Parhaat ryokanit 2023

Varaa parhaat Ryokanit ebookersilta

Perinteinen japanilainen ryokan tarjoaa aina paljon enemmän kuin pelkän yösijan. Jo yksin puitteet varmistavat, että kokemus jää taatusti mieleesi todella pitkäksi aikaa. Ryokanit ovat Japanin vastine Euroopan historiallisille majataloille. Niiden tarjoama tunnelma on jotain, mitä et taatusti löydä mistään muualta. Etenkin Japanin kulttuurista ja perinteistä kiinnostuneille ne ovat majapaikka vailla vertaa. Ennen ryokanin valintaa niihin kannattaa tosin tutustua huolella. Tarjontaa on nimittäin todella moneen makuun – halvoista, perustason majapaikoista aina ylenpalttiseen luksukseen. Yhteistä kaikille on se, että tarjolla on aina vain ja ainoastaan japanilaista ruokaa, mukavuuksia ja palveluita. Vanhimmat ryokanit ovat olleet toiminnassa reilusti yli tuhat vuotta. Rakennukset edustavat yleensä japanilaista arkkitehtuuria kauneimmillaan, ja sekä sisä- että ulkotilat suorastaan hehkuvat rauhaa ja harmoniaa. Japanille ominaiseen tapaan palvelu on hillittyä ja kohteliasta.

Länsimaisiin rakennustyyleihin tottuneille ryokanit ovat kuin unta. Toisin kuin esimerkiksi maan ketjuhotelleissa, ryokaneissa kaikki on rakennettu perinteisen japanilaisen estetiikan oppeja noudattaen. Etenkin maaseudulla niissä on lähes aina suuri harjakatto. Tärkein rakennusmateriaali on poikkeuksetta puu, ja värit ovat aina hillittyjä. Rakennusten edustalta löytyy puolestaan perinteinen japanilainen puutarha. Mikään ei pistä silmään, sillä kaikki on suunniteltu kokonaisuuden ehdoilla. Sama pätee myös ryokanien sisätiloihin. Vierashuoneissa on klassinen japanilainen sisustus, eli tatamilattiat, futon-sängyt ja puusta ja paperista valmistetut liukuovet.

Ryokaneissa tarjotaan aina myös perinteistä japanilaista ruokaa. Ateriat tarjotaan yleensä ennalta ilmoitettuina kellonaikoina. Paikan päälle suuntaava harvemmin pettyy, sillä ruoka-annokset ovat poikkeuksetta sekä herkullisia että uskomattoman kauniita. Tarjolla on jokseenkin aina herkullista sashimia sekä tietysti Japanin kansallisjuomana tunnettua sakea. Niiden ohella listalla voi olla esimerkiksi riisietikkakastikkeita, erilaisia kala-annoksia ja mureita wagyu-pihvejä. Majoittumalla ryokaniin pääset tutustumaan myös Japanin perinteiseen tapakulttuuriin. Esimerkiksi kengät on aina riisuttava ja asetettava osoitettuun säilytyspaikkaan. Myös monet mukavuudet ovat täsmälleen samat kuin vuosisatoja sitten. Vanhoissa ryokaneissa esimerkiksi lämmitys hoidetaan usein keskuslämmityksen sijaan kuumista lähteistä kanavoitavalla vedellä tai pienillä kaasu- tai sähkölämmittimillä. Sisustus on aina äärimmäisen pelkistetty eikä huoneissa ole mitään moderneja mukavuuksia. Etenkin nuorempaa väkeä tämä saattaa haitata, mutta hiljaisuutta ja rauhaa kaipaaville se on usein suoranainen siunaus.

Eniten ryokaneja löytyy maaseutua halkovien pääteiden varsilta. Suurissa kaupungeissa tarjontaa on vähemmän, joten esimerkiksi Tokiosta, Kiotosta tai Osakasta ryokan-majoitusta etsivän on syytä olla liikkeellä todella hyvissä ajoin etukäteen. Usein ryokaniin tosin lähdetään nimenomaan pakoon modernia maailmaa. Tällöin syrjäinen sijainti on tietenkin vain positiivinen asia. Todella upeaa ryokan-majoitusta etsivien kannattaa tutustua esimerkiksi Hokkaidon vuoristoisilla seuduilla, Gunman kukkuloilla ja Koben kuumien lähteiden ja jokien liepeillä sijaitseviin majoitusliikkeisiin. Mainituilla alueilla pääset näkemään Japania kaikkein kauneimmillaan: pieniä, ikiaikaisia kyliä ja vehreitä, suorastaan hengästyttävän upeita luontomaisemia.

Ryokaneja löytyy moneen makuun. Voit esimerkiksi majoittua aivan kuuman lähteen vierellä sijaitsevaan luksushuoneeseen tai hyvinkin vaatimattomiin oloihin, joissa pääset silti kokemaan upeaa japanilaista vieraanvaraisuutta. ebookersilta löydät niitä sekä suurkaupungeista että syvältä maaseudun rauhasta. Ne kaikki tarjoavat täyden annoksen japanilaista kulttuuria, herkkuja ja vieraanvaraisuutta. Majoittumalla tavanomaisen hotellin sijaan ryokaniin, voit olla varma, että Japanin-matkastasi tulee taatusti ainutlaatuinen kokemus. Kattavista vaihtoehdoistamme löydät taatusti kukkarollesi ja tyyliisi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Sinun tarvitsee ainoastaan syöttää matkapäiväsi, niin esittelemme sinulle hetkessä kaikki kohdealueesi parhaat majoitusvaihtoehdot. Kätevän karttatyökalun avulla näet kaikkien ryokanien tarkat sijainnit ja voit etsiä majapaikkoja myös hyvin syrjäisistä kolkista.