Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Marrakech

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Marrakech

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi RAK
Lennon hinta 174 €

Lennot Helsingistä Marrakechiin

Paras aika hypätä lentokoneeseen on silloin, kun koti-Suomen kuviot alkavat tuntua turhankin tutuilta. Eksotiikallaan lumoava Marrakech on täydellinen kohde juuri näihin tilanteisiin. Varaa siis ebookersin sivuilta lennot Helsingistä Marrakechiin ja heittäydy mausteiden ja marokkolaisen mystiikan pyörteisiin.

Punaisen kaupungin viemää

Marrakechin vanhakaupunki Medina punaisine muureineen on matkailijan ykköskohde. Aisteja hivelevät ostosseikkailut suurella basaarialueella ja elämää pursuavan Djemaa el-Fna -aukion vilinä ovat kokemuksia, joita ei kannata missata. Etenkin iltaisin aukion värinästä, maukkaasta ruoasta ja minttuteestä nauttiessa virkistyvät sekä keho että mieli. Estetiikannälkää tyydyttävät puolestaan hulppeat vanhat rakennukset, kuten kaupungin maamerkkinä pidetty Koutubian moskeija heti Medinan ulkopuolella. Modernimmat ostospaikat ja ravintolat löytyvät puolestaan uudemmista kaupunginosista. Lisäksi innoitusta voi etsiä valloittavista puistoista, ja voipa kaupungista tehdä myös ikimuistoisia retkiä jylhille Atlasvuorille ja henkeäsalpaavaan Saharan autiomaahan.

Matkustusajat ja halvat lennot Helsingistä Marrakechiin

Marrakechin sijainti Afrikan sisämaassa Saharan kulmalla takaa, että kesäkuukaudet ovat tukahduttavan kuumia. Talvella lämmintä on toistakymmentä astetta. Miellyttävin ja suosituin aika matkustaa onkin keväällä tai syksyllä, jolloin päivän korkein lämpötila on 25 asteen vaiheilla. Halvimman hinnan saat, kun varaat lennot muutamaa kuukautta etukäteen.

Suoria lentoja Helsingistä Marrakechiin ei ole tarjolla, joten seikkailuun kuuluu aina vähintään yksi välilasku. Lennot kestävät lyhimmillään noin 6–9 tuntia. Yleensä matka-aika on kuitenkin vähintään 10–14 tuntia. Lisäksi tarjolla on huomattavasti pidempiä lentoja, joissa ehdit viettää kokonaisen päivän tai yön välilaskupaikkaan tutustuen. Lufthansan lennot Frankfurtin tai Münchenin kautta ovat usein nopeita ja edullisia. Kun etsit halpoja lentoja Helsingistä Marrakechiin, voit harkita myös esimerkiksi Iberian, Finnairin, Air Berlinin, Turkish Airlinesin, TAP Portugalin, Vueling Airlinesin ja Nikin lentoja. Välilaskupaikat vaihtelevat suuresti lentoyhtiön mukaan, ja monet yhtiöistä liikennöivät reittiä yhteistyössä. Lentoja Marrakechiin lähtee noin puoli viiden ja kahdeksan välillä sekä aamulla että illalla, ja perillä kello on kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Helsinki-Vantaan lentoaseman (HEL) kahteen terminaaliin on useita yhteyksiä Helsingin keskustasta. Finnair City Bus kuljettaa sinut perille puolessa tunnissa, ja matka maksaa noin euron HSL:n seutulippua enemmän. HSL:n busseilla 615, 415 ja 617 matka kestää 35–50 minuuttia ja kehärataa kulkevilla I- ja P-junilla noin 30 minuuttia. Kauempaa saapuvat voivat hypätä lähijuniin Helsingissä, Pasilassa tai Tikkurilassa tai hurauttaa perille Matkahuollon linja-autoilla. Noin puoli tuntia kestävä taksimatka keskustasta puolestaan maksaa noin 50 euroa. Omalla autolla saapuvat voivat valita sopivan pitkäaikaispysäköintialueen matkan keston mukaan.

Etenkin aamulentoja varten kentälle kannattaa saapua hyvissä ajoin. Aamu on Helsinki-Vantaalla tyypillistä ruuhka-aikaa, joten lähtöselvitykseen, turvatarkastukseen ja passintarkastukseen voi joutua jonottamaan.

Perillä Marrakechissa

Kahdesta terminaalista koostuva Menaran lentoasema (RAK) sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Marrakechin Medinasta. Kätevä tapa matkustaa keskustaan on puolen tunnin välein liikennöivä bussi 19, jolla matka taittuu muutaman kymmenen dirhamin hintaan noin puolessa tunnissa. Edullisempia mutta epäsäännöllisempiä bussivaihtoehtoja ovat muutaman dirhamin hintaiset linjat 11 ja 18.

Taksilla matkaan kuluu vain vartti, mutta etenkin petit taxit eli pikkutaksit pyytävät lentoasemalla usein ylihintaa. Esimerkiksi 100 dirhamia on kohtuuhinta vain yöaikaan. Grand taxit eli suuret taksit ovat pikkutakseja kalliimpia, sillä ne on tarkoitettu jaettaviksi: niillä matkan hinta lentoasemalta keskustaan on yleensä 150 dirhamia.

On hyvä huomioida, että Marokossa hintojen vaihtelu on suurta ja ylihintojen pyytäminen ja tinkiminen kuuluvat kulttuuriin, joten esimerkiksi taksin hinta kannattaa sopia etukäteen. Ranskan kielestä on usein hyötyä asioinnissa. Kaupungilla liikkuminen onnistuu jalkapatikan lisäksi bussilla tai pikkutaksilla.

Lennot Helsinki – Marrakech

Onko kohteiden Helsinki ja Marrakech välillä suoria lentoja?

Valitettavasti kohteiden Helsinki ja Marrakech välillä ei ole saatavana suoria lentoja tällä hetkellä. Voit varata välilaskullisen lennon, mutta muista varata lippusi ajoissa, jos haluat lähteä matkaan pian.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Marrakech välisille lennoille?

Oletko matkalla kohteiden Helsinki ja Marrakech välillä etkä tiedä varmasti miltä kentältä lentosi lähtee tai mille se saapuu? Lähtökenttäsi tulee mitä todennäköisemmin olemaan Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) ja saapumiskenttäsi Marrakech (RAK-Menara).

Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Marrakech välillä on?

Reitillä Helsinki – Marrakech operoidaan keskimäärin 2 lentoa päivässä. Seuraavan matkan varaaminen käy siis todella helposti.

Varatuimmat hotellit Marrakech

Näytä kaikki 3 016 majoitusliikettä kohteessa Marrakech
58 €
Mogador Express GUELIZ

Mogador Express GUELIZ

4.0 kautta 5.0 Hassan II Gueliz, Marrakech
Mogador Express GUELIZ on saanut hyvää palautetta sijainnistaan lähellä lentokenttää. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta High Atlas. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja ulkouima-altaan. Tässä vuonna 2008 rakennetussa 4 tähden hotellissa on 294 huonetta 5 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi parvekkeen ja LCD-television.
124 €
Iberostar Club Palmeraie Marrakech

Iberostar Club Palmeraie Marrakech

4.0 kautta 5.0 Commune Rurale Ouidane Sidi Youssef Ben, Ali. BP.: 3759, Amerchich, Marrakech
Iberostar Club Palmeraie Marrakech on saanut loistavaa palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta High Atlas. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen aamiainen, ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja ilmainen omatoiminen pysäköinti. Tässä vuonna 2005 rakennetussa 4 tähden hotellissa on 318 huonetta 2 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja parvekkeen.
Hae hinnat
ClubHotel Riu Tikida Palmeraie - All Inclusive

ClubHotel Riu Tikida Palmeraie - All Inclusive

4.0 kautta 5.0 Route Fes, km 6, Marrakech
ClubHotel Riu Tikida Palmeraie - All Inclusive on saanut loistavaa palautetta huoneiden tilavuudesta. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta High Atlas. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, ilmainen omatoiminen pysäköinti ja ilmaiset alueelliset kuljetukset. Tässä vuonna 2009 rakennetussa 4 tähden lomakeskuksessa on 392 huonetta 2 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja parvekkeen.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.