Halvat lennot Bulgariaan alkaen

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Hae halvat lennot kohteen Bulgaria suosituimpiin kaupunkeihin

Jos etsit mielenkiintoista kohdetta hyvien lentoyhteyksien päästä, muista Bulgarian-matkat.

Bulgaria ei maana välttämättä herätä mielikuvia upeasta matkakohteesta, mutta jos puhutaan Mustanmeren rannikosta, Varnan kultahietikosta tai Sunny Beachista, kaikki alkaa tuntua tutummalta. Rantalomailu Mustanmeren rannalla on oma juttunsa, mutta oikeastaan Bulgarian parasta antia ovat vuoret ja upeat luostarit, joilla on komea historia takanaan. Pääkaupunki Sofiassakin viettää mukavasti muutaman päivän, mutta esimerkiksi kokonaista viikkoa ei Sofiaan tutustumiseen kannata varata. Ehdottomasti paras vaihtoehto on vuokrata joko Sofiasta tai jostakin rantakohteesta auto, jolla lähteä kiertelemään maata. Säiden puolesta lento Bulgariaan on hyvä idea keväällä tai syksyllä, rantakohteisiin toki kesälläkin. Kesällä Bulgariassa vallitsee välimerellinen kuumuus ja kuivuus, joten voi olla hyvä ajatus välttää ainakin elokuuta. Talvella sää on viileä ja sateinen, ja etenkin vuoristoalueilla sataa myös lunta. Iloa lumesta on Bulgarian laskettelukeskuksissa, joista tunnetuin ja suosituin on Bansko. Jos valitset mieluummin rantaloman, tarjolla on useita kohteita Mustanmeren rannikolla, jota Bulgarialla on noin 400 kilometriä. Kohteista vilkkain on Sunny Beach, joka on täynnä isoja hotelleja, ravintoloita, kahviloita, baareja ja yöelämää menohaluisille. Samalla reissulla voi kuitenkin poiketa myös Nessebarin historiallisessa kaupungissa. Kultahietikon eli Golden Sandsin etuna on Mustanmeren rannikon suurimman kaupungin, noin 300 000 asukkaan Varnan, läheisyys. Varnasta löytyy monenlaista tekemistä ja esimerkiksi parhaat shoppailumahdollisuudet. Voit myös vierailla Varnan historiallisessa museossa ja ihailla monenlaista arkkitehtuuria osmanien ajoista sosialistiseen realismiin. Golden Sands on Sunny Beachia rauhallisempi kohde, ja se tunnetaan myös kuumista lähteistään. Jos matkustat lasten kanssa, varma valinta matkakohteeksi on Golden Sandsin pohjoispuolella sijaitseva Albena, jossa on paljon tekemistä, kuten vesipuistoja. Jos vuokraat auton, suuntaa ainakin Rilan luostariin, joka on Unescon maailmanperintökohde ja Bulgarian hengellisen elämän keskus. Myös Bulgarian toiseksi suurin kaupunki Plovdiv upeine vanhoinekaupunkeineen ja roomalaisine teattereineen kannattaa nähdä. Veliko Tarnovo taas on Bulgarian kaunein kaupunki ja etenkin opiskelijoiden ja reppureissaajien suosiossa. Unescon maailmanperintökohteita ovat myös traakialaisten haudat Kazanlăkissa ja Sveštarissa.

Halvat lennot Bulgariaan

Monet lentävät Bulgariaan lomalennoilla osana pakettimatkaa. Reittilennoilla voit lentää Helsingistä voit pääkaupunki Sofiaan ja Varnaan. Myös Mustanmeren Burgasiin ja muihin kohteisiin pääsee lentäen, mutta vaihtoyhteyksiä tulee silloin vähintään kaksi. Suoria lentoja Helsingistä Sofiaan ei ole tarjolla, mutta Lufthansalla, KLM:lla, Air Francella, Finnairilla ja LOT Polish Airlinesilla on käteviä ja nopeita lentoja. Nopeimmillaan olet perillä Sofiassa reilussa viidessä tunnissa. Varnaan pääset kätevästi Turkish Airlinesilla Istanbulin kautta tai kesäkaudella myös Finnairin ja Norwegianin suorilla lennoilla, joiden lentoaika on vain noin kaksi ja puoli tuntia. Halvat lennot Bulgariaan kannattaa varata ajoissa, viimeistään pari kuukautta ennen matkaa.

Perille Bulgariaan

Sofian lentoasema (SOF) sijaitsee yhdentoista kilometrin päässä Sofian keskustasta, jonne pääset kätevimmin metrolinjalla 1. Lentokentän metroasema sijaitsee kakkosterminaalin itäpuolella, ja terminaalien välillä on ilmainen bussikuljetus. Metromatka keskustaan kestää vain 18 minuuttia. Lentoasemalta Sofian keskustaan pääsee myös busseilla 84 ja 384. Bussilippuja voi ostaa lentoaseman lippukioskista tai automaatista. Huomaa, että kookkaalle matkalaukulle tarvitaan oma lippu. Jos haluat taittaa matkan taksilla, älä ota taksia lennosta terminaalin edustalta vaan käytä lentoaseman yhteistyökumppanin, OK Supertrans AD:n, takseja. Lentoasemalta voi vuokrata myös auton. Varnan lentoasema (VAR) sijaitsee noin 18 kilometrin päässä Kultahietikosta etelään ja kymmenen kilometrin päässä Varnan keskustasta, Aksakovon kaupungin liepeillä. Kentältä keskustaan ja Kultahietikolle pääsee bussilla 409 – keskustaan 20 ja Kultahietikolle 50 minuutissa. Matka onnistuu myös Triumf Taxin takseilla.

Bulgarian-matkoihin liittyy yksi kiistaton etu – ja se on edullinen hintataso. Bulgariassa vietät esimerkiksi rantalomaa edullisemmin kuin monissa Välimeren kohteissa.

Autonvuokraustarjoukset Bulgaria

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.