Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Kairo

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Kairo

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi CAI
Lennon hinta 307 €

Lennot Helsingistä Kairoon tuovat sinut faaraoiden maille

Kairo on 20 miljoonan asukkaan metropoli, joka ei jätä ketään kylmäksi. Niilin suisto on yksi varhaisten sivilisaatioiden syntysijoja, ja kaupunki onkin historiansa ansiosta ainutlaatuinen matkakohde. Kesät ovat täällä kuumia ja talvet miellyttävän lämpimiä.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta ei tällä hetkellä pääse Kairoon suorilla reittilennoilla, mutta yhdellä välilaskulla halpoja lentoja Helsingistä Kairoon tarjoaa muun muassa Turkish Airlines. Välilaskun kanssa aikaa lentoon kuluu usein yli 10 tuntia, vaikkei etäisyys Helsingistä ole kuin 3 380 kilometriä. Egypti ja Suomi sijaitsevat samalla aikavyöhykkeellä. Paikallinen valuutta on Egyptin punta.

Viisumi hankittava ennen matkaa

Egyptiin matkustava tarvitsee viisumin, ja turistiviisumi myönnetään enintään kolmeksi kuukaudeksi. Passin on oltava voimassa vielä 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Ota yhteys Egyptin suurlähetystöön saadaksesi tiedot kulloinkin voimassa olevista määräyksistä.

Saapuminen Helsinki-Vantaalle

Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääset Helsingistä Finnair City Busilla, seutuliikenteen busseilla tai kehärataa pitkin I-junalla Tikkurilan kautta tai P-junalla Myyrmäen kautta. Muualta Suomesta tultaessa myös osa kaukoliikenteen bussivuoroista vie kätevästi perille suoraan kentälle. Jos oma auto on kätevin vaihtoehto ja haluat selvitä parkkimaksuista mahdollisimman halvalla, pysäköi mahdollisimman kauas kentästä – sieltä kun on kuitenkin bussikuljetus terminaaleihin. Jos aloitit matkan kentälle jo eilisenä päivänä ja yövyit kentän lähellä olevassa hotellissa, muista hotellin oma maksuton bussikuljetus.

Lentokentältä kaupunkiin

Kairon kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 15 kilometriä kaupungin keskustasta koilliseen. Se on Afrikan toiseksi vilkkain lentoasema, ja siellä on kolme terminaalia. Lentokentältä keskustaan tai muihin kohteisiin pääsee puolen tunnin välein lähtevällä shuttle-bussikuljetuksella. Hinta henkeä kohti on keskustaan 35 Egyptin puntaa. Myös CTA-paikallisbusseilla pääsee kaupunkiin terminaali 1:n edestä.

Takseissa valinnanvaraa

Lentoaseman tuloaulassa on tavallisesti taksinkuljettajia tarjoamassa saapuville matkustajille kyytiä. Vanhoissa, mustavalkoisissa takseissa ei yleensä ole mittaria, vaan taksa on sovittava kuljettajan kanssa. Uudemmissa valkoisissa takseissa on mittarit. Tarjolla on myös joitakin keltaisia City Cabs -takseja, joissa on mittarit ja ilmastointi.

Limousine-nimellä tarjottu palvelu ei aina tarkoita limusiinia, vaan palvelu on jaettu neljään kategoriaan. A-luokan limusiinit ovat Mercedes Benz -limusiineja, B-luokan limusiinit tarkoittavat minibusseja, C-luokan perheautoja ja D-luokan autot ovat niin kutsuttuja lontoolaistakseja. Nyrkkisääntö on, ettei taksimatka saisi maksaa enempää kuin limusiinipalveluiden C-luokan hinta.

Liikennettä tiellä, tunneleissa ja vedellä

Kentällä palvelee viisi autonvuokraamoa. Jos Kairon kaoottiseksi kuvailtu liikenne ei hirvitä ja olet päättänyt istua itse ratin taakse, voit tutustua etukäteen Kairon liikenteestä kertoviin oppaisiin.

Kairon metro on suosittu julkinen kulkuväline, mutta ruuhka-aikoina käytössä yli kapasiteetin. Metrovaunuissa ei ole ilmastointia, joten etenkin kesällä metrolla matkustamiseen kannattaa varautua viilein ajatuksin. Kaupungista lentoasemalle kulkevan metrolinja 3:n on määrä valmistua lähivuosina.

Jos olet varannut paikat Kairosta lähtevälle Niilin-risteilylle, palveluun sisältyy tavallisesti nouto lentokentältä.

Huikea miljoonakaupunki ja vuosituhantinen historia

Kairon väkiluku on lähes 8 miljoonaa ja sitä ympäröivän metropolialueen väkimäärä jopa 20 miljoonaa. Kaupunkiin on helpointa tutustua lähtemällä valmiille opastetuille retkille, joiden valikoima on varsin monipuolinen. Tutustu pyramideihin, museoihin ja moniin muihin historiallisiin kohteisiin.

Suur-Kairon suosituimmat nähtävyydet sijaitsevat Gizan kaupungin alueella. Gizassa ovat Kheopsin, Khefrenin ja Menkauren pyramidit, sfinksi ja Memfiin rauniot. Antiikkiesineitä ja muita vanhoja tavaroita saa viedä maasta vain erityisluvalla.

Talvi on sopivaa matkustusaikaa

Päivän ylin lämpötila Kairossa on toukokuulta syyskuulle keskimäärin yli 30 astetta ja ainoastaan joulukuulta helmikuulle alle 20 astetta. Miellyttävintä aikaa matkustaa Kairoon ovat syksy, talvi ja kevät. Matkalukemiseksi klassikoiden ystävälle sopii esimerkiksi Mika Waltarin mukaansatempaava seikkailuromaani faaraoiden ajan Egyptistä, Sinuhe egyptiläinen.

Lennot Helsinki – Kairo

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Kairo välisille lennoille?

Jos olet matkalla kohteesta Helsinki kohteeseen Kairo, lähtölentokenttäsi tulee mitä luultavimmin olemaan Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) ja saapumislentokenttäsi Kairo (CAI-Kairon kansainvälinen lentokenttä).

Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Kairo välillä on?

Lentolippujen varaaminen reitille Helsinki – Kairo on yksinkertaista. Voit valita suunnitelmiisi parhaiten sopivan lennon 3 jokapäiväisestä lennosta, joten lentojen varaaminen mihin aikaan vuodesta tahansa on helppoa.

Varatuimmat hotellit Kairo

Näytä kaikki 641 majoitusliikettä kohteessa Kairo
104 €
Conrad Cairo

Conrad Cairo

5.0 kautta 5.0 1191 Corniche El Nil, Kairo
Conrad Cairo on saanut mahtavaa palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Sports Center Gezirah Sporting Club (urheilukeskus). Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, 2 ulkouima-allasta ja 7 ravintolaa. Tässä vuonna 1998 rakennetussa 5 tähden hotellissa on 614 huonetta 24 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja syvän kylpyammeen.
150 €
Dusit Thani LakeView Cairo

Dusit Thani LakeView Cairo

5.0 kautta 5.0
Dusit Thani LakeView Cairo on saanut hyvää palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Petro Sport -stadion. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, ilmaiset lentokenttäkuljetukset ja 4 ravintolaa. Tässä vuonna 2008 rakennetussa 5 tähden hotellissa on 449 huonetta 5 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja pation.
Hae hinnat
Sofitel Cairo Nile El Gezirah

Sofitel Cairo Nile El Gezirah

5.0 kautta 5.0 3 El Thawra Council St Zamalek, Po Box 732 El Orman Giza, Kairo
Sofitel Cairo Nile El Gezirah on saanut mahtavaa palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Kairon oopperatalo. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä 4 ravintolaa ja 2 baaria. Tässä 5 tähden hotellissa on 433 huonetta 27 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja syvän kylpyammeen.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.