Lennot Kolumbia

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Hae halvat lennot kohteen Kolumbia suosituimpiin kaupunkeihin

Kolumbian matkat – matkaa Andien rinteille kahvipapujen perässä

Kolumbia sijaitsee Etelä-Amerikan luoteiskärjessä. Sen maaseutu on tunnettu runsaista sademetsistään, Andien vuoristoalueista ja kahviviljelmistä. Kolumbialla on rantaviivaa sekä Tyynenmeren että Karibianmeren puolella. Kolumbian suuret asutuskeskukset taas sijaitsevat Andien läheisillä ylänköalueilla. Yli 2,6 kilometriä merenpinnasta sijaitseva Bogotá on lähes kahdeksan miljoonan asukkaan pääkaupunki. Toinen suuri kaupunki, Karibian puoleisella rannikolla sijaitseva Cartagena, on tunnettu kolonialismin aikaisesta historiastaan. Kolumbia on Brasilian jälkeen Etelä-Amerikan väkirikkain valtio. Lähde nyt matkalle tähän suureen kahvintuottajamaahan varaamalla halvat lennot Kolumbiaan!

Milloin on paras aika matkustaa?

Vaikka Kolumbia sijaitsee kokonaan trooppisella vyöhykkeellä, suuret korkeuserot tekevät sen ilmastosta vaihtelevan. Kolumbia jakaantuu käytännössä neljään maantieteellisesti erilaiseen alueeseen, joista ensimmäisellä sijaitsevat Karibianmeren ja Tyynenmeren alangot, toisella länsiosan Andien vuoristo ja kolmannella vuoristojen väliset laaksot, joissa asuu suurin osa maan yli 45 miljoonasta asukkaasta. Maan itäistä osaa puolestaan peittävät osittain tiheät sademetsät – yli puolet maan pinta-alasta – ja koillisosaa savanni. Maan eteläpuolella kasvaa Amazonin sademetsä. Karibianmeren rannalla kohoaa 5,7 kilometriin Kolumbian korkein vuorenhuippu Pico Cristóbal Colón. Tyynenmeren rannikon ja Andien alarinteiden vuotuiset sademäärät ovat huikeat 2500–5000 millimetriä ja sadetta saadaan ympäri vuoden. Myös lämpötilat ovat tuolla seudulla korkeita. Paras aika varata Kolumbian matka riippuu siis siitä, minne päin maata olet menossa ja mitä haluat matkallasi tehdä. Sadekausi ajoittuu pääasiassa huhti-toukokuusta loka-marraskuulle, joten jos haluat matkustella maassa enemmän, on ehkä järkevää välttää näitä kuukausia. Tosin Karibianmeren puoleisilla rannoilla sataa vähemmän. Korkeuserot vaikuttavat myös lämpötiloihin niin, että vuoristossa on paljon rannikkoa viileämpää.

Milloin on paras aika varata halvat lennot Kolumbiaan?

Suomesta Kolumbiaan ei lennetä suoria lentoja. Latinalaisamerikkalaiset halpalentoyhtiöt LATAM ja Avianca lentävät Euroopasta Kolumbiaan aina välilaskulla suurten Euroopan kaupunkien, yleensä Madridin tai Barcelonan kautta. Euroopan kenttien lisäksi välilaskusi Kolumbiaan voi olla Miamissa, Yhdysvalloissa. Euroopasta lennetään Kolumbiaan yleensä Bogotássa sijaitsevalle Aeropuerto El Doradon kansainväliselle lentokentälle (BOG). Maassa on muitakin kansainvälisiä lentokenttiä esimerkiksi Cartagenassa, Medellínissä ja Barranquillasissa. Kolumbian lentoja operoivat muun muassa Air France, KLM, American Airlines, United Airlines, Delta Airlines ja Avianca. Turkish Airwaysilla on Helsingistä Kolumbiaan erittäin kiinnostava lento, jonka ainoa välilasku on Istanbulissa, Atatürkin kansainvälisellä lentokentällä (IST). Lento Istanbuliin kestää vain kolme ja puoli tuntia ja vajaan neljän tunnin välilaskun jälkeen matka jatkuu kohti Bogotáa ja Aeropuerto El Doradoa, jolle saavutaan noin 14 tunnin kuluttua. Lufthansa lentää Bogotáan Frankfurtin kautta ja Air France Pariisin kautta, mutta välilaskut näillä lennoilla ovat vähän pitempiä. Jos etsit oikein halpaa lentoa Kolumbiaan, Norwegian lentää Arlandan kautta Miamiin ja Miamista Kolumbiaan pääset sitten jo suoralla lennolla, jonka operoi edullisimmin elsalvadorilainen Avianca. Kolumbian matkat ovat halvimmillaan todennäköisesti suunnilleen kaksi kuukautta ennen lähtöä. Edullisin vuodenaika on syyskuu ja kallein heinäkuu.

Perillä Kolumbiassa

Mihin hyvänsä oletkin Kolumbiassa menossa, pitkät välimatkat on parasta tehdä lentäen. Kaupungeissa taas voi liikkua busseilla tai takseilla. Auton vuokraamista Kolumbiassa ei suositella turvallisuussyistä. Paikallinen valuutta on Kolumbian peso. Jos lennät Euroopasta, lentosi saapuu todennäköisimmin Bogotáan. Bogotá on seitsemän miljoonan asukkaan suurkaupunki, josta löytyy kulttuuria, historiaa ja yöelämää. Sen kansainväliseltä lentokentältä operoidaan kansainvälisiä ja sisämaan lentoja. Jos sinua kiinnostaa maan itärannikolla sijaitseva Cartagena, vanhasta kaupungistaan ja 1500-luvun linnoituksesta ja läheisistä koralliriutoistaan tunnetussa Cartagenassa voit yhdistää rantaloman ja historialliset nähtävyydet. Ota lento Bogotásta Cartagenaan Aeropuerto Internacional Rafael Núñezin kentälle (CTG). Karibian rannalla puolestaan sijaitsee Santa Martan kaupunki, joka on Etelä-Amerikan vanhimpia. Alueella on sekä rantalomakohteita että luonnonnähtävyyksiä, kuten Tayronan luonnonpuisto. Santa Martan lentoasema on nimeltään Aeropuerto Internacional Simón Bolívar (SMR). Jos haluat tutustua eksoottiseen San Andrésin saareen, voit ottaa sinne lennon viimeistään Bogotásta. Tällöin lennät Aeropuerto Internacional Gustavo Rojas Pinillan lentoasemalle (ADZ). San Andrés on ehdoton kohde rantalomailuun ja sukeltamiseen sekä ekomatkailuun. Länsi-Kolumbiaan puolestaan operoidaan lentoja Aeropuerto Internacional Alfonso Bonilla Aragónin kentälle (CLO). Tällä alueella, noin kilometrin korkeudessa lähellä päiväntasaajaa sijaitsee Cali, jota sanotaan maailman salsapääkaupungiksi. Siellä järjestetään joka kesä salsafestivaali, jonka yhdessä tapahtumassa 40 000 ihmistä tanssii salsaa!

Autonvuokraustarjoukset Kolumbia

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.