Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Ahvenanmaan saaristo

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Halvat lennot Maarianhaminaan

Tekisikö mieli viettää mukavia lomapäiviä Ahvenanmaalla, mutta risteilylaivojen riehakas meininki ei jaksa innostaa? Onneksi Maarianhaminaan pääsee nopeasti ja kätevästi myös lentäen, eikä matkan hintakaan ole päätähuimaava. Kun haluat päästä Manner-Suomesta saariston riemuihin mahdollisimman vaivattomasti, ebookersin kautta löydät helposti halvat lennot Maarianhaminaan. Ahvenanmaa on täydellinen kotimaan matkakohde, sillä se tarjoaa lomailijalle yhdessä paketissa kulttuuria, historiaa, saaristoherkkuja sekä ihastuttavaa luontoa. Maarianhaminan pastellinväriset puutalot, viehättävät ravintolat ja välitön tunnelma hurmaavat varmasti matkailijan. Ahvenanmaan mielenkiintoisiin nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi Jomalan kivikirkko, Kastelholman linna ja museolaiva Pommern. Elävää musiikkia on tarjolla ympäri vuoden, mutta erityisesti kesäisin järjestetään festivaaleja niin rockmusiikin kuin klassisenkin ystäville. Aktiivilomailijat voivat harrastaa Ahvenanmaalla esimerkiksi golfia, melontaa tai purjehdusta. Luontopoluilla ja vaellusreiteillä voi ihailla jääkauden siloittamia punaisia kallioita, vehreitä lehtoniittyjä ja luotojen täplittämää merta. Ahvenanmaa on suosittu erityisesti pyöräilijöiden lomakohteena, sillä Ahvenanmaan manner on pisimmillään vain 50 kilometrin mittainen ja lyhyiden välimatkojen ansiosta siihen on helppo tutustua pyörän selästä. Mikä parasta, Ahvenanmaalle pääsee Helsingistä lentäen yhdessä hujauksessa. Varaa siis heti ebookersilta lennot Maarianhaminaan!

Milloin matkustaa Maarianhaminaan?

Maarianhamina on hieno matkakohde erityisesti kesällä, joka onkin Ahvenanmaalla matkailun sesonkiaikaa ja etenkin lapsiperheiden suosiossa. Kaikkein suosituin kuukausi on heinäkuu, jolloin matkustajamäärät Ahvenanmaalla ovat suurimmillaan, mutta varaamalla majoituksen hyvissä ajoin mukaan mahtuu kyllä. Sesongin molemmin puolin on ehkä hieman enemmän tilaa tutustua saaristoon ja nauttia luonnon rauhasta. Juhannus on Ahvenanmaalla erityisen juhlavaa aikaa, joskin silloin täytyy varautua kauppojen ja ravintoloiden kiinnioloihin. Ahvenanmaa on toki tunnelmallinen myös syksyn väreissä tai lumihunnun peitossa, ja saariston eri vuodenajoilla on oma viehätyksensä. Kun varaat myös lennot hieman matkaa aiemmin, voit nauttia parhaista hinnoista ja pääset mahdollisimman halvalla Maarianhaminaan. Hyvien kausitarjousten ansiosta myös lyhyellä varoitusajalla voi kuitenkin löytää edulliset lennot Maarianhaminaan. Kannattaa muistaa, että ebookersin kautta voi lentojen varaamisen yhteydessä varata myös majoituksen. Majoitusliikkeitä on Ahvenanmaalla runsaasti hotelleista majataloihin ja rantahuviloihin, joten jokaiselle budjetille sopiva yöpymispaikka löytyy varmasti.

Suorat lennot Maarianhaminaan Helsingistä

Finnair liikennöi Helsinki-Vantaan lentoasemalta Maarianhaminaan useita kertoja viikossa Nordic Regional Airlinesin siivin, ja lentoja on enimmillään kaksi päivässä. Siinä missä Itämeren laineilla keinahdellessa vierähtää lähes puoli vuorokautta, suora lento Maarianhaminaan Helsingistä kestää vain alle tunnin. Lennon Maarianhaminaan voi aloittaa myös muualta Suomesta, ja Helsinki-Vantaan kautta Maarianhaminaan pääsee esimerkiksi Kajaanista, Kemistä, Kokkolasta ja Jyväskylästä. Esimerkiksi Kajaanista voi ehtiä Maarianhaminaan lentäen jo hieman yli neljässä tunnissa, kun maaliikennettä ja laivoja käyttäen matkaan menisi huomattavasti kauemmin. Edullisimmillaan meno-paluu Helsinki-Vantaan lentoasemalta Maarianhaminaan maksaa noin 70 euroa, joten tarjouksia kannattaa pitää silmällä. Etenkin aikainen varaaja voi päästä Maarianhaminaan halvalla. Voit vertailla helposti hintoja ebookersin hakukoneen avulla eri matkustuspäivien välillä ja valita itsellesi sopivat lennot.

Saapuminen Maarianhaminan lentoasemalle

Maarianhaminan lentoasema (MHQ) sijaitsee Jomalan kunnassa noin kolmen kilometrin etäisyydellä Maarianhaminan keskustasta. Pienellä lentoasemalla on verovapaa myymälä, kahvila sekä ilmainen langaton verkko. Kansainvälistä liikennettä lentoasemalta on Tukholmaan. Lentoasemalla on takseja aina saapuvien lentojen mukaan, ja tarvittaessa taksin voi tilata aulan maksuttomasta taksipuhelimesta. Jos kyydistä haluaa varmistua tai jos tarvitsee vaikkapa tilataksin, voi taksin tilata myös etukäteen. Lentoasemalla on myös autovuokraamoja, jotka palvelevat terminaalin aukioloaikoina. Osa autovuokraamoista toimii ennakkovarauksella, joten aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen. Mikäli aikoo käyttää joukkoliikennettä Ahvenanmaalla liikkumiseen, bussien ja saaristolauttojen aikataulut voi tarkistaa Ålandstrafikenin nettisivuilta.

Mitkä yhtiöt lentävät kohteeseen Ahvenanmaan saaristo?

Finnair

Kartta

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.