Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Ateena

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Ateena

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi ATH
Lennon hinta 128 €

Halvat lennot Helsingistä Ateenaan

Antiikin ajalla Ateenan itsenäinen kaupunkivaltio eli upeaa kukoistuskauttaan, josta jäi näyttävien raunioiden lisäksi jäljet länsimaiseen kulttuuriin. Nykyisin Kreikan pääkaupunki ei ole samanlainen filosofian ja ajattelun kehto kuin ennen muinoin, mutta historiasta ja kaupunkilomailusta kiinnostuneiden kannattaa varata lennot Helsingistä Ateenaan siitä huolimatta. Moderni Ateena ei ole kaikkien matkailijoiden mieleen, sillä monet pitävät kaupunkia turhan kaoottisena ja kaupunkikuvaa uudistettiin rajulla kädellä 1960‑ ja 70‑luvuilla, mutta historiallisia nähtävyyksiä ei Ateenasta puutu. Etsi halvat lennot Helsingistä Ateenaan ebookersin sivuilta ja tutustu esimerkiksi Parthenonin tai Dionysoksen teatteriin. Ateenassa on säilynyt myös ”uutta vanhaakaupunkia” eli antiikin ajan jälkeen muodostunutta Ateenaa. Kaupungin hienoimpia nähtävyyksiä kierrellessä on helppo käydä Akropolis‑kukkulan vieressä sijaitsevalla Plákan alueella.

Paras aika matkustaa Ateenaan

Kreikassa pitkä kuuma kesä ei ole pelkkää toiveunta, sillä toukokuusta syyskuun loppuun aurinko loistaa taivaalla täydellä teholla. Täysipainoista kaupunkilomaa suunnittelevan lomailijan kannattaa varata lento Helsingistä Ateenaan muulloin kuin kuumimpina kesäkuukausina, sillä lämpötila pysyttelee heinä–elokuussa jatkuvasti hellelukemien puolella. Kevät ja syksy sopivat erinomaisesti nähtävyyksien kiertelyyn ja kaupunkitunnelmasta nauttimiseen, eikä talvellakaan ole pelkoa pakkasesta. Ateenasta käsin pääsee kätevästi myös rantalomalle, sillä kaupungin ympäristössä on lukuisia viehättäviä kohteita auringonpalvojille. Ateenan satamasta on lisäksi erittäin hyvät yhteydet lukuisille Kreikan saarille, joten lomaan Ateenassa voi yhdistää reissun rauhallisiin saarimaisemiin. Suomesta käsin lennot Ateenasta Helsinkiin on helpointa löytää keväästä syksyyn ajoittuvaan suosittuun sesonkiaikaan.

Suorat lennot Helsingistä Ateenaan

Suomen ja Kreikan pääkaupunkien välillä matkustaminen on helppoa juuri kuumimman loma‑ajan korvilla, sillä silloin suoria lentoja Helsingistä Ateenaan on tarjolla lähes päivittäin. Välimatka kaupunkien välillä taittuu Finnairin, Aegeanin tai Norwegianin siivillä, mutta yhdelläkään yhtiöllä ei ole vakituista päivittäistä vuoroa. Suora lento kaupungista toiseen kestää noin 3,5 tuntia. Vertaile lentoja Helsingistä Ateenaan ebookersin sivuilla eri lentoyhtiöiden ja matkapäivien kesken, sillä lentojen lähtöajat vaihtelevat varhaisesta aamusta aina puolille öin asti. Helsingistä Ateenaan on myös mahdollista suunnata yhden välilaskun sisältävällä lennolla, jolloin matkaan kuluu keskimäärin 6–7,5 tuntia. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi SASin lennot Kööpenhaminan kautta, Turkish Airlinesin lennot Istanbulin kautta tai Lufthansan lennot Frankfurtin tai Münchenin kautta.

Lähtö Helsinki‑Vantaan lentoasemalta

Hilpeä matkatunnelma lopahtaa heti alkuunsa, jos pelkkä lentoasemalle siirtyminen aiheuttaa harmaita hiuksia. Onneksi Helsinki‑Vantaan lentoasemalta on helppo lähteä matkaan huolimatta siitä, mistä päin Suomea sinne saapuu. Etenkin vähän pohjoisempaa liikkeelle lähtevien matkailijoiden kannattaa varata lennot Helsinkiin lähimmältä kotimaan kentältä, mutta monista kaupungeista pääsee Helsinki‑Vantaalle suoralla kaukoliikenteen bussiyhteydellä. Pääkaupunkiseudun sisällä julkiset liikenneyhteydet pelaavat erittäin hyvin, sillä lentoasemalle pääsee sekä junalla että bussilla. Tikkurilan ja Myyrmäen kautta kulkevaa kehärataa pitkin pääsee lentoasemalle I‑ ja P‑junilla varhaisesta aamusta alkuyöhön asti. Päärautatieasemalta Helsinki‑Vantaalle pääsee junalla noin puolessa tunnissa seutulipun hintaan. Helsingin keskustassa sijaitsevalta Rautatientorilta pääsee lentoasemalle kahdellakin bussilla, HSL:n linjalla 615 ja Finnair City Busilla. Matkaan keskustasta kentälle kannattaa varata 30–45 minuuttia, mutta kyytiin voi nousta myös matkan varrella olevilta pysäkeiltä. Turvatarkastuksen hoitamiseen kannattaa varata hiukan ylimääräistä aikaa Helsinki‑Vantaan ruuhka‑aikoina aikaisin aamulla sekä iltapäivällä.

Saapuminen Ateenaan

Ateenan kansainvälinen lentoasema (IATA: ATH) on Kreikan lentoliikenteen vilkas keskus, joka sijaitsee noin 35 kilometrin päässä kaupungista. Yhteydet lentoaseman ja Ateenan välillä pelaavat varsin hyvin, sillä matkailija pääsee valitsemaan metron, junan ja bussien välillä. Sopiva yhteys löytyy varmasti riippumatta siitä, mihin päin kaupunkia olet matkalla. Taksilla on tietysti kätevintä suunnata kaupunkiin, eikä pirssimatkan hintaa tarvitse Ateenan lentoasemalla arvuutella. Taksit veloittavat lentoaseman ja Ateenan välisestä matkasta kiinteän hinnan, joka vaihtelee ainoastaan vuorokauden ajan mukaan.

Lennot Helsinki – Ateena

Onko kohteiden Helsinki ja Ateena välillä suoria lentoja?

Haluat varmasti kuluttaa mahdollisimman paljon ajastasi lomastasi nauttimiseen. Jos lennät kohteiden Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) ja Ateena (ATH-Elefthérios Venizélos) välillä suoraan, saat loma-ajastasi enemmän irti. 3 muun lentoyhtiön lisäksi sekä Aegean Airlines että Norwegian Air International operoivat suoria lentoja tällä reitillä.

Kuinka kauan suora lento kohteiden Helsinki ja Ateena välillä kestää?

Kohteiden Helsinki ja Ateena välinen matka on 2 500 km, ja suoraan lentoon menee suurin piirtein 3 tuntia ja 37 minuuttia. Lentoaika voi kuitenkin joskus olla vain 3 tuntia ja 35 minuuttia. Pidä silmällä tunnettujen lentoyhtiöiden, kuten Air France ja Aegean Airlines, alennuksia ja tarjouksia.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Ateena välisille lennoille?

Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) on todennäköisesti lähtölentokenttäsi, jos olet lentämässä kohteiden Helsinki ja Ateena välillä. Haluatko tietää mille kentälle olet lentämässä? Kenttä tulee mitä luultavimmin olemaan Ateena (ATH-Elefthérios Venizélos).

Mitkä ovat suosituimpia kohteiden Helsinki ja Ateena välillä lentäviä lentoyhtiöitä?

Useat lentoyhtiöt myyvät lentoja kohteiden Helsinki ja Ateena välillä. Saat varmasti rahoillesi vastinetta hankkimalla liput näiltä suosituilta yhtiöiltä:

  • Air France, 364 lentoa kuussa
  • Aegean Airlines, 8 lentoa kuussa
  • Norwegian Air International, 7 lentoa kuussa
  • Finnair, 5 lentoa kuussa
Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Ateena välillä on?

Välillä Helsinki – Ateena lennetään keskimäärin 6 lentoa päivässä. Seuraavan matkan suunnittelu ei siis ole iso ongelma.

Varatuimmat hotellit Ateena

Näytä kaikki 5 478 majoitusliikettä kohteessa Ateena
87 €
The Pinnacle Athens

The Pinnacle Athens

5.0 kautta 5.0 75 Eolou & Evripidou, Ateena
The Pinnacle Athens on saanut hyvää palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Sýntagma. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä business centerin ja kattoterassin. Tässä 5 tähden hotellissa on 16 huonetta 8 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja Tempur-Pedic-patjallisen sängyn.
111 €
Grand Hyatt Athens

Grand Hyatt Athens

5.0 kautta 5.0 115, Syngrou Avenue, Ateena, Attica
Grand Hyatt Athens on saanut mainiota palautetta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Onassis-kulttuurikeskus. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä täyden palvelun kylpylän ja ravintolan. Tässä 5 tähden hotellissa on 309 huonetta 8 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja älytelevisiot.
155 €
Electra Metropolis Athens

Electra Metropolis Athens

5.0 kautta 5.0 15 Mitropoleos Street, Ateena, Attiki
Electra Metropolis Athens on saanut loistavaa palautetta huoneiden mukavuudesta. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Sýntagma. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä 2 ravintolaa ja täyden palvelun kylpylän. Tässä vuonna 2016 rakennetussa 5 tähden hotellissa on 216 huonetta. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.