Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Tirana

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Tirana

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi TIA
Lennon hinta 216 €

Lennot Helsingistä Tiranaan

Suuri turistiyleisö on viime aikoina enenevissä määrin valloittanut useimmat Balkanin maat, mutta Albania on vielä melko tuntematon ja varsin edullinen kohde. Aidosta albanialaisesta kulttuurista kiinnostuneille sopii etenkin pääkaupunki Tirana, josta voi toki jatkaa matkaa esimerkiksi rantakohteisiin. Lähde siis rohkeasti kokemaan jotain erilaista ja varaa lennot Helsingistä Tiranaan.

Fiilis kohdallaan

Tirana on Albanian hallinnollinen ja taloudellinen keskuspaikka, jossa entisaikojen muistot sävyttävät modernia elämänmenoa. Tärkeimmät nähtävyydet eli kansallismuseo, kellotorni ja Et’hem Beyn moskeija sijaitsevat keskustassa Skanderbegin aukion ympäristössä. Puolen kilometrin päässä sijaitsee kommunismin ajasta muistuttava betonipyramidi. Entinen kommunistijohtajien asuinalue Blloku puolestaan tunnetaan nykyään vinhasti kieppuvan yöelämän ytimenä. Sieltä löytyvät myös esimerkiksi parhaat ravintolat ja ostospaikat.

Kaupunkilaisten tapaan vierailijankin kannattaa tehdä retki läheiselle Dajti-vuorelle, jossa voi ulkoilla ja ruokailla upeissa maisemissa. Tiranan parasta antia onkin juuri tunnelmasta nauttiminen ja ystävällisiin paikallisiin tutustuminen. Siksi kaupunkia on mukava tunnustella kävellen. Tiranan-matkaan voi yhdistää myös reissun rantakaupunki Durrësiin, joka sijaitsee reilun 30 kilometrin päässä.

Otollinen aika matkustaa ja halvat lennot Helsingistä Tiranaan

Albanian kesät voivat olla läkähdyttävän kuumia. Lisäksi kesä on vuodenvaihteen ohella kallein ajankohta matkustaa Tiranaan, kun taas syksy on edullisin. Paras ajankohta matkalle onkin keväällä tai syksyllä, jolloin Albanian lämpö antaa joko varaslähdön tai jatkoaikaa Suomen kesään. Edullisinta on etsiä halpoja lentoja Helsingistä Tiranaan paria kuukautta etukäteen.

Suoria lentoja Helsingistä Tiranaan ei ole tarjolla. Välilaskulliset lennot ovat kuitenkin edullisia, ja Lufthansan lennot Frankfurtin ja Turkish Airwaysin lennot Istanbulin kautta kestävät lyhimmillään 7 tuntia. Perillä kello on vain tunnin vähemmän kuin Suomessa. Kaksi välilaskua sisältävät lennot ovat parhaimmillaan perillä 8–10 tunnissa, mutta matka-aika vaihtelee reilusti.

Muita reitillä liikennöiviä yhtiöitä ovat esimerkiksi Austrian Airlines, KLM, Air France, Alitalia, Air Serbia ja Adria Airways, ja eri yhtiöiden lentoja voi myös yhdistellä. Matkan ensimmäinen etappi voi alkaa lähes milloin tahansa aamukuuden ja hieman yli iltakahdeksan välillä. Iltalennoilla kannattaa kuitenkin varautua yöllisiin odotustunteihin välilaskupaikassa. On siis hyvä vertailla lentoja Helsingistä Tiranaan huolellisesti ebookersin hakukoneella.

Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta (HEL)

Kahdesta terminaalista koostuvalla Helsinki-Vantaan lentoasemalla voi olla ruuhkaa ja jonoja tarkastuspisteillä etenkin aamuisin ja iltapäivisin. Tällöin kentälle kannattaa saapua hyvissä ajoin.

Noin 20 kilometrin matka Helsingin keskustasta lentoasemalle maksaa bussilla tai junalla noin 5–7 eurolla. Finnair City Bus ja I- ja P-junat karauttavat perille puolessa tunnissa ja Hakaniemestä lähtevä bussi 617 noin 35 minuutissa. Keskustasta lähtevillä busseilla 615 ja 415 matka kestää 45–50 minuuttia. Kaukoliikenteen matkustajat voivat vaihtaa lähijuniin esimerkiksi Pasilassa tai Tikkurilassa tai saapua Matkahuollon linja-autoilla suoraan terminaaleihin. Taksimatkan hinta keskustasta noin 50 euroa ja kesto puolisen tuntia. Jos haluat tulla omalla autolla, voit valita kulkuvälineellesi pysäköintialueen matkan keston mukaan.

Saapuminen Rinasin kansainväliselle lentoasemalle (TIA)

Tiranan lentoasemalla on kaksi nimeä: Rinasin kansainvälinen lentoasema ja Nënë Terezan eli äiti Teresan kansainvälinen lentoasema. Se koostuu yhdestä terminaalista ja sijaitsee noin 17 kilometrin etäisyydellä Tiranan keskustasta. Lentoasemalta keskustaan kulkeva Rinas Express -bussi liikennöi kello 6–18. Bussimatkan kesto on puolisen tuntia ja kertalipun hinta 250 lekiä. Lisäksi käytettävissä on ATEx-taksiyhtiön takseja. Noin 20 minuutin taksimatkan hinta on bussimatkaan verrattuna kymmenkertainen. Itse kaupungissa taksien hinta on halvempi, mutta summa kannattaa aina neuvotella etukäteen.

Lentoasemalta on myös vajaan 500 lekin hintainen bussiyhteys Durrësiin. Tiranan keskustasta bussimatka Durrësin iloihin maksaa puolestaan vain noin 150 lekiä.

Lennot Helsinki – Tirana

Onko kohteiden Helsinki ja Tirana välillä suoria lentoja?

Seuraava upea lomasi on vain parin klikkauksen päässä. Sinun täytyy enää vain varata lippusi yhdeltä 1 lentoyhtiöstä, jotka operoivat reitillä Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) – Tirana (TIA-Nene Terezan kansainvälinen lentoasema). Norwegian Air International on suosikkimme, jos haluat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Kuinka kauan suora lento kohteiden Helsinki ja Tirana välillä kestää?

Norwegian Air International tarjoaa suoria lentoja, joiden lentoaika on suurin piirtein 3 tuntia ja 10 minuuttia. Mutta erilaisista seikoista, kuten lentokoneen tyypistä ja säästä, johtuen tämä 2 100 km pituinen matka voi olla paljon nopeampi. Olitpa sitten lähdössä lomalle lasten kanssa, romanttiselle lomalle rakkaasi kanssa tai työmatkalle, kohteiden Helsinki ja Tirana välinen matka ei voisi olla helpompi.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Tirana välisille lennoille?

Aiotko matkustaa kohteiden Helsinki ja Tirana välillä etkä tiedä lähtö- tai saapumiskenttääsi? Lähtölentokenttäsi tulee mitä todennäköisemmin olemaan Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) ja saapumiskenttäsi Tirana (TIA-Nene Terezan kansainvälinen lentoasema).

Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Tirana välillä on?

Välillä Helsinki – Tirana lennetään suurin piirtein 3 lentoa päivässä. Seuraavan loman varaaminen on siis todella helppoa.

Varatuimmat hotellit Tirana

Näytä kaikki 225 majoitusliikettä kohteessa Tirana
114 €
Maritim Hotel Plaza Tirana

Maritim Hotel Plaza Tirana

5.0 kautta 5.0 Rruga 28 Nentori, Tirana
Maritim Hotel Plaza Tirana on saanut loistavaa palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Skanderbeg-aukio. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen valet-pysäköinnin ja 3 ravintolaa. Tässä 5 tähden hotellissa on 190 huonetta. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.
57 €
Chateau Linza Resort

Chateau Linza Resort

4.0 kautta 5.0 Rruga Sotir Caci, Tirana, Qarku i Tiranës
Chateau Linza Resort sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Bunk’Art -museo. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen aamiaisen, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Tässä vuonna 1995 rakennetussa 4 tähden hotellissa on 28 huonetta 3 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevisiot.
45 €
VH Premier As Tirana Hotel

VH Premier As Tirana Hotel

3.5 kautta 5.0 Rruga Reshit Petrela, Usluga Complex, Tirana
VH Premier As Tirana Hotel sijaitsee kokouskeskuksen yhteydessä ja lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Oikeusministeriö. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, ilmainen valet-pysäköinti ja ilmaiset hotellinjohtajan kutsut. Tässä vuonna 2017 rakennetussa 3,5 tähden hotellissa on 19 huonetta 1 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja takan.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.