Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Lontoo:

 • Saint Paul's Cathedal view from the Queen's Walk
 • Chepstow Villas London
 • Buckingham palace in London
 • Traditional British Red Telephone Booth
 • Big Ben and Whitehall from Trafalgar Square
 • City of London

Lontoossa vietät lomasi historian ympäröimänä

Satoja vuosia vanhat pubit, avarat puistot ja kapeat mukulakivikadut kohtaavat valtavat lasi- ja teräspintaiset pilvenpiirtäjät, trendikkäät baarit ja modernit galleriat – Lontoo on mielenkiintoinen yhdistelmä vanhaa ja uutta. Lontoo tarjoaa matkailijalle unohtumattomia elämyksiä ja laajan valikoiman hotelleja. Jos haluat viettää aikaa perinteisen Lontoon sydämessä tai tutustua tarkemmin kaupungin kirjallisuuden historiaan, tällöin kannattaa majoittautua pieneen ja tunnelmalliseen hotelliin viehättävässä Bloomsburyssä. Mikäli haluat tutustua mielenkiintoisiin pikkuputiikkeihin ja pop up -ravintoloihin, valitse tällöin hotelli East Endistä, esimerkiksi trendikkäästä Shoreditchistä tai Hoxtonista. Jos olet kiinnostunut kaupungin historiallisista kohteista, valitse hotelli hienostuneesta Westminsteristä. Näin olet kävelymatkan päässä Big Benistä, Westminsterin palatsista ja London Dungeonista. Valitsitpa hotellin miltä puolelta kaupunkia tahansa, voit säästää jopa 15 %, kun varaat Lontoon lennot ja hotellit ebookersilta yhtä aikaa.

Miksi Lontoon matka kannattaa varata ebookersilta?

Löydät ebookersilta laajan valikoiman Lontoon matkoja, ja matkan varaaminen käy helposti. Lontoossa on runsaasti viiden tähden hotelleja ja ylellisestä lomasta haaveileville riittää valinnanvaraa. Voit yöpyä esimerkiksi hienostuneella Mayfairin alueella maineikkaassa Dorchester Hotelissa tai The Connaughtissa. Voit majoittautua myös moderniin huoneistoon, josta on avarat näkymät Battersean alueelle. Jos matkabudjettisi on rajallisempi, hyviä vaihtoehtoja riittää silti. ebookersin valikoimaan kuuluu viihtyisiä B&B-paikkoja, majataloja ja hostelleja Lontoon keskeisillä paikoilla. Löydät tarjonnastamme parhaat lennot ja hotellit unohtumattomalle Lontoon lomalle.

Lähde jokiristeilylle tai ihaile kaupunkia yläilmoista

Lontoossa riittää ajanvietettä ja saattaa olla vaikea löytää aikaa kaikelle haluamallesi. Lontooseen tutustuminen kannattaa aloittaa South Bankista, jossa pääset ihastelemaan Lontoon maamerkkejä The London Eye -maailmanpyörän kyydistä. Lähde sitten risteilylle Thamesille, jonka jälkeen voit suunnata kulkusi sillan ylitse Westminsterin palatsille ja Big Benin luo. Lontoon ostosmahdollisuuksista kiinnostuneen kannattaa ottaa kohteeksi Portobello Market, Harrods ja Old Spitalfields Market.

Mustia takseja ja punaisia busseja – Lontoossa liikkuminen on helppoa

Metro on helpoin ja suosituin tapa siirtyä paikasta toiseen Lontoossa. Eri väreillä merkityt linjat tekevät liikkumisesta kaupungin alueella vaivatonta. Siirtyminen lentokentiltä kaupunkiin on myös helppoa: Heathrow’n, Stanstedin ja Gatwickin lentokentiltä on nopeat liikenneyhteydet Lontoon keskustaan. London Cityn lentokentälle pääsee pikaraitiojunalla. Auton vuokraaminen on myös hyvä vaihtoehto.

Paras aika matkustaa kohteeseen Lontoo

Milloin kannattaa matkustaa

Lontoo on kaupunki, joka ei koskaan nuku, ja se vetää puoleensa matkailijoita kaikkina vuodenaikoina. Vilkkain sesonki ajoittuu selkeästi kesäkuukausille, ja tällöin kannattaa varautua hieman pidempiin jonotusaikoihin esimerkiksi nähtävyyksissä. Pääsyliput kannattaa mahdollisuuksien mukaan hankkia jo ennakkoon, jolloin Lontoon ihmeisiin tutustumiselle jää enemmän aikaa.

Lomavinkit Lontoo

Liikkuminen Lontoossa

Lämmintunnelmainen Lontoo ottaa sinut avosylin vastaan, saavuitpa maahan sitten lentäen tai junalla. Omalla autolla matkustamista ei sen sijaan suositella, sillä ruuhkamaksun ja ruuhkien lisäksi parkkipaikat ovat tässä eurooppalaisessa metropolissa kortilla. Lisäksi Lontoota ympäröivää moottoritietä on pilke silmäkulmassa kutsuttu ”Britannian suurimmaksi parkkipaikaksi”, jossa vasemmanpuoleinen liikenne aiheuttaa matkailijalle vielä erityishaasteita.

Saapuminen

Kaikki ilmatiet vievät Lontooseen. Lontoossa sijaitsee yhteensä kuusi lentokenttää; Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton, City ja Southend, joista viimeinen tosin palvelee tällä hetkellä vain saarivaltion sisäisiä lentoja. Suomesta Lontooseen lentävät Finnair, Blue1, Norwegian sekä British Airways, ja lähtöjä on tarjolla useita päivässä. Suurin lentokentistä on Heathrow, jonne laskeutuvat tällä hetkellä kaikki Suomesta saapuvat lennot Norwegiania lukuun ottamatta: sen laskeutumispaikkana on Gatwick Lontoon eteläpuolella.

Laskeuduttuasi Lontooseen pääset suoraan keskustan vilinään kätevimmin lentokenttäjunilla, jotka liikennöivät 15 minuutin välein niin Heathrowlta kuin Gatwickistäkin. Matka Heathrow Expressillä kestää noin 15 minuuttia Gatwick Expressin lohkaistessa matkastasi hieman enemmän, noin 35-40 minuuttia.

Pienemmällä budjetilla matkustavalle metro (tube) on kätevä ja edullinen, joskin hieman hitaampi kulkuväline Heathrowlta keskustaan. Myös Gatwickiltä kulkee muita, hieman edullisempia junayhteyksiä Lontoon ytimeen.

Lontoo on koko Britannian junaliikenteen sykkivä sydän. Mikäli lentäminen suoraan tähän kaupunkiin ei tule kysymykseen, pääset sinne rautateitä pitkin kaikkialta Iso-Britanniasta. Lisäksi Englannin kanaalin alittavassa Eurotunnelissa liikennöivät Eurostar-pikajunat kyydittävät sinut Britannian elämää täynnä olevaan pääkaupunkiin parissa tunnissa sekä Pariisista että Brysselistä.

Liikkuminen Lontoossa

Lontoon julkinen liikenne toimii erinomaisesti, ja se tarjoaa oivallisen mahdollisuuden tutustua kaupunkiin niin maan alla kuin sen päällä. Nopein tapa liikkua kaupungissa on hypätä johonkin lukuisista maailman vanhimman metroverkoston junista. Värikästä ja monimutkaiselta vaikuttavaa metrokarttaa ei kannata pelästyä: asemilta löytyvät selkeät opasteet, ja lontoolaiset neuvovat sinua mielellään mikäli pelkäät eksyneesi. Rohkeasti siis matkaan!

Metron ohella Lontoon keskustassa liikennöi kaksikerroksisia punaisia busseja eli double deckereitä. Bussiin voit hypätä lennosta, ja mikäpäs sen mukavampaa kuin nauttia kaupunkimaisemista korkealla muiden autojen yläpuolella. Aitoa vanhanaikaista lontoolaistunnelmaa voit aistia myös perinteisissä mustissa takseissa, jotka ovat erottamaton osa lontoolaista kaupunkikuvaa. Taksimatkaan kannattaa muuten varata käteistä, sillä vain harva taksi hyväksyy pankki- tai luottokortteja.

Lyhyemmät matkat taittuvat Lontoossa mukavasti kävellen. Jalan liikkuessasi näet useita nähtävyyksiä, mutta myös tavallista lontoolaiselämää sekä hurmaavia pikkukatuja. Liikennevaloissa kannattaa kuitenkin olla tarkkaavainen: kaksisuuntaisella kadulla autot tulevat meidän mielestämme ”väärästä” suunnasta.

Ostokset Lontoo

Ostokset Lontoossa

Lontoo on todellinen maailmanluokan ostosparatiisi. Innokas shoppailija voi valita oman suosikkipaikkansa lukuisien tavaratalojen, pitkien ja elämää kuhisevien ostoskatujen sekä tunnelmallisten markkinoiden ja pienten kadunvarsikojujen väliltä.

Tunnetuimmat ostosalueet

Harrodsin tavaratalo on todellinen lontoolainen klassikko, ja moni pitää jo itse rakennusta suurena nähtävyytenä. Varsinkin jouluna tavaratalo on ehdottomasti näkemisen arvoinen: koristelun runsaus ja mykistyttävä määrä erilaisia tavaroita hämmentävät tottuneintakin shoppailijaa. Legendan mukaan Harrodsilta saa kaikkea, ja jos jotain ei löydy, se tilataan. Tavaratalo vaatii asiakkailtaan siistiä ja asiallista pukeutumista, ja valokuvaus esimerkiksi koruosastolla on ehdottomasti kiellettyä.

Yksi Lontoon tunnetuimmista ostoskaduista on kaupungin keskustaa halkova Oxford Street. Tältä yli kahden kilometrin pituiselta kadulta löydät monia kuuluisia muotiliikkeitä sekä useita pienempiä kauppoja. Lisäksi ostoskärpäsen puraistessa kannattaa piipahtaa New Bond Streetillä: sen varrella sijaitsevat niin Diorin, Versacen kuin Armaninkin liikkeet.

Sohon kaupunginosa on luku sinänsä: aluetta pidetään ydinkeskustan kaupunginosista tunnetuimpana ja värikkäimpänä. Tämä vaihtoehtomusiikin ja yksilöllisten vaatteiden aarreaitta kätkee sisäänsä ainutlaatuista tunnelmaa ja tarjoaa mahdollisuuden tehdä todellisia löytöjä. Erityisesti uniikkeja tuotteita aina kengistä taidetarvikkeisiin metsästävän shoppailijan kannattaa heittäytyä Sohon syövereihin!

Shoreditchillä on maine Lontoon tämän hetken trendikkäimpänä kaupunginosana. Nouseva alue tunnetaan erityisesti hurmaavista vintage-liikkeistään, ja niistä löytyvät niin kiehtovimmat second hand-vaatteet kuin kirjatkin. Alueella sijaitsee myös useita Lontoon suosituimpia yökerhoja, joissa kelpaa pistää jalalla koreasti mukavan ostospäivän päätteeksi.

Torit ja markkinat

Kun tavaratalot ja ostoskadut on koluttu läpi, ota rohkeasti suunta kohti Lontoon maailmankuuluja markkinoita. Tekeepä mielesi sitten tuoreita vihanneksia, makuelämyksiä tai antiikkiastioita, ovat markkinat vertaansa vailla oleva elämys. Borough Marketin tunnetulla ruokatorilla voit herätellä kulinaristisia aistejasi ennen kuin kiiruhdat antiikkiaarteiden perässä Portobello Roadille Notting Hill-elokuvan maisemiin. Camdenin markkinoilla voit shoppailla kaikkina muina päivinä paitsi joulupäivänä etkä taatusti ole koskaan yksin liikkeellä: Camdenissa vierailee jo pelkästään viikonloppuisin lähes satatuhatta ihmistä. Aikamoista!

Historia & kulttuuri Lontoo

Suosituimmat nähtävyydet Lontoossa

Historiaa ja maamerkkejä

Lontoo kätkee sisäänsä lukuisia maailmankuuluja nähtävyyksiä aina museoista maamerkkeihin. Yksi tunnetuimmista Lontoon kaupunkikuvaan kiinteästi kuuluvista elementeistä on Big Ben. Se on näyttänyt kaupunkilaisille aikaa lähes keskeytyksettä jo yli 150 vuotta. Parlamenttitalon kupeessa kohoavan tornin huipulle päästäkseen joutuu kuntoilemaan urakalla: hissittömän rakennuksen yläosiin johtaa yhteensä 334 porrasta.

Vähintään yhtä tärkeä lontoolainen maamerkki on brittiläisen monarkian koti, Buckinghamin palatsi, jossa kuningasperhe asuu Lontoossa ollessaan. Erityisesti kuuluisat vartijat ja näiden vahdinvaihdot keräävät paikalle runsaasti matkailijoita. Mikäli haluat kokea ripauksen kuninkaallisuutta ja mielit tutustua palatsin sisäosiin voit ilmoittautua mukaan maksulliselle kiertokäynnille.

Kuninkaallista tunnelmaa pitää sisällään myös keskellä Lontoota sijaitseva Towerin linna, joka on aiemmin toiminut niin Englannin kuninkaallisten asuinpaikkana kuin vankilanakin. Nykypäivänä linnassa säilytetään todellisia aarteita, kuninkaallisten kruununjalokiviä. Lisäksi linnan vieressä sijaitsee Thames-joen ylittävä Tower Bridge, jonka vierellä Lontooseen saapuvat matkailijat halajavat tulla kuvatuiksi. Vanhan tarinan mukaan Lontoo ja samalla koko Englanti tuhoutuvat, mikäli 1000-luvulla rakennetun Towerin linnan alueella asuvat korpit lentävät joskus pois. Korppeja kasvatetaankin jatkuvasti lisää, jotta matkakohde säilyisi kartalla tulevaisuudessakin.

Kun tunnetut maamerkit on katsastettu, on aika siirtyä tutustumaan Lontoon lukuisiin museoihin. Tunnetuin niistä on ehdottomasti ihmiskunnan kulttuuriin ja historiaan keskittynyt British Museum, josta löytyy niin Rosettan kivi kuin muinaisegyptiläisiä muumioitakin. Kaupungin muut museot tarjoavat elämyksiä myös mm. taiteesta, sodista ja luonnontieteistä kiinnostuneille. Miljoonia esineitä sisältävien museoiden kiehtovassa maailmassa vierähtää helposti päivä jos toinenkin.

Viihdettä ja mielenkiintoisia henkilöitä

Toisenlaisen lähestymistavan nähtävyyksiin tarjoaa kiehtova Madame Tussauds –vahakabinetti. Kabinetissa voit paiskata kättä niin entisten pääministerien kuin viihdealan kuumimpien kärkinimien kanssa, luonnollisessa koossa tietenkin. Lisäksi voit kuvauttaa itsesi suurimman idolisi kanssa ja saada lomakuviasi katsovat ystäväsi vihreiksi kateudesta.

Historian ja kulttuurin merkkihenkilöiden lähelle pääset myös vahakabinetin ulkopuolella. Voit piipahtaa legendaarisella Abbey Roadin studiolla, jota kiertävään muurin jokainen Lontoossa vieraileva Beatles-fani haluaa käydä kirjoittamassa terveisensä. Voit myös käydä laskemassa kukat kommunismin isänä tunnetun Karl Marxin haudalle, tai ihailla Hampsteadin kaupunginosassa asuneen Sigmund Freudin legendaarista sohvaa herran kotitaloon tehdyssä museossa.

Kun jalat alkavat uupua kaupungilla kiertelyyn, kannattaa hypätä kyytiin Lontoon silmään, eli Thames-joen rannalle rakennettuun huikaisevaan maailmanpyörään. 135 metriin kohoava, vuosituhannen vaihteessa avattu London Eye kulkee hitaasti ja tarjoaa runsaasti aikaa kaupungin ihailuun yläilmoista. Heikkohermoisia saattaa hirvittää, mutta kokemus on ainutlaatuinen!

Iltapäivän kääntyessä illaksi, suuntaavat lontoolaiset kantakuppiloihinsa viettämään aikaa ja nauttimaan olutta. Pubit ovat briteille kuin toinen koti, ja tunnelma on tiivis mutta iloinen. Etsiessäsi aitoa lontoolaista pubia kannattaa kiinnittää huomiota paikan ikään ja ilmapiiriin: hedelmäpelit ja taustamusiikki eivät kuulu perinteiseen brittiläiseen pubikulttuuriin.

Illan hämärtyessä Lontoo tarjoaa matkalaisille viihdettä laidasta laitaan. Tarjolla on kaikkea mitä kuvitella saattaa aina teatterista ja musikaaleista burleskiin ja jalkapalloon. Liput tapahtumiin kannattaa hankkia ajoissa, mutta myös mattimyöhäisiä saattaa onnistaa: esimerkiksi musikaaliesityksiin on usein tarjolla lippuja vielä esityspäivänä, ja ne myydään tällöin aamulla roimin alennuksin höystettynä.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Lontoo:

Näytä kaikki 5 581 majoitusliikettä kohteessa Lontoo
Park International Hotel

Park International Hotel

117 - 129 Cromwell Road, London
  4.0 kautta 5.0
   
   
  4,1 / 5 (117 arvostelua)

  Natural History Museum, Lontoon tiedemuseo ja Victoria and Albert Museum sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Imperial College London ...

  Park International Hotel95 €

  Park International Hotel95 €
  Park Plaza Westminster Bridge London

  Park Plaza Westminster Bridge London

  200 Westminster Bridge Road, London
   4.0 kautta 5.0
    
    
   4,3 / 5 (266 arvostelua)

   Southbank Centre Book Market ja Florence Nightingale -museo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. St. Thomas' Hospital ...

   Park Plaza Westminster Bridge London158 €

   Park Plaza Westminster Bridge London158 €
   Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras

   Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras

   324 Gray's Inn Road, London
    2.5 kautta 5.0
     
     
    3,7 / 5 (214 arvostelua)

    City, University of London, Lontoon yliopisto ja University College London sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. British Library ja Russell Square ...

    Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras62 €

    Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras62 €
    The Strand Palace Hotel

    The Strand Palace Hotel

    372 The Strand, London
     4.0 kautta 5.0
      
      
     3,8 / 5 (245 arvostelua)

     Covent Garden Market ja Piccadilly Circus sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. London Dungeon ...

     The Strand Palace Hotel105 €

     The Strand Palace Hotel105 €
     Sofitel London Heathrow

     Sofitel London Heathrow

     Terminal 5, West Drayton
      5.0 kautta 5.0
       
       
      4,4 / 5 (14 arvostelua)

      Stockley Park, London Motor Museum ja Windsorin linna sijaitsevat 15 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Legoland Windsor sijaitsee 19,2 kilometrin ...

      Sofitel London Heathrow120 €

      Sofitel London Heathrow120 €
      Hyatt Place London Heathrow Airport

      Hyatt Place London Heathrow Airport

      The Grove, West Drayton
       4.0 kautta 5.0
        
        
       4,3 / 5 (118 arvostelua)

       Stockley Park on 4,4 kilometrin päässä tästä hotellista. London Motor Museum ja Brunelin yliopisto sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Windsorin linna ja Frogmore ...

       Hyatt Place London Heathrow Airport75 €

       Hyatt Place London Heathrow Airport75 €
       Grange St. Paul's

       Grange St. Paul's

       10 Godliman Street, London
        5.0 kautta 5.0
         
         
        4,2 / 5 (73 arvostelua)

        Pyhän Paavalin katedraali ja London Stock Exchange sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Old Bailey ja Globe Theatre ovat ...

        Grange St. Paul's156 €

        Grange St. Paul's156 €
        BLOC Hotel Gatwick

        BLOC Hotel Gatwick

        South Terminal, Gatwick Airport, Gatwick
         3.0 kautta 5.0
          
          
         4,2 / 5 (32 arvostelua)

         Manor Royal Business Park on 2,2 kilometrin päässä tästä hotellista. Crawleyn kaupungintalo ja County Mall Shopping Centre sijaitsevat 10 kilometrin päässä. ...

         BLOC Hotel Gatwick84 €

         BLOC Hotel Gatwick84 €
         Britannia The International Hotel London, Canary Wharf

         Britannia The International Hotel London, Canary Wharf

         Marsh Wall, London
          4.5 kautta 5.0
           
           
          3,2 / 5 (79 arvostelua)

          Cutty Sark, Tower of London ja Royal Observatory sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä hotellista. Greenwich Park ja Excel-messukeskus ovat myös 5 kilometrin ...

          Britannia The International Hotel London, Canary Wharf75 €

          Britannia The International Hotel London, Canary Wharf75 €
          The Grosvenor Hotel

          The Grosvenor Hotel

          101 Buckingham Palace Road, London
           4.0 kautta 5.0
            
            
           4,3 / 5 (100 arvostelua)

           Victoria Palace-teatteri, Buckinghamin palatsi ja St. James Park sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Big Ben ja Sloane Square ovat ...

           The Grosvenor Hotel139 €

           The Grosvenor Hotel139 €
           Kartta

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.