ebookers matkablogi

10 upeaa rantaa, joista et luultavasti ole koskaan kuullut

Elämä on aivan liian lyhyt täpötäysillä uimarannoilla oleiluun. Sen sijaan, että hukkaisit arvokasta auringonottoaikaa etsien vapaata hiekkatilkkua, johon voisit pystyttää auringonvarjosi, kannattaa suunnata näille vähemmän tunnetuille rannikoille. Turistilaumojen sijasta nämä rannat tarjoavat rauhaa, hiljaisuutta ja maailman upeimpiin kuuluvia maisemia.

Dhërmi, Albania

Kuin ihmeen kaupalla Albania on onnistunut pysyttelemään maailmanlaajuisen turistitutkan ulottumattomissa jo vuosien ajan. Vain harvat matkailijat ovat huomanneet Albanian rivieran näyttävän lähes samalta kuin Italian kaikkein suosituimmat rannat. Dhërmin ranta on kerrassaan ihastuttava, mutta sitä eivät silti vaivaa turistijoukot tai pilviä hipovat hinnat, toisin kuin vastaavia rantoja muissa maissa.

Dune du Pilat, Ranska

Euroopan korkein hiekkadyyni on upea näky. Mahtavan Dune du Pilat -dyynin päälle kiipeäminen tuntuu siltä kuin sukeltaisit suoraan Arabian Lawrence -elokuvaan – paitsi, että aavikoiden sijaan ympärilläsi avautuu kristallinkirkas aallokko.

Cala Xarraca, Ibiza

Ibiza on ansainnut maineensa railakkaana bilesaarena, mutta sillä on myös rauhallinen puolensa. Saaren pohjoispuolella sijaitsevalla seesteisellä rannalla kulkiessa voi hyvin kuvitella, miltä Baleaarit näyttivät ennen kuin DJ:t ja bilettäjien joukot valtasivat saaren.

Plage de Saleccia, Korsika

Tällä valkohiekkaisella rannalla tuoksuu sekoitus korsikalaisia mäntyjä ja suolaista valtamerta. Rannan syrjäinen sijainti St Florentin lähellä on saanut rannan pysymään autuaasti alkuperäisessä muodossaan.

Koh Mai Phai, Thaimaa

Kun elokuva The Beach tuli ensi-iltaan pääosassa nuori sydäntensärkijä Leonardo DiCaprio, turistit suuntasivat laumoittain sen kuvauspaikalle. Siksi Koh Phi Phin idylli, sellaisena kuin se elokuvassa nähtiin, on valitettavasti mennyttä. Jos etsit vähemmän tunnettua trooppista saarta, tutustu Koh Mai Phaihin, joka tunnetaan myös lempinimellä Bamboo Island.

Ngapali Beach, Myanmar

Tältä Rakhine-osavaltiossa sijaitsevalta, palmujen reunustamalta keitaalta ei löydy suurien ketjujen omistamia lomakeskuksia. Sen sijaan löydät täältä vaatimattomia ravintoloita, joiden tarjoamat merenelävät ovat luultavasti tuoreimpia koskaan maistamiasi. Tilaa päivän saalis höystettynä burmalaistyylisellä tomaatti-avokadosalaatilla.

Balandra, Meksiko

Meksikolaisen Baja Californian osavaltion pääkaupunki La Paz ei välttämättä tee vaikutusta, mutta läheinen Balandra-ranta on sen sijaan tyrmäävän kaunis. Sen puuterinpehmeä hiekka ja rauhalliset, matalat vedet sopivat täydellisesti virkistävään pulahdukseen iltapäivän kuumuudessa.

Praia de Benagil, Portugali

Tämä Algarven suosituin ranta on upea, ja sitä reunustavat turkoosin värisestä merestä nousevat dramaattiset kalliot. Rannan kuuluisin osa on Algar de Benagil -luola, jonka katossa on reikä. Huomiota herättävä kalliomuodostelma esiintyy usein Instagram-tileillä ympäri maailmaa.

Treasure Beach, Jamaika

Kuten jo nimi kertoo, tämä hiekkaranta saaren kaakkoisrannikolla on oikea aarre. Treasure Beach ei ole enää entisaikojen vaatimaton boheemien oleskelupaikka, mutta se on silti säilyttänyt kauneutensa. Läheinen urheilupuisto on houkutellut tänne vuosien mittaan myös huippu-urheilijoita, kuten Venus ja Serena Williamsin.

Cala Deià, Mallorca

Tämä pikkukiviranta löytyy suojaisesta poukamasta saaren luoteisosassa sijaitsevilta Tramuntana-vuorilta, ja se tunnetaan lasinkirkkaista vesistään ja rennosta tunnelmastaan. Cala Deià on vain 70 metriä pitkä, mikä tekee siitä paljon pienemmän Mallorcan rannikon muihin rantoihin verrattuna, ja se tuntuu edelleen paikalliselta salaisuudelta. Jos nälkä yllättää uinnin jälkeen, rannalla on kaksi ravintolaa, jotka tarjoavat tyypillisiä espanjalaisia ruokalajeja, kuten sahramin värjäämää äyriäispaellaa.

 

Comments

comments

Exit mobile version