Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Orlando:

Orlando Yleistä

Orlandossa käy vuosittain 52 miljoonaa matkailijaa, joten kaupungissa on oltava jotakin erityisen kiehtovaa. Ja toki näin onkin: Orlando ansaitsee maineensa maailman matkailupääkaupunkina lukemattomien erilaisten teemapuistojensa, Keski-Floridan järvien, jokien, puistojen ja rauhoitettujen alueiden uskomattoman kauneuden ja kaupungin erinomaisten ostos- ja viihdemahdollisuuksien satumaisella yhdistelmällä. Orlando tarjoaa kaikille, niin lapsille kuin aikuisille, mahdollisuuden stressittömään lomailuun. Kaupungin suosio perustuu paljolti sen mahdollisuuksiin viihdyttää kaikenikäisiä lomailijoita, mutta tärkeää on myös sen kyky muuttua ja kasvaa jatkuvasti. Uusia teemapuistoja suunnitellaan ja avataan koko ajan, useita aisteja samanaikaisesti kutkuttavat vuoristoradat odottavat rohkeita huvittelijoita ja Potter-mania nousee uusiin ulottuvuuksiin uuden Wizarding World of Harry Potter -huvipuiston myötä.

Orlando on todellakin taianomainen paikka! Voit käydä seikkailemassa Disney-hahmojen parissa Magic Kingdom -huvipuistossa, tutustua maailman ihmeisiin Epcot Centressä ja ihastella SeaWorldin ystävällisiä merileijonia ja jännittäviä miekkavalaita - Orlando on loistavien show-esitysten, jännittävien retkien ja värikkäiden paraatien luvattu maa. Noin 120 neliökilometrin laajuinen Walt Disney World on fantasian kehto ja Universal Orlando Resort tarjoaa kävijöille huimia seikkailuja ja upeita elokuvaelämyksiä. Merellisiin tunnelmiin pääsee esimerkiksi SeaWorldissä ja upeassa Wet n' Wild -vesipuistossa. Kun ihmisten aikaansaamia ihmeitä on ihasteltu tarpeeksi, on aika siirtyä luonnon pariin - alueen järvet, luonnonmukaiset koskemattomat alueet ja ihanat rannat odottavat vain 2 tunnin vaivattoman ajomatkan päässä.

Orlando tunnetaan myös loistavista ruokapaikoistaan. Voit nauttia siellä niin eksoottisista arabialaisista päivällisistä, herkullisista englantilaisista Surf 'n Turf -annoksista kuin periamerikkalaisista pannukakkuaamiaisistakin. Vilkas yöelämä ja loistava valikoima erilaisia ravintoloita takaavat, että loma Orlandossa on ehdottoman rentouttava ja viihdyttävä kokemus. Kaupunki tarjoaa tekemistä ihan jokaiselle: Lähde tutustumaan avaruusaikaan Kennedy Space Centreen tai pelaamaan kierros golfia jollakin alueen upeista golfkentistä. Tanssi itsesi uuvuksiin Orlandon keskustassa tai anna vanhan Osceola Countyn antiikkivalikoimien viihdyttää. Orlando tarjoaa myös USA:n parhaimpiin kuuluvat mahdollisuudet shoppailuun. Kaupungissa on lukuisia huippuluokan kauppakeskuksia ja yhtä paljon poistomyyntiin keskittyviä outlet-ostoskeskuksia, joissa tekee helposti hyviä löytöjä.

Nähtävyyksien ja tapahtumien ylenpalttisuuden vuoksi ajankäyttö kannattaa suunnitella hyvin, sillä pelkästään merkittävimmissä teemapuistoissa vierähtää useita päiviä. Hotellia varatessa kannattaakin miettiä sen sijaintia suhteessa paikkoihin, joissa haluaa käydä. Matkan voi myös kyllästää kokonaisuudessaan alueen taianomaisella tunnelmalla varaamalla majoituksen teemahotellista. Joskus on syytä kuitenkin unohtaa mielikuvitukselliset seikkailut ja istahtaa vain nauttimaan Floridan uskomattomasta auringonpaisteesta. Mitä tahansa hauskaa lomaltasi haluatkin, Orlando tarjoaa sitä rajattomasti. Jopa niin paljon, että jo ennen ensimmäisen vierailusi päättymistä alat todennäköisesti suunnitella toista matkaa sinne, ja pian jo kolmattakin!

Matkavinkit Orlando

Tämä lomakohde vaatii erittäin hyvää ennakkosuunnittelua lähes kaikilta osin. Kannattaa käydä kiinnostavien kohteiden virallisilla kotisivuilla, etsiä Internetin avulla parhaimmat tarjoukset, lukea Orlandossa lomailleiden blogeja ja varsinkin puhua ihmisten kanssa, jotka ovat käyneet paikan päällä. Uudelleen Orlandoon matkustavat ihmiset ovat luultavasti parhaimpia tiedonlähteitä. He voivat kertoa myös sen, mitä ei kannata tehdä, ja näin vältyt turhilta virheiltä lomasi aikana. Pyydä suunnittelun pohjaksi lomaopas Orlandon/Orange Countyn matkailutoimistolta (Orlando/Orange County Convention & Visitors Bureau). Kartat, aukioloajat, tuoreimmat lippujen hinnat ja tiedot vierailukohteista löydät virallisilta verkkosivuilta. Hanki alennuskortit (Premium Orlando Magicard) ja käytä aikataulun suunnittelussa Fastpass-järjestelmää, sillä siirtymät voivat viedä paljon aikaa. Varo tarjouksia, joissa luvataan uskomattoman edullisia alennuskortteja ja teemapuistolippuja. Käytä aina virallisia teitä, sillä monet yrittävät tehdä nopean tilin hyväuskoisia matkailijoita jymäyttämällä.

Olet suunnittelemassa lomaa, josta voi tulla todella uuvuttava. Kaikella todennäköisyydellä aikuiset väsähtävät ensimmäisenä, ja siksi yhteen matkaan ei kannata mahduttaa liikaa. Suunnittele mitä haluat nähdä, varaa riittävästi aikaa siitä nauttimiseen ja jätä loput seuraavalle kerralle.

Liikkuminen

Jos majoitut Disney-lomakohteeseen tai viralliseen Disney-hotelliin ja käyt pääasiassa Disneyn käyntikohteissa, käytössäsi on laaja ja tehokas kuljetusverkosto. Lynx-bussiyhtiö hoitaa suur-Orlandon aluetta, ilmaiset Lymmo-bussit liikennöivät Orlandon keskustan alueella ja I-Ride Trolley kuljettaa matkailijoita International ja Universe Driveja pitkin tärkeimpiin matkailukohteisiin. Jos haluat tutustua Orlandoon rauhassa ja omaan tahtiisi, vuokraa auto. Opastus kaikkiin tärkeimpiin kohteisiin on järjestetty hyvin, mutta tietullit näyttävät olevan lisääntymässä. Liikenne voi olla vilkasta ja pysäköintipaikan löytäminen International Drivelta saattaa olla vaikeaa.

Milloin kannattaa matkustaa

Orlandossa ei ole hiljaisempia kausia lainkaan ja huippukaudet noudattavat ennemminkin koulujen loma-aikoja kuin lomakohteen sääolosuhteita. Siksipä kaupunkiin saapuvien matkailijoiden valtavaa määrää ei pysty välttämään mitenkään. Paras aika lomailuun voisi olla keskellä kouluvuotta (opettajien suostumuksella tietenkin) ja huonoin aika luultavasti keskellä kesäloma-aikaa. Matkaan kannattaa varata aurinkovoiteita ja hyönteismyrkkyjä – vuodenajasta riippuen hyttysiä ja love bugeiksi kutsuttuja hyönteisiä voi olla melko paljon.

Alueen ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden, joten siksi kaikkiin ulkoilmakohteisiin voi tutustua koska tahansa. Leudompi kausi kestää huhtikuusta syyskuuhun, kesäkuukausina ilmankosteus on suuri ja iltapäivisin esiintyy ukkosmyrskyjä. Hurrikaanikausi osuu kesäkuun ja marraskuun välille (hurrikaaneista varoitetaan hyvin ennen niiden saapumista).

Lomavinkit Orlando

Suurin osa kymmenistä miljoonista matkailijoista saapuu Orlandoon Orlando International Airportin kautta, joka sijaitsee noin 15 kilometriä kaakkoon Orlandosta ja 35 kilometriä itään Walt Disney World Resortista. Lentokenttä palvelee sekä maan sisäisiä että kansainvälisiä lentoja. Orlando International Airport kuuluu USA:n parhaimpiin lentoasemiin, ja se tarjoaa nykyaikaisille matkailijoille kaiken tarvittavan hotellivaraus- ja autonvuokrauspalveluihin asti. Turvatarkastusjonot voivat kuitenkin olla erittäin pitkät, erityisesti kesän huippukauden ja lasten koululomien aikaan. Myös check-in voi kestää kauan, joten kentälle on syytä tulla 2-3 tuntia ennen paluulennon ilmoitettua lähtöaikaa. Huomioi matkan ajankohta ja saavu lentoasemalle riittävän ajoissa, jotta ehdit käydä kaikki muodollisuudet läpi ennen koneeseen nousemista.

Euroopasta ja varsinkin Britanniasta saapuville matkailijoille Orlando-Sanford International Airport (29 km Orlandosta pohjoiseen) saattaa olla mukavampi vaihtoehto. Koska matkustajia on siellä vähemmän, maahantulorutiinit sujuvat reippaammin ja pääset todennäköisesti nauttimaan lomastasi Orlandossa nopeammin kuin Orlando International Airportin kautta tulevat matkustajat. Myös tältä kentältä voit vuokrata auton esim. Avisin, Alamon tai Hertzin palvelupisteestä. Useat taksi- ja bussiyhtiöt tarjoavat kuljetuksia Orlandoon.

Saapuminen kaupunkiin

Kysy hotellivarausta tehdessäsi miten siirtyminen lentokentältä hotelliin ja myöhemmin taas takaisin onnistuu. Sillä voi olla Amerikan mittakaavassa suuri merkitys. Sama koskee autonvuokrausta, sillä vaikka vuokraamot tarjoavat kuljetuksen autovarikolle ja hotellit lentokentälle, välimatkat voivat olla pitkiä - ja lomaa ajatellen kaikki tällaiset turhat aikavarkaat on syytä pyrkiä eliminoimaan.

Mears Transportation Groupin lentokenttäbussit kiertävät kaikkien Disney-hotellien ja Disney-lomakeskusten sekä muiden majoituskohteiden kautta. Toinen vaihtoehto on Lynxin bussit. Takseja, limusiineja ja muita kuljettajapalveluita on saatavilla molemmilta lentoasemilta, ja matka Orlandon keskustaan kestää liikenteestä riippuen noin 20 minuuttia. Disney’s Magical Express tarjoaa ilmaisen kuljetuksen Disneyn omistamiin lomakeskuksiin, mutta vain Orlando International Airportilta.

Orlando on myös autovuokraamoiden luvattu kaupunki, ja mikäli suunnittelet retkiä muuallekin kuin teemapuistoihin, auton vuokraaminen jo lentokentältä saattaa kannattaa. Walt Disney Worldiin pääset valitsemalla lentokentän pohjoisesta liittymästä Highway 528:n länteen ja seuraamalla opasteita I-4 kohteeseen saakka. Hyvänä päivänä ajomatka Walt Disney Worldiin kestää 30–40 minuuttia. Muista pyytää kartta autovuokraamolta.

Yöelämä Orlando

Trendikkäistä baareista elävään jatsiin ja svengaavista tanssipaikoista arvokkaisiin illallisravintoloihin – Orlandosta löytyy paikkoja jokaiseen makuun ja jokaisen kukkarolle. Tietenkin edellyttäen, etteivät päivän ehtymättömät elämykset ole uuvuttaneet lomailijaa ihan täysin. Iltatapahtumat vetävät hyvinkin vertoja päiväsajan riennoille, ja ne keskittyvät pääasiassa Downtown Disney -viihdekeskukseen, Disney's Pleasure Islandille, Universal Studios City Walkille ja Orlandon keskustan Orange Avenuelle sekä pienelle Thornton Park Districtin alueelle. Myös omassa hotellissasi järjestetään todennäköisesti iltaviihdettä. Tietoa tapahtumista kannattaa etsiä Orlando Sentinelin perjantainumerosta.

Tarjonta on runsasta: käy katsomassa Cirque de Soleilin La Nouba -erikoisshow, vietä iltaa House of Bluesissa, nauti stand-up-komiikasta SAK Comedy Clubilla, hurvittele sydämesi kyllyydestä esimerkiksi Bob Marley- tai Latin Quarter -yökerhossa ja pistä jalalla koreasti Tabu and The Socialissa. Lapsia ei tarvitse jättää pois illanvietoista: nuorimmaisille sopivia ja monesti maksuttomia esityksiä järjestetään ainakin Epcotin paviljongeissa ja Magic Kingdomin ja Disney's Hollywood Studiosin lavoilla. Myös useimmissa teemapuistoissa järjestettävät ilotulitukset ovat hyvää viihdettä. Muista kuitenkin, että nukkumaan on mentävä ajoissa, sillä uudet teemapuistot uusine seikkailuineen odottavat!

Ostokset Orlando

Kun pakolliset mikkihiirikorvat on hankittu, on aika siirtyä muiden ostosten pariin. Orlando tarjoaa paljon mahdollisuuksia luottokortin ostorajojen koetteluun. Sieltä löytyy kaikkea ylellisistä design-asusteista alennustavaratalojen vaatetarjontaan ja ihanan kummallisiin Orlando-matkamuistoihin asti. Ostopaikkoja on joka lähtöön: valtavia ostoskeskuksia, kuuluisia tavarataloja, trendikkäitä boutiqueita, katukauppiaita – tässä kaupungissa ostosterapia otetaan todellakin vakavasti!

Tärkeimmät ostosalueet

Orlandon ostosmahdollisuudet levittäytyvät laajalle alalle. Lähes 10 kilometrin mittaisen International Driven eli I-Driven varrella on lukuisia ostoskeskuksia. Kaikissa vierailukohteissa on omat lahjatavaramyymälänsä, mutta kun ottaa huomioon teemapuistojen lukuisuuden, myös näiden lahjamyymälöiden määrä ja valikoima voi olla hieman liikaa.

Florida Mall on suosittu kauppakeskus, jonka yli 270 liikkeen joukkoon mahtuu monia huipputunnettuja nimiä, kuten Saks Fifth Avenue, Macys, Sears, Nordstrom ja JC Penny. Florida Mallin suosio perustuu moniin eri ruokapaikkoihin, suhteellisen keskeiseen sijaintiin, valtavaan kokoon ja tarjontaan, josta löytyy jokaisen kukkarolle sopivia vaihtoehtoja. Ylellisiä ostospaikkoja hakevalle The Mall at Millenia on erinomainen kohde. Se sijaitsee 8 kilometrin päässä Orlandon keskuksesta ja tarjoaa poikkeuksellisen ylellisen kattauksen loistoliikkeitä: Bloomingdales, Neiman Marcus, Macy’s, Dior, Chanel, Coach, Tiffany, Burberry, Gucci, Louis Vuitton – vain muutamia mainitaksemme.

Edullisia ostoksia voit tehdä monissa Orlandon alueen outlet-myymälöissä. Esimerkiksi kauniissa Orlando Premium Outletissä sijaitsevat muun muassa DKNY:n, Ralph Laurenin, Hugo Bossin ja Tommy Hilfigerin liikkeet. Muita merkittäviä outlet-myymälöitä ovat Prime Outlets International (aiemmin Beltz) sekä Lake Buena Vista Factory Stores. Jos haluat tehdä ostoksia rauhallisemmassa ympäristössä, suuntaa Winter Parkin Park Avenuelle.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Orlando:

Näytä kaikki 6 120 majoitusliikettä kohteessa Orlando
B Resort and Spa located in Disney Springs® Resort Area

B Resort and Spa located in Disney Springs® Resort Area

1905 Hotel Plaza Blvd, Lake Buena Vista
  4.0 kautta 5.0
   
   
  4,4 / 5 (12 arvostelua)

  Disney Springs® on 1,8 kilometrin päässä tästä Stripin varrella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. SeaWorld® Orlando ja Universal Studios Florida™ ...

  B Resort and Spa located in Disney Springs® Resort Area80 €

  B Resort and Spa located in Disney Springs® Resort Area80 €
  Orlando Metropolitan Resort

  Orlando Metropolitan Resort

  8444 Austrian Court, Orlando
   2.5 kautta 5.0
    
    
   1,8 / 5 (13 arvostelua)

   Pirate's Cove Adventure Golf ja I-Drive 360 sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä lomakeskuksesta. SeaWorld® Orlando ja Orange County ...

   Orlando Metropolitan Resort32 €

   Orlando Metropolitan Resort32 €
   Mystic Dunes Resort & Golf Club by Diamond Resorts

   Mystic Dunes Resort & Golf Club by Diamond Resorts

   7600 Mystic Dunes Lane, Kissimmee
    3.5 kautta 5.0
     
     
    4,2 / 5 (19 arvostelua)

    Disney's Animal Kingdom® Theme Park, Disney's Hollywood Studios® ja Epcot® sijaitsevat 15 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä lähiössä sijaitsevasta ...

    Mystic Dunes Resort & Golf Club by Diamond Resorts143 €

    Mystic Dunes Resort & Golf Club by Diamond Resorts143 €
    Liki Tiki Village by Diamond Resorts

    Liki Tiki Village by Diamond Resorts

    17777 Bali Blvd, Winter Garden
     3.5 kautta 5.0
      
      
     4,5 / 5 (6 arvostelua)

     Walt Disney World® Resort, ChampionsGate Golf Club ja Disney's Animal Kingdom® Theme Park sijaitsevat 15 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä lähiössä ...

     Liki Tiki Village by Diamond Resorts86 €

     Liki Tiki Village by Diamond Resorts86 €
     Holiday Inn Resort Orlando Suites - Waterpark

     Holiday Inn Resort Orlando Suites - Waterpark

     14500 Continental Gateway, Orlando
      3.5 kautta 5.0
       
       
      3,0 / 5 (1 arvostelua)

      Lake Buena Vista Factory Stores ja Orlando Vineland Premium Outlets sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta ...

      Holiday Inn Resort Orlando Suites - Waterpark89 €

      Holiday Inn Resort Orlando Suites - Waterpark89 €
      Maingate Lakeside Resort

      Maingate Lakeside Resort

      7769 W Irlo Bronson Memorial Hwy, Kissimmee
       3.0 kautta 5.0
        
        
       3,2 / 5 (4 arvostelua)

       Walt Disney World® Resort ja Disney's Animal Kingdom® Theme Park sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Disney's Hollywood Studios® ...

       Maingate Lakeside Resort38 €

       Maingate Lakeside Resort38 €
       Westgate Lakes Resort & Spa Universal Studios Area

       Westgate Lakes Resort & Spa Universal Studios Area

       9500 Turkey Lake Rd, Orlando
        4.0 kautta 5.0
         
         
        4,3 / 5 (3 arvostelua)

        Ripley's Believe It or Not, SeaWorld® Orlando ja I-Drive 360 sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä järven rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä lomakeskuksesta. ...

        Westgate Lakes Resort & Spa Universal Studios Area126 €

        Westgate Lakes Resort & Spa Universal Studios Area126 €
        Universal's Loews Royal Pacific Resort

        Universal's Loews Royal Pacific Resort

        6300 Hollywood Way, Orlando
         4.0 kautta 5.0
          
          
         4,5 / 5 (25 arvostelua)

         Universal CityWalk™, Hollywood Drive-In Golf ja Universal’s Islands of Adventure™ sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä lomakeskuksesta. ...

         Universal's Loews Royal Pacific Resort331 €

         Universal's Loews Royal Pacific Resort331 €
         The Grove Resort & Spa Orlando - Spacious 1, 2 & 3-Bedroom Suites

         The Grove Resort & Spa Orlando - Spacious 1, 2 & 3-Bedroom Suites

         14501 Grove Resort Avenue, Winter Garden
          4.0 kautta 5.0
           
           
          4,2 / 5 (6 arvostelua)

          Orange County National Golf Club, Disney's Hollywood Studios® ja Disney's Animal Kingdom® Theme Park sijaitsevat 20 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä ...

          The Grove Resort & Spa Orlando - Spacious 1, 2 & 3-Bedroom Suites152 €

          The Grove Resort & Spa Orlando - Spacious 1, 2 & 3-Bedroom Suites152 €
          Cypress Pointe Resort by Diamond Resorts

          Cypress Pointe Resort by Diamond Resorts

          8651 Treasure Cay Lane, Orlando
           3.0 kautta 5.0
            
            
           4,0 / 5 (5 arvostelua)

           Bryan-järvi ja Disney Springs® sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Walt Disney World® ...

           Cypress Pointe Resort by Diamond Resorts93 €

           Cypress Pointe Resort by Diamond Resorts93 €
           Kartta

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.