Lennot Itävalta

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Hae halvat lennot kohteen Itävalta suosituimpiin kaupunkeihin

Halvat menopaluulennot Itävalta

Halvimmat viimeisten 7 päivän aikana löydetyt hinnat kohteeseen Itävalta olivat annetulla aikavälillä 90 € (yhdensuuntaiset lennot) ja 161 € (menopaluu). Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Air Baltic
KLM
Brussels Airlines
Air France
Finnair
Turkish Airlines
Air Baltic
Lufthansa
KLM
Brussels Airlines
Air Baltic
Air France

Lento ja hotelli -tarjoukset kohteeseen Itävalta

Itävalta – Lomat Economy-lennoilla

SO/ Vienna
The Harmonie Vienna, BW Premier Collection
Das Innsbruck
Novotel Wien Hauptbahnhof
MAXX by Steigenberger Vienna
Hotel Topazz & Lamée

Itävallan-matkat antavat mahdollisuuden nauttia keskieurooppalaisesta kaupunkikulttuurista upeissa maisemissa

Itävalta sijaitsee aivan Euroopan ytimessä, keskellä Euroopan mannerta viehättävissä maisemissa, joille leimansa antavat mahtavat Alpit ja mutkitteleva Tonava. Kauniiden maisemien ja talviurheilumahdollisuuksien lisäksi Itävaltaan kannattaa matkustaa tutustumaan sen moniin kaupunkeihin: klassisen kiehtovaan Wieniin, Mozartin syntymäkaupunkiin Salzburgiin tai Graziin, jonka vanhakaupunki on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Itävallan-matkat tarjoavat unohtumattomia elämyksiä sekä kulttuurimatkailijoille, patikkaretkestä haaveileville että lumilautailua tai laskettelua harrastaville.

Suorat lennot Itävaltaan

Suomesta kannattaa varata lennot Helsingistä joko Wieniin, Salzburgiin tai Innsbruckiin. Finnair tarjoaa suoria lentoja kaikkiin kolmeen kaupunkiin, ja tiheimmin lentoja löytyy Itävallan pääkaupunkiin Wieniin. Finnair lentää Helsingistä Wieniin parhaimmillaan jopa 2 kertaa päivässä. Suora lento kestää vain 2,5 tuntia, ja lento laskeutuu Wienin kansainväliselle lentoasemalle (IATA-koodi VIE), joka sijaitsee alle 20 kilometrin päässä kaupungista kaakkoon. Wienin lentokenttä on Itävallan suurin, ja kentällä on kolme matkustajaterminaalia. Lentoasemalta pääsee kaupungin keskustaan varttitunnissa CAT-lentokenttäjunalla (City Airport Train). Lisäksi kaupunkiin pääsee S-Bahn-verkoston linjoilla S2 ja S7. Lentoliput ovat kalleimmillaan kesä- ja joululomien aikaan, joten mahdollisimman halvat lennot Itävaltaan saa, jos pystyy matkustamaan perinteisten turistisesonkien ulkopuolella.

Jos Wienin sijasta haluaa lentää suoraan alppimaisemien keskelle Salzburgiin tai Innsbruckiin, tämä on mahdollista talvikaudella joulukuun lopun ja huhtikuun alun välisenä aikana. Tänä aikana sekä Helsinki–Salzburg-väliä että Helsinki–Innsbruck-väliä liikennöidään kerran viikossa. Koska Wieniin kuitenkin järjestetään enemmän lentoja, myös tarjouksia löytyy useammin. Siksi kaikkein halvimmat lennot Itävaltaan saa mitä todennäköisimmin lentämällä suoraan pääkaupunkiin kiireisimmän lomakauden ulkopuolella. Joulukuun ja huhtikuun välillä tosin halpalentoyhtiö Norwegian lentää Helsingistä suoraan Salzburgiin kerran viikossa, joten jos lentopäivät sopivat omaan aikatauluun, saatat löytää todella edullisen tarjouksen.

Salzburgin ja Innsbruckin lentoasemat

Salzburgin lentoasema (maan toiseksi suurin kansainvälinen lentoasema) sijaitsee vain 4 kilometrin päässä kaupungista länteen, ja matka taittuu hetkessä joko taksilla tai bussilla. Busseja kulkee 10–20 minuutin välein ja liput maksavat alle kolme euroa, joten bussikyyti on kätevä ja edullinen vaihtoehto. Salzburgin lentoasemalle lentävät sekä Salzburgin kaupunkiin että alueen moniin hiihto- ja talviurheilukeskuksiin matkustavat turistit. Sama koskee Innsbruckin lentoasemaa (IATA-koodi INN): se sijaitsee keskellä Alppeja ja palvelee etenkin talviurheilusta – laskettelusta, jääkiipeilystä, murtomaahiihdosta ja suksiretkistä – kiinnostuneita matkailijoita. Lentoasema sijaitsee alle 5 kilometrin päässä Innsbruckista, ja keskustaan pääsee taksilla tai vartin välein julkisen liikenteen bussilla.

Itävallan-matkoista voi nauttia ympäri vuoden

Itävalta on loistava matkakohde, koska se tarjoaa runsaasti tekemistä ja nähtävää kaikenlaisille matkailijoille. Vähän yli 150 000 asukkaan Salzburg tunnetaan ennen kaikkea Mozartin syntymäkaupunkina, mutta siellä on myös huomattavan kaunis Altstadt-vanhakaupunki, jossa voi ihailla sekä keski- että barokkiaikaisia rakennuksia. Kaupunkia ympäröivät Alpit, joten sinne suuntaa paljon laskettelusta ja muista talviurheilulajeista kiinnostuneita turisteja. Myös Innsbruck on suosittu talviurheilukohde, jossa sijaitsee Hafelekarrinne, yksi Euroopan jyrkimmistä laskettelurinteistä. Lisäksi yksi Keski-Euroopan mäkiviikon osakilpailuista järjestetään perinteisesti Innsbruckissa. Jos talviurheilun sijaan olet enemmän kiinnostunut keskieurooppalaisesta kaupunkikulttuurista ja kauniista arkkitehtuurista, kannattaa suunnata pääkaupunkiin Wieniin tai maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Graziin, joka sijaitsee noin 200 kilometrin päässä Wienistä lounaaseen.

Jos aiot suunnitella Itävallan-matkasi säiden perusteella, muista, että sää riippuu kaupungista, johon olet menossa. Korkeuserot eri puolilla maata ovat huomattavat, minkä takia ilmasto ja sääolosuhteet voivat vaihdella rajustikin yhden matkan aikana. Yleensä talvella on kylmää joka puolella maata (vaikka lämpötilat ovat Suomeen verrattuna lauhemmat). Kesällä sataa muuta vuotta enemmän, mutta sadesää ei tavallisesti kestä kauaa, koska sateet ovat enimmäkseen ukkoskuuroja. Vaikka lämpötila on Alpeilla talvisaikaan alhaisempi kuin laaksoissa, aurinko paistaa enemmän vuorilla kuin pilvisissä ja sumuisissa laaksoissa. Kesällä osat vaihtuvat ja laaksoissa on aurinkoisempaa vuorenhuippujen jäädessä pilvien peittoon. Säiden puolesta Itävalta sopii matkailuun ympäri vuoden – sinun tarvitsee vain valita suosikkikohteesi!

Autonvuokraustarjoukset Itävalta

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.