Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Tietoa lennoista välille Helsinki - Keski-Pohjanmaa

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi KAU

Halvat lennot Helsingistä Kokkolaan

Kehä III:n sisäpuolelle on helppo jäädä jumittamaan, sillä pääkaupunkiseutu tarjoaa kaikkea kaikille. Pieni horisonttien laajentaminen tekee kuitenkin hyvää silloin tällöin, joten ota haltuun Pohjanlahden rannikko ja etsi halvat lennot Helsingistä Kokkolaan ebookersin sivuilta. Stadin kulturellit kasvatit innostuvat Kokkolan kesäisistä oopperaesityksistä, kaupunkilomailun ystävät lumoutuvat Neristanin puutalokaupunginosasta ja meren aalloilla viihtyvät reissaajat suuntaavat Tankarin majakkasaarelle. Tiukan asiallisella linjalla oleville bisnesmatkailijoille lennot Helsingistä Kokkolaan säästävät aikaa ja vaivaa. Lennot Kokkolan ja Helsingin välillä hyödyttävät niin maisemanvaihdosta kaipaavia eteläsuomalaisia kuin ulkomaille suuntaavia keskipohjanmaalaisia, sillä Helsinki‑Vantaan lentoaseman kautta pääsee kaikkialle maailmaan ja Kokkolastakin pääsee vaikkapa Kaustisiin.

Lennot Keski‑Pohjanmaan sydämeen

Helsinki–Kokkola‑reitin lennoilla ei ole varsinaista sesonkiaikaa, sillä bisnesmatkailijoiden ympärivuotiset tarpeet vaikuttavat eniten lentojen aikatauluihin. Lentoaikataulujen suunnittelussa Kokkolasta Helsinkiin päin kulkevat liikematkailijat on huomioitu erityisen hyvin, sillä Helsinkiin pääsee lähtemään jo aamuvarhaisella ja päivän viimeinen lento takaisin Kokkolaan nousee ilmaan juuri ennen puoltayötä. Koulujen kesälomakausi on yleisesti ottaen suosituinta matkailuaikaa Suomessa, mutta Helsinki–Kokkola‑lennoissa kesä näkyy lähinnä vähäisempinä reittivaihtoehtoina. Jos varaat lennon Helsingistä Kokkolaan talvella, on valinnanvaraa paljon enemmän. Keväällä, kesällä ja syksyllä ei esimerkiksi liikennöidä lainkaan lauantailentoja Helsingistä Kokkolaan, mutta marraskuusta maaliskuun loppuun lentoyhteyksiä on tarjolla päivittäin. Vertaile lentoja Helsingistä Kokkolaan ebookersin kautta ja kokeile, löytyykö huokein ja näppärin lento sittenkin suunnitellun matkapäivän vierestä.

Suorat lennot Helsingistä Kokkolaan

Lentoyhtiön valintaa Helsingin ja Kokkolan välisillä lennoilla ei tarvitse pähkäillä kovin pitkään, sillä Finnairin sinivalkoiset siivet ovat ainoa vaihtoehto. Matkakuukaudesta ja ‑päivästä riippuen suoria lentoja Helsingistä Kokkolaan on tarjolla 1–4 kertaa päivässä, jos lennottomia lauantaita ei lasketa mukaan. Kesällä vuoroja on vähiten, mutta talvea kohden lentojen määrä lisääntyy kaikkina viikonpäivinä. Päivän viimeinen, lähes puoliltaöin Helsingistä lähtevä lento on varma valinta ympäri vuoden, sillä lauantaita lukuun ottamatta se liikennöidään päivittäin. Vilkkaimpina päivinä lento Helsingistä Kokkolaan löytyy aamuseitsemältä, puolenpäivän tienoilta, alkuillasta ja puolenyön korvilta, joten omiin suunnitelmiin sopiva yhteys on helppo valita. Suora lento on kiistatta nopein tapa taittaa kaupunkien väli, sillä Helsingistä Kokkolaan pääsee ilmojen teitä tunnissa ja 5–10 minuutissa.

Lähtö Helsinki‑Vantaan lentoasemalta

Monet suhtautuvat epäilevästi väitteisiin siitä, että kotimaan sisäiset lennot nopeuttavat matkustamista, sillä lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen oletetaan syövän kaiken lentämällä säästetyn ajan. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä esimerkiksi Finnairin kotimaan lennoilla lähtöselvityksen tulee olla tehtynä vain 45 minuuttia ennen lennon lähtöä. Lähtöselvityksen voi halutessaan hoitaa alta pois jo etukäteen netissä tai Helsinki‑Vantaan lähtöselvitysautomaateilla, jolloin välttyy turhalta jonotukselta. Helsinki‑Vantaan lentoaseman ruuhka‑ajat ovat klo 6–8.30 ja 14–17.30, joten jos lentosi lähtee johonkin toiseen aikaan, et todennäköisesti joudu odottamaan pitkään myöskään turvatarkastuksessa. Lentoasemalle pääseminen on helppoa kuin heinänteko. Jos et saavu kentälle omalla autolla tai taksilla, voit valita näppärän bussi‑ tai junayhteyden. Rautatientorilta lentoasemalle pääsee esimerkiksi Finnair City Busilla tai HSL:n linjalla 615, jotka poimivat bussimatkustajia mukaan myös matkan varrelta. Päärautatieaseman ja Helsinki‑Vantaan välille on myös avattu kehärata, jota käyttämällä pääsee hyödyntämään junamatkailun helppoutta.

Saapuminen Kokkolaan

Kokkolan päässä lentoreissaajia odottaa Kokkola‑Pietarsaaren lentoasema, joka sijaitsee Kruunupyyssä. Pienellä lentoasemalla ei tarvitse turhia stressata koneesta nousun kanssa, mutta julkista liikennettä ei ole tarjolla lainkaan samaan malliin kuin Helsinki‑Vantaalla. Tolpalla odottavien taksien lisäksi kätevin vaihtoehto liikkumiseen on Kokkolan Aluetaksin lentokenttäkuljetus. Kiinteähintainen matka lentoasemalta Kokkolaan kestää vain hieman päälle 20 minuuttia.

Lennot Helsinki – Keski-Pohjanmaa

Onko kohteiden Helsinki ja Keski-Pohjanmaa välillä suoria lentoja?

Pakkaa mukaan kaikki tarpeellinen, että et tylsisty välilaskun aikana, koska kohteiden Helsinki ja Keski-Pohjanmaa välillä ei lennetä suoria lentoja. Sinun täytyy varata lippusi lentoyhtiöltä, joka tarjoaa välilaskullisia lentoja.

Varatuimmat hotellit Keski-Pohjanmaa

Näytä kaikki 72 majoitusliikettä kohteessa Keski-Pohjanmaa
96 €
Hotel Kokkola

Hotel Kokkola

3.0 kautta 5.0 Rantakatu 14, Kokkola
Hotel Kokkola on saanut hyvää palautetta ilmaisesta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Luonnontieteellinen museo Kieppi. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja kuivapesulapalvelut. Tässä 3 tähden hotellissa on 76 huonetta. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.
119 €
Hotelli Nukkumatti

Hotelli Nukkumatti

3.5 kautta 5.0 Nahkurinkatu 2, Kokkola
Hotelli Nukkumatti on saanut mainiota palautetta huoneiden siisteydestä. Majoitusliike sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Luonnontieteellinen museo Kieppi. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, ravintola ja kuntokeskus. Tässä 3,5 tähden hotellissa on 51 huonetta 2 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja kaapelikanavat.
Hae hinnat
Finlandia Hotel Seurahuone

Finlandia Hotel Seurahuone

3.0 kautta 5.0 Torikatu 24, Kokkola
Finlandia Hotel Seurahuone sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Luonnontieteellinen museo Kieppi. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, ilmainen omatoiminen pysäköinti ja 2 baaria. Tässä 3 tähden hotellissa on 62 huonetta 6 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja television.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.