Abu Dhabi matkat

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi:

Hyödynnä edulliset pakettitarjoukset kohteeseen Abu Dhabi

Abu Dhabi yleistä

Persianlahden rannalla sijaitseva Arabiemiirikuntien pääkaupunki Abu Dhabi on mielenkiintoinen yhdistelmä vanhaa arabialaista kulttuuria ja nykyajan ihmeitä; perinteisten käsitöiden myyjät basaarien kujilla, vieressä kohoavat pilvenpiirtäjät ja ohi ajavat luksusautot värittävät maisemaa sulassa sovussa.

Dubai vetää vielä nykyään suurimman osan Arabiemiirikuntien turisteista, mutta Abu Dhabi panostaa matkailuun paljon, ja ei ole ihme, jos se nouseekin pian suositummaksi kohteeksi. Kaupunki on vaurastunut öljyllä, ja se näkyy myös katukuvassa ja turistien houkuttelussa. Uutuuttaan hohtavat ostoskeskukset, rakennetut saaret, teema- ja eläinpuistot sekä luksushotellit eivät ole valmistuneet pienillä rahasummilla.

Abu Dhabin emiraatti on suurin Arabiemiirikunnista ja sen alueella asuu yli 1,6 miljoonaa ihmistä. Tuosta luvusta tosin suurin osa on emiraatin vierastyöläisiä; Abu Dhabin rikkaudet houkuttelevat työntekijöitä myös naapurimaista ja kauempaakin. Matkallasi tuletkin kokemaan iloisen kansallisuuksien kirjon muiden turistien ja työntekijöiden ansiosta!

Milloin kannattaa matkustaa kohteeseen Abu Dhabi

Suomen ilmastoon tottuneelle Abu Dhabi tarjoaa lämpöä luihin ja ytimiin asti. Suosituin aika matkustaa Persianlahden lämpöön on talvella, jolloin keskilämpötila pysyttelee 20 asteen tuntumassa. Eikä kannata hämmästyä, vaikka paikalliset kulkisivat silloin toppatakit päällä. Kesällä elohopea voi kivuta 40-50 asteeseen, joten silloin voi monelle suomalaiselle tulla jo liian tukalat oltavat. Tosin jos lomaltaan odottaa nimenomaan lämpöä ja shoppailua ilman hirmuista ruuhkaa, kesällä turistikausi on hiljaisempi ja ostoskeskuksissa ja hotelleissa toimivat kyllä ilmastoinnit.

Hyvä tietää kohteen Abu Dhabi kulttuurista

Abu Dhabissa kulttuuri on vahvasti sidoksissa islamiin ja sen tapoihin käyttäytymis- ja pukeutumissäännöistä lähtien. Paikalliset naiset ja miehet pukeutuvat perinteisiin pitkiin kangaspaitoihin, jotka ovat miehillä valkoiset (kandura) ja naisilla mustat (abaya). Naiset myös peittävät päänsä huivilla. Turistit saavat harjoittaa vapaasti omaa uskontoaan ja pukeutua vapaammin, mutta on kohteliasta kunnioittaa paikallisia tapoja ja välttää liian paljastavaa pukeutumista; olkapäät ja polvet on hyvä pitää peitettyinä. Jos käytte moskeijoissa ja muissa uskonnollisissa tiloissa, naisten on hyvä peittää hiuksensa esimerkiksi huivilla.

Vaikka hunnutetut musliminaiset, vihreäpukuiset poliisit, asuin- ja hallintopalatsit ja rukoilevat ihmiset ovatkin hyviä valokuvauskohteita, heitä ei saa kuvata. Muuten kuvaaminen on sallittua, mutta ihmisiä kuvatessa on kohteliasta pyytää lupa, aivan kuten kaikkialla muuallakin.

Arabimaissa vaalitaan hyviä käytöstapoja, ja ne ovatkin tärkeitä jokapäiväisessä elämässä. Ihmisillä on aina aikaa tervehtiä toisiaan ja vaihtaa poskipusut ja kuulumiset. Jos itsekin käyttäydyt kauniisti ja kohteliaasti, saat varmasti jopa häkellyttävän ystävällistä palvelua suomalaiseen palvelukulttuuriin verrattuna.

Uskonto jaksottaa myös ihmisten aikataulua; päivän kulkuun kuuluvat rukoushetket, joita on kuusi. Perjantai on pyhäpäivä, jolloin pankit ja virastot ovat kiinni ja ostoskeskukset aukeavat vasta iltapäivällä. Uskonnolliset tapahtumat määräytyvät kuun vaiheiden mukaan, ja tärkein aika vuodesta muslimeille on ramadan. Tuolloin muunmuassa syöminen, juominen ja ovat kiellettyjä auringonnoususta –laskuun. Myös turistien on kohteliasta pidättäytyä tekemästä näitä julkisesti. Illalla auringonlaskusta alkaa Iftar – juhla, johon niin paikalliset kuin turistit kokoontuvat syömään paikallisia herkkuja. Ramadanin aikaan tanssiminen ja live-musiikki ovat kiellettyjä, ja useat yökerhot ovatkin kiinni koko kuukauden. Ramadan päättyy kolme päivää kestävään juhlaan, jolloin ihmiset ovat lomalla.

Aktiviteetteja kohteessa Abu Dhabi

Auringonpalvonta

Shoppailun lisäksi Abu Dhabista löytyy tekemistä ja näkemistä viikoiksi. Auringonpalvojat saavat varmasti tarpeellisen D-vitamiiniannoksensa; keskustan tuntumassa sijaitseva bulevardi Corniche seurailee rantaa, ja alueella saakin helposti kulutettua koko päivän. Rannalla tarjotaan paljon harrastusmahdollisuuksia rantalentopallosta vesilautailuun, ja jos aurinko alkaa porottaa liikaa, voit käydä välillä vilvoittelemassa rannan vieressä sijaitsevissa puistoissa. Pään suojaaminen ja veden juominen on tärkeää muistaa, samoin kuin tarpeeksi korkeasuojakertoimisen aurinkovoiteen käyttö. Jos keskustan ranta alkaa tuntumaan nähdyltä, voit hypätä veneeseen, joka vie sinut Lulu saarelle. Saari on tehty nimenomaan auringonpalvontaa varten.

Ohjatut retket

Abu Dhabin ympäristöön järjestetään monenlaisia retkiä, joille kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan. Jos pysyttelet mieluummin kuivalla maalla, voit lähteä ihastelemaan silmänkantamattomiin ulottuvia hiekkadyynejä kamelisafarille tai nauttimaan vauhdin hurmasta maastoautoretkelle. Erikoisuudenhakuisille sopii laskettelu tai lumilautailu – tosin Abu Dhabissa sitä harrastetaan hiekkadyyneillä eikä lumella. Veneilystä nauttiville löytyy myös monenlaisia retkiä, ja kulkuvälineen voit valita kajakista katamaraaniin ja vesiskootterista risteilyalukseen.

Urheilu

Ohjattujen retkien urheilutarjonnan lisäksi Abu Dhabista löytyy erinomaiset mahdollisuudet ratsastukseen, golfaamiseen, sukeltamiseen, pyöräilyyn, kalastukseen ja moneen muuhun. Jos siis kaipaat aktiivilomaa, älä anna Abu Dhabin ulkokuoren hämätä, vaan tutustu ennakkoluulottomasti tarjontaan.

Nähtävyydet ja tapahtumat

Abu Dhabista löytyy monia upeita moskeijoita, joista kuuluisin on Sheik Zayed. Moskeijan kullatut kattokruunut, käsinkudotut matot ja rakennusta ympäröivät altaat jäävät taatusti mieleesi. Moskeijassa järjestetään ohjattuja kierroksia, jonka aikana opit rakennuksen historiasta ja arkkitehtuurista. Vieraile myös pohjoisen minareetin kolmannessa kerroksessa sijaitsevassa kirjastossa, jossa säilytetään monia vanhoja kokoelmia arabialaisen kulttuurin eri aikakausilta. Muistathan islamin uskontoa kunnioittavan pukeutumisen – päälle kannattaa valita peittävät vaatteet, ja naisten olisi hyvä peittää hiuksensa esimerkiksi huivilla.

Heritage Village –museokylässä pääset tutustumaan perinteisimpiin arabialaisiin traditioihin. Markkinat, maustemyymälät, kamelit, käsityöläiset ja nuotiolla porisevat kahvipannut johdattavat sinut menneen ajan tunnelmaan. Koruja takovat miehet ja käsitöitä kutovat naiset kertovat mielellään vanhoista valmistustavoista, ja voit itsekin päästä kokeilemaan, kuinka nuo taidot hyppysistäsi löytyvät.

Abu Dhabissa ajettiin ensimmäisen kerran Formula 1 –kisat vuonna 2009, jolloin kaupunki nousi myös moottoriurheilun ystävien tietoisuuteen. Kisaviikolla kaupungin valloittavat kisaa seuraamaan tulleet turistit, joten jos et moottoriurheilusta niin välitä, kannattaa ajankohdaksi valita jokin muu viikko. Jos taas olet lähdössä seuraamaan osakilpailua, saat taatusti unohtumattoman kokemuksen itse kisan lisäksi – kaupungissa järjestetään paljon oheisohjelmaa kisaturisteille, joten tutustu tarjontaan hyvissä ajoin, jotta osaat valita sinua kiinnostavimmat tapahtumat.

F1-kisaturisteja, ja miksei muitakin, voi kiinnostaa vierailu Ferrari World –teemapuistossa. Maailman suurin sisätiloissa sijaitseva teemapuisto tarjoaa vauhtia, muttei onneksi vaarallisia tilanteita, kaikenikäisille. Puistossa pääsette tutustumaan Ferrarin tarinaan, testaamaan maailman nopeinta vuoristorataa, missä huippunopeus on 240km/h, sekä tottakai ihastelemaan maailman toiseksi suurinta Ferrari-kokoelmaa.

Näiden lisäksi näkemisen arvoisia kohteita ovat muunmuassa Al Ainin kaupunki, missä sijaitsevassa Paradise-puistossa pääset näkemään miljoonia erilaisia kukkia sekä vierailemaan yli 4000 eläimen eläintarhassa. Lokakuussa järjestettävä filmifestivaali kokoaa Abu Dhabiin elokuvien ystäviä ympäri maailmaa, ja ruoan ystävät suuntaavat makunystyränsä kaupunkiin helmikuussa järjestettävän Gourmet Abu Dhabin aikaan. Kulttuurin ystäville kaupungissa järjestetään maalis-huhtikuussa Music and Arts –festivaali, mutta kaupungin kulttuurikeskus huolehtii kulttuuritarjonnasta vuoden ympäri.

Ostokset kohteessa Abu Dhabi

Abu Dhabi on shoppailijan paratiisi riippumatta käytössä olevasta budjetista. Täältä löydät niin huippubrändien liikkeitä kuin idyllisiä pieniä putiikkeja. Ostoskeskukset panostavat asiakkaidensa viihtyvyyteen, ja vaikket olisikaan mitään ostamassa, kannattaa keskustan Marina Mall ja Abu Dhabi Mall käydä ainakin kävelemässä läpi. Suurin osa liikkeistä on länsimaalaisia ja hinnat ovat Suomen luokkaa. Ostoskeskukset ovat yleensä auki kello 10-22, paitsi perjantaisin, joka on islamilaisten pyhäpäivä, ne aukeavat vasta iltapäivällä. Myös ramadanin aikaan aukioloajat muuttuvat, kaupat menevät yleensä kiinni iltapäivällä ja aukeavat uudestaan illalla jatkaen aukioloaan vähintään puoleen yöhön.

Perinteisiä arabialaisia tuotteita löytää parhaiten paikallisista basaareista, eli soukeista. Kapeille kauppakujille sukeltaessasi voit kuvitella itsesi keskelle nykyaikaan sijoittuvaa Indiana Jones –elokuvaa ja hioa tinkijän taitojasi kauppiaiden kanssa. Soukien valikoima itämaisista matoista, paikallisista käsitöistä, mausteista ja kultakoruista on huima, ja kujia kierrellessä kuluu helposti tunti jos toinenkin.

Suurimmissa liikkeissä pystyy maksamaan luottokortilla ja usein myös euroilla ja US dollareilla. Sen sijaan soukeja varten kannattaa varata mukaan Arabiemiirikuntien omaa valuuttaa, dirhameja. Yksi euro on noin 4,6 dirhamia (elokuussa 2012).

Liikkuminen kohteessa Abu Dhabi

Abu Dhabissa on miellyttävä liikkua kävellen puhtaita katuja pitkin, mutta pitempiä matkoja varten kannattaa hypätä bussin kyytiin. Bussit kulkevat vuorokauden ympäri, ja kertamaksu niissä on vaivainen yksi dirhami, mikä maksetaan kuskin vieressä olevaan lippaaseen. Päivälippu maksaa kolme dirhamia ja kuukausilippu 40 dirhamia.

Taksit ovat Abu Dhabissa luotettavia ja kohtuuhintaisia, joten niitä voi käyttää huoletta tarvittaessa. Vuokra-auto sopii omatoimisemmalle matkaajalle, mutta liikenteessä kannattaa muistaa varovaisuus, koska paikallinen ajokulttuuri voi aluksi tuntua hurjalta.

Ravintolat kohteessa Abu Dhabi

Jos pidät libanonilaisesta ruoasta, olet täällä taivaassa. Paikallinen ruoka on libanonilaispainotteista arabiruokaa, missä ei pihtailla mausteiden kanssa. Jokaisella aterialla tarjotaan pitaleipää, ja jos et löydä haarukkaa pöydästä, älä hätäänny – repäise rohkeasti pala pitaleipää ja nosta sillä ruoka suuhusi. Viininlehtikääryleet, hummus, riisi ja kuskus ovat yleisiä aterian lisukkeita ja lihana tarjoillaan kanaa ja lammasta. Muistathan olevasi vieraana islamilaisessa maassa, joten porsaan lehtipihvin pyytäminen ei kannata, eikä ole kohteliastakaan.

Abu Dhabissa pystyt tekemään makumatkoja ympäri maailmaa, eli ei kannata ahdistua, jos mausteinen ruoka ei ole sinun juttusi. Kaupungista löytyy muunmuassa japanilaisia ja italialaisia keittiöitä, saksalaisia olutbaareja, pihviravintoloita ja eksoottisia kalaravintoloita. Ruoan yhteydessä on mahdollista saada alkoholia, mutta ravintoloiden ulkopuolella sitä ei myydä.

Aterian lopuksi hyviin tapoihin kuuluu jättää palvelurahaa, jonka suuruus on noin 5-10% laskun loppusummasta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kohteesta Abu Dhabi

Kuinka paljon lomamatkat kohteeseen Abu Dhabi maksavat?

Hakukoneellamme näet kohteen Abu Dhabi vain muutamalla klikkauksella. Löydät usein todella hyviä hintoja pakettimatkoille. Voit koota matkapaketin kohteeseen Abu Dhabi itse, löydät siihen taatusti juuri sinulle sopivat lennot, hotellin ja palvelut sinulle sopivaan hintaan. Edullisimmillaan matkat kohteeseen Abu Dhabi maksavat tällä hetkellä .

Miten saada halvat matkat kohteeseen Abu Dhabi vuonna 2023?

Vertailemalla eri hotelleja, lentoja ja palveluita ebookersin hakukoneella löydät halvat matkat. Eri lennoista, hotelleista ja vaikka autonvuokrauspalvelusta voit koota hetkessä oman matkasi kohteeseen Abu Dhabi. Varaaminen on helppoa, nopeaa ja turvallista. Asiakaspalvelumme auttaa sinua, jos sinulla on kysyttävää, joten ota rohkeasti yhteyttä.

Mikä on paras aika matkustaa kohteeseen Abu Dhabi?

Yleisesti niinä kuukausina kun kohde on suosittu ovat hinnat korkeimmat. Kohteen Abu Dhabi suosituimmat kuukaudet ovat . Muina aikoina matkailijoita on vähemmän. Yleensä tämä tarkoittaa, että todennäköisemmin silloin löydät kohteen Abu Dhabi halvat matkat, joskin täysin varmaa se ei ole. Joskus tietyt lomat tai tapahtumat, voivat aiheuttaa lyhyitä hintapiikkejä myös kuukausittaisten sesonkiaikojen ulkopuolella. Jos haluat saada varmimmin kohteen  Abu Dhabi, on hyvä olla joustava myös päivien suhteen.

Onko kannattavampaa ostaa kohteen Abu Dhabi pakettimatka eikä erikseen lentoja ja majoitusta?

Kun ostat kohteen pakettimatkan, voit säästää jopa % tai . Kun varaat pakettimatkan sen sijaan että varaisit lennot ja majoituksen erikseen vältyt ylimääräiseltä stressiltä, sillä lomamatkasi suunnittelu on helppoa ja vaivatonta, eikä sinun tarvitse huolehtia yksityiskohdista. Varattuasi lennon ja majoituksen kätevästi samasta paikasta, voit keskittyä itse matkaan ja loman odotukseen! Saat lisäksi lukittua nyt olevat hinnat, eikä budjetin kanssa tule yllätyksiä, jos vaikkapa hotellien hinnat ovat myöhemmin nousseet.

Voinko säästää auton vuokrassa jos vuokraan sen hotellin ja lennon yhteydessä?

Kyllä usein näin on. Kohteen Abu Dhabi pakettimatkat ovat yleensä halvempia kuin matkan osat erikseen. Kannattaa siis varata kaikki  kerralla autoa myöten. Alennusta voit saada kaikkiin yhdistelmiin. Yleisesti mitä enemmän pakettiin kuuluu, sitä enemmän voit saada alennusta.

Viihtyisiä hotelleita kohteessa Abu Dhabi

Etkö löydä etsimääsi?
Näytä kaikki saatavilla olevat majoituspaikat kohteessa Abu Dhabi
Näytä kaikki majoituspaikat
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Halvat meno-paluu lennot Abu Dhabi

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.