Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Venetsia:

  • Rialto Bridge-Grand Canal Venice Italy
  • Colonnade Palazzo Ducale at sunrise in Venice
  • Served glasses on table in an outdoor cafe in Venice
  • Traditional Gondolas on Grand Canal in Venice
  • Street cafe in Venice Italy
  • View of Parked Gondolas in canal next to a Restaurant
Lähde lomalle romanttiseen Venetsiaan

Venetsia on kuin luotu romanttisten hetkien taustakulissiksi. Kanaalien varsilla kiemurtelevat mukulakivikadut, tunnelmalliset kahvilat ja upeat palatsit sekä taustalla soivat Vivaldi, Callas ja San Polon katusoittajat – Venetsiassa tunnet olevasi kuin osa satua. Jos suunnitelmissasi on loma Venetsiassa, tutustu ebookersin laajaan Venetsian matkojen valikoimaan. Olemme koonneet yhteen Venetsian parhaat lennot ja hotellit, ja varaamalla matkallesi lennot ja hotellit yhtä aikaa säästät jopa 15 %. Lähde lomalle kiehtovaan kanaalien kaupunkiin! Muistathan ottaa mukaan karnevaalinaamiosi.

Oopperaa, rapuja ja Rialton sillan baarit: ajanvietettä Venetsian lomalle

Venetsiassa voisi viettää rentouttavan loman pelkästään ulkoilmakahviloissa istuskellen siemaillen samalla cappuccinoa ja kauniista arkkitehtuurista lumoutuen. Venetsia kuitenkin vajoaa 2 millimetriä joka vuosi, joten elämästä kannattaa nauttia silloin, kun se on vielä mahdollista. Jos olet musiikin harrastaja ja vierailet mielelläsi maailman tunnetuimmissa konserttisaleissa, älä jätä väliin Teatro La Fenicea. Se ei ole pelkästään yksi maailman tunnetuimmista oopperataloista, vaan myös jännittävän rikostarinan näyttämö. Ruokaelämyksistä nauttivat löytävät herkullisia vaihtoehtoja kaupungin huippuravintoloista. Jos olet Venetsiassa oikeaan aikaan vuodesta, pääset nauttimaan vastapyydetyistä vihreistä ravuista kaupungin ulkoilmaravintoloissa. Venetsian yöelämä on vailla vertaa. Voit lipua gondolin kyydissä tähtien valaiseman taivaan alla ja suunnata sitten vilkkaisiin baareihin ja ravintoloihin, joista tunnetuimmat sijaitsevat Rialton sillan läheisyydessä. Jos haluat oman yksityisen serenadin Caruson aariasta, sekin järjestyy.

Venetsian kiinnostavimmat alueet

San Marco on Venetsian suosituimpia alueita, ja Piazza San Marco on paikallisten suosima kokoontumispaikka. Alueella sijaitsee myös Teatro La Fenice ja Rialton silta sekä lukuisia viiden tähden hotelleja. Piazza San Marcosta itään sijaitsee tyylikäs Castellon alue, jossa on laadukkaita hotelleja ja hienoja ravintoloita. Värikäs Dorsoduro on Venetsian alueista kenties trendikkäin. Jos vierailet Venetsiassa kesällä, kannattaa käydä Lido di Venezian saarella, jossa on paljon kesäaikaan auki olevia hotelleja. Siellä järjestetään vuosittain myös Venetsian elokuvajuhlat.

Saapuminen Marco Polon lentokentältä

Lentokentältä pääsee kulkemaan kätevästi vesibussilla, ja matka kestää noin tunnin ja vartin. Jos matkustat isommassa seurueessa, voi olla järkevää jakaa kustannukset ja matkustaa yksityisellä vesitaksilla. Lentokentältä kulkee myös busseja Piazzale Romalle. Jos suunnittelet auton vuokraamista, on hyvä muistaa, että autolla ajaminen ei ole sallittua Venetsian keskustassa.

Paras aika matkustaa kohteeseen Venetsia

Milloin kannattaa matkustaa

Venetsia on todella suosittu matkailukohde ympäri vuoden, mutta mikäli haluat vältellä suuria ihmismassoja, on paras aika Venetsiaan matkustamiselle keväällä tai syksyllä syyskuun puolivälin jälkeen, jolloin festivaalikausi on Venetsiassa ohi. Lämpimät ja aurinkoiset kesäkuukaudet ovat ehdottomasti vilkkainta aikaa Venetsiassa. Myös helmikuussa järjestettävä 70 vuoden tauon jälkeen hiljattain uudelleen aloitettu naamiokarnevaali, Carnevale, vetää kaupungin täyteen. Muuten kaupunki on talvikuukausina varmasti muita vuodenaikoja hiljaisempi, mutta talviaikaan Venetsiaan matkustettaessa kannattaa varautua tulviviin katuihin.

Lomavinkit Venetsia

Liikkuminen Venetsiassa

Koska Venetsia on rakennettu usean saaren päälle, on liikkuminen siellä hieman erilaista kuin muualla. Suosituin tapa lähestyä Venetsiaa on vesiteitse tai junalla. Venetsian lähettyvillä on kuitenkin myös kaksi lentokenttää, joten Venetsian lomaa varten ei tarvitse lentää kauemmas Italiaan.

Saapuminen Venetsiaan

Lentäessäsi Venetsiaan saavut Marco Polon lentoasemalle 8 kilometrin päähän tai Trevison lentoasemalle 20 kilometrin päähän Venetsiasta. Suomesta Venetsiaan lentää suoraan vain Finnair, ja sekin vain vilkkaimpina kesäkuukausina. Suurin osa lennoista laskeutuu Marco Polon lentoasemalle.

Marco Polon lentoasemalta voit matkustaa keskustaan Piazza San Marcolle vaporettolla, eli vesibussilla, tai Piazza Romalle käyttämällä bussia. Vaporettolla matka kestää noin tunnin ja bussilla 20 minuuttia, jonka jälkeen matkaa voi jatkaa jalan tai vaporettolla. Trevison lentokentältä matka Venetsiaan on kätevintä taittaa bussilla, joka liikennöi Piazza Romalle. Molemmilta kentiltä voi ottaa myös taksin, mutta taksikuskeilla on hieman huonotapa pyytää korkeita hintoja. Mikäli et siis ole kovassa kiireessä nauti hieman hitaammasta matkasta.

Mikäli olet jo valmiiksi Italiassa tai muualla Keski- tai Etelä-Euroopassa kannattaa Venetsiaan matkustaa junalla, bussilla tai omalla autolla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Venetsia on autoton kaupunki, joten saavuitpa sinne millä tahansa, on matkaa jossain vaiheessa jatkettava kävellen tai vesibussilla, jolla pääsee myös keskemmäs kaupunkia.

Liikkuminen Venetsiassa

Ylivoimaisesti paras tapa liikkua Venetsiassa on jalan. Vaikka kadut ovatkin sokkeloisia ja paikoittain hyvin ahtaita, on siltojen ylittäminen ja saarelta saarelle liikkuminen osa Venetsian viehätystä. Koska Venetsiaan ei pääse autoilla, ei siellä ole pelkoa auton alle jäämisestäkään.

Mikäli et ole ihan varma miten pääset haluamaasi määränpäähäsi voit turvautua myös kanaaleja hyödykseen käyttäviin veneisiin ja vesibusseihin. Vesibussit ovat kuitenkin verrattain kalliita, joten mikäli liikut paljon, voi matkustaminen kaupungin sisällä paikasta toiseen koitua varsin kalliiksi.

Useimmat ihmiset yhdistävät Venetsiaan uppoavan kaupungin sekä gondolin. Tämä pitkulaisen mallinen pelkästään peräairolla ohjattava tasapohjainen vene on yksi omalaatuisimmista kokemuksista mitä Venetsiassa voi saada. Gondoliajelu voi kuitenkin tulla kalliiksi, mikäli kulkemiseen haluaa käyttää pelkästään sitä - 40 minuutin gondoliajelu nimittäin maksaa noin 80-100 euroa.

Ostokset Venetsia

Ostokset Venetsiassa

Italia tunnetaan kaikkialla maailmassa muodin edelläkävijämaana, eikä muodin perässä kulkevien tarvitse pettyä Venetsiaankaan matkustaessa. Vaikka Venetsia ei pinta-alaltaan olekaan mikään valtava, on sieltäkin varattu tilaa huippumuodille, tuliaisille ja matkamuistoille.

Tunnetuimmat ostosalueet

Varsinaisesti Venetsiassa ei ole yhtä tiettyä ostosaluetta, mistä löytyisi kaikki kerralla. Suurin osa liikkeistä sijaitsee kuitenkin lähellä Piazza San Marcoa eli Pyhän Markuksen aukiota. Aukiolta lähtee useita katuja täynnä huippumuodin liikkeitä. Tätä Rialton sillalle yltävää katuryhmittymää kutsutaan yhteisnimellä Mercerie. Mercerien katujen varsilta löytyy huippumuodin lisäksi koru- ja kultaliikkeitä, taideliikkeitä, matkamuistoliikkeitä ja oikeastaan mitä vain mieleen pälkähtää. Tuliaisista suosituimpia ovat Venetsialaisena käsityönä tehdyt perinteiset karnevaalinaamiot. Myös lähisaarten, Muranon ja Buranon, erikoisuudet; Muranon lasitaide ja Buranon pitsi ovat suosittuja kotiin viemisiä.

Kuten missä tahansa muussa kaupunkikohteessa, on suosituimpien ostosalueiden hinnat yleensä muuta hintatasoa hieman korkeammat. Sen vuoksi kannattaakin poiketa myös pienemmille sivukaduille, joista saatat löytää aarteita mitä ei pääostoskaduilla ole. Venetsiassa kannattaa pitää mielessä myös se, että Etelä-Eurooppalaiseen tapaan varsinkin pienemmät kaupat saattavat olla kiinni muutaman tunnin keskellä päivää.

Torit ja markkinat

Rialton sillan lähellä on suosittuja ja vilkkaita toreja. Venetsian toreista tunnetuimpia ovat Perscheria ja Erberia. Ne ovat varsinkin paikallisten suosiossa, sillä molemmilla toreilla on ostettavissa tuoretta kalaa ja muita mereneläviä, sekä Italialaisessa keittiössä paljon käytettäviä kasviksia ja hedelmiä. Mikäli et olisi itse lomasi aikana ruokaasi valmistamassakaan, kannattaa toreilla kuitenkin käydä katsomassa aitoa paikallista tunnelmaa ja kaupankäyntiä. Torien varsilta löytyy myös hyviä pieniä matkamuistomyymälöitä.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Venetsia:

Näytä kaikki 1 747 hotellia kohteessa Venetsia
Hotel Savoia & Jolanda

Hotel Savoia & Jolanda

Riva Degli Schiavoni 4187, Venice
4.5 kautta 5.0
4,5 / 5 (47 arvostelua)

Huokausten silta, Pyhän Markuksen basilika ja Dogen palatsi sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Markuksen tori ja Pyhän Markuksen ...

90 €

90 €
Hotel Montecarlo

Hotel Montecarlo

Calle Specchieri 463 San Marco, Venice
3.5 kautta 5.0
4,3 / 5 (35 arvostelua)

Procuratie Vecchie, Pyhän Markuksen basilika ja Pyhän Markuksen kellotorni sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Dogen palatsi ja Pyhän Markuksen ...

66 €

66 €
Carnival Palace Hotel

Carnival Palace Hotel

Fondamenta di Cannaregio, 929, Venice
5.0 kautta 5.0
4,5 / 5 (32 arvostelua)

Guglien silta, Rialton silta ja Ca' d'Oro sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä romanttisesta hotellista. St. Mary of the Friars ja Basilica di San Giovanni e ...

77 €

77 €
Hotel Altieri

Hotel Altieri

Via Altinia 51, Mestre
3.5 kautta 5.0
3,4 / 5 (17 arvostelua)

Forte Bazzera on 4,6 kilometrin päässä tästä hotellista. Rialton silta ja Pyhän Markuksen basilika sijaitsevat 15 kilometrin päässä. Ca' d'Oro ja St. Mary of ...

31 €

31 €
The Westin Europa & Regina, Venice

The Westin Europa & Regina, Venice

Campo Barozzi, Venice
5.0 kautta 5.0
4,1 / 5 (13 arvostelua)

La Fenicen oopperatalo, Pyhän Markuksen basilika ja Pyhän Markuksen tori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Markuksen ...

259 €

259 €
Hotel Palladio

Hotel Palladio

Via Malcontenta 40, Mestre
3.5 kautta 5.0
3,6 / 5 (11 arvostelua)

Porto Marghera on 4,9 kilometrin päässä tästä hotellista. Ca' d'Oro ja St. Mary of the Friars sijaitsevat 15 kilometrin päässä. Venetsian satama ja Piazzalle ...

33 €

33 €
Hotel Paganelli

Hotel Paganelli

Riva Degli Schiavoni 4182, Venice
4.0 kautta 5.0
4,5 / 5 (4 arvostelua)

Huokausten silta ja Dogen palatsi sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Markuksen basilika ja Pyhän Markuksen tori ovat myös 10 ...

53 €

53 €
Relais Ca' Sabbioni

Relais Ca' Sabbioni

Via Padana, 338, Mestre
5.0 kautta 5.0
4,0 / 5 (1 arvostelua)

Villa Foscari La Malcontenta, Villa Widmann Rezzonico Foscari ja Villa Valmarana di Mira sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä joen rannalla ...

65 €

65 €
Ca' Del Campo

Ca' Del Campo

San Marco 511 - Campo Della Guerra, Venice
4,2 / 5 (27 arvostelua)

Pyhän Markuksen basilika, Pyhän Markuksen kellotorni ja Dogen palatsi sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupunkitalomajoituksesta. Rialton silta ...

82 €

82 €
Hotel Antiche Figure

Hotel Antiche Figure

Santa Croce 687, Venice
3.5 kautta 5.0
4,9 / 5 (14 arvostelua)

Scalzin silta ja St. Mary of the Friars sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rialton silta ja Ca' Rezzonico ovat myös 2 kilometrin ...

93 €

93 €
Kartta

Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.