Siirry sivun pääosioon
Pääosion alkuosa

Onko sinulla tietosuojaa koskevia kysymyksiä tai huolenaiheita tai haluatko käyttää tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi?

Saat lisätietoja aiheesta, kun vierailet asiakaspalveluportaalissamme Portaalissa voit jättää pyynnön tarkastella tai päivittää tietojasi, sulkea tilisi tai poistaa tietosi kokonaan. Vakuutamme, että tietosuojatiimimme ottaa sinun yhteyttä mahdollisimman pian.

 

Tietosuojakäytäntö

Päivitetty viimeksi: 28/05/2018

 

Johdanto

Expedia, Inc. (”ebookers”) kunnioittaa oikeuttasi yksityisyyteen ja suhtautuu tietosuoja-asioihin vakavasti. Ebookers on sitoutunut suojaamaan kaikki meille antamasi henkilötiedot. Tässä tietosuojakäytännössä kerromme keitä olemme, miten keräämme, käytämme ja jaamme henkilötietojasi, kuinka voit hallita meille antamiasi tietoja ja käyttää tietosuojaa koskevia oikeuksiasi sekä kuinka suojaamme tietosi. Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee sinulta Verkkopalveluiden kuten verkkosivustomme, Sovelluksemme ja Verkkopalveluiden (eli kumppaniemme käyttämien verkkovaraustyökalujen) (”Verkkopalvelut”) kautta keräämiemme tai meille muulla tavalla antamiesi henkilötietojen käyttöä (yhdessä ”Palvelut”).

 

Mitä ebookers tekee?

Ebookers tarjoaa erilaisia matkustamiseen liittyviä suunnittelu- ja varauspalveluita. Maakohtaisilla sivustoillamme asiakkaat voivat varata saatavilla olevia palveluita kuten lentoja, hotelleja, loma-asuntoja, vuokra-autoja, junamatkoja, risteilyitä, aktiviteetteja, lippuja nähtävyyksiin, matkavakuutuksia sekä erilaisia pakettimatkoja. Varaukset voidaan tehdä Palveluidemme kautta tai yhteistyökumppaniemme verkkosivustoilla. Asiakaspalvelutiimimme auttaa sinua kaikissa varauksiin liittyvissä kysymyksissä ja mahdollisissa ongelmatilanteissa.

 

Tärkeitä asioita henkilötietojesi käyttämisestä:

  • Käytämme tietojasi (ja kanssasi matkustavien henkilöiden tietoja) matkavarausten tekemiseen.
  • Tämä sisältää varaustietojen jakamisen palveluntarjoajien tai majoitusliikkeiden omistajien kanssa, jotta he voivat toteuttaa varauksesi.
  • Käytämme myös kolmannen osapuolen palveluntarjoajia suorittamaan palveluita ja toimintoja puolestamme.
  • Jos valitset markkinointiviestien vastaanottamisen, ilmoitamme sinulle kaikista sinua mahdollisesti kiinnostavista erikoistarjouksista. Voit perua markkinointiviestien vastaanottamisen koska tahansa.
  • Voit ottaa meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta tai osiossa ”Ota yhteyttä” olevien yhteystietojen avulla, jos haluat päivittää tietojasi tai tarkastella niitä.
  • Käytämme esimerkiksi evästeiden kautta saamaamme tietoa parantamaan Verkkopalveluidemme käyttäjäkokemusta, analysoitavana tietona parantaaksemme Palveluitamme yleisesti ja kerätäksemme tietoa sinua mahdollisesti kiinnostavista matkakohteista, jotta näkisit sinulle paremmin kohdistettuja mainoksia ja tarjouksia.
  • Toisinaan, tavallisesti oltuasi kanssamme vuorovaikutuksessa, pyydämme sinulta palautetta varmistaaksemme, että tarjoamme parasta mahdollista palvelua.
  • Henkilötietojesi rekisterinpitäjä on Expedia, Inc. Jos käytät Palveluamme muualla kuin Yhdysvalloissa, muista, että tietosi voidaan siirtää säilytettäväksi ja käsiteltäväksi kotimaasi tai alueesi ulkopuolelle, mukaan lukien Yhdysvaltoihin, missä palvelimemme ja keskustietokantamme sijaitsevat. Voit olla varma, että teemme asianmukaiset toimenpiteet yksityisyytesi suojaamiseksi.

 

Suosittelemme, että luet tämän tietosuojakäytännön kokonaan, jotta saat kaikki tarvittavat tiedot. Jos kuitenkin haluat lukea vain tiettyjä osia tietosuojakäytännöstä, napsauta niiden mukaan nimettyjä linkkejä valikossa.

Jos sinulla on henkilötietojesi käyttöön liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalimme kautta, joka löytyy alla osiossa ”Ota yhteyttä” olevien yhteystietojen avulla.

 

Ulkoiset linkit

Jos jotkin Verkkopalveluidemme osat ohjaavat sinut toisille verkkosivustoille tai Sovelluksiin, tietosuojakäytäntö ei kata tällaisia sivustoja tai sovelluksia. Siksi suosittelemme tutustumaan tällaisten sivustojen tai sovellusten tietosuojakäytäntöihin, jotta ymmärrät, miten kyseiset sivustot keräävät, käyttävät ja luovuttavat henkilötietoja.

 

Mitä henkilötietoja keräämme ja miksi?

Henkilötiedot, joita saatamme kerätä sinulta, jakautuvat yleensä seuraaviin kategorioihin:

 

  • Suoraan meille antamasi tiedot
  • Saatamme pyytää, että annat henkilötietoja suoraan meille. Voimme esimerkiksi pyytää sinua antamaan yhteystietosi kuten koko nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja tarvittaessa syntymäaikasi, jotta:

     

    • voit tehdä matkavarauksen;
    • voit luoda tilin ja rekisteröityä sivustollemme;
    • voimme antaa sinulle pyytämäsi tiedot ja palvelut esimerkiksi varaustasi koskien;
    • voit lisätä tietoihisi hätäyhteystiedot;
    • voit päivittää kanta-asiakasohjelmien tietojasi;
    • voit tilata markkinointiviestintäämme; ja/tai
    • voit lähettää meille kysymyksiä.

     

    Sinun on annettava myös laskutustietosi (kuten luottokortin numero, kortinhaltijan nimi ja vanhenemispäivämäärä), jotta voisit maksaa varauksesi.

    Sinua voidaan myös edellyttää antamaan tietoja mahdollisista muista varaukseesi liitetyistä henkilöistä, haluamastasi markkinointitavasta sekä muuta lisätietoa, jos osallistut kyselyihin tai kilpailuihin. Kun luot tiliä, valitset itsellesi käyttäjätunnuksen/jäsentunnuksen sekä salasanan.

    Henkilötietosi saatetaan myös yhdistää Evästeisiin mahdollistaaksemme Verkkopalveluidemme asianmukaisen toiminnan, tallentaaksemme matkahakusi Verkkopalveluissamme sekä kerätäksemme tietoa siitä, kuinka käytit Verkkopalveluamme. Saat lisätietoja evästekäytännöstämme.

    Jos olet yritystiliä käyttävä työntekijä, palveluntarjoaja tai muu liiketoimintakumppani kuten majoitusliikkeen omistaja, majoitusliikeen johtaja tai matkatoimistovirkailija, niin keräämiimme henkilötietoihin voi myös kuulua työnantajan tiedot, työntekijän tunniste tai muut asiaankuuluvat tiedot.

     

  • Henkilötietojen erityisryhmät
  • Tietyt henkilötiedot, kuten valtion myöntämät henkilötunnukset, uskonnollista vakaumusta, terveyttä ja sukupuolista suuntautumista koskevat tiedot, katsotaan arkaluonteisiksi henkilötiedoiksi ja ne edellyttävät erityistä suojaa sovellettavan lainsäädännön puitteissa. Keräämme arkaluonteisia henkilötietoja vain rajoitetuissa tapauksissa, joita ovat esimerkiksi seuraavat:

  • terveyteen liittyvät tiedot tarvitaan asianmukaisen majoituksen ja esteettömyyden varmistamiseksi
  • valtion myöntämä henkilötunnus kuten passin tai ajokortin numero tarvitaan lentovarauksiin, ajoneuvon vuokraamiseen tai muihin matkavarauksiin
  • muut valinnaiset tiedot, jotka saattavat viitata esimerkiksi uskonnolliseen vakaumukseen, terveyteen, tai muuhun, kuten ruokavalioon.
  •  

  • Vapaaehtoisesti annetut matkaseuralaisia koskevat tiedot
  • Kun teet varauksen toisen henkilön puolesta Verkkopalveluidemme kautta, pyydämme kyseisen henkilön tiedot ja matkamieltymykset. Sinun on hankittava tällaisen henkilön suostumus ennen kuin annat meille hänen henkilötietojaan tai tietoja hänen matkamieltymyksistään. Matkaseuralaistesi tiedot ovat tarkasteltavissa ja muutettavissa ainoastaan sinun tilisi kautta. Jos matkaseuralaisesi haluaa muuttaa tai poistaa tietojaan, hän voi ottaa meihin yhteyttä tämän tietosuojakäytännön lopussa olevien yhteystietojen kautta.

     

  • Automaattisesti keräämämme tiedot
  • Kun vierailet Verkkopalvelussamme, saatamme kerätä laitteestasi automaattisesti tiettyjä tietoja. Joissain maissa, Euroopan talousalueen maat mukaan lukien, tällaiset tiedot saatetaan katsoa henkilötiedoiksi sovellettavan tietosuojalainsäädännön puitteissa.

    Tarkemmin sanoen tiedot, joita voimme kerätä automaattisesti saattavat koskea esimerkiksi IP-osoitetta, laitteen tyyppiä, laitteen tunnistenumeroita, selainta (esim. Firefox, Safari tai Internet Explorer), internetyhteyden tarjoajaa, käyttöjärjestelmää ja kauttakulkuoperaattoria. Verkkosivuston käyttäjien osalta tällaisia tietoja ovat saapumis- ja poistumissivuja koskevat tiedot sekä laaja maantieteellinen sijainti (esim. maa tai kaupunki).

    Voimme myös kerätä muita teknisiä tietoja esimerkiksi siitä, kuinka laitteesi on vuorovaikuttanut Verkkopalveluidemme kanssa, sisältäen tiedot siitä, millä sivuilla olet vieraillut ja mitä linkkejä olet avannut, eli tarkasteltujen matkojen tiedot ja niiden kellonaika ja päivämäärä.

    Tällaisten tietojen kerääminen auttaa meitä ymmärtämään paremmin Verkkopalveluiden käyttäjiä ja sitä, mistä he tulevat ja mikä Verkkopalveluiden sisältö heitä kiinnostaa. Käytämme tällaisia tietoja sisäisiin analytiikkatarkoituksiin ja parantamaan Verkkopalveluidemme laatua ja tarkoituksenmukaisuutta, muokataksemme käyttäjäkokemusta, räätälöidäksemme hakuja sekä näyttääksemme sinulle kohdennettua mainontaa. Käytämme automaattisia tietoja myös petosten havaitsemiseen ja ehkäisemiseen.

    Osa tällaisista tiedoista saattaa olla kerätty evästeiden ja muiden vastaavien jäljitystekniikoiden avulla, jotka on selitetty luvussa ”Evästeet ja muut vastaavat jäljitystekniikat”.

     

  • Tiedot, joita keräämme käyttäessäsi sovelluksiamme
  • Kun käytät älypuhelinsovellustamme, taulutietokonesovellustamme tai muilla alustoilla olevia sovelluksiamme (yhdessä ”Sovellus” tai ”Sovellukset”), keräämme myös:

    Tietoja käyttämäsi Sovelluksen toiminnasta. Nämä tiedot auttavat meitä tunnistamaan Sovellusten asiakkaita kiinnostavat osa-alueet, jotta pystymme kehittämään Sovelluksiamme entistä paremmaksi.

    Jokainen Sovellus lähettää meille laitteen yksilöllisen laitetunnisteen (”UID”), joka on mobiililaitteesi yksilöllinen numero- tai merkkisarja. Käytämme sitä vain, kun Sovellus avataan ensimmäisen kerran, jotta pystymme vahvistamaan mainostajillemme heidän mainostensa ja markkinointityökalujen yksilölliset latausmäärät. Kun olet antanut sähköpostiosoitteen, voimme liittää sen nykyiseen laitetunnukseesi/evästetunnisteeseesi ja siten mahdollistaa useiden laitteiden käyttämisen saumattomasti.

    Kun käytät esimerkiksi Sovelluksen ”etsi lähellä sijaitsevia hotelleja” -toimintoa tai vastaavia toimintoja, jotka ehdottavat sisältöjä sijainnin perusteella, käytämme tietoja senhetkisestä sijainnistasi (jos laitteessasi on GPS tai vastaavaa tekniikkaa) sopivan sisällön näyttämiseksi. Emme kerää sijaintitietoja, ellet nimenomaisesti käytä sijaintiin perustuvia toimintoja, ja voit ottaa sijaintitietojen keräämisen pois käytöstä koska tahansa puhelimesi asetuksista.

    Kaikki Sovellukset lähettävät meille tietoja myös virhetilanteista, jos Sovellus kaatuu tai siihen tulee vika. Niiden avulla pystymme tutkimaan virhettä ja parantamaan Sovelluksemme tulevien versioiden vakautta. Sovellus lähettää virheraporttien mukana myös tietoja mobiililaitteen tyypistä ja versiosta, UID-tunnuksesta, virheen ajankohdasta, käytetystä toiminnosta ja sovelluksen tilasta virheen tapahtumishetkellä. Emme käytä näitä tietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin virheen tutkimiseen ja korjaamiseen. Saatamme käyttää tällaista tietoa virheen tutkimiseen ja korjaamiseen sekä auttaaksemme sinua tekemään loppuun virhetilanteessa aloitetun varauksen.

    Voit aina valita, mitä tietoja Sovellus lähettää meille. Voit hallita sitä muuttamalla Sovelluksen asetuksia sen asetusvalikossa tai muuttamalla mobiililaitteesi asetuksia. Voit myös poistaa Sovelluksen laitteestasi kokonaan ja käyttää palvelujamme verkkosivustomme kautta.

     

  • Kolmansilta osapuolilta keräämämme tiedot
  • Saatamme myös ajoittain lain mukaisesti hankkia henkilötietojasi yhteistyötahoiltamme, liikekumppaneiltamme tai muilta erillisiltä kolmansilta osapuolilta ja lisätä nämä tiedot tilitietoihimme. Saatamme saada esimerkiksi seuraavia tietoja: yhteystietopäivitykset (esim. sähköpostiosoite), ostoshistoriatiedot sekä demografiset tiedot.

     

  • Tiedot, joita keräämme, kun otat meihin yhteyttä seuraavilla menetelmillä
  • Sosiaalinen media : Jos käytät joitakin sosiaalisen median toimintoja Verkkopalvelussamme tai sosiaalisen median palveluntarjoajan kautta, saatamme käyttää kyseisen sosiaalisen mediapalvelun tietoja palvelun tietosuojakäytännön mukaisesti. Tarjoamme esimerkiksi mahdollisuuden rekisteröityä sivustoomme Facebook Connect -ominaisuuden avulla. Tätä ominaisuutta käyttämällä voit rekisteröityä sivustoomme Facebook-tilisi tietoja käyttämällä ilman, että sinun tarvitsee antaa pyydettyjä tietoja manuaalisesti sivustollamme.

    Kun käytät sosiaalisen median ominaisuutta ja olet valinnut sen sisällyttämisen sosiaalisen median tiliisi, saatamme käsitellä tietojasi, kuten nimeäsi, profiilikuvaasi, sukupuoltasi, syntymäpäivääsi, sähköpostiosoitettasi, asuinkaupunkiasi tai -aluettasi tai muita tietoja, jotka olet määrittänyt saataville. Yksityisyysasetuksiesi perusteella voimme käyttää sijaintitietoja, joita annat sosiaalisen median palveluntarjoajalle (”Sijaintitiedot”) tarjotaksemme sinulle tarkoituksenmukaista sisältöä. Emme tallenna tai käytä mitään tietoja ystävistäsi, joita sinulla on sosiaalisessa mediassa.

    Voimme myös käyttää sosiaalisen median palveluntarjoajien antamia tietoja siitä, kuinka käytät niiden sivustoilla olevia Sovelluksiamme. Siksi suosittelemme, että tutustut kaikkien käyttämiesi sosiaalisen median palveluntarjoajien tietosuojakäytäntöihin.

    Puheluiden seuranta ja tallentaminen: Kaikki asiakaspalveluun soitetut puhelut voidaan tallentaa tai niitä voidaan seurata laadunvarmistustarkoituksessa, turvaamaan oikeuksiamme mahdollisessa riitatilanteessa sekä henkilökunnan koulutuksia varten. Puhelunauhoitteet säilytetään tämän tietosuojakäytännön mukaisesti. Kaikkia puhelun aikana antamiasi henkilötietoja käsitellään tämän tietosuojakäytännön lausekkeiden mukaan.

    Muu verkkoviestintä: Kaikki Verkkopalvelun kautta tapahtuva viestintä, kuten pikaviestikeskustelut, tallennetaan ja niitä seurataan laadunvarmistustarkoituksessa, turvaamaan oikeuksiamme mahdollisessa riitatilanteessa sekä henkilökunnan koulutuksia varten. Tietoja käsitellään ja säilytetään tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

     

  • Evästeet ja vastaavat jäljitystekniikat
  • Käytämme evästeitä ja vastaavia jäljitystekniikoita (yhdessä ”Evästeet”) kerätäksemme ja käyttääksemme henkilötietojasi esimerkiksi kohdennettuun mainontaan. Saat lisätietoja meidän ja kumppaneidemme käyttämistä Evästeistä ja Evästeiden hallinnasta Evästekäytännöstämme. Saatamme yhdistää antamasi tiedot ostotapahtumiisi liittyviin tietoihin ja tietoihin, joita saamme sinusta palveluitamme tarjoavilta kolmansilta osapuolilta. Evästeiden ja vastaavien tekniikoiden kautta saadun tiedon avulla voimme jäljittää Evästeisiin liittyvät saman käyttäjän laitteet ja käyttäjien verkkokäyttäytymistiedot.

    Yleisesti ottaen käytämme keräämiämme henkilötietojasi vain tässä tietosuojakäytännössä kuvattuihin tarkoituksiin tai tarkoituksiin, jotka perustelemme tietojen keräämishetkellä.

     

    Keiden kanssa jaamme henkilötietosi?

    Saatamme luovuttaa henkilötietosi seuraaville vastaanottajaryhmille:

  • Konsernimme yritykset toisinaan jakavat henkilötietosi Expedia Groupin tytäryhtiölle, jotka on lueteltu osoitteessa expediagroup.com. Tietojen jakaminen lakisääteisen suostumuksesi perusteella antaa meille mahdollisuuden kertoa sinulle matkustamiseen liittyvistä ja muista tuotteista ja palveluista, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Lisäksi jos haluat varata loma-asunnon toisen Expedia Groupin brändin, kuten HomeAwayn, kautta, saatamme toisinaan jakaa tiedot aiempien matkojesi määrästä ja mahdollisesta Expedia Groupin kanta-asiakkuustasosta (mutta emme muita tietoja), jotta he voivat hyväksyä varauksesi luottavaisin mielin. Jos emoyrityksellämme ja tytäryhtiöillämme on tietojesi käyttöoikeus, ne käsittelevät tiedot tavalla, joka on vähintään yhtä rajoitettu kuin tässä tietosuojakäytännössä kuvattu tapa. Ne noudattavat myös mainosviestien siirtämistä koskevia sovellettavissa olevia lakeja ja antavat jokaisessa kaupallisessa sähköpostiviestissä vähintäänkin mahdollisuuden olla vastaanottamatta vastaavia viestejä tulevaisuudessa.
  • Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, joilta hankimme tietojenkäsittelypalveluita (esimerkiksi Verkkopalveluiden tarjoaminen, toimintojen mahdollistaminen tai turvallisuuden tehostaminen) tai jotka muuten käsittelevät henkilötietoja muissa tarkoituksissa, kuten luottokorttien käsittely, liiketoiminta-analytiikka, asiakaspalvelu, markkinointi, kyselyiden ja arvontaohjelmien jakelu, kohdennetun verkkomainonnan toimittaminen ja petosten ehkäisy. Silloin kuin kolmansilla osapuolilla on tietojenkäyttöoikeus, ne keräävät vain toimintansa kannalta välttämättömiä tietoja. Niillä ei ole oikeutta jakaa tai käyttää tietoja muihin tarkoituksiin.
  • Liikekumppanit, joiden kanssa voimme tarjota tuotteita tai palveluita yhteisesti tai joiden tuotteita tai palveluita voi olla tarjolla Verkkopalvelussamme. Kolmannen osapuolen liikekumppanin mukanaolo varaamassasi tuotteessa tai palvelussa ilmenee siitä, että osapuolen nimi esiintyy joko yksin tai meidän nimemme kanssa. Jos päätät käyttää näitä valinnaisia palveluita, voimme toisinaan jakaa sinua koskevia tietoja, myös henkilötietoja, tällaisten kumppaneiden kanssa. Liikekumppani voi olla esimerkiksi kolmannen osapuolen kanta-asiakasohjelma, jonka kautta voit kerryttää pisteitä varauksistasi.
  • Matkapalveluiden tarjoajat kuten hotellit, lentoyhtiöt, autovuokraamot, vakuutusyhtiöt, majoitusliikkeiden omistajat ja toisinaan ohjelmapalveluiden tuottajat, rautatieyhtiöt ja risteilyvarustamot, jotka toteuttavat matkavarauksiasi. Tämä kuvaus koskee kaikkia kolmansien osapuolten toimittamia palveluita. Huomaathan, että tällaiset palveluntarjoajat voivat niin ikään ottaa sinuun tarvittaessa yhteyttä pyytääkseen sinua koskevia lisätietoja, helpottaakseen matkavarauksesi käsittelyä tai vastatakseen lähettämääsi arvosteluun oman tietosuojakäytäntönsä puitteissa. Toisinaan saatamme jakaa nimettömiä arvioita hotellipalveluntarjoajien kanssa. Tällaisissa tilanteissa emme kerro arvioijan nimeä tai yhteystietoja, ellet nimenomaisesti ole pyytänyt meitä tekemään niin. Emme vastaa siitä, jos hotelli pystyy päättelemään henkilöllisyytesi arvostelusi sisällön perusteella ja ottaa sinuun yhteyttä suoraan.
  • Sosiaalisen median palveluntarjoajat Kun käytät tiettyjä sosiaalisen median palveluita Verkkopalvelumme kautta, jaat tietoja kyseisen sosiaalisen median palveluntarjoajan kanssa (esim. Facebook). Jakamiasi tietoja koskee kyseisen sosiaalisen median tietosuojakäytäntö (kuten myös tietoja, joita voimme tarkastella sosiaalisen median palveluntarjoajan kautta). Sosiaalisen median palveluntarjoajan tulisi kertoa sinulle, kuinka voit muokata omia tietosuoja-asetuksiasi palvelun verkkosivustolla.
  • Jos liität ebookers-tilisi sosiaalisen median sivuston kanssa esim. Facebook Connect -pienoisohjelman kautta, voimme antaa kyseisen sosiaalisen median alustalle tietoja, jotka liittyvät käyttämiisi Palveluihimme, kuten piste- ja kanta-asiakasohjelmaan tai Verkkopalveluihin kirjoittamiisi arvosteluihin. Tällaiset tiedot voidaan myös julkaista kyseisen sosiaalisen median palveluntarjoajan sivustoilla tai palveluissa. Sosiaalisen median palveluntarjoajan alustalle annetut tiedot yhdistetään sille sosiaalisen median palveluntarjoajan tilille, johon ebookers-tilisi on liitetty.

    Voit poistaa käytöstä tällaisten tietojen automaattisen julkaisun sosiaalisessa mediassa muokkaamalla kyseisen sosiaalisen median palvelun yksityisyysasetuksiasi. Emme välitä ebookers-tilinumeroasi tai muita tietojasi muille sosiaalisen median palveluntarjoajille. Jos liität ebookers-tilisi johonkin sosiaalisen median palveluun, saatamme myös jakaa nimesi ja sosiaalisen median profiilikuvasi muille ebookers-jäsenille. Voit estää tällaisen tietojen jakamisen muuttamalla sosiaalisen median palvelun yksityisyysasetuksiasi.

     

  • Kaikki toimivaltaiset lainvalvontaelimet, sääntelyviranomaiset, valtion virastot, oikeusistuimet tai muut kolmannet osapuolet silloin, kun tietojen luovuttaminen on välttämätöntä (i) sovellettavan lainsäädännön noudattamiseksi, (ii) lakisääteisten oikeuksiemme harjoittamiseksi, osoittamiseksi tai puolustamisesi tai (iii) etujesi tai muiden henkilöiden etujen suojelemiseksi.
  • Kun uskomme tietojen jakamisen olevan asianmukaista laittoman tai epäillyn laittoman toiminnan tutkimiseksi, estämiseksi tai sellaiseen reagoimiseksi, yrityksemme, tämän verkkosivun, asiakkaidemme tai muiden oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojaamiseksi; sekä käyttöehtojemme ja muiden sopimusten yhteydessä.
  • Yritysjärjestelyissä, kuten yrityksen osan myynnissä, sulautumisessa, usean yhtiön sulautumisessa, omaisuuserien myynnissä tai siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että yritys ajautuu konkurssiin. Mahdollisen yritysoston yhteydessä ilmoitamme ostajalle, että sen on käytettävä henkilötietojasi ainoastaan tässä tietosuojakäytännössä määritettyihin tarkoituksiin; tai
  • Muut henkilöt, jos olet antanut suostumuksesi tietojen luovuttamiseen.
  • Emme voi tässä tietosuojakäytännössä luetella jokaista mahdollista tietojen vastaanottajaa niiden määrän ja tietojen usein tapahtuvien muutosten takia. Vastaanottajaryhmät on ilmoitettu yksityiskohtaisesti edellä olevan osion alaluvuissa, ja niitä ovat esimerkiksi matkapalveluiden tarjoajat kuten hotellit, lentoyhtiöt, autovuokraamot ja ohjelmapalveluiden tuottajat, jotka mahdollistavat varauksen toteuttamisen. Jos sinulla on kysyttävää tietojen jakamisesta kolmansille osapuolille, ota meihin yhteyttä tämän tietosuojakäytännön lopussa olevien yhteystietojen kautta.

    Voimme toisinaan jakaa tietoja koostetussa ja nimettömässä muodossa kolmansille osapuolille, kuten mainostajille ja sijoittajille. Voimme esimerkiksi ilmoittaa mainostajillemme verkkosivustomme kävijämäärän tai suosituimmat hotellit ja lomakohteet. Tällaisten tietojen joukossa ei ole henkilötietoja, ja tietoja käytetään vain sellaisen sisällön ja palveluiden kehittämiseen, joiden uskomme kiinnostavan käyttäjiä.

     

    Kuinka käytämme tietojasi?

    Henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen perusta (vain ETA-alue)

    Jos olet Euroopan talousalueen asukas ja vierailet sivustollamme, henkilötietojesi keräämisen ja käyttämisen tässä tietosuojakäytännössä kuvattu oikeudellinen perusta riippuu kerätyistä henkilötiedoista ja keräämisen asiayhteydestä.

    Keräämme henkilötietojasi yleensä vain silloin, (i) kun tarvitsemme henkilötietoja kanssasi solmitun sopimuksen toteuttamiseksi, (ii) kun oikeutettu etumme on käsitellä henkilötietojasi, eivätkä sinun oikeutesi kumoa sitä tai (iii) kun meillä on sinun suostumuksesi tietojen keräämiseen. Joissain tapauksissa meillä on lakisääteinen velvoite kerätä henkilötietojasi, kuten esimerkiksi silloin, kun tarvitsemme ostotapahtumatietojasi lakisääteisten kirjanpitoa ja verotusta koskevien velvollisuuksien noudattamiseksi.

    Jos pyydämme sinua antamaan henkilötietojasi lakisääteisten vaatimusten noudattamiseksi tai kanssasi solmitun sopimuksen toteuttamiseksi, ilmoitamme siitä selkeästi asianmukaisella hetkellä sekä kerromme, onko henkilötietojen antaminen pakollista (kerromme myös antamatta jättämisen mahdollisista seurauksista).

    Jos keräämme ja käytämme henkilötietojasi oikeutetun etumme (tai kolmannen osapuolen oikeutetun edun) perusteella, kyseinen etu on yleensä alustamme toiminnan mahdollistaminen ja palveluiden toimittamiseen tarvittava viestintä kanssasi, turvallisuuden varmennus ottaessasi meihin yhteyttä sekä laillinen kaupallinen etu, joka liittyy kysymyksiisi vastaamiseen, alustan parantamiseen, markkinointitoimenpiteisiin tai laittoman toiminnan havaitsemiseen ja ehkäisemiseen. Meillä saattaa olla myös muita oikeutettuja etuja, joista ilmoitamme tarvittaessa asianmukaisella hetkellä.

    Miten oikeutettu liiketoimintaetu määritetään?

    Varmistamme arviointien perusteella, että
    (i) tietojen käyttöön liittyvä etu on oikeutettu (esim. selkeä liiketoimintatarve); ja
    (ii) liiketoimintatarve ei puolestaan kumoa tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi.

    Etua määrittäessämme arvioimme tiettyjen henkilötietojen käyttämisen mahdollisen vaikutuksen asiakkaaseen ja vertaamme sitä omaan liiketoimintatarpeeseemme, jotta varmistamme niiden olevan tasapainossa. Käytämme useita turvatoimenpiteitä, joiden avulla minimoimme mahdolliset riskit.

    Käytännön esimerkki tästä on se, että verkkokauppayhtiönä pidämme asiakkaan markkinointiasetuksia koskevan tiedon keräämistä oikeutettuna etuna. Uskomme, että se ei vaikuta kohtuuttoman paljon tietosuojaoikeuksiisi, sillä haluat todennäköisesti jatkossa kuulla tuotteistamme ja palveluistamme. Suojaamme kuitenkin tietosuojaoikeuksiasi varmistamalla, että voit koska tahansa kieltäytyä vastaanottamasta markkinointiviestintää tililläsi, sähköpostiviestissä tai asiakaspalvelun kautta.

    Edellä kuvattujen oikeudellisten perusteiden mukaan käytämme keräämiämme tietoja

    • toteuttaaksemme tekemäsi tilaukset, esim. hotellivaraukset
    • lähettääksemme sinulle varausvahvistuksia ja tärkeitä tulevaan matkaasi liittyviä päivityksiä (sähköpostitse, tekstiviestillä ja/tai push-viesteinä)
    • henkilöllisyytesi todentamiseen petoksen ehkäisemiseksi
    • tilisi hallintaan, maksujen käsittely mukaan lukien
    • yleiseen viestintään kanssasi erityisesti silloin, jos varauksesi on muuttunut
    • varaukseesi liittyvän asiakaspalvelun antamiseen tai kysymyksiisi vastaamiseen
    • mitataksemme kiinnostustasi tuotteitamme, palveluitamme ja verkkosivuston toimintoja kohtaan sekä parantaaksemme niitä
    • ilmoittaaksemme sinulle erikoistarjouksista, kupongeista, arvonnoista ja matkustamiseen liittyvistä, sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista. Voit vastaanottaa tällaisia ilmoituksia sähköpostitse, tekstiviestillä, push-viesteinä, postitse tai kolmannen osapuolen, sosiaalinen media mukaan lukien, sivustoilla olevien mainosten kautta.
    • mukauttamalla muuten verkkosivuston tai Sovelluksen käyttökokemusta
    • palkitaksemme sinut osana palkinto- tai tunnustusohjelmaa, johon voit halutessasi liittyä (joko meidän tai kolmannen osapuolen ohjelma)
    • saadaksemme sinulta tietoja, antamasi palaute ja kyselyvastaukset mukaan lukien
    • tehdäksemme tilastollista analyysiä siitä, kuinka käytät verkkosivustoamme, Sovelluksiamme ja tarjoamiamme palveluita sekä parantaaksemme niitä
    • suojataksemme oikeuksiamme yrityksenä, immateriaalioikeudet mukaan lukien
    • ratkaistaksemme riitatilanteet, kerätäksemme maksut ja korjataksemme ongelmat
    • estääksemme mahdollisen kielletyn ja lainvastaisen toiminnan
    • pannaksemme käyttöehtomme täytäntöön ja muita sopimuksia
    • muita keräyshetkellä kuvattuja tarkoituksia varten.

     

    Jos sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja henkilötietojen keräämisen käyttämisen laillisesta perustasta, ota meihin yhteyttä tämän tietosuojakäytännön lopussa olevien yhteystietojen avulla.

     

    Kuinka suojaamme henkilötietosi?

    Olemme sitoutuneet suojaamaan keräämämme tiedot ja haluamme, että tunnet olosi turvatuksi käyttäessäsi Verkkopalveluamme matkajärjestelyiden tekemiseen. Vaikka mikään Verkkopalvelu ei voi taata täydellistä turvallisuutta, olemme ottaneet käyttöön asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet, joiden avulla suojaamme keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot. Käytämme esimerkiksi salausta silloin, kun arkaluonteisia henkilötietoja siirretään sinun järjestelmästäsi meidän järjestelmäämme, sekä palomuureja ja tietomurtojen havaitsemisjärjestelmiä, jotka estävät valtuuttamattomien henkilöiden pääsyn käsiksi tietoihisi. Lisäksi vain valtuutetuilla työntekijöillä on oikeus käsitellä henkilötietoja, ja he voivat tehdä niin vain luvallisessa liiketoimintatarkoituksessa.

     

    Kansainväliset tiedonsiirrot

    Henkilötietojasi voidaan siirtää käsiteltäviksi asuinmaasi ja Euroopan talousalueen ulkopuolisiin maihin. Tällaisten maiden tietosuojalainsäädäntö saattaa poiketa oman maasi lainsäädännöstä, ja joissain tapauksissa se ei välttämättä ole yhtä tiukka.

    Tarkemmin sanoen Verkkopalveluidemme palvelimet sijaitsevat Yhdysvalloissa, ja konsernin yrityksen ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajat toimivat kaikkialla maailmassa. Se tarkoittaa sitä, että kun keräämme sinulta henkilötietoja, saatamme käsitellä niitä missä tahansa tällaisessa maassa.

    Olemme tehneet asianmukaisia turvatoimet edellyttääksemme, että henkilötietosi käsitellään tämän tietosuojakäytännön mukaisesti myös ETA-alueen ulkopuolisissa maissa. Kaikkia konsernin sisäisiä tiedonsiirtoja koskee konserninsisäinen sopimus, jossa tiedonsiirrolle on määritetty tiukat, Euroopan komission hyväksymät ehdot (eli vakiosopimuslausekkeet) ja joka edellyttää kaikkia konsernin yrityksiä suojaamaan ETA-alueen asukkaiden henkilötiedot Euroopan unionin tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

    Varmistamme, että kaikki kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, joille tietoja siirretään, ovat tehneet asianmukaiset turvatoimet henkilötietojen suojaamiseksi. Tietosuojan riittävä taso vahvistetaan (i) maan perusteella, eli sen mukaan, onko Euroopan komissio arvioinut kyseisen maan tietosuojalainsäädännön tason riittäväksi, koska sen tietosuojasääntely vastaa riittävästi Euroopan unionin standardeja, (ii) vakiosopimuslausekkeiden perusteella tai (iii) EU:n ja Yhdysvaltojen sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield -järjestelyn perusteella.

     

    Tietojen säilyttäminen

    Säilytämme keräämämme henkilötiedot niin kauan kuin meillä on jatkuva oikeutettu liiketoiminnallinen tarve tehdä niin (esimerkiksi pyytämäsi palvelun toimittamiseksi tai noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä tai verotus- ja kirjanpitovaatimuksia).

    Kun meillä ei enää ole jatkuvaa liiketoiminnallista tarvetta käsitellä henkilötietojasi, poistamme tiedot tai anonymisoimme ne. Jos se ei ole mahdollista esimerkiksi henkilötietojen varmuuskopioinnin takia, säilytämme henkilötiedot turvallisesti emmekä enää käsittele niitä, ennen kuin niiden poistaminen on mahdollista.

    Anonymisoimme henkilötietosi tai yhdistämme ne toisiin tietoihin, jos meillä on tarkoitus käyttää niitä analyyttisessa tarkoituksessa tai pitemmän ajanjakson trendianalyysiin.

     

    Henkilötietoja koskevat oikeutesi

    Voit tarkastella tai päivittää yhteystietosi Tilit osiossa Verkkopalvelussamme. Voit sulkea tilisi koska tahansa ottamalla meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin jäljempänä ilmoitetun avulla. Kun tili on suljettu, et voi enää kirjautua palveluumme tai tarkastella henkilötietojasi. Voit kuitenkin avata uuden tilin milloin tahansa. Jos haluat poistaa henkilötietosi palvelustamme, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta tämän tietosuojakäytännön lopussa.

    Jos haluat ottaa meihin yhteyttä sellaisten henkilötietojen takia, joita ei näy tililläsi, tee niin tietosuojakäytännön lopussa olevien yhteystietojen avulla.

     

    Tietosuojaa koskevat oikeutesi [ETA-alueen asukkaat]

    Jos olet Euroopan talousalueen asukas, sinulla on seuraavat tietosuojaa koskevat oikeudet:

    • Jos haluat tarkastella, korjata, päivittää tai pyytää henkilötietojesi poistamista, voit tehdä niin koska tahansa ottamalla meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta tai tämän tietosuojakäytännön lopussa olevien yhteystietojen avulla.
    • Jos haluat tarkastella henkilötietojasi, vahvistamme että tiedot ovat hallussamme ja annamme sinulle niistä kopion sekä kerromme, kuinka käsittelemme henkilötietojasi ja miksi, kuinka pitkään säilytämme niitä ja mitkä ovat sinun henkilötietoja koskevat oikeutesi.
    • Jos pyydät henkilötietojesi poistamista, pyyhimme ne järjestelmistämme. Otathan huomioon, että meidän on kuitenkin säilytettävä kaikki tiedot, joita edellytetään lakisääteisen vaatimuksen noudattamiseen tai oikeudellisen vaateen nostamiseksi, toteuttamiseksi tai sellaiseen vastaamiseksi.
    • Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, pyytää meitä rajoittamaan sitä tai pyytää henkilötietojen siirtoa toisen rekisterinpitäjän järjestelmään. Jos haluat käyttää edellä mainittuja oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta tai tämän tietosuojakäytännön lopussa olevien yhteystietojen avulla.
    • Sinulla on oikeus koska tahansa kieltäytyä vastaanottamasta lähettämäämme markkinointiviestintää. Voit tehdä niin napsauttamalla markkinointiviestissä olevaa ”poistu postituslistalta”- tai ”kiellä viestit” -linkkiä.
    • Jos olemme keränneet ja käsitelleet henkilötietojasi antamasi suostumuksen perusteella, voit perua suostumuksesi koska tahansa. Suostumuksen peruminen ei vaikuta ennen suostumuksen perumista tehdyn henkilötietojen käsittelyn laillisuuteen eikä henkilötietojen käsittelyyn, joka tapahtuu muilla kuin suostumukseen perustuvilla laillisilla käsittelyperusteilla.
    • Sinulla on oikeus valittaa tietosuojaviranomaiselle siitä, kuinka keräämme ja käytämme henkilötietojasi. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä paikalliseen tietosuojaviranomaiseen. Löydät Euroopan talousalueen, Sveitsin ja joidenkin Euroopan ulkopuolisten maiden (ml. Yhdysvallat ja Kanada) tietosuojaviranomaisten yhteystiedot täältä.

    Paras tapa esittää meille henkilötietoja koskeva pyyntö on ottaa meihin yhteyttä tämän tietosuojakäytännön lopussa, ”Ota yhteyttä” osiossa olevan, asiakaspalveluportaalin kautta.

    Vastaamme kaikkiin pyyntöihin, joita saamme henkilöiltä, jotka haluavat käyttää tietosuojaan liittyviä oikeuksiaan sovellettavan lainsäädännön puitteissa.

     

    Kohdennetun mainonnan näyttäminen

    Käytämme sivuston keräämiä tietoja sinua kiinnostavan mainonnan näyttämiseen. .Olemme sitoutuneet tarjoamaan sinulle itseäsi kiinnostavaa sisältöä ja tietoa. Teemme sen evästeiden ja vastaavien tekniikoiden avulla, keräämällä tietoa matkustamiseen liittyvistä hauistasi kuten siitä, haetko lentoja vai hotellia. Käytämme tällaisia tietoja yhdessä muiden sinusta keräämiemme tietojen kanssa näyttääksemme sinulle kiinnostavampia mainoksia verkkosivustollamme, muualla internetissä sekä muissa laitteissa, joita käytät. Esimerkiksi jos etsit sivustollamme majoitusliikkeitä Lontoossa, saatat nähdä Lontoon pakettimatkamainoksen tällä tai joillain toisella verkkosivustolla.

    Otathan huomioon, että emme yhdistä sivustollamme tekemistäsi matkustamiseen liittyvistä hauista saamiamme tietoja henkilötietoihisi (esim. sähköpostiosoitteeseen) näyttääksemme sinulle mainoksia muilla verkkosivustoilla. Emme myöskään jaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille, jotta nämä voisivat näyttää sinulle mainoksia. Voit halutessasi estää tämän sivuston matkahakuihin perustuvan kohdennetun mainonnan näkymisen muilla verkkosivustoilla sekä lukea lisää siitä, kuinka voit kieltää tietojesi käyttämisen
    kohdennettuun mainontaan, seuraavista lähteistä:

     

     

    Huomaathan, että jos estät räätälöidyt mainokset, näet silti verkkomainoksia, mutta ne ovat yleisluontoisempia eivätkä välttämättä kiinnosta sinua niin paljon kuin räätälöidyt mainokset.

    Liikekumppaneidemme ja mainosverkostojen keräämät tiedot sinua kiinnostavien mainosten näyttämiseksi. . Tällä sivustolla näytetyt mainokset ovat joko meidän tai jonkun palveluntarjoajamme julkaisemia. Saatamme myös antaa kolmansien osapuolten kerätä tietoja selainkäyttäytymisestäsi evästeiden ja muiden tekniikkojen avulla. Tällaisia osapuolia ovat (1) liikekumppanimme, jotka keräävät tietoja siitä, näetkö niiden sivustollamme olevia mainoksia ja reagoitko niihin, ja (2) mainosverkostot, jotka keräävät tietoja kiinnostuksenkohteistasi, kun näet niiden mainontaa eri verkkosivustoilla tai reagoit siihen. Tällaisten kolmansien osapuolten keräämiä tietoja käytetään ominaisuuksiesi, kiinnostuksenkohteidesi tai mieltymystesi arviointiin ja oletettujen kiinnostuksenkohteidesi mukaisesti räätälöityjen mainosten näyttämiseen sinulle sekä tällä että muilla verkkosivustoilla. Emme anna näiden tahojen kerätä henkilötietojasi (kuten sähköpostiosoitettasi) sivustoltamme, emmekä jaa henkilötietojasi heidän kanssaan.

    Huomaathan, että emme voi vaikuttaa siihen, mitä evästeitä tai muita tekniikkoja tällaiset kolmannet osapuolet käyttävät kiinnostuksenkohteidesi selvittämiseen, eikä tämä tietosuojakäytäntö koske näiden tahojen tietojenkäsittelykäytäntöjä. Jotkin näistä yrityksistä kuuluvat Network Advertising Initiative -toimialajärjestöön, jonka kautta voit yhdessä paikassa estää järjestön jäsenten julkaisemat kohdistetut mainokset. Saat lisätietoja täältä ja täältä .

    Evästeitä keskenään vaihtavien yritysten keräämät tiedot, joita käytetään kohdennetun mainonnan näyttämiseen. . Muiden verkossa toimivien yritysten tavoin Expediakin osallistuu evästeidenvaihtoon, jossa käyttäjien selainkäyttäytymisestä kerätään anonyymeja tietoja evästeiden ja muiden tekniikkojen avulla, jonka jälkeen tiedot jaetaan eri aihealueisiin (esim. matkailu). Tiedot aihealueista jaetaan ulkopuolisille tahoille, kuten mainostajille ja mainosverkostoille, jotta ne voisivat räätälöidä mainokset käyttäjän oletettuihin kiinnostuksenkohteisiin. Emme jaa henkilötietojasi (kuten sähköpostiosoitettasi) tällaisten yritysten kanssa, emmekä anna näiden yritysten kerätä henkilötietojasi sivustoltamme. Napsauta tätä, jos haluat lisätietoja evästeidenvaihdosta tai siitä, miten voit nähdä ne aihealueet, jotka liittyvät tietokoneellesi tallennettuihin evästeisiin, ja siitä, miten voit kieltäytyä osallistumasta näihin vaihto-ohjelmiin.

    Do-Not-Track-signaalit ja muut vastaavat menetelmät.. Osa verkkoselaimista voi lähettää selaimella käytettäville sivustoille seurannan kieltäviä Do-Not-Track-signaaleja. Tämä toiminto on toteutettu eri tavoin eri verkkoselaimissa, joten aina ei ole selvää, onko tämän signaalin käyttö käyttäjän toivomusten mukaista ja onko käyttäjä edes tietoinen siitä. Johtava internet-standardien määritysorganisaatio käsittelee asiaa parhaillaan ja aikoo määrittää, miten verkkosivustojen tulisi käsitellä tällaisia signaaleja. Me emme toistaiseksi reagoi näihin signaaleihin. Kun lopullinen standardi on laadittu ja hyväksytty, arvioimme signaalien käsittelylogiikan uudelleen.

     

    Tämän ilmoituksen muutokset ja yhteystiedot

    Tämän tietosuojakäytännön päivitykset

    Tähän tietosuojakäytäntöön tehdään tarvittaessa muutoksia muuttuvan lainsäädännön tai tekniikan ja liiketoiminnan kehityksen perusteella. Kun päivitämme tietosuojakäytäntömme, ilmoitamme siitä sinulle asianmukaisesti tekemiemme muutosten merkittävyyden mukaan. Pyydämme suostumustasi tietosuojakäytännön huomattaviin muutoksiin, jos ja kun sovellettava tietosuojalainsäädäntö sitä edellyttää.

    Tämän tietosuojakäytännön alussa on merkitty ”edellinen päivitys” kohtaan päivämäärä, jolloin tietosuojakäytäntö on päivitetty edellisen kerran.

    Jos sinulla on kysyttävää tämän tietosuojakäytännön muutoksista, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta tai jäljempänä olevien yhteystietojen avulla.

     

    Ota yhteyttä

    • Jos sinulla on henkilötietojesi käyttöön liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin tietosuojaosion kautta täällä .
    • Henkilötietojesi rekisterinpitäjä on Expedia, Inc., USA. Voit ottaa rekisterinpitäjään yhteyttä edellä ilmoitettujen yhteystietojen avulla merkitsemällä viestiisi ”att. Rekisterinpitäjä ebookers.”
    • Euroopan unionissa meitä edustaa: WWTE Travel Ltd, Irlanti, johon voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta merkitsemällä viestiin ”att. hier Tietosuojatiimi: WWTE” https://www.ebookers.fi/service/
  •  

    Takaisin alkuun