Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Ateena Helsinki

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Ateena - Helsinki

Lähtölentokentän IATA-koodi ATH
Kohdelentokentän IATA-koodi HEL
Lennon hinta 157 €

Suuntaa antiikin Kreikan keskukseen etsimällä halvat lennot Ateenasta Helsinkiin

Perinteisten suomalaisruokien, kuten makaronilaatikon ja kaalikääryleiden, rinnalle on kuin varkain hiipinyt ihanan välimerellisiä makuja pastitsion ja viininlehtikääryleiden muodossa. Jos kreikkalainen ruokakulttuuri ihastuttaa ja pieni määrä etelän lämpöä houkuttelee, kannattaa varata lennot Ateenasta Helsinkiin ja lähteä lomailemaan helleenien maille. Kreikkalaiset hallitsevat rennon elämäntyylin ja ottavat vierailijat avosylin vastaan. Monipuolisen ruokakulttuurin lisäksi Ateenassa viihtyvä lomailija saa aimo annoksen antiikin Kreikasta säilynyttä rakennuskulttuuria ja taidetta. Ateena ei ole pelkästään vanhojen marmoripylväiden ja raunioituneiden amfiteattereiden täplittämää kaupunkia, vaan Kreikan pääkaupungin ilme on nykyisin pikemminkin modernista metropolista kielivä. Halvat lennot Ateenasta Helsinkiin ovat aina toimiva valinta monipuolisen kaupunkilomailun ystäville.

Vierailulle vuosituhansia vanhaan Ateenaan

Historiallisista nähtävyyksistä ja mielenkiintoisista museoista kiinnostuneille lomailijoille Ateena on erinomainen valinta matkakohteeksi, sillä menneisyyden muistoihin on lähes mahdotonta olla törmäämättä suurkaupungissa vieraillessa. Rantalomasta haaveilevien kannattaa suunnata katseensa Kreikan muihin osiin, sillä Ateenan edustalla oleva ranta-alue on enimmäkseen lautta- ja laivaliikenteen käytössä. Hyvät meriyhteydet tosin takaavat sen, että lennot Ateenasta Helsinkiin varannut matkailija voi omatoimisesti lähteä käymään aurinkolomailuun sopivilla pikkusaarilla. Ateenaan jäävä kaupunkilomailija pääsee näkemään monia länsimaisen kulttuurin merkittävimpiä rakennuksia, kuten Dionysoksen ja Parthenonin teatterit tai Akropolis-kukkulan. Akropoliin vieressä sijaitsee lisäksi Plákan historiallinen alue, jonka arkkitehtuuri on kiinnostava sekoitus uusklassista tyyliä ja kreikkalaisia perinteitä.

Vertaile suoria lentoja Ateenasta Helsinkiin

Suomen ja Kreikan pääkaupunkien välillä matkustaminen on vaivatonta etenkin keväästä syksyyn, jolloin lentoja Helsingistä Ateenaan on tarjolla runsaasti. Suoria lentoja ei ole tarjolla koko vuoden ympäri, mutta Välimeren ilmojen alkaessa lämmetä huhtikuun tienoilla näkyy lentotarjonnassa myös virkistymisen merkkejä. Suorien yhteyksien määrä on parhaimmillaan Kreikan kesän kauneimpina hetkinä, ja talvea kohti mennessä matkalaisella on taas vähemmän valinnanvaraa. Suoria lentoja Ateenasta Helsinkiin löytyy Finnairin, Aegean Airlinesin ja Norwegianin valikoimista. Yhdelläkään lentoyhtiöllä ei ole päivittäisiä suoria lentoja kaupunkien välillä, joten mahdollisia matkapäiviä kannattaa vertailla keskenään. Suora lento Helsingistä Ateenaan kestää hieman yli 3,5 tuntia lentoyhtiöstä riippumatta. Jos suorista lennoista ei löydy omiin suunnitelmiin sopivaa vaihtoehtoa on yhden välilaskun sisältäviä vaihtoehtoja useita: SASin lennot Tukholman tai Kööpenhaminan kautta, airBalticin lennot Riian kautta tai Lufthansan lennot Münchenin kautta.

Helsinki–Vantaan lentoasema palvelee suomalaisia matkailijoita

Parinkymmenen kilometrin päässä Helsingin keskustasta sijaitseva Helsinki–Vantaan lentoasema on monille suomalaisille tuttuakin tutumpi ulkomaanloman aloitus- ja lopetuspaikka. Monilta maakuntien pienemmiltä kentiltä on päivittäisiä lentoja Helsinki–Vantaalle, joten oman lähiseudun lentotarjonta kannattaa tarkistaa matkaa suunnitellessa. Lentoaseman läheisyydessä on useita pitkäaikaispysäköintiin tarkoitettuja pysäköintialueita, joilta pääsee siirtymään terminaaleille ilmaisella lentokenttäbussilla. Julkisia liikennevälineitä suosivat voivat valita kulkupelikseen HSL:n paikallisbussin numero 615 tai Finnair City Busin. Lisäksi Helsinki–Vantaalle pääsee kehärataa kiertävillä I- ja P-paikallisjunilla, joiden reitti kulkee Tikkurilan ja Myyrmäen kautta. Matkaan Helsingin keskustasta lentoasemalle kannattaa varata aikaa 30–45 minuuttia riippumatta siitä, valitseeko bussin vai junan.

Ateenan vilkas lentoasema on Kreikan lentoliikenteen keskus

Kreikan entisen pääministerin Elefthérios Venizéloksen mukaan nimetty Ateenan kansainvälinen lentoasema (IATA: ATH) sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Ateenan keskustasta. Lentoaseman ja pääkaupungin välillä on toimivat julkiset liikenneyhteydet, minkä lisäksi lentoasemalta on helppo jatkaa matkaa suoraan esimerkiksi Pireuksen satamaan. Ateenan lentoasemalle kulkeminen on metrolla helppoa, sillä metrolinja 3 kulkee kentälle suoraan ydinkeskustasta. Bussilla matkustaminen on jonkin verran halvempaa, mutta myös hitaampaa. Taksi on näppärä ja turvallinen valinta, sillä taksit veloittavat kentän ja kaupungin välisestä matkasta kiinteän hinnan.

Lennot Ateena – Helsinki

Onko kohteiden Ateena ja Helsinki välillä suoria lentoja?

Huoleton lento takaa loistavan loman. Varaa lentolippusi luotettavalta lentoyhtiöltä, esimerkkeinä Aegean Airlines tai Norwegian Air International, jotka operoivat suoria lentoja reitillä Ateena (ATH-Elefthérios Venizélos) – Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa).

Kuinka kauan suora lento kohteiden Ateena ja Helsinki välillä kestää?

Kohteiden Ateena ja Helsinki välinen etäisyys on 2 500 km, ja tähän matkaan menee keskimäärin 3 tuntia ja 37 minuuttia, mutta vähintään 3 tuntia ja 30 minuuttia. Mikään ei voita saapumista kohteeseen suoralla lennolla, joten tarkista tarjoukset, joita TAP Portugal ja United Airlines tarjoavat.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Ateena ja Helsinki välisille lennoille?

Jos olet varaamassa matkaa kohteesta Ateena kohteeseen Helsinki, lähtölentokenttäsi tulee mitä todennäköisemmin olemaan Ateena (ATH-Elefthérios Venizélos) ja saapumiskenttäsi Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa).

Mitkä ovat suosituimpia kohteiden Ateena ja Helsinki välillä lentäviä lentoyhtiöitä?

Huippuluokan palvelu, ruoan laatu ja luotettavuus ovat muutamia lentoyhtiöt toisistaan erottavia asioita. Monet eri lentoyhtiöt operoivat lentoja reitillä Ateena – Helsinki, ja tässä ovat niistä suosituimmat vaihtoehdot:

  • TAP Portugal, 127 lentoa kuussa
  • United Airlines, 112 lentoa kuussa
  • Air Canada, 78 lentoa kuussa
  • Aegean Airlines, 63 lentoa kuussa
  • Lufthansa, 60 lentoa kuussa
  • ANA, 60 lentoa kuussa
Kuinka monta lentoa kohteiden Ateena ja Helsinki välillä on?

Helsinki kutsuu tutustumaan. Aloita seikkailusi varaamalla liput yhdelle 4 jokapäiväisestä lennosta reitillä Ateena – Helsinki.

Varatuimmat hotellit Helsinki

Näytä kaikki 1 833 majoitusliikettä kohteessa Helsinki
92 €
Clarion Hotel Aviapolis

Clarion Hotel Aviapolis

4.0 kautta 5.0 Karhumäentie 5, Vantaa, Uusimaa
Clarion Hotel Aviapolis on saanut loistavaa palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Suomen ilmailumuseo. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen aamiaisen, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ravintolan. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja LED-televisiot.
104 €
GLO Hotel Helsinki Kluuvi

GLO Hotel Helsinki Kluuvi

4.0 kautta 5.0 Kluuvikatu 4, Helsinki
GLO Hotel Helsinki Kluuvi on saanut loistavaa palautetta huoneiden mukavuudesta. Majoitusliike sijaitsee ostoskeskuksen yhteydessä, ja Stockmannin tavaratalo on vain lyhyen kävelymatkan päässä. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä täyden palvelun kylpylän ja ravintolan. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja älytelevisiot.
92 €
Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

4.0 kautta 5.0
Clarion Hotel Helsinki on saanut mainiota palautetta ilmaisesta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee kokouskeskuksen yhteydessä, ja Länsiterminaali on vain lyhyen kävelymatkan päässä. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ulkouima-altaan ja ravintolan. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevisiot.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.