Madeiran saari matkat

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi:

Parhaat matkapaketit kohteeseen Madeiran saari:

Antonella Home Funchal
Melia Madeira Mare
Casa dos Músicos
Arts In Hotel Conde Carvalhal

Madeiran saari Lomapaketit Viideksi Yöksi

Arts In Hotel Conde Carvalhal
Pestana Churchill Bay
Melia Madeira Mare
Pestana CR7 Funchal

Madeiran saari Lomapaketit 6-7:ksi Yöksi

Hotel Quintinha São João & Spa
Melia Madeira Mare
Pestana CR7 Funchal
Sé Boutique Hotel
Antonella Home Funchal

Matkat Madeiralle

Matka Madeiralle on unohtumaton elämys luonnosta ja retkeilystä pitvälle. Madeira on Portugalille kuuluva itsehallinnollinen seitsemän saaren ryhmä Atlantin valtameressä. Saarista ainoastaan suurin eli Madeira ja siitä koilliseen sijaitseva Porto Santo ovat asuttuja, joten Madeiran matkojen kohteet ovat helppoja valita. Madeira tunnetaan upeasta luonnostaan ja kukkaloistostaan sekä nimikkoviinistään. Etenkin Madeiran ainutlaatuinen luonto vehreine vuorenrinteineen tuo saarelle matkailijoita ympäri vuoden. Madeiran sää soveltuukin erinomaisesti patikointiin ja retkeilyyn, sillä meri-ilmaston ansiosta lämpötila pysyttelee kuumimpaankin aikaan vain muutaman asteen kahdenkymmenen yläpuolella ja laskee talvisin vain seitsemäntoista asteen tuntumaan. Vieraanvaraisella Madeiralla on täysin omanlainen tunnelmansa, joka on säilynyt vuosisadasta toiseen muuttumattomana turismista huolimatta. Tänä vuonna onkin oikea aika matkustaa tutustumaan ihastuttavaan Madeiraan.

Madeiran lomakohteet

Madeiran lomakoheet tarjoavat hienoja kokemuksia kokeneellekkin matkaajalle. Madeiran pääkaupunki Funchal on noin 250 tuhannen asukkaan vilkas ja nykyaikainen, mutta silti historiallisten nähtävyyksien täyttämä kaupunki. Funchal on ihanteellinen tukikohta lomailijalle, joka haluaa yhdistää kaupunkiloman vuorenrinteillä patikointiin ja rannalla loikoiluun. Funchalin hotellialue on rakentunut lyhyen matkan päähän kaupungin varsinaisesta keskustasta, minkä ansiosta Funchal on säilyttänyt paikallisvärinsä varsin hyvin. Kaupunki oli aikoinaan merenkulkijoiden viimeinen pysähdyspaikka ennen Atlantin ylitystä, ja rantabulevardi Avenida do Maria reunustavat vielä tänäkin päivänä linnoitukset, jotka rakennettiin suojaamaan kaupunkia merirosvoilta. Kymmenen minuutin ajomatkan päässä kaupungista sijaitsee Praia Formosan kilometrin pituinen ranta. Koska Atlantin aallot pauhaavat usein liiallisella voimalla, Funchalissa kannattaa käydä tutustumassa paikallisten suosimiin yleisiin uimaloihin, joista vanhin on luonnon muovaama Doca do Cavocas.

Madeiran pohjoisrannalla lepää Santanan kylä. Madeiran lomalla sinne kannattaa mennä jos on kiinnostunut sen uniikista ominaisuudesta. Se nimittäin tunnetaan perinteisistä, kirkkailla väreillä maalatuista madeiralaistaloistaan, joista tosin vain yhdessä asutaan edelleen. Etelärannalla suojaisessa lahdenpoukamassa puolestaan sijaitsee Ponta do Sol eli suomeksi aurinkoinen paikka. Se on rauhallinen kylä noin 30 kilometrin päässä Funchalin hulinasta, ja sen laitamilta lähtee useita suosittuja vaellusreittejä.

Madeiran matkan keskipiste - upea luonto

Madeira on ennen kaikkea luonnosta pitävien matkailijoiden suosikkikohde. Saaren jyrkkien rinteiden hedelmällisen maaperän ja lempeänkostean ilmaston ansiosta olosuhteet ovat suotuisat vehreälle kasvillisuudelle ja värikkäälle kukkaloistolle. Jopa kolme neljäsosaa Madeiran pinta-alasta onkin luonnonsuojelualuetta, ja saaren laakeripuumetsät ovat päässeet Unescon maailmanperintöluetteloon. Vaikka Madeira sijaitsee maantieteellisesti lähellä Afrikkaa, suurin osa sen kasvillisuudesta on peräisin siemenistä, joita merivirrat ovat aikojen saatossa kuljettaneet Euroopasta. Madeiralta löytyy ainakin 150 kasvilajia, joita ei tavata missään muualla maailmassa.

Tekemistä Madeiran matkalle

Tekemisen puute ei vaivaa Madeiran matkalle. Madeira tunnetaan erityisesti vaellusreiteistään, jotka mutkittelevat jyrkillä vuorenrinteillä niin kutsuttuja levadoja pitkin. Portugalinkielinen sana levada juontuu kuljettamista tarkoittavasta verbistä levar, ja Madeiran levadat ovatkin rinteisiin louhittuja kanavia, joiden alkuperäisenä tarkoituksena oli veden kuljettaminen viljelyksille. Levadalta toiselle puolestaan kulkee veradoiksi kutsuttuja polkuja, ja levadojen ja veradojen muodostama verkosto oli vielä alle sata vuotta sitten saaren merkittävin kulkureitti. Ei siis mikään ihme, että madeiralaiset ovat tottuneet liikkumaan kävellen paikasta toiseen.

Nykyisin levadojen ja veradojen verkosto palvelee sekä paikallisia että turisteja ehkä yhtenä maailman upeimmista vaellusreittien kokonaisuuksista. Reitit mutkittelevat usein rotkojen reunoilla, mutta kuitenkin siten, että nousut ja laskut ovat lähes huomaamattomia. Suosituimmat reitit on merkitty huolellisesti ja varustettu asianmukaisin turvakaitein, mutta levadojen varsilta löytyy myös kohteita, joissa patikoijan ja sadan metrin pudotuksen välillä on vain huterahko köysiaita. Madeiralla vaeltaessa kannattaakin muistaa, että patikoimaan ei koskaan pidä lähteä yksin. Fiksu retkeilijä varustautuu Madeiralla vaellukselle pitäväpohjaisilla jalkineilla, vaelluskartalla, sauvalla ja taskulampulla – monen reitin varrella on nimittäin pimeitä tunneleita.

Tätä nykyä Madeiralla on toki myös kattava tieverkosto, ja nopea tapa tutustua saareen on vuokrata auto. Vuokra-autolla voi suunnata esimerkiksi pohjoisrannan Puerto Monizin luonnonuima-altaisiin. Retkeilyn lisäksi Madeiralla voi harrastaa golfia ja vuorikiipeilyä. Kulttuurinnälkäiselle matkailijalle pääkaupunki Funchal tarjoaa museoita ja historiaa. Funchalista löytyvät myös saaren parhaat ostosmahdollisuudet. Ehdoton tuliainen on saaren nimikkoviini eli täyteläinen ja makeahko madeira. Madeiran hintataso on Suomea edullisempi, mutta hieman emämaa Portugalia korkeampi.Usein kysyttyjä kysymyksiä kohteesta Madeiran saari

Miten löytää kohteen Madeiran saari matkat vuodelle 2023?

ebookers tarjoaa monipuolisen kattauksen hotelleja, lentoja ja palveluita, joista kokoat hetkessä oman matkasi kohteeseen Madeiran saari. Varaaminen on helppoa ja nopeaa, ja asiakaspalvelu auttaa sinua pulmatilanteissa. Autamme toteuttamaan matkasi mahdollisimman vaivattomasti. Alla on lisätietoja kohteen Madeiran saari lomamatkoista ja matkatarjouksista. 

Miksi varata kohteen Madeiran saari pakettimatka eikä erikseen lentoja ja majoitusta?

Valitessasi pakettimatkan sen sijaan että varaisit lennot ja majoituksen erikseen vältyt ylimääräiseltä stressiltä, sillä lomamatkasi suunnittelu on helppoa ja vaivatonta, eikä sinun tarvitse huolehtia yksityiskohdista. Varattuasi lennon ja majoituksen kätevästi samasta paikasta, voit keskittyä itse matkaan ja loman odotukseen!

Kuinka paljon maksavat lomamatkat kohteeseen Madeiran saari?

Juuri nyt kohteeseen Madeiran saari saa erittäin edullisia pakettimatkoja. Koska voit koota matkapaketin kohteeseen Madeiran saari itse, löydät siihen taatusti juuri sinulle sopivat lennot, hotellin ja palvelut edulliseen hintaan.

Voinko säästää auton vuokrassa jos vuokraan sen hotellin ja lennon yhteydessä?

Kyllä. Pakettimatkat kohteeseen Madeiran saari ovat yleensä halvempia kuin matkan osat erikseen, mikä tarkoittaa, että kaikki kannattaa varata kerralla. Alennusta saa kaikkiin yhdistelmiin; mitä enemmän pakettiin kuuluu, sitä enemmän voit saada alennusta. Toki ymmärrämme, että joskus matkan yksityiskohtia ei voi lyödä lukkoon. Silloin voit valita myös pelkät lennot, hotellin, vuokra-auton tai vaikka aktiviteetteja.

Mikä on paras aika vuodesta matkustaa kohteeseen Madeiran saari?

Kohteen Madeiran saari suosituimmat kuukaudet ovat . Niiden aikaan paikan päällä on eniten väkeä, ja lento- ja hotellihinnat ovat huipussaan. Muina aikoina matkailijoita on vähemmän. Yleensä tämä tarkoittaa, että saat myös lomamatkat kohteeseen Madeiran saari halvemmalla, joskin täysin varmaa se ei ole. Etenkin suuret tapahtumat voivat nimittäin aiheuttaa lyhyitä hintapiikkejä myös sesonkiaikojen ulkopuolella. Tästä johtuen parhaassa asemassa ovat ne, jotka voivat tarvittaessa siirtää matkaansa vähintään päivän tai pari.

Mukavia hotelleita lomakohteessa Madeiran saari

Etkö löydä etsimääsi?
Näytä kaikki saatavilla olevat majoituspaikat kohteessa Madeiran saari
Näytä kaikki majoituspaikat
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Halvat meno-paluu lennot Madeiran saari

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

^Kaikkiin sivustolla ebookers.fi tehtyihin lento + hotelli -pakettivarauksiin perustuvat säästöt aikavälillä 2019-04-01 - 2020-03-31 verrattuna samojen komponenttien hintaan erikseen varattuina. Säästöt riippuvat lähtö-/kohdepaikasta, matkan pituudesta, majoituspäivistä ja valituista matkanjärjestäjistä. Säästöt eivät koske kaikkia pakettimatkoja.