Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Singapore yleistä

Kaakkois-Aasian eksoottisena metropolina ja todellisena shoppailijan paratiisina tunnettu Singapore on mitä parhain lomakohde yhdistetystä kaupunki- ja rantalomasta sekä lämpimistä auringonsäteistä haaveileville. Moderni arkkitehtuuri sekä alueella edelleen näkyvä kolonialistinen historia antavat omaleimaisen sävyn Singaporen kaupunkisiluetille, ja useat kansalaisuudet ja kulttuurit lisäävät vielä mukaan ripauksen ainutlaatuista tunnelmaa. Singapore on paitsi suuri kaupunki, myös pieni maa, josta löytyy jotain jokaiselle!

4,5 miljoonan asukkaan Singaporen vilkasta elämänmenoa värittävät monipuolinen luonto ja korkeat pilvenpiirtäjät. Aasian matkailun solmukohdaksikin kutsutusta maasta löydät leppoisan tunnelman ja viehättävien nähtävyyksien lisäksi myös todellisia kulinaarisia elämyksiä, joihin tutustumiseen voisi käyttää pienen eliniän. Herkullisen aterian jälkeen yksi tapa kannattaa kuitenkin unohtaa: purukumin syönti on Singaporessa kiellettyä!

Aasian liike-elämän kehtona pidetty Singapore on jopa pohjoismaisessa mittapuussa häkellyttävän puhdas kaupunkivaltio, jossa valtiovalta pitää huolellisesti yllä järjestystä. Hyvät elintavat ja tottelevainen sääntöjen noudattaminen tekevät Singaporesta yhden maailman turvallisimmista lomakohteista. Vastapainona modernille kaupunkielämälle vain vartin matkan päässä Singaporen keskustasta sijaitsee trooppinen Sentosan saari, jonka paratiisimainen luonto esittelee matkailijalle maan toiset kasvot. Kun luulit nähneesi kaiken, tarjoaa Singapore sinulle vielä lisää.

Singapore on idän ja lännen kohtauspaikka, jossa voit nauttia sadoista ravintoloista ja lukuisista kauppakeskuksista sekä aistia ympäri maailmaa yhteen kerääntyneiden kulttuurien luomaa tunnelmaa. Kotimaamme hintatasoon verrattuna edullinen Singapore odottaa sinua!

Paras aika matkustaa kohteeseen Singapore

Päiväntasaajan välittömässä läheisyydessä sijaitsevan Singaporen trooppinen ilmasto kutsuu matkailijoita luokseen ympäri vuoden. Lämpöä riittää, ja elohopea pysyttelee käytännössä aina kahdenkymmenen asteen paremmalla puolella. Singaporen ilmankosteus on varsin korkea, ja vuodenajasta riippumatta lyhyet mutta voimakkaat sadekuurot ovat yleisiä. Lämmin aurinko kuitenkin kuivaa sateen jäljet nopeasti.

Aktiivisin lomasesonki valtaa Singaporen vuodenvaihteessa, mutta matkailijoita virtaa alueelle myös muina vuodenaikoina. Rauhallisempaa matkakohdetta etsivien kannattaa suunnata Singaporeen heinä-elokuussa, jolloin maan turismi on hiljaisimmillaan.

Parhaat palat Singapore

Saavuttuaan Singaporeen, monen matkailijan huomio kiinnittyy ensimmäisenä Singapore Flyeriin, maailman suurimpaan maailmanpyörään, jonka kyydissä on mahdollista ihastella maisemia jopa 165 metrin korkeudesta. Vaikka kierros maailmanpyörässä ei ole edullisimmasta päästä, on se kuitenkin kokemuksena hintansa väärti. Vuonna 2008 valmistuneesta pyörästä voi ihailla iltahämärässä Singaporen täyttävää valomerta ja nähdä aurinkoisella säällä jopa Malesiaan asti.

Sentosan saari kuuluu monen Singaporeen saapuvan pakollisiin vierailukohteisiin. Yli kolmen kilometrin mittainen valkoinen hiekkaranta, monipuoliset urheilumahdollisuudet sekä 18-reikäinen golfkenttä tarjoavat tekemistä jokaiseen makuun, myös perheen pienimmille. Aktiivisen päivän jälkeen on mukavaa istahtaa ravintolaan nautiskelemaan edullisista mutta erinomaisista herkuista. Tiesitkö muuten, että saaren hiekka on tuotu Singaporeen Havaijilta asti?

Teatteri- ja konserttitaidetta esittelevä Esplanade on Singaporen kulttuuritarjonnan kehto. Konserttisalien ja teatterilavojen lisäksi esityksiä pääsee ihailemaan ulkoilmanäyttämöllä. Esplanade on myös muutoin vaikuttava rakennelma, joka pitää sisällään mm. valtavan ostoskeskuksen sekä ravintoloita.

Eläintarhat kuuluvat usein matkailijoiden suosikkikohteisiin. Singaporessa pääset ihastelemaan lähes tuhatta luontokappaletta yöllisellä safarilla, joka sijainnistaan kaupungin keskustassa huolimatta luo aidon tunteen retkestä viidakon ytimeen. Myös hauskat kalakylpylät ovat suosittuja: kastaessasi jalat altaaseen noukkivat lukuisat pienet kalat kuolleet solut iholta. Kuulostaa erikoiselta mutta tuntuu virkistävältä!

Ostospaikkana Singapore on todellinen unelmakohde. Uskomattoman laaja valikoima kauppakeskuksia, putiikkeja ja markkinoita on valmiina palvelemaan vaativintakin shoppailijaa. Ostosalueista tunnetuin on Orchard Road, jonka läheisyyteen on keskittynyt runsaasti niin suuria kuin hieman pienempiäkin liikkeitä ja tavarataloja. Varsinkin muoti, merkkituotteet ja elektroniikka ovat suosittuja tuliaisia, eikä väärennöksiä ole avoimesti liikkeellä.

Ahkeran kaupunkiin tutustumisen sekä ostosparatiiseissa sukeltelun jälkeen on aika nauttia maan keittiön antimista. Singaporelainen ruoka on syntynyt useiden kulttuurien vuorovaikutuksessa ja sitä pidetään yhtenä maailman maukkaimmista. Pienet ruokakojut tarjoilevat paikallisia erikoisuuksia vain muutaman euron hintaan, ja myös gourmet-ravintolat ovat vahvasti edustettuina. Ravintoloita ja baareja löytyy varsinkin Boat Quayn varrelta. Illan päätteeksi voit vielä piipahtaa tunnetussa luksushotellissa Rafflesissa, jossa pääset nauttimaan drinkistä entisaikojen siirtomaaherrojen tyyliin. Erinomainen palvelu voi kuitenkin tuoda mukanaan myös yllättävän suuren loppulaskun, joten kannattaa pitää varansa.

Lomavinkit Singapore

Välimatkat pääkaupunkiseudun kokoisessa Singaporessa ovat lyhyitä, ja ollakseen Aasialainen kaupunkivaltio se on erittäin jalankulkijaystävällinen. Lämpimässä ilmastossa hieman pidemmät etäisyydet taittuvat kuitenkin mukavasti myös maan erinomaisen julkisen liikenteen kyydissä.

Singaporen metro (MRT) muodostaa saaren julkisen liikenteen todellisen ytimen, sillä sen neljä linjaa kulkevat tiheällä vuorovälillä saaren laidasta laitaan. Matkan hinta on etäisyydestä riippuen korkeintaan pari Singaporen dollaria. Myös taksi on varteenotettava ja edullinen kulkupeli tässä vilkkaassa metropolissa. Ruuhka-aikoina, pyhäpäivinä sekä öisin kannattaa kuitenkin varautua maksamaan matkasta hieman ylimääräistä. Monista muista matkakohteista poiketen Singaporen taksit ovat pääasiassa turvallisia, ja pimeitä takseja ei käytännössä tunneta.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Singapore:

Näytä kaikki 521 majoitusliikettä kohteessa Singapore
Village Hotel Changi

Village Hotel Changi

1 Netheravon Road, Singapore
  4.0 kautta 5.0
   
   
  4,1 / 5 (25 arvostelua)

  Changi Point Ferry Terminal, Changi Golf Club ja Changi Village Food Centre sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta ...

  Village Hotel Changi71 €

  Village Hotel Changi71 €
  Hotel Boss

  Hotel Boss

  500 Jalan Sultan Road, Singapore
   3.5 kautta 5.0
    
    
   3,1 / 5 (9 arvostelua)

   Haji Lane, Raffles City ja Peranakan Museum sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Singaporen kansallismuseo ja Singapore Flyer ovat myös 2 kilometrin ...

   Hotel Boss79 €

   Hotel Boss79 €
   Regent Singapore, A Four Seasons Hotel

   Regent Singapore, A Four Seasons Hotel

   1 Cuscaden Road, Singapore
    5.0 kautta 5.0
     
     
    4,5 / 5 (4 arvostelua)

    Orchard Road ja National Orchid Garden sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä ostosalueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Chinatown Heritage Center ...

    Regent Singapore, A Four Seasons Hotel143 €

    Regent Singapore, A Four Seasons Hotel143 €
    Park Hotel Clarke Quay

    Park Hotel Clarke Quay

    1 Unity Street, Singapore
     4.0 kautta 5.0
      
      
     4,1 / 5 (15 arvostelua)

     Singapore Repertory Theatre ja Sri Thendayuthapanin temppeli sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Clarke Quay Centralin ostoskeskus ...

     Park Hotel Clarke Quay89 €

     Park Hotel Clarke Quay89 €
     YOTEL Singapore Orchard Road

     YOTEL Singapore Orchard Road

     366 Orchard Road, Singapore
      4.0 kautta 5.0
       
       
      4,2 / 5 (5 arvostelua)

      Thaimaan suurlähetystö, Palais Renaissancein ostoskeskus ja Forum-ostoskeskus sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Shaw Centre ja Ion Orchard ...

      YOTEL Singapore Orchard Road102 €

      YOTEL Singapore Orchard Road102 €
      Marina Mandarin

      Marina Mandarin

      6 Raffles Boulevard Marina Square, Singapore
       5.0 kautta 5.0
        
        
       4,0 / 5 (25 arvostelua)

       Marina Square, Raffles City ja Esplanade Theatres sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta perheystävällisestä ...

       Marina Mandarin145 €

       Marina Mandarin145 €
       Hotel Jen Orchardgateway Singapore

       Hotel Jen Orchardgateway Singapore

       277 Orchard Road, Singapore
        4.0 kautta 5.0
         
         
        4,4 / 5 (13 arvostelua)

        Orchard Centralin ostoskeskus, Singaporen kansallismuseo ja Peranakan Museum sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista.

        Hotel Jen Orchardgateway Singapore153 €

        Hotel Jen Orchardgateway Singapore153 €
        Somerset Liang Court Singapore

        Somerset Liang Court Singapore

        177b River Valley Road, Singapore
         4.0 kautta 5.0
          
          
         4,5 / 5 (2 arvostelua)

         Singaporen joki, Boat Quay ja Asian Civilisations Museum sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta perheystävällisestä ...

         Aerotel Transit Hotel, Terminal 1

         Aerotel Transit Hotel, Terminal 1

         Singapore Changi Airport Terminal 1, Singapore
          3.0 kautta 5.0
           
           
          4,1 / 5 (12 arvostelua)

          Changi Business Park, Singapore Expo ja Changin museo sijaitsevat 10 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Wild Wild Wet -teemapuisto ...

          Aerotel Transit Hotel, Terminal 170 €

          Aerotel Transit Hotel, Terminal 170 €
          Hotel G Singapore

          Hotel G Singapore

          200 Middle Road, Singapore
           4.0 kautta 5.0
            
            
           4,0 / 5 (5 arvostelua)

           Nanyang Academy of Fine Arts, Sri Krishnan Temple ja Kwan Im Thong Hood Chon temppeli sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. National Design ...

           Hotel G Singapore85 €

           Hotel G Singapore85 €
           Kartta

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.