Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Budapest:

 • Tram in Budapest
 • Fisherman Bastion Budapest
 • Budapest Streets
 • Heroes square Budapest
 • Budapest Royal Castle
 • Szechenyi Bath Budapest

Vieraile palatsissa, rentoudu termaalikylpylässä tai maista pálinka-hedelmäviinaa – Budapestissa vietät unohtumattoman loman

Elämää sykkivä Budapest on jo pitkään ollut suosittu matkakohde, ja kaupunki on päätynyt myös monien vakoilujännärien tapahtumapaikaksi. Viehättävä Budapest tekee varmasti vaikutuksen ja kaupunkiin onkin helppo ihastua. Jos olet suunnitellut lähteväsi lomalle Budapestiin, nyt on hyvä hetki siihen. Tonavan helmenä tunnettu inspiroiva kaupunki kasvattaa suosiotaan ja vetää puoleensa luovien alojen ammattilaisia ympäri maailmaa. Kaupungin vetovoimaa lisää edullinen hintataso. Ebookersilta löydät laajan valikoiman Budapestin lentoja ja hotelleja. Tutustu vaihtoehtoihin ja löydä niiden joukosta mieleisesi. Matkan varaaminen käy nyt helposti, ja säästät jopa 15 %, kun varaat lennot ja hotellin yhtä aikaa.

Budapestin yöelämä on vailla vertaansa

Vanhassa kaupungissa voit nauttia lomastasi rauhallisissa merkeissä: rentoudu jossakin Gellértinvuoren juurella sijaitsevista pylväikköjen koristamista kylpylöistä, hae suuresta kauppahallista hapankermalla ja makkaralla päällystettyä lángos-leipää, lähde jokiristeilylle Margitinsaarelle tai tutustu fransiskaaniluostarin raunioihin. Illan koittaessa kaupungin tahti kiihtyy ja on aika tutustua vilkkaaseen yöelämään. Tähän tarjoaa oivan tilaisuuden niin sanotut rauniopubit, joita on perustettu hylättyihin teollisuustiloihin sekä autioituneisiin rakennuksiin ja pihoille. Pubit on sisustettu hylätyillä huonekaluilla ja pikkuesineillä. Joissakin pubeissa musiikista vastaa DJ tai paikalliset bändit. Suosittu yökerho on Corvin Club, joka sijaitsee kommunistihallinnon aikaisen tavaratalon katolla Blaha Lujza -aukiolla.

Tutustu Budapestin alueisiin ja näe kaupungin monet kasvot

Budapest on jaettu 23 piiriin, jotka ovat viehättävällä tavalla erilaisia. Eri puolilla Budapestia riittää nähtävää ja koettavaa. Budapestin keskusta kuuluu V piiriin, ja se on hyvä valinta, jos haluat olla keskellä historiallista kaupunkia ja lähellä Tonavaa. Jos hotellisi sijaitsee Budan linnan läheisyydessä, olet kävelyetäisyydellä monista nähtävyyksistä. Alue on suosittua ja sopii hyvin lyhyelle Budapestin lomalle. VII piiri on puolestaan kaupungin yöelämän trendikäs keskus, josta löytyy niin rauniopubeja kuin värikkäitä kahviloitakin. Näitä on erityisesti Gozsdu Udvarin läheisyydessä, joka on vilkas alue täynnä ulkoilmabaareja ja -kahviloita.

Liikkuminen Budapestissa

Budapestissa on hyvin toimiva joukkoliikenne, ja pääset liikkumaan kaupungissa bussilla, raitiovaunulla ja metrolla. Muista leimata matkalippusi ennen matkaa, jotta vältyt tuntuvalta tarkastusmaksulta. Edullisimmin matkustat ostamalla sarjalipun. Budapestissa kulkee myös yöbusseja 37 linjalla. Vuokraamalla auton voit matkustaa oman aikataulusi mukaan.

Paras aika matkustaa kohteeseen Budapest

Budapest sopii matkailijoille vuoden ympäri, mutta lämpöä kaipaavien suomalaisten kannattaa matkata sinne huhti- ja syyskuun välillä. Budapest on yksi Keski-Euroopan aurinkoisimpia kaupunkeja, joten täällä pääset nauttimaan varmasti kauniista säästä.

Kevät alkaa Budapestissa maaliskuussa, ja huhtikuussa lämpötila nousee jo pariinkymmeneen asteeseen päivisin, joten nähtävyyksiä tarkenee hyvin kierrellä katselemassa, mutta lämpöön ei läkähdy. Heinä-elokuu on lämpimintä aikaa, ja tuolla välillä useat paikalliset poistuvatkin kaupungista maalle. Lämpötila voi nousta herkimmille turhan suureksi, varsinkin kun kyseessä on kaupunki. Loppukesä ja syksy ovat kuitenkin jälleen erittäin miellyttävää aikaa, sää alkaa muuttua hieman epävakaisemmaksi, mutta sateetkin tulevat usein lyhyiden ja rajujen ukkoskuurojen kanssa, jonka jälkeen taas paistaa. Talvella päästään pakkasen puolella, ja maa voi olla lumipeitteinen, mutta tällöinkin Budapestissa riittää nähtävää; museoita, teattereja, kahviloita ym.

Parhaat palat Budapest

Syö

Unkarilainen ruoka tuo suomalaisille useimmin mieleen gulassin, mutta tämä maa tarjoaa paljon muitakin herkullisia ruokia sen lisäksi. Ruokakulttuuria värittää runsas mausteiden käyttö, eritoten paprikan, suolan ja rasvan määrässä ei säästellä, ja lähes jokaisessa ruoassa on lihaa muodossa tai toisessa.

Kaupungista löytyy niin fiinimpiä kuin rennompia ravintoloita. Pestin puolella törmäät varmemmin rentoihin ja ronskinkokoisia annoksia tarjoaviin paikkoihin, ja jos unkarilainen ruoka alkaa jossain vaiheessa tökkimään, täältä löydät myös mm. aasialaisia ravintoloita.

Shoppaile

Vaci utca –kävelykatu on Budapestin kuuluisin ostosalue, ja sen varrelta löytyy mm. Westend city Centre –ostoskeskus, jossa hurahtaa helposti kokonainen päivä. Vaci utcalta löytyy niin maailman huippumerkkien myymälöitä kuin paikallisia putiikkeja, joista monet ostavat tuliaisensa.

Budapestin kauppahallit ovat kuuluisia, ja niissä kannattaa käydä ainakin kerran matkansa aikana. Suuri kauppahalli on kaikista kuuluisin, ja se sijoittuu huimasti kolmeen eri kerrokseen. Täältä löydät elintarvikkeita laidasta laitaan, mutta niiden lisäksi paikallisia käsitöitä ja hyviä matkamuistoja.

Juhli

Budapestin yöelämä on värikästä, ja jatkuu usein aamuun asti, koska baarien aukioloaikoja ei ole säännöstelty. Perinteisempien baarien ja yökerhojen lisäksi kaupungista löytyy mielenkiintoisia bilekohteita; osa kylpylöistä aukaisee ovensa puolen yön jälkeen juhlakansalle, Margitinsaarella järjestetään ulkoilmaklubeja, ja hylättyjen rakennusten pihat valjastetaan klubien käyttöön.

Yöelämässä pärjää kyllä, kunhan pitää maalaisjärjen mukana. Vieraiden ihmisten ei kannata antaa houkutella itseään mihinkään baariin, eikä juomia kannata ostaa, ellei ole kuullut sen hintaa etukäteen. Muuten yhden drinkin hinnaksi voi tulla jopa satoja euroja.

Ihaile nähtävyyksiä

Budapestin nähtävyyksistä hienoimpia ovat komeat kukkulat ja vanhat kylpylät. Linnavuori sekä Gellért-kukkula ovat jo itsessään vierailemisen arvoisia kohteita, mutta niistä avautumat näkymät nostavat tunnelman aivan toisiin korkeuksiin. Varsinkin illalla näkymä Pestin puolelle huikaisevaan valomereen jää taatusti mieleen pitkäksi aikaa.

Andrássy út –katua on verrattu New Yorkin Fifht Avenuehen, eikä suotta. Kadun varrella on loisteliasta arkkitehtuuria ja muunmuassa Budapestin Oopperatalo. Tämä katu kannattaa kävellä ainakin kerran päästä päähän.

Kylve

Loma Budapestissa ilman kylpyläkäyntiä on lähes pyhäinhäväistys. Kaupungin lukuisat kuumat lähteet ovat edesauttaneet vahvan kylpyläkulttuurin syntyä, ja monet kylpylöistä ovat todella kauniita, vanhoja rakennuksia. Veden lämpötila on n. 30-40 astetta, joten viluisinkin pulikoija uskaltaa varmasti kastaa veteen enemmänkin kuin varpaansa.

Lomavinkit Budapest

Saapuminen Budapestiin

Budapestin lentokenttä sijaitsee reilun 15 kilometrin päässä keskustasta, ja kulkuyhteydet ovat toimivat. Minibussit ovat suosittuja ja näppäriä kulkuvälineitä tällä välillä, bussit täytetään ihmisten saapumisjärjestyksessä, ja kyyti maksaa noin 10 euroa. Halvemmalla pääsee, jos hyppää normaalin bussin kyytiin, mutta tällöin matka kestää pitempään, ja bussilla pääsee vain lähimmälle metroasemalle asti.

Jos sinulla on paljon matkatavaroita, tai muuten haluat ottaa taksin kulkuvälineeksesi, varmista että otat laillisen taksin. Jos auton ovessa ei ole taksiyrityksen logoa ja nimeä, tai taksissa ei ole taksamittaria, älä hyppää kyytiin. Monet pimeät taksit yrittävät päästä huijaamaan turisteja Budapestissa, alkaen heti lentokentältä. Varmimmin saat laillisen taksin, jos varaat sen jo etukäteen.

Liikkuminen Budapestissa

Budapestin julkinen liikenne on toimivaa, kaupungissa on Euroopan toiseksi vanhin metro, jonka linjasto ei ole järin suuri, mutta bussit ja raitiovaunut täydentävät liikenneverkoston. Budapestin lipuntarkastajat ovat ahkeria, joten muista aina ostaa lippu etukäteen, kulkuvälineestä et sitä enää saa ostettua. Jos tarkoituksenasi on ajella enemmänkin julkisella liikenteellä, kannattaa reissun ajalle hankkia matkakortti.

Kävellen Budapestiin tutustuminen onnistuu helposti alueittain, nähtävyydet sijaitsevan sopivan matkan päässä toisistaan, ja kaupungissa on hyvät jalkaväylät.

Hintataso Budapest

Budapestin valuuttana toimii forintti (HUF). Yksi euro vastaa noin 300 forinttia ja helppona laskusääntonä voi pitää, että 1000 forinttia on noin kolme euroa. Hintataso Budapestissä on noin puolet Suomen hintatasosta. Ravintoloissa syöminen, olut ja taksilla matkustaminen on Budapestissä erittäin edullista. Kalliimmilla klubeilla ja pintaliitopaikoissa saat toki maksaa huomattavasti keskimääräistä korkeampia hintoja. Tässä esimerkkihintoja Budapestin hintatasosta:

Edullinen ravintola-annos: 5 € (1500 HUF)
Kolmen ruokalajin ateria keskiluokkaisessa ravintolassa: 13 € (4000 HUF)
Cappuccino ravintolassa: 1,25 € (400 HUF)
Paikallinen olut ravintolassa (0,5l): 1,30 € (450 HUF)
Paikallinen olut kaupassa (0,5l): 0,75 € (230 HUF)
Taksimatka 5km: 6 € (1800 HUF)
Matka julkisessa kulkuneuvossa: 1,15 € (350 HUF)

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Budapest:

Näytä kaikki 1 048 majoitusliikettä kohteessa Budapest
Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Erzsebet krt 43-49, Budapest
  5.0 kautta 5.0
   
   
  4,8 / 5 (104 arvostelua)

  Király utca -katu ja Unkarin valtion oopperatalo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä rantakatua sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. ...

  Corinthia Hotel Budapest104 €

  Corinthia Hotel Budapest104 €
  Continental Hotel Budapest

  Continental Hotel Budapest

  Dohany Utca 42-44, Budapest
   4.5 kautta 5.0
    
    
   4,3 / 5 (177 arvostelua)

   Team Escape, Unkarin valtion oopperatalo ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ...

   Continental Hotel Budapest91 €

   Continental Hotel Budapest91 €
   Danubius Hotel Astoria City Center

   Danubius Hotel Astoria City Center

   Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
    4.0 kautta 5.0
     
     
    4,1 / 5 (167 arvostelua)

    Paloma ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Unkarin valtion oopperatalo ja Pyhän Tapanin kirkko ovat myös ...

    Danubius Hotel Astoria City Center70 €

    Danubius Hotel Astoria City Center70 €
    K+K Hotel Opera Budapest

    K+K Hotel Opera Budapest

    Revay Utca 24, Budapest
     4.5 kautta 5.0
      
      
     4,4 / 5 (89 arvostelua)

     Teatteri Új Színház ja Unkarin valtion oopperatalo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta ...

     K+K Hotel Opera Budapest86 €

     K+K Hotel Opera Budapest86 €
     New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

     New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

     Erzsebet Korut 9-11, Budapest
      5.0 kautta 5.0
       
       
      4,9 / 5 (23 arvostelua)

      Claustrophilia, Unkarin valtion oopperatalo ja Unkarin kansallismuseo sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Arena Plazan ostoskeskus ja ...

      New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection124 €

      New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection124 €
      Prestige Hotel Budapest

      Prestige Hotel Budapest

      Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
       4.0 kautta 5.0
        
        
       4,7 / 5 (31 arvostelua)

       Tonavan palatsi ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Parlamenttirakennus ovat myös 15 ...

       Prestige Hotel Budapest129 €

       Prestige Hotel Budapest129 €
       7seasons Apartments Budapest

       7seasons Apartments Budapest

       Király utca 8, Budapest
        4.0 kautta 5.0
         
         
        4,1 / 5 (9 arvostelua)

        Király utca -katu, Unkarin valtion oopperatalo ja Pyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Széchenyin ...

        Hotel Clark Budapest

        Hotel Clark Budapest

        Clark Ádám tér 1., Budapest
         4.0 kautta 5.0
          
          
         4,9 / 5 (8 arvostelua)

         Tonava ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Budan linna ja Kalastajalinnake ovat myös 15 minuutin kävelymatkan ...

         Hotel Clark Budapest109 €

         Hotel Clark Budapest109 €
         Kempinski Hotel Corvinus Budapest

         Kempinski Hotel Corvinus Budapest

         Erzsébet Tér 7-8, Budapest
          5.0 kautta 5.0
           
           
          4,6 / 5 (77 arvostelua)

          Vörösmartyn aukio, Pyhän Tapanin kirkko ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä bisnesalueella sijaitsevasta ...

          Kempinski Hotel Corvinus Budapest120 €

          Kempinski Hotel Corvinus Budapest120 €
          art'otel budapest, by Park Plaza

          art'otel budapest, by Park Plaza

          Bem Rakpart 16-19, Budapest
           4.0 kautta 5.0
            
            
           4,4 / 5 (22 arvostelua)

           Tonava, Kalastajalinnake ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Budan linna ja Pyhän Tapanin ...

           art'otel budapest, by Park Plaza86 €

           art'otel budapest, by Park Plaza86 €
           Kartta

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.