Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Rooma:

 • Old street in Trastevere in Rome
 • Cafe on a roof Rome
 • Square Santa Maria in Trastevere Rome
 • Road to Colosseum Rome
 • Steps leading from Via Veneto to Sant Isadora in Rome
 • Spanish Steps Rome

Romantiikkaa, historiaa ja ruokaelämyksiä – vietä unohtumaton loma Roomassa

Audrey Hepburnin ja Gregory Peckin skootteriajelu Loma Roomassa -elokuvassa, Anita Ekbergin ikimuistoinen kohtaus Fontana di Trevin suihkulähteessä ja Matt Damon kulkemassa pitkin Rooman katuja Lahjakas herra Ripley -elokuvassa – Rooma on todellakin päässyt loistamaan valkokankaalla. Eikä ihme, sillä kaupunki on kuin luotu näyttävien kohtausten kulissiksi. Jos haluat päästä näkemään upean Rooman, tutustu ebookersin matkavalikoimaan ja varaa unohtumaton loma Roomaan. Matkan suunnittelu käy nyt helposti, ja voit säästää jopa 15 %, kun varaat Rooman lomasi lennot ja hotellit yhtä aikaa. Tutustu ebookersin upeisiin tarjouksiin, valitse mieleisesi vaihtoehdot, tee varaus ja pian löydät itsesi ikuisesta kaupungista. Muista ottaa mukaan kamerasi, sillä historiallisessa kaupungissa riittää kuvattavaa.

Missä Rooman lomalla kannattaa yöpyä

Rooma on mukavan kokoinen kaupunki, jossa pääset liikkumaan helposti kävellen. Rooman historiallinen keskusta, Centro storico, on kaupungin alueista vanhin ja romanttisin. Alueella on keskiaikaisia kujia, kirkkoja, renessanssipalatseja ja tyylikkäitä suihkulähteitä, ja siellä sijaitsevat myös Pantheon ja Rooman kuuluisin aukio, Piazza Navona. Vilkkaassa vanhassa kaupungissa on runsaasti ravintoloita ja baareja, joihin saapuu asiakkaita eri puolilta maailmaa. Majoittuessasi tänne olet lähellä kaupungin historiallisia kohteita. Trastevere on puolestaan eloisa, Tiberjoen rannalla sijaitseva alue, joka on tunnettu vilkkaasta yöelämästään. Täällä pääset näkemään kaupungin trendikkäämmän puolen. Istuskele trattoriassa ja nauti italialaisesta tunnelmasta, kulje mukulakivikatuja katusoittajia kuunnellen, istahda hetkeksi cocktailbaariin tai tee löytöjä vintagevaatekaupassa – boheemissa Trasteveressa voit viettää leppoisan lomapäivän. Jos et ole kiinnostunut antiikin ajan nähtävyyksistä etkä kaupungin trendikkäämmästä puolesta, suuntaa kulkusi Via Venetolle. Federico Fellinin elokuva teki Via Venetosta kaikkien tunteman ja 1960-luvulla Rooman iltaelämä keskittyi sen ympärille. Leveän bulevardin varrella on yhä ylellisiä hotelleja ja hienoja ravintoloita. Alueella voi silloin tällöin törmätä myös kuuluisuuksiin.

Ajanvietettä Rooman lomalle

Roomassa on enemmän tunnettuja nähtävyyksiä kuin ehkäpä missään muussa kaupungissa, ja jokaisen Roomassa vierailevan kannattaa nähdä ainakin Colosseum, Pantheon, Forum Romanum ja Espanjalaiset portaat. Kaupungissa on toki myös paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Elokuvafanit voivat lähteä kierrokselle, joka keskittyy kuuluisien elokuvien kuvauspaikkoihin ja sisältää vierailun Cinecittàn elokuvastudioille. Taiteesta kiinnostuneiden kannattaa suunnata ihastelemaan Sikstuksen kappelin kattofreskoja sekä Galleria Borghesen ja Galleria Doria Pamphiljin taideteoksia.

Saapuminen lentokentältä

Liikenneyhteydet Fiumicinon lentokentälle ovat hyvät, ja Leonardo Express -juna kulkee Rooman päärautatieasemalle 15 minuutin välein. Jos haluat vierailla myös kaupungin ulkopuolella, kannattaa vuokrata auto.

Paras aika matkustaa kohteeseen Rooma

Rooma on todella suosittu matkailukohde ympäri vuoden, mutta kuten muuallakin Euroopan kaupunkikohteista on aivan keskikesän kuukaudet ne kaikkein ruuhkaisimmat myös Roomassa. Roomassa vallitsee perinteinen välimerenilmasto, eli kesät ovat kuumia ja kuivia, ja talvet leutoja ja kosteita. Ruuhkaisten kuukausien eli heinä-elokuun aikaan myös lämpötila on Roomassa kaikkein korkeimmillaan, jolloin jäädään vain harvoina päivinä suomalaisittain alle hellerajan eli +25°C asteen. Hellelämpötiloihin yhdistettynä voi porottava auringonpaiste ja turistien aiheuttama tungos olla liikaa monelle. Roomaan kannattaakin matkustaa alkukesästä tai syksystä, mikäli mahdollista, sillä silloin sekä lämpötila että ihmispaljous on siedettävä.

Lomavinkit Rooma

Kuten sanottua; kaikki tiet vievät Roomaan, ja Roomaan saapuminen onkin varsin yksinkertaista liikuit sitten lentokoneella tai junalla. Itse kaupungin keskustassa voi liikkua kätevästi omia jalkojaan tai paikallista julkistaliikennettä hyödyntäen. Suomalaisittain on italialainen ja etenkin roomalainen liikennekulttuuri varsin kaoottista, joten oman auton kotiin jättäminen ja vuokra-auton vuokraamatta jättäminen on luultavasti enemmän kuin järkevää.

Saapuminen Roomaan

Lennot Helsingistä Roomaan laskeutuvat Leonardo da Vincin kansainväliselle lentoasemalle, joka sijaitsee 32 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, Fiumicinossa. Lentoasemalta kaupunkiin pääsee helpoimmin junalla. Leonardo Express kulkee suoraan Terminin rautatieasemalle tunnin välein eikä matka kestää puolta tuntia pidempään. Yhdensuuntainen matka maksaa 14€. Mikäli tiedät, että jokin muu juna-asema on kätevin majoittumisesi kannalta, voit myös hypätä paikallisjuniin, jotka kulkevat muille Rooman juna-asemille, muunmuassa Ostienseniin, Trastevereen ja Tiburtinaan. Paikallisjunalla matka maksaa hieman Leonardo expresiä vähemmän, matkalipun hinnan ollessa 8€.

Muita vaihtoehtoje lentoasemalta keskustaan päin liikkumiselle ovat paikallisbussit ja taksit. Paikallisbussilla pääset matkustamaan junaa halvemmalla, sillä lippu maksaa alle neljä euroa, mutta matka kestää reilun tunnin. Takseja kentältä löytyy moneen lähtöön, ja niillä kulkiessaan kannattaakin olla tarkkana. Rooman virallisilla takseilla matka maksaa 40€, ja kyytiin pääsee neljä matkustajaa matkatavaroineen. Viralliset taksit ovat jonossa kadun varressa, ja kyytiä kannattaa kysyä vain näiltä kuskeilta. Huijaritaksit tarjoavat kyytejä aggressiivisesti, mutta heidän kyytiinsä ei kannata lähteä, sillä matkan loppusumma on varmasti virallista taksia kalliimpi, vaikka he muuta kyytiä tarjotessaan väittävätkin.

Mikäli olet jo muualla Italiassa on paras tapa nähdä maata matkustaa junalla. Junia Roomaan kulkee lähes tulkoon kaikista muista Italian rautatiekaupungeista, ja junat pysähtyvät Rooman päärautatieasemalle, Terminille Rooman keskustaan. Terminiltä on helppo jatkaa matkaa määränpäähäsi kävellen tai julkista liikennettä hyödyntäen.

Liikkuminen Roomassa

Ylivoimaisesti paras tapa liikkua Roomassa on jalan. Vaikka Rooma onkin laaja kaupunki ja nähtävää on paljon, voi kävellen liikkua nähtävyydeltä toiselle jouhevasti ilman varsinaisia aikatauluja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ruuhkaisina vuoden aikoina sekä perjantai- ja lauantai-iltapäivisin vuoden ajasta riippumatta on kaupunki hyvin täynnä, jolloin myös kävely on hitaampaa ihmispaljoudesta johtuen.

Mikäli hotellisi tai muu yöpaikkasi ei sijaitse aivan keskustassa tai haluat nähdä hieman laajemminkin kaupunkia, on sinulla mahdollisuus hyödyntää Rooman varsin hyvin toimivaa julkista liikennettä. Kuten useimmissa suurkaupungeissa, on metro ehdottomasti kätevin ja nopein keino liikkua paikasta toiseen. Voit esimerkiksi ostaa viikon tai muutaman päivän voimassa olevan metrokortin, jolla voit matkustaa miten paljon vain haluat.

Myös paikallisjunat, bussit ja raitiovaunut ovat oiva keino paikasta toiseen liikkumiseen. Esimerkiksi raitiovaunulinjalla 3 on maine ”nähtävyyslinjana”, joka kiertää mm. Trasteveren, eläintarhan ja nykytaiteen museon ohitse. Matkalippujen hinnat ovat suurinpiirtein samoissa hinnoissa kuin Suomessa, ja viikonloppureissulle kannattaakin ostaa 30 euron hintainen RomaPass, jolla liikut niin metrolla, bussilla, raitiovaunulla kuin paikallisjunallakin ilman erillistä maksua.

Hintataso Rooma

Rooman valuuttana toimii euro Roomassa käytetään Italian päävaluuttaa eli euroa. Hintataso Roomassa on noussut viime vuosina huomattavasti ja ravintola-annosten hinnat alkavat hipoa Suomen hintatasoavastaavia. Italiassa aterioilla on yleensä tarjolla sekä primi piatti että secondi piatti. Primi piatit käsittävät Italian herkut, kuten pastat ja risotot, mutta alkuruokina. Primi piatti ei siis ole varsinainen pääruoka, sillä secondi piatit ovat.

Rooman turistialueilla ravintola-annoksista saa maksaa huomattavan paljon, mutta käyttämällä hieman aikaa voi sivukujilta löytää edullisia ja korkeatasoisia ravintoloita. Kun löydät ravintolan, joka on täynnä paikallisia illanviettäjiä, on syytä astua peremmälle. Tässä esimerkkihintoja Rooman hintatasosta:

Edullinen ravintola-annos: 13 €
Kolmen ruokalajin ateria keskiluokkaisessa ravintolassa: 25 €
Cappuccino ravintolassa: 1,15 €
Paikallinen olut ravintolassa (0,5l): 4 €
Paikallinen olut kaupassa (0,5l): 1,25 €
Taksimatka 5km: 11,5 €
Matka julkisessa kulkuneuvossa: 1,50 €

Ostokset Rooma

Italia tunnetaan kaikkialla maailmassa muodin edelläkävijamaana, ja Rooma yhtenä muodin suurkaupungeista. Hintatasoltaan Rooma on varsin kallis, ja monet ostokset saisi muualta halvemmalla. Rooma on kuitenkin kaupunki, johon varsinkin uuden malliston vaatteet tulevat muuta maailmaa aiemmin, ja siksi se houkuttelee ostoksille hintatasostaan huolimatta. Mikäli kuitenkin jaksat kierrellä ja liikkua pois kaikkein suosituimmilta ostoskaduilta, voit tehdä todellisia löytöjä.

Tunnetuimmat ostosalueet

Yksi Rooman keskeisimmistä nähtävyyksistä ja sekä paikallisten että turistien suosiossa oleva kohtauspaikka Scalinata della Trinità dei Monti eli Espanjalaiset portaat on Rooman ostosalueen keskipiste. Portailta vievät tiet ovat täynnä sekä kansainvälisten huippumerkkien että matkamuistotavaroita myyviä liikkeitä.

Kaikkein muodikkaimpana ostosalueena, josta mukaan tarttuu helposti kunkin merkin uusimman malliston design-laukut, kengät ja vaatteet, pidetään Via Condottin ja Via del Corson ympärillä olevaa aluetta. Varaudu tällä alueella kuitenkin korkeisiin hintoihin, ja suuntaa läheisille sivukaduille hieman edullisimpien hintojen perässä.

Mikäli haluat tosissasi tehdä ostoksia, kannattaa käydä katsomassa myös Pratin kaupunginosasta löytyvä ostoskeskus nimeltään Coin Via Cola di Rienzon varrelta. Ostoskeskukseta löydät helpommin myös paikallisia merkkejä, joiden hintataso on kansainvälisiä merkkejä hieman edullisempi.

Torit ja markkinat

Roomassa, kuten oikeastaan missä tahansa Italialaisessa kaupungissa ovat torit ja markkinat varsin olennaisessa osassa. Italialaisessa keittiössä käytetään paljon tuoreita raaka-aineita ja toreilta saatavilla raaka-aineilla on suuri rooli jokaisen paikallisen keittiössä. Erinomainen matkamuisto kotiin tuotavaksi onkin esimerkiksi koristeellisessa pullossa oleva laadukas oliiviöljy. Esimerkiksi Piazza Campo di Fiori, eli Campo di Fiorin aukio on hyvä paikka ostaa monia kotiin asti säilyviä tuliaisia, kuten mausteita ja italialaisessa keittiössä laajalti käytettyjä aurinkokuivattuja tomaatteja, joista on iloa keittiössä vielä pitkään matkan jälkeenkin.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Rooma:

Näytä kaikki 5 199 hotellia kohteessa Rooma
Hotel Contilia

Hotel Contilia

Via Principe Amedeo 81, Rome
  3.0 kautta 5.0
   
   
  3,3 / 5 (26 arvostelua)

  Basilica di Santa Maria Maggiore ja Teatro dell'Opera di Roma sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Foro Romano ja Piazza Venezia ovat ...

  Hotel Contilia73 €

  Hotel Contilia73 €
  Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

  Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

  Via Della Scafa 416, Fiumicino
   4.0 kautta 5.0
    
    
   4,8 / 5 (4 arvostelua)

   Rovine di Ostia Antican ikivanha satamakaupunki, Ostia Antica ja Castello di Giulio II sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä ...

   Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport108 €

   Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport108 €
   Hilton Garden Inn Rome Airport

   Hilton Garden Inn Rome Airport

   Via Vittorio Bragadin 2, Fiumicino
    4.0 kautta 5.0
     
     
    3,0 / 5 (1 arvostelua)

    Parco de’ Medicin golfkerho, Hydromania ja PalaLottomatica ovat 25 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Euroma2 ja White Gallery ...

    Hilton Garden Inn Rome Airport132 €

    Hilton Garden Inn Rome Airport132 €
    iQ Hotel Roma

    iQ Hotel Roma

    Via Firenze, 8, Rome
     4.0 kautta 5.0
      
      
     4,6 / 5 (121 arvostelua)

     Teatro dell'Opera di Roma ja Basilica di Santa Maria Maggiore sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Piazza Venezia ja Vittorio Emanuelen ...

     iQ Hotel Roma146 €

     iQ Hotel Roma146 €
     Hotel Delle Nazioni

     Hotel Delle Nazioni

     Via Poli 7, Rome
      4.0 kautta 5.0
       
       
      4,1 / 5 (77 arvostelua)

      Galleria Alberto Sordi, Pantheon ja Piazza Venezia sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Vittorio Emanuelen monumentti ja Foro Romano ...

      Hotel Delle Nazioni145 €

      Hotel Delle Nazioni145 €
      Hotel Tiber Fiumicino

      Hotel Tiber Fiumicino

      Via Della Torre Clementina 276, Fiumicino
       4.0 kautta 5.0
        
        
       3,8 / 5 (5 arvostelua)

       Parco Leonardo, Rovine di Ostia Antican ikivanha satamakaupunki ja Castello di Giulio II sijaitsevat 10 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä ...

       Hotel Tiber Fiumicino123 €

       Hotel Tiber Fiumicino123 €
       Hilton Rome Airport

       Hilton Rome Airport

       Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino
        4.0 kautta 5.0
         
         
        4,0 / 5 (2 arvostelua)

        Rovine di Ostia Antican ikivanha satamakaupunki, Castello di Giulio II ja Ostia Antica ovat 10 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. ...

        Hilton Rome Airport159 €

        Hilton Rome Airport159 €
        Monti Palace Hotel

        Monti Palace Hotel

        Via Cavour, n.185, Rome
         4.0 kautta 5.0
          
          
         4,5 / 5 (23 arvostelua)

         Pyhän Pietarin kahleet, Basilica di Santa Maria Maggiore ja Fori Imperiali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Santa Prassede ja Piazza ...

         Monti Palace Hotel167 €

         Monti Palace Hotel167 €
         Hotel Giulio Cesare

         Hotel Giulio Cesare

         Via Degli Scipioni 287, Rome
          4.0 kautta 5.0
           
           
          4,1 / 5 (18 arvostelua)

          Santa Maria del Popolo ja Piazza del Popolo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Villa Borghese ja Vatikaanin museot ovat ...

          Hotel Giulio Cesare108 €

          Hotel Giulio Cesare108 €
          UNA Hotel Roma

          UNA Hotel Roma

          Via Giovanni Amendola, 57, Rome
           4.0 kautta 5.0
            
            
           4,4 / 5 (91 arvostelua)

           Teatro dell'Opera di Roma ja Basilica di Santa Maria Maggiore sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Foro Romano ja Piazza Venezia ovat ...

           UNA Hotel Roma166 €

           UNA Hotel Roma166 €
           Kartta

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.