Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Tietoa lennoista välille Jyväskylä - Lappi

Lähtölentokentän IATA-koodi JYV
Kohdelentokentän IATA-koodi ENF

Jos haluat pikapikaa Lappiin loman viettoon, varaa kätevät ja nopeat lennot Jyväskylästä Rovaniemelle.

Matka Rovaniemelle on huomattavasti mukavampi taittaa lentäen sen sijaan, että istuisi autossa tai junassa. Rovaniemellä odottaa kaikkina vuodenaikoina upea Lappi, joten sinne voi matkustaa milloin tahansa. Lentohinnoissa talven suosio ja kova kysyntä näkyy, kesäkaudella hinnat laskevat, mutta toisaalta lentoja Jyväskylästä Rovaniemelle on silloin tarjolla vähemmän.

Jyväskylä–Rovaniemi-lennot

Halvat lennot Jyväskylästä Rovaniemelle myydään kesä–heinäkuulle. Lennot kannattaa aina varata viimeistään 1–2 kuukautta ennen matkaa. Jos etsit edullisinta matkapäivää, tällä reitille se on yleensä sunnuntai ja kallein lauantai. Suorat lennot Jyväskylästä Rovaniemelle ovat kiven alla, mutta tarjolla on onneksi varsin nopeita lentoja yhdellä välilaskulla. Finnairin lennot Helsingin kautta ovat todella nopeat, sillä lentoaika on yhteensä alle kolme tuntia. Autolla samaan matkaan saa varata 6–8 tuntia. Matkan voi taittaa Helsingin kautta myös Norwegianilla, mutta aikataulusyistä lentoaika venyy noin seitsemään tuntiin. Etenkin tarjouskampanjoiden aikaan hinnat voivat kuitenkin olla varsin kilpailukykyiset.

Lennolle Jyväskylästä

Jyväskylän lentoasema (JYV) sijaitsee Tikkakoskella, noin 23 kilometrin päässä Jyväskylästä pohjoiseen. Kaupungin keskustasta ei ole säännöllistä bussiyhteyttä lentoasemalle, mutta osa kaukolinjojen pikavuorobusseista kiertää lentoaseman kautta. Lisätietoja bussiyhteyksistä saa Matkahuollosta. Kätevin tapa taittaa matka keskustasta lentoasemalle on siis taksi, jonka voi ottaa tolpalta tai varata etukäteen Jyväskylän Aluetaksista. Kentällä taksit odottelevat matkustajia lentojen aikataulunmukaisina saapumisaikoina tolpalla, tai taksin voi tilata paikalle terminaalin sisäänkäynnin yhteydessä sijaitsevalla taksipuhelimella. Jyväskylän lentoasemalla on runsaasti parkkitilaa myös omalle autolle. Kentällä toimii useita autovuokraamoja, mutta osa niistä on avoinna vain ennakkovarauksesta. Auto kannattaa siis varata mahdollisuuksien mukaan etukäteen.

Perille Rovaniemelle

Rovaniemen lentoasema (RVN) on Suomen kolmanneksi vilkkain kenttä ja sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Kentän sijainnista sen verran, että pohjoinen napapiiri kulkee lentokentän kiitotien halki. Lentokentällä on erinomainen palvelutaso: kahviloita, lasten leikkipaikka, matkamuisto- ja lahjatavaraliikkeitä, kokous- ja työskentelykäyttöön suunniteltu monitoimitila, mukavia keinutuoleja ja – eksoottisimpana kaikesta – joulupukin postin sivutoimipiste, josta postitettaviin lähetyksiin saa Napapiirin hienon erikoisleiman. Kentältä on myös hyvät bussiyhteydet lähiseudulle. Airportbusin kyydillä pääset Rovaniemen linja-autoasemalle, sopimushotelleille ja erikseen sovittaessa myös yksityisosoitteisiin. Pikakuljetus Rovaniemi kuljettaa Rovaniemen rautatieasemalle, keskustaan, Santaparkiin ja Pajakylään. Pyhä-Luostolle taas pääset Skibusin kyydillä. Lentoyhtiöistä esimerkiksi Norwegianilla on tarjolla lentokenttäbussi, joka vie matkustajia Kuusamoon, Rukalle ja Suomulle. Rovaniemen lentokentältä keskustaan ja muihin kohteisiin pääset myös taksilla – autot odottavat saapuvia matkailijoita taksitolpalla terminaalin edustalla aikataulunmukaisina saapumisaikoina. Kyydin voi tilata myös etukäteen netistä. Lentokentällä on useiden autovuokraamojen palvelutiskit, jotka ovat yleensä avoinna vain ennakkovarauksella. Jos siis tarvitset auton allesi, sovi vuokraamisesta etukäteen. Parkkitilaa löytyy kätevästi terminaalin edustalta, ja 20 minuutin pysäköinti on maksuton. Talvikaudella etenkin tilauslentojen aikaan ja lomaviikoilla Rovaniemen lentoasema on toisinaan ruuhkainen, joten kentälle kannattaa saapua hyvissä ajoin etukäteen.

Majoittuminen Rovaniemellä

Rovaniemelle matkustavan suoranainen haaste majoituksen suhteen on onnistua valitsemaan itseään eniten miellyttävä vaihtoehto erittäin laajasta hotellivalikoimasta. Kaupungista ja sen lähettyviltä löydät isot, tasokkaat ketjuhotellit, pienet designhotellit, aamiaismajoituspaikat, lomakylät, mökit, hostellit, lomahuoneistot, leirintäalueet ja lisäksi eksoottista lumimajoitusta. Tarjonnassa on sekä lasi- että lumirakenteisia igluja ja lumihotelleja. Jos haluat lähteä liikkeelle aivan alusta, voit päästä rakentamaan opastetusti oman iglun, jossa myös yövyt. Rovaniemellä ja sen lähiseuduilla yövyttäessä kannattaa turvautua tuttuun ja turvalliseen vaihtoehtoon vain, jos hotellilla käy pelkästään nukkumassa. Vilkaise majoitustarjontaa ja varaa sen jälkeen halvat lennot Jyväskylästä Rovaniemelle.

Varatuimmat hotellit Lappi

Näytä kaikki 1 428 majoitusliikettä kohteessa Lappi
80 €
Hotel Hullu Poro

Hotel Hullu Poro

4.0 kautta 5.0 Rakkavaarantie 5, Levi, Kittilä
Hotel Hullu Poro on saanut mainiota palautetta ilmaisesta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Levi. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja 5 ravintolaa. Tässä 4 tähden hotellissa on 157 huonetta 3 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.
99 €
Lapland Hotel Ounasvaara Chalets

Lapland Hotel Ounasvaara Chalets

4.0 kautta 5.0 Antinmukka 4, Rovaniemi
Lapland Hotel Ounasvaara Chalets on saanut hyvää palautetta ilmaisesta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Ounasvaara. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja ravintolan. Tässä 4 tähden hotellissa on 73 huonetta. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja keittonurkkauksen.
119 €
Arctic Light Hotel

Arctic Light Hotel

4.5 kautta 5.0 Valtakatu 18, Rovaniemi
Arctic Light Hotel on saanut mahtavaa palautetta ilmaisesta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Lordi-aukio. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja ravintolan. Tässä 4,5 tähden hotellissa on 57 huonetta. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja pillowtop-patjat.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.