Pääosion alkuosa

Madrid matkat

Etsi lentoja

Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Madrid – hotellit

Hae lento + hotelli

Parhaat matkapaketit kohteeseen Madrid:

Kartta

Madrid matkat

Espanjan pääkaupunki Madrid on tunnelmallinen ja monipuolinen kaupunkilomakohde täynnä historiallisia nähtävyyksiä, vehreitä puistoja, hulppeita ostospaikkoja, erinomaisia ravintoloita ja yöelämää. Madridin matkat ovatkin suosittuja myös suomalaisten keskuudessa. Madrid on kolmella miljoonalla asukkaallaan Euroopan suurimpia kaupunkeja. Suuruudestaan huolimatta Madrid on tunnelmaltaan rento ja huoleton paikka, jossa on edelleen läsnä espanjalaisen pikkukaupungin tunnelmaa. Madridin keskustassa on upeita aukioita siellä täällä ja suosituimpia niistä ovat Plaza Mayor ja Puerta del Sol, joista jälkimmäinen on erityisesti paikallisten suosima alue ja kaupungin elämän keskus. Suosituimmilta aukioilta löytyvät parhaat ostosmahdollisuudet, ravintolat sekä vilkas yöelämä. Madridissa on paljon kauniita puistoalueita, joista suosituin on Casa de Campo. Paikallisten suosimalla virkistysalueella voi lenkkeillä, pyöräillä, soutaa lammessa ja uida altaassa, kuin myös piipahtaa huvipuistossa ja eläintarhassa. Parque del Retiro on kaupungin toinen suosittu puisto, jonka laajalta alueelta löytyy mm. ruusutarha, nurmikenttä, sypressi- ja oliivipuutarha sekä lampi jossa voi soudella. Futishullujen tulee ehdottomasti suunnata Santiago Bernabeun stadionille, jossa pääsee seuraamaan Real Madridin otteluita. Kulttuurinnälkäiselle löytyy Madridista monia huippuluokan museoita, kuten Museo Nacional del Prado, nykytaiteen museo Reina Sofia, taidemuseo Thyssen-Bornemisza sekä arkeologinen museo Museo Arqueológico. Madridin merkittävin rakennus on El Palacio Real–kuninkaanlinna, joka on yksi Euroopan suurimpia palatseja.

Paras aika matkustaa kohteeseen Madrid

Milloin kannattaa matkustaa

Matkalle Madridiin voi lähteä ympäri vuoden, kunhan varautuu sään mukaan. Parasta matkustusaikaa ovat kuitenkin kevät ja syksy. Kesät ovat kaupungissa kuumia ja lämpötilat menevät helposti yli 30 asteen. Talvisin päivälämpötila on alimmillaan 10 astetta. Marras-huhtikuu on epäsuotuisinta matkustusaikaa, sillä silloin on melko viileää ja sateista.

Matkavinkit Madrid

Madrid matkavinkit

Madrid on monipuolinen ja edullinen ostospaikka. Puerta del Sol -pääaukio on vilkkainta ravintola- ja ostosaluetta, jonka laidalta löytyvät suurimmat tavaratalot. Suosittuja ostoskatuja ovat myös kävelykadut Calle de Preciados ja Calle de Carmen. Luksusta hamuavien shoppailijoiden kannattaa suunnata Salamancan kaupunginosaan, josta löytyvät kaikki kansainvälisten ja espanjalaisten muotitalojen design-liikkeet.

Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.