Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Tietoa lennoista välille Helsinki - Kajaani

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi KAJ

Halvat lennot Helsinki – Kajaani

Kainuun vireä ja omalaatuinen maakuntakeskus Kajaani sijaitsee vain tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Halvat lennot Helsinki – Kajaani -välillä löydät kätevästi kauttamme. Finnairin reittilentoja Kajaaniin kulkee päivittäin ja edullisimmin saat lennon varatessasi sen ajoissa. Varaa nyt lennot Helsingistä – Kajaaniin ja lennä Itä-Suomen luonnon keskelle.

Lennä Kajaanin Helsinki-Vantaalta

Matkasi Helsingistä Kajaaniin alkaa Helsinki-Vantaan lentoasemalta, vajaan kahdenkymmenen kilometrin päästä Helsingin keskustasta. Mikäli saavut lentokentälle omalla autollasi, lentoasemalla on terminaalien läheisyydessä paljon edullisia pysäköintipaikkoja. Viikkohinta on 42–145 euroa. Ilmainen bussikuljetus sisältyy hintaan. Tee varaus nettipalvelussammeetukäteen ja varmistat parkkipaikan ruuhka-aikanakin. Helsingin keskustasta pääsee lentokentälle kätevästi bussilla, junalla tai taksilla. Bussimatka kestää keskustasta noin 40 minuuttia, junalla ja taksilla pääset lentokentälle puolessa tunnissa. Finnairin lennot lähtevät terminaalista 2, ja kotimaan lentojen lähtöselvitysaika on 45 minuuttia.

Saapuminen kajaaniin ja yöpyminen

Kajaanin lentoasema sijaitsee Paltaniemen kylässä noin kahdeksan kilometrin päässä Kajaanin keskustasta. Lentoasemalta Kajaaniin, Sotkamoon ja Vuokattiin liikennöi Kattilinjat. Lentokenttäbussi lähtee noin kymmenen minuuttia lennon laskeutumisen jälkeen, mikä riittää pienellä kentällä hyvin. Bussimatka Kajaaniin maksaa noin kuusi euroa ja Sotkamoon ja Vuokattiin noin 13 euroa. Myös takseja odottaa terminaalin edessä lentojen aikataulujen mukaan, mutta voit varata kyydin etukäteen, jolloin pääset suoraan jatkamaan matkaa. Kainuun matkailukohteissa kannattaa liikkua vuokra-autolla, jonka voit varata palvelussamme samalla kun ostat lentosi. Kajaanissa ja sen lähiseudulla on useita laadukkaita hotelleita, kuten Kartanohotelli Karolineburg, tasokkaita matkailukeskuksia ja leirintäalueita sekä runsaasti mökkimajoitusvaihtoehtoja. Rauhallinen Rehjan saari keskellä Nuasjärveä on mökkeilijän unelma. Majoitus kannattaa varata kätevästi kauttamme samalla kun varaat lennot Helsingistä Kajaaniin.

Portti Kainuuseen

Suomen neljänneksi suurimman järven, Oulujärven, rannalla sijaitseva Kajaani on Kainuun maakunnan suurin kaupunki, ja se tunnetaan yleisesti porttina Kainuun maakuntaan. Kreivi Pietari Brahe perusti Kajaanin vuonna 1651 Kajaaninjoen varteen. Joki ja historiallisen Kajaanin linnan rauniot ovat näkyvillä aivan kaupungin keskustassa. Kajaanin linna oli viimeinen keskiaikainen linnoitus Skandinaviassa. Saavuttuasi lentäen Kajaaniin pääset helposti Kainuun muihin matkailukohteisiin. Kajaani sijaitsee kahden merkittävän matkailualueen, Vuokatin ja Oulujärven välissä. Aktiivimatkailijalle ykköskohteita ovat Vimpelinvaara, Vuokatti, Paljakka ja Ukkohalla laskettelurinteineen. Kaikki sijaitsevat vain lyhyen ajomatkan päässä Kajaanista. Talviurheilusta kesäaikaan innostuvan kannattaa suunnata Vuokattiin, jossa on maailman ensimmäinen hiihtotunneli, jossa voi hiihtää ympäri vuoden.

Kainuun kesyttämätön (ja kesytetty) luonto

Kainuun luonnossa yhdistyvät Itä- ja Pohjois-Suomen tunnusomaisuudet: vaarat, metsät, vesistöt ja suot ovat hallitsevassa roolissa. Luonto on avaraa ja puhdasta, ja neljä vuodenaikaa ovat vahvasti läsnä. Kajaanissa ja sen lähiseuduilla pääset karhusafarille, perhokalastamaan, patikoimaan, mönkijäajelulle, golfaamaan, tai rentouttavalle kylpylälomalle. Kainuun mereksi kutsutun Oulujärven ympärillä on monipuolisia luonto- ja kulttuurimatkailukohteita. Eksoottinen elämys voi löytyä yhtä hyvin pienestä kesäteatterista luonnon keskeltä kuin karhusafariltakin.

Kulttuurimaakunta

Kainuussa ovat tehneet elämäntyönsä useat taiteilijat. Suomen kansalliseepos Kalevala on koottu Kainuussa. Runot, kirjallisuus, kuvataide, musiikki ja teatteri kumpuavat kainuulaisesta maisemasta. Elosta karun luonnon keskellä kertoo Suomen tunnetuin maakuntalaulu, Nälkämaan laulu. Kajaanin merkittävimmät kulttuuritapahtumat ovat Kajaanin Runoviikko, Kainuun Jazzkevät sekä Kajaani Tanssii -tapahtuma. Suomen eturivin teattereihin lukeutuva Kajaanin Kaupunginteatteri järjestää esityksiä niin Kajaanissa kuin sen lähialueillakin. Heinäkuussa järjestettävä kaksiviikkoinen Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen suurin kamarimusiikkifestivaali. Korkeatasoinen festivaali tunnetaan välittömästä ilmapiiristään, niin sanotusta Kuhmon hengestä. Nälän yllättäessä kannattaa maistaa aitoja kainuulaisia perinneherkkuja, marjatäytteisiä rönttösiä, jotka on leivottu ruiskuoreen. Varaa siis kauttamme lennot Helsinki – Kajaani -välille ja lähde tutustumaan kainuulaiseen luontoon ja elämänmenoon.

Helsinki - Kajaani Lennot FAQ

Lennot Helsinki – Kajaani

Onko kohteiden Helsinki ja Kajaani välillä suoria lentoja?

Haluatko kiirettä ja stressiä pakoon? Vai haluatko lähteä romanttiselle minilomalle? Mistä tahansa syystä Kajaani onkin lomakohteesi, Finnair operoi suoria lentoja kohteiden Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) ja Kajaani (KAJ) välillä.

Kuinka kauan suora lento kohteiden Helsinki ja Kajaani välillä kestää?

Kohteiden Helsinki ja Kajaani väliseen matkaan menee 1 tunti 15 minuuttia - 1 tunti 17 minuuttia. Finnair ja Air France ovat kaksi suosittua yhtiötä, jotka operoivat suoria lentoja tällä 460 km pituisella reitillä.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Kajaani välisille lennoille?

Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) on mitä luultavimmin lähtölentokenttäsi, jos olet matkalla kohteiden Helsinki ja Kajaani välillä. Kiinnostaako sinua tietää mille kentälle olet lentämässä? Kenttä tulee mitä luultavimmin olemaan Kajaani (KAJ).

Mitkä ovat suosituimpia kohteiden Helsinki ja Kajaani välillä lentäviä lentoyhtiöitä?

Sinun ei tarvitse enää jatkaa parhaiten sopivan lentoyhtiön etsintää. Olemme tehneet työn puolestasi ja löytäneet monia yhtiöitä, jotka lentävät kohteiden Helsinki ja Kajaani välillä. Yksi vaihtoehto on Finnair, joka lentää 97 lentoa joka kuukausi. Mutta mitä runsaammin valinnanvaraa, sitä parempi. Air France on toinen suosittu lentoyhtiö, joka operoi 8 lentoa kohteiden Helsinki ja Kajaani välillä joka kuukausi. Minkä tahansa valinnan teetkin, lentosi tulee varmasti olemaan loistava.

Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Kajaani välillä on?

Spontaanit lomat voivat piristää arkea. 3 jokapäiväistä lentoa reitillä Helsinki – Kajaani takaavat, että voit valita suunnitelmiisi parhaiten sopivan ajan.

Varatuimmat hotellit Kajaani

Näytä kaikki 150 majoitusliikettä kohteessa Kajaani
110 €
Break Sokos Hotel Vuokatti

Break Sokos Hotel Vuokatti

4.0 kautta 5.0 Kidekuja 2, Snowpolis, Sotkamo
Break Sokos Hotel Vuokatti sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Vuokatinrinteet. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen aamiaisen, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Tässä vuonna 2007 rakennetussa 4 tähden hotellissa on 143 huonetta 4 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja pillowtop-patjat.
100 €
Hotel Tulikettu

Hotel Tulikettu

3.0 kautta 5.0 Tervatie 3, Sotkamo
Hotel Tulikettu sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Hiukan pesäpallostadion. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen aamiainen, ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja ilmainen omatoiminen pysäköinti. Tässä 3 tähden hotellissa on 82 huonetta. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja jääkaapit.
Hae hinnat
Holiday Club Katinkulta

Holiday Club Katinkulta

4.0 kautta 5.0 Katinkullantie 15, Sotkamo
Holiday Club Katinkulta sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Katinkulta Golf. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä 3 sisäuima-allasta ja 3 ravintolaa. Tässä 4 tähden hotellissa on 116 huonetta 3 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja parvekkeet.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.