Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Palermo

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Palermo

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi PMO
Lennon hinta 223 €

Lennot Helsingistä Palermoon tuovat sinut Sisilian auringon alle

Sisilia on Välimeren suurin saari Italian saappaankärjessä. Palermo on Sisilian autonomisen alueen pääkaupunki ja Sisilian suurin kaupunki, jonka asukasluku on 670 000. Palermon lähistöllä on upeita hiekkarantoja ja kallioita, joilta voi pulahtaa Välimereen. Arkkitehtuurin ystävä löytää kaupungista Unescon suojelemia maailmanperintökohteita, joiden juuret ovat saraseenien aikakaudella, sekä koristeellista barokkiarkkitehtuuria. Torimyyjien kojut ovat kukkuroillaan luonnon antimia, ja kauniit aukiot kutsuvat istumaan ja katselemaan ihmisvilinää.

Palermon lentoasema eli Falcone-Borsellinon lentoasema sijaitsee noin 35 kilometriä kaupungista luoteeseen. Lentoasema on omistettu kahden mafiaoikeudenkäyntejä 1980-luvulla johtaneen tuomarin, Giovanni Falconen ja Paolo Borsellinon, muistolle.

Halvat lennot Helsingistä Palermoon onnistuvat yhdellä vaihdolla esimerkiksi Lufthansalla Münchenin kautta. Matka-aika on tällöin lyhimmillään noin 5 h 30 min. Kahdella vaihdolla Palermoon on mahdollista lentää Helsingistä esimerkiksi KLM:n ja Alitalian siivin.

Saapuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääsee junalla kehärataa pitkin. Voit valita I-junan, joka kulkee Tikkurilan kautta, tai P-junan, joka kulkee Myyrmäen kautta. Kentälle kulkevat Helsingistä myös seutuliikenteen bussit ja Finnair City Bus. Myöskin osa kaukoliikenteen bussivuoroista ajaa suoraan lentoasemalle tai sen kautta. Jos tulet omalla autolla, huomaa, että voit varata paikoituksen etukäteen Internetistä. Lentoparkkialueilta on bussikuljetus terminaaleihin. Myös lentokentän lähihotelleilla on oma maksuton bussikuljetuksensa kentälle.

Palermon lentokentältä eteenpäin

Palermon lentoasemalla sijaitsee Punta Raisin rautatieasema, josta kulkee junia Palermon keskusrautatieasemalle puolen tunnin välein. Kaupunkiin kulkee myös Prestia e Comande -yhtiön bussi päiväsaikaan puolen tunnin välein. Bussimatka keskusrautatieasemalle ja Piazza Castelnuovon aukiolle on noin 55 minuuttia. Lipun hinta on noin 6 euroa. Palermon kaupungissa toimii lisäksi neljä raitiovaunulinjaa.

Kentältä kaupunkiin pääsee myös taksilla, jotka odottavat saapuvien lentojen hallin ulkopuolella. Takseissa on mittarit, ja matka lentoasemalta kaupunkiin maksaa noin 35 euroa. Joskus hinnasta on tarpeen neuvotella ennen matkaa. Taksilla kaupunkiin ajaa noin 45 minuutissa.

Kentällä on myös autonvuokrauspalveluita. Saapuneiden lentojen hallista löytyy neljän vuokraamon tiskit. Täältä on mahdollista varata myös hotelli, jos se on jäänyt tekemättä ennen matkaa.

Sää hellii matkailijaa eteläisellä Välimerellä

Ilmasto Palermossa on leppeä talvikuukausia lukuun ottamatta. Sateisin aika on lokakuulta joulukuulle. Päivän ylin lämpötila jää joulukuulta maaliskuulle alle 15 asteen. Kesäkuusta elokuuhun sataa tuskin lainkaan, ja päivän ylin lämpötila on kesäisin 25 astetta tai enemmän. Meriveden lämpötila on 25 asteen tuntumassa heinäkuulta syyskuulle.

Herkuttele sisilialaisen keittiön antimilla
Palermossa matkailijan kannattaa nauttia sisilialaisen keittiön antimista. Merenelävillä höystetyt pastat ja pizzat vievät kielen mennessään. Yksi paikallisista erikoisuuksista on lampaan sisälmyksistä valmistettu stigghiola. Kikherneistä valmistettu panelle on kasvissyöjille sopiva paikallinen erikoisuus. Jälkiruoaksi sopivat makeat, täytetyt rullat, cannolot. Palermon erikoisherkku on Torta setteveli, kakku, jossa on peräti seitsemän erilaista suklaakerrosta!
Ihaile vilinää piazzojen kahviloissa

Kun olet käyttänyt päivän kierrellen kaupungin katua ja toreja, voit hengähtää istumaan yhteen suosittujen aukioiden laidalla olevista kahviloista. Piazza Verdille ja Piazza Castelnuovolle paikallisetkin tulevat näyttäytymään ja katselemaan maailman menoa aamusta iltamyöhään. Voit siemailla espressoa tai aperitiivia ja rentoutua samalla, kun kaupungin hyörinä jatkuu ympärilläsi. Illanviettopaikkoja löytyy Piazza Olivellan ja Borgo Vecchion alueilta.

Mikäli kaipaat auringonottoa ja pulahdusta mereen, lähin ranta on nimeltään Mondello. Sinne pääsee paikallisbussilla. Kauniita ja viihtyisiä puistoja itse kaupungissa ovat muun muassa Villa Giulia ja kasvitieteellinen puutarha, Orto botanico di Palermo. Foro Italico on suuri jalankulkijoille ja pyöräilijöille omistettu alue rannan tuntumassa.

Varatuimmat hotellit Palermo

Näytä kaikki 4 972 majoitusliikettä kohteessa Palermo
38 €
Artemisia Palace Hotel

Artemisia Palace Hotel

4.0 kautta 5.0 Via Roma 499, Palermo, PA
Artemisia Palace Hotel on saanut loistavaa palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Palermon satama. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, baari ja aamiainen (lisämaksusta). Tässä 4 tähden hotellissa on 19 huonetta 4 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja LED-televisiot.
28 €
Hotel Casena Dei Colli

Hotel Casena Dei Colli

3.0 kautta 5.0 Via Villa Rosato 20-22, Palermo, PA
Hotel Casena Dei Colli on saanut mahtavaa palautetta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Mediterranean Sea. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja ravintolan. Tässä vuonna 1995 rakennetussa 3 tähden hotellissa on 83 huonetta 2 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.
67 €
Ambasciatori Hotel

Ambasciatori Hotel

4.0 kautta 5.0 Via Roma 111, Palermo, PA
Ambasciatori Hotel on saanut loistavaa palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Palermon satama. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, ravintola ja baari. Tässä 4 tähden hotellissa on 16 huonetta. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa television ja minibaarin.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.