Pääosion alkuosa

Tietosuojalausunto

 

Viimeksi päivitetty: 29. syyskuuta 2020

 

 kuuluva Ebookers ("me") arvostaa sinua asiakkaanaan ja on tietoinen siitä, että yksityisyys on sinulle tärkeää. Tämä tietosuojalausunto selittää, kuinka keräämme, käytämme ja paljastamme tietoja, kun käytät alustaamme ja siihen liittyviä palveluita, sekä sen, miten voimme ottaa meihin yhteyttä.

Tietosuojalausunnon yhteenveto

Tämä on yhteenveto tietosuojalausunnostamme. Voit tarkistaa tietosuojalausuntomme kokonaisuudessaan napsauttamalla tätä tai vierittämällä alas.

Mitä tämä tietosuojalausunto kattaa?

Tämä tietosuojalausunto on tarkoitettu kuvaamaan:

  • Kuinka keräämme ja käytämme henkilötietoja ja minkä tyyppisiä ne ovat
  • Milloin ja keiden kanssa jaamme henkilötietojasi
  • Mitä vaihtoehtoja sinulla on liittyen siihen, kuinka keräämme, käytämme ja jaamme henkilökohtaisia tietojasi

Mitä henkilökohtaisia tietoja keräämme ja käytämme, ja miten keräämme ne?

Keräämme henkilökohtaisia tietoja, kun:

  • Annat meille näitä tietoja
  • Keräämme näitä tietoja automaattisesti
  • Saamme nämä tiedot muilta

Kun luot tilin jollain sivustollamme, tilaat tarjous- tai tietosähköpostejamme tai teet varauksen alustamme kautta, annat meille henkilökohtaisia tietojasi. Keräämme tällaisia tietoja suostumuksellasi tarvittaessa myös automatisoitujen tekniikoiden avulla, kuten selaimeesi sijoitettujen evästeiden avulla, kun vierailet sivustoillamme tai lataat ja käytät sovelluksiamme. Saamme tietoa myös Expedia Groupin tytäryhtiöiltä sekä yhteistyökumppaneilta ja muilta kolmansilta osapuolilta, jotka auttavat meitä parantamaan alustaamme ja siihen liittyviä työkaluja ja palveluita, päivittämään ja ylläpitämään varastoituja tietojamme, havaitsemaan ja tutkimaan mahdollisia petoksia ja markkinoimaan palveluitamme tehokkaammin.

Kuinka henkilökohtaisia tietojasi jaetaan?

Voimme jakaa henkilökohtaisia tietojasi auttaaksemme sinua matkasi ja/tai lomasi varaamisessa, auttaaksemme sinua matkasi ja/tai lomasi kanssa, kommunikoidaksemme kanssasi (mukaan lukien kun lähetämme tietoja tuotteista ja palveluista tai annamme sinulle mahdollisuuden kommunikoida matkapalveluntarjoajien ja/tai majoitusliikkeen omistajien kanssa) ja noudattaaksemme lakeja. Täydellisessä tietosuojalausunnossa on tiedot siitä, miten henkilökohtaisia tietoja jaetaan.

Mitä oikeuksia ja vaihtoehtoja sinulla on?

Voit käyttää tietosuojaoikeuksiasi monin tavoin. Voit esimerkiksi peruuttaa markkinointiviestien saamisen napsauttamalla sähköpostiviesteissämme tai mahdollisuuksien mukaan tilitiedoissasi olevaa tilauksen peruutuslinkkiä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Tietosuojalausunnossa on lisätietoja tarjolla olevista vaihtoehdoista ja tietosuojaoikeuksistasi.

Kuinka voit ottaa meihin yhteyttä

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme saat täydestä tietosuojalausunnosta. Voit myös ottaa meihin yhteyttä alla olevan Ota meihin yhteyttä -kohdan tietojen mukaisesti ja pyytää lisätietoja siitä, miten käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi tai tehdäksesi niihin liittyviä pyyntöjä.

Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja käsittelemiemme henkilötietojen rekisterinpitäjästä ja/tai EU:n edustajasta.

 

*****************************

Tietosuojalausunto

 

Keräämiemme henkilötietojen kategoriat

Mobiilisovellukset

Henkilökohtaisten tietojen käyttö

Henkilökohtaisten tietojen jakaminen

Oikeutesi ja vaihtoehtosi

Kansainvälinen tiedonsiirto ja Privacy Shield

Turvallisuus

Tietojen säilyttäminen

Ota meihin yhteyttä

Tietosuojalausunnon päivitykset

Keräämiemme henkilötietojen kategoriat

Kun käytät alustaamme, sovelluksiamme tai niihin liittyviä työkaluja tai palveluitamme, saatamme kerätä sinulta seuraavanlaisia henkilökohtaisia tietoja tarpeen mukaan:

  • Nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja koti-, yritys- ja laskutusosoitteet
  • Varauksen tekemiseen tai henkilöllisyyden todistamiseen vaadittava valtion myöntämä henkilöllisyystodistus, kuten passi tai ajokortti, valtion Redress-numero sekä loma-asuntojen omistajilta verotunnus
  • Maksutiedot, kuten maksukortin numero, viimeinen käyttöpäivä ja laskutusosoite
  • Matkoihin liittyvät mieltymykset ja pyynnöt, kuten suosimasi kohde- ja majoitustyypit sekä erityiset ruokavalio- ja esteettömyystarpeet, mikäli saatavissa
  • Kanta-asiakasohjelmien tiedot ja jäsenyystiedot
  • Syntymäaika ja sukupuoli
  • Maantieteellinen sijainti
  • Kuvat, videot ja muut tallenteet
  • Sosiaalisen median tilitunnus ja muut julkisesti saatavilla olevat tiedot
  • Viestintä kanssamme (kuten asiakaspalvelun edustajien kanssa käytyjen puhelinkeskustelujen nauhoitukset laadunvarmistusta ja koulutusta varten)
  • Verkkopalveluissamme ja sovellustemme kautta tekemäsi haut, maksutapahtumat ja muu vuorovaikutus kanssasi
  • Alustan kautta tapahtuva kumppaneiden ja matkustajien välinen muu viestintä, sekä ryhmäkeskustelut ja matkustajille tarjolla olevat yhteistyötoiminnot
  • Alustan kautta tehdyt haut ja maksutapahtumat
  • Tiedot, jotka annat meille muista ihmisistä, kuten matkakumppaneistasi tai muista, joiden puolesta teet varauksia
  • Muilta Expedia Groupin yrityksiltä ja kolmansilta osapuolilta, kuten liikekumppaneiltamme, tytäryhtiöiltämme sekä valtuutetuilta palveluntarjoajilta saamamme sinuun liittyvät tiedot, jotka voivat sisältää päivitettyjä yhteystietoja, väestötietoja, kiinnostuksen kohteita ja ostohistoriatietoja, jotka voimme lisätä tiliisi tai profiiliisi ja joita voimme käyttää markkinatutkimusten ja analyysien tekemiseen

Kun asennat jonkin sovelluksemme tai käytät alustaamme, keräämme automaattisesti seuraavan tyyppisiä tietoja laitteestasi:

  • IP-osoite
  • Laitteen tyyppi
  • Yksilöllinen laitetunniste
  • Internet-selaimen tyyppi (kuten Firefox, Safari, Chrome, Internet Explorer)
  • Internetyhteyden tarjoaja
  • Käyttöjärjestelmä
  • Matkapuhelinoperaattori
  • Kuinka laitteesi on ollut vuorovaikutuksessa verkkopalveluidemme kanssa, kuten sen millä sivuilla olet vieraillut, mitä linkkejä olet avannut, mitä matkoja olet tarkastellut ja mitä palveluita olet käyttänyt sekä näiden tapahtumien kellonajat ja päivämäärät.
  • Saapumis- ja poistumissivuja koskevat tiedot sekä yleinen maantieteellinen sijainti (esim. maa tai kaupunki).

Evästehuomautuksestamme saat lisätietoja siitä, kuinka käytämme evästeitä ja vastaavia jäljitystekniikoita.

Mobiilisovellukset

Kun lataat ja käytät jotain mobiilisovellustamme, keräämme laitteeltasi tiettyjä teknisiä tietoja, jotta sovellus voi toimia oikein, sekä tässä tietosuojalausunnossa muuten kuvatuilla tavoilla. Näihin teknisiin tietoihin kuuluu muun muassa:

  • Laite- ja puhelinyhteystiedot, kuten operaattorisi, verkkotyyppi, verkko-operaattori, SIM-kortin operaattori ja SIM-kortin alkuperämaa
  • Käyttöjärjestelmä ja versio
  • Laitemalli
  • Suorituskyky ja datan käyttö
  • Käyttötiedot, kuten päivämäärät ja ajat, jolloin sovellus on yhteydessä palvelimiimme, sovelluksessa napsautetut ominaisuudet ja linkit, sen kautta tehdyt haut ja maksutapahtumat sekä sovellukseen ladatut tiedot ja tiedostot
  • Mitkä laitteen asetukset on valittu tai otettu käyttöön, kuten Wi-Fi, GPS ja Bluetooth (joita voidaan lupaasi vastaan käyttää sijaintipalveluiden tarjontaan alla kuvatulla tavalla)
  • Mobiililaitteen asetukset
  • Muut tekniset tiedot, kuten sovelluksen nimi, tyyppi ja versio palveluiden tarjoamiseksi sinulle

Lupa sijaintiperusteisiin palveluihin:

Riippuen laitteesi asetuksista ja käyttöoikeuksista sekä osallistumisestasi tiettyihin ohjelmiin voimme kerätä laitteesi sijainnin GPS-signaalin, matkapuhelimen tukiaseman, Wi-Fi-signaalin, Bluetooth-yhteyden tai muun teknologian avulla. Keräämme nämä tiedot, jos annat siihen lupasi sovelluksen tai muun ohjelman kautta (joko ensimmäisen sisäänkirjautumisen aikana tai myöhemmin) salliaksesi tietyt sovelluksessa käytettävissä olevat sijaintipohjaiset palvelut (esimerkiksi lähinnä sinua olevien paikallisten majoitusmahdollisuuksien löytämisen). Jos haluat poistaa sovelluksen sijaintiominaisuudet käytöstä, kirjaudu ulos tai muuta mobiililaitteesi asetuksia.

Henkilökohtaisten tietojen käyttö

Käytämme henkilökohtaisia tietojasi alla kuvattuihin tarkoituksiin, jotka riippuvat sivustosta, jolla vierailet tai käyttämästäsi sovelluksesta.

Verkkosivustojen, sovellusten ja palveluiden käyttö:

  • Pyydetyn matkan varaaminen tai loma-asunnon varauksen mahdollistaminen
  • Varaukseen ja/tai tiliin liittyvien palveluiden tarjoaminen
  • Käyttäjätilien luominen, ylläpito ja päivittäminen alustallamme ja sinun todentamisesi käyttäjänä
  • Haku- ja matkahistoriasi ylläpitäminen, majoitus- ja matka-asetuksesi sekä vastaavat tiedot Expedia Groupin alustan ja palveluiden käytöstä, ja kuten tässä tietosuojalausunnossa muuten kuvataan
  • Maksujen, kuponkien ja muiden maksutapahtumien mahdollistaminen, hyväksyminen ja käsittely
  • Kanta-asiakas- ja etuohjelmien hallinta
  • Varauksiin liittyvien arvostelujen kerääminen ja käyttöönotto
  • Palveluidemme käytön nopeuttaminen ja helpottaminen sellaisten ominaisuuksien avulla, kuten mahdollisuus kirjautua sisään tilillesi joihinkin Expedia Groupin yritysten verkkopalveluihin ja sivustoille.

Viestintä ja markkinointi:

  • Kysymyksiisi ja tietopyyntöihisi vastaaminen ja tietoihin liittyvien valintojen käsittely
  • Yhteydenpidon mahdollistaminen sinun ja palveluntarjoajien, kuten hotellien ja loma-asunnon omistajien, välillä
  • Jos otamme yhteyttä sinuun (esimerkiksi tekstiviestitse, sähköpostitse, puhelimitse, postitse, push-viesteillä tai muiden viestintäalustojen viesteillä) tarjotaksemme tietoja, kuten matkavarausten vahvistuksia ja niiden päivityksiä, markkinointitarkoituksissa tai muissa tässä tietosuojalausunnossa kuvatuissa tapauksissa.
  • Tuotteidemme ja palveluidemme markkinointi, markkinoinnin optimointi niin, että se olisi sinulle merkityksellisempää, sekä markkinointimme ja kampanjoidemme tehokkuuden mittaaminen ja analysointi
  • Kampanjoiden, kuten kilpailujen, arvontojen ja vastaavien kylkiäisten hallinnointi

Muut liiketoiminnalliset tarkoitukset ja lakien noudattamisen varmistaminen

  • Tutkimusten, markkinatutkimusten ja data-analyysien tekeminen
  • Verkkosivustojemme ja sovellustemme, aktiviteettiemme, työkalujemme ja palveluidemme ylläpito, parantaminen, tutkiminen ja mittaus
  • Asiakaspalvelutiimimme ja muiden edustajien puheluiden, chat-keskustelujen ja muun viestinnän tarkkailu tai tallennus sekä kumppaneiden ja matkustajien välinen tai keskeinen viestintä alustalla laadunvalvontaa, koulutusta ja riitojen ratkaisua varten ja tässä tietosuojalausunnossa kuvatuilla tavoilla.
  • Yhdistettyjen tai muuten anonymisoitujen tietojen luominen ja näiden tietojen käyttäminen ja jakaminen rajoituksetta, kun se on sallittua
  • Turvallisuuden edistäminen, asiakkaidemme henkilöllisyyden tarkistaminen, petoksien ja luvattomien toimien estäminen ja tutkiminen, puolustautuminen korvausvaatimuksia ja muita vastuuvelvoitteita vastaan ja muiden riskien hallinta
  • Sovellettavien lakien noudattaminen, meidän omien sekä käyttäjien oikeuksien ja etujen turvaaminen, itsemme puolustaminen sekä lainvalvonnalle, muille oikeusviranomaisille ja oikeudellisiin prosesseihin liittyviin pyyntöihin vastaaminen
  • Sovellettavien turvallisuus-, terrorismin vastaisten ja lahjonnan vastaisten viranomaisten, tullin ja maahanmuuttoviranomaisten sekä muiden vastaavien asianomaisten lakien ja vaatimuksien noudattaminen
  • Liiketoimintamme harjoittaminen laillisiin liiketoiminnallisiin tarkoituksiin ja lain sallimalla tavalla

Käsittelyn oikeudellinen perusta:

Keräämme henkilötietojasi yleensä vain silloin, (i) kun henkilötietoja tarvitaan kanssasi solmitun sopimuksen toteuttamiseksi (esim. varauksen hallitsemiseen, maksujen käsittelyyn tai tilin luomiseen pyynnöstäsi), (ii) kun oikeutettu etumme on käsitellä henkilötietojasi, eivätkä sinun oikeutesi kumoa sitä (jäljempänä selostetulla tavalla) tai (iii) kun meillä on sinun suostumuksesi tietojen keräämiseen (esim. markkinointiviestinnän lähettämiseen, jos tähän vaaditaan suostumuksesi). Joissain tapauksissa meillä on lakisääteinen velvoite kerätä henkilötietojasi, kuten esimerkiksi silloin, kun tarvitsemme ostotapahtumatietojasi lakisääteisten kirjanpitoa ja verotusta koskevien velvollisuuksien noudattamiseksi.

Jos pyydämme sinua antamaan henkilötietojasi lakisääteisten vaatimusten noudattamiseksi tai kanssasi solmitun sopimuksen toteuttamiseksi, ilmoitamme siitä selkeästi asianmukaisella hetkellä sekä kerromme, onko henkilötietojen antaminen pakollista (kerromme myös tietojen antamatta jättämisen mahdollisista seurauksista).

Tietyt maat ja alueet sallivat meidän käsittelevän henkilökohtaisia tietoja oikeutettujen etujen perusteella. Jos keräämme ja käytämme henkilötietojasi oikeutetun etumme (tai kolmannen osapuolen oikeutetun edun) perusteella, kyseinen etu on yleensä alustamme toiminnan mahdollistaminen tai parantaminen ja palveluiden toimittamiseen tarvittava viestintä kanssasi, turvallisuuden varmennus ottaessasi meihin yhteyttä, kysymyksiisi vastaaminen, markkinointitoimenpiteet tai laittoman toiminnan mahdollinen havaitseminen tai ehkäiseminen.

Voimme joissain tapauksissa käyttää automatisoitua päätöksentekoa esimerkiksi vilpillisten tapahtumien tai epäilyttävien toimien arvioimiseksi sivustollamme. Osana tätä käsittelyä automatisoidut päätökset voidaan tehdä syöttämällä henkilökohtaiset tietosi järjestelmään, jonka jälkeen päätös tehdään automaattisesti. Jos järjestelmä kokee sinun muodostavan petosriskin, tämä voi vaikuttaa kykyysi tehdä varauksia sivustoillamme. Sinulla voi olla automatisoituun päätöksentekoon liittyviä oikeuksia, mukaan lukien mahdollisuus pyytää manuaalista päätöksentekoprosessia tai kiistää yksinomaan automatisoituun käsittelyyn perustuva päätös. Saat lisätietoja tietosuojaoikeuksistasi alla olevasta  Oikeutesi ja vaihtoehtosi  -osiosta.

Henkilökohtaisten tietojen jakaminen

Jaamme henkilökohtaisia tietojasi alla olevien tietojen ja tämän tietosuojalausunnon mukaisesti sekä sovellettavien lakien sallimalla tavalla.

  • Expedia Groupin yritykset. Luovutamme ajoittain henkilökohtaisia tietojasi Expedia Groupin yrityksille, jotka on lueteltu osoitteessa com. Expedia Groupin yritykset jakavat, käsittelevät ja käyttävät henkilötietojasi tässä tietosuojalausunnossa kuvatulla tavalla.
  • Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat. Jaamme henkilökohtaisia tietoja kolmansien osapuolten kanssa toimittaessamme palveluitamme sinulle ja liiketoimintamme harjoittamisen yhteydessä (esimerkiksi mahdollistaaksemme luottokorttien käsittelyn, asiakaspalvelun tarjoamiseksi, yritysanalyysien suorittamiseksi, petoksentorjuntatarkoituksiin, sääntöjenmukaisuuspalveluiden tarjoamiseksi sekä tarjotaksemme sinulle omien kiinnostuksenkohteidesi mukaan räätälöityjä mainoksia). Näiden kolmansien osapuolten palveluntarjoajien on turvattava heidän kanssaan jakamamme henkilökohtaiset tiedot, eivätkä he saa käyttää mitään suoran tunnistamisen mahdollistavia henkilökohtaisia tietoja muuten kuin sopimustemme kattamien palveluiden tarjoamiseen. Heillä ei ole oikeutta käyttää heidän kanssaan jakamiamme henkilötietoja omaan suoramarkkinointiin (paitsi jos olet antanut erillisen suostumuksen kyseiselle kolmannelle osapuolelle sen omien ehtojen mukaisesti).
  • Matkapalveluiden tarjoajat. Jaamme henkilökohtaisia tietoja matkailuun liittyvien palveluntarjoajien kuten hotellien, lentoyhtiöiden, autovuokraamoiden, vakuutusyhtiöiden, loma-asuntojen omistajien ja välittäjien kanssa, sekä toisinaan aktiviteettipalveluiden tarjoajien, junayhtiöiden ja risteilyvarustamoiden kanssa, jotka toteuttavat matkavarauksiasi. Huomaathan, että matkapalveluiden tarjoajat voivat ottaa sinuun yhteyttä tarvittaessa saadakseen lisätietoja varauksen tekemiseksi tai matkan tai siihen liittyvien palveluiden tarjoamiseksi muuten.
  • Liikekumppanit ja tarjoukset. Jos mainostamme ohjelmaa tai tarjoamme palvelun tai tuotteen yhdessä kolmannen osapuolen yhteistyökumppanin kanssa, jaamme tietosi kyseisen kumppanin kanssa markkinointitarkoituksiin tai kyseisen tuotteen tai palvelun tarjoamiseksi.  Suurimmassa osassa näistä tapauksista ohjelma tai tarjous sisältää kolmannen osapuolen liikekumppanin nimen, joko yksin tai yhdessä meidän nimemme kanssa, tai sinut ohjataan ilmoituksen saatuasi kyseisen yrityksen verkkosivustolle. Esimerkki tällaisesta liikekumppanuussuhteesta on kolmannen osapuolen kanta-asiakasohjelma, jonka puitteissa voit ansaita pisteitä tekemällä varauksen alustamme kautta.
  • Muut kolmannet osapuolet. Kun käytät tiettyjä ominaisuuksia, kuten Facebookin Tykkää-painiketta tai kertakirjautumista, jonka avulla voit kirjautua verkkopalveluihimme käyttämällä sosiaalisen median käyttäjätietojasi, jaat tietoja tämän kolmannen osapuolen (esimerkiksi sosiaalisen median yrityksen) kanssa esimerkiksi siitä, että olet vieraillut sivuillamme tai ollut vuorovaikutuksessa kanssamme. Euroopan talousalueella (ETA), Sveitsissä ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa sosiaalisen median jakamis- tai kirjautumispainikkeita ei näytetä verkkosivuillamme ellet ole hyväksynyt evästeiden ja vastaavien tekniikoiden käyttöä. Lisätietoja löydät evästelausunnostamme. Kolmas osapuoli voi yhdistää nämä tiedot muihin tietoihin, joita sillä on sinusta. Jakamiisi henkilökohtaisiin tietoihin (sekä tietoihin, joita voimme tarkastella sosiaalisen median palveluntarjoajan kautta) sovelletaan kyseisen sosiaalisen median tietosuojakäytäntöjä. Kolmannen osapuolen palveluntarjoajien on kerrottava sinulle, kuinka voit muokata omia tietosuoja-asetuksiasi palvelun verkkosivustolla.
  • Lakisääteiset oikeudet ja velvollisuudet. Saatamme paljastaa henkilökohtaisia tietojasi käytäntöjemme toimeenpanemiseksi tai tapauksissa, joissa meillä on oikeus tehdä niin (tai uskomme vilpittömästi, että meitä vaaditaan tekemään niin) sovellettavan lain perusteella, esimerkiksi vastauksena lainvalvontaviranomaisten tai valtion viranomaisten pyyntöihin, todellisten tai mahdollisten oikeudenkäyntien yhteydessä tai omaisuutemme, ihmisten ja muiden oikeuksien tai etujen suojelemiseksi ja puolustamiseksi. Voimme myös jakaa henkilökohtaisia tietojasi haasteen tai muun laillisen pyynnön perusteella tai tarpeen mukaan voidaksemme hyvittää tietyt verot maksujen käsittelyn aikana lain tai oikeudenkäynnin edellyttämällä tavalla.
  • Voimme jakaa henkilökohtaisia tietojasi, kun jakaminen tapahtuu yritystransaktion, kuten jakautumisen, fuusion, yhdistämisen tai myynnin tai epätodennäköisen konkurssin takia. Mahdollisen yritysoston yhteydessä ilmoitamme ostajalle, että se saa käyttää henkilötietojasi ainoastaan tässä tietosuojakäytännössä määritettyihin tarkoituksiin.

Oikeutesi ja vaihtoehtosi

Sinulla on tiettyjä henkilötietojasi koskevia oikeuksia ja vaihtoehtoja, jotka on mainittu alla:

  • Jos sinulla on tili sivustollamme, voit muuttaa viestintäasetuksia joko (1) kirjautumalla sisään ja päivittämällä tilisi tiedot (ei saatavana kaikkien Expedia Groupin yritysten sivustoilla) tai (2) ottamalla meihin yhteyttä täällä
  • Voit hallita tiettyjen evästeiden käyttöä evästelausunnossa mainitulla tavalla
  • Voit päivittää tietosi milloin tahansa joko kirjautumalla tilillesi tai ottamalla meihin yhteyttä
  • Jos et enää halua vastaanottaa markkinointi- ja mainosviestejä, voit peruuttaa tilauksen napsauttamalla sähköpostissa olevaa peruutuslinkkiä Voit myös kirjautua tilillesi muuttaaksesi viestintäasetuksia (ei saatavilla kaikilla Expedia Groupin yritysten sivustoilla) tai ottamalla meihin yhteyttä täällä. Huomaathan, että jos päätät peruuttaa markkinointiviestien tilauksen, voimme silti lähettää sinulle tärkeitä tapahtumia ja tiliä koskevia viestejä, joiden tilausta et voi peruuttaa.
  • Voit tarkastella ja hallita ilmoituksia ja asetuksia mobiilisovelluksen ja käyttöjärjestelmäsi asetusvalikoissa
  • Jos käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi suostumuksen perusteella, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä. Suostumuksen peruminen ei vaikuta ennen suostumuksen perumista tehdyn henkilötietojen käsittelyn laillisuuteen eikä henkilötietojen käsittelyyn, joka tapahtuu muilla kuin suostumukseen perustuvilla laillisilla käsittelyperusteilla.

Tietyt maat ja alueet tarjoavat asukkailleen henkilökohtaisia tietoja koskevia lisäoikeuksia. Nämä lisäoikeudet vaihtelevat maittain ja alueittain, ja niihin voi sisältyä mahdollisuus:

  • Pyytää kopio henkilökohtaisista tiedoista
  • Pyytää tietoja käsittelytoimien tarkoituksesta
  • Poistaa henkilökohtaiset tiedot
  • Kieltää henkilötietojen käyttö tai niiden jakaminen
  • Rajoittaa henkilökohtaisten tietojen käsittelyä
  • Kieltää henkilökohtaisten tietojesi myynti
  • Siirtää henkilökohtaiset tietosi
  • Pyytää tietoja petosten estämiseen käytettävästä automaattisesta päätöksenteosta sekä tällaisten päätösten tuloksista

Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja siitä, mitä tietoihin liittyviä oikeuksia sinulla voi olla.

Edellä mainittujen oikeuksien lisäksi sinulla on oikeus valittaa tietosuojaviranomaiselle siitä, kuinka keräämme ja käytämme henkilötietojasi. Kannustamme kuitenkin sinua ottamaan ensin yhteyttä meihin, jotta voimme tehdä parhaamme ratkaistaksemme ongelmasi. Voit lähettää pyyntösi meille Ota meihin yhteyttä -osiossa olevien tietojen avulla. Vastaamme kaikkiin pyyntöihin, joita saamme henkilöiltä, jotka haluavat käyttää tietosuojaan liittyviä henkilökohtaisia oikeuksiaan sovellettavan lainsäädännön puitteissa.

Kansainvälinen tiedonsiirto

Käsittelemiämme henkilötietoja voidaan siirtää asuinmaasi ulkopuolisiin maihin. Tällaisten maiden tietosuojalait saattavat poiketa oman maasi laeista.

Alustamme palvelimet sijaitsevat Yhdysvalloissa, ja Expedia Groupin yritykset ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajat toimivat monissa maissa ympäri maailman. Jos keräämme sinulta henkilötietoja, saatamme käsitellä niitä missä tahansa näistä maista.

Olemme ryhtyneet asianmukaisiin toimiin ja ottaneet käyttöön suojatoimenpiteitä varmistaaksemme, että henkilökohtaiset tietosi suojataan tämän tietosuojalausunnon mukaisesti. Esimerkiksi kaikkia konsernin sisäisiä tiedonsiirtoja koskevat konserninsisäiset sopimukset, joissa tiedonsiirrolle on määritetty tiukat ehdot (mukaan lukien Euroopan komission vakiosopimuslausekkeet ETA-maista tapahtuville siirroille), ja jotka edellyttävät kaikkia konsernin yrityksiä suojaamaan henkilökohtaiset tiedot, joita ne käsittelevät sovellettavan tietosuojalain mukaisesti. Lisäksi jotkin Expedia Groupin Yhdysvaltain kumppanit on sertifioitu EU:n ja Yhdysvaltojen sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen välisten Privacy Shield -sopimusten nojalla, kuten jäljempänä Privacy Shield -osiossa selitetään.

Vaadimme myös, että kaikki kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, joille tietoja siirretään, ovat tehneet asianmukaiset turvatoimet henkilötietojen suojaamiseksi sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti. Käytetyt erityistoimenpiteet riippuvat palveluntarjoajasta, ja niiden kanssa tekemiimme sopimuksiin voi sisältyä Euroopan komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita, palveluntarjoajan EU:n ja Yhdysvaltojen sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen väliset Privacy Shield -sertifioinnit tai palveluntarjoajan Euroopan komission määrittelemien sitovien yrityssääntöjen noudattaminen.

Privacy Shield

Tietyt Expedia Groupin yhdysvaltalaiset kumppanit on sertifioitu EU:n ja Yhdysvaltojen sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen välisten Privacy Shield -sopimusten puitteissa ja ne noudattavat Privacy Shield -periaatteita, jotka koskevat EU:sta, Sveitsistä ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta peräisin oleviin henkilökohtaisiin tietoihin liittyviä ilmoituksia, valintoja, edelleenlähettämisvastuuta, tietoturvallisuutta, tietojen eheyttä ja käyttötarkoituksen rajoittamista ja käyttöoikeuksia sekä muutoksenhakua, täytäntöönpanoa ja vastuuta. Tällaiset Expedia Groupin yhdysvaltalaiset kumppanit jatkavat Privacy Shield -puitesopimusten ja -periaatteiden noudattamista, vaikka EU:n tuomioistuin päätti heinäkuussa 2020, että EU:n ja Yhdysvaltojen välinen Privacy Shield -puitesopimus ei ole enää riittävä suojamekanismi EU:sta peräisin olevien henkilökohtaisten tietojen siirtämiselle Yhdysvaltoihin. Lisäksi Expedia Group ylläpitää tarvittaessa ryhmän sisäisiä standardisopimuslausekkeita, jotka kattavat henkilökohtaisten tietojen siirron EU:sta Yhdysvaltoihin. Voit tutustua sertifikaatteihimme täällä. Lisätietoja Privacy Shield -periaatteista saat osoitteesta www.privacyshield.gov. Saat täältä lisätietoja siitä, kuinka noudatamme Privacy Shield -puitesopimuksia.

Turvallisuus

Haluamme, että tunnet olosi turvatuksi käyttäessäsi alustaamme ja siihen liittyviä työkaluja ja palveluita, ja olemme sitoutuneet tekemään tarvittavat toimenpiteet suojataksemme keräämämme tiedot. Vaikka mikään yritys ei voi taata sataprosenttista turvallisuutta, teemme kaikki kohtuulliset toimenpiteet ottaaksemme käyttöön fyysisiä, teknisiä ja organisatorisia keinoja, joiden avulla suojaamme keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot.

Tietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilökohtaisia tietojasi kaikkien sovellettavien lakien mukaisesti, niin kauan kuin ne ovat tarpeen tässä tietosuojalausunnossa esitettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi, ellei laissa vaadita tai sallita pidempää säilytysaikaa. Anonymisoimme henkilötietosi tai yhdistämme ne toisiin tietoihin, jos aiomme käyttää niitä analyyttisiin tarkoituksiin tai pitempien ajanjaksojen trendianalyyseihin.

Kriteerit, joiden perusteella määritämme tietojen säilytysajat:

  • Asiakassuhteesi pituus, mukaan lukien kaikki mahdolliset tilit, joita sinulla on Expedia Groupin yrityksissä, tai äskettäiset varaukset tai muut alustallamme tekemäsi ostotapahtumat
  • Onko meillä henkilökohtaisiin tietoihisi liittyvää lakisääteistä velvollisuutta, kuten lakeja, jotka velvoittavat meitä pitämään kirjaa ostotapahtumistasi
  • Onko voimassa olevia ja asiaankuuluvia lakisääteisiä velvoitteita, jotka vaikuttavat siihen, kuinka kauan meidän tulee säilyttää henkilökohtaisia tietojasi, mukaan lukien sopimusvelvoitteita, käynnissä olevia oikeudenkäyntejä, vanhenemissääntöjä ja viranomaistutkimuksia

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on henkilötietojesi käyttöön liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin tietosuojaosion kautta täällä tai lähetä sähköpostia asiakaspalvelutiimillemme osoitteeseen matkailu@chat.ebookers.fi. Napsauta tätä nähdäksesi listan Expedia Groupin yrityksistä.

Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja käsittelemiemme henkilötietojen rekisterinpitäjästä ja/tai EU:n edustajasta.

Tietosuojalausunnon päivitykset

Voimme päivittää tätä tietosuojalausuntoa muuttuvien lakien mukaisesti sekä teknisen kehityksen tai liiketoiminnallisten muutosten johdosta. Tietosuojalausunnon alussa on merkintä siitä, milloin tämä tietosuojalausunto on päivitetty edellisen kerran.