Shares
Share with your friends


Submit

Tanskan pääkaupunki on matkailijoiden aarrearkku, joka pursuaa korkeakulttuuria ja vilkasta yöelämää ja jonka ravintolakulttuuri kuuluu Euroopan dynaamisimpiin. Vietä täällä vähintään muutama päivä, ja ihastut kaupunkiin takuulla ikihyviksi.

  1. Koska kaupungista löytyy boheemien paratiisi.

Vaikka vapaakaupungiksi julistautunut Christiania sijaitsee Kööpenhaminan sydämessä, tämä noin 1 000 asukkaan hippitaivas tuntuu aivan eri maailmalta. Ihaile seinämaalauksia, tutustu taidegallerioihin, maistele vegaanista ruokaa ja uppoudu rentoon tunnelmaan.

  1. Koska täällä tacot ja pizzan tarjoilee entinen Noma-ravintolan kokki.

Etkö onnistunut saamaan pöytävarausta (tai kestä hintalappua) monen ruokalajin aterialle kulinaarisen neron René Redzepin Michelin-tähdillä palkitussa ravintolassa? Ei hätää. Noma-ravintolan suojatteja löytyy ympäri kaupunkia, minkä ansiosta Bæst-ravintolassa voit syödä yhtä parhaista pizzoista Napolin ulkopuolella, ja Hija de Sanchez -taqueríassa saat herkutella huippuluokan tacoilla.

  1. Koska kaupunki kuuluu edelleen Euroopan innovatiivisimpiin ruokakaupunkeihin.

Uusi pohjoismainen keittiö on radikaalisti lähiruokaa kannattava suuntaus, joka on esitellyt maailmalle kaikkea mahdollista mahtavista Färsaarten katkaravuista syötäviin muurahaisiin. Noma ei ehkä enää ole 50 maailman huippuravintolan ykkössijalla, mutta ravintola on silti edelleen yksi luovimmista ja miellyttävimmistä ruokailupaikoista.

  1. Koska museot ovat yksinkertaisesti ällistyttäviä.

Tämän kulttuurikaupungin keskeltä löytyy erilaisia museoita, kuten Statens Museum for Kunst ja moderin taiteen museo Den Frie. Louisiana Museum for Moderne Kunst sijaitsee 40 kilometrin päässä kaupungista, mutta se on ehdottomasti matkan arvoinen.

  1. Koska kaupungin panimokulttuuri on yksi maailman parhaimmista.

Olutharrastajat tuskin löytävät parempaa matkakohdetta kuin Kööpenhamina. Mikkeller on edelleen erittäin arvostettu panimo. Muista vierailla ainakin pikkuruisessa Ramen To Bíiru -nuudeliravintolassa, joka sijaitsee trendikkäässä Nørrebrossa. Paikka tarjoilee pienpanimo-oluita ja herkullisia rāmen-keittoja, jotka kelpaisivat tokiolaiselle keittiömestarillekin. To Øl valmistaa kiinnostavia oluita pohjoismaisista ainesosista. Paikan baari BRUS Brewpub on yksi kaupungin parhaista paikoista hengata trendikkäässä seurassa.

  1. Koska yöelämä on railakasta, monenkirjavaa ja huippuhauskaa

Jos biletys kiinnostaa, suuntaa suoraan baareja ja klubeja pursuavaan Kødbyeniin, joka on entinen teollisuusalue. Ilta alkaa herkullisesti esimerkiksi grilliruoalla Warpigsin pitkien pöytien ääressä, josta voit jatkaa mihin haluat.

  1. Koska täällä lakritsihimo on helppo taltuttaa

Vaikka et aiemmin olisikaan ollut lakritsin ystävä, Kööpenhamina saattaa hyvinkin käännyttää sinut. Tanskalaiset rakastavat tätä juurikasvia niin suolaisessa kuin makeassa muodossa. Esimerkiksi Lakridsilta saa muun muassa suomalaisillekin tuttua suklaalla kuorrutettua lakritsia.

  1. Koska täällä pääset tervehtimään kuuluisaa pientä merenneitoa

Edvard Eriksenin luoma merenneitoveistos kunnioittaa Hans Christian Andersenin ajatonta satua. Rantakivellä mietteliäänä istuva patsas katselee seesteisenä merelle.

  1. Koska yksi parhaista perheystävällisistä huvipuistoista sijaitsee aivan kaupungin keskellä.

Vuonna 1843 avattu Tivoli Gardens on oikea huvipuistojen kuningatar. Se huokuu vanhanajan charmia, josta nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin.

  1. Koska Vesterbron kaupunginosa on trendikkäiden hipsterialueiden perikuva.

Tämä entinen teollisuusalue on nykyään toimintaa kuhiseva taiteellinen keskus. Odota löytäväsi täältä tyylikkäästi pukeutuneita parikymppisiä shoppailemassa vintagevaatteita Istedgadella tai juomassa trendikkäitä cocktaileja entisessä apteekissa sijaitsevassa Lidkoeb-salakapakassa.

 

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET