Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Tirana

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Tirana

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi TIA
Lennon hinta 202 €

Lennot Helsingistä Tiranaan

Suuri turistiyleisö on viime aikoina enenevissä määrin valloittanut useimmat Balkanin maat, mutta Albania on vielä melko tuntematon ja varsin edullinen kohde. Aidosta albanialaisesta kulttuurista kiinnostuneille sopii etenkin pääkaupunki Tirana, josta voi toki jatkaa matkaa esimerkiksi rantakohteisiin. Lähde siis rohkeasti kokemaan jotain erilaista ja varaa lennot Helsingistä Tiranaan.

Fiilis kohdallaan

Tirana on Albanian hallinnollinen ja taloudellinen keskuspaikka, jossa entisaikojen muistot sävyttävät modernia elämänmenoa. Tärkeimmät nähtävyydet eli kansallismuseo, kellotorni ja Et’hem Beyn moskeija sijaitsevat keskustassa Skanderbegin aukion ympäristössä. Puolen kilometrin päässä sijaitsee kommunismin ajasta muistuttava betonipyramidi. Entinen kommunistijohtajien asuinalue Blloku puolestaan tunnetaan nykyään vinhasti kieppuvan yöelämän ytimenä. Sieltä löytyvät myös esimerkiksi parhaat ravintolat ja ostospaikat.

Kaupunkilaisten tapaan vierailijankin kannattaa tehdä retki läheiselle Dajti-vuorelle, jossa voi ulkoilla ja ruokailla upeissa maisemissa. Tiranan parasta antia onkin juuri tunnelmasta nauttiminen ja ystävällisiin paikallisiin tutustuminen. Siksi kaupunkia on mukava tunnustella kävellen. Tiranan-matkaan voi yhdistää myös reissun rantakaupunki Durrësiin, joka sijaitsee reilun 30 kilometrin päässä.

Otollinen aika matkustaa ja halvat lennot Helsingistä Tiranaan

Albanian kesät voivat olla läkähdyttävän kuumia. Lisäksi kesä on vuodenvaihteen ohella kallein ajankohta matkustaa Tiranaan, kun taas syksy on edullisin. Paras ajankohta matkalle onkin keväällä tai syksyllä, jolloin Albanian lämpö antaa joko varaslähdön tai jatkoaikaa Suomen kesään. Edullisinta on etsiä halpoja lentoja Helsingistä Tiranaan paria kuukautta etukäteen.

Suoria lentoja Helsingistä Tiranaan ei ole tarjolla. Välilaskulliset lennot ovat kuitenkin edullisia, ja Lufthansan lennot Frankfurtin ja Turkish Airwaysin lennot Istanbulin kautta kestävät lyhimmillään 7 tuntia. Perillä kello on vain tunnin vähemmän kuin Suomessa. Kaksi välilaskua sisältävät lennot ovat parhaimmillaan perillä 8–10 tunnissa, mutta matka-aika vaihtelee reilusti.

Muita reitillä liikennöiviä yhtiöitä ovat esimerkiksi Austrian Airlines, KLM, Air France, Alitalia, Air Serbia ja Adria Airways, ja eri yhtiöiden lentoja voi myös yhdistellä. Matkan ensimmäinen etappi voi alkaa lähes milloin tahansa aamukuuden ja hieman yli iltakahdeksan välillä. Iltalennoilla kannattaa kuitenkin varautua yöllisiin odotustunteihin välilaskupaikassa. On siis hyvä vertailla lentoja Helsingistä Tiranaan huolellisesti ebookersin hakukoneella.

Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta (HEL)

Kahdesta terminaalista koostuvalla Helsinki-Vantaan lentoasemalla voi olla ruuhkaa ja jonoja tarkastuspisteillä etenkin aamuisin ja iltapäivisin. Tällöin kentälle kannattaa saapua hyvissä ajoin.

Noin 20 kilometrin matka Helsingin keskustasta lentoasemalle maksaa bussilla tai junalla noin 5–7 eurolla. Finnair City Bus ja I- ja P-junat karauttavat perille puolessa tunnissa ja Hakaniemestä lähtevä bussi 617 noin 35 minuutissa. Keskustasta lähtevillä busseilla 615 ja 415 matka kestää 45–50 minuuttia. Kaukoliikenteen matkustajat voivat vaihtaa lähijuniin esimerkiksi Pasilassa tai Tikkurilassa tai saapua Matkahuollon linja-autoilla suoraan terminaaleihin. Taksimatkan hinta keskustasta noin 50 euroa ja kesto puolisen tuntia. Jos haluat tulla omalla autolla, voit valita kulkuvälineellesi pysäköintialueen matkan keston mukaan.

Saapuminen Rinasin kansainväliselle lentoasemalle (TIA)

Tiranan lentoasemalla on kaksi nimeä: Rinasin kansainvälinen lentoasema ja Nënë Terezan eli äiti Teresan kansainvälinen lentoasema. Se koostuu yhdestä terminaalista ja sijaitsee noin 17 kilometrin etäisyydellä Tiranan keskustasta. Lentoasemalta keskustaan kulkeva Rinas Express -bussi liikennöi kello 6–18. Bussimatkan kesto on puolisen tuntia ja kertalipun hinta 250 lekiä. Lisäksi käytettävissä on ATEx-taksiyhtiön takseja. Noin 20 minuutin taksimatkan hinta on bussimatkaan verrattuna kymmenkertainen. Itse kaupungissa taksien hinta on halvempi, mutta summa kannattaa aina neuvotella etukäteen.

Lentoasemalta on myös vajaan 500 lekin hintainen bussiyhteys Durrësiin. Tiranan keskustasta bussimatka Durrësin iloihin maksaa puolestaan vain noin 150 lekiä.

Lennot Helsinki – Tirana

Onko kohteiden Helsinki ja Tirana välillä suoria lentoja?

Valitettavasti kohteiden Helsinki ja Tirana välillä ei ole saatavana suoria lentoja juuri nyt. Välilaskullisia lentoja on saatavilla, mutta muista varata paikkasi ajoissa, jos haluat lähteä matkaan pian.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Tirana välisille lennoille?

Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) on mitä todennäköisemmin lähtökenttäsi jos olet lentämässä kohteiden Helsinki ja Tirana välillä. Aiotko tavata ystäviä tai sukulaisia laskeuduttuasi? Voit kertoa heille, että Tirana (TIA-Nene Terezan kansainvälinen lentoasema) on mitä luutavimmin saapumiskenttäsi.

Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Tirana välillä on?

Spontaanit matkat voivat piristää arkea. 2 jokapäiväistä lentoa reitillä Helsinki – Tirana takaavat, että voit valita itsellesi parhaiten sopivan lentoajan.

Varatuimmat hotellit Tirana

Näytä kaikki 241 majoitusliikettä kohteessa Tirana
75 €
Tirana International Hotel & Conference Centre

Tirana International Hotel & Conference Centre

4.0 kautta 5.0 City Center, Scanderbeg Square, Tirana
Tirana International Hotel & Conference Centre on saanut hyvää palautetta ilmaisesta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee kokouskeskuksen yhteydessä, ja Skanderbeg-aukio on vain lyhyen kävelymatkan päässä. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja 2 ravintolaa. Tässä vuonna 1979 rakennetussa 4 tähden hotellissa on 170 huonetta 15 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja LED-televisiot.
75 €
Hotel Colosseo Tirana

Hotel Colosseo Tirana

4.0 kautta 5.0 Rruga e Durrësit, Sheshi Adem Jashari, Tirana
Hotel Colosseo Tirana on saanut loistavaa palautetta ilmaisesta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Puolustusministeriö. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen valet-pysäköinnin ja ravintolan. Tässä vuonna 2017 rakennetussa 4 tähden hotellissa on 45 huonetta 4 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.
114 €
Maritim Hotel Plaza Tirana

Maritim Hotel Plaza Tirana

5.0 kautta 5.0 Rruga 28 Nentori, Tirana
Maritim Hotel Plaza Tirana on saanut loistavaa palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Skanderbeg-aukio. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen valet-pysäköinnin ja 3 ravintolaa. Tässä 5 tähden hotellissa on 190 huonetta. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.