Varaa riad-majoitus

Varaa parhaat Riadit ebookersilta

Varaa lomasi ajaksi aito riadmajoitus ja vietä loma aavikon sulttaanien tapaan. Riadit ovat marokkolaisia palatseja, joista suorastaan huokuu aavikon ja arabikulttuurin ikiaikaista mystiikkaa. Myös mukavuudet ja palvelut ovat usein kuin suoraan Tuhannen ja yhden yön tarinoista. Ulkoseiniä peittävät yleensä upeasti koristellut laatat. Rakennuksen sisältä löytyy puolestaan viileä sisäpiha, joka on suihkulähteineen ja vehreine puineen kuin pala paratiisia. Lisää satumaista tunnelmaa tarjoavat sisäpihaa ympäröivät kaarikäytävät ja tunnelmallinen kattoterassi.

Tällainen sisäpihan ympärille rakentuva rakennustyyppi on tuttu myös Espanjan Andalusiasta. Varsinaisia riadeja siellä on kuitenkin huomattavasti Marokkoa vähemmän. Kaikki sivustoltamme löytyvät riadit on entisöity huolella, ja niistä löytyy aina lähes loputon määrä kiehtovia yksityiskohtia. Riadeissa ei ole suurta yhtenäistä sisätilaa, vaan huoneet ovat erillään viileän sisäpihan ympärillä. Nerokkaan suunnittelun ansiosta ilma kiertää kaikissa tiloissa tehokkaasti. Se on erityisen tärkeää kesäaikaan, jolloin Marokon ja Andalusian päivälämpötilat hipovat saunalukemia. Viileän varjon ohella riadit tarjoavat suojaa ympäröivien katujen melulta ja hälyltä. Etenkin täyteen pakattuihin kujiin ja toreihin verrattuna tunnelma onkin usein kuin toiselta planeetalta.

Riadmajoitus tarjoaa usein suorastaan ylenpalttista luksusta ja eksotiikkaa. Koska ne rakennettiin alun perin yläluokan ja hoviväen käyttöön, yksityiskohtia ei todellakaan työstetty hetkessä tai hutaisten. Hotellikäyttöön muutetuissa riadeissa ne ovat kaikki tallella, mutta niiden oheen on asennettu myös kaikki modernit mukavuudet. Riadien sisäpihoille on usein lisätty esimerkiksi kahluu- tai jopa uima-altaita. Monista riadeista löytyy myös täyden palvelun turkkilaistyylinen kylpylä. Etenkin pitkän reissupäivän päälle sen hieronta- ja höyryhoidot toimivat taatusti paremmin kuin hyvin. Tarjolla on aina myös Marokossa huippusuosittua makeaa minttuteetä. Sitä voit siemailla esimerkiksi sisäpihan sohvanurkkauksessa tai kuun valaisemalla kattoterassilla.

Riadit sijaitsevat yleensä aivan kaupungin ytimessä. Esimerkiksi Marrakechissa löydät niitä eniten UNESCON maailmanperintökohteisiin lukeutuvan medinan alueelta. Parempaa sijaintia ei voisi toivoa, sillä kyseinen alue on täynnä toinen toistaan kiehtovampia nähtävyyksiä ja basaareja. Etenkin historiasta ja arabikulttuurista kiinnostuneille riadit sopivatkin kuin nenä päähän. Usein aivan sen vieressä saattaa seistä esimerkiksi yli tuhat vuotta vanha moskeija tai mudéjar-tyylinen torni. Tylsiä tai tavanomaisia lomakokemuksia moiset puitteet eivät tarjoa.

Jos haluat nähdä ja kokea lomasi aikana jotain täysin ainutlaatuista ja päästä lisäksi niin syvälle paikalliseen kulttuuriin kuin suinkin mahdollista, sinun kannattaa ehdottomasti harkita majoittumista aitoon marokkolaiseen riadiin. ebookersin valikoimassa on lukuisia toinen toistaan upeampia riadeja, joista löydät taatusti itsellesi sopivan näköisen, kokoisen ja hintaisen vaihtoehdon. Koska jokainen riadi on täysin ainutlaatuinen, sellaisen varaamalla varmistat itsellesi ja matkakumppaneillesi loman, jota ette vähään aikaan unohda. Sivustomme hakutyökaluilla sinun on lisäksi helppoa valita juuri sinulle parhaiten sopiva majapaikka. Tarjontaan kuuluu esimerkiksi upeaa romanttista tunnelmaa huokuvia luksusvaihtoehtoja, joiden upeasti koristellut lepotuolit, viilentävät kylpyaltaat ja vehreä kasvillisuus tuovat mieleen Eedenin puutarhan. Jos moinen loisto on sinulle liikaa, tarjolla on toki myös hieman vaatimattomampia ja edullisempia riadeja, joissa asiakkaille tarjotaan vain miellyttävä yösija, viileää varjoa ja lempeää vieraanvaraisuutta. Sinun tarvitsee ainoastaan syöttää matkapäiväsi, niin ebookers tarjoaa sinulle hetkessä kohteesi parhaat majoitusvaihtoehdot. Kätevän karttatyökalun avulla voit lisäksi ottaa tarkasteluun vain esimerkiksi tiettyjen nähtävyyksien liepeillä sijaitsevat majapaikat.