ja lampaakyljykset (paidákia) sekä porsaan- tai vasikankyljykset (brizóles). Perunat, vihannekset ja salaatit tilataan erikseen, mutta yleensä lisukkeet kuuluvat turisteille tarjoiltaviin annoksiin. Jälkiruuaksi nautitaan kauden hedelmiä tai jäätelöä. Kahvin kylkeen maistu kreikkalainen Metaxa-brandy. Korfulla ollessa kannattaa ehdottomasti maistaa myös kielen mennessään vieviä baklavás-nimisiä hunajaleivonnaisia.

Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.