Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Lyon

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tieto lennoista

Kohdelentokenttä Saint-Exupery
Kohdekaupunki Lyon
Lennon hinta 135 €

Halvat lennot Lyoniin

Historiaa, herkkuja ja hauskanpitoa? Kyllä kiitos! Itäisessä Ranskassa sijaitseva Lyon on maan kolmanneksi suurin kaupunki Pariisin ja Marseillen jälkeen. Tämä kahden suuren joen risteykseen jo antiikin aikana perustettu yliopistokaupunki jää usein turhaan matkakohteena pääkaupungin varjoon, sillä se tarjoaa matkailijalle lähes loputtomasti nähtävää ja koettavaa. Lyon pitää sisällään suorastaan hengästyttävän määrän historiallisia nähtävyyksiä: roomalaisajan jäänteitä, keskiaikaisia kirkkoja ja mielenkiintoisia museoita riittäisi vaikka useamman kaupunkiloman täytteeksi. Lisäksi nykypäivän Lyon on kupliva urbaanin elämän keskus, jonka klubit ja kulttuuritarjonta vetävät vertoja Pariisille. Samalla Lyon on kuitenkin rauhallisempi kuin Pariisi ja pääkaupunkiseutua vähemmän ruuhkainen. Kulinaristit arvostavat myös varmasti Lyonin perinteikästä gastronomiaa ja paikallisen alueen viinejä. Lyon on hieno matkakohde ympäri vuoden, ja jokainen vuodenaika tarjoaa erilaisia kokemuksia. Kesä on toki parasta aikaa nauttia kaupungin puistoista ja jokinäkymistä. Joulukuun alussa Lyonissa järjestetään vuosittain suuri 'Valojen juhla', jonka aikana kadut loistavat ikkunoihin sytytettyjen kynttilöiden valosta ja kaupungin rakennukset valaistaan upeasti. Kun mielesi tekee kiehtovalle kaupunkilomalle, ebookersin kautta löydät helposti halvat lennot Lyoniin.

Verkon kautta varaten halvalla Lyoniin

Ranska on vuodesta toiseen suosittu matkailumaa, ja sinne lennetäänkin Suomesta ahkerasti. Myös Lyoniin löytyy kotimaasta kattava valikoima lentoja. Lyoniin on helppoa lentää Suomesta, sillä lentojen hinnat ja matka-ajat ovat varsin kohtuullisia. Suoria lentoja Lyoniin ei toistaiseksi ole, mutta lentoja Lyoniin yhdellä vaihtoyhteydellä tarjoavat ainakin Helsinki-Vantaan lentoasemalta esimerkiksi Lufthansa, Air France, KLM sekä Finnair. Hyviä vaihtoehtoja löytyy usein päivittäin kaikilta näiltä lentoyhtiöiltä, joten jokainen löytää varmasti omaan aikatauluunsa sopivat lennot. Air France ja Finnair liikennöivät Helsingistä Lyoniin Pariisin Charles de Gaullen lentoaseman kautta. Lufthansa tekee välilaskun joko Frankfurtissa tai Münchenissä, ja KLM lentää Amsterdamin Schipholin kautta. Nopeimmat reitit Helsingistä Lyoniin kestävät noin viidestä tunnista kuuteen tuntiin, mutta välilaskujen määrä sekä kesto vaikuttavat kokonaismatka-aikaan. Lentojen vertaileminen on onneksi vaivatonta ebookersin hakukoneen avulla. Jos matkakalenterisi on joustava, hintoja sekä lentoaikoja on hyvä vertailla myös eri päivien välillä. Lennot Lyoniin maksavat edullisimmillaan noin 250 euroa, mutta aikainen varaaja voi löytää lennot jopa halvemmalla. Koska tarjontaa on runsaasti, edulliset lennot voi kuitenkin hyvällä onnella saada lyhyelläkin varoitusajalla. Eurooppalaiset lomailevat mielellään etenkin elokuussa, joten loppukesästä lennot voivat olla hieman muuta vuotta kalliimpia. Ajoittamalla matkansa oikein voi siis päästä Lyoniin halvalla. Lentoja etsiessä on hyvä muistaa, että ebookersin kautta voit varata kätevästi samalla kertaa sekä lennot että majoituksen. Hotelleja on tarjolla laaja valikoima eri tähtiluokituksilla, joten jokaisen matkabudjettiin sopiva vaihtoehto löytyy varmasti.

Saapuminen Lyoniin

Saint-Exupéryn kansainvälinen lentoasema sijaitsee Colombier-Saugnieun pikkukunnan alueella noin 20 kilometrin etäisyydellä Lyonista. Lentoasemalla on kolme matkustajaterminaalia. Lufthansa, Air France ja KLM toimivat kaikki terminaalissa 2. Lentoasemalta on hyvät liikenneyhteydet Lyonin keskustaan sekä ympäröiville alueille. Tiheästi liikennöivä Rhônexpress-juna kulkee lentoasemalta Lyonin keskustan Part-Dieu-liikekaupunginosaan hieman alle puolessa tunnissa. Yhdensuuntainen junalippu maksaa lentoasemalta ostettuna noin 16 euroa ja etukäteen internetistä ostettuna hieman vähemmän. Lentoaseman bussiasemalta lähtee linja-autoja lähialueen kaupunkeihin kuten Grenobleen ja Chambéryyn sekä sukkulabusseja useisiin hiihtokeskuksiin. Taksilla pääsee myös kaupunkiin, joskin kyyti on melko kallis. Taksimatka lentoasemalta Lyonin keskustaan maksaa päiväsaikaan noin 50–55 euroa ja iltaseitsemän ja varhaisaamun välisenä aikana sekä pyhäpäivisin noin 65–70 euroa. Perillä Lyonin kaupungissa on kattava joukkoliikenneverkosto, jonka avulla on helppoa liikkua paikasta toiseen. Metrolinjoja on vain neljä, joten risteysasemilla vaihtaminen on kätevämpää kuin vaikkapa Pariisissa. Myös raitiovaunut ja bussit vievät sujuvasti eri puolille kaupunkia.

Mitkä yhtiöt lentävät kohteeseen Lyon?

Air France, Lufthansa, KLM, Iberia

Kartta

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.