Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Salzburg

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tieto lennoista

Kohdelentokenttä Salzburg

Lennot Salzburgiin, Itävallan kauneimpaan kaupunkiin

Salzburg on reilun 150 000 asukkaan kaupunki Itävallassa lähellä Saksan rajaa. Se tunnetaan etenkin Mozartin syntymäkaupunkina, mikä on myös yksi sen matkailuvalteista. Kaupungin tärkein nähtävyys on kuitenkin sen vanha kaupunki, Altstadt, jossa komeilee niin keski- kuin barokinkin aikaisia rakennuksia. Lisäksi kaupunkia ympäröivät kauniit alppimaisemat. Juuri sinun toiveisiisi sopivat lennot Salzburgiin löydät ebookersilta. Tee matkahaku, vertaa lentoja ja varaa.

Halvat lennot Salzburgiin keväisin

Suomesta ei ole Salzburgiin ympärivuotista suoraa lentoyhteyttä. Finnair ja Norwegian kuitenkin lentävät kohteeseen suoraan joulukuun lopulta aina maaliskuun loppuun tai huhtikuun alkuun, jolloin Alppien hiihtosesonki on parhaimmillaan. Suoralla lennolla Salzburgiin hurauttaa Helsingistä jo noin kahdessa ja puolessa tunnissa. Halvat lennot Salzburgiin löytyvät talvisesongin loppupäästä, jolloin halpalentoyhtiö Norwegian vie Salzburgiin ja takaisin varsin edulliseen hintaan.

Välilaskullinen lento Salzburgiin kestää lyhimmillään viitisen tuntia. Edullisia yhteyksiä tarjoavat muun muassa KLM, jonka reitillä konetta vaihdetaan Amsterdamissa, ja Lufthansa, jolla vaihto tapahtuu Frankfurtissa. Myös välilaskulliset lennot ovat edullisia varsinkin maaliskuun loppua kohden.

Bussi on helppo ja edullinen vaihtoehto Salzburgissa liikkumiseen

W. A. Mozartin lentoasema sijaitsee neljän kilometrin päässä Salzburgin keskustasta ja on Itävallan toiseksi suurin kansainvälinen lentoasema heti Wien-Schwechatin lentoaseman jälkeen. Lentoasema palvelee paitsi Salzburgin kaupunkiin matkustavia, myös alueen lukuisia hiihto- ja talviurheilukeskuksia.

Lentoasemalta on kaupunkiin lyhyt matka, joka taittuu tuossa tuokiossa taksin tai bussin kyydissä. Taksi lentoasemalta Salzburgin keskustaan maksaa useimmiten vajaat 20 euroa, ja kiinteillä hinnoilla alueen hiihtokeskuksiin on mahdollista hurauttaa noin 70 eurolla. Bussimatka keskustaan on hyvä vaihtoehto taksille, sillä se maksaa aikuisilta vajaat kolme euroa, ja bussit kulkevat 10–20 minuutin välein. Ydinkeskustaan matkaavan kannattaa hypätä bussiin numero 10, kun taas rautatieasemalle pääsee linjalla 2. Bussilippuja saa kioskeista, bussipysäkkien automaateista ja, mikä helpointa, linja-auton kuljettajalta. Salzburgin sisällä lähes kaikkialle pääsee helposti kävellen, ja samalla voi ihailla kaupungin kaunista arkkitehtuuria. Bussilla kulkeminen on kuitenkin niin ikään hyvä vaihtoehto, sillä turistinkin on helppo suunnistaa kaupungissa ja bussit kulkevat yleensä aikataulussa.

Itävalta viehättää niin kesällä kuin talvellakin

Salzburgissa vallitsee tyypillinen keski-eurooppalainen ilmasto, jossa lämpötilat ovat huomattavasti Suomen tasoa korkeammat, mutta sää on kaikkina vuodenaikoina arvaamaton. Vaikka kesät ovat melko lämpimiä, silloin myös sataa paljon. Talvet ovat leudompia kuin Suomessa, joskin myös Salzburgin kaupungissa voi talven mittaan sadella pysyvääkin lunta.

Kuten suorien lentojen aikatauluista voi päätellä, kevättalvi on Salzburgin suosituinta matkailuaikaa. Helmi–maaliskuussa aurinko pilkahtelee enemmän kuin joulun aikaan ja ilmakin voi tuntua jo melko lämpimältä. Talvella Salzburgiin matkustetaan ennen kaikkea laskettelemaan tai harrastamaan muuta talviurheilua, mutta myös Salzburgin kaupunki on talvikuukausina kaunis ja viihtyisä vierailukohde. Tällöin mukaan täytyy kuitenkin muistaa pakata reilusti vaatetta joka säähän.

Kesäsesonki kestää Salzburgissa toukokuulta lokakuun alkuun. Kiireisimpiä kuukausia ovat heinä- ja elokuu, jolloin kaupungissa on paikoittain jopa ruuhkaa. Jos Salzburgin kesästä haluaa nauttia turistitungoksen ulkopuolella, kannattaa kaupunkiin matkustaa ennen juhannusta tai syyskuussa. Hiljaisimmat kaudet ajoittuvat huhtikuuhun ja lokakuuhun, jolloin Salzburgissa ei ole kesä eikä talvi, ilmat ovat viileät ja lokakuun tapauksessa aurinko näyttäytyy kaupungissa hyvin vähän. Pääsiäisenä ja joulun alla kaupungissa järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia, ja Salzburgin joulutori on niin ikään näkemisen arvoinen. Heinä–elokuussa vietetään Salzburgin pääfestivaaleja, jolloin kaupungista ei tekemistä puutu.

Mitkä yhtiöt lentävät kohteeseen Salzburg?

Lufthansa, Air Baltic, Austrian Airlines

Kartta

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.