Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Löydä täydellinen lentosi yli 400 lentoyhtiön joukosta

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Ateena

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Ateena

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi ATH
Lennon hinta 131 €

Kohteen Ateena Parhaimmat Pakettimatkat

Ateena lento + hotelli economyluokan lennoilla

Halvat lennot Helsingistä Ateenaan

Antiikin ajalla Ateenan itsenäinen kaupunkivaltio eli upeaa kukoistuskauttaan, josta jäi näyttävien raunioiden lisäksi jäljet länsimaiseen kulttuuriin. Nykyisin Kreikan pääkaupunki ei ole samanlainen filosofian ja ajattelun kehto kuin ennen muinoin, mutta historiasta ja kaupunkilomailusta kiinnostuneiden kannattaa varata lennot Helsingistä Ateenaan siitä huolimatta. Moderni Ateena ei ole kaikkien matkailijoiden mieleen, sillä monet pitävät kaupunkia turhan kaoottisena ja kaupunkikuvaa uudistettiin rajulla kädellä 1960‑ ja 70‑luvuilla, mutta historiallisia nähtävyyksiä ei Ateenasta puutu. Etsi halvat lennot Helsingistä Ateenaan ebookersin sivuilta ja tutustu esimerkiksi Parthenonin tai Dionysoksen teatteriin. Ateenassa on säilynyt myös ”uutta vanhaakaupunkia” eli antiikin ajan jälkeen muodostunutta Ateenaa. Kaupungin hienoimpia nähtävyyksiä kierrellessä on helppo käydä Akropolis‑kukkulan vieressä sijaitsevalla Plákan alueella.

Paras aika matkustaa Ateenaan

Kreikassa pitkä kuuma kesä ei ole pelkkää toiveunta, sillä toukokuusta syyskuun loppuun aurinko loistaa taivaalla täydellä teholla. Täysipainoista kaupunkilomaa suunnittelevan lomailijan kannattaa varata lento Helsingistä Ateenaan muulloin kuin kuumimpina kesäkuukausina, sillä lämpötila pysyttelee heinä–elokuussa jatkuvasti hellelukemien puolella. Kevät ja syksy sopivat erinomaisesti nähtävyyksien kiertelyyn ja kaupunkitunnelmasta nauttimiseen, eikä talvellakaan ole pelkoa pakkasesta. Ateenasta käsin pääsee kätevästi myös rantalomalle, sillä kaupungin ympäristössä on lukuisia viehättäviä kohteita auringonpalvojille. Ateenan satamasta on lisäksi erittäin hyvät yhteydet lukuisille Kreikan saarille, joten lomaan Ateenassa voi yhdistää reissun rauhallisiin saarimaisemiin. Suomesta käsin lennot Ateenasta Helsinkiin on helpointa löytää keväästä syksyyn ajoittuvaan suosittuun sesonkiaikaan.

Suorat lennot Helsingistä Ateenaan

Suomen ja Kreikan pääkaupunkien välillä matkustaminen on helppoa juuri kuumimman loma‑ajan korvilla, sillä silloin suoria lentoja Helsingistä Ateenaan on tarjolla lähes päivittäin. Välimatka kaupunkien välillä taittuu Finnairin, Aegeanin tai Norwegianin siivillä, mutta yhdelläkään yhtiöllä ei ole vakituista päivittäistä vuoroa. Suora lento kaupungista toiseen kestää noin 3,5 tuntia. Vertaile lentoja Helsingistä Ateenaan ebookersin sivuilla eri lentoyhtiöiden ja matkapäivien kesken, sillä lentojen lähtöajat vaihtelevat varhaisesta aamusta aina puolille öin asti. Helsingistä Ateenaan on myös mahdollista suunnata yhden välilaskun sisältävällä lennolla, jolloin matkaan kuluu keskimäärin 6–7,5 tuntia. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi SASin lennot Kööpenhaminan kautta, Turkish Airlinesin lennot Istanbulin kautta tai Lufthansan lennot Frankfurtin tai Münchenin kautta.

Lähtö Helsinki‑Vantaan lentoasemalta

Hilpeä matkatunnelma lopahtaa heti alkuunsa, jos pelkkä lentoasemalle siirtyminen aiheuttaa harmaita hiuksia. Onneksi Helsinki‑Vantaan lentoasemalta on helppo lähteä matkaan huolimatta siitä, mistä päin Suomea sinne saapuu. Etenkin vähän pohjoisempaa liikkeelle lähtevien matkailijoiden kannattaa varata lennot Helsinkiin lähimmältä kotimaan kentältä, mutta monista kaupungeista pääsee Helsinki‑Vantaalle suoralla kaukoliikenteen bussiyhteydellä. Pääkaupunkiseudun sisällä julkiset liikenneyhteydet pelaavat erittäin hyvin, sillä lentoasemalle pääsee sekä junalla että bussilla. Tikkurilan ja Myyrmäen kautta kulkevaa kehärataa pitkin pääsee lentoasemalle I‑ ja P‑junilla varhaisesta aamusta alkuyöhön asti. Päärautatieasemalta Helsinki‑Vantaalle pääsee junalla noin puolessa tunnissa seutulipun hintaan. Helsingin keskustassa sijaitsevalta Rautatientorilta pääsee lentoasemalle kahdellakin bussilla, HSL:n linjalla 615 ja Finnair City Busilla. Matkaan keskustasta kentälle kannattaa varata 30–45 minuuttia, mutta kyytiin voi nousta myös matkan varrella olevilta pysäkeiltä. Turvatarkastuksen hoitamiseen kannattaa varata hiukan ylimääräistä aikaa Helsinki‑Vantaan ruuhka‑aikoina aikaisin aamulla sekä iltapäivällä.

Saapuminen Ateenaan

Ateenan kansainvälinen lentoasema (IATA: ATH) on Kreikan lentoliikenteen vilkas keskus, joka sijaitsee noin 35 kilometrin päässä kaupungista. Yhteydet lentoaseman ja Ateenan välillä pelaavat varsin hyvin, sillä matkailija pääsee valitsemaan metron, junan ja bussien välillä. Sopiva yhteys löytyy varmasti riippumatta siitä, mihin päin kaupunkia olet matkalla. Taksilla on tietysti kätevintä suunnata kaupunkiin, eikä pirssimatkan hintaa tarvitse Ateenan lentoasemalla arvuutella. Taksit veloittavat lentoaseman ja Ateenan välisestä matkasta kiinteän hinnan, joka vaihtelee ainoastaan vuorokauden ajan mukaan.

Helsinki - Ateena Lennot FAQ

 • Mikä on halvin hinta lennolle reitillä Helsinki – Ateena?

  Halvin löytämämme hinta lennolle reitillä Helsinki -- Ateena on 131 €. \nJatkamalla hakua alla löydät runsaasti tietoa, jonka avulla varaat haluamasi lennon ja viimeistelet matkasuunnitelmasi kohteeseen Ateena. Voit verrata lentoyhtiöitä ja alueen lentokenttiä sekä löytää mahtavia hotellitarjouksia. Anna ebookersin auttaa, jotta lentosi reitillä Helsinki -- Ateena on mahdollisimman edullinen!
 • Kuinka monta lentoa reitillä Helsinki – Ateena on tarjolla viikoittain?

  Reitillä Helsinki -- Ateena on tarjolla 100 viikoittaista lentoa.
 • Kuinka monta lentoyhtiötä liikennöi reitillä Helsinki – Ateena?

  reitillä Helsinki -- Ateena liikennöi 11 lentoyhtiötä.
 • Mitkä lentokentät sopivat parhaiten Helsinki – Ateena -lennoille?

  Löysimme alueelta Helsinki vain yhden lentoaseman, joka tarjoaa lentoja kohteeseen Ateena: Vantaa (HEL). Tämä lentoasema tarjoaa lentoja lentoasemalle Eleftherios Venizelos (ATH), mutta lentoja voi olla tarjolla rajoitetusti, joten varaa heti! Haluamme tarjota sinulle sopivimmat vaihtoehdot. Siten olet valmis nauttimaan kaupungin maisemista, nähtävyyksistä ja mauista heti, kun lentosi laskeutuu kohteeseen Ateena.
 • Mitkä ovat suosituimpia lentoyhtiöitä reitillä Helsinki – Ateena?

  Kun varaat lentosi suositulta lentoyhtiöltä, löydät usein parhaat lentotarjoukset. Me jopa löysimme lennon reitille Helsinki -- Ateena hintaan 131 €! Reitillä Helsinki -- Ateena 11 lentoyhtiötä tarjoaa halpoja lentoja, ja alueella Helsinki liikennöivistä suosituimpia ovat:\n\n* Lennot reitillä Helsinki (HEL) -- Ateena (ATH)\n * Finnair\n * Scandinavian Airlines\n * Aegean Airlines\n
 • Mitkä lentoyhtiöt liikennöivät reitillä Helsinki – Ateena useimmin?

  * Helsinki (HEL) -- Ateena (ATH)\n * Finnair -- 27 viikoittaista lentoa reitillä HEL -- ATH\n \n\n * Scandinavian Airlines -- 16 viikoittaista lentoa reitillä HEL -- ATH\n \n\n * Aegean Airlines -- 14 viikoittaista lentoa reitillä HEL -- ATH\nSuuremmilla lentokentillä ja lentoyhtiöillä, jotka lentävät tietyllä reitillä useammin, on yleensä tarjolla enemmän istuinpaikkoja, mutta pienemmältä lentokentältä lentäminen voi olla halvempaa.
 • Mitkä alueen Helsinki lentoasemista tarjoavat lentoja kohteeseen Ateena joka viikko?

  Lentoyhtiöt, kuten Finnair, liikennöivät viikoittain 27 lentoa reitillä Helsinki -- Ateena. Lisätietoja alla:\n\n* Lentoasemalta Helsinki (HEL) liikennöidään viikoittain 100 lentoa kohteeseen Ateena (ATH).\n
 • Kuinka kauan kestää suora lento reitillä Helsinki – Ateena?

  Suora lento reitillä Helsinki -- Ateena kestää yleensä noin 3 tuntia, 35 minuuttia, ja lennetty etäisyys on 2 503,6 kilometriä. Pisimmät lennot tällä reitillä kestävät yleensä 3 tuntia, 40 minuuttia. Lennon keskimääräinen kesto on 3 tuntia, 37 minuuttia.
 • Mikä on aikaisin ja myöhäisin saatavilla oleva lento reitillä Helsinki – Ateena?

  * Lento reitillä Helsinki (HEL) -- Ateena (ATH)\n * Päivän ensimmäinen lähtevä lento: 13.15\n * Aikaisin saapumisaika: 16.50\n * Päivän viimeinen lähtevä lento: 17.50\n * Myöhäisin saapumisaika: 21.30\n
 • Minkälaisia koneita reitillä Helsinki – Ateena liikennöivät lentoyhtiöt käyttävät?

  Reitillä Helsinki -- Ateena liikennöivät lentoyhtiöt käyttävät muun muassa seuraavanlaisia lentokoneita.\n\n| **Lentoyhtiö** | **Lentokone** |\n|-----------------------|---------------|\n| Finnair | Airbus A320 |\n| Scandinavian Airlines | Airbus A320 |\n| Aegean Airlines | Airbus A320 |\n| Lufthansa | Airbus A320 |\n| Turkish Airlines | Airbus A320 |\n\n
 • Tarvitsenko passin lennolle Helsinki – Ateena?

  Yleensä passi tarvitaan, kun lennetään sen maan ulkopuolelle, jossa passi on myönnetty. Tarkista kuitenkin tarvittavat asiakirjat matkakohteesi tulli- ja matkustustiedoista.

Varatuimmat hotellit Ateena

Näytä kaikki 4 791 majoitusliikettä kohteessa Ateena
161 €
Sofitel Athens Airport

Sofitel Athens Airport

5.0 kautta 5.0 Athens International Airport, Spata-Artemida, Attiki
Sofitel Athens Airport on saanut loistavaa palautetta huonepalvelustaan. Majoitusliike on lentokentän yhteydessä, ja Metropolitan Expo sijaitsee lähettyvillä. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen valet-pysäköinnin ja 2 ravintolaa. Tässä vuonna 2001 rakennetussa 5 tähden hotellissa on 345 huonetta 9 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja syvän kylpyammeen.
72 €
Athens Luxury Suites

Athens Luxury Suites

4.0 kautta 5.0 12 Avramiotou St., Monastiraki, Ateena, Attica
Athens Luxury Suites on saanut loistavaa palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Sýntagma. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen aamiaisen, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja baarin. Tässä 4 tähden hotellissa on 17 huonetta 4 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja keittonurkkaukset.
81 €
Athens Gate Hotel

Athens Gate Hotel

4.0 kautta 5.0 10 Syngrou Avenue, Ateena, Attiki
Athens Gate Hotel on saanut loistavaa palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Akropolis-museo. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen aamiainen, ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja 2 kahvilaa. Tässä 4 tähden hotellissa on 99 huonetta 8 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja LCD-television.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.