Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Tieto lennoista

Kohdelentokenttä Mýkonos

Haaveiletko Kreikan saaristosta, muttet tiedä mille saarelle suuntaisit?

Mikset valitsisi tällä kertaa hiukan vähemmän tunnettua kohdetta tuttujen ja koluttujen saarten sijaan ja varaisi lentoja Mykonokselle? Lennot Mykonokselle nimittäin odottavat vain muutaman klikkauksen päässä. Saari tarjoaa taattua välimerellistä ja kreikkalaista laatua mutta on silti kurkistus muuallekin kuin tavanomaiseen matkailubisnekseen. Mykonos on Egeanmeren Kykladien saariryhmän pohjoisimpia saaria, ja sieltä on erinomaiset lauttayhteydet mantereen lisäksi myös muille saarille – se sopii siten erinomaisesti vaikkapa saarihyppelyloman alkupisteeksi.

Halvat lennot Mykonokselle

Helsingistä Mykonokselle ei ole tarjolla suoria lentoja, mutta saarelle pääsee kätevästi esimerkiksi Ateenan kautta. Voit valita esimerkiksi Aegean Airlinesin lennot Ateenaan ja jatkaa samalla yhtiöllä Kreikan kotimaanlennolla Ateenasta Mykonokselle. Nopeimmillaan olet perillä reilussa viidessä tunnissa. Halpoja lentoja Mykonokselle kannattaa katsastaa myös Finnairilta, Lufthansalta ja Bulgaria Airilta. Kätevin on silti Aegean Airlines, jonka lento Ateenaan kestää Helsingistä kolme tuntia ja 40 minuuttia ja jatkoyhteys Mykonokselle vain 35 minuuttia. Aivan kaikkina viikonpäivinä näin nopeita yhteyksiä ei ole tarjolla, joten voit joutua valitsemaan lennot kahdella välilaskulla. Liput kannattaakin varata hyvissä ajoin ennen matkaa – viimeistään puolitoista kuukautta etukäteen. Viikonpäivistä edullisin on yleensä maanantai, kallein taas sunnuntai. Erityisen edullisia kuukausia Mykonoksen-lentoja silmällä pitäen ovat tammi- ja helmikuu, kalleimpia taas huhti- ja toukokuu. Aegean Airlines tunnetaan huippuhalvoista tarjouskampanjoistaan, mikä ei voi olla vaikuttamatta muidenkin yhtiöiden hintatasoon edullisesti. Ja jos et millään löydä sopivaa lentoa perille Mykonokselle asti, kätevä vaihtoehto on myös ostaa lennot Ateenaan ja jatkaa matkaa mantereelta, Pireuksen satamasta, Mykonokselle lautalla. Lauttamatka kestää yhteydestä riippuen 3–6 tuntia.

Perille Mykonokselle

Mykonoksen lentokenttä (JMK) on pieni ja kotoisa, ja se sijaitsee kolmen kilometrin päässä Mykonoksen kaupungista, toiselta nimeltään Horasta, kaakkoon. Kentällä on neljän autovuokraamon palvelupisteet, kolme kahvilaa ja myymälä. Autonvuokraaminen jo heti lentoasemalta kannattaa, mikäli aiot kierrellä saarella. Mykonoksen kaupunki on autotonta aluetta, joten sinne ei autoa tarvita. Kentältä Mykonoksen kaupunkiin ja muualle saarelle pääset parhaiten taksilla – voit ottaa taksin tolpalta terminaalin edustalta tai tilata Radiotaxin etukäteen. Takseissa ei ole taksamittaria, mutta hintatietoja löytyy takseista ja taksiasemilta. Kesäkaudella ja pyhäpäivinä taksat ovat muita ajankohtia korkeammat. Saaren eri kylien välillä kulkee myös paikallisbusseja – bussiasemia on kaikkiaan kolme, joista yhdeltä lähtee busseja saaren eteläosiin ja kahdelta muulta pohjoisosiin. Rannalta toiselle pääset parhaiten venekyydillä – pienet veneet vievät matkustajia toinen toistaan upeammille, syrjäisillekin, rannoille ja samalla näet saaren kauneimpia maisemia.

Lomaa Mykonoksella

Mykonos on tasokkaan lomakohteen maineessa ja kreikkalaisten itsensä suuressa suosiossa – tämä takaa loistavat majoituspalvelut isoista, kansainvälisistä hotelleista pienempiin perheomisteisiin paikkoihin. Hotellien lisäksi tarjolla on vuokrattavia taloja, huoneistoja ja huviloita, joita kannattaa harkita varsinkin, jos viivyt saarella pidempään. Kesäkaudella elohopea pysyttelee 40 asteen tuntumassa, joten suomalaiselle helpompia kelejä on luvassa esimerkiksi touko–kesäkuussa ja syksyllä aina lokakuulle asti. Kesälläkin saarella puhaltaa kuitenkin viilentävä merituuli. Talvi on viileä ja kostea, toisaalta valoisa. Helmi–maaliskuussa on viileintä: keskilämpötila on silloin noin 15 astetta.

Mykonos on ilman muuta rantalomailijan paratiisi, mutta oleilun lisäksi saari tarjoaa erinomaiset vesiurheilumahdollisuudet ja paljon nähtävää. Esimerkiksi Mykonoksen vanhakaupunki Pikku Venetsia on idyllinen ja pittoreski kohde, jota ei kannata jättää väliin. Lisäksi saari tunnetaan vanhoista tuulimyllyistään, joista vanhimmat ovat 1500-luvulta. Käymisen arvoinen on myös Panagia Paraportianin kirkko, jonka rakentaminen kesti aikoinaan yli 200 vuotta. Se onkin arkkitehtuuriltaan varsin erikoinen viiden kirkon kokonaisuus.

Varaa nyt halvat lennot Mykonokselle, etsi sen jälkeen mieluisa, tasokas hotelli ja valmistaudu nauttimaan ihanasta lomasta Mykonoksella.

Mitkä yhtiöt lentävät kohteeseen Mýkonos?Kartta

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.